Hirdetés
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Köszönöm!

1 lépéssel megint tovább jutottam, de még nem értem célba..
Most ha rendszergazdaként indítom a VB-ot akkor a guest elkezd bootolni, de ezzel leáll:

Ha nem adminként indítom a VB-ot akkor azonnal hibát ad.
Az hogy a host winen adok-e betüjelet a hdd-nek: nem számít, mindkét esetben ugyanott ugyanúgy akad el a guest. -
-
-
-
Kapcsolódva előző kérdésemhez most jutottam a megvalósításhoz.
A host gép: windows 10 home x64
a kliens gép: windows 10 pro x32Létrehoztam a .vmdk filet az alábbi parancsal:
VBoxManage internalcommands createrawvmdk -filename
"d:\fizikaihdd.vmdk" -rawdisk \\.\E:
a kliens géphez ha becsatolom ezt a .vmdk filet, akkor utána nem indul el a kliens gép az alábbi hibával:
PhysicalDrive2 .. 3 4 5 öt nem fogadta el csak az E: -t..
Szerintetek mi a probléma? A felcsatolt partíciót akarom kliens alól bitlockerrel titkosítani. -
TheHornet
csendes tag
-Zeratul- köszi a választ, de nem igazán értem ezt az USB átadást. Hogyan kell ezt csinálni?
Nálam úgy van pillanatnyilag, hogy a guest-es Windows 7-en telepítve van a Canon LBP--as nyomtató (eredeti Canon oldaláról származó Vistás driverrel, ami nem-virtuális Windows 7-en működik normálisan). Ezen keresztül tudok is nyomtatni, működik rendesen.
A problémám az, hogy nem tudom a host-os Windows 10 alól elérni ezt a nyomtatót. Elakadok az összeköttetésnél. Próbálom mint hálózati nyomtatót telepíteni Windows 10 alá, de ott azt mondja, hogy nem talál hozzá drivert.
Gond lehet-e az, hogy a guest-es Windows 7 32 bites, a host-os Windows 10 pedig 64 bites?
-
TheHornet
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene VB ügyben.
Adott egy Windows 10 Pro host, arra telepítve VB 5.2.4. Guestként ezen fut ez Windows 7 Enterprise, hozzákapcsolva egy Canon LBP-1120-as nyomtató. A Windows 10 nem ismeri ezt a nyomtatót, de a Windows 7-esen tökéletesen működik.
Lehetséges-e valahogyan megoldani azt, hogy a hostos Windows 10 alól direktben nyomtathassak a Canon nyomtatóra?
Próbáltam nyomtatómeosztást a guest-host közötti megosztással, de a Windows 10 nem akarja elfogadni a nyomtatót. Mit csinálhatok rosszul?
PS: A VB Host Extensions és a Guest Extension is telepítve vannak.
Köszi előre is a válaszokat!
-
Sonja
nagyúr
Szeretném kipróbálni a PCI passthrough opciót a videókártyámmal. Nem igazán értem, hogy a milyen címet kell megadni második paraméternek, ami a dokumentációban szerepel. Ott ez nincs kifejtve vagy abszolút nem érthetően számomra.

VBoxManage modifyvm "VM name" --pciattach 02:00.0@01:05.0A 02:00.0 ugye a videókártyám "címe", amit az lspci opcióval lekérdeztem linux alatt (esetemben 01:00.0), de a @ utáni az mi lenne?
Tud valaki segíteni ebben?Ubuntu linux alatt szeretnék Win 8.1 Pro-t használni PCI passthrough opcióval. Még nem telepítettem a Win-t, mert először szeretném ezt megérteni.
-
NGA
addikt
Egy kis segítség kellene.
Adott egy Lenovo Ideapad 510.
(i7 7500U/12GB/940MX 4GB) - Windows 10 Enterprise/friss
Ezen szeretném a High Sierra-t futtatni.
A BIOS-ban a virtualizáció bekapcsolva, Windowsban a Hyper V bekapcsolva.Így telepítettem:
[link]
És ezzel a hibával áll le:
E_FAIL (0x80004005)Mi lehet a hiba?
-
norbert400
tag
igen.
Viszont azóta felraktam virtualizálva mikrotik ost, beállitottam a bridget kártyát rá majd mikrotikre felraktam a dhcpt és nem jó. nem kap ipt.
Nos a gond az hogy egy héttel ezelőtt lett upc adslből upc fiberpower. Új routert is kaptam a sajátom helyett és hát fogalmam sincs mit kéne átálitani.

-
edari
őstag
válasz
norbert400
üzenetére
Integrációs szolgáltatások fent vannak?
-
norbert400
tag
Sziasztok.
Feltettem a windows servert és a win10et virtuálisan (virtualbox) hálózati beállitásoknál hiába állitom be a 10et v a servert bridgelt kártyára, nincs net. Ez miért lehet?
-
törölt tag
Sziasztok
Tettem fel egy virtualbox-ot a gépre. Úgy alakult, hogy nincs rá szükségem, de a lefoglalt tárterületre igen.
Mi a menete, hogy visszakapjam?
A leszedem az oracle virtualbox-ot, akkor visszajön a 10GB terület? -
-
brd
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
A leírással annyi a baj, hogy az partícióra szól, de neked az egész HDD-re kell exclusive hozzáférés, azt így tudod megcsinálni:
VBoxManage internalcommands createrawvmdk -filename d:\rawhozzafereshattertarhoz.vmdk -rawdisk \\.\PhysicalDrive5A PhysicalDrive5-ben a szám helyére a Disk Managementből nézheted ki a háttértár sorszámát. Vagy a parancssori diskpart-ból, ha kiadod a 'list disk' parancsot. A d:\rawhozzafereshattertarhoz.vmdk helyére azt az útvonalad írd, ahol tárolni akarod azt a kis file-t, ami megmondja a VBox-nak, miután hozzáadtad az adott virtuális géphez háttértárként, hogy melyik fizikai háttértárat kezelje így.
-
-
-
Sziasztok! VB-ban van telepítve egy OS amihez szeretnék csatlakoztatni egy valódi (fizikai) sata HDD-t hogy azzal particionáljam, formázzam, bitlockerrel lekódoljam. Fel van telepítve a extension pack. Usb hdd-t tudok csatlakoztatni a VB kliens os -hez, de sata hdd-t nem tudok hozzárendelni. Ezt hogy kell..?
-
válasz
BTminishop
üzenetére
-
BTminishop
aktív tag
sziasztok,
virtualboxon keresztül raktam fel egy win10 et. Az alap op rendszerem ubuntu linux. Ardunio fejlesztés miatt raktam fel a windowst (készül egy projekthez egy grafikus interfész winform-ban) de nem látja a portokat. Virtualboxban engedélyezni kellene ugye de milyen beállításokat kell alkalmazni?

Köszi előre is!
-
-
bpx
őstag
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Nekem van több ilyen VM-em is, mert gyakran előfordul, hogy egyszerre több különböző ügyfélhez kell VPN-ezni.
VT-d nem kell ilyen felhasználásra.
Memóriából 4 GB-t szoktam adni.
Igazából a VPN+ SSH/RDP kliensen kívül mást ha nem futtatok bennük, akkor még a 2GB is bőven elég, de pl. egy SQL Developer viszont simán megeszik 1-2 GB memóriát. -
Sanyi.mTs
addikt
saját laptopomon (w7 vagy w10 (újratelepítés lesz, nem tudom melyik lesz)) futna egy virtuális gép (w7), ami a munkahelyi környezetem lenne.
Virtual box-ra gondoltam, de volna pár kérdésem:
- a cpu-nak elég az Intel® Virtualization Technology (VT-x) ismernie vagy kell az Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) is? (i5 vs i3)
- alapból a host gépen csak a win és eset víruskereső futna. 8GB RAM esetén mennyit érdemes a virtuális gépnek kiosztani? és 4GB esetén? -
-
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, SAMBA fájlmegosztást hogyan tesztelhetnék virtual boxon? Hiszen a virtuális linuxom és a sima windows pc-m nem leszenek azonos hálózaton. Vagy kell még egy virtuális gép amin pl windows van?
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Megcsináltam egy virtuál boxos XP-t. Teljesen jól működik. De hogyan tudok megosztani neki mappát, amibe másolok windows 7 alatt azt lássam, tudjam használni a virtual boxos xp-ben.
Konfigurálásban megcsináltam a megosztást, de sehol sem látom.Köszönöm!
-
Van arra valami mód, hogy bizonyos billentyűket (médiabillentyűkre gondolo: home, back, forward stb.) a futó vm ne lásson, az maradjon a host fennhatósága alatt?
Érthetőbben: linuxon a back/forward gombokkal váltok desktopot. Full screen-ben futó VM-nél csak úgy tudok desktopot váltani, ha előtte megnyomom a host (jobb ctrl) gombot. Azt szeretném elérni, hogy a funkció működjön host key nélkül is.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nos, ezt azóta sem sikerült megoldani. Manjaro host, legfrissebb VBox csomagok, 4.13-as kernel, W10 guest, szintén frissítések telepítve, meg ilyesmi, és nem tudok a shared folder alá másolni W10-ből. Shared folders természetesen full access, írásjog is van. Látja a mappákat, de ha másolni akarok, akkor eljut pár lépésig (például sok könyvtárból 1-2-t létrehoz, de fájlokat nem másol már bele, vagy az első könyvtárba még bemásol fájlokat, de utána megáll). Semmi hibaüzenet, végigmegy a progress bar, mintha végezne, csak éppen nem másolt át szinte semmit.
Ami külön izgi, hogy ha egy könyvtárat másolok át csak, akkor azt úgy néz ki megcsinálja, de ha utána a következőt szeretném, akkor hiába van vágólapra másolva, inaktív a beillesztés parancs a célkönyvtárban...
Valami ötlet esetleg? Nem nagyon találtam neten hasonló problémát, megoldást meg pláne.
-
GrotESC
aktív tag
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem a VirtualBox-ot, de nem sikerül a virtuális gép telepítése. Beállítom, hogy Windows 10-et szeretnék, megadom neki az ISO helyét, elindul, bejön a logó és ennyi. A host Ubuntu 16.04.
Tudnátok segíteni mi lehet a probléma? -
törölt tag
Sziasztok!
Ha jól látom, akkor másnál is van drag&drop probléma. Nekem a napokban jelentkezett, 5.1.26-ra frissítés után, hogy a shared folderbe nem tudok guest alól semmit bemásolni, egyszerűen nem csinál semmit. Néha a könyvtárat bemásolja, de a tartalmát nem, néha eljut 1-2 fájlig is, aztán semmi.
Manjaro host és W10 guest van nálam, é eddig tök jól működött minden

-
-
Érdekes, nekem a Windowson futó VMWare mindig sokkal gyorsabb és gördülékenyebb volt, mint a VB.
Vagyonokat viszont nem akartam fizetni érte, nagyjából ezért álltam át a VB-ra.
Menet közben viszont a munkámhoz szükséges alkalmazások virtuális gépen futtatása okafogyottá vált, úgyhogy már az ingyenes VMWare is megfelel.
Még csak a VM telepítésénél tartok, de az nem tűnik lassaabbnak, mint VB alatt.
MaCS
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Meg sokkal több pénzzel
(az ingyenes player egy vicc)Linux host-on, ha bekapcsolom a 3D gyorsítást (intel 3D) olyan gyönyörű akadozások vannak benne, hogy jaj. 3-4 másodpercig megy a virtuális gép, majd 2-3 másodpercig dermedten áll... Az egész gép! A hostot is beakasztja...

-
Megpróbáltam downgrade-elni a VirtualBoxot.
A legrégebbi, ami el is indul, az 5.1.14. Az 5.1.12. települ, de nem indul el.
Sokra nem mentem vele, a hiba változatlanul megvan. A biztonság kedvéért friss Windows 10, friss VB, friss VM.
Gyanúm, hogy szépen visszatérek a jó öreg VMWare-hez, az amúgy is sokkal megbízhatóbb volt, sokkal kevesebb meglepetéssel.

MaCS
-
-
-
Pillanatnyilag a két W10-es hosthoz férek hozzá, azokon egyértelműen fennáll a hiba, szűz telepítés esetén is.
A W8-ast reményeim szerint legközelebb augusztus végén látom, 7-es már nincs.
Új fejleményként a drag'n'drop sem megy az XP-s VM-ek felé, ha kilépek belőlünk, a VboxTrayDndVnd alkalmazás összeomlására panaszkodik mindegyik. A 7-es guest simán csak elakad a fájlmásolás 0%-ánál (Dropping data ... 0%), de nem dob kilépéskor hibát. Szintén mindkét, független gazdagépen.
MaCS
-
-
-
-
Éni s Canon szkennert használok, illetve csak használnék. Pontosabban a virtuális gépeim legfőbb feladata a szkennelés lenne, az összes többi cél okafogyottá vált.
Hosszú évekig ment is a dolog, azonos guest XP-vel, hostként először Win7-tel, most egy Win8-cal és két Win10-zel.
A PC-k és a Canon eszközök, illetve azok driverei nem változtak, tehát gyakorlatilag minden a régi, mégi egyik napról a másikra MINDEGYIK gépen én is ezt a hibaüzenetet kapom:A(z) Canon MP600 (((vagy MX860))) [0104] USB eszköz csatlakoztatása sikertelen a virtuális géphez: Munka XP.
USB device 'Canon MP600' with UUID {d65d1358-04cc-47e7-839a-2495ee173f06} is busy with a previous request. Please try again later.
Eredmény kód: E_INVALIDARG (0x80070057)
Komponens: HostUSBDeviceWrap
Interfész: IHostUSBDevice {c19073dd-cc7b-431b-98b2-951fda8eab89}
Callee: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}Olyannyira, hogy idegességemben nulláról újrahúztam egy guest XP-t, és első indításra, első csatlakoztatási kísérletre is ezt dobja.
Nosza, készítettem egyorsan egy Win7-es virtuális gépet: dettó, az sem hajlandó átvenni az eszközt (amúgy a többi USB-eszközt sem), már elsőre arra hivatkozik, hogy folymatban van egy másik átvételi folyamat. (Helyesebben vannak eszközök, amik elsőre csak nem csinálnak semmit, aztán másodikra már arra hivatkoznak, hogy az első kísérlettel vannak elfoglalva.)A neten találtam egy csomó panaszt erre, de nekem egyik megoldás sem működött, valamint az utóbbi időben a VirtualBoxot használó ÖSSZES barátom erre panaszkodik.
Ha van valakinek ötlete, azt nagy örömmel fogadnám, mert így ez az egész rengeteg plusz munkát okoz nekem...

Köszönettel: MaCS
-
pomorski
őstag
Tehát a két dolog van felrakva:
a) A kiterjesztőkhöz a korábban említett Oracle VM VirtualBox Extension Pack
valamint
b) A virtuális gép alá az Oracle VM VirtualBox Guest Additions
És akkor mivel én nem tudtam, de te megválaszoltad, akkor készen is volnánk, probléma megoldva, mivel akkor a baj oka az, hogy nincs dosbox-os guest additions... Akkor köszi!
-
válasz
pomorski
üzenetére
Az extension pack és a guest additions két külön dolog. Az elsőt a host gépre kell rakni, hogy az USB eszközöket korrektül át tudja adni a virtuálisnak. A másodikat a futó guest-re kell telepíteni, ettől lesz full screen, meg shared folders stb.
Tehát te hiába rakod fel a pack-ot, a dosbox nem fog full screenben menni. Merthogy guest additions nincs doshoz: [link] -
-
pomorski
őstag
A felmerült "problémám" annyira nem kardinális (ezért raktam off-ba), de azért csak rákérdezek itt, hátha mondtok rá valamit... Íme!
-
misirulez
senior tag
Szia
Igazából szerintem be van mountolva, mert a fájlkezelőben mint meghajtó megjelenik.
De kipróbáltam amit írtál:
misi@misi-VirtualBox:~$ -cache search Virtualbox-guest
Nem található „-cache” nevű parancs, talán erre gondolt:
„ccache” parancs a(z) „ccache” (main) csomagból
-cache: a parancs nem található
misi@misi-VirtualBox:~$ ccache search Virtualbox-guest
A(z) „ccache” program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt install ccache
misi@misi-VirtualBox:~$ sudo apt install ccache
[sudo] misi jelszava:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Próbálja futtatni az „apt-get -f install” parancsot az alábbiak javításához:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
linux-generic-hwe-16.04 : Függ ettől: linux-headers-generic-hwe-16.04 (= 4.10.0.28.31) de csak 4.8.0.36.8 telepíthető
E: Teljesítetlen függőségek. Próbálja kiadni az „apt-get -f install” parancsot csomagok nélkül (vagy telepítse a függőségeket is!). -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Csináltam w10-ben egy ubuntus virtualbox-ot, de amikor az integrációs szolgáltatásokat szeretném feltelpíteni gondba ütközök. Hiába van már bemountolva a vboxadditions.iso azt a hibauzenetet kapom, hogy:
Could not mount the media/drive 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxGuestAdditions.iso' (VERR_PDM_MEDIA_LOCKED).
Eredmény kód: E_FAIL (0x80004005)
Komponens: ConsoleWrap
Interfész: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}
Callee: IMachine {b2547866-a0a1-4391-8b86-6952d82efaa0}Mit tudok tenni?
Üdv,
Misi -
-
-
xxxx.x
tag
Szaggat a rendszer. Mit csináljak vele?
Host:
- Win10 64bit (legális)
- i7 proci (2. gen)
- 8GB RamGuest:
- Win XP 32bit
- proci 1 mag, 2 mag mindegy
- Ram 1.5GB
- Guest Additions telepítve, bár nélküle is szaggatMikor feltelepítek egy bizonyos programot, ami másnál hibamentesen fut, az első reboot után akadozik a rendszer. Már indulás közben a rendszer indítási hang is megakad 5-10 másodpercre. Futás közeben elég gyakran (3-20sec) megakad a gép és semmire nem reagál hosszú másodpercekig. Ki szeretném szűrni, hogy mi okozza a hibát.
Sajnos az XP feladatkezelő nem segít, mivel teljesen megáll az is. Win10 feladatkezelő szerint 18% a proci használat. -
xxxx.x
tag
A klónozást nem akarta végrehajtani a VirtualBox Win 10 alatt.
Az alábbi üzenettel megállt:A virtuális gép klónozása sikertelen: LEXIA?XP?IDE.
Could not create the clone medium 'C:\Users\joco8\VirtualBox VMs\LEXIA_XP_IDE kl�n\LEXIA?XP?IDE kl�n-disk1.vdi'.
VDI: cannot create image 'C:\Users\joco8\VirtualBox VMs\LEXIA_XP_IDE kl�n\LEXIA?XP?IDE kl�n-disk1.vdi' (VERR_INVALID_NAME).
Eredmény kód: VBOX_E_FILE_ERROR (0x80BB0004)
Komponens: MediumWrap
Interfész: IMedium {4afe423b-43e0-e9d0-82e8-ceb307940dda}A rendszer angol területi beállításokkal fut (egy progihoz ez kellett), de magyar billentyűzettel.
Újraindításnál mindig átvált angol bill-re, amit elfelejtettem visszaállítani. A virtuális gép nevénél nem figyeltem mit írok, ezért LEXIA7XP7IDE lett és így nem tudta klónozni. A billentyűzetet átváltottam magyarra, a nevet átírtam LEXIA_XP_IDE -re és a klónozás sikerült.
Esetleg, ha valaki belefut ebbe, ennyi a megoldás.

-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.

Még nagyon új vagyok ebben a virtualizációs dologban, azért lenne pár kérdésem.
Az alapvető felállás a következő:
Adott egy Win10 gép, amin el kellene indítani egy programot, de valamiért megmakacsolja magát és képtelenség!
Ezért arra gondoltam, hogy Virtuális gépen XP + a program. Amire szükség van, hogy a virtuális gép és a gazdagép között legyen átjárhatóság + a virtuális gép alatt nyomtató is kell.
Ez megoldható?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Rimuru
veterán
-
-
-
-
Rimuru
veterán
Onmagaban nincs semmi kulonleges egy USB-s webcamban, ugyan ugy mukodik mint az osszes usb-s cucc.
Gentoo host - arch guest: Vbox_webcam, USB_webcam(#2209) Doky586: Ha nem adnak ki drivert hozza nem tud mit csinalni, gyarto sara. Syl meg ezert hasznal virtualis gepet ra.
-
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
Igen, az nagy segítség, ha a host gépre nincs telepítve az adott eszköz.
(#2204) mihal
Amikor nem megy a virtuális gép, annak a beállításaiban van lehetőség permanense beállítani neki usb eszközt. Így ha beindítod a virtuális gépet, nem kell semmit babrálni, azonnal átveszi az eszköz kezelését.
-
-
VirtualBox Extension Pack telepítve? A virtuális gép USB beállítása (USB2/3) megfelelő? A webkamera "át lett adva" a virtuális gépnek?
szerk.
Megjegyzem, nincs webkamerám, nem tudom az hogy működik (működik-e) virtuális környezetben.
Én Canon szkennert használok így, hibátlanul. -
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet a VM képernyőfelbontását nagyobbra (és másmilyen arányúra) állítani, mint amit a host gép tud. Konkrétan: a Virtual box-ot egy notebookon futtatom, aminek a felbontása 1366*768. Én viszont azt szeretném, hogy a VM felbontása HD legyen (1920*1080). Hogy tudom ezt beállítani? A VM konfigurációjában van ugyan a képernyőre vonatkozó beállítás, de ott csak a képméretezési faktort lehet állítani, ami viszont nem fogja megváltoztatni a képernyő arányokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Alienware 17r4 olvass
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tud valaki segíteni ebben?