Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Megoldodott a HDD bovites problema (workstation 12 -el sikerult atmeretezni a hdd-t.)
-
Snoop-y
veterán
Este tudok erre a VM-re ranezni legkozelebb.
Koszonom az eddigi segitseget
-
Snoop-y
veterán
Egy olyan problemam van hogy egy VMWare ESXI 5 alatt levo hoston (ubuntu ha ez szamit) nem tudom novelni a hdd meretet. (greyed out)
A snapshoton kivul ezt meg mi okozhatja? (mikor probaltam akkor torolve volt a snapshot)
Host leallitas sem segit.
HDD nem locked
-
Snoop-y
veterán
Okes probalkozom

Szoval az eredeti felallas:
ESXI 5.0
Egy 100Gb os system es egy kozel 2 Tb-os data VMDK-val
A masodik VMDK veszett el es az ahhoz tartozo delta vmdk maradt csak meg.Az ESXI mukodokepes a rendszer mukodik szoval ebben nem esett kar.
Viszont ha ez ilyen macera akkor elgondolkodtato, hogy veszni hagyjuk e az aznapi torteneseket vagy sem.
Gyakorlatilag csillio darab logfile-rol van szo amik napi mentesben vannak. -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Van valakinek esetleg keznel vmware mount-ja? 2008-alol ez mukodik?
Van egy szetesett szerverunk amin a nyers adatok megvannak a vmd provisioned resze veszett el.
Van erre lehetoseg hogy ezt az adatfilet mountolva egy masik OS ala kibanyasszunk meg belole valamit?
-
-
Snoop-y
veterán
VMware view-al van valakinek tapasztalata?
Elsosorban zero client konfiguracioval kapcsolatos dolgok erdekelnenek.
Mikre kell odafigyelni? Kiserletkent az egyik irodat tervezzuk atmozgatni. -
Snoop-y
veterán
vSphere kliensen belul ha a guest konzolt akarom nezni. Masik geprol mukodik tokeletesen minden.
Azt hozzatennem hogy az elsorol ( amin most nem mukodik ) arrol is mukodott eddig es nem volt semmi valtoztatas. Nap kozben most ezt a gepet nem tudom restartolni amin fut mert ez egy fileserver is es ha lelovom a futo processzeket sztem holnap nem kell bejonnom
-
Snoop-y
veterán
Olyannal talalkozott mar valaki, hogy Vsphere -en keresztul nincs kep ha a konzolt nezem benne?
Tobbi funkcio mukodik szepen pl deploy vagy host start stop restart.
Ha masik geprol inditom a Vsphere-t ott van. ( Tuzfalon ki van engedve neki az osszes port ) -
Snoop-y
veterán
Huhh szerver nagy anyazasok kozott atkoltoztetve. Win feltelepitve hogy arrol lehessen installalni. Az angliai szerverre felhuztam egy dropboxot es azon keresztul lett a boot particio attolva
rajtuk keresztul 3-4Mbyte/s el atert. Convert a hostra telepitett winrol szepen lefutott.
Mar csak a 4Tb-data-t kell rsyncelnem es keszen leszunk
-
Snoop-y
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Nyitva vannak termeszetesen.
Ha tavoli geprol kezdem el a convertet az image-el akkor 1 hetet ir ki mire vegrehajtana. ( 33kb/s )
Szoval marad a felhuzok egy wint az uj hoston cimu jatek. Arra fel a converter es majd ugy ujrajatszik...
Az a vicc az egeszben, hogy UK oldalon 100Mbit garantalt sav van gigabit porton. Masik oldalon meg 200Mbit
ugyanugy gigabit porton. Szanalom...
Nap kozben ebbol ennyi van meg
Ejszaka masolgatva felkuszik olyan 30-40Mbit-re maximum. -
Snoop-y
veterán
Deploy sikerult. Viszont ezt a hostot most valamiert nem lehet elerni rendesen vconverterrel.
A source info lekerdezesenel daral kb 20 percig aztan benyogi hogy nem sikerult.
SSH nyitva vSphere-el elerheto. Valakinek valami otlet? -
Snoop-y
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Egyelore a francia oldalon egy total ures esxi csucsul a tomoritett ovf-val.
Azt gondoltam nem kell felhuzni egy masik vm-et hogy ezt kitudjam bontani
Ejszakara elinditottam a deployt http-n keresztul. Meglatjuk vegez e reggelig.
Ha nem akkor marad a vm telepites felcsatolas aztan convert. -
Snoop-y
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Hat megorulok kb.
Van egy ESXI host franciaorszagban. Oda kene attolni az egyik szervert. Mivel a ket datacenter kozott marhara nincs jo savszelesseg ezert ket megoldas is felmerult:
1. Valaki mar bezippelte az egesz vm-et ( igy csak 6 gb a 125 helyett
)
ha ki tudnam ott bontani akkor ratolnek egy vconvertert.
2. Most ott van a hoston ovf-ben is. Viszont ha a masik szerverrol ( UK ) inditom a deployt megadva neki, hogy az ovh a hoston csucsul es erje el http-n a datastorebol kozvetlenul akkor nekem olyba tunik, hogy ez a kurva okos vSphere elkezdi letolteni httpn keresztul vissza az egesz hobelebancot a UK szerverre.Hogy a fraszba lehet ezt atrakni normalisan? Nem igaz hogy nem lehet kibontani egy ilyet vagy nincs valami tomoritett forma amit ha atszenvedek a hostra ( 230kb/s -el) akkor azt ki lehessen ott bontani.
Az egesz cuccot nem birom Vconverterrel inditani uk oldalrol mert a 125Gb-al egy het alatt sem vegezne...
Szoval most sirok

-
Snoop-y
veterán
Akkor kerdeznek en is

ESXI alatt mivel lehet kicsomagolni a 7zip fileokat? -
Snoop-y
veterán
Na ez egy jo het:
Jelenleg ESXI 5.5-on figyelo hostok migralhatoak minden tovabbi nelkul 5.0-as ESXI ala?
Marmint ha lesz rajtuk downgrade VM 8-ra? Kell valamire figyelni esetleg?
-
Snoop-y
veterán
Szuper meg vagyok aldva mostanaban ESXI migraciokkal

Masik win2008 standard.
Convert el sem indul ( egy process foglalja ) ( valami csoda folytan a masodik disk ( data ) az active es arrol bootol a rendszer a win viszont a masik disken van )
Viszont ha a masodikat nem cloneozom akkor valoszinu el fog akadni mivel nem lesz neki boot particioja.Any idea?

-
Snoop-y
veterán
Huhh kb 23-oranyi futas utan van egy clone-om a cel halozaton ami nem indul el

File: \Windows\system32\winload.exe
Status: 0xc0000225Ha jol latom a logban akkor a VMware alatt nem sikerult neki megcsinalni a boot szekciot.
Ezen a fixmbr es tarsai segithet? Vagy bcdedit ? ( este volt mar nagyon es nem ertem ra kiserletezni )
-
Snoop-y
veterán
-
-
Snoop-y
veterán
Standalone converter tud ugy convertalni on the fly P2V , hogy a cel ESXI egy masik szerveren van?
A konvertalando szerveren nincs eleg hely, hogy elferjen az image.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak a delta file van meg. Abbol ki lehet banyaszni meg valamit?
) Ez olyan 2004-2005-ben volt ha jol emlekszem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)