Hirdetés
Aktív témák
-
-
őstag
válasz Speedhs #42904 üzenetére
Gondolom ő is költséghatékonyságból csinálja.
Mikor látom hogy a tripla raid 13.000 körül van
és ha kifogok Mora2-t ráccsal 17-18ért még szép, hogy azt vesszük meg.
Hiszen 3X akkora“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Speedhs
őstag
válasz HUfantom #42907 üzenetére
Nézem ezeknek az árait, hát mit ne mondjak, 30 ezreket nem adnék radiátorért. Ezek miben különböznek pl egy böhöm ford sierra hűtő radijától ? Nem ugyanazt produkálná ?
Tudom, esztétikailag teljesen más, meg a csatlakozást meg kell oldani. De ha a bontóba pár ezer egy ilyen, akkor lehet én nem is fogok majd olyan nagy hűtőt venni .
Mi a véleményed ? Esetleg tapasztalatod van ? -
Razermazer
őstag
válasz Speedhs #42908 üzenetére
Most mondjam hogy a kiváló állapotú, alig használt ventirácsos mora-át némi elfekvő alkatrész beszámításával 9000ft-ért veszem . Csak ma nem tudtam átvenni sajna, mert itthon döglök a náthával. Ezért szeretem a ph-aprót szóval csak keresni kell és tárgyalni alkudni.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Speedhs
őstag
válasz Razermazer #42909 üzenetére
De piszok mázlisták vannak itt Neked a tápod hűtve van Hogyan oldottad meg ?
-
őstag
válasz Speedhs #42910 üzenetére
Nézem ezeknek az árait, hát mit ne mondjak, 30 ezreket nem adnék radiátorért.
És még nincs ventilátorod sem pedig rögzítő rácsod. / az én képemen a bal oldali /Ezek miben különböznek pl egy böhöm ford sierra hűtő radijától ? Nem ugyanazt produkálná ?
Hát franc tudja milyen a hatásfoka és ugye ha az autóból kijön még mennyi munka van vele mire rá tudod kötni a rendszerre. Hányszor kell kitakarítani és egyebek. Mikor kezdtem az egészet akkor olvastam itt a fórumon hogy minimálisan kell barkácsolni mert ha pont ugyanolyan esztétikusat és jót akarsz mint amit a boltban vennél akkor drágábban jössz ki.Azért a bontóban sem fogsz 35-40cmes radikat venni 3-4000 forintért. Amik vannak azok meg nem jobbak egy triplánál és 7-8000be kerülnek. Takarítás tisztitás esetleg valami csonk eszkábálása hogy rá tudd húzni a csövet.
Razermazer üzlete:
Most mondjam hogy ami az egyiknek szemét a másiknak kincset érDe piszok mázlisták vannak itt
Mindenki igyekszikMondjuk azt már egyik üzletnél sem kéne kiszámolni hogy hány órát töltött a megtalálás lebonyolítás, apróhirdetés olvasás, intézkedés. Azt hiszem abban mind egyetértenénk ha a sarki ku**a óradíján számolunk akkor 2szer is kijönne az újonnan a cucc amit meg akarunk venni.
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Razermazer
őstag
válasz Speedhs #42910 üzenetére
Nem nem használok vízhűtéses tápot hanem remek hatásfokút. Mondjuk az ára is ezt tükrözte de egy Seasonictól ez elvárható sajnos. Tulajdonképpen a tápok rolls royce-a vagy ferrari-ja ahogy tetszik[link]
szóval ez azt jelenti hogy 460 sli-vel, és egy darab 570-el, 580-al, és 480-al meg se mozdult a ventilátor benne mivel olyan jó a hatásfok, hogy nem távozik el meleg formájában a felesleg.
Néma a táp ha megy is akkor olyan 400-on pöröghet benne a kiváló minőségű Sanyo Denki hőérzékelős ventilátor. Én nekem szerencsém volt mikor vettem (bár vettem volna egy 850-et mivel sli-ben gondolkodom most eléggé megfizethetetlen már) 32000ft-ért vettem most ugyanez a 660-as már 45000ft eszméletlen mi van itt nálunk. Na most ha corsair ax szeriát veszel, akkor szintén ezt kapod 10000f-al esetenként 20-al olcsóbban, mivel a bél bennük ugyanaz.hufantom: és ebből a pénzből amit erre költöttünk, mennyi szép kurtizánra telne azt ne is mondjuk
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Razermazer #42913 üzenetére
Nekem ez van: [link]
Szerencsés időben vettem, akkor még 40.000,-ért hozzájutottam újonnan És ez a 15 dB(A) nagyon jól jön, mert atomcsendes
Vízhűtést is azért szeretnék elsődlegesen, mert halk. Gondolom a radiátor ventije nem hangos egy vízhűtésnél, vagy itt is vannak kategóriák? Ár/csendesség kategóriákban?[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Uhh, majd elfelejtettem!
Vízhűtésnek mekkora ház kell?
Esetemben most ez van: [link]
Kell vegyek nagyobb házat?Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
őstag
válasz rambustibi #42915 üzenetére
Hát.............
Ha a házon belülre akarod tenni, akkor talán szűkös lesz a hely. Persze ha csak CPU-t hűtesz akkor még be kell férjen de ha CPU, GPU, alaplap akkor lehet nem fogsz beférni.De ha valami mást csinálsz például hozzárögzíted a ház külső részéhez akkor nem kell.
PL Itt a gépház tetejére van rögzítve egy jó széles tripla radiátor és még mindig viszonylag könnyen szállítható.Gondolom a radiátor ventije nem hangos egy vízhűtésnél, vagy itt is vannak kategóriák? Általában mindannyian 12cm vagy nagyobb ventilátorokat használunk 1200 vagy kisebb fordulatszámon. Én például 18as ventiket használok 650-700as fordulaton, de még veszek fordulatszám-szabályozót hogy még kisebb legyen.
12esek között piszok olcsó a SWIF2. Rákfenéje hogy csak zöld / a kék verziójának valami baja volt /, viszont olcsó és nagyon jó a légszállítása.Razermazer Hát főleg ha azt vesszük hogy tájföldön egy jó nő 100 dollár hetente akkor ennyiből kapsz egy király nőt 1 hónapra aki semmire nem mond nemet...........
[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Razermazer
őstag
válasz rambustibi #42914 üzenetére
Jó táp bár a hatásfoka nem a legjobb. Hát ventilátor válogatja Yate Loon, Scythe s-flex, Koolink, Noiseblocker black silent pro, ezek közül kell válogatni, ár tekintetében nem olcsó egy sem. Apróba most van dögivel s-felx, esetleg Yate Loon is akad meg Koolink.
De mi úgy vagyunk vizesek mondhatom nyugodtan, hogy 500-as forulat fölé nem nagyon szeretünk menni, az elég is általában, és a zaj is minimális. Tehát leszabájozva bármilyen ventilátor halk . Jó nagy radi kell túlméretezve akkor még passzívban is elég télen, nyáron semmi sem elég akkor kell a ventilátor mindenképp. Itt a reklám helye én most éppen árulok kettő fain radit meg egy állványt, elvisz sli rendszert is szép hőfokokkal, csak azért cserélem mert passzívat akarok mindenképp meg inkább félpasszívat. Ha kell keress bátran megbeszéljük. reklám végeSic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Speedhs
őstag
Mindenre megkaptam a választ úgy érzem. Akkor maradok az itteni ph-s radiknál. A tápot legegyszerűbben úgy lehet orvosolni, ha nagy hatásfokút veszek .
Köszi ! -
akinho94
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy.. ma megérkeztek a csöveim ezért összeraktam a rendszert és minden szépen ment amíg a videókártya nem gondolt egyet és neki állta csíkozni a képet majd kikapcsolt. A VGA-n csak gpu blokk van, így én a vram-okra gondolok h túlmelegszenek. A videókártya egy Gigabyte GTX260SoC. A kérdés, hogy hogyan lehetne ezt megoldani? -
Razermazer
őstag
válasz akinho94 #42921 üzenetére
Egyébként meg apróba van 260-as blokk a 55nm-es kártyára 8000ft-ért, én megkérdezném hogy él még a dolog-e, ezért a blokkért ez nem pénz.[link]
Persze lényeges szempont hogy 55 nm-es kártyád legyen.[ Szerkesztve ]
-
akinho94
tag
válasz Razermazer #42925 üzenetére
Írtam neki, köszönöm.
-
tag
válasz HUfantom #42912 üzenetére
Tetszett az észrevétel ,most kísérletezek egy ford vízhűtő radiátorral.Van akkora mint a mora2.Inkább nagyobb....1K-ért vettem(!) Most jön majd a ki/be vezetés csatlakoztatása,majd kitalálok neki valamit.Annyi talán a plusz probléma,hogy a szivattyú ráfolyó ágára, szerkeszteni kell valamilyen nem túl finom szűrőt.Használt hőleadó,van némi lerakódás már benne(melyikben nincs). Lehet hogy, érdemes még a 10/13 csőről beszélni(nekem ez van) a "spéci" csövek 800-2300ft/m ,háztartási boltban majdnem ez a minőség 80-180ft/m(!).
powermause
-
őstag
válasz powermause #42927 üzenetére
egy képek küldj már róla illetve megmérhetnéd a méreteit
-
Speedhs
őstag
Erre kíváncsi leszek ! Ha sikerül jól kivitelezned és ott lesz a "toppon" akkor én is érdeklődök majd ilyen bontott radi iránt. Képeket !
-
blasko92
őstag
A Würth-nek van egy speciális radiátor tisztító vegyszere. Azt hiszem, olyan 1000 Ft körül van az ára, szerintem megérné beruházni egyre. Az biztos kihozná a dzsuvát. A Tesztek engem is érdekelnek majd
-
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Ezek az átfolyás mérők hogy működnek?
Hova kell dugni a csatlakozót, és mit csinál, ha érzékeli hogy nincs áramlás?
Konkrétan ez érdekelne.Köszönöm
Logitech hardware tester
-
-
zetorg
senior tag
nincs valakinek egy felesleges 3mm-es távtartója 1/4es csonkhoz?
pesten, vagy környékén elmennék érte
-
laccerot
tag
válasz gabipaci #42935 üzenetére
Én csak azt mondom amit a elméletileg szakember mondott aki ezeket forgalmazza. Egy halgenerátor van benne és az ad ki jelet, ami nem egyezik a ventilátoréval. Egyébként se erre a célra vannak gyártva hogy pc be kerüljenek. Egyébként meg ha rá is lehetne dugni az alalplapra és mérne is akkor is kellene egy speckó program ami átváltja Hz et liter/ órává
[ Szerkesztve ]
A világon három dolog van amit nem érthetsz meg soha! A Halak a Nők és a Windows. :-D
-
gabipaci
őstag
válasz laccerot #42937 üzenetére
Azért nagy valószínűséggel állítom, az amit linkeltem, azért lett legyártva, hogy PC-be kerüljön... Ja, nem az érdekel, hogy mennyi az áramlás, hanem, ha megáll a víz, kapcsolja ki a gépet.
(#42936) zetorg:
van 2db 5mm-es, fekete, ha az jó, akkor küld el pm-ben a címed, és hétfőn feladom, vagy eljössz érte, de az messze lenne...[ Szerkesztve ]
Logitech hardware tester
-
ZetorGumi
addikt
válasz HUfantom #42945 üzenetére
Nagyságra se nagyon stimmel szerintem. Kicsit keskenyebb, kevesebb a rés a két csatlakozópont között.
De attól még csoda lehet.
Meg amugy én nem próbálnám ráerőszakolni, mert kituja, hogy melyik pinje melyik.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
őstag
válasz ZetorGumi #42946 üzenetére
óóó erőszakolni nem szabad de a szálalat egy fogpiszkűlóval ki lehet szedni és egy általad linket négyebe bepattintani. Viszont akkor biztosnak kell lenni hogy a szálak ugyanazok
-
rob210
nagyúr
-
rob210
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest