Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Kenyér
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Végre belevágtam, és készítettem egy virtuális gépet, de sajnos nem sikerül elérnem a megosztott meghajtót. Többször is kattintottam az Eszközök menüben az Integrációs szolgáltatások telepítése pontra, de csak nem akar működni, hibát jelez: [kép] Jól értem, hogy angolul ezt nevezik guest additions-nak?
A vendég a legfrissebb 64 bites W10 pro, a kiszolgáló (vagy mi a neve magyarul) szintén az, csak az 1809-es verzió. (Még mindig támogatott, de a valódi rendszer frissítése előtt inkább kóstolgatnám virtuálisan.)
Létrehozáskor a merevlemez típusának meghagytam a VDI-t, az volt az alapértelmezett.
Letöltöttem az extension packot is, de nem tudom, mit kell kezdeni vele. Dupla kattra megnyílik a programablak, de nem úgy tűnik, mintha történt volna bármi más is. Ez is és a program is 6.1.10-es verziójú.
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
közben felmerült egy másik gond:
Úgy alakult, hogy docker és virtualbox is kellene nekem egyszerre egy adott gépen. Ahogy néztem, a virtualbox akkor megy, ha a
bcdedit /set hypervisorlaunchtype off
a docker pedig akkor ,ha abcdedit /set hypervisorlaunchtype auto
van bekapcsolva. Valaki tud esetleg olyan megoldást akár docker, akár virtualbox tekintetében amivel megoldható, hogy egyszerre mehessen mindkettő? Köszi! -
-
repro
tag
Továbbra is problémám van.
Feltettem a win7 32 bit-et. Nem tudom beállítani, hogy a gazdagéppel(Win10) kommunikáljon, azaz hogy progikat tudjak róla áttenni.
A Win 7-en az Internet exproler nem működik és nem tudok letölteni Firefoxot.
Hiába tettem fel a kiegészítő packot, USB-t sem látja
Ha tudnátok segíteni?! -
-
repro
tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogyan tudok a virtuálbox egy régebbi verziójára váltani, ha nincs meg a régebbi mentése?
Előre is köszönöm. -
-
holloo
csendes tag
Természetesen mindez megtörtént. A probléma az, hogy nem hajlandó jól átvenni a VBox a szkennert (a státusza 'elkapott' lesz, de a driver mégsem látja. Nem tudok másra gondolni, minthogy ennek a szkennernek a drájvere megtalálta azt a lyukat a VBox-on, ahol a az nem biztosít kompatibilitást. Ugyanis kipróbáltam VMWare alatt is, ott megy.
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Szerintetek mit csinálok rosszul

Alap beállításokkal telepítettem ahogy korábban is de az istennek nem akar működni...
[link] -
-
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy egy VB-ben felinstallált XP nem jól futtat bizonyos programokat? Egy régi USB-s szkennerről van szó, aminek a drájvere igazi XP alatt tök jól fut, VB alatti XP alatt viszont nem. Minden kiegészítő fel van téve, meg próbálkoztam az USB állítgatásával is, de akkor sem. Nem is látja a szkennert.
-
Imi1981
veterán
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Nálam ugyan ez volt a probléma és ugyan ezekkel a hiba üzenetekkel ! Szintén HP gép . Bekapcsoltam és már telepíti is .
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Frissíteném a programot és ez a hiba üzenet fogad eltávolítani nem szeretném a régebbit. Így esetleg nem tudjátok mi a hiba oka. -
Ez egy régi, jól ismert probléma. Én is többször belefutottam már.
Ez a megoldása:
1...
2. Edit your registry
- Open the Windows registry, by clicking on Start > Run and typing regedit
- Navigate to the following location HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}
- In the right hand panel, if the the UpperFilters entry exists, then delete it
3. Install virtualbox USB driver manually.
- Goto folder C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\drivers\USB\filter
- Click right mouse button on file named VboxUSBMon.inf
- Check Install
4. Reboot
5. Unplug your USB device
6. Open VirtualBox and Close it rightly.
(It will remove your USB device from VM's seized list.)
7. Plug your USB memory.
8. Open VirtualBox and Run Virtual Machine.
9. Click right mouse button on USB icon placed in status bar which is below VM window.
10. Check USB device what you want to plug in.MaCS
-
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Van két régebbi szkennerem, azokat szeretném működésre bírni VBox alatt Windows XP-n vagy 7-en, de nem sikerül (igazából csak a probléma érdekel, mert nem tudom megoldani, és nem tudom mi az oka). A jelenség az, hogy mindkét szkennernél sikertelen a csatlakoztatás a VM-hez. Szerintem minden megvan ami kell, Integrációs szolgáltatások és Extension pack telepítve, látja is a VBox a szkennert, mint csatlakoztatható eszközt, de mégsem tudja csatlakoztatni. Az első próbálkozásnál egyszerűen csak nem történt semmi, amikor újra rákattintok, akkor már sikertelen lesz a kísérlet, az oka pedig az, hogy 'USB Device ........ is busy with a previous request'. A guest eszközkezelőjében egyáltalán nem látszik még csak hasonló sem (persze drivert is kellene installálni hozzá, de nincs mihez, mert ismeretlen eszköznek sem hozza fel). Az interneten megpróbáltam rákeresni a problémára, de az ott javasolt megoldások nem hoztak eredményt. -
törölt tag
válasz
samujózsi
üzenetére
Nem tudom, meg kell majd nézzem. Gyanítom, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben. A Chrome grafikus motorja nem komálja a rendszerét. A host és a guest nem volt frissítve. Azt nem piszkálják a felhasználók, viszont a Chrome az frissíti magát.
Ezért is gondolom, hogy újabb VBox kellene (VBOXVGA/VMSVGA). A 6-os VBox-tól az utóbbi a default. Így lehetne frissebb vga driver a guest alatt, szerintem.(Eszközök>Integrációs szolgáltatások) -
törölt tag
Sziasztok!
Elég összetett a problémám, segítsetek kibogozni.
Van egy jó erős konfig Ryzen3 2200G/16GB RAM, ezen Kubuntu 18.04.4 host rendszer. Mesa19.2.8 és Xorg 1.19.6 grafikai támogatással. A rendszer lefrissítve.
VBox 5.2.34-ben futtatok egy Win8.1 Pro-t (2core/8GB RAM). Ez is le van frissítve.
A problémám a guest-en futó Google Chrome böngészővel van.
Eddig rendesen működött. Pár napja összeomlik grafikusan a Chrome és más Chrome alapú böngészők.
Konkrétan szétesik, bekockásodik a képe. A host átlátszik alá. Bezárni be tudom. Minden más jól működik, pl. Firefox-ot lehet használni és a rendszert is.Csak találgatok, hogy valami a host-guest grafikai kiszolgálása körül lehet.
A VBox-ot cseréljem (tudom nem a legújjabb), vagy az egész host rendszert?A Chrome uninstall és install nem segít.
-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Ott van a Security menüben:

-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Itt a linken van a BIOS struktura... esetleg ha valaki más is ránézne hogy hol találom mert én nem lelem sehol
-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Ahogy már Doky586 írta: BIOS-ban engedélyezni kell a hardveres virtualizálást. Az nélkül nem lehet 64 bites vendéget telepíteni.
-
Foley101
tag
Sziasztok!
Szeretnék létrehozni két nagy virtuális gépet, azonban felmerül a megvalósíthatóság kérdése
Adott egy PC, erős core i7 vagy i9-es procival, és 64 GB RAM-al, 10 TB HDD vagy SSD diszkel/diszkekkel.Hogy milyen operációs rendszer lenne rajta az még kérdéses, Windows vagy Linux jöhet szóba. Nekem a CentOs-t javasolták.
Alapvetően két virtuális gép bélelné ki a teljes gépet, kb így:
1. gép: 6 TB virtuális lemez fájl, 40 GB RAM, Fedora server oprendszer
2. gép: 3 TB virtuális lemez fájl, 16 GB RAM, Fedora server oprendszerElbírja ezt a VirtualBox? A tervek szerint általában hónapokig futna mindkét virtuális gép megállás nélkül, és jó lenne ha 5-6 évet elmennének. Aztán gépcsere...
Egy 6 TB-os gépet exportálni, illetve pillanat képet csinálni az mennyi idő? És persze ezeknek is kell tárhely, de ez lehet a hálózaton is valahol.Bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen fogadok, előre is köszönöm!
-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Nálam így néz ki: [kép] ez volt az alap beállítás. Biosban engedélyezve van a vt-x.
-
SwissAirplan
aktív tag
-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Nálam LinuxMint cinnamon x32 szintén. mindent a VB állított be automatikusan, egyedül ezt kellett nekem: [kép] Jól fut.
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
VirtualBox on szeretnék egy LinuxMint-et futtatni/telepíteni!
Feltelepítem a VM-et, beállitom a virtuális gépet ( de csak 32 bit-es linuxot enged) utánna a konfigurációba hibát dob ki hogy a rendszer/gyorsitás fülön a hardveres virtualizáció be van kapcsolva, kapcsoljam ki mert a gazdarendszer nem támogatja!
Semmi gond.. oda megyek a fülre, kivenném a pipát és ugyan ugy szürke marad az OK, tehát nem tudom elfogadtatni!
Hozzá teszem nem is indul el a virtuális gép.. hibával leáll
Mit csináljak vele? -
-
-
-
-
repro
tag
Sziasztok!
Mac Mini-n létrehoztam a virtualbox-ot Win XP-vel
Hogyan tudom beállítani, hogy a Mac-Mini-n lévő mappákat és külső meghajtókat lássam?
Előre is köszönöm -
akaido
addikt
UHU Linux legújabb 3-as iso, LTS. Virtual Box-szal kísérletezek már egy napja. Other linux 64 bit opcióval jutottam legtovább, vagyis lefut a karakteres felület, system login és onnantól csak sötét képernyő. 20 giga vdi, 4096 ram, két proci mag lett hozzárendelve. Engedélyezve a BIOS-ban a vt/x. A gépem: HP 9470m HP folio, i7 3 gen proci, 8 GB RAM, win 7 64 bit profi.
Tippeket kérek szépen. -
kalanchoe
senior tag
Sziasztok! Vendég módot hogy lehet bekapcsolni VirtualBox-ban? Kicsit kezdő vagyok....

-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
A VirtualBox alapból mindent tud rögzíteni.
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Virtual box os telepitést szeretnék felvenni "képernyőfelvevő" programmal, sajnos a progi nem tud ablakot kijelölni, csak területet...
De mikorzbe a VirtualBoxba telepitem a Linuxot, annak ugrál az ablakmérete, igy egy kicsit bután néz ki...
Hogy tudom fixálni az ablakméretet? Illetve amikor probálom a VB saját felvevőjét akkor hibával leáll a program. Vagy esetleg tipp egy jó felvevő progira?!?!Köszönöm
-
-
margithid
veterán
Srácok, ugye tudok virtualboxban 64 bites Win 7-et telepíteni?
Most 32 bites van, de kéne több Ramot hozzáadni, nem elég a 4 GB. -
-
"Melyik alapelvre gondolsz, ami hiányt szenved?"
Erről egyelőre nem nyilatkozhatom.

A helyzet az, hogy hamarosan vizsgázom belőle, és a háttéranyagot még nem tanultam meg, de előadáson az hangzott el, hogy az x86-os vonal a tanulmányban érintett mindhárom virtualizációs alapelv érvényesülését gátolja. Remélem, hamarosan kimerítőbb választ tudok adni!
Az említett tanulmány 3 Popek-Goldberg féle alapelve a hatékony virtualizációhoz egyébként az alábbi:
– A hypervisor teljes kontroll-lal kell, hogy rendelkezzen a virtualizált erőforrások felett;
– A virtuális gépen futó program nem tudhatja megkülönböztetni a virtualizált környezetet a fizikaitól;
– A gépi kódú utasítások nagy többségét magának a CPU-nak kell végrehajtania, a hypervisor beavatkozása nélkül.(Sajnos nem vagyok ilyen okos, a jegyzeteimből másolok ki.)
MaCS
-
brd
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szerintem az említett példában a "rájön" nem azt jelentette, hogy hiányosságot érzékelt, hanem azt, hogy direkt kereste a jeleit (spec. HW, ami csak emulált környezetben fordul elő, spec. gép azonosító, ilyesmi.)
"Viszont maga az x86 a ma napig nem engedi tökéletesen érvényesülni az alapelveket."
Melyik alapelvre gondolsz, ami hiányt szenved?
-
Gus
aktív tag
Kérdezném, a fizikai hoston futó víruskereső védi a guest oprendszert is (konkrétan SEP), vagy arra is kell pluszban telepíteni?
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
> a futó programnak nem szabad észrevennie azt, ha virtuális gép fut alatta
Szerintem ez a hiba abból adódik, hogy a mi világunk is egy bazinagy virtuális környezet
(13. emelet) -
A gyakorlatban valóban rájöhetnek az operációs rendszerek arra, hogy virtuális gépen futnak, és ez egy rendszerszintű hiba.
1974-ben (!!!) jelent meg egy cikk Formal Requirements for Virtualizable Third Generation Architectures címen, ami már akkor leírta a virtualizáció három alaptételét, amiből az egyik az, hogy a futó programnak nem szabad észrevennie azt, ha virtuális gép fut alatta. Az x86-os architektúra gyakorlatilag mindhárom tétellel hadilábon állt, és 25 évet kellett várni a VMWare-re, mint első működő virtuálisgép-rendszerre. Viszont maga az x86 a ma napig nem engedi tökéletesen érvényesülni az alapelveket.
MaCS
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én már párszor láttam olyat, hogy a vm-en belül induló linux disztribúció kiszúrta hogy virtuális környezetben van. És szerintem erről a Win10 is "tud". De igen, a virtuális gép "lemezét" és konfig fájlját (én az egész gép mappáját hordoztam - linux-win-mac host között se volt gond) átpakolva másik host-ra, nem lesz semmi gond az aktiválással.
-
-
Szeretnék egy win10 pro virtuális gépet készíteni Linux Mint virtuális alapon. Vettem egy OEM licencet. A kérdésem: ha költöztetni kell a virtuális gépet másik hostra, mit kell vele átvinni, hogy az OEM licenc ne nyafogjon a változás miatt.
Ha jövőre cserélem a hardvert nem akarok új licencet venni a néha használatos virtuális gép miatt. -
-
Ha pl. a fizikai gépben van egy nvidia vga, akkor az első, csökkentett üzemmódú indításkor uninstallálni kell azt. Meg mivel XP-ről van szó, szinte minden vackot.
intelppm.sys - hátha segít. -
Gus
aktív tag
Megcsináltam a leírtakat DISK2VHD-val. Csökkentett módban el is indult szépen. A guest additions telepítése rendben lement, öröm-bódottá... Csakhogy a normál indítással kékhalált dob így:

Mi lehet vajon a gond. Beállításokat a belinkelt gyorstalpaló leírás alapján csináltam.
Nyilván valamit nem jól állítottam be. A "Dobáld ki a felesleges drivereket" alatt pontosabban mit értesz? Köszi szépen az eddigi segítséget is! -
-
Pár hete a Macrium Reflect Free-vel volt egy majdnem tökéletes kalandom.
Év elején selejteztem le az öreg desktop gépemet (win10-es melós gép) és készítettem róla egy macrium mentést. Most takarítgattam az usb vinyóimat és megláttam az image fájt. Gondoltam, kipróbálom, lehet-e belőle virtuális gépet építeni.
Készítettem egy virtuális gépet, a macrium rescue iso-val restore-oltam a kimentett image-t az új virtuális hdd-re és ment. Elsőre beindult. Egyedül a hálózatot nem tudtam rajta beizzítani, folyton driverhiányos eszközként mutatkozott a vm-en belül, hiába tettem fel a guest additions-t. Minden más tökéletesen működött a virtuális környezetben. -
Valamikor sok éve csináltam ilyet disk2vhd-vel. Ez készít egy image fájlt a gépről. Erre építesz egy virtuális gépet. Első boot mindenképp csökkentett mód legyen! Dobáld ki a felesleges drivereket, utána jöhet a normál boot, guest additions telepítése és a windows újraaktiválása.
-
Gus
aktív tag
Tengermély tiszteletem az Uraknak!
Adott egy XP 32b prof PC MS SQL adatbázissal.
Ezt a működő gépet szeretném virtualizálni W10 64b oprendszeren Virtualbox segítségével.
Milyen programot javasoltok a image file létrehozásához, vajon el fog indulni a Vboxban, és kell utána újra aktiválni. Az ok, hogy az XP-t már végleg ki kell irtani a hálózatból, viszont a 15 évvel ezelőtt fejlesztett adatbázist használó keretszoftver nem telepíthető és nincs aki újra lefejlessze. Vbox területen tapasztalatlan vagyok, minden segítséget köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hardcore café
- Jövedelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Witcher topik
- Warhammer 40.000
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest