Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapi007
veterán
Hy
Win reinstall után egyszerűen betallóztam a virtuális gépem, azonban mikor suspendből akarom felkelteni mindig ezt írja.
Mi lehet a probléma? -
DeusHun
őstag
Szevasztok!
Tegnap kellett volna csinálnunk egy snapshot-ot az egyik rendszerünkről és a következő hibát kaptuk:

Ma is masszíroztuk a dolgot, néztük a logot amiben a következőek állnak:
2012-08-07T07:41:13.990Z| vmx| Vix: [854689 vigorCommands.c:511]: VigorSnapshotManager_Take: takeOptions=8, clientFlags=0, displayName=clone-temp-1344325273452675
2012-08-07T07:41:14.004Z| vmx| SnapshotVMX_TakeSnapshot start: 'clone-temp-1344325273452675', deviceState=0, logging=0, quiesced=1, native=0, sibling=0 cb=756FAC0, cbData=82437B0
2012-08-07T07:41:14.043Z| vmx| DISKLIB-VMFS : "/vmfs/volumes/4ecfa1fa-0b62cca8-49f4-001999991d06/GEPNEV/GEPNEV-flat.vmdk" : open successful (21) size = 107374182400, hd = 0. Type 3
2012-08-07T07:41:14.043Z| vmx| DISKLIB-VMFS : "/vmfs/volumes/4ecfa1fa-0b62cca8-49f4-001999991d06/GEPNEV/GEPNEV-flat.vmdk" : closed.
2012-08-07T07:41:14.053Z| vmx| DISKLIB-VMFS : "/vmfs/volumes/4ecfa1fa-0b62cca8-49f4-001999991d06/GEPNEV/GEPNEV_1-flat.vmdk" : open successful (21) size = 322122547200, hd = 0. Type 3
2012-08-07T07:41:14.053Z| vmx| DISKLIB-VMFS : "/vmfs/volumes/4ecfa1fa-0b62cca8-49f4-001999991d06/GEPNEV/GEPNEV_1-flat.vmdk" : closed.
2012-08-07T07:41:14.055Z| vcpu-1| ToolsBackup: changing quiesce state: IDLE -> STARTED
2012-08-07T07:41:22.227Z| vcpu-0| Msg_Post: Warning
2012-08-07T07:41:22.227Z| vcpu-0| [msg.snapshot.quiesce.vmerr] The guest OS has reported an error during quiescing.
2012-08-07T07:41:22.227Z| vcpu-0| --> The error code was: 5
2012-08-07T07:41:22.227Z| vcpu-0| --> The error message was: Asynchronous operation failed: VssSyncStart
2012-08-07T07:41:22.227Z| vcpu-0| ----------------------------------------
2012-08-07T07:41:22.233Z| vcpu-0| ToolsBackup: changing quiesce state: STARTED -> ERROR_WAIT
2012-08-07T07:41:24.227Z| vcpu-0| ToolsBackup: changing quiesce state: ERROR_WAIT -> IDLE
2012-08-07T07:41:24.227Z| vcpu-0| ToolsBackup: changing quiesce state: IDLE -> DONE
2012-08-07T07:41:24.228Z| vcpu-0| SnapshotVMXTakeSnapshotComplete done with snapshot 'clone-temp-1344325273452675': 0
2012-08-07T07:41:24.228Z| vcpu-0| SnapshotVMXTakeSnapshotComplete: Snapshot 0 failed: Failed to quiesce the virtual machine. (40).A gép egy Windows 2008 R2, 64 bites, a VMware Tools out-of-date. Találkozott már valaki hasonló hibával?
-
donatel
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
A klie.nsekről tudom a routert pingelni de a 8.8.8.8.-at nem pingeti.
Ez a 8.8.8.8 micsoda?
A kliensek a szervert kapják meg mint DNS servert.
A serveren (Adminstrative tools --> DNS --> Server --> job click properties --> forwarder fül) hozzá adtam a listához az internet szolgáltató DNS szervereit, de így se pingeti a 8.8.8.8-at és az internet sem megy a kliensről. -
donatel
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Csináltam egy virtuális hálózatot.
Windows server 2003 és 3 desktop gép. a desktopokat be is léptettem a tartományba műkdik is, ha pingelem a servert láátja illeteve fordítva. de internetelérés csak a sereren van a desktopokon nincs.
a server hez fix ip (192.168.1.62 amit a router átenged) míg a munkaállomások a server dhcp-jén keresztül kapják az ip címeket autómatikusan ez működik is.
virtual network editorban beállítottam a wmnet0-ra hogy bridged és a bridge to -hoz a laptop wifi kártyáját, majd ezt a network adapterben hozzárendeltem a server 2003-nál a custom sorban
a munkaállosmásoknál pedig a network adapterben azt állítottam be hogy bridgedmiért nem lehet a munkaállomásokról az internetet elérni
-
gyulank
addikt
VMware Player unrecoverable error: (vcpu-0)
Unexpected signal: 7.
A log file is available in "/media/Q22/Windows XP Professional/vmware.log". You can request support and include the contents of the log file.
To collect data to submit to VMware support, run "vm-support".
We will respond on the basis of your support entitlement.Bebootol, elkezd tölteni, majd mikor be kéne tölteni az asztalt, ezt írja ki, és leokézom, és bezáródik a vmware.
-
donatel
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Akkor is így csináljam ha a routeren nincs bekapcsolva a DHCP (egy címtartomány van kijelölve pl 10.4.5.51 - 10.4.5.56). Ha úgy szeretném hogy a windows server 2003-as gépnek adnák egy fix ip címet ebből pl. 10.4.5.56 és feltelepíteném rá a DHCP servert és az osztana autómatikus IP címeket a 3 desktop virtuális gépnek. ezt meg lehet csinálni? akkor hogy kell beállítani a network adaptereket?
-
-
válasz
Konflikt
üzenetére
Videó vágáshoz lenne szükségem 2D hardveres gyorsításra, 3D nem szükséges.
Simán Win 7-re nyomtam fel egy VMWare-t és azzal egy preinstalled Lion-t image-ből. Aztán erre a Lionra próbáltam egy Final Cut Pro X-et felnyomni és ez reklamálta install közben, hogy nem megy fel, mert nem támogatott a szoftveres gyorsítás.

A másik gond időközben megoldódott, köszi, felfedeztem a shared foldert is közben.

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Először is köszi a segítséget! ...most kicsit zavar lett a fejemben, de remélem kisegítesz.

Az a lényeg, h. egy analitikai folyadékadagoló robotot windows platformos, saját fejlesztésű meghajtó programmal és szoftverrel üzemeltetünk.
Ezeken a pc-ken maximum 2 felhasználó van, a szerviz és az operator (aki használja a robotot).
Mivel az operator is kreálhat módszereket, amiket elvégezne a robot, így sokszor ütközhet kisebb-nagyobb problémába, melyhez szakmai segítséget nyújtunk...és itt jön a DE (!)
Mivel kiszállni elég drága autóval minden egyes ügyfélhez, így a kisebb problémákat meg lehetne oldani virtuális környezetben. Azért van erre szükség, mert sajnos windows-os mivolta miatt a program másként működik pc és pc között, függetlenül attól, h. mind2 gép esetében pl. xp-t vagy win7-et használ OS-ként az ügyfél. HA viszont sikerülne lementeni az adott robot pc szoftverkörnyezetét, és ezt otthon elindítani virtuális környezetben, könnyebben megtalálhatnám a probléma forrását. Ehhez kellene egy könnyen használható programcsomag. Egy külső vinyón lennének az ügyfelek Backup-jai, majd ha vmelyiknek problémája van, akkor egyszerűen bemountolnám az előzőleg lementett vinyóját, majd a szintén előzőleg elküldött módszerét futtatnám a robot szoftverjében az ügyfél saját szoftverkörnyezetében itthon a fotelemből.
Internet nincs egyik gépen sem, csak a robot szoftver és egy-két alkalmazás.És akkor, h. jól értem e a dolgot, amit írtál:
Az ügyfél gépére fel kell telepítenem ezt a vmware convertert, amiben kiválasztom azt az opciót, amely elvégzi a klónozást egy általam megadott helyre (esetemben a külső vinyóra). Ez lenne a vsphere esxi opció?
Majd, ha kész a klónozás, akkor azt a file-t a saját vmware workstation progimba (amit ugye feltelepítettem pl. a laptopomra) egyszerűen bemountolom, mintha egy egyszerű iso-t raknék be a daemon progiba?3rd party progik esetében a munkafolyamat hasonló a fent leírtakhoz annyi különbséggel, h. nem elég a vmware a saját gépemen, hanem egy vinyót klónozni tudó progi is kell a gépemre (ami az előzőleg klónozott vinyó 1 db file-ját mountolja)?
-
Konflikt
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
a GPU virtualizacio nagyon gyerekcipoben jar meg. nemtudom pontosan milyen alkalmazas akarsz hasznalni, ami 3D gyorsitast igenyel, de szinte biztos, hogy nem fog menni.
ha jolertem windows a host OS, es erre raktal workstationnel / playerrel OSX-et. az OSX amugy is piszok valogatos HW tekinteteben. hivatalosan csak lion host ala - ( ami alatt ugye apple hw, vagy legalabb hackintos, a lenyeg h kompatibilis hw van) - rakhatsz vmware fusionbe megegy liont. de raadasul, (mintha ez nem lenne eleg feltetel) ezesetben sincs rendes 3D gyorsitas.
a masik kerdesedre:
a wines host gep particiojat odaadhatod a guest OS nek egy shared folderkent, (VM settings-ek alatt lehet allitani) ami egy network drive-kent jelenik meg a guest OSben. -
Konflikt
addikt
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
tobb megoldas is lehetseges.
- vmware sajat cuccaival: erre van egy vmware converter nevu tool (free), aminek megadva egy vsphere esxi hostot (van free esxi is) vagy vCentert (fizetos) beklonozza a fizikai gepet mindenestol a vmware infrastrukturadba. ezzel a VM el kesobb azt csinalsz amit akarsz. amire hirtelen nem emlekszem az az, h workstation-t (fizetos) meg lehet-e adni celkent neki esxi helyett, vagy ha file-ba mented a fizikai gepet, akkor azt be lehet e huzni workstation ala. de azt gyanitom h igen.-3rd party megoldasok: gyakorlatilag barmilyen image-elni kepes toolal ( acronis, norton ghost, stb..) a fizikai geprol keszitesz egy image-et, majd letrehozol egy VMet, es restore-olod az elozoleg lementett backup image-t a gepre.
amugy, eleg sok privacy jellegu kerdest felvet, h a teljes gepet el akarod tole kerni. (mentett jelszavak pl. bongeszoben, win login jelszo, belsos ceges anyagok, egyeb privat ugyfel cuccok, stb). gond nelkul engedne az ugyfel?

-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, jól gondolom e a dolgokat és a kivitelezés is rendben van e a fejemben?!

Röviden, amit szeretnék:
Ügyfelek OS-ét + a feltelepített összes programjukat egy file-ba szeretném "tömöríteni", melyet otthon virtuális környezetben a gépemen el tudok indítani egy ablakban.
(Mintha ott lennék az ügyfél gépe előtt)Szóval, ha jól sejtem, szükségem van egy VMware Workstation "kliensre", mely futtatni tudja egy ablakban az előzőleg lementett ügyfél OS-ét a feltelepített progijaival együtt (C:\Program Files\)!
Milyen programra van még szükségem?

Hogyan tudom az ügyfél OS-ét (C:\) lementeni egy file-ba, amit otthon mountolni tudok a VMware Workstation-be?

Elég kezdő vagyok ebben a Backup dologban (de szeretném megtanulni és az állásomat is szeretném megtartani
) ... így előre elnézést a buta kérdésekért! 
A segítségeteket előre is köszönöm!!!

-
donatel
tag
Szeretnék egy virtuális hálót létrehozni VMware Workstation 8-ban. Van egy Windows Server 2003 server és 3 desktop (2db WinXP és 1db Win7) virtuális gép. Hogy tudom ezt létrehozni úgy hogy internet is legyen(ADSL internet és egy TP-link router van), a laptopon Win7 fut.
A virtual network editor használatáról nincs valami jó leírás. -
válasz
sellerbuyer
üzenetére
A "tetettem" az tettem akar lenni.

-
Szervusztok!
I7-es gépemre Vmware-el Mac OS X Liont (10.7) tetettem, de a szoftver, amit megpróbálok rá telepíteni, azt mondja, hogy nincs hardware-es grafikus gyorsítás. Megnéztem a Mac OS-ban, ott nem szerepel az Ati 6770-esem, de úgy tudom, ennek nem is kell ott megjelennie, mert ezt a VMware intézi. Valahogy mégsem stimmel a dolog, úgy tűnik.
Mi lehet a probléma, illetve mit konfigoljak és hol annak érdekében, hogy legyen rendesen VGA-m, ill hardware-es grafikus gyorsításom a Mac OS X Lion alatt?
Még egy VMware kérdés:
Van két vinyóm, amin kiterjesztett Mac OS partíció van. Ezeket a meghajtókat valamiért nem látja a virtualizált Mac OS X. Mit tegyek, hogy tudjak ezekre dolgozni a Mac OS alatt? Csináljam vissza Win-esre a partíciókat a vinyókon?
-
gyulank
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
Igen, így csinálnám, de a virtuális XP, XP. Ha elindítom a virtuális XP-t, akkor bebootol, és betölt a virtuális XP. Ha már betöltött az XP, akkor nem bootolhatok be Linuxal, és az XP partíciókezelője sem fogja az épp használt rendszer lemezét átméretezni. Betöltöttem a Linux ISO-t, de csak az XP-ben van mint CD, de nem bootol be az XP előtt.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Linux alatt telepítettem Vmware-re XP-t. Nem volt sok helyem, ezért 2,4 Gigát adtam meg.
Most kevés a lemezterület, és átállítottam 3,2-re, de az XP így is csak 2,4-et jelez ki, a Vmware pedig 3,2-t. Tudok valamit csinálni, hogy 3,2 Gigás legyen a C meghajtóm újratelepítés nélkül? -
Krix
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
350 :-)
85 kérdés 90 percre. Elég szoros volt.Volt benne minden:
Data Recovery - amihez lövésem sem volt, mert ezzel egyáltalán nem foglalkoztam
Distributed/standard switch
Mindenféle storage: NFS, iSCSI, FC és persze load balance
HA, DRS, FT, VMFS3 - VMFS5
performance monitoring
VSA - na ez egy baromság... Nem hiszem, hogy ezt valaha is ajánlani fogom valakinek...
OVF, template
resource pool
meg egy csomó troubleshooting
pl. miért kapod ezt meg ezt a hibaüzenetet
ez meg ez be van állítva, host1 leáll, mi történik
ez meg ez be van állítva, miért nem tudsz migrálni stb.A legtöbb kérdésnél 4-ből 2-t vagy 5-ből 3-at kellett választani. Az 5/3-asokkal szenvedtem. Még két választ csak-csak kihámoztam, de a harmadik...
Na, mindegy. Szerintem nehéz volt, de meg van ez a lényeg.
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Tesztelgetéshez tervezek gépet összerakni. SSD-re kerülnek a virtuális gépek.
Visszaolvasva láttam, hogy hasonló kérdés felmerült nem is olyan régen i3/i5-tel kapcsolatban. CPU i5 vagy i7 volna az egyik kérdés, hogy az i5-3570K a 4 magjával elég sok virtuális gépet ki tud szolgálni. Mikor lenne értelme az i7-nek? A HT megdobja valamivel a virtualizációt vagy teljesen érdektelen? Ha több gép van mint fizikai mag akkor a HT-vel csökkenhet a reakció idő? 5-8 gép futna egyidőben de nem lenne terhelve egyszerre mind de ilyen is előfordulhat, mivel ez egy teszt gép.
A memóriából 16GB amit terveztem. Gondolom elég lenne vagy 32GB-ban kellene gondolkodni? Win7 x64 op.rendszer + a tervezett gépek memóriája együtt szűkösen befér a 16GB-ba. Ha a vitualis gépek memória igénye túlnő a 16gigán kb. mennyire lassúlhat be? Ez látatlanban jó kérdés de kb mégis valami infótok van ilyenről.
Köszönöm.
-
kispx
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
Az első linket én is néztem, de itt a nettel minden rendben volt. (A Linuxos és a FreeBSD-s VMware Tools-t fel is rakta) Nem nálam volt a probléma. A probléma jelentkezése után egy órával már normálisan le tudja tölteni.
De a második linknél fel is hívja rá a figyelmet:
"If the upgrade continues to fails, try the upgrade at a later time as it might be an issue with VMware Workstation Update Server" -
kispx
addikt
Sziasztok,
A rendszerem Ubuntu 12.04 64 bit (3.2.0-26-generic) azon fut egy Vmware Player 4.0.4 build-744019.
A virtuális XP bootolása után a VMware Tools telepítésénél ezt a hibaüzenetet kapom:
VMware Tools for Windows 2000 or later:
CDS internal client error (3033). Contact VMware Support or your system administrator.Viszont a VMware Tools for Linux/Solaris/FreeBSD-t leszedi, csak a Windows 2000 or Latert-t nem.
Valaki tudna segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Konflikt
addikt
válasz
GodHeart
üzenetére
akar a disk is lehet ludas. milyen storage alrendszer van, LUN-ok, DS-ek? hany VM fut meg ugyanazon a DS-en?
-milyen a storage performanciaja? mind esxi host oldalon, mind VM oldalon, illetve mekkora a HBA/disk latency? (performance ful alatt talalod a grafikonokat)
-VMware tools gondolom telepitve van, ha vmxnet2/3 vNIC-et hasznalasz.
-vannak a VM-en limitaciok? (VM properites->resources tab, CPU/memory/disk share-ek mire vannak allitva? limitek?
-host cpu performanciaja? szinten performance grafikonok
-vannak resource pool-ok? eleg eroforras (CPU) van a poolban? -
GodHeart
senior tag
Üdv mindenkinek!
Mostanában kezdtem el ilyen környezetben dolgozni és jönnek is a problémák. Hátha valaki tapasztaltabb nálam ilyen téren.
A lényeg a következő adott egy ESX5-s környezet, sok procis,ramos,hdd-s serverpark, szóval a lényeg, hogy a hardver teljes mértékben brutális, és egy ubuntu 10.04-es gépet kell futtatnom. Semmi gond, szépen teszi is a dolgát, azonban elsőnek arra lettem figyelmes, hogy a response time-ja elég gyér. Ezt a következő módon orvosoltam utána olvasások után, beállítottam, hogy max 1 procit használjon, illetve lecseréltem a hálókártyát egy vmxnet network driver-re. Ezzel helyre is jött ez a probléma. Azonban jelen pillanatban egy sima dualcore-os gépen is fut ez a gép, és C kódokat fordítgat és ami ott 13-14 perc az itt a serveren amin sokkal nagyobb teljesítmény állna rendelkezésre 33-35 percet vesz igénybe. A CPU használat vSphere alapján maximális, és hiába teszem fel 2-4 core-ra a beállításokat, nem, hogy jobb, rosszabb lesz az eredmény. (38 perc)
Valakinek van erre valami ötlete, azonkívül, hogy frissítsem a linuxot, mert azt nem lehet az adott környezet miatt. Driver update, egyéb beállításra gondoltam..
köszönet
-
kraftxld
félisten
VMware Workstation 2012 Technology Preview: [link]
Win8 támogatás meg pár egyéb újdonság. -
-
margithid
veterán
Egy saját készitésű progi menne rajta, de szerintem az nem erőforrásigényes.ami a legjobban pörgetné az a firefox a sok tabbal, ráadásul frissülve. Ez csak a rendes win7en és a virtuális win7en menne. A Ram elosztást is úgy gondoltam, hogy 4X1 GB a 4 xpnek, 6-6 GB pedig a két win7nek, ja és a sima nem virtuális win7en meg általános dolgokat is csinálnék, letöltés, multimédia, böngészés. Na midnegy, úgyis 200k körül lesz a dolog, az a 20k már nem oszt nem szoroz majd...
De ezzel az ivy procival lehet tervezni jó sokáig nem? Csak kiváncsiságból, a köv generációs intel processzorok már nem is mennek majd bele ebbe a foglalatba? (1155)
Nem mintha addig várni akarnék a vételel
-
-
-
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Ugyan virtualboxot használok, de remélem nem baj ha itt teszem fel a kérdésemet
Ha win7 alatt szeretnék 4 virtuális xp-t és egy virtuális win7-et futattni arra elég lesz ez?
Gondolom i3 szóba se jöhet, de abban bízok ,hogy i7re nem kell plussz 30e Ftot költenem.
16 GB Ram lenne a gépben máskülönben.
Amúgy a legerőforrásigényesebb feladat az a win7 alatt a firefox használata lenne, kb 50-70 nyitott oldalal, és az oldalak gyakran, 20-30 másodpercenként frissülnének.
Ja és ssd lenne a gépben! -
Konflikt
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
mert kene 8?
rengeteg dologtol fugg, hogy mennyi a legkevesebb NIC az iSCSI szamara hostonkent, amit legalabb erdemes erre a celra elkuloniteni. egyreszt ez amugy is storage, CM fuggo, hogy abbol mekkora savot tud kipreselni, masreszt az iSCSI-nel jellemzoen nem gigabites (10 gigabites) NIC-ek savszelessege a szuk keresztmetszet. sokkal inkabb a device latency, de azzal nincs mit tenni, az ethernetet erdetileg nem erre fejlesztettek ki. harmadreszt, ha csak 2, v 4 NIC van a storage-ban, akkor ennel tobb szinten felesleges hostonkent.a kerdesre valaszolva:
2 NIC a minumum hostonkent (NMP miatt is), de dedikaltan csak az iSCSI szamara, tehat: szeparalt halozat (v legalabb kulon VLAN), MTU 9000 fontos (utkozben mindennek tudnia kell/be kell konfigolni: host NIC-ek, vDS/vSS, fizikai switch-ek, storage), tovabba ahany NIC, annyi vmkernel port, overwrite failover orderrel, iSCSI bindinggel.
hogy milyen NIC-et vegyel: a vmware hcl-t erdemes csekkelni, altalaban a broadcom, es az intel vezerloket szereti, egyebkent nagyon finnyas. de nemcsak a NIC-et, hanem a kiszemelt storage-et is erdemes megnezni a hcl-ben, hogy tamogatott-e a tervezett esxi verzio (5.0 U1 meg sokhelyen nincs bent a listaban) illetve van-e VAAI. de javaslom meg az ide vonatkozo vmware-es irodalmat is atolvasni, jol dokumentalt tobbek kozott ez a tema is (storage guide). FC nyilvan jobb, de nagysagrendekkel dragabb is: venned kell FC HBA-kat, a kabel sem olcso, es ha nem direct connected, akkor meg FC switch is kell, ami szinten nem apropenz. -
d3zs0
tag
Üdv!
Volna 1 kérdésem a hálózatokkal kapcsolatban:
Új ESX (ESXi) alapú rendszer kiépítése a cél (iSCSI, VMotion, általános alkalmazásokat futtató virtuális géppekel).
Hány és milyen hálókártyát tennétek az ESX-ekbe?
Milyen hálózati beállításokat konfigurálnátok?
Miben változna a beállítás, ha iSCSI helyett NFS vagy FC protokollt használnátok?A válasz(oka)t előre is köszi!
-
DeusHun
őstag
Ha valaki esetleg október 9 és 11 között Barcelonában jár ugorjon be a VMworld 2012-re!

