Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eredetileg egy fájlt akartam áttenni a vendégre, de nem akart működni a megosztás. (Érdekes módon az előző virtuális gépen nem volt ilyen gond.) Az integrációs szolgáltatások telepítésével volt baja, az sem akart elindulni, de erre itt megtaláltam a megoldást: [link]
Így végülis megoldódott a probléma, de most már kíváncsi lennék, hogy miért nem működik az usb-n semmi...
Megpróbáltam egy másik pent is, de most meg az egér bolondult meg teljesen, nem tudok vele mit kezdeni, nem látszik az egérmutató. Újraindítás után is ilyen. (A pen első csatlakoztatásakor, ahogyan egy rendes windows alatt is történik - kiírta, hogy telepítés, de ez végül mindig sikertelen).
(Múltkor a wifi adapterekkel szívtam, egyet sem volt hajlandó feltelepíteni.) -
bpx
őstag
válasz
Panthera
üzenetére
Igen. Ha csak a betűjel hiányzik, akkor ott látni kellene, és tudsz is adni neki, ezután megjelenik pl. explorerben.
Ha ott sem látszik, akkor még diskpart-ban megnézném, volt már hogy Linux telepítő pendrive-ot akartam csinálni, de úgy sikerült, hogy utána a Windows sehogy sem látta, csak ott.
-
Sziasztok!
Ha engedélyezve van egy pendrive a port beállításoknál és jelzi is a tálcán, hogy aktív, mi a fenét kellene még csinálnom, hogy lássam is az eszközt?
A vendég OS win7. A vb verzió 4.3.18. -
SATA_boy
csendes tag
Jogos felvetés, a kérdésem valóban nem volt pontos, elnézést.
Jelenleg 4.3.28-as verziót használok, de most már felajánlja, hogy elérhető a 4.3.30-as verzió.A kérdésem igazából az lenne, hogy az 5.0-ás verzió feltelepítése után ugyanúgy látni fogja-e a már létező virtuális rendszereimet, amik még 4.3.xx-es verziók alatt készültek, azaz megmarad-e a kompatibilitás a főverziók váltásakor is vagy sem, tudom-e használni tovább a már létező virtuális gépeket az 5.0-ás verzió alatt, vagy esetleg tapasztaltatok némi gubancot (például elvesztek az eddigi virtuális rendszerek, valami nem működik, stb.).
Ha nálatok minden rendben zajlott, akkor én is átnyergelek az 5.0-ás gyorsvonatra.
-
SATA_boy
csendes tag
A VirtualBox 5.0-ás verzióval kapcsolatban van már valakinek tapasztalata? A 4.3.28-as verzióról még nem ajánlotta fel a frissítést.
-
-
brd
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Alapesetben a virtuális gépek HDD-je egy file (.vdi a neve, ha nem állítasz be mást) az alaprendszer meghajtóján, ezt a gép létrehozásakor be tudod állítani, hogy hol legyen (vagy utána is, a beállításaiban), lehetőség van fizikai lemez, vagy partíció elérésére is, de ha nem direkt az a szándékod (pl. direkt azt teszteled, esetleg fizikai gépben akarod felhasználni valahogyan a virtuális gép HDD-tartalmát), akkor javaslom, inkább maradj a file-alapúnál. Tehát hozz létre az SSD-n partíciót az alaprendszeren, és tedd oda a .vdi-t!
-
margithid
veterán
Azt hogy tudom beállítani virtualboxban, hogy másik ssd-re telepítsen egy virtuális gépet?
Tehát ne az alaprendszer meghajtójára. -
human374
tag
Sziasztok!
Van egy laptopom, ami kábelen csatlakozik egy hálózatra. Az megoldható valahogy, hogy Wifi-vel csatlakozok egy másik hálózatra és ezt a Virtualboxos guest OS használja?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Az alábbi hibával mit tudok kezdeni?

Ez a vhd egy eredetileg win7 virtuális gépkezelő alól létrehozott image, de azóta win7->win8.1 átállás miatt váltottam virtualboxra. Lehetséges, hogy az átállás előtt nem lett teljesen leállítva a virtuális gép, hanem csak hibernálva volt, erre már nem emlékszem.
Igazság szerint nem ragaszkodom hozzá, már telepítettem egy friss gépet erre a célra virtualboxban, csak néhány fájlt, mappát szeretnék áthúzni a régi image-ből, ezért csatoltam be 2. meghajtóként, de nem engedte.B megoldásként próbálkoztam azzal, hogy a vhd másolatán csináltam egy win frissítést, viszont úgy pont azon fájlok vesznek el, amiket le szeretnék szedni róla.
\VMs\Win7 teszt.vhd (ez az eredeti érintetlen image)
\VMs\VirtualBox VMs\win7\Win7 teszt.vhd (ez pedig a B verziós win frissítős próbálkozás) -
Rimuru
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Nem errol beszelek, hanem guest additions-rol.
-
Feri1977
senior tag
Nekem nem a mese kell angolul, hanem ha kell valamit állítani valahol, akkor írjátok meg hol, úgy hallottam a biosban kéne valami virtualizácót beállítani, de ez már megtörtént+röhej, hogy alapból csak 32 biteseket enged feltelepíteni, bezzeg a vmware simán tudja a 64 bitest telepíteni alapból!+Linux az más tészta, pont letojom, azokból engedi a 64-est, windowsokból az elején eleve 32 biteseket mutat, és azt is engedi feltepíteni! És milyen szánalmas már, hogy bezzeg a 64 bites linux simán felmegy, a windows 64 bites telepítés miatt meg a biosban kell állítgatni a virtualizációs módot, ami mondom be van már kapcsolva, de így se megy fel!
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok! MIért csak 32 bites renszert enged feltelepíteni a virtualbox? 64 Bitesek fel se mennek rá, röhej!!
-
Geller72
veterán
A legfrissebb box van fent, az összes additionnal. Kreáltam egy VM-et a tailsnak, ami megy full kijelzőn és egyet a nyolcas debinek, ami meg nem. Semmi extrát nem csináltam. A hetes debi anno ment a vm-en fullban, de pl volt, amelyik ubuntu nem. Annyira nem zavar, csak nem értem, hogy az egyik os-t így kezeli, a másikat meg nem. Amúgy a W10 Ins. prev. sem ment fullban, sőt poén, hogy a NAT-olt netet sem "látta" boxban. Akármilyen net beállítást próbáltam, akkor sem. Az mondjuk ment a kukába egyelőre, de a debi és a tails megvan. Ha időm engedi, felrakok ma még egy Ubit is, xfce-vel.
-
Geller72
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
A sima tails is megy, de a 8-as debi csak 1024x768-on hajlandó.
-
Rimuru
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Elvileg úgy "romolhat el" hogy frissül a vbox (host) és a guest additons marad a régi (guest).
+Aethelstone nekem még soha nem volt problémám vele, igaz általában arch alapú rendszert használok vbox alatt is, de most debian is megy, múltkor gyors megnéztem elementaryt, ott is ment (ez már ubuntu alap). -
Aethelstone
addikt
Nem kell feltétlenül mennie guest additions után. Itt van előttem egy 12.04-es Lubuntu és egy 14.04-es. A 12.04-es nem megy, csak 800x600-ban, a 14.04-es meg rendesen, ahogy kell....és fingom nincs, hogy miért nem. Mondjuk a debianok szoktak menni. 6-os, 7-es, 8-as rendesen muzsikált eddig

-
Geller72
veterán
. sőt. Meg is rogyott. Ha bent hagyom a meghajtóban, akkor elindul, áétja is a meghajtóban lévő imindzs-t, de semmi..akkor is max 1024x768..
. em igazán értem. Holnap megnézem jobban ezt az egész additions dolgot, hol ronthattam el. Mondjuk azt sem érte, miért működő VM esetén kell ezt babrálni.. 
-
Geller72
veterán
Üdv. Az miért van, hogy egyik linux esetében van full képernyős üzemmódom, a másik esetében meg nem. Konkrétan még egy sima tails is fut fullban, de egy nyolcas debian meg nem...any idea?
-
kraftxld
félisten
válasz
AeSDé Team
üzenetére
64bites az a Win8.1, és a legfrissebb 2104-es bios van rajta? [link]
-
brd
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Hát olyasmiket, hogy a virtuális gépben futó program mennyire terheli a virtuális gép CPU-ját, ill. hogy a host-on ez mekkora CPU terhelést okoz, ill. még mindig azt, hogy maga a folyamat, amit csinál, az a lassú, pl. lassan töltődik be a weboldal, vagy a gépen okoz a művelet akkora terhelést, amire nem számítottál, és/vagy lassul tőle a host/többi gép. Tehát, hogy mit értesz "teljesítményprobléma" alatt? Vagy ez lenne a "Böngészők futnak egy programban, és nem éri el a kívánt böngészőszámot"? Hogy érted, hogy nem éri el a kívánt böngészőszámot, nem tud eleget elindítani? Miért, hibát ír, vagy lefagy, elfogy a memória, vagy mi?
Azért urvára érdekelne, hogy te mit tennél az én helyemben, ha ilyet kérdeznének tőled, és ilyen alacsony információtartalmú válaszokat kapnál a puhatolódzó kérdésekre.
Kicsit próbáld már átérezni, milyen bosszantó lehet, hogy szinte semmit nem mondasz, nehéz így bármerre elindulni a tanácsadásban! -
brd
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Konkrétumok nélkül így hirtelen csak 4 ugrik be:
- 2D/3D gyorsítás be, vagy éppen ki van kapcsolva ill. ehhez nincsen megfelelő VGA RAM allokálva a virtuális gép beállításai között;
- nincsen a VT-x bekapcsolva valamelyik gépnél a virtuális gép beállításai között;
- elfogy a RAM a virtuális gépekben, és emiatt elkezdi enni jobban a fizikai gép erőforrásait;
- nincsen egy-két gépre telepítetve a Guest Additions. -
Már én is az ereimet vagdosom ne aggódj... Valami szupertitkos 51-es körzet projekt fut amiről annyit tudunk, hogy lassú. Ehhez valamit át kell állítani, amiről szintén nem tudjuk, hogy mi mert akkor kiderülni a top secret project szóval összefoglalva annyit tudunk, hogy most valami nem jó, de majd jó lesz... a megoldást végül saját magától kapta...öngyógyítás...kész.
-
brd
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Segítek példákkal, hogy milyenféle választ vártam volna:
- elindítom egy virtuális gépen az OS-t, oszt' 2 percig tart az egyiken, 10 másodperc a másikon;
- elindítom egy virtuális gépen a Chrome-ot, oszt' az egyiken az a cuki macskás video akadozik, a másikon vajsima;
- ha fut az összes virtuális gép, az egyik fizikai gépen akadozik a host OS, a másikon nem.Egyébként mind2 gépen 8 magot lát a host OS? A CPU-n kívül a HW-környezet mennyire különbözik (alaplap, RAM, ilyesmi)? Ugyanolyan a 2 host OS? A 4770-es gép host OS-én nem fut valami más, ami terheli a gépet?
-
brd
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Mit értesz teljesítmény alatt, milyen folyamat lassú? Azt tudjad, hogy az a 8 mag, amit látsz a CPU-ből, azzal úgy számolj, hogy minden második csak virtuális mag, és ha mindkét magon fut valami (pl. 0-7 mag van, ez ugye 8, és mondjuk fut valami a 2-3-on egyszerre, az nem jó), komolyan tudják akadályozni egymást. Értsd ezt úgy, hogy akár az egérmutató is elkezdhet akadozni, ha a virtuális magokon is komoly terhelés fut. Tehát már 3 gépnél is, a gépeken belül futó folyamatok függvényében akár 6 magot is terhelhetnek folyamatosan, amiből max. ugye 4 lehet teljes értékű.
-
brd
nagyúr
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Teljesen áramtalanítva volt már a gép, miután beállítottad? Ez mit mond, 64, Yes, Yes? Ha nem, akkor cserélj BIOS-t.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
**Nem azt írja hogy nincs engedélyezve, hanem azt hogy nem támogatott.
(kis utána olvasással rájöttem hogy a kettő nem ugyan az)
BIOS reset nem oldotta meg a gondot. -
margithid
veterán
Sziasztok!
Két gépem van, egy i7 3770 és egy i7 4770. Mindegyiken virtuális gépeket futtatok, a 3770-en 5 virtualboxos xp megy, a 4770-en pedig csak 3, viszont a 4770 teljesítménye hagy kívánnivalót, nem tudja azt amit a 3770. SSD van midnegyik gépben és 16 GB Ram.
Kérdésem az lenne, hogy mit kellene beállítanom, hogy hozza a 3770 teljesítményét? BIOSban virtualizációs technológia be van kapcsolva, Enabled.
Virtualboxban minden virtuális géphez 2 GB Ram és két proceszsormag van hozzáadva.
Nincs már ötletem...
Köszönöm -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Az hogy lehetséges hogy én alaplapban engedélyezem a virtualizációt (és mentem is a beállítást), Windows alól csekkolva viszont azt írja hogy nincs engedélyezve? Emlékszem hogy pár hónapja ugyan ezen a rendszeren már használtam VirtualBoxot és akkor minden jól működött, azóta nem lett újra telepítve a gép és a hardver is ugyan az.
Persze jöttek-mentek a szoftverek a gépen, tuningoltam is a procin, de ez elméletileg nem akadály, ugye? Mi okozhatja ezt a hibát?CPU: i7 3770k
Alaplap: ASUS P8Z77-V PRO
krealon
veterán
válasz
dodopek
üzenetére
"Van egy pc, rajta 7 starter, hozzácsapva, egy HP Deskjet nyomtató paralell2usb átalakítóval. Olyan régi a printer, hogy 7hez már nincs driver,"
Egy ismerosnel a HP Deskjet 850c parhuzamos portos nyomtatot a 840c driverrel tudtam eletrekelteni.
A lepesek:
- uj nyomtato az LPT1 portra (ami fizikailag nem is letezik)
- drivernel a Windwos Update segitsegevel a bovitett listat toltottem le.
- 840c drivert valasztottam, mint hasonlo patronnal uzemelo darabot.
- nyomtato csatlakoztatasa USB to Parallel adapter segitsegevel (a nyomtatot nem ismeri fel, de ez mindegy is.)
- 840c driveres nyomtato portjat atallitani az USB0001 (vagy hasonlo nevu, a csatlakoztataskor keletkezett) virtualis portra.Es Virtualbox-ra nem is volt szukseg.

-
bpx
őstag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Igen. Ha a Hyper-V telepítve van, akkor már eleve fut egy hypervisor, és nem tudják mások használni a VT kiterjesztéseket, ezért jelzi nem csak a VirtualBox, hanem más program is azt, hogy nincs engedélyezve.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Virtualboxban kérnék segítséget.
Van egy pc, rajta 7 starter, hozzácsapva, egy HP Deskjet nyomtató paralell2usb átalakítóval. Olyan régi a printer, hogy 7hez már nincs driver, ezért VBoxban feltelepítettem egy XP-t, szépen felismertettem vele, tesztoldal nyomtatás pass.
Viszont nem tudok nyomtatni a gazda gépről. Hiába telepítettem az integrációs segédprogit az XPre, látja, és eléri a szükséges meghajtót, de folyton leállítja a nyomtatást hibaüzenettel. Nem működik a két gép közt sem a drag&drop, sem a másol/beilleszt, pedig mindkettő kétirányúra van állítva.(próbáltam gazda/vendégre is, de az sem működött.)
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Köszi! -
Csontikka
aktív tag
válasz
heroldbalu
üzenetére
-
bpx
őstag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Például ha a Hyper-V is telepítve van, akkor fordul elő.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy VirtualBox alatt, csak 32-bites gépet tudok létrehozni, (gazda gépWindows 8.1 64 bit).
Az alaplapon a virtualizáció be van kapcsolva. Vissza olvastam és engedélyeztem az "intel VT-d feature"-t is.
A program szerint, a Hardware Virtulizaliton: NO.
Mit kellene még megnéznem ? -
DrojDtroll
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
Ment már a vm ezelőtt.
Nem használok vírusirtót.
-
Aethelstone
addikt
válasz
újraregelt
üzenetére
Linuxon nem hal le

-
újraregelt
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
A mai windowsok megjelenése már nem módosítható?

Egyébként a mobilomon nézve nem volt túl feltűnő.
És linuxra is van olyan wm, ami ehhez nagyon hasonlít, úhho akár linux is lehetett volna a host
-
Aethelstone
addikt
válasz
újraregelt
üzenetére
Ennél egyszerűbb a megoldás. Nézd meg a screenshotot...a 8.x-es Windows stílusa....ez a flat design

-
újraregelt
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Hol láttad? Én valami 6.x.x... verziót véltem felfedezni a logban.
Hm. Nyert: a 6.3 az kifelé 8.1.
Akkor viszont esélyes, hogy az a patch, illetve annak az egyik eleme okozza a hibát. -
Aethelstone
addikt
válasz
újraregelt
üzenetére
Ez 8-as Windows...ahogy nézem.
-
újraregelt
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Azt nem néztem meg, hogy a KBnnnnnnn pontosan mit tartalmaz, de arra emlékszem, hogy mostanában volt olyan Windows patch, amit két nap után visszavontak, mert sok bajt okozott.
Szerk: most látom, az 8.1-re van, a kérdező meg ha jól látom, 7-es Windows-t használ.
-
Aethelstone
addikt
válasz
újraregelt
üzenetére
A frissítés elég nagy, vagy 700 mega és bizony van benne security patch is...nem vagyok az eredeti kérdező

-
újraregelt
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
De, miután alaposabban megnéztem, találtam benne egy hibakódot: rc=-5601.
Meg még utána us volt valami furcsa, de az valószínűleg ehhez kapcsolható.
Egyébként van rá okod, hogy régi verziót használj? Ha jól látom, 4.3.16 fut nálad, a legújabb meg 4.3.26update: bocs, azt hittem az eredetit kérdező vagy

-
újraregelt
tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
https://www.virtualbox.org/ticket/13952
Ezt nézd meg! Az egyik Windows javítás az első számú gyanúsított. Ott van a lap alján.
-
Aethelstone
addikt
válasz
újraregelt
üzenetére
Nincs benne sok értékelhető. Max. az uccsó sorban a hibakód....ami szerint valami security gond lehet.
-
újraregelt
tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Bocs, az alján a logot nem vettem észre.
Így viszont csatlakozom az előttem szólóhoz: első indítás volt vagy már működő vm döglött meg?
(Még nézegetem a logot, de mobilon elég nehezen olvasható
) -
Aethelstone
addikt
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Elindult valaha? Vagy elsőre ezt dobja?
szerk: Vírusirtód milyen van?
-
újraregelt
tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Az üzenet végén említett lig file nem tartalmaz használható infót?
-
DrojDtroll
veterán
-
heroldbalu
tag
A CD írást csak emulálni szeretném, a helyzet a következő, van egy program ami a backupot csak CD-re tudja kiírni ( tudom keressek más programot, de Nekem ez kellene) a laposomon viszont nincs CD író ( eddig ez az első helyzet, hogy kellene
). Nekem az is elég ha a a virtuális gépen néz ki úgy mintha meg lett volna írva a CD. Egy virtuális CD-t írnék meg ami végül ISO lesz, az is jó, de hogyan ?
(ha nem megoldható, akkor valószínűleg a virtuális gépet átmásolom egy gépre amin van CD író, de nehezen jutnék csak hozzá, ezért kérdeztem, hogy megoldható-e. )
Köszönöm a válaszokat. -
Rimuru
veterán
válasz
heroldbalu
üzenetére
Mit szeretnél pontosan? Hogy akarsz CD-t írni író nélkül? Olyat tudsz hogy kiírod egy fájlba amit szeretnél (pl ISO-ba) ami megfelel egy CD képnek, bár ahogy látom ezt próbáltad, de ahhoz nem is kell egy kész fájl. Linux alatt ilyet nagyon könnyű csinálni, Windows esetén nem tudom hogy megy.
-
heroldbalu
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Win 8.1
-
Aethelstone
addikt
válasz
heroldbalu
üzenetére
Nos, mi a host/guest?
-
heroldbalu
tag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy virtuális PC-ben (Oracle) WinXP alatt megoldható valahogy a CD írás ?
Laposomon fut, de nincs benne CD/DVD író olvasó
próbáltam ISO fájlt, becsatolni, hogy arra "írjak", de sajnos nem engedi. Fontos, hogy CD írás legyen.
Válaszotokat előre is köszönöm
(bocs aki másodszor olvassa, másik topikból másolva.)
-
DrojDtroll
veterán
válasz
újraregelt
üzenetére
Engem érdekel, hogy miket újítanak.
-
újraregelt
tag
Nem tudom, érdekel-e valakit: 5.0 Beta2
-
janos666
nagyúr
Ezt próbálta már esetleg valaki?
- Egy NTFS-el formázott partíciókkal lakott SSD-re telepített Windows host-on elindul egy virtualizált (mondjuk VirtualBox-os) Linux (mondjuk Gentoo) egy SSD-n lévő VHD file-ból.
- A virtuális gép felcsatol RAW módban 3 HDD-t (HDD-re mutató VHD linket), amikről mount-ol egy RAID5-szerű paritás módú Btrfs-t és SMB-n megosztja root szintű RW hozzáféréssel a gyökérmappából indulva.
- A Windows felcsatolja a hálózati meghajtótOnnan jutott most ez eszembe, hogy nemrég újra kipróbáltam a ReFS-t, ami most már egész stabilnak tűnik (frissített Win8.1-el vagy 10 TP-vel). Ugyanakkor úgy vettem ki, hogy ilyesmire mindenképp csak a Storage Spaces-en át képes, de azon belül még mindig nincs self-heal Parity, csak Mirror módban, SS-el viszont egyébként is használhatatlanul lassú a Parity mód, tehát mindenképp Mirror módot kéne használnom, de csak 3 egyforma HDD-m van. Másik hátrány, hogy a ReFS-t nem nagyon olvassa még, írni pedig talán nagyon sokáig nem fogja még a Linux, ami jól jön, ha pl. meghal az SSD vagy csak bedöglik a Windows és olvasni kéne a HDD-kről.
Na és itt jön a másik lényegi kérdés:
1: Egy pendrive-ról indított Linux tudja mount-olni ezt a Btrfs-t, amire RAW módban dolgozik a Virtualbox-os Linux? Még sohasem próbáltam így RAW lemezzel dolgozni, nem is tudtam, hogy képes rá a Virtualbox, míg ma beírtam google-be ezeket a szavakat, a GUI sohasem ajánlotta fel.
Tehát mennyire RAW ez a RAW mód? Szó szerint pont olyan, mint ha USB meghajtó szerűen érné el a SATA HDD-ket a virtuális gép?2: Ilyen RAW módban körülbelül milyen sebességre számíthat az ember? Egész jóra, vagy rosszabbra, mint ha a StorageSpaces-t használnám? Észlelhető mértékben megpörgeti a CPU-t, ha ez SMB-n megy, ráadásul ugye virtualizálva?
Ráadásul jól hangzik az a tervezett objektum-szintű paritás/tükrözés Btrfs funkció is, ami nem igen lesz a ReFS-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- sziku69: Szólánc.
- Nintendo Switch 2
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PlayStation 5
- Sí, sielés
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A vendég OS win7. A vb verzió 4.3.18.

. sőt. Meg is rogyott. Ha bent hagyom a meghajtóban, akkor elindul, áétja is a meghajtóban lévő imindzs-t, de semmi..akkor is max 1024x768..
. em igazán értem. Holnap megnézem jobban ezt az egész additions dolgot, hol ronthattam el. Mondjuk azt sem érte, miért működő VM esetén kell ezt babrálni..