Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AiRLAC

veterán

válasz Chal #2587 üzenetére

Ez az egész katyvasz ilyen történelmi termékfejlődés következménye :)

Ugye volt az ESX console, ott főlet perl volt meg a commandline cuccok, amit aztán tovább lettek görgetve (akár csak aliasként is, én még mindig esxcfg-zek mert az van az ujjaimban), aztán lett esxcli meg powershell de ott volt a vMA is (használja valaki?), meg kettészedték a vCentert szóval kellett párfele figyelni :)

Közben vettek pár terméket aztán át kellett nevezni/integrálni és nem volt idő újraírni azonnal (lásd pl. Update Manager vagy vCenter Heartbeat) meg párhuzamosan volt régi és új stb.

Úgyhogy azt tanácsolom amit mindenkinek aki kérdezi: "Ha rám hallgatsz: azt használsz amit akarsz!" :)

Én sokmindenhez mPutty-t meg esxcli scripteket használok (kickstart, storage változások), reportokhoz powercli (ezt a vCenterről általában), amihez lehet thick client, maradékra Webclient (ami már megint Windows only lást lent.)
    De troubleshooting során van még vmware-cmd meg pár bash script is, amelyik jobban kézreáll.

És igen, kell Windows sajnos, bár próbálnak tőle elszakadni (ezért a sok és sokféle Linux változat),sőt ugye a csavar a történetben hogy kell Java+Flash a webclienthez, Flash meg már hivatalosan nem támogatott Linux alatt szóval adtak a szarnak egy pofont.

Én azt remélem egységesítik ha nem a 6.0-ban akkor a 6.5-ben a dolgokat, addig meg használj Windows VM-et, nekem is az fut az Ubuntu-n :)

Új hozzászólás Aktív témák