Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Egy elég elvetemült ötletem van, ami nem biztos, hogy 100%-ban kivitelezhető ezért írok először ide. A lényeg, hogy van egy brazosom, ami mint tudjuk nem az erejéről híres, de eddig nem volt vele gond. A következőt szeretném megcsinálni:
Mivel szeretnék egyszerre Windows és Linuxot is gyakorolni, ezért kéne mindkét oprendszer kb. azonos "szinten". Szóval a következő eshetőség jutott eszembe. VMware ESX-ben telepíteném mindkettőt. A kérdés ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ez a gyönge is proci elbírja-e majd? Illetve az a kérdés még, hogy én ezen a gépen néztem mindig FULLHD filmeket, amit mindenképp szeretnék megtartani. Tehát ha feltelepítek egy ilyen szervert, akkor fizikai gépet ki tudom-e rakni a tv-re, mondjuk a linuxot, mint futó operációs rendszert? (Szóval nem távoli asztallal és egyebekkel, hanem egyből, "real time-ban") Remélem érthető voltam..

-
Phobion
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. VMware alatt Debian 6-ot telepítettem. A telepítés végeztével elkezdtem a csomagokat is feltelepíteni. Kezdtem egy MC.-vel, ezt követően hálókártyát-, frissítési listát állítottam. Update/upgrade parancsok lefuttatás után következett egy SSH telepítés, majd ezt követően ISC-DHCP-, SQUID telepítés/konfigurálás történt meg. A virtuális hálózatban a debian szerveren kívül csak 1 kliens szerepel, egy Windows XP. Az ISC-ben beállította fix IP címet megkapta az XP kliens, de ugyanakkor a kliens nem látja se a szervert, se semmit, egy egyszerű pingelést sem tudok a szerver felé intézni.
A beállításokat rendre többször is átnéztem. AVG vírusirtóm van, tudatában vagyok, hogy az AVG tűzfala rendesen zárja/blokkolja a dolgokat, a tűzfala kilövése után sem történt semmi. Egyedül az XP.-ben levő hálókártya beállításra tudok gondolni. (A szerverben természetesen kettő darab hálókártya van, egy bridged, és egy VMNet2-es custom, természetesen ez megegyezik az XP.-ben lévővel.
Szerintetek mi lehet a probléma?
(A SQUID konfigurálást is csak a fizikai gépről tudtam elérni és konfigurálni)
((A VMNet-2es hálókártya jelenleg így néz ki az XP-hez pedig a 192.168.1.107-es cím lett hozzárendelve) -
Hogyan lehet az, ha a konzolon megváltoztatom a jelszót, a VMware vSphere Client-el nem tudok bejelentkezni az új jelszóval? Újraindítás kellhet neki?
A jelszó tökmindegy, többet is próbáltam, nem arról van szó, hogy pl. egy hülye karakter lenne benne. Ha visszaírom az előző jelszót, akkor egyből belép. -
rolko
őstag
Sziasztok!
Otthoni felhőt szeretnék létrehozni.
Terv a következő:
2 régi noti marad, 2 androidos/linux vékony kliens lenne asztali pc-k helyett, ezek LAN-ban+ netbook/tablet/telón bárhonnan is elérhető lenne.
Mindenkinek saját Win7/8 VM-je lenne, megosztásokért egy Debian VM felelne. "Szerver" procinak FX8120-ra gondoltam, kérdés mennyire szereti a Vmware az AMD-t? És mennyire ennék meg ezek az eszközök? Még valami erősebb VGA-t tenni bele, stb.
Nah a kép még nem tiszta hogy "szerver" oldalon milyen alkalmazások és beállítások is kellenek.Hogyan osztom meg a a VGA "erejét"? Ehhez kérnék segítséget. Kliens oldalon a Vmware Horizon View/Mirage -re gondoltam. A 2 thin kliensen lenne egy kevés játék is így oda kellene a vga ereje, ahogy olvasgattam ennek nincs akadálya. Még keresgetek, de ha valaki tudna egy komplett leírást/ tapasztalatot írni ha csinált már hasonlót a cégnél/otthon? -
djgeg
őstag
Ahoy mindenki.
Arról szeretnék érdeklődni, hogy Hp Smart Array P400-al volt e valakinek dolga nem HP gépben.
ESXi 5.0 menne rá. Elvileg menne
Vinyó "támogatásról" annyit hallottam, hogy nagy konkurens neveit nem szereti.
Vélemény észrevétel ? -
golya87
őstag
Hello
Sajnos nem találtam komolyabb leírást sehol, de ehhez a poszthoz mellékelt képek azok ESXi admin felületének képmentései?
Ha igen, hogy lehet ezt előcsalni?Köszönöm a segítséget!
-
klambi
addikt
még 1 kérdés, azt meg lehet oldani ha printscreen-t nyomok az a host oprendszer vágólapjára kerüljön?
-
klambi
addikt
szevasztok!
az lenne a kérdésem, hogy a beállításoknál a cpu részben a Virtualizate CPU performance counters pontosan mit is csinál? -
Vekko
aktív tag
Üdv,
Ma újraindítás után az vmware-en lévő ubuntu egyszer csak ezt írta ki: the system is running in low-graphics mode
Kb. semmit nem tudok csinálni, nem kicsit idegesítő a probléma.
Mit tudok ezzel csinálni? Googleban eddig nem találtam használhatót. Ha semmit nem tudok, az adataimat hogyan mentsem ki? -
Obi-1
őstag
Ez alapján a guide alapján akár lehetséges is lehet, amit előbb írtam.
-
Obi-1
őstag
Nem találtam külön XEN topikot.
Virtualizációban minimális tapasztalatom van, VirtualBox-ban futattam már gépet, telepítettem is Win8-at próbaképpen.
Az otthoni gépemen dual-boot Ubuntu 12.04 és Windows XP van fent. Utóbbit elvileg csak játékra használom. Jó darabig Wine alatt játszottam, de az F1 játékok miatt kellett egy natív OS.
A XEN virtualizációról olvastam olyat, hogy jól futtatja már a játékokat is (IOMMU, PCI-E passthrough). Elovastam egy tutorial-t, hogyan lehet telepíteni egy alap virtualizált rendszert. Ami nem igazán világos nekem, hogy a jelenlegi Ubuntum-ra feltehettem a XEN-t, mint ahogy a VirtualBox-ot?
-
Sziasztok!
Vmware kliens bejelentkezéskor dobja fel:

Ötlet erre?
-
Visormail
addikt
válasz
csusza`
üzenetére
VMware vCenter Converter ingyenes.
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne: Meglevő, telepített XP-ről lenne szükségem egy VmWare image-re. Megoldható ez, vagy halott ötlet?
-
Visormail
addikt
válasz
donatel
üzenetére
Én ilyennel nem találkoztam, nálam mindig megjelent amit létrehoztam. Nem ír ki valami hibaüzenetet a varázsló végén? Ha nem akkor szerintem ott valami nagyon nem stimmel, esetleg hibás a telepítés újra kéne rakni még egyszer, jobb gomb futtatás rendszergazdaként-el. Ahova létrehozta a gép mappáját, abban a log fájlba esetleg valami?
-
donatel
tag
válasz
Visormail
üzenetére
Végig mentem az összes lépésen, majd a végén nyomtam egyet a finish gombra és nem jelent meg az üres gép. a könyvtár ahova telepítem ott megjelennek a fájlok, de hiába próbálom meg a gépet betölteni a fájból akkor se jelenik meg az ablakban
a laptopon az oprendszer Win7 x64
előtte már használtam a vmware workstation 8-as változatát annál nem volt semmilyen probléma csak hát a windows 8 -at csak a 9-es verzió támogatja amit ki akarok próbálni majd.
-
donatel
tag
Feltelepítettem a VMware workstation 9-et, és létre akartam hozni egy winXP virtuális machine-t a create a new virtual machine-el, de meg se jelenik a my computer között, mi lehet a probléma?
-
GD
őstag
Sziasztok,
Elakadtam vcenter 5.1-ben, pár bizonytalanságra nem találom a jó választ.. mindig network partitioned állapotban esek. A cél a vmotion életrekeltése egy VCP-re való felkészüléshez testlab összerakása.
Környezet:
2 node-os cluster, hostonként 2 kártya
Vmware workstation alatt fut a két host, a vcenter fizikai gépen (avagy virtuálban, otthon), a host-ok bridge-be kapják ugyan azt az alhálót, mindenki egy hálózaton van, software-s iSCSI storage-t kapnak starwind nevű sofware-val), a host-ok saját virtuál disk-ről bootolnak.Kérdések:
1. a vmkernel-ben futó vmotion opció külön vswitch-en kell legyen hostonként?
2. a vmotion/vmkernel-nek megadott IP az összes host-on más kell legyen?
3. szükség van ezen felül még dswitch-re is?
4. abban a vmkernel-ben, ahol vmotion van engedélyezve, más is legyen bekapcsolva még?
5. a host konzolon megadott IP melyik vswitch ip-vel egyezik, vagy kell egyezzen? (management?)
6. Az iSCSI port alapból a gyárilag létrehozott Management csoportban van, a pipa nem aktív, onnan csak le tudom költöztetni az egyéb dolgokat vkernel-be (vmotion, management,FT)Egy javasolt összeállítást szívesen vennék szövegesen vagy képmentésből, pl
Host1/2 ip
Fizikai kártyák /0,1
vswitch0 /vkernel0
iSCSI - ip /vkernel
management -ip /vkernel
vmotion -ip /vkernel
FT -ip /vkernelKöszönöm szépen!
-
GD
őstag
Sziasztok,
vcenter 5-ben jártas kollégát keresek egy tesztkörnyezet beélesítésére, vmware workstation alatt
-
DrAk3
csendes tag
válasz
Visormail
üzenetére
Szóval igazság szerint még rendszer sincsen telepítve a VMware-be csupán már amikor feltettem akkor is fent áll ez a probléma, de mikor feltettem akkor érdekes módon NAT-al simán működött azon a rendszeren ami a virtuális gépen futott. Emellett még észrevettem azt is, hogy ha feltelepítem, akkor az adaptereinél kiírja, hogy unidentified network ezután nyomtam erre egy diagnosztikát és akkor azt írta, hogy a DHCP vel van valami gond, amire még nem jöttem rá

-
DrAk3
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy Windows 8 alá szeretném feltelepíteni a VMware-t és mikor feltelepítem akkor, az OS-ben ugyan úgy mutatja, hogy megy tovább a kapcsolat a wifi adapternél, de mégsem jön be semmi míg a VMware-be feltelepített rendszeren meg működik a net :/ Valaki tudna segíteni, hogy mi okozhatja ezt? (Próbáltam Virtual box-al is és ugyan ezt tapasztaltam!)
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
A virtual network editorban meg mindent állíts vissza ahogy volt. Ott nem is lehet gépek ip címét megadni, te ott csak magának a virtuális adapternek az adatait piszkálhattad el ami egy 0-ás végű hálózatcím. Egy ilyen adaptert egy csomó virtuális gép tud használni nincs mindegyiknek sajátja, az ott lévő hálózatcím egy tól-ig tartományt jelent amin belül kioszthat automatán.
-
Gyomman
aktív tag
válasz
Visormail
üzenetére
Köszi a választ, viszont nem igazán megy egyelőre. Találtam a VMware-nél Virtual Network Editort, ahol manuálisan beállítottam volna a guest IP címét a host-hoz hasonlóra, viszont így sem működik. Az is baj, hogy a host IP címe (ipconfig szerint, Local Area Connection-t nézem) 152.66.212.227, és 255.255.248.0 a subnet mask. Ezzel a subnet maskkal nem engedett a VMware ip címet beállítani (subnet IP and subnet mask are mismatch), így 255.255.255.0-ra tudom csak állítani, ami szerintem már nem jó.
-
Visormail
addikt
-
Gyomman
aktív tag
Hali! Nem teljesen VMware specifikus a kérdés, de nem találtam jobb topikot hirtelen
Az lenne a problémám, hogy elég kezdő vagyok még hálózatok terén. Windows7 host-ra feltettem egy WinXP guest OS-t, Host-Only hálózati beállítással. Ekkor ugye a vendég gép csak a host-al tud kommunikálni (ha jól tudom). Viszont az lenne a nagy kérdésem, hogy pingelésnél mely IP címeken keresztül tudják elérni egymást? Sem a guest sem a host nem tudja a másik (ipconfig paranccsal lekérdezett) IP címén keresztül pingelni a másikat. Van még a VMnet1-es IP cím, azt pedig a guest megint csak nem látja. Mit kéne csinálnom? -
kraftxld
félisten
válasz
macimeister
üzenetére
[link]
Virtualbox-hoz a virtualbox topikban értünk, de meg lehet csinálni VMware workstation alatt amit írtál, autoexec.bat-ban elindítani a könyvelőförmedvényt, és a virutális gépet kiparancsikonozni az asztalra. -
macimeister
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ezek közül nekem egyik se tűnik jónak. Xp alá lesz kb 3 virtuál dos felpakolva és mindegyiknek a gyökerébe kellene a könyvelés anyagát bemásolni. Virtualboxba gizmo drive feltudta magának mountolni a virtualbox fileokat és tudtam belemásolni. Tudok itt is xp nél vhd-t cs csinálni amire dos megy?
A virtuális gépekről parancsikon megvalósítható? -
kraftxld
félisten
válasz
macimeister
üzenetére
VMware workstation 9-el tudsz .vmdk file-t becsatolni mint meghajtó a gazdagépen.
Ugyanez érvényes a hyper-v .vhd és .vhdx filejaira, azokat diskpart-al parancssorban, vagy lemezkezelővel (diskmgmt.msc) tudod csatlakoztatni. (Win7 és Win8 - .vhdx) -
macimeister
aktív tag
Nem sajnos, mert mindegyik a C gyökérbe keresgél és ütköznek a mappák. Egyébként a virtual pc képfájlokba mivel tudok külső filet pakolni? Playerben jól láttam, hogy van egy ilyen kiegészítő? Illetve az érdekelne még, hogy csinálok 3 virtuális gépet, ezekről a gépekről parancsikont tudok kirakni, hogy csak arra kell kattintani és indul, vagy mindenképp valamelyik kezelőprogramban kell a listáról kiválasztani a megfelelőt?
-
Visormail
addikt
Erre a cikkre gondolsz? Xen VGA passthrough
-
-
megema
őstag
-
-
megema
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Az lenne a legegyszerűbb, és sok szívástól is megkímélném magam, tudom.
Ugyan pl. a Synology DS213 a legtöbb igényemet kielégítené, de azért az árért 2 magos, 6 HDD-t fogadni képes, (azonos számú HDD esetén) nem jelentősen többet fogyasztó mITX gépet rakok össze. Ami ugye nem mindegy a később felmerülő igények szempontjából. Na most, ha elkap az őrület, és egy játékszervert is futtatni szeretnék, akkor arra nem képes egy NAS. Ugyan lehet csak ideiglenes megoldásként, de erről néznék filmeket is HDMI-n kersztül, ami miatt a NAS-ok szintén kiesnek. (Ez az alaplap kiválasztásánál nem volt szempont, de mITX méretben, 1155-ös foglalattal csak olyan 4+ SATA-s van, ami multimédiás célokra készült.) Valamint iTunes szervert tudnak futtatni, de abban a WiFi szinkron nincs benne szerintem, bár ezt még el tudnám felejteni.
Szóval első körben szeretnék megoldási javaslatokat kapni, aztán meglátom mi lesz...
-
megema
őstag
Sziasztok!
Nem találtam általános virtualizációs topicot (elég fura, ha tényleg nincs...), így itt kérdeznék.
Szeretnék egy otthoni NAS / webszerver / (tartományszerver) / iTunes szerver + iOS WiFi szinkron / (IP kamera kiszolgáló) / médialejátszó kombinációt összehozni, már ha mindet ki tudom hozni egy gépből. A zárójelesek nem feltétlenül, vagy később kerülnének megvalósításra. A gondot számomra a médialejátszóként való felhasználás jelenti. Alapvetően egy Win Server 2012 Datacenter-t (MSDNAA) akartam felrakni rá, de elgondolkodtam a virtualizáció lehetőségén is. Egy Intel Pentium G645T proci egyáltalán alkalmas virtualizációra? VT-D-t nem tud. A GPU-t egyáltalán át lehet adni valahogy egy virtuális gépnek úgy, hogy képernyő csatlakoztatására a virtuális gép képe kerüljön megjelenítésre (akár csak teljes képernyős ablakban)? Mert akkor mindjárt jobb lenne a helyzet. Egy ESXi alapra (?) felraknék valami XBMC-re kihegyezett linuxot, és a többi feladatra mehetne a Win Server. Vagy a Win Server lenne a gazda és arra menne az XBMC. Vagy lehet a LAN és WAN feladatokra még külön rendszer lenne. Akár nem is a Win Server...
-
Krix
őstag
válasz
macimeister
üzenetére
A több gépről összeszedett könyveléseket nem tudod külön könyvtárakba rakni úgy hogy mindegyik csak a sajátját használná? És akkor nem kellene a VMWare. A DOS-os progik kellően 'buták' hogy ne keveredjenek össze szerintem.
-
kraftxld
félisten
válasz
macimeister
üzenetére
Igen.
-
kraftxld
félisten
válasz
macimeister
üzenetére
Igen, ezt tudja.
-
macimeister
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Bármelyik jó, ha jó. VirtualBox csak COM portot tudott. De nekem úgy nézne ki, hogy XP erre telepítek egy vmware-t majd több virtuális gépet. Ezek a virtuális gépek nativ dos-t használnak. Szóval nem XP alá telepítek egy virtuális xp-t aminek a dosát kell használnom, hanem alap dos kell. És ennek kell tudnia LTP-t nyomtatnia.
-
kraftxld
félisten
válasz
macimeister
üzenetére
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
LPT nyomtató támogatás van a vmwareban? XP alá kellene egy DOS-t felraknom amin menne egy könyvelőprogram és abban kellene megoldani a nyomtatást. Szükséges a külön dos, több is lesz telepítve, ha megy, mert ha berakom xp alá a több gépről összeszedett könyvelést, akkor összeakadnának -
válasz
kraftxld
üzenetére
Fizikai vas nem lévén, egy VirtualBox vm-be raktam fel a Hyper-V Server 2012
MMC-n keresztül szerettem volna kapcsolódni hozzá de a hálózattal valami nem oké...Keresgéltem és mindenhol a Bridge módot nyomják statikus ip-vel. De nekem így sem látja a host a vm-et. Se ping, sem RDP -
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Hyper-V server 2012 [link]
GUI nélküli ingyenes cucc, csak hyper-v van benne. Tartományba benyomod és távolról MMC konzolokkal simán lehet piszkálni mintha teljes értékű szerver lenne.
Sajna elég hiányos az infó a támogatott GPU lista tekintetében, de mintha 2012 alatt szinte mindegyik menne (ezt ne vedd szentírásnak!
) nem csak a Quadro-k meg a FireGL-ek mint 2008 R2-nél. -
válasz
kraftxld
üzenetére
Támogatot VGA-ket merre találom? Most nem volt barátom a Google.
Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy elsősorban Quadro és FireGL van a listán...RDP7.0 kliens ez külön telepítendő vagy mondjuk rész az OS-nek Win8-tól?
(Van egy Win Server 2012 licencem....Azt tudom, hogy kell alatta Hyper-V-t bepipálni...Van ennek valami olyan változata mint ESXi-nek. Olyasmire gondolok mint a Win Server-nek a core edition. Így a GUI nem enne sokat és távolról tudnám a Hyper-V-t piszkálni. Hogyan szokott ez történni?
-
-
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Megnéztem a RemoteFX-et. Jónak tűnik...
Olvasgattam még ESXi témában is itt van egy kis összefoglaló:
[link]Azért nem egyszerű még ez a dolog.
Pl. Ha egy vm-en futtatok valami játékot akkor az teljesen lefoglalja a VGA-t. Tehát ha két vm-en szeretnék egyidőben játszani akkor 2 VGA kell.
Meg van ez a RAM probléma is ami ugyan megoldható de nem egészen értem még mi az oka. 2GB fölött nem megy a vm.:
VM will NOT BOOT if You set 3-4GB of RAM! You have to change Advanced options, add following:
pciHole.start = 1200
pciHole.end = 2200
for every VM using more than 2GB of RAM and it will workA Hyper-V esetében van valamilyen hasonló "korlát"?
-
válasz
kraftxld
üzenetére
1. A képet egy TeamView-er-en vagy valamilyen távoli asztal megoldáson keresztül gondoltam...Arra alapoztam, hogy a sávszél akkora, hogy nem gond a késleltetés...(vagyis minimális lesz) Csak a képet kell közvetítenem, mondjuk egy másik laptopra...
2.
Na ez szuper...mert akkor nem vennék külön NAS, meg külön kis mini gép, meg akármi...3.
Olyasmire gondolok, hogy van két vm, egy hálókártyán.
Mondjuk tudom, hogy hülyeség de mindkettőn fut egy Oracle DB 1521-es default porton. Akkor azért keresztbe áll a szeme, hogy most melyiknek küldtem kérést? Tehát erre figyelni kell, hogy azonos szolgáltatás ne legyen ilyen esetben? -
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
1, A képet hogyan akarod kivezetni a szerverből? Lehet varázsolni a pass-through VGA-val, nem hivatalosan támogatott. A Microsoft féle RemoteFX a jobb megoldás errre, (vagy esetleg VMware View de ez megint más téma) de ott is kell valami kliens amivel RDP-n keresztül csatlakozol a virtuális gépre.
2, Miért ne tudná? Brutál nagy fileszerverek mennek VMware-en szerte a világon mindenféle gond nélkül

3, A hálókártyán simán tud osztozni, beállítás kérdése.
-
Elgondolkodtam mostanában egy kisebb szerver építésén amire ESXi 5-t tennék fel.
futna rajta 1-2 Linux. Meg 2-3 Win 7-8 vegyesen...
Felfogható amolyan home made labor gépnek...1.
Többek között elgondolkodtam egy olyan megoldáson, hogy ha ebben a szerverben lenne valami combosabb VGA, akkor ennek a képességeit ki tudná használni egyszerre 2 Windows? Egészen konkrétan mind a kettőn egy időben futna valamilyen játék...Lehetséges ez?2.
Egy másik vm feladatának azt szánnám, hogy fájlszerverként működjön. Lenne rá csatolva X GB/TB tárterület, amit a többi vm egyátalán nem is lát. Ezt képes stabilan ellátni egy ilyen vm?3.
Lenne egy újabb vm amit amolyan fejlesztői sandbox-nak szeretnék használni db szerver, java alkalmazás szerver szaladozna rajta. Ezeket "távolró" (local lan-on belülről persze) szeretném elérni...
Ilyenkor ajánlott dedikáltan az egyes vm-ekhez rendelni, vagy tudnak osztozni a kártyán? -
cellpeti
nagyúr
üdv
VMware tud 3D-s gyorsítást? DX9c-t?

-
Bennyboy
őstag
Üdv!
Feltettem a vmware workstation programot, vele meg egy win7-et de egy idő után mindig azt csinálja, h nem tudom leállítani a rendszert, utána meg nem tölti be és rakhatom újra a win7-et. 9.01-es verzió volt fent és már másodszor csinálja ezt. Tudja vki mi lehet a baj, vagy tudtok másik alternatívát? -
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Hogy tudok vmware-ben a virtuális gépbe bevinni egy fájlt a normál gépemről?

-
jdg
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy HP Microserver N40L-em (http://n40l.wikia.com/wiki/HP_MicroServer_N40L_Wiki) amin jelenleg egy Ubuntu 12.04 fut. Frontend developer vagyok, jelenleg a notebookon lévő vm-eken tesztelek különböző oprendszerek alatt, szeretném ezt áttenni a szerverre ha egyáltalán lehetséges. Arra gondolok, hogy a microserveren futna a vm amibe bejelentkeznék távolról (remote desktop?). Tudom, hogy lenne valamennyi lag de bevállalnám ha nem kéne a sok vm-et tárolnom a notebook ssdjén és nem zabálná meg a notebook erőforrását a sok vm (pláne ha többet futtatnék egyszerre). Van erre lehetőség? Ha igen, tud valaki ajánlani valamilyen leírást hogy egyáltalán hogyan induljak ennek neki? Esetleg ha csinált már valaki ilyesmit leírhatná nagyvonalakban hogy merre induljak el.
Köszönöm! -
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Ha a globális memória beállításainál allow most virtual machine memory to be swapped-re rakom akkor eltűnik a hibaüzenet, és rendesen kihasználja a fizikai ramot, a swap használat pedig nem növekedett. Az 100% hogy eddig az allow some álláson volt és csak mostanában jelentkezett ez a hiba, szóval elég furcsa. Mivel az előbbi linken a win7 sp1-éről volt szó, már arra is gondoltam hogy valamelyik mostanában kijött win7 frissítés okozhatott változást?
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Na jó kezdem feladni, visszajött a memória hiba egy vm-et akarok elindítani és ezt írja:
Not enough physical memory is available to power on this virtual machine with its configured settings.
To fix this problem, increase the amount of physical memory for all virtual machines to 1733 MB or adjust the additional memory settings to allow more virtual machine memory to be swapped.
It is possible that native applications and/or services have locked down memory which could be preventing the virtual machine from launching. Shutting down unnecessary applications or services may free enough memory to launch this virtual machine.
If you were able to power on this virtual machine on this host computer in the past, try rebooting the host computer. Rebooting may allow you to use slightly more host memory to run virtual machines.
Miközben az erőforrás figyelő szerint rendelkezésre álló fizikai memória 4100MB, akkor mi a rák ez az 1733MB hogy annyira növeljem? Ezt most már úgy hogy eltávolítottam a 9.0.1-est és feltettem a 9.0-t, előtte meg általában 2800MB körülit írt, miközben akkor is 4100 körül volt a rendelkezésre álló.
A hyper-v-t is elnéztem véletlen egy 32bitesen próbáltam amiben ugye nincs benne maga a szolgáltatás csak a körítés, kezelőprogram, stb. Csak azokat engedte telepíteni, a 64esben továbbra is már fut egy hipervisor üzenet és szürke, úgyhogy azt sem javították a 9.0.1-ben sem.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Sikerült megoldani a memóriás hibaüzenetet is ezzel Not enough physical memory after installing W7 SP1 VMware Workstation error:
First Shut down all running virtual machines and exit Workstation.
- Open the config.ini file located at C:\ProgramData\VMware\VMware Workstation.
- Add this line to the file: vmmon.disableHostParameters = TRUE
- Save and close the file.
- Restart Windows.
Igencsak érdekes ahhoz képest hogy azt írja a win7 sp1-ének telepítése okozza a gondot, a workstation 9.0.0-val nem történ ilyen pedig eddig is sp1-es win7en ment, ennek ellenére eltűnt a hiba (valóban a win-t is újra kell indítani és csak utána lépett életbe).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igen, tudom, ezért kérdem én, hogy valahogy nem lehet-e kilőni a futtatott oprendszerek képét a fizikai videó kimeneten?