- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Szomszéd
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- KISDUCK: Look! There's a Lion, oh my god!
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Na a VCAP-DCA (5.5, VDCA550) vizsgáról röviden:
Csak 23 feladat volt (26ot láttam mindenhol említve előtte) ez nem tudom mennyire egyedi vagy csak a konferencia miatt csinálták rövidebbre. Gondolom emiatt a hossza is csak 3 óra + 30 perc hosszabítás a nem angol anyanyelvűeknek.
21 feladatot megcsináltam, kettőt elkezdtem de az egyik nagyon lassú volt (Orchestrator app) a másikra már nem jutott idő az valami firewall/dvs/portok kombináció volt. Az utolsó megcsinált feladatnál még tudtam gyorsan rebootot nyomni a hoston, de aztán lejárt az idő, remélem visszajött a host azért

Három powercli kérdés volt, az első kettő elég alap, a harmadiknál viszont ki kellett egy reportot egészíteni + az összes kis betűcsapdát megtalálni (nulla helyett nagy O, t helyett l vagy 1), azok elég szemetek voltak

A kérdések nagyjából minden területet érintettek, volt HA, DRS, storage (claim ruleok), SDRS, network SVS és DVS is, certek, resxtop, flashcache, Update Manager, Host profiles, Resource pools/reservation/limit stb.
Minden feladat összetett volt, legalább 3 pontból állt de volt sok 5-6-7 pontos is. Pár feladat egymásra épült.
Kb. 5 feladathoz kellett kisebb-nagyobb mértékben a webclient (hw version 10 VM persze, meg SDRS scheduler, vm tagging), a többihez a thick/cli-t használtam.
A lab elég lassú volt, a webclient még egy kicsit lassabb, az Orchestrator extrém lassú

A toolok be voltak előre configolva (putty sessionok elmentve, winscp szintén, vSphere client egyből csatlakozott, mindenhez parancsikon a desktopon, a jelszó ugyanaz mindenhol.
A dokumentáció megvolt pdf-ben és html-ben is, de olyan lassú volt a Firefox hogy inkább a pdf-ben (Foxit reader) kerestem ki a megfelelő részt amikor kellett.
VMware.com KB article-ek és online help is elérhető, egy powercli paramétert onnan néztem.US billentyűzet US kiosztással, nagyobb gondot okozott a normál (nem lapos) billentyűzet, hiába, változnak az idők

Eredmény még nincs, majd megírom ha lesz (remélem még a héten).
Egy kollégám kérdezte milyen volt, ezt írtam neki: "A fucking rush in a crawling lab"

Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen alaplapot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztalos klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP ZBook 17 - i7-4800MQ I 32GB I 256SSD+750GB I Nvidia I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB FHD
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest