Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Na ha mindenjól megy jövőhéten megérkezik a vizem nekem is és ismét belépek a táborba szal majd jövök tanácsokat kérni.
Elsőre azzal kezdeném, hogy a feltöltő tartályt kell a legmagasabb pontra tenni ugye? Mert a radit a gépház tetelyére akarom rakni a feltöltő tartályt meg a házba szeretném, csak kérdés, hogy úgy feltudom-e tölteni a rendszert?
-
SzlobiG
félisten
Ha mindenjól megy, akkor holnap itt lesz a vizem, végre lesz mit mókolni.
-
SzlobiG
félisten
Ezzel az adalékkal ugye nem lesz algás a rendszerem? Mert annó a vizembe csak desztillált vizet raktam és egy hónap alatt bezöldült remélem ez a valvoline cucc jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Megjött a cucc, csak sajna a tartály kimaradt a csomiból így péntekre marad az összeszerelés vagy hétvégére.
Lenne egy kérdésem a Laing DDC szittyóval kapcsba.
Van egy ilyen szabályzóm és ezzel szeretném szabályozni a pumpát, menni fog? Jah és a molex csatin kapja az áramot ugye? -
SzlobiG
félisten
Lenne még itt kérdés a bekötési sorrendel.
Ahogy én gondolom:
1. pumpa nyomócsonk=cpu blokk bemenet
2.cpublokk kimenet=radi bemenet
3.radi bemenet=tartály (Noise Isolator felső csonkja, vagy alsó?) Felsőre gondolok.
4.tartály kimenet=pumpa szívócsonk.Így jó lesz ugye?
Jah és akkor nem lesz gond ha a radi a a tartály felett lesz? Feltudom majd tölteni könnyedén? Mert a ház tetőtre rakom a radit a tartályt meg valahova a ház végébe. Arra gondolok, hogy mivel magasabban lesz a radi amikor töltöm fel kifolyik a tartály tetején a víz.
-
SzlobiG
félisten
Nah ma elkezdtem az összeszerelést, vagy is inkább a kialakítást, bekerült a helyére az új táp+ a radit is felszereltem meg kivágtam a csövek helyét.
Radi helye:
Link.
Radi felszerelve: Link.
Radi ventikkel: Link
Pumpa helye: Link.
Az utoló a mai munka gyümölcse(): Link.A csatikat elég kézzel is meghúzni ugye? Mer gondoltam rá, hogy meghúzom kulcsal, csak mondom nehogy túl húzzam azt szétrepedjen pl a pumpa teteje. Jah és egy dúrva kérdés a DDC-nek a felső csonkja a kimeneti ugye?
A tartály elvileg holnap érkezik meg, de nembiztos, hogy holnap lesz rá időm beépíteni a blokkal együtt szal lehet, hogy csak hétévégre marad azért is raktam össze a cuccot ma. Most akkor látszik, hogy hol lesz a radi és a tartály meg a a gép hátuljára rakom a 12centis venti mögé és így szeretném majd feltölteni a rendszert, remélem menni fog.
Észrevételek ötletek jöhetnek.
-
SzlobiG
félisten
válasz jenei92 #15927 üzenetére
Hmm aztem, hogy ott fogja nyomni a vizet és az mehet a blokkra, na mind1 jobb lett volna ha úgy van.
Miért nem mind1, hogy szívja, vagy fújja? Mostmár amúgy is így marad mert így alakítottam ki. Amúgy meg azért gondoltam így mert mivel a meleg levegő úgy is felfele megy így pont arra fújják a ventik.
Kézzel akkor jól meg húzom őket azt úgyse fog folyni remélem.
Ezek az AC ventik baromi jók halkak és tolják is a levegőt rendesen azt csak 1k/db.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz fsb1000 #15931 üzenetére
Húzás nélkül nemhiszem, hogy sokkal jobb lesz, majd olyan 4giga körül jön ki, de írok mindenképp, hogy mennyit javult mert hát ezért vettem.
Shteer: Oké vissza nézek, de úgy is így marad.
A régi vizemtől amúgy jobb volt az U8. Igaz az eléggé tákolmány volt.
Bulitt: Grat a rendszerhez! De nemértem, hogy még miért nem volt tuning.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Ma megjött a tartály és most este volt idpm összerakni a cuccost. Hát mit mondjak ez a feltöltés nem egy egyszerű feladat. Még mindég hallom, hogy a pumpa kavarja a buborékokat meg látszik a vizen is, hogy televan csomó apró buborékokkal, hogyan légtelenítsem le 100%-ra?
A másik kérdés, hogy ugyebár a víz tágul a meleg hatására, a kérdés az, hogy ezt a tágulást hova fogja produkálni ha az Isolatoron rajta a kupak?
