Hirdetés
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Kész is a rendszer. 3 órámba telhetett. Próbáltam media creation tool-al bottolható usb-t csinálni, de nem tudtam a win 10 vm-nek át passzolni a pendrive-ot. Még munkaidőben ránézek erre, mert ezt meg lehet csinálni.
Szerk. : Ja és nem lassú! Türelmi küszöbömön belül válaszol
.
-
Syl
nagyúr
Régen (6-8 éve?) egy Win7 gépet (pontosabban csak annak a merevlemez tartalmát) vittem be virtuálba. Volt egy kis rodeó a driverekkel és a Win-t újra kellett aktiválni (ezért az oem win kiesik), de végül működött rendesen.
Gondolom ma már sokkal egyszerűbb. A Vmware-nak pl. van egy külön menüpontja erre (Migrate your PC). -
coco2
őstag
Sziasztok!
Hálózati elérésen vakarom a buksit.
Van egy win10 gép tűzfal mögött, azon fut a virtual box vm, ami alá raktam egy ubuntut. Az ubuntun teszt fejlesztés van. Szolgáltatás, amit jó lenne elérni internetről. A tűzfaltól a win10-ig portot be tudom állítani, de hogy utána hogyan, arról így hirtelen nem találtam blogot.
A win10 gép hálózatára ha ránézek, van egy wifi modul a tűzfal felé. Ipv4/6 dhcp-n van. Ha számít bármit, Ipv4 aktuális cím 192.168.1.4 / maszk 255.255.255.0. Ipv6 cím fe80::797a:1f21:5104:eee5 %8. Ezt kapja a win10 wifin.
A win10 hálózati beállításoknál látok olyat, hogy "vEthernet (Default Switch)". Ipv4 tulajdonságoknál beállítás fix IP cím 172.25.16.1 / maszk 255.255.240.0. Ipv6 tulajdonságoknál beállítás dhcp.
A win10 hálózati beállításoknál látok olyat, hogy "VirtualBox Host-Only Network". Ipv4 tulajdonságoknál beállítás fix IP cím 192.168.56.1 / maszk 255.255.255.0. Ipv6 tulajdonságoknál beállítás dhcp.
Ennek a két virtuális hálózati kártyának a működését, és a helyi géphez kötöttségét nem igazán értem.
Ha bárki küzdött már meg hasonló problémával, vagy találkozott célirányos blogokkal, szívesen vennék bármilyen előremutató információt / tanácsot. Köszönöm.
Kellemes Ünnepeket.
-
I02S3F
addikt
Meg is válaszolom magamnak, mert utána olvastam! (Sajna van, hogy előbb kérdezek és csak aztán google-zok.)
A kérdés, hogy mire használom a vm-et. A cli-s felhasználás elfut 1 gigán, gui nélkül 512-n is van ami elfut.
A másik szempont, hogy az i/o műveletek nagyobb hangsúlyt jelentenek a teljesítményben, mint a ram. Persze ram-ból van egy minimum, amire szükség van, de az i/o akkor is hangsúlyosabb. Tehát, ha gyorsítani akarom a vm-et, akkor többre mennék egy raid0, vagy raid 5-be kötött ssd-kkel.
De cli-s felhasználásra nem szükséges annyi memória, meg egyszerre egy vm-et futtatok. Tehát a 16gb ram nem indokolt nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Silent Hill f teszt
- Anime filmek és sorozatok
- Kedvenc zene a mai napra
- Dying Light Beast
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB CooleMaster MasterboxMB 600 CM650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest