Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Safe Mode az agyban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
margithid
üzenetére
Ilyennel még nem. Én két, eredetileg linux hoston létrehozott win guest VM-et vittem át Win7-re és OSX-re, mindkét helyen hibátlanul futnak. Ráadásul a régebbi VM még 5.0.x verzión lett létrehozva és a mostani 5.1.22-őn sem panaszkodik. Nyilván a guest additions és az extension frissítve lett.
Egyébként mi a hibaüzenet? -
-
margithid
veterán
Másnál nem szokott olyan hiba lenni, hogy frissíti a virtualboxot és nem indulnak a virtuális gépek? Valami hibaüzenetet ír ki. Ezért nem merem frissíteni...
-
A gondom a következő:
Windows 10 alatt futó Windows XP-n szoktam szkennelni, eddig gond nélkül.
Most a következővel lepett meg a drága:
Az Eszközök USP-alatt csatlakoztatni próbálom a szkennert, de a csatlakozás nem történik meg -- bár a gazfagépről ezért eltűnik.
Ha ismét próbálkozom, a következő hibaüzenetet kapom:A(z) Canon MX860 series [0105] USB eszköz csatlakoztatása sikertelen a virtuális géphez: XP.
USB device 'Canon MX860 series' with UUID {c242c679-c8e7-498f-9caa-d926c6364ca7} is busy with a previous request. Please try again later.
Eredmény kód: E_INVALIDARG (0x80070057)
Komponens: HostUSBDeviceWrap
Interfész: IHostUSBDevice {c19073dd-cc7b-431b-98b2-951fda8eab89}
Callee: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}Ezt vajon hogyan tudom feloldani?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
balu999
üzenetére
USB-hez Extension Pack kell. Letölt, elindít, VBox megnyílik, telepít. Ellenőrzés: VBox Fájl menü, Beállítások, Kiterjesztők: [kép]
-
válasz
balu999
üzenetére
Ha virtuális win10-re feltetted a Guest Additions-t, akkor mennie kell, a hálózatnak is meg a felbontásnak is.
Én így használom napi szinten
Host: Linux, két full hd monitor
Guest: Win7, két kijelző, full screenre rakva
Extra: linuxban két munkaterületet használok. Az egyesen maga linux környezet fut, a kettesen meg a virtuális win. Így egy pillanat alatt tudok váltani a kettő között (ctrl+alt+bal/jobb nyíl). -
balu999
tag
válasz
balu999
üzenetére
Megoldódott.
Most egy újabb probléma merült fel. Linuxot alapból 1920*1080 felbontásban használom. VBoxon a win10 is ment egy darabig ebben e felbontásban. Nem tudom mi történ de most max. 1024*768-at tudok csak beállítani. Hogy tudom megoldani, hogy menjen a gazda gép felbontásában? Vboxot kiraknám teljes képernyőre.
-
balu999
tag
A VBox-ra telepített win10-ben a hálózati meghajtók között a megosztott mappák nincsenek ott miután megosztottam.
Szerk.: Már ott vannak, sokadik beállításra egyszercsak valami varázslatos csoda hatására megjelentek.
VmWare-ből találtam linux verziót, eddig csak win-es verziót találtam azért volt a gondom vele.
Szerk2.: mégsem olyan fasza minden. Megosztott mappából nem enged másolni VBox-os win10-re.
-
-
MikiASD
tag
Sziasztok!
Feltelepítettem virtualbox 5.1-es verzióját, és nem találom a listában a windows 2012-őt.
Ez mitől lehet?
Köszönöm a segítséget! -
válasz
balu999
üzenetére
Pedig egyszerű. A letöltött állományt terminalból root-ként kell indítani.
Ha a virtuális gép paramétereinél felvetted a megosztott mappát, akkor a futó virtuális környezetben a hálózatnál kell hogy találj egy vboxsvr "gépet". Abban lesz a fizikai mappa, azt tudod hálózati meghajtóként felcsatolni a virt.windowsba.
-
balu999
tag
Köszi, linuxra még nem sikerült feltenni.
Más kérdés. Linux a gazdagép, VBox-on fut win10. A pc-ben van 2 vinyó, egyiken a rendszer (ubuntu 16.10) másikon adatok. Adatvinyót szeretném megosztani VBox-on a win10-el, box-ban be is állítottam a mappamegosztást de a virtuális gépen nem találom a megosztott mappákat. Mit tegyek, hogy sikerüljön a megosztás? Guestaddition felraktam semmi változás.
-
-
válasz
balu999
üzenetére
https://www.virtualbox.org/manual/ch03.html#guestossupport
DOS / Windows 3.x / 95 / 98 / ME
Limited testing has been performed. Use beyond legacy installation mechanisms not recommended. No Guest Additions available.Vagyis sehogy.
-
balu999
tag
Sziasztok.
Felraktam vbox-ra win98-at. Próbáltam futtatni alatta egy régi win-es játékot. Nem sikerült vga miatt, win98 alapóbl 16 színben jelenik meg. VBox-on hogy lehet vga-t telepíteni? -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Teljesen ált állnék linux használatára, de van 3 program ami miatt elengedhetetlen a windows megléte.
Gondoltam, hogy ha már van egy 6+HT-s xeonom, 12 giga rammal, akkor miért nem virtualizálnám a windows.Ez meg is van. Ubuntu 16.10 alapon, virtualbox, az alatt a win7 x32. Kapott 2+2 magot, meg 4 giga ramot.
Az szükséges programok (Photoshop, Office család, Sam Broadcaster) tökéletesen futnak, működnek, teszik a dolgukat. A probléma ott kezdődik, hogy a mikrofon recseg a VM alatt. (linux alatt tökéletes) Már próbáltam mindent, hogy mi lehet a baj de semmi nem oldotta meg. Próba gyanánt feltettem a VMware player-t, és abba is felraktam ugyan azon rendszert és programokat, ott viszont tökéletes a mikrofon. Látszólag minden ugyan az, mint a virtualboxban, ugyan ugy pulse / intel hd audio, ugyan azok a winses driverek. Mi lehet a gond? találkoztatok már ilyennel? (végül is a vmwplayer is jó lenne, de ahogy nézem abban nincs interakció lehetőség a vboxxal szemben..
) -
A_ScHuLcZ
addikt
Laptop, egy SSD van benne, azon 2 partíció (rendszer és adat) + a windows által létrehozott továbbiak. Ezek közül mindent beleküldtem a vhd fájlba, kvéve az adat partíciót, de nem lett jó sajnos.
A gyorsindítás kikapcsolása lehet segített volna, de már nem tudom kipróbálni, azóta újratelepítettem a gépet. (emiatt kellett bevirtualizálni)
Ami még eszembe jutott, és elképzelhető, hogy az okozta: GPT.
-
-
Van-e tapasztalatotok arra, hogy hogyan viselkednek a virtuális gépek SSD-n?
Nyertem egy csomó szabad tárterületet az SSD-men, és azon töprengek, hogy mivel népesítsem be.
-
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Az alábbi leírás alapján próbáltam bevirtualizálni a fizikai gépen futó win10 OS-emet, de elakadtam, és egyelőre guglival sem jutok előrébb.
- Search for Disk2VHD, a Microsoft tool to save your physical disk in the VHD format.
- Install VirtualBox in your MBP.
- Convert the VHD to VDI which is native to VirtualBox. See 8.24. VBoxManage clonemedium.
- Create a new VM as close to the original as possible. When prompted for a disk, choose the VDI you just created.A rendszert a disk2vhd tool-al kimentettem vhd formátumba (minden meghajtót, kivéve a data partíciót), majd a virtualbox média kezelőjén belül átkonvertáltam vdi formátumra. (Ez utóbbi lépés lehet, hogy kihagyható, hiszem a vbox kezeli a vhd-t, de biztos ami biztos, megtettem, mert a leírásban ott van.)
Ezt követően egy másik gépen próbáltam volna bebootolni a bevirtualizált OS-t, de nem talál bootolható partíciót. (FATAL: No bootable medium found!)
Ha ráeresztek win10 dvd-vel egy bootolási javítást, az segíthet, vagy itt más problémáról lehet szó, ami inkább a virtualbox partíciókezeléséhez köthető?
Köszönöm!
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Nem tudtam elindítani win 10 alatt az 1848 játékot, így kínomban kipróbáltam Virtualbox-ba telepített XP-n. Ment is szépen aztán ma ez fogadot a Virtualbox indításakor:

Olyasmi megoldást találtam, hogy újra kell telepíteni a virtualboxot de előtte le kell menteni a rá telepített rendszeremet. VIszont nem találtam meg azt a fájlt.
Hogyan telepítsem újra vagy miért nem indul el a program?Köszi.
-
margithid
veterán
Köszi, de linuxot enm ismerem...
Számottevő eljesitménybeli különbség lehet vajon win7 és win10 között, ez a kérdés
-
-
margithid
veterán
Újra szeretném telepíteni a gépeimet, a fő feladat xp-s virtuális gépek futattása a legjobb teljesítmény mellett.
Szerintetek win10et vagy win7et rakjak fel? -
Parallelst kellene használnod (sajna pénzes). Annak van olyan funkciója, mint régen win7-en az xp-mode, hogy nem futtatja a teljes virtuális gépet, hanem csak az adott programot belőle. A virtuális gépbe telepített alkalmazások ikonjai szépen megjelennek az osx felületén.
https://www.youtube.com/watch?v=c1ymIX-fGrU -
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Több év VMware használat után átállok VirtualBoxra. Az ok, hogy csak office és IE miatt kell. Az office meg elérhető macOS-on is.
Kérdésem, hogy lehet VB alá IE-t tenni, mert nem találtam konkrét megoldást. És azok is csak 90napig jók...

-
Jó fél év után ismét a migrációval küszködöm.
Itt van előttem egy másik gépről átmentett teljes Virtualbox VMs mappa, benne a vitruális gépek mappáival. Ezeket a gépeket szeretném életre kelteni ezen e gépen.
Megmondom neki, hogy legyen új gép, beállítom az alapparamétereket, és megkérem arra, hogy meglevő virtuális lemezt szíveskedjen felhasználni, amire ki is jelölöm a az adott mappában lekó vdi-fájlt.
Örömmel el is készíti a gépet, induláskor viszont közli, hogy No Bootable Media.Mit csinálok rosszul? Helyesen hogyan tudnám ezen a gépen életre kelteni a könyvtárban szunnyadó virtuális gépeket?
Hogy ez a VMWare-en milyen egyszerű is volt...

-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Adott egy Wi7x64 Professional gép, rajta virtual box és egy Debian 8.5.
A problémám az lenne, hogy a lejátsott hangok (szöveg) elejét lecsípi és halkan pattan egyet. Eközben pedig a gazdarendszeren megy pl zene Winamp-ban, tehát nem fizikális a hangkártya problémája.
van erre valami ötletetek hogy mi lehet ez és hogyan tudnám elhárítani?
Köszi! -
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Windows 10 Pro 1607 verzió óta, ha elindítom a Virtualboxot, a jelenlegi legújabb verziót is bele értve, kékhalált kapok.
2 gépen is próbáltam, illetve nagyon sok ilyen jellegű panaszt találtam a neten, megoldást sehol nem láttam.Ha jól olvastam, a windows 10 a fenti frissítés után, kizárt minden más virtualizációs szoftver használatát a beépített hypverv-n kívül.
Ezzel szemben a VirtualBox hivatalos oldalán, még mindig ott van a Windows 10 mint támogatott rendszer.
Valami nálam nem oké esetleg több gépen is?
-
FIREBLADE78
addikt
Sikeresen felraktam xp-t legújabb vb-al. Megoldottam a sql 2000 problémát is,de rácsatlakoztatva a proxy kártya írót a gépre fel is telepített valamit a virtuális xp,de amikor a program azt ugatja,hogy kommunikációs hiba. Extension packot is felraktam,be van állítva az usb és mégis rossz. Nem tudom,hogy van e köze hozzá,de nekem usb3-as alaplapom van. Arra kéne állítani? Most usb2-re van vb-ban. Usb szűrő adatainál a távoli pontban az igenre állítottam. Megőrülök.

-
brd
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Az SQL2K egyébként Win7/2008R2-n is még biztosan fut, használjuk.

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
megoldottam
-
FIREBLADE78
addikt
Felraktam virtualboxal egy xp-t,mivel ez kellett a sql 2000-hez. Cd meghajtót hogyan tudnám használni? Írja,hogy helyezzem be a lemezt,bent van és nem indítja. Fel kéne raknom egy szoftver ami csak cd-n van és kell ez az xp környezet hozzá.
-
Szuper az új Vbox (5.1.12) induló képernyője
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Virtualbox 5.1.10; windows10 host; winXP32 guest; és rajta egy 16 bites program.
A problémám:
A 16 bites program egy megosztott meghajtóról fut. Szépen megy. Ha egy fájlt elmentek akkor az látszik a host fájlkezelőjével. Ha egy fájlt bemásolok a host-on a megosztott mappába azt a program nem látja. Ha a progi által elmentett fájlt átmozgatom máshova majd vissza akkor a progi számára eltűnik.
Mit állítottam rosszul? -
metal01
őstag
Nálam 1%-ot esett a kondíciója az SSD-nek 100%-ról 99%-ra a virtuális gépek telepítése óta (két hete). Tudom, ez semmit nem jelent, csak remélem nem kezd mélyrepülésbe.
Kb. heti 2-3 alkalommal használom csak a virtuál gépeket. Hálózati oprendszereket tanítok. Csak demonstrálásra használom, nem élesben.
Szerk.: Mit jelent a tárolónál az SSD pipa?
-
-
-
metal01
őstag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy mennyire nyírja az SSD-t (Samu 850 Pro 256GB), ha a VirtualBoxban a virtuális gépeket az SSD-re telepítem, nem egy másodlagos vinyóra? Ugyanis a vinyón rohadt lassúak a virtuális gépek. 2 Windows Server 2012 R2 és egy Windows 8.1 van az SSD-re téve VB alá. Érdemes áttennem inkább vinyóra, vagy van esetleg valami beállítás a VB alatt, hogy ne nyírja annyira az SSD-t?
Előre is thx a válaszokat!
-
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy igen fura kérdésem lenne, elméletileg működik ezen elgondolásom de kiváncsi lennék a véleményetekre.
Van egy progi amihez a kulcsot generáló fájlra a virusírtóm trojan vírust jelez. Nem is akarok kockáztatni.
Arra gondoltam feltenném a virtualbox progit, és képfájlba csinálnék neki egy particiót benne, amire feltenném a windows xp-t. Így az elvileg izolálva lenne a valódi gépemtől. Ha azon futattnám le a fájlt (ami menne természetesen) de kérdés hogy az esetlegesen "kiszabaduló" virus megfertőzné az igazi gépem?
Csak mert elvileg akkor az egy általam választott képfájlban lesz, elzárva a valódi géptől. Mit gondoltok? -
lalakov
senior tag
Fenn van a virtuális XP. Látja az egeret, de amikor felrakom az egér driverét (XP 32-es driver is van hozzá) a plusz gombok miatt, akkor a programja már nem érzékeli az egeret. A fő gépen lévő alapbeállítások működnek a virtuális XP-n és a Virtualbox-hoz is tudok társítani 1db beállítási formát, de jó lenne ha a virtuális XP-n is minden programhoz saját kiosztást tudnék rendelni.
Próbáltam a Virtuálbox-ban a konfigurálásnál, az USB részen hozzáadni az egeret, amit meg is tudok tenni, de amikor betölt az XP, az egér lekapcsol teljesen és egyik rendszeren sem működik; csak a teljes gép újraindítása segít. -
lalakov
senior tag
Importolt oprendszernél meg tudom választani, hogy melyik partícióra kerüljön?
Az alapértelmezett gép mappába fogja tenni? -
csadi0011
őstag
Köszi! Ezt ismerem a régi hsz-ekből. De ugye az említett hardver követelmény, plusz a linux követelmény még mindig él. Linux miatt amúgy felejtős sajnos. Ezért kérdeztem arra rá, hogy azóta nem-e változott valami, mert ezeket 3-5 éves hsz-ekben találtam. Hátha azóta megoldották, vagy változott valami, ami miatt mehet windows-alatt.
-
lalakov
senior tag
Virtualbox-ban, XP-n lehet virtuális meghajtót (Daemon Lite) használni? Office-t tennék fel .iso-ból és nem szeretnék cd-vel foglalkozni, ha lehetséges.
-
Rimuru
veterán
válasz
csadi0011
üzenetére
Mind a ketottoknek igaza van.

PCI passthrough -
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam régebbi hsz-eket VirtualBox PCI kártya kezeléséről. Azóta változott a helyzet? Vannak más, újabb módok PCI kártya kezelésére virtualbox-ban?
-
margithid
veterán
Feltettem az Anniversary Update-et win10re, de a virtualboxom nem indult el (5.1.14r105127 a virtualbox verziója)
Másnál megy gond nélkül? -
lalakov
senior tag
Köszönöm.
A kérdésem feltevésénél nagyon örültem volna ennek a válasznak, most viszont kicsit összezavarodtam. Kutakodtam magam is és találtam egy Portable Virtualbox programot, amivel hordozhatóvá lehet tenni a virtuális op. rendszert. Mi a különbség a két mód között?
Ha a Portable-lel csinálom, akkor a másik gépre nem kell feltennem semmit se, csak rádugom és működik?
Ha a sima Virtualbox-szal, akkor meg fel kell tennem ugyanazt a verziót (esetleg ugyanúgy be is kell állítanom) és csak akkor fog működni? -
lalakov
senior tag
Lehetséges a következő variáció?
Felteszem a W7-re a Virtualboxot, de a virtuális XP-t egy külső meghajtóra (HDD, esetleg SSD(van egy 64GB-os ebből is elfekvőben)). Ezután mondjuk egy W10-es laptopra (ami jelenleg nincs meg) felteszem ugyanazt a verziószámú Virtualboxot. Lehetséges hogy a külső eszköz átcsatlakoztatásával, egyből működjön a virtuális XP?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem Interakció hanem integráció, bocsi 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Helyette ott van pl Red Hat vonal