Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
koviamy
csendes tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Igen, ere gondoltam. Mondjuk felrakom a virtualbox alá. Aktiválódik. Utána aztán majd egyszer ha meggondolom magam, közvetlenül winyóra (ugyanazon a gépen) már nem fogom tudni felrakni úgy, hogy azon is aktív legyen? Mert a valóságos gépet veszi alapul, vagy valami fene tudja milyen virtuális paramétereket? Ezt nem akarnám kockáztatni. Jó lenne biztosra menni.
-
-
koviamy
csendes tag
Tervezem, hogy a linuxom alá virtualboxban felrakom a windowsz 10-et. Lehetséges?
-
Üdvözlöm a helyieket!
Hosszú évek VMWare-használata után elegem lett az árpolitikájukból, és gondoltam, szintén sok év után ismét teszek egy próbát a VitrualBoxszal.
A problémám a következő:
Win8.1 majd Win10-es hoszt, rajta akár XP, akár Win7 VM. Alap telepítés, csak maga a nyers OS fut + a VB kiegészítő, tehát a VM-re telepített szoftver nem kavarhat be.
A gond az, hogy amint fájlokat másolnék a virtuális gépre (akár copy-paste-tel, akár DnD-pal) pár másodperc után se szó, se beszéd eldobja a virtuális gépet, az egyszerűen eltűnik.
Mit lehetne ezzel kezdeni?
Köszönettel: MaCS
-
brd
nagyúr
Csak a virtuális gép OS-ében cserél le DX file-okat (amikor utoljára néztem, így volt), de nem a virtuális gép beállításaiban bekapcsolástól, hanem ha a Guest Additions-t úgy telepíted (itt pipa be).
-
Azt szeretnem meg kerdezni, hogy ha bekapcsolom a 3d gyorsitast, akkor sem fog belenyulni az alap rendszerbe? Azt olvastam a virtualbox user manualban, hogy ilyenkor szuksege van a rendszer fileokra.
Vagy valamit felreerthettem? -
Sziasztok!
A virtualbox oldala megszunt, vagy csak most nem elerheto?

szerk: az oracle honlapjarol elerheto.

-
t72killer
titán
-
amdni
aktív tag
Nos a linux mind nem működik, feltettem az ubuntu linux 15.10-est, oracle virtualbox-al,
leírás alapján próbáltam beleintegrálni a cinnamon felületet: Option 1: 12.04 & 14.04 users only:sudo add-apt-repository ppa:tsvetko.tsvetkov/cinnamon
sudo apt-get update
sudo apt-get install cinnamonDe nem ajánlja fel belépéskor. Most kezdek barátkozni a linuxal, sajna nem értek hozzá, nem tudom mi a gond.
1 14.4-es verzió viszont el sem indul még a telepítő sem oracle vurtualboxal.
Miért van ez hogy a 15-ös simán fut, a 14-es pedig nem is települ?
-
amdni
aktív tag
Üdv.
Oracle virtualbox -al feltelepítettem a Linux Mind 17.3 Cinnamon 32 bites verzióját.
Ha engedényezem a 3d gyorsítást, akkor ez a hibaüzenet: " A cinnamon sajnos összeomlott. "Gyakorolnom kellene a linux kezelését suli miatt, de a sima ubuntu nem tetszik, ez a cinnamon szimpatikus csak nem működik sajnos.
Tudnátok tanácsot adni mit tehetnék hogy működjön?
-
t72killer
titán
Sziasztok!
Erre az okosságra van valami megoldás?
Friss win10 64bites host-on próbálnék létrehozni új virtuális gépet, VB verzió 5.0.16 r105871. Ma korábban próbáltam elővenni egy régebbi virtuális gépet, 5.0.4 alatt, uezt a hibát dobta. BIOS-ban megnéztem, intel virtualizáció be van kapcsolva.
-
bpx
őstag
Egyrészt ay XP-ben ki kellene kikapcsolni az idő automatikus szinkronizálást, gondolom ez volt meg. Ezen kívül, ha a Guest Additions is telepítve van, akkor ahogy írtad, a host géppel szinkronziálja az időt, ezt is ki kellene kapcsolni, a hostról:
VBoxManage setextradata "VM name" "VBoxInternal/Devices/VMMDev/0/Config/GetHostTimeDisabled" 1
-
Sziasztok!
Oracle boxban futtatok xp-t es egy regebbi programhoz at kellene allitanom a datumot korabbira. Azonban par masodperc mulva visszzaall mindig a jora. Az automatikus szinkronizalast kilottem, gondolom a gazdagepet figyeli. Hogy tudnam elerni, hogy maradjon a beallitott datum? Rendszergazda vagyok az xp-n.
Koszonom szepen!
Utanaolvastam, eleg kacifantos, egyelore visszalottem a gazdagepet, igy azt a datumot latja a virtual xp is.
-
-
Keef_Lee
őstag
osmc-t (raspberry pi szoft) lehet virtualboxba tenni windows hot-on? (vagy mivel nem arm chip-re van fejlesztve így felejtős?)
Másik kérdésem ettől független. Meg lehet oldani, hogy win 8.1 hoston virtualboxban futó oprendszeren itunes kezelje a gazdagépre usb-re dugott iphone-t?
-
Visormail
addikt
válasz
szuszinho
üzenetére
Annak már semmi köze a virtualboxhoz. Ext2Fsd Project
-
brd
nagyúr
válasz
szuszinho
üzenetére
Nekem úgy tűnik, még nem egészen.
Tök mindegy, hogy milyen rendszer alatt formázott a HDD-d, meg lehet oldani, hogy a VBox úgy lássa az egész disket, mintha a Guest egy fizikai gép lenne, és arra csattintanád rá a fizikai disket. -
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Még érdekesebb, hogy sok laptop BIOS-ából eleve kihagyták a kapcsolót

(#1969) szuszinho
Tudtommal csak olyan partíciót tudsz felcsatolni VBox alá, amit lát a gazda rendszer. De nézelődj a blogomban, írtam cikket a partíció csatolásáról. Igaz én linux alól csatoltam ntfs-t, de hátha a fordított eset is működik.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Elkezdtem ismerkedni a VB-szal. Különböző típusra formázott (ntfs, ext) HDD-k vannak a gépben. Win alatt futtatom a VB-ot, abban pedig az openmediavault-ot. Odáig eljutottam már, hogy feltettem az extension packot, hogy majd csatoljam a HDD-ket, de csak az ntfs-t látja. Megoldható a linux alatt formázott HDD felcsatolása?
-
zulu_mester
tag
Köszi a válaszokat. A rendszer újraindítás megoldotta a problémát. Amúgy meg valami olyasmit írt ki, hogy hardveres problémát észlelt a kernel és emiatt leáll.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
zulu_mester
üzenetére
Hardveres gyorsitast kapcsold be (biosban szokott lenni).
-
DrojDtroll
veterán
válasz
zulu_mester
üzenetére
Mit ir ki?
-
zulu_mester
tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
64 bites Win 8.1-es gépen szeretnék egy 64 bites Ubuntut felhúzni Virtualboxban, de sajna a 32 bites verzió sem akar felkúszni

-
DrojDtroll
veterán
válasz
zulu_mester
üzenetére
A host gép hány bites?
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával találtam szembe magam, hogy az új Virtualbox-ban nem tudok 64bites oprendszert felrakni. Mi lehet ennek az oka?
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Valoszinu hogy ez meg mindig konnyebb, felteve hogy bonyolult lenne a tesztkornyezetet beallitgatni.

Amugy csak neked ajanlok egy kis jatekot: linux kontener. -
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy virtuális gépbe telepített windowshoz külön kell hogy rendelkezz licenccel?!

Persze, ha linux a guest OS, akkor nem szóltam. -
DrojDtroll
veterán
Most jöttem rá, hogy milyen hasznos dolog ez a VirtualBox. Túl bonyolult lett volna magyarázni 4-6 program telepítését, konfigurálását, így megkaptak tőlem mindent feltelepítve egy virtuális gépen.
Egy pályázatra készült egy szoftver amihez ezek kellenek, szóval ez volt a legegyszerűbb mód.
-
wmati
addikt
Linux Fedora esetén ezzel hiba üzenttel mit lehet kezdeni ?
RTR3InitEx failed with rc=-1912 (rc=-1912)
The VirtualBox kernel modules do not match this version of VirtualBox. The installation of VirtualBox was apparently not successful. Executing
'/sbin/rcvboxdrv setup'
may correct this. Make sure that you do not mix the OSE version and the PUEL version of VirtualBox.
where: supR3HardenedMainInitRuntime what: 4 VERR_VM_DRIVER_VERSION_MISMATCH (-1912) - The installed support driver doesn't match the version of the user.
/sbin/rcvboxdrv setup próbáltam már semmi változás.
-
-
vgergo
aktív tag
Olyan kérdésem lenne. hogy a Virtualbox-ban beállítottam az egyik virtuális gépnek, hogy 4 processzort és 100%-os végrehajtási csúcsot használjon. Ennek köszönhetően folyamatosan 100%-an terheli a 4 magot, annak ellenére is, hogy a virtuális gépen semmit sem csinálok. Hogyan tudom ezt megoldani?
Előre is köszi a segítséget?
üdv:vgergo -
bpx
őstag
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Magától nem fog szerintem. Ha ez valami standard LVM-es telepítés, át kellene méretezni a fizikai kötetet (pvresize), meg a logikai kötetet a rajta levő fájlrendszerrel (lvresize -r). A default installok ráadásul partíciót használnak fizikai kötetnek, szóval az egész előtt lehet még azt kell növelni, de nem ismerem a Linux Mintet, nem tudom hogyan települ alapból.
-
Keef_Lee
őstag
Kösz! Meg is csináltam, de annyi rossz volt abban, amit írtam, hogy per helyett windowsos visszaper (AL+92) kell.

A VBox mutatja is a tárolónál, hogy 21 Giga lett, aztán elindítva a Linuxot, az továbbra is 15 gigásnak látja, remélhetőleg mivel dinamikus, majd hízik, amikor kell. -
Keef_Lee
őstag
Elfogyott a helyem a virtuális disken. (Gazda win 8.1 és Linux Mint van benne, de ez gondolom mindegy.)
Dinamikusra lett létrehozva anno a vdi. Most növelni szeretném, azt megtaláltam, hogy parancssorból is lehet, de nem egyértelmű, amit írnak.
21 giga lenen az új méret.
Ezeket találtam példának:
1, VBoxManage.exe modifyhd Appliance-disk1.vdi –resize 12000
2, VBoxManage.exe modifyhd "C:/Users/.../VirtualBox VMs/.../<neve>.vdi" --resize <új méret - MB>
3, vboxmanage.exe 30000 modifyhd-resize "D: \ VirtualBox \A Windows 8.1 Preview.vdi "Most akkor előtte van az új méret a vdi fájlnak a parancssorban vagy utána?
A resize kapcsoló előtt egy vagy "minusz" van?Én így gondolom kiadni a promptnál a win8.1-ben:
VBoxManage.exe modifyhd "E:/Virtual_gepek/Linux Mint/Linux Mint.vdi" -resize 21504Jó lesz?
-
-
Mégis újra kellett telepítenem az XP-t, nem tudtam megcsinálni. Most működik, viszont a 2010-es Office nem megy fel, ami korábban rajta volt. Telepítés végén, amikor az állapotjelző végigmegy, kiírja, h a telepítő hibát érzékelt és nem fejezi be. Tisztaszoftveres a cucc, nem tudom, h ennek van-e jelentősége?! Korábban is ezt használtam ...

-
válasz
tylerddd
üzenetére
Lehet megsérült a vdi-ben az XP fájlrendszere.
Ötleteim:
- Gépben benne az XP-s vdi, hozzácsatolsz egy XP ISO-t, arról bebootolod a gépet és fixboot, fixmbr, javítás stb.
- Gépben benne az XP-s vdi, hozzácsatolsz egy linuxos ISO-t (pl. ubuntu), arról bebootolod a gépet és megnézed az XP-s fájlokat. -
-
Hello!
Régóta használok VirtualBox alatt XP-t nagy megelégedéssel. Ma viszont hibát dobott, egyszerűen nem akarta betölteni az XP-t. Korábban ilyenkor újraindítottam a laptopom és minden rendbe jött. Most viszont nem.
Eltávolítottam a gépet, gondoltam újra hozzáadom, hátha. Korábban ez is oldott már meg hibát. Most elindul az XP és előjönnek a parancssoros, meg csökkentett mód meg legutóbbi helyes működés stb. indítási lehetőségek. Akármelyiket választom, egy alulvonást látok a fekete ablakban, ami nem is villog, szerintem megfagyott és ennyi.
Mi lehet ez? Van valami tippetek? Hozzak létre egy teljesen új virtuális lemezt és telepítsem újra az XP-t? Ezt nem akarnám ...
Megköszönök bármilyen jellegű segítséget!
-
Rimuru
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Teljes klon ahogy a neveben is benne van mindent lemasol, linkelt klonnal pedig keszul egy allapotkep a virtualis rendszerrol, ez lesz az alapja a regi es az uj rendszernek is, viszont ezutan 2 kulon branch lesz eletben.
Kicsit erthetobb legyen, egy peldat mondok.
1. Fajlt (eredeti virtualis gep) - itt elkeszited a linkelt klont akkor ez nem valtozik tobbet, letrejott 2. es 3. fajl
2. az eredeti gep ebbe menti az uj valtozasokat
3. a klonozott gep ide menti az uj virtualis rendszer valtozasait.
Teljes klon pedig olyan mintha 1. fajlt teljesen lemasolnad mashova, ertelemszeruen ez tobb helyet foglal.
Ertheto lett igy?
-
margithid
veterán
válasz
margithid
üzenetére
The virtual machine 'robi1' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1 (0x1). More details may be available in 'J:\Users\robert\VirtualBox VMs\robi1\Logs\VBoxHardening.log'.
Ilyen hibát kapok virtualboxnál, akár telepíteni akarok, akár emglévő rendszert indítani.
-
margithid
veterán
Mi a különbség a teljes és a linkelt klón között?
A linkelt klón nem foglal annyi helyet? -
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
Ide is felrakom hátha virtualbox oldalról van lehetőség:
Következő problémára keresem a választ:
Környezet:
Adott egy linux host, és egy Virtuabox alatt futó Win7.
A virtualboxban 3 hálókártya létrehozva.
1. Host-only (a linux erőforrása csak ide van megosztva)
2. Bridge 1 – a wifire állítva
3. Bridge 2 – a LAN-ra álltva
A külső elérés azért kell, mert a Win állandó VPN kapcsolatban van egy szerverrel és ez NAT-on keresztül nem oldható meg.A kérdés szempontjából ez nem is lényeges, csak magyarázatként van a képhez.

Szóval ha elindítom a wint akár nulláról, akár a virtualbox gyors kilépéséből (sleep) a hálózat mindig egy új nevet kap (piros téglalap). Nem is a név zavar, hanem az, hogy ilyenkor mindig elfelejti a beállított hálózatfajtát (otthoni-munkahelyi-nyilvános). Nekem nyilvános van alapból beálltva, és azért nem jó másra állítani, mert a host-only és a bridge kártya mást kell hogy kapjon. (otthoni-munkahelyi)
Kérdés: Virtualbox oldalról lehet valamit állítani, hogy ez a „újrascennelés” ne történjen meg?
-
Robokutya
senior tag
Srácok segítség!!
Win 8.1 és 2012 szeretnék feltolni de nem engedi ezzel az üzivel vág fejbe! Win 8 as az alaprendszer.
Rendszergazdai tanfolyamon szeretném gyakorolni a dolgokat de így nem fog menni
[link]
-
dragon1993
addikt
Egy érdekes problémába ütköztem.
Fent van egy Kali a VirtualBox alatt a képemen az tökéletesen felismeri a TL-WN722N-t.
Kiexportáltam majd beimportáltam a gépet a laptopon lévő VirtualBOX-ra de ott egyszerűen nem ismeri fel.
Próbáltam feltenni a kiegészítő packot az sem segített. -
törölt tag
válasz
half333
üzenetére
Virtualbox-ra nem raknak fizikai drivert amit az alap rendszerre telepítenek(hangkártya,videókártya mert ez egy elszigetelt rendszer nem fér hozzá a hardverhez csak a virtuálbox által.
Ezért kell telepíteni a Guest Additions (integrációs szolgáltatásokat) az tartalmazza az összes drivert ami neki kell.
(ha a a proci tudja a (vt-d)-t abban az esetben nem tudom de ebbe ne menjünk bele)Ezért a vendég rendszernél nem kell az eszköz kezelővel bűvészkedni mert az eszköz kezelő a virtualbox beállításai ott tudsz hozzáadni pl pendrive-ot
-
-
half333
őstag
értem,és köszi,akkor így csináltam ahogy írtátok,de semmi, nem ismeri így sem fel.
az eszközillesztő szoftver telepítése sikertelen volt -
-
-
half333
őstag
Üdv! A virtual box nem ismeri fel a pendrive-ot,sem a megosztott mappát (Win7). Mit lehet tenni?
-
törölt tag
Windows alatt VirtualBox-ban Linux fut.Megosztott mappára azt írja,hogy nincs jogosultságom a megosztott mappa tartalmának a megtekintésére.

-
ooszi
senior tag
Sziasztok, mért van az hogy egy VHD-t átteszek d ről - c re, és utána már nem tudom vissza csatolni a VBox-ba, egy adott rendszerhez.
Tárgytalan megoldottam.
-
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Van néhány virtuális gépem, az összes virtuális lemez ugyanazon helyen volt tárolva. A lemezek továbbra is megvannak, de az elérési út módosult, ugyanaz a struktúra, a meghajtó betűjel változott. Hogyan tudom a legfájdalommentesebben átbillenteni a gépeket, hogy úgy működjenek, mint régen?
Gépek tulajdonságainál semmit nem tudok módosítani, médiakezelő is üres, egyik opció sem használható.. -
A createrawwmdk csak egy hard link ami a fizikai eszközre mutat. Vagyis nem image-t használ hanem fizikai eszközt/partíciót. Lásd logoutos írásomat.
-
cigam
titán
Az interneten rákeresve, mindenhol ezt a parncsot ajánlják arra, hogy pendrive "image"-ről bootoljak:
VBoxManage internalcommands createrawvmdk -filename C:\extdisk.vmdk -rawdisk \\.\PhysicalDrive1De ez csak egy 1kB-os kis fityfenét hoz létre, nem a 8GB-os pendrive képét. Változott vmi, vagy a W10 miatt nem megy?
-
válasz
half333
üzenetére
Javaslom egy új virtuális gép "felépítését", mert az a catalist bűvészkedés tuti valamit elqrt a vendég rendszerben. Fel az OS-t, majd rá az integrációs szolgáltatást. És más semmit!
A Host+F kitolja full screen-re és ilyenkor a vendég rendszer automatikusan átáll fullhd-re.
Én két fizikai monitort használok (1920x1080 és 1680x1050) és a virtuális 8.1 hiba nélkül működik két monitoron, full screenben, natív felbontásokban. Még Linux host alatt is
-
half333
őstag
válasz
Aethelstone
üzenetére
akkor sem rakja ki maxra,le fel kell scroll-ozni
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- ASUS TUF Gaming F17 - 17.3" FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év garancia
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy valamit felreerthettem?