Hirdetés
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi Logitech webcam-et szeretnék működésre bírni virtuális XP-n, melynek már nincs Win7-es drivere. A host Win7 nem ismeri fel a webcam-et, ezért a VirtualBoxban az XP-nek csak ismeretlen eszközként küldi át. De ott már sikerül jól felismernie, csak a csatlakoztatást követően ha egy olyan programot inditok, ami használni akarja a webcam-et, azonnal megfagy az egész VirtualBox és a CPU-t elkezdi pörgetni. És a VirtualBox.exe is beragad a következő gép restartig.

Nem tudom mi lehet a gond.
Legújabb VirtualBox van fent. 2D és 3D engedélyezve. 64MB video memóriát állítottam be. Telepítettem csökkentett módban a legújabb Guest Addition-s Direct3D móddal együtt. Az USB eszköznél engedélyeztem az USB2.0 EHCI vezérlőt és telepítettem Extension Pack-et is (azt olvastam ez segíteni fog, sajnos nem jött be..)Van tippetek erre mivel elhetne orvosolni a gondot? Egyáltalán a VirtualBox fel van készítve a webcam-ek használatára? Valaki tud webcam-et használni vele? Esetleg arról van infótok, hogy a VMWare-ben ez meg van-e normálisan oldva?
Köszönöm!
-
-
kispx
addikt
Feltelepíted a VirtualBox-ot.
A külső vinyóról a virtuális gép mappáját átmásolod. (Logs, Snapshots, VirtuálisGépNév.vbox, VirtuálisGépNév.vbox-prev, VirtuálisGépNév.vdi mappákat/fájlokat tartalmazza).
Majd a mappában megnyitott a VirtuálisGépNév.vbox fájlt.
A vdi fájlt is elég átmásolni. De akkor:
- A virtuális gép beállításait újra meg kell csinálni.
- A snapshotok elvesznek -
Traxx
őstag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy kérdésem: adott egy virtuális PC, és az, ill. maga a Virtualbox program egy külső HDD-n van. A HDD-től viszont a napokban megválok, ezért szeretném átköltöztetni az egész mindenséget asztali gépre. Mi volna ennek a menete? Csak simán átmásolom a virtuális PC-t tartalmazó vdi fájlt, és magát a Virtualbox-ot felrakom a belső HDD-re ismét? Vagy trükkösebb egy kicsivel a dolog?
A legjobban persze annak örülnék, ha 1:1-ben sikerülne átköltözni, és nem kellene állítgatnom sok dolgot...tudom, lusta vagyok

Köszönöm előre is a választ!

-
Donvit078
tag
Ja semmi bocs
megint hülye voltam legördülő menüt nem húztam lejjebb 
-
Rimuru
veterán
válasz
Donvit078
üzenetére
Jó lenne tudni mi a guest rendszer. A host gépre telepítsd a VirtualBox Extension Pack-ot, a guest rendszerre meg a Guest Additions csomagot. Azt hiszem az áthúzás nem fog működni mert azt nem támogatja a Vbox, de tudsz mappát megosztani amit a vendég rendszer is lát.
-
Donvit078
tag
és azt hogy lehet megcsinálni hogy egérrel tudjak áthúzni dolgokat a virtuális gépre mert akár mit állítok nem engedi
-
Donvit078
tag
sikeresen telepedet de se a naton se bridgen nem jön be az internet kapcsolat mi lehet a gond?
-
Donvit078
tag
Köszönöm mindenkinek most teljesen felvilágosodtam ebben a témában
Teljesen téves elképzeléseim voltak a virtuális géppel kapcsolatban most már rájöttem hogy ez csak a keretet biztosítja egy virtuális rendszernek de magát a rendszert fel is kell még telepíteni
köszönöm. -
Donvit078
tag
igen csak akkor én valószínűleg ott néztem be a dolgot hogy hiába teszem fel ezt a progit erre még telepíteni kell egy operációs rendszert is ha jól értem mert én azt hittem hogy az én oprendszeremet fogja megosztva használni de ezek szerint téves képzelgésem volt ez csak

-
Donvit078
tag
jaaa hogy itt még telepíteni is kell rendszert én hülye azt képzeltem hogy letöltök egy ilyen programot és minden frankó azzal együtt telepszik vagy valami megosztott módon használja az oprendszeremet de akkor ezek szerint telepíteni kell egy külön operációs rendszert is?
-
kispx
addikt
válasz
Donvit078
üzenetére
Ugye most az Oracle VirtualBoxról beszélünk?
Mert nekem a menüje megegyezik és új VBoxom van fent. -
Rimuru
veterán
válasz
Donvit078
üzenetére
Gondolom létrehoztál egy virtuális lemezt, de ezt üres erre kell telepíteni a rendszert. Tárolóknál felveszed azt a lemezképet (ált. ISO) amit telepíteni akarsz és CD/DVD-t állítod be a boot sorrendnél az elsőnek majd mehet a telepítés. Ha már letöltöttél egy telepített rendszert akkor azt ugyanúgy a Tárolóknál kell felvenni, de nem hiszem hogy ez megoldás lenne mert amit írtál abból az jött le hogy csak a programo(ka)t telepítetted.
-
Donvit078
tag
-
Donvit078
tag
Üdv,
Segítsen valaki mert megőrülök telepítettem a ms virtual pc-t is és a virtual boxot is de használhatatlan eddig mindkettő fatal:not bootable medium found beleőrülök hogy bootáblát keresnek amikor feltelepedtek már mi ez mit nem találnak?? -
-
savanyaw
csendes tag
-
Visormail
addikt
válasz
savanyaw
üzenetére
Kevés a memória az itt a probléma.
Host RAM: 1015MB RAM, available: 100MB
VM: Raising runtime error 'HostMemoryLow'
errorID=HostMemoryLow message="Unable to allocate and lock memory. The virtual machine will be paused. Please close applications to free up memory or close the VM"Kitölthetnéd az adatlapodon a cuccok részt hogy milyen géped van.
-
savanyaw
csendes tag
Sziasztok!
WinXp alatt futtatom a Virtualbox-ot, Ubuntu-t próbálok telepíteni, de kritikus hibával leáll.
Log fájl: [link]
Mi lehet a gond? -
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Kicsit hülyén írtam már nem használtam virtualboxot egy ideje, szóval az Extension Pack-ot nem a virtuális gépbe kell telepíteni hanem a gazdagépen duplaklikk és a virtualbox feltelepíti magának mint kiegészítést, ezzel van csak 2.0-s usb támogatás a virtuális gépekben.
Azt hiszem ezen kívül úgy is lehet hogy csak a gazdagépre telepíted és a virtuális gép tulajdonságaiban, a hálózati kártyát bridged-re állítod és aztán az attached to részen lesz egy lista a gazdagép hálózati kapcsolatairól, ott kiválasztod a mobilinternetet.
-
Visormail
addikt
válasz
margithid
üzenetére
NAT-al abból a netből kap ami a gazdagépen épp aktív. Külön nettel nem tudom hogy kell, de megpróbálhatod azt is hogy telepíted a virtuális gépre a sticket, usb-s dolgokat be lehet csatolni neki pendrive stb. Ehhez telepítsd mindenképpen a virtuális gépre előbb guest additions-t a programból, és a külön letölthető VirtualBox Extension Pack-ot is.
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy xp-t futattnék virtuálisan mobilinternettel. Ez lehetséges?
Hogy tudom a virtuális xp-re telepíteni a stickről a drivereket?
Köszi -
Atapi
senior tag
pont a napokban linux host xp guest próbáltam a dolgot, mert linux alatt időnként fagy skype beszélgetés közben a webcam képe, és gond nélkül működött (z kategóriás kommersz webcam).
esetleg próbálkozz mindenféle driver és programfrisítéssel, illetve a guest gép beállításainak (virtualizáció, chipset, etc) babrálásával. meg nem tudom, hogy milyen programot telepít fel a logi esetleg plusz szolgáltatásként, de lehet, hogy az borítja a rendszert, fene tudja. -
cascada
senior tag
Sziasztok!
VirtualBox-on szoktak működni a webkamerák? WindowsXP-vel és egy logitech webkamerával próbálkozom. A host oprendszer egy W7x64 (oda nincs feltelepítve a webcam, mert a driverét csak XP-ig frissítették.) Amikor bedugom a webcamot és átkülöm a VirtualBox-os XP-nek, az szépen felismeri, feltelepítem a webcam driverét szépen, majd azonnal lefagy az egész virtuális Windows. Az egeret sem lehet mozgatni. (be is ragad a HOST rendszeren a virtualbox exe-je, nem lehet kilőni, csak egy gép restart segít).
Szokta támogatni a VirtualBox a webkamerákat jól? Fel van telepítve pedig a Guest Additions-ból a Direct3D rásegítés (csökkentett módból felment szépen).
Köszi!
-
Jeti1
tag
Úgy néz ki a memóriával lesz a gond, keveselli. Szerintem valamit rosszul állíthattam be, mert elvileg fizikai memóriából van bőven, nem szabadna kevésnek lennie.
A Windows 7-es virtuális gépet a töröltem, a Windows Server 2008 R2-őt meghagytam. Így az utóbbi szépen működik, használható. Igaz egymagában tesztelésre nem igazán alkalmazható, de néhány dolgot így is ki lehet próbálni.
-
Atapi
senior tag
w7 már nem nagyon szokott úgy hanyatt vágódni, hogy nem hagy nyomot, szóval én az eseménynaplót átrágnám, van-e valami használható bejegyzés a hiba megtalálásához. ezen kívül első körben egy alapos memóriatesztelés biztosan nem ártana, pl memtesttel (nem elég egyszer futtatni, hagyd futni mondjuk egy éjszakán át. ha hibátlanul fut, jó eséllyel máshol van a gond).
-
Jeti1
tag
Feltettem Windows 7 operációs rendszerre egy Virtualboxot és azon szerettem volna létrehozni egy Windows 7 operációs rendszerrel működő virtuális gépet és egy Wondows Server 2008 R2-vel működőt. Utóbbit fel tudtam telepíteni a virtuális merevlemezre, de utána többször újraindult miatta a gépem a windows 7-es virtuális gép telepítése viszont már végig se futott, az alatt újraindult a gépem. Mi lehet az oka ennek a sok újraindításnak?
-
Atapi
senior tag
válasz
Mr.Peter
üzenetére
lehet, hogy csak annyi a gond, hogy a virtuális gép hálókártyája nat módban megy, próbáld meg átállítani bridge módra. a gépek ip címeit egyébként ellenőrizted (közös alhálózaton vannak-e)? (mert ha igen, akkor fel kellett volna tűnnie a bakinak, úgyhogy vagy nem volt ez meg, vagy nem ez a gond.)
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Problémám felvázolásához először a szerkezeti struktúrát írnám le.
Van egy XP-s gép amin van régi nyomtató port, és hozzá van kötve egy régi multifunkciós nyomtató(win7-et nem támogatja)
A háztartásban van még egy Win7-es gép ami fizikailag is alkalmatlan lenne a nyomtató fogadására port hiányában, ráadásul az OS se támogatott.
A win7-es PC-re VirtualBoxban futtatom az Xp-t, de akárhogyan állítgatom a hálózati beállításokat sehogyan se látja a virtuális gépet egyik gép se(4 gép, 2xp, 2win7)Azért is lenne fontos mert van még egy másik nyomtató is szintén egy xp-s gépen, szintén nem kompatibilis win7-el és azt is szeretném használni.
Egyébként nem tudom, hogy a HP miért nem képes drivereket kiadni! Oké, hogy 10 éves a nyomtató, de a szóban forgó Laserjet 1500L még ma is egy elég ütős színes nyomtató.

-
ZeroLimit
tag
én használtam itthon és a suliban is kellett használni, linuxot telepítettünk és azt tanulmányoztuk Debian-t konfiguráltunk jó a program a virtualbox
-
-
-
ssolitude
őstag
Köszi mindenkinek, közben a plotter kérdés megoldódott, találtam x64-es drivert az LPT kártyához.

-
-
Atapi
senior tag
válasz
ssolitude
üzenetére
pci passthrough csak linux hoston működik (ott is csak megfelelő hw támogatás esetén), szóval virtualboxszal nem fog menni, amit szeretnél.
vmware ESXi talán tud ilyet google szerint, meg valakinek sikerült is... -
ssolitude
őstag
Kérnék egy kis segítséget:
Adott egy Win7/x64 gép, melyben hardveresen nincs LPT port, egy PCI csatolós LPT kártya van a gépben. Ehhez azonban nincs win7 driver, tehát win7 alól nem működik. (Második oprendszerként egy XP-vel tudtam használni) Ezt a második oprendszert szeretném megszüntetni, úgy, hogy VirtualBox Xp-n keresztül használnám ezt az LPT portot (egy plotter van a porton) Lehetséges? Kell a win7 driver, hogy a guest tudja használni az LPT-t? -
brd
nagyúr
Ez úgy működik, hogy berak a Guest OS optikai meghajtójába egy lemezt, és arról indulna a telepítő, csak a 64 bites Windowsoknál néha probléma az autorun-t jól kezelni, ezért kézzel kell elindítani (a lemez főkönyvtárában van egy VBoxWindowsAdditions-amd64.exe, azt kell elindítani).
-
petiwr
senior tag
Hogyan tudom teljes képre váltani a VBoxot? A Ctrl + F Után is olyan kicsi marad a közepében.
-
Atapi
senior tag
válasz
csimmasz
üzenetére
"HW ugyan az nem változott"
akkor fog, amikor virtuális keretek közé kerül valamelyik rendszered...
nálam kb napi szinten fut egy virtuális gép raw disk access használatával. bizonyos megfontolások miatt olyan nálam a rendszer, hogy a host fut a hdd egyik partíciójáról, egy másikon pedig egy virtuális gép meghajtója kapott helyet (ugyanazon a hdd-n). nekem eddig semmi gondom nem akadt immár több, mint egy éve ezzel a felállással, igaz, a diszkgeometria miatt a host igazából nem látja, hogy a virtuális gép által kezelt partíción milyen adat van, azt ténylegesen csak a guest rendszer használja. talán annyi még ide kívánkozik, hogy linux a host os, nem tudom, a funkció stabilitása ms platformon is ennyire jó-e.
-
csimmasz
aktív tag
Szia.
Köszi ez hasznos hsz volt.
A HW ugyan az nem változott csak nagyon régi a telepítés és nagyon lassú már meg rigolyás, ezért ahelyett, hogy legyalulnám, teszek mellé egy uj rendszert és átrakosgatom ami kell, nagyon sok adat van rajta ami nagyon fontos és kismillió beállítást kell átvinnem.
Van a rendszerről lemezkép tehát mégha adatvesztés lenne az sem gond.
Egyébként már próbáltad? -
Atapi
senior tag
válasz
csimmasz
üzenetére
raw disk access használatával be tudod tenni virtuális gépbe a fizikai hdd-t virtuális diszknek, a rendszer is fel fog állni, de a használata macerás lesz, illetve a hw változás miatt az os és bizonyos programok is megharagudatnak rád. olvasnivaló (nem mellesleg vedd figyelembe az adatvesztés lehetőségét)
-
csimmasz
aktív tag
Sziasztok bocs ha már volt, bogarászom egy ideje a topikot de nem találtam és elég sürgős.
Szóval van egy sok éves win 7 telitelepítve és van egy új friss amire sokminden beállítást át kell vinnem de nem akarok mindíg ki be kapcsolgatni a gépet hogy elérjem a mésik wint megtudom oldani virtual boxal hogy az uj melé betöltöm a régi win7 et virtuálisan igy egyszerre tudnám elérni a két rendszert.
A két rendszer külön HDD-n van.Köszönöm!
-
brd
nagyúr
Készítesz egy snapshotot (magyarra talán pillanatfelvételként fordították), és ha bezárod, akkor ezt a pillanatfelvételt bármikor vissza tudod állítani, sőt, akár a bezáráskor is, ha a kikapcsolást választod, és kipipálod (bár ez mindig az utolsó snapshotot állítja vissza).
-
pyth
tag
Sziasztok. Bocsi a hülye kérdésért, de hogyan tudok kilépni hogy ne mentse el a telepített programokat? Egy mindig tiszta rendszert szeretnék teszteléshez és portable programok készítéséhez, de bárhogyan is lépek ki a telepített programok ott maradnak.
-
Kam1kaze
tag
Feltettem ma a VirtualBox 4.1.18-at (+ Extension_Pack) és a Skype 4.2.0.187 elindul rajta, de nem jelentkezik be. Több felhasználónévvel is próbáltam, de egyikkel se akar, csak 2 percig forog a jel.
Régebbi VB-al is volt ilyesmi gondom, aztán megoldódott, de ezzel a verzióval ismét nem akar működni.
Más is tapasztalt ilyet? -
WindyJoe
aktív tag
Ha valaki virtuális lemezt szeretne átméretezni, akár kisebbre, akár nagyobbra és neki sem működik a vboxmanage modifyhd parancs (legalábbis winfos alatt nem akart menni egyik képfájl típussal sem... ): ). Akkor próbálkozzon úgy, mintha tényleges merevlemez lenne, azaz létrehozunk egy számunkra megfelelő méretű lemezt, majd norton ghosttal átmásoljuk a régi lemez tartalmát az újra. Ezt lehet dosos bootolós ghosttal, vagy egy 3. virtuális winfos alól is. (Ami lehet akár a módosítandó MÁSOLATA is...) Portable ghost a legjobb, nem kell telepíteni sem 11, 11.5 verzió tökéletes... Kicsit szuttyogós a módszer, de garantáltan működik, és adatveszteséged sem lesz, mert az eredeti lemezkép érintetlen marad.
-
Atapi
senior tag
eszerint nem biztos, hogy tud virtualizációt a cpu-d, ezt ellenőrizned kellene, illetve a bios-t is át kellene túrnod, hogy nincs-e letiltva esetleg. gyorsítás fül alatt a virtualizáció állítható, és mintha olyat is olvastam volna, hogy w8-hoz ez kell.
-
Irwine_
csendes tag
Sziasztok!
64bites Win7-en VirtualBoxba próbálom feltepeíteni a 32 bites Win8 RP-t, de a telepítés előtt/alatt 0x0000005D hibát kapok.
A processzorom Core 2 Duo 2,8 GHz (E7400).VB-ben az IO APIC és a PAE/NX engedélyezve van, viszont a Rendszer > Gyorsítás fül nem választható. Ez mitől lehet? Lehet, hogy ott kéne még engedélyezni vmit és ezért nem megy?
Előre is köszönöm!
-
brd
nagyúr
Erre nem vonatkozik ez a korlát, ezt a bridged megoldást úgy képzeld el, mintha pl. PPPoE-t használnál a hálókártyán, csak a fizikai interface kell neki, és egy új hálózati interface-t emulál a hálózaton (mintha még1 fizikai géped lenne). Ott is van a kiemelt részben: megkerüli a host OS hálózati stack-jét (ez utóbbit vajon hogyan lehetne magyarra fordítani?).
-
OddMan
őstag
Ha feltelepítek egy Windows7 x64 Profession-t host-nak és telepítek rá egy virtualbox-ot, majd bridged adapter-t választva telepítek guest rendszernek egy Win2003Server-t, akkor ugye a bridged adapter működése miatt a guest oprendszer kapcsolatainak száma nem lesz korlátozva?

A Win7Pro csak 10 konkurens kapcsolatot engedélyez. Ha nem úgy működik a dolog, ahogy fentebb vázoltam, akkor gondolom host rendszernek is szerver Windows-t kell telepíteni, hacsak nem akarom, hogy korlátozva legyen a kapcsolatok száma (10-re).
A Windows Server host rendszerként telepítését azért szeretném elkerülni, mert egy Pro Windows azért jóval olcsóbb, mint egy Standard szerver. Amúgy a host gépre nem telepítenénk semmit csak a virtualbox-ot.
A Bridged networking-ről az alábbiakat találtam angol nyelven a virtualbox weblapján.Bridged networking
This is for more advanced networking needs such as network simulations and running servers in a guest. When enabled, VirtualBox connects to one of your installed network cards and exchanges network packets directly, circumventing your host operating system's network stack.
-
r3dsnake
nagyúr
sziasztok!
lenne egy gondom. linux szervert kéne állítgatnom, de az én gépem nem bírja el a virtualizációt, ezért a családban másik gépen futtatnám. azonban az a baj, hogy hiába állítok be távoli hozzáférést és portot a virtuális gép konfigurálásánál, nem tudom elérni erről a gépről távoli asztalon. az ip-t és a portszámot írom be, de nem csatlakozik.
esetleg ötlet?
köszi!
-
-
J97
tag
Üdv.!
Az integrációs szolgáltatásokat lehet telepíteni linux alá? Van linuxos verziója? Win7 alatt egy CentOS került a vboxba. Integrációs szolgáltatás nélkül kénytelen vagyok a 800x600 illetve at 1024x768 -as felbontásokat alkalmazni, ami elég kényelmetlen. Igaz legtöbbször terminál van használatban de időnként szükségem van a GUI -ra is.
-
brd
nagyúr
Másik hálókártyát, vagy legalább drivert ki tudsz próbálni? A Win7-et pl. úgy tudod lebeszélni róla, hogy használja, hogy a hálókártya properties-ében minden elől kiveszed a pipát, kivéve azt a sort, ahol VirtualBox-ot látsz.
Az "alvédelmi rendszerről" elképzelésem sincs, hogy mi lehetne, az legfeljebb a Defender, vagy a M$ vírusirtó utánzata (MSE) lehetne, de egyik sem csinál ilyet (mondjuk mást sem nagyon, de hagyjuk, ez a nem az a topic
).kispx: Nincs sok különbség, nem érdemes erre gyúrni. Inkább az döntsön, hogy mennyi memóriát akarsz a hoston kezeltetni, ill. hogy a guest 64 bites kell-e legyen, mert ha igen, akkor erősen javasolt a 64 bites host.
-
kispx
addikt
Sziasztok!
Adott egy gép 2 GB memóriával és egy 64 bites processzorral. Erre szeretnék egy Lubuntu vagy Xubuntu oprendszer rakni, amin futna a VBox. A guestnek 1 gb memóriát kellene adni.
A kérdésem pedig, hogy 32 bites vagy 64 bites host rendszernél lenne jobb a virtális gép tejlesítménye? (a memóriát és a processzort figyelembevéve). És Miért?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
dt-ulti
csendes tag
Ha valakinek volt már hasonló tapasztalata, és esetleg megoldotta, a segítségét kérném. VIRTUALBOX "host" rendszer Windows 7 (64-bit), a "guest" Windows XP-SP3, a VBOX-ban futó XP mindaddig jól fut, amíg a rendszert internetre nem eresztem. Bármit indíthatok benne az is fut normálisan. Ahogy a hálókábelt bedugom, az XP megkapja az IP-t, elindítok benne egy Firefox (v3.28) böngészőt, le akarom frissíteni az extensionokat, elindul a letöltés, majd az egész rendszer letöltés közben csonttá fagy. De a host rendszer is!!! A VBOX-ban már aktivált rendszer a Windows XP-SP3 , a 7-es 64-bit-es szintén aktivált. Megvásárolt, jogtiszta példányok. Namost, az esemény (POWER OFF/ON) után a VBOX legtöbször már nem indítható el. (Persze snapból visszaállítom és kezdhetek mindent ott, ahol abbahagytam.)
Valami ötlet kellene, mivel tudnám lokalizálni a hibát. - Olyan gyorsan fagy meg, hogy log nem marad értékelhető utánna. Ja a hálózati eszköz egy bridgelt REALTEK, direkt a VBOX rendelkezésére bocsátva. (Win7-nek nem (is) kéne használnia! Tűzfalat a próba idejére kikapcsoltam.) Hogyan tudnám "rábeszélni" a Win7-est, hogy ne szóljon bele a VBOX net-es kommunikációjába? (A 7-esen a Defender kikapcsolva, vírusvédelem jelenleg egyik gépen sincs.) - Mert feltételezem, a Win7 valamilyen alvédelmi rendszere lép működésbe, és tesz keresztbe az éppen "bimbózni" kezdő virtuális rendszernek, - valahol itt lehet a probléma...!, - persze bárhol máshol is. (Tehát a hiba következetes mindíg, - számomra - kivédhetelenül bekövetkezik. Azt mondjuk nem is feltételezem hogy az VBOX-ban, azaz az XP-ben esetlegesen bekövetkező hiba képes lenne csontá fagyasztani a Win7-et.)

-
Pano
veterán
Sziasztok!
Linux alatt futtatom a VirtualBoxot. Be állítottam, feltelepítettem amit kell, viszont 1 valamiben megakadtam és nem találok sehol opciót rá.
Véletlenül átméretezési opcióba léptem és nem tudok belőle kikeveredni. Azt káne valahogy megoldani, hogy rendes képminőségbe lássam az XP-t ami fut benne. Legalább 1024x768 legyen az ablak (amiben fut).
Virtual gépen belül hiába állítom a felbontást, rosszabbnál rosszabb és nagyon rosszul olvasható a szöveg. Tud valaki leírást, vagy segítséget adni hogy ezt miként lehet kezelni? -
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Windows XP-re feltett Virtualbox alatt Windows 2000 fut. Hogyan lehet a COM1 portot használhatóvá tenni a virtuális gépen (Windows 2000).
A soros port beállítási lehetőséget megtaláltam, de itt mit kellene beállítanom? És milyen nevet kell megadnom? -
Brutforsz
senior tag
Letöltöd a VirtualBox Oracle VM VirtualBox Extension Packot a megfelelő helyről
Fájl > Beállítások > Kiterjesztők > Csomag hozzáadása > Betallózod
Gép konfigurálása > USB > USB 2.0 (EHCI) vezérlő engedélyezése
Hozzáadod magad a vboxusers csoporthoz:
sudo usermod -a -G vboxusers felhasználónév
kijelentkezés && bejelentkezés
innentől a futó virtuális gép állapotsorán található usb-ikonon jobbklikkre felbukkanó menüből tudod a csatlakoztatandó eszközt kiválasztani -
Thusor
őstag
Hogy tudom rávenni a virtualboxot ubuntu 12.04 alól, hogy egy virtualizált windows 7 professional 64bit alatt felismerje az usb-s pendriveot, mert csak az ubuntu ismeri fel de a windows már nem látja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

megint hülye voltam legördülő menüt nem húztam lejjebb