-
SzlobiG
félisten
válasz DeadMeat #15977 üzenetére
Nagyon keveset mert ugye még nem teljesen 100%-os a rendszer szal fullon van majdnem az isolator. De, akkor holnap veszek le belőle, viszont arra mondjatok valamit, hogy légtelenítsem le 100%-ra, vagy majd ez kialakul pár nap múlva vagy is utána kell önteni?
Lara: Valvoline cucc van benne azért zöld.
Keldor: Ebbe a hőségbe kellett vmi vizes cucc ha már klímát nem vettem, vettem a procira vizet. (pü megy)
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Nyomattam Primeot 10percig és 36fokos volt a legmelegebb mag (proci alapon 3gigán) ventik levéve alapfordulatra. Netezés közbe most 17fokos a legmelegebb mag persze esit,c1 bekapcsolva Realtempel mérve ami szerintem hülyeség ennyi nem lehet.
Már nagyon hajt a kíváncsiság mit fog így menni a procc főleg ha még a ventiket is felcsavarom, amúgy nagyon halk lett a gép U8 hangos ventije után, már csak lekéne légtelenednie amit látok nem fog pár nap alatt lemenni.
-
SzlobiG
félisten
Nah a sok kis bubi kiment a rendszerből már csak a radiba hallani indításnál a "csobogást".
Sajna holnap se lesz rá időm, hogy megnézzem milyen is a teljesítménye szal marad a hétfő, de nem is baj mert amennyit használom hétfőig addig legalább beáll a cucc rendesen.
-
SzlobiG
félisten
Ma este már volt időm megnézni mit is tud a cucc, sajna kis levegő még mindég van a radiba, de asszem az már benne is marad ennek ellenére a procc így viselkedik.
FSB1000-nek összehasonlításképp (U8-al) 3800MHz 1.32
Van egy kis különbség a két hűtés között jah és 4gigán ekkora fesszel U8-al már 90fok fölé ment és lekapcsolt a gép.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz fsb1000 #16155 üzenetére
Persze, hogy megjelenik 4gigán léggel sehogyse tudtam stabilizálni sőt kb 5perc után eldobta magát a prime most meg megy simán és a 60fokot se érte el a legmelegebb mag holnap megnézem 4200-t megy-e.
Azonos feszen és órajelen több mint 20fok (kb25) az eltérés csak kapásból a 4giga izgatta a fantáziám. Így meg 4gigán 1.38-as fesszel több mint 30fok a különbség mert u8-al már 90fok fölé ment és lekapcsolt a gép.
Sajna hőmérőm nincs, azt nem vettem a rendszerbe.
-
SzlobiG
félisten
Nem bírtam magammal és még toltam a procinak és itt tartok vele: 4200MHz-1.44v.
Eszméletlen mennyire jó ez a víz ekkora hőtermelést így lehűt nem gondoltam volna.
-
SzlobiG
félisten
válasz Tothgera30 #16432 üzenetére
Most nemértem, azt írtad, hogy ameddig nem adod el a régit addig nem veszel közben ott azt írod, hogy motort akarsz venni, akkor nem tök mind1, hogy mikor veszed meg az új gépet?
-
SzlobiG
félisten
válasz Tothgera30 #16434 üzenetére
Jóvan nekem nem kell bizonygatni, csak megláttam, hogy motort veszel azt nem értettem az összefüggést, hogy akkor minek vársz a gép vásárlással, na mind1 ne offoljunk.
-
SzlobiG
félisten
válasz Tothgera30 #16489 üzenetére
Kár, hogy a Rampageba nem megy bele DDR3.
-
SzlobiG
félisten
A szivacsot kilehet venni ugye? Az csak a feltöltésnél kell, vagy bennelegyen folyamatosan?
-
SzlobiG
félisten
Minap itthon hagytam a gépet letölteni és mire hazaértem csak annyit látok, hogy levegős a cucc mondom biztos ami volt bubi kiment a radiból utána töltök kis idő eltelt és ismét na mondom itt vmi nem stimmel levettem a ház oldalát és "tele" volt vízzel az alja és hol eresztett hát a pumpa nyomó csonknál, gyorsan gép lekapcs pumpát kivettem megnéztem és a DDC-nek a nyomó csonkja megvan repedve. Mi az istentől repedhetett meg? Talán a nyomás miatt mert zárt a rendszer? Túlhúzva nem lehetett mert arra figyeltem és a másiknak semmi baja, meg, akkor nem menne már vagy egy hónapja a cucc. Most nagyjából megmókoltam pillanatragasztóval egyenlőre nem folyik, de rendelhetek rá egy tetőt.
Jah ő az.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Thermaltake Smart 530W (SP-530P) Tápegység
- GELID Extreme Thermal Padok 80x40 12W/mk - Legjobb ár!
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest