Hirdetés
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok!!
Linuxra szeretném feltenni majd a VMWare-t.
Arra meg a XP-t, vagy 2000-t. De inkább 2000, kisebb .
cél:
photoshop
illustrator
dreamwaever
flash
indesign
menni fog? (-: -
Dilikutya
félisten
Windows XP hostrendszerre raktam Vmware alatt Windows XP-t, Suse Linuxot és Ubuntut is, de a hálózat nem akar összeállni sehogysem. Egyszerre csak az egyik guest fut természetesen. Mit, hogyan kellene beállítani?
-
Vmware ESX serverről tud valaki valamit? hogy az mennyire gyors? s hogy működik? csak mert érdekel a dolog
-
assasin_bug
csendes tag
Szia,
ha rányomsz, h Install akkor nekem felmountolódik linux alatt automatikusan. Persze ez beállítás kérdése. Cd-rom-hoz lehet választani, h image-et szeretnél használni, ezt a vm menüben -> Removable Devices -> Cd-rom -> Edit. Ott betallózód a vmware telepítési könyvtárában lévó iso-t és sztem menni fog.
Sok sikert,
ab -
Sziasztok!
Windows alatt futó vmware-re raktam fel egy Linux-ot, hogyan lehet rá telepíteni a vmware tools-t, mert ha simán elindítom akkor nem csinál semmit, gondolom, be kellene mountolni, de mit?
Megadtam egy cd-rom, azonban ha fizikailag nincs benne semmi akkor nem is tud mit betölteni.
Hogy megy ez? -
up
-
Vmware ESX serverről tud valaki valamit? hogy az mennyire gyors? s hogy működik? csak mert érdekel a dolog
-
maxcooper
tag
Hi!
Nekem egy 2200+os AMD XP-m van, 1GB RAMmal XP OSel
Feldobtam a VMware-t mivel tanulmányaim miatt használok UNIX rendszereked, és gondoltam jól jön.
Erre install után start, a gép pikk-pakk újra indul és ennyi?!
Szal jó lenne vmi okos ötlet hogy ha vkinek volt ilyen jellegű problémája vagy valami...
Próbáltam régebbi verziókat is ue. a helyzet... -
Újabb probléma.
Tegnap lefagyott a rendszer(a host is)mialatt 3 virtuális gép futott, így resetelni kellett egyet.
Visszatöltés után eltűnt a team, megnyitni sem engedte, azt mondta nem ismert kiterjesztés, külön a gépekre pedig közölte, hogy már team tagok nem lehet megnyitni, ekkor töröltem a tagságra vonatkozó fájlt, akkor meg közölte ''stale data''.
Ilyenkor mi van?
Semmi kedvem újra telepítgetni mind a négy gépet.
Klónózáskor megoldható, hogy teljesen külön gépként ismerje fel?
Mert nekem pl egy hálozati feladatnál közölte, hogy megegyezik a két gép biztonsági azonosítója s nem hajtható végre.
Ilyen problémákat ki cselezni? -
Hi!
Windows alatt futtatom a VMware Workstation 5.5.1-es verzióját,amire egy 2003 Server van telepítve.Annyi a gondom, hogy felinstallálom a VMware Tools-t, de így sem ismeri fel a hangkártyámat, ha Xp-re rakom akkor ott megy.Abit NF7-S integrált kártyáját használom.
A Server alól miért nem működik?
Amennyiben nem megoldható ki lehet valahogy kapcsolni az alaplapi csipogást, mert az idegeimre megy. -
Sanyix
őstag
Szóval akkor nincs esély, hogy vmware alatti futó dos-ban menjen a hangkari a játékokokon? Bár az a gond, hogy egy syschk nevű programmal megnéztem ezt a virtuális gépet, és egyik irq-n sem jelez hangkártyát, és a külön hangkártya detektálásnál is azt írja, hogy nincs... hát így meg nem csodálom hogy nemmegy a hang vmware-ben. Se úgy hogy a vmware-ben auto detect-re, állítom az audio controllert, se úgy hogy kiválasztom a host hangkártyát
-
Sanyix
őstag
válasz
Benmartin #182 üzenetére
Dosboxot próbáltam, egy rakás ... egy nagyobb gépigényű dosos játék iszonyatosan rosszul megy rajta. CPU cycle állítása is csak egy kicsit segít, de akárhogy állítom, a játék eléggé szaggat (minden low-on akkor, már játszható valamennyire nem
), ha nagyobbra állítom a cpu sebességet, akkor meg recseg, akadozik a hang... és akkor is eléggé szaggat, de legalább a 2 fps-t eléri. A dosbox ilyen késői dosos 3d-s játékokra nem jó. Ellenben vmware-n egész jó sebességgel futnak az ilyen játékok.
Akkor ez a vdm soundot kipróbálom, thx. Vagyis nem próbálom ki, mert ez inkább egy olyan driver amivel régi hangkártyák műxenek új vindózokon, és persze 32 bites a cucc, szóval nemnagyon fog dost emulálva menni[Szerkesztve]
-
Sanyix
őstag
Na felraktam egy vmware 5.5-öt, és lenne 1-2 gondom. Dos-t emulálok vele régi játékokhoz. De egy játék ami eléggé gépigényes volt dos-hoz képest azt csinálja, ha felontást vátok, akkor fekete kép a virtuális gépen, és a kurzor világít csak a bal fölső sarokban, és semmire nem reagál. De ugyanez van, ha csak kilépek a játékból, ami 640*480-ban futott. Mitől van ez? Én a felbontásváltásra gyanaxom.
A másik meg hogy hogy lehet hangkártyát működésre bírni dos-t emulálva? Abit NF7-em van 6 csatornás AC97, amihez ugye nemnagyon fogok dosos drivert találni -
L3zl13
nagyúr
Ha valakit érdekel:
Megjelent a VMWare Player, ami freeware!!!
Ha minden igaz, akkor egy rendes WMWare-ben létrehozott virtuális gépet lehet használni segítségével.
Nem próbáltam, de ha ez így müxik, akkor nagyon jó ötletnek tartom. -
karyo
senior tag
Van vkinek tapasztalata a köv. felállással?
Alap OS: XP+SP2, rajta vmware 5, guest OS: Solaris 10.
Install ok, minden felmegy, első rebootnál ujraindul az XP, és többet nem áll fel a guest OS(Solaris).
2 egyéb linuxxal próbáltam még ( mint guest os ), és azokkal gond nélkül megy, bár
ilyenkor elég lassú a host OS is (lehet kevés 512MB RAM? ).
Tapasztalatokat várom. -
WN31RD
addikt
''Tapasztalat: leginkább a csillagok állásától függ, mikor látszik a host oprendszer felől az ide írt adat''
Örülj neki, hogy nem volt brutális adatvesztésed. Egy partíciót (filerendszert) nem szabad egyszerre több rendszer alól használni (kivéve, ha mindegyik szigorúan csak olvas róla).
(Tehát a hostban le kell csatolni a partíciót, mielőtt a guestben használatba veszed, illetve a guestet bekapcsolod, és csak azután csatolhatod fel újra, miután a guestben lecsatoltad, vagy kikapcsoltad a guestet. Ha így sem működik, akkor más probléma is van.) -
-
vati
senior tag
Nekem is lenne 1 vmware kérdésem.
Igaz, a wines változathoz, ide meg úgy látom, linuxosok írnak, de hátha...
Hogyan lehet elérni, hogy amikor host rendszerbeli partíciót nevezünk ki virtuális gépbeli merevlemeznek, akkor arra ténylegesen írni is lehessen? Mármint azonnal és fizikailag, ami a hostból is látszik.
Paraméterek: VMware Workstation 5.0, host: WinXP, guest: Win98, fájlrendszer: FAT32 partíció, guestben merevlemezként felvéve, Independent/Persistent beállítással. Utóbbi -ha jól értem- azt jelenti hogy ide a virtuális gép direktben kellene hogy írjon, és az ott is marad a merevlemezen.
Tapasztalat: leginkább a csillagok állásától függ, mikor látszik a host oprendszer felől az ide írt adat
Olyan abszurditást sikerült előidézni pl, mint: a virtuális gépen létrehozok egy fájlt ezen a ''közös'' partíción, utána virtuális gép shutdown. Újraindítás után a következő sessionben a fájl megint látszik a virtuális gépből, (tehát valaminek valahová képződnie kellett fizikailag) de közben a host oprendszerből nem látszik semmi, sem előbb, sem utóbb, sem közben. Vagy: eleinte látszanak az előző sessiönben létrehozott fájlok a hostból is, de később, 1-2 guest-beli lemezművelet után már nem. Vagy, eleinte a guest oprendszer látja a saját maga által létrehozott fájlt, de később már nem tudja olvasni. (file read error) Eleinte arra gyanakodtam: csak azt nem szereti, ha a hostban fel van mountolva a ''közös'' partíció, mert amikor először ránézek a host felől a partícióra, mindig a valóságra hasonlító állapot látszik. De nem, leginkább sehogy se működik.
Nem tudom elhinni, hogy a WMware Inc. ekkor hulladék bughalmaz sw-t kiad.
Tehát valamit én kell rosszul csináljak, de mit?
[Szerkesztve] -
zui
tag
Hali.
Hogyan allitsam be a vmware en levo winxp halozatat, hogy lassa egymast a ket gep?
es kell e vmit allitanom a host gep halozatan? pl ifconfig eth0:0 vagy ilyesmit?
Ha nem az xp IP es Netmask beallitasai milyenek legyenek? es hogy kapcsolodjanak? Host? Bridge?
Meilyikkel milyen kapcsolat hozhato letre? ftp? winfajlmegosztas(samba)??? -
mkbla
senior tag
nekem ugyanezzel a vmware-rel 10.1-es mandrake alatt volt gondom, h mindig amikor bekapcsoltam a gépet minden indításnál ez mondta, lefuttattam a vmware-config-ot aztán ment minden szépen ,csak idegesítő volt h mindne indításnál meg kellett csinálni.... a 10.0-val megy rendesen....
CSAK, az lenne a gondom hogy:
szóval: 4.5.2-es vmware-t használok, és szaggat rajta a win98, (egyébként a ME és 2000 is), legalább is lassan jönnek elő a menuk, intéző stb... és ha teljesképernyőre veszem akkor +bolondul. nem látom az egeret, meg magától megy az egér össze vissza, meg kib*szottul belassul. Újratalapítettem rá a win98-at (mivel azt hittem h ugy jó lesz, mert eddig osztálytárasam lelepített oprendszerét használtam,de szaggatott meg lassu volt) de nem értem el vele semmit, ugyanugy szagatott meg lassu volt. Volt oszt. társamnak a 98, Me, 2000, mellett XP is és kipróáltam h hogy megy, csodák csodájára ''tökéletesen'' (már amennyire a winfos tökéletes) ment, nem szaggatott(mondjuk indításkor meg leálláskor kicsit furcsa a a hangja de mind1) teljesképernyőben is ment. felraktam a Caesar III-at és jáccottam,
ez hogy van ? miért csak az xp megy rendesen a vmware alatt? -
zui
tag
Hali.
most raktam fol vmware legfrisebbet, vmi 4.5.2 build 8848 aszem.
Linuxon menne dolog. diszt: Gentoo
felraktam inditanam a vmware-t kiirja, hogy a vmware-config.pl-t futassam mint root.
ezt meg is teszem valaszolgatok a dolgaira, lefut jol minden.
Ezutan vmware-re megint ez az ablak jon csak, hogy futassam a vmware-config.pl-t...
mit kell meg csinalni? -
PapaMaci
őstag
Azt szeretném megoldani, hogy egy hálokártyát csak a VMware használjon, és esetleg egy másikat, megosszon a winnel. Lehetséges ez?
-
Satan-Claus
senior tag
Sajnos nem fogod tudni megoldani a dolgot, mivel a VMware nem támogatja a MAC adress-ek Vendor részének megváltoztatását. Lehet dinamikus VMware által osztott MAC címe a hálókártyádnak illetve statikus, de a statikus vendor szám is kötött. Próbálj meg ezügyben a Chello-val egyeztetni, de sok esélyt nem láok a dologra.
//INTEGRITY VMware Professional VIP Partner ;) -
doors
tag
valaki segítsen! UP!
-
doors
tag
Olyan gondom van, hogy én chellós vagyok, ezért a hálókártyám ipjét nem változtathatom meg. Viszont szeretném elérni a gépen található Linux klienst a hálózaton kersztül, mert az nekem tesztszerverként működik. Azt hogyan tudom megoldani, hogy simán oda vissza elérjem de mégse kelljen a gépemben található hálókártya ipjét átírni?
Köszi! -
VladimirR
nagyúr
alaphelyzet:
fent van nekem vinxp-n a vmware, azonb meg van egy uhu1.1
lama kerdes: miert nem tudom felrakni a vmtools-t?
fel lehet egyaltalan ''virtualis'' linuxra?
csak mert igy ritka @#$% az eger, meg a kep is...
thx -
KRi2
aktív tag
opsz ,a format az lemaradt
... köcce
-
KRi2
aktív tag
/me még zöldfülű vmw user ,ugyhogy sziveskedjék nem földbe döngölni.
Szó vanegy smware workstation-om ,windows xp alatt,
szeretnék egy dos 6.22-es müködő rendszert összehozni benne.
de hiába van az a 3 floppis ms-dos installom ,azt irogatja hogy nincs valid system ,meghogy nemtudni iirni.
dos prompt-ból c: -nél is 'invalid media type reading drive C'
meg sys c: -ra 'write failure ,diskette unusable'
a disk file-t 1GB-nekadtam meg
az xp ntfs alól megy.
szó ,mit ,hol kéne még beálliitanom? -
Sziasztok.
A problema a kovetkezo:
Red Hat 9 ala felraktam a vmware 4-et. Felraktam a virtualis gepre eloszor az XP-t, majd utana a 98-at, de mindkettonel ugyanaz az effektus: amikor virtualis gep lemezmuveletet vegez, majdnem mindig elkezd szaggatni az eger, iszonyatosan belassul a rendszer, es maga a virtualis gep is nagyon lassu.
A dma a hdparm szerint be van kapcsolva, felraktam a 2.4.23-as kernelt, probaltam ertelmesen felkonfigolni; a chipsetem driveret beleforditottam (via kt400-as lap v82xx-es deli hiddal).
Valakinek van javaslata? Nagyon fontos lenne par csak windows alatt futo program...
köszi elore is -
Valaki esetleg nem tudja a problémámat orvosolni? Megköszönném!
w: Balu -
Szóval leírom a pontos dolgokat.
UHU Linux 1.0, VMware 4.x
Elindítani letudom, kreálni is tudok virtuális gépet, csak nem tudom elindítani. Rákattintok a Start...-ra, és semmi. Mi lehet a baja?
Változott a helyzet!
Szóval, megtaláltam, amivel el kell indítani, most az a problémám, hogy a beállított konfig nem idnul! Mi lehet a baja? Linux alatt használnám.
Fontos lenne!
Linux alatt mivel kellene elvileg elindítani? Mert én még csak a varázslót találtam meg. Plz, fontos lenne!
Bari
Modder
Sziasztok
Sikeresen leszedtem a 3.2-es vmware-t de nemtudok az oldalon sehol regisztráli hozzá, csak a 4.0-ához küldtek eddig serial-t.
Tudnátok neem segiteni? -
rii
nagyúr
ujraforgattam a kernelt .... a vmware-config.pl utan jol is megy, de reboot uatn ujra elfelejti a dolgokat, es megint le kellene futtatni a vmware-config.pl-t ..... szal valszeg nem tolti be a modulokat ... miket kellene modprobe-zni..........?
-
Bari
Modder
Sziasztok
Közben sikerült megtalálnom a 3.2-es verziót, a google dobott rá linket -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #143 üzenetére
[1.]ok, mingjart be is forgatom ..... majd ....
[2.]/dev/ide nincs .....
[3.]az XMMS vigan futott, amig a loop-ot be nem kellett tenni modulkent ..... az XMMS eddig be tudta huzni a szukseges modulokat, de most mar nem tudja .... igy XMMS elott is 2 snd van az lsmod-ban, es XMMS elindulas utan is 2 snd van az lsmod-ban ..... -
proximus
senior tag
Ugy látom devfs OK, szal snddevices emiatt nem kell, mert a devfs a modulok betöltődésekor automatice megcsinálja a /dev/ -be amit kell.
Debian -nál van olyan hogy /etc/modules.d? + update-modules, vagy modules-update(nálam ez a kettő ua, egyik szimlinkel a másikra) Ha ez így megvan akkor el tudom küldeni az én gentoo -beli alsa -s konfig fájlomat, amit betéve a /etc/modules.d -be majd ''...-update'', vagy ''update-...'' kiadása rendbeszedi a hangot. -
rii
nagyúr
válasz
proximus #137 üzenetére
[1.]en irtam.....
de most a mar jok .... regebben volt olyan hogy nvidia meg alsa install ituan ujra kellett kuldeni megint, mert reboot-kor nem jott be az X, es a hang sem szolt ....
[2.]
# ps -aux | grep devfs
Bad syntax, perhaps a bogus '-'?
root 1355 0.0 0.1 1336 436 pts/7 S 22:59 0:00 grep devfs
# _
ezek alapjan lehet ....nemtom ....
[3.] AC97 .... asszem ... AC'97 Audio alaplapi integeralt....
[4.] .. koszonet .... -
-
rii
nagyúr
válasz
proximus #135 üzenetére
hallgattam rad ...
megvan a masolat ... de hang nincs sajna ....
# lsmod
Module Size Used by Tainted: PF
loop 8656 3 (autoclean)
nvidia 1629120 8 (autoclean)
vmnet 19296 6
vmmon 23564 0 (unused)
ppp_deflate 2944 0 (autoclean)
zlib_deflate 17536 0 (autoclean) [ppp_deflate]
zlib_inflate 18432 0 (autoclean) [ppp_deflate]
bsd_comp 3968 0 (autoclean)
ppp_async 6880 1 (autoclean)
ppp_generic 18412 3 (autoclean) [ppp_deflate bsd_comp ppp_async]
slhc 4448 0 (autoclean) [ppp_generic]
ne2k-pci 5024 1
snd-ac97-codec 34752 0 (unused)
snd 29664 0 [snd-ac97-codec]
#
# mpg321 1.mp3
.....
Playing MPEG stream from 1.mp3 ...
MPEG 1.0 layer III, 128 kbit/s, 44100 Hz joint-stereo
Can't find a suitable libao driver. (Is device in use?)
# _
a XMMS sem huzza be a tobbi snd-t ..... hmmm .... mi legyen ....
teljes ALSA reinst ..... ?
vagy csak /usr/src/alsa-driver/snddevices .... es /usr/src/alsa-driver/utils/alsaconfig
vagy csak /usr/src/alsa-driver/utils/alsaconfig ....?
a loop viszont megvan ....es most ez a lenyeg ....
-
proximus
senior tag
1. Ha hallgattál rám, akkor most a /lib/modules/(2.4.22, vagy akármi) le van másolva.
Ebből a másolatból visszamásolod a jelenlegi lib/modules/kernel/ -be a hiányzó fájlokat, vagy akár egész könyvtárat(pl. nekem van olyan, hogy /kernel/video/nvidia.o)
2. ezt a depmodot az 1. -ben leírt ''gyógyítás'' után kell például kiadni, hogy a függőségeket megkeresse, és rögzítse a modulok között. Igen, lehet hogy ez az oka a ''kevés az snd-...'' szindrómának.''de van vagy 5-6'' vagy csak volt, de az 1. pont segíthet. Ezt a libao -t meg majd akkor, ha még mindíg nix hang.
3. A ''make modules'' még nem bánt semmit, viszont a ''make modules_install'' felülírja (jó esetben csak hozzáír) a /lib/modules/kernelver -t. Az én stratégiám az, hogy egy ilyen modul telepítés előtt kernel-modulok lemásol, eredeti helyéről töröl, és csak ilyenkor adom ki a modules_install -t. -
rii
nagyúr
válasz
proximus #116 üzenetére
[1.] az mit takar, hogy ''........... Amit kigyomlált modulokat, azokat visszamásolod a bizt. mentésből a megfelelő helyre............'' mer a loop aztan kigzomlalt mindent ... nvidia, alsa, ..... csak a pppoe maradt meg
[2.] depmod .... akkor az snd modul be fogja hozni maga uatn az osszes sound modult ...? mert most csak 2 snd modul toltodik be, de van vagy 5-6 ....
ui.: kinyiffant a hang is ... libao driver -t nem talaja ... van ra megoldas, csak meg kell keresnem, hogy mi .....
[3.] miert csinal ilyet a make modules meg a make modules_install....?
na, elore is koszonet ...... -
VMWare+QNX, eredmény: az egeret ''nem látja'' a QNX.
Mi lehet a gond? -
WN31RD
addikt
válasz
proximus #131 üzenetére
Nem, a hexdumpot inkább hanyagoljuk.
Azt csak azért írtam, mert azzal gyorsan ellenőrizni lehet, hogy MBR vagy FAT boot record vagy esetleg valami más van-e a file elején.
Az offset azt adja meg a mountnak ill. a losetupnak, hogy hány byte-ot hagyjon ki a felcsatolandó file elején. A .vmdk - amennyiben a teljes terület le lett foglalva az elején, mert ha nem lett lefogalva, akkor nem lehet mountolni - egy teljes merevlemez adatait tartalmazza, partíciós táblával (MBR-rel) együtt. Tehát ha megpróbálod felcsatolni, nem fog menni, mert nem rögtön a filerendszer van az elején. Meg kell adni a Linuxnak, hogy hol kezdődik a tényleges filerendszer az image-ben, erre való az offset. Általában LBA üzemmódban van a HDD VMware alatt, és ilyenkor az első partíció szinte mindig a 63-ik szektoron kezdődik, tehát 63*512 byte kihagyására van szükség (egy szektor mindig = 512 byte). Előfordulhat azonban, hogy valamiért mégsem ez a helyzet (pl. több partíció van a .vmdk-ban, és nem az elsőt szeretnéd használni), ekkor az fdiskkel kideríthető, milyen offsetre lesz szükség, a következőképpen:
# fdisk imagefile
átváltunk szektor alapú listázásra:
: u
: p
és ekkor kiírja az image-ben levő partíciókat. Ebből a start értékek érdekesek, ezek mutatják meg, hogy az adott partíció hányadik szektoron kezdődik. Ezt kell beszorozni 512-vel, és megadni offsetként.
: q
Ne használd ezt a módszert arra, hogy filerendszert hozz létre a .vmdk-ban, azaz semmiképpen ne próbálkozz a mkfs* parancsokkal, mert nem fogják tudni, hogy mekkora helyet használhatnak.
Remélem, így már tökéletesen érthető. -
rii
nagyúr
nekem ez mar sok .... (:
de ebbol mit lehet latni ...? (:
proba ....
# hexdump W2KSP4_HU.EXE -n 300
0000000 5a4d 0090 0003 0000 0004 0000 ffff 0000
0000010 00b8 0000 0000 0000 0040 0000 0000 0000
0000020 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000030 0000 0000 0000 0000 0000 0000 00d8 0000
0000040 1f0e 0eba b400 cd09 b821 4c01 21cd 6854
0000050 7369 7020 6f72 7267 6d61 6320 6e61 6f6e
0000060 2074 6562 7220 6e75 6920 206e 4f44 2053
0000070 6f6d 6564 0d2e 0a0d 0024 0000 0000 0000
0000080 25ac e5c5 44e8 b6ab 44e8 b6ab 44e8 b6ab
0000090 6712 b6b2 44e5 b6ab 44e8 b6aa 4483 b6ab
00000a0 6712 b6eb 44e2 b6ab 6732 b6b6 44e9 b6ab
00000b0 677f b6ee 44e9 b6ab 6732 b6b7 44d7 b6ab
00000c0 6712 b696 44e9 b6ab 6952 6863 44e8 b6ab
00000d0 0000 0000 0000 0000 4550 0000 014c 0002
00000e0 b2c3 3dd2 0000 0000 0000 0000 00e0 0d0f
00000f0 010b 0007 bc00 0001 1000 0000 0000 0000
0000100 4199 0000 1000 0000 d000 0001 0000 0100
0000110 1000 0000 0200 0000 0005 0001 0005 0001
0000120 0004 0000 0000 0000 e000 0001 000012c
# _
------------------------------------------------------------------------------
# hexdump sp4.iso -n 10000
0000000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
*
0002710
# _
------------------------------------------------------------------------------
a 3g filera ugyanazt mondja, ....
# hexdump ../win2000Pro/win2000Pro-flat.vmdk -n 300
hexdump: ../win2000Pro/win2000Pro-flat.vmdk: File too large
hexdump: ../win2000Pro/win2000Pro-flat.vmdk: Bad file descriptor
# _ -
WN31RD
addikt
Az lehet a gond, hogy a .vmdk-ban egy teljes merevlemez tartalma van, partíciós táblával együtt, de neked csak a filerendszerre van szükséged. Nézd meg diskeditorral vagy fdiskkel vagy valami hasonlóval, hogy hol kezdődik az a partíció, amit mountolni szeretnél, aztán add meg ezt offsetként a loop devide-nak. Valószínűleg a 63 szektoros offset megfelelő lesz, tehát valami ilyesmire lesz szükség:
mount -o loop,offset=32256 imagefile mountpoint -
WN31RD
addikt
A .vmdk nem egy egyszerű image file, hanem annál sokkal bonyolultabb szerkezete van. Ez teszi lehetővé például, hogy a mérete annak függvényében növekedjen, hogy mekkora területet használnak belőle. Tehát nem lehet mountolni.
Van ugyan egy olyan opció, aminek a bekapcsolásával a lemez létrehozásakor rögtön lefoglalódik az egész terület, és így a loop device-nak a helyes offset megadásával valószínűleg lehet mountolni, mert semmi értelme nem lenne, hogy ne folytonosan legyenek az adatok a .vmdk-ban, de ezt még nem próbáltam. -
rii
nagyúr
válasz
Pendragon #104 üzenetére
# mount /root/win2000Pro/win2000Pro.vmdk /mnt/_guest/ -o loop -t vfat
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0,
or too many mounted file systems
#
de nem azt a filet kellene mountanolni, ami a virtualis disk...? mondjuk ami nalam a 3gigas file ....
# mount /root/win2000Pro/win2000Pro-flat.vmdk /mnt/_guest/ -o loop -t vfat
#
mondjuk mindegy.... ugyanaz a hiba uzenet ..... -
rii
nagyúr
nem talaloma loopback device support-ot ......
-
proximus
senior tag
Háát szépen lemásolod a /lib/modules/''a most használatos kernel'' Páldául: ''/lib/modules/2.4.22'', ezután ''make modules'', ''make modules_install'' . Amit kigyomlált modulokat, azokat visszamásolod a bizt. mentésből a megfelelő helyre. Ha ez megvan ''depmod'' ---> ez meg arra jó, hogy ''megtanítja'' a moduloknak, hogy ki, mikor, mivel, mi után töltődjön be. Pl. nálam az snd-emu10k1 modul még vagy 10 snd kezdetű cuccot ''benyal'' magának.
Na hajrá!
-
rii
nagyúr
válasz
proximus #114 üzenetére
elegge megganyoltam mar ezt a rencert .... volt hogy beraktam valamit modulba, asszem a halocard-ot , ... vagy valami-t , es csinalhattam ujra a NVIDIA-t, meg az ALSA-t ... mert eltunktek ....
szal egy kicsit bizalmatlan lettem, .... de ez az en hibam, mert az elejen nagyon meggyilkoltam ....
kernel-header LE-FEL, source LEFEL LEFEL ... es meg sok minden ...de ez az en nem-hozzaertesem ....
----------------------------------------------------
na igen, ez volt, hogy kulso progi altal berakott modul, NVIDIA, ALSA, eltunktek ..... akkor majd megcsinalom ... de honnan masolom vissza? -
proximus
senior tag
Ha Nem történik változás a konfigolásnál a belefordított cuccok között (nem kapcsolsz be vagy ki valamit), akkor nem lehet probléma. ----> Szóval ha valamit ''<M>'' -be raksz vagy kiveszel, akkor szerintem csak a modulokat kell újrafordítani: ugye : ''make modules'', majd ''make modules_install'' (De előtte érdemes lehet a /lib/modules/''kernelxxx'' -et kimenteni(lemásolni); ha meg van benne külső program által generált modul(pl. alsa driver, lirc, ...), és ezek eltűnnének ''make modules_install'' -kor, akkor ezeket visszamásolod és ''depmod'' parancs kiadása megteszi jótékony hatását
)
-
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern #103 üzenetére
... nem talaltam semmilyen megosztasoknak sem SHARE, vagy valmilyen ilyen ize't ....
es ebbol kifolyolag hiaba irtam be neki, hogy e: f: g: h: i : k: l: .. semmi
az elejen letiltottam a network-ot ... az nem lehet a hiba oka....?
amugy talatlam CD-n SP-2 ... jobb hijjan felteszem asztat ...
koszonet ....
//ui.: lattam a screen shot-oknal irtal be ... csak meg nem talatam semmit .... az a lap nem jon be .... majd idovel ..... -
Pendragon
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nincs idom vegig olvasni a topicot az elejerol, ugyhogy lehet hogy mar volt rola szo:
hogyan lehet bemountolni egy vmware-el keszitett virtualis disket linux alatt?
En igy probaltam:
mount /home/stefi/win2000Pro/win2000Pro.vmdk /mnt/tmp/ -o loop -t ntfs
Ezt kaptam:
Marpedig elvileg ntfs-re formaztam. Megprobaltam mas file rendszerrel is, de ugyan ez az eredmeny. -
Cathfaern
nagyúr
Ezek a +partíciók nem mint külön vinyók fognak megjelenni, hanem mint hálózati meghajtó fogod őket látni (ennek a jele f. Ez azért írom le, mert lehet, hogy a sajátgépből kiefelejti, de ha ezt beírod neki, akkor belép abban a mappába). De ehhez előbb meg is kell osztani őket (talán a legutolsó fül a beállításoknál).
-
rii
nagyúr
WHEMMMM ......
bettam a /dev/hdb5-ot a VMWARE-nak pluszba.. de nem jelent meg, maratt a virtualis vinyo, meg a /dev/cdrom ....
awin2k lenne a ludas...? meg kellene kerestetni vele ....?
probaltam kiszedni a /dev/cdrom-ot , de azt meg nem engedte .... probaltam a VMWARE BIOS-aba is felismertetni, de auto-n volt minden ... asszem .....
tehat a kerdes ...: hogyan lehet betenni utolag meg egy particiot ... (a SP4 miatt volt erre szukseg ) ...
elore is tankeer ....
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android szakmai topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- Modding és elektronikai kérdések
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest