Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- droidic: Safe Mode az agyban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delta×
senior tag
Megint segítség kellene :S
Megosztott mappákal tutymutsolgatok... sikerült beállítania gépről hogy meik mappát ossza meg a virtual boxos rendszerrel.. de viszont a boxon belül nem tudom ezt hol lehet megnyitni :/ ebben tud valaki még segíteni ? Előre is köszönöm !!
-
-
Delta×
senior tag
Hol lehet azt beállítani hogy a következő Virtuális rendszert meik meghajtóra telepítse ? mert ahogy nézem nem kérdez hanem csak telepít ahogy megvannak az adatok o.O bár lehet átfutottam rajta
-
Brutforsz
senior tag
A legkézenfekvőbb megoldás egy megosztott mappa (Shared folder) használata. (Az Integrációs szolgáltatások (Guest Additions) telepítését igényli.)
A legfavágóbb pedig talán az, hogy létrehozol egy iso lemezképfájlt a másolandókból, és felcsatolod a géphez. -
Delta×
senior tag
Tud abban valaki segíteni hogy hogyan másolok át 10 gigát a virtuál boxos Windows-ba ? akár pendrive al is jó lenne vagy akárhogy :/
-
Rimuru
veterán
válasz
thunder505
üzenetére
Min és mit szeretnél futtatni? Egyébként természetes hogy a teljesítménye rosszabb mintha natívan futna, de ennyi rammal már már böngészni de élvezetes, gondoloma host gép se mai.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
atti1848
üzenetére
Host rendszeren VirtualBox Extension Pack, vendég rendszeren meg guest additions.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Ma az első napom a VirtualBox-al. Windows 7 -t készítettem. Szeretném,hogy ha csatlakoztatok valamit USB porton akkor a virtuális rendszer érzékelje. Ezt hogyan állíthatom be?
-
-
-
Hogyan lehet egy fájlt kimenteni vboxból? Bevinni be tudok, de visszafelé már nem működik.
-
brd
nagyúr
válasz
Newyorker
üzenetére
Lehet fizikai partíciót/lemezt is a vbox-ban megadni, viszont ehhez már parancssorban kell ügyeskedni, de egyszerűbb egy nagy file-t, mert előbbinek nem sok előnye van, inkább kompatibilitási/hekkelési okokból jó, hogy van ilyen lehetőség is.
-
-
válasz
Newyorker
üzenetére
Nem.
A vbox a fizikai oprendszer alatt (a user mappán belül, de ez változtatható) létrehozza a virtuális gép fájlait. Ez pár config fájlból és egy merevlemez image-ből áll (ami dinamikusan növekszik, ahogy telepíted bele a cuccokat). Beállítod neki az XP telepítő CD-t (vagy ISO fájlt) és "bekapcsolod" a virtuális gépet.
Amikor felmegy az xp, az első dolgod a Guest Additions telepítése legyen (futó virtuális gép mellett).Tehát az XP nem gép bekapcsoláskor fog választható menüként megjelenni, hanem működő win7 alatt fog ablakban futni.
-
Newyorker
addikt
És akkor elsőnek felteszem a win 7 64bitet, majd ott a 128as SSDm partícionálom, ott megfelezem, majd felteszem a vboxot a win 7 alatt. ezután a vboxon beállítom, hogy a win XP a másik partícióra menjen, oda felinstallálom és ennyi?! és amikor újra indítom a gépet akkor a bootolás előtt kiválasztom, h melyik oprendszer töltődjön be?!
-
-
Meg lehet valahogy csinálni, hogy USB-s pendrive-ot adjak hozzá úgy, hogy tudjak róla bootolni is?
-
brd
nagyúr
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Win7-et telepítenék virtualbox-ban. Megvan a 25GB-os virtuális merevlemez, 2GB ram, proci, vga gyorsítás, win7 telepítő ISO beadva virtuális optikai meghajtóba. Itt jön a lényeg: Elindul a sáv, hogy a Windows tölti a fájlokat, és valamiért nem a telepítőt, hanem magát az oprendszert szeretné indítani, mert ahogy a sáv betöltődik, megjelenik a win7 töltöképernyő, majd hibát dob.
"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your windows installation...
2. choose language settings...
3. click "repair your comp"...
Status: 0xc0000225
Info: Az unexpected error has occurred."Mit csináljak vele, hogy a telepítő induljon el végre? 2 különböző forrásból kapott win7 ISO-t is próbáltam, mind2-vel ugyanezt csinálja...
Amugy a gazdaoprendszer OSX, de mivel VirtualBox-ot használok, így ez lényegtelen.
-
brd
nagyúr
válasz
Newyorker
üzenetére
Nem, simán Windows felhúz, bridgelt kártya beállít, ahogy már írták, és mehet a novell kliens.
Jenő76: Az úgy szerintem nem fog működni, mintha az csak a Guest Additions-on keresztül kezelné le az USB-t, szal' csak olyan OS-en működik, amire azt telepíteni tudod a virtuális gépben.
-
-
Jenő76
tag
Lehet rosszul fogalmaztam. Ha a pendrive-ra rámásolok egy bootolható image fájlt akkor azt be tudom tallózni a virtual boxból és el is indítja.
De ha csináltam egy boot pendrive-ot (pl. win 7 telepítés) akkor ezt sehogy sem tudom hozzáadni a programhoz és ellenőrizni, hogy valóban sikerült a pendrive és élesben is elindulna a win telepítés.Van erre valami módszer?
-
-
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
4.2.6-os virtual box alatt nem tudom használni az usb meghajtót. A beállításoknál engedélyeztem az usb 2 vezérlőt és hozzá is adtam az eszközt. De egyszerűen a csatlakozási résznél nem találom az usb pendriveot
Van valami ötletetek?
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Lesz egy alábbi gépem:
i7 2600
Intel IPISB-CH2
Samsung 4x4 GB DDR3-1333 CL9 DDR3
AVerMedia DVB-T/PAL
OCZ-AGILITY3 120GB
HP BD-RE BH30L ATA Device
Multi Flash Reader USB Device
HP Mid-size ATX + 460W tápMelóba veszem, ahol egyenlőre a keretszoftverek miatt Win Xp van
a kérdésem az, hogy pl felteszek a gépre egy x64-es win 7-et, illetve a box sgetíségével egy x86-os win Xp-t, akkor pl a win xp-n fog menni a Novell? -
brd
nagyúr
Sehogy. Mindkettő aktívan használja a VT-x/AMD-V funkciót, és azt csak az egyik használhatja egyszerre.
elodman: Ahová beállítod, a beállításoknál tudod megadni az alapértelmezett helyet. Vagy arra a file-ra gondolsz, amiben a háttértár adatokat tárolja? Azt pedig a létrehozásánál tudod megadni (persze ha éppen nem fut a VM, akkor bárhová áthelyezheted).
-
elodman
aktív tag
Haho
a virtual box-beli op. rendszer hol kap helyet a wincsin?
A házigazdi op rendszer partíción, v. mehet máshova is? -
klambi
addikt
szevasztok!
boxban hogy tudom megoldani hogy tudjak szerverre hyper-v -t telpíteni, mert gondjaim vannak ezzel...?? pls valaki!!! -
brd
nagyúr
A win virtuálisban futna, és neki csak azzal az egérrel és billentyűzettel kellene törödnie, amit kiosztok neki.
A linux tud olyat, hogy a gépre kötött 2-2 egér/billentyűvel különböző ablakokat kezelj egyidőben? Ha igen, akkor a VirtualBox felől nem kell támogatás, ha nem, akkor van még1 lehetőség, de az csak USB-s eszközökkel működik, és nem annyira smooth megoldás: odaadod a virtuális gépnek az USB-s billentyűzetet és egeret, a Devices menüből, a virtuális gép ablakából, ill. a Host key+I-vel kikapcsolod a Mouse Integrationt. Így a virtuális gép úgy fogja érezni, hogy saját billentyűzet, egér van rákötve, de kicsit lassabb lesz a kezelésük.
-
Oké, köszi, de a windows-nak csak egy egeret, bill+egér párost kezelnie.

A win virtuálisban futna, és neki csak azzal az egérrel és billentyűzettel kellene törödnie, amit kiosztok neki.
A másik egér+bill pedig a gazda Os-é lenne, ami linux.
A kérdés csak az, hogy meg tudom-e oldani, hogy a VirtualBox/VMware -ben futó OS csak az egyiket lássa, és az csak arra a virtuális gépre hasson.
A 3D ügyében meg azt hiszem még próbálkozás szükséges.
-
brd
nagyúr
Egyik sem. Az első azért nem, mert a Windows (tudtommal) nem tud 2 külön egeret+billentyűzetet kezelni (kettőt egyszerre tud, de hogy az külön legyen kezelve, azt nem, mert csak egy fókuszt tud kezelni).
3D-re pedig inkább VMware-rel próbálkozz, de túl sokat attól se várj. Működget a 3D VirtualBox-on is, de annyira nem hatásos, mint WMware-en. -
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy megvalósítható-e az alábbi két dolog VirtualBox segítségével:
1.) - A vendég és a gazda külön-külön egeret, billentyűzetet és monitort kap lehetőleg úgy, hogy egyik se tudja zavarni a másik munkáját
2.) a vendég Windows normálisan tudjon játékot futtatni, képhibák és lassulások nélkül
A környezet:
- AMD Trinity APU
- linux Host @ Win8 GuestTulajdonképpen egy új gép vásárlását akarom megspórolni ezzel a húzással. Sajnos mindenképpen szükséges játék futtatása a vendég OS-en, de nem kell nagy dolgokra gondolni (GTA San Andreas, SIMS 2, NFS Underground). Ezek mellett Linuxon továbbra is mennie kell a GPU gyorsításnak (FullHD videó lejátszás, Youtube HD, Compiz, WebGL, stb.).
Ezek megvalósíthatóak?
Tudom, próbáljam ki, de még nincs meg a gépem, így nem tudok próbálkozni.
Kösszi!

-
King Unique
titán
Értem már, világos. Azt nem tudom pontosan mi pörgette, mert hülyén van megcsinálva felafatkezelője, folyamatoknál és erőforrásfigyelőnél is 0-1%-nak látszik minden procihasznállat, holott a minialkalmazás 50 %-ot mutat és érezhetően vmi futott háttérben, de uninstall után egyből megszűnt, azért gondolom VB-vel van összefüggésben.
Akkor marad 32 bites, v Wubis teleptés, majd még meglátom...
kösz a segítséget!

-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Mondom nincs VT-x a CPU-ban. Emiatt nem tudja a VirtualBox azokat, az adott CPU-t használva, amit írtam. Mindegy, hogy hol van a virtuális gép HD file-ja, legfeljebb a sebességet befolyásolja. Én eddig sok értelmét nem láttam a fix méretű file-nak, annyival nem gyorsabb, mint amennyivel elszámolja az ember a fixnek a méretét, és így az feleslegesen foglalja a helyet.
A CPU terhelésre: mi terhelte a CPU-t, milyen nevű process? -
King Unique
titán
64 bitet támogatja [link], UEFI Biosban is engedélyezve van virtualizálás, de akkor azt mondod külön VB 64-es virtualizálást nem támogatná
(az szép...)
Amúgy azt vettem észre, h miután felraktam VB-ot, kikapcsolt állapotban is eléggé tekerte a procit 20-5x% között ugrált föl-le, mialatt semmi nem ment...eltávolítva, újra helyreállt a rend, ennél ez természetes? Virtuális rendszer telepítésnél nem alapértelmezett C Users mappába (ez befolyásolja proci pörgetést?), hanem D-re tetettem,ill nem növekményesre választottam a létrehozandó képfile méretét, hanem fixr méretűre toltam rajta egy részt (jól be is akadt egy időre), melyiket célszerű amúgy használni? -
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
A CPU nem tud HW virtualizationt (Intelnél VT-x-nek hívják), így a VirtualBox nem tud sem 64 bites guestet, sem SMP-t (multicore). Próbálkozz a 32 bites Uborkával.
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Adott egy VM frissen telepítve, és az a gond, hogy bármilyen lemezt/OS-t akarok szimulálni vele, mindig feldobja ezt az audio gondot (pcm_in pcm_mic). Valami ötlet erre?
Előre is köszi a válaszokat! -
bmate7
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:hogyan tudom virtual boxban beállítani, hogy egynél több magot használjon? Ha a beállításokban ráviszem az egeret a magok számának beállítására ezt írja: "Hardveres virtualizációra van szükség a gazda rendszeren az egynél több virtuális processzor használatához",a processzor: intel i7 -
petyus_
senior tag
Köszi, így már megy.
-
petyus_
senior tag
Hali!
Hogy tudok virtuális gép alól csatlakozni VPN-hálózathoz?
Ha ugyanazt csinálom, mint a gazdarendszeren, kiír vmi hibaüzenetet.
Ha ez számít, a gazda Win7, a virtuális XP
-
xcds
őstag
A .vdi fájlt másik meghajtóra szeretném tenni. Hogy tudom megváltoztatni az elérési útját?
-
elodman
aktív tag
Haho
ugye Virtual Box-ban futtatott Win XP elfertőződése esetén az ottani kártevők nem valószinű, h átterjednek a fizikai / házigazdi Op. rendszerre (asszem Win 7 lesz)?
köszi
-
petiwr
senior tag
Az miért van hogy ha indítok egy virtualis gépet akkor csak ott megy a billentyű ez ellőt meg rendesen ment mind 2 részen.
-
xcds
őstag
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy a virtuális gépen(xp) be tudjam állítani a képernyő natív felbontását?
-
brd
nagyúr
válasz
olivera88
üzenetére
Ezt honnan gondoltad? Egyébként technikailag szerintem a Returnil sem ezt csinálja (bár nem használom, lehet, rosszul gondolom), hanem elmenti az aktuális állapotot, és azt bármikor vissza tudod vele állítani, ill. a program segítségével a módosításokat nem az eredeti helyen végzed így az OS-ben, hanem a "klónon". A lényeg, hogy a kettőt (az eredetit és a klónt) egyszerre nem tudod használni, míg a topic tárgya valójában emulál egy (vagy akár több) teljes gépet.
-
olivera88
veterán
Nincs, csak létrehoztam a gépet. Azt hidtem h menni is fog rögtön ha létrehozom.
-
olivera88
veterán
Valamiért nem tudom elindítani a virtuális rendszert, ez az üzenet fogad.[link]
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Nem értek egyáltalán a virtuális gépekhez, de egy programom csak xp-n működik rendesen, a gépemen meg win7 64 bit van. Van vmi leírás kezdőknek? Vagy vki leírná, hogy működik a virtualbox pár szóban?
Azzal se vagyok tisztában, hogy a virtuális gépben elmentett dolgaim látszanak-e az eredeti rendszerből.
Első hozzászólás most nem játszik.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Win7-en futó Virtuális XP-vel van gondom.
XP alól használnám soros porton keresztül a plotteremet, de az a gond, hogy valamiért hibás adatok át küld a PC a plotternek; jelzi is a plotter a megfelelő LED kombinációval, illetve el is rontja a munkát, amit éppen csinál.Próbáltam már mindenféle Port Mode beállítást, egyik sem segít..
Kicsit viccesnek találom, hogy a korábbi gépemen (775-ös Giga) tökéletesen ment a virtuális XP alóli com kommunikáció, ezzel meg nem boldogulok.
Esetleg ötlet, amit érdemes lenne kipróbálni?
(Rakjak fel egy natív XP-t, tuti jó-e a com port?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nincs perpill sok hely a gépen majd intézkednem kell.. mert így az ISO-s dolog nem megoldható
nincs vmi szájbarágós leírás erre?

a kérdésem az, hogy pl felteszek a gépre egy x64-es win 7-et, illetve a box sgetíségével egy x86-os win Xp-t, akkor pl a win xp-n fog menni a Novell?

A CPU terhelésre: mi terhelte a CPU-t, milyen nevű process?
Ja amúgy virtuális CD/DVD-t választok. De pl. Ubi elindult, de az eredeti WinXp lemez nem
majd holnap nekifutok