-
brd
nagyúr
'hát, könyvet most hirtelen nem, de a WMware oldalán elég részletes leírások vannak.
-
brd
nagyúr
Pl. ez a hiba (csak workaround persze). Itt van előttem egy Lenovo T400, ennek a BIOS setupjában van ilyen lehetőség, volt P8600-as CPU-val, és most a T9400-zal is van. De mondom, a legtöbb laptop, amivel találkoztam (és a BIOS-ba be kellett néznem, és a CPU VT-x-es volt), ugyanilyen volt. Igen, valószínűleg a legtöbben volt TPM, mert a legtöbb business kategória volt, amivel találkoztam, és a BIOS-ba is be kellett néznem. Szívesen kipróbálnám neked, hogy működik-e, de fogalmam sincs, mivel lehetne.
-
brd
nagyúr
Hmm... valóban, akkor kevertem valamivel, sorry.
Öregszem már, nem a régi a memóriám. 
De mégsem, a BIOS-ban ott a beállítás, és van olyan hiba is, ami a kikapcsolásától múlik el, tehát működik is gondolom. Az, hogy a CPU tudja/nem tudja passz... Lehet, hogy nem is a CPU-n múlik a dolog?
-
atesss
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Intel = Anti tuning - úgyhogy ez nem igazán tetszik.
De mondjuk mindent nem lehet egyszerre...
Ha beválna esetleg a dolog, akkor majd keresnék mást is talán.Gondoltam hogy pl. Q35-ös talán nem olyan nagyon drága használtan - csak hogy lesz-e az a kérdés, mert nem hinném hogy olyan nagyon gyakori darab itthon.
De rákerestem mindegyik Core 2-esre (legalsó 4), aprón árulnak-e.
Találtam is egy DQ35MP-t, meg egy DQ45CB-t még tűrhető áron.Az a bajuk, hogy csak egy darab PCI van rajtuk.
Vagyis egyszerre csak egy PCI-os kártyával tudok próbálkozni. -
brd
nagyúr
Kétlem hogy a VT-d -t támogatnák.
De, támogatják. Ami alaplap oldalról a VT-x-et támogatja, és tudja a CPU a VT-d-t, az eddig alaplap oldalról is mindig tudta a VT-d-t. Legalábbis amivel én találkoztam (ez jellemzően Lenovo/Dell/HP-t jelent).
Meg kb. semmi értelme nincs, mert abba pont hogy nem tudok berakni PCI-os kártyákat, amivel ki tudom próbálni az egészet.
Igen, gondolom ezért nem foglalkoztak vele, használni érdemben úgysem nagyon tudod, akkor meg minek tiltogassák le...

-
atesss
addikt
Itt egy leírás az Asrock oldaláról, hogy egy Sandy Bridge-es, H67M-GE/HT alaplapjukon hogyan is kell ezt beállítani : [link]
Nem a legegyszerűbb, de annyira azért nem tűnik lehetetlenül bonyolultnak.Csak nekem Core 2-vel kellene, Intel 3-as vagy 4-es sorozatú chipsettel.
-
Visormail
addikt
Amit linkeltem ott több is van ennél, de valóban nem hosszú a lista és nem az olcsóbbak tudják.
The following Intel® Desktop Boards support Intel VT with Directed I/O:
Chipset Desktop Board
Z77 DZ77BH-55K, DZ77GA-70K, DX77RE-75K
H77 DH77KC, DH77EB, DH77DF
B75 DB75EN
Q67 DQ67EP; DQ67OW; DQ67SW
Q57 DQ57TM; DQ57TML
Q45 DQ45CB; DQ45EK
Q35 DQ35JO; DQ35MP -
atesss
addikt
Visormail
Köszi, igen, ezt láttam korábban is, és az előbb újra megtaláltam.Ezek tudhatják elvileg :
Q35
X38
X48
Q45De ezek közül is csak bizonyos alaplapok:
[4] VT-d is inherently supported on these chipsets, but may not be enabled by individual OEMs. Always read the motherboard manual and check for BIOS updates. X38/X48 VT-d support is limited to certain Intel, Supermicro, DFI (LanParty) and Tyan boards. VT-d is broken or non existent on some boards until the BIOS is updated. Note that VT-d is a chipset Memory Controller Hub technology, not a processor feature, but this is complicated by later processor generations (i series) moving the MCH from the motherboard to the processor package, making only certain i series CPUs support VT-d.Magyarul akkor lehet vadászni, hogy mi is az, ami tudja...
X38 és X48 baromi drága.
Q35 meg sejtésem szerint elég ritka lehet külön csak alaplapként (főleg itthon).
Ezért meg egy egybe gépet (Dell, HP és hasonlók) nem akarok venni.
E8400-at viszont láttam már aprón 16e körül is. Nem mintha olcsó lenne...Vegyél Ivy/Sandy-t (és fizess soksok $-t az Intelnek), és akkor lesz...
Igen, csak ahhoz sok-sok HUF-ot kell kifizetnem...Vagy vehetsz egy Core2-es laptopot
Kétlem hogy a VT-d -t támogatnák.
Meg kb. semmi értelme nincs, mert abba pont hogy nem tudok berakni PCI-os kártyákat, amivel ki tudom próbálni az egészet. -
brd
nagyúr
A CPU tudja, a hulladék, alávaló (már a CPU alá
) Intel chipsetek viszont nem.
Vegyél Ivy/Sandy-t (és fizess soksok $-t az Intelnek), és akkor lesz...
Vagy vehetsz egy Core2-es laptopot, amiben a CPU tudja, és akkor tudod tesztelgetni, mert ott még nem láttam olyat, hogy ne tudta volna az alaplap is. Azért ez valahol röhej, egy laptop tudja, egy asztali gép nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Synology NAS
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Gumi és felni topik
- Hálózati / IP kamera
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha nem akkor rudni kell egyet a hozzá tartozó szolgáltatásba.

) ... így előre elnézést a buta kérdésekért!