Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5499 üzenetére
Addig bújtam a 4k pana videókat, hogy g6, gh2 több biztosan nem lesz, ha idén még veszünk gépet az valszeg lx100 vagy g7 lesz, b*romi nagy szabadságot adhat a 4k utómunka során Amúgy ennek a gh2-nek már nem tűnik annyira élesnek a videója, viszont a tökéletlensége ellenére a színvilága, a mozgás folyamatosságát ahogyan visszaadja, a videónak az egész állaga valamiért még mindíg nagyon tetszik, "cinematic"
Colorcheckerem szerintem mostanában nem lesz ($$) De ez a videó érdekes Fotóknál is műkszik ez ugyanígy?[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
X-Rite ColorChecker Passport Video. Videómintákat is csinálhatsz vagy akár a jelenetek előtt mindig odatéve mint csapó kép, csak akkor meg már jó lenne számozni is... De még így is a színskálát gondolom GH2-A7S között elég korlátozottan lehet utómunkában összepiszkálni, valamit csak segít. Csak épp 150$, ennyiért akár vehetsz további GH2-t akkor biztosan egységesebb lesz.
Szerk.: Találtam itt egy videót, eleinte úgy tűnik jó aztán csak jól elb...a olyan árnyalatszegénym poszterizált lesz... szerintem
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Larry303 #5497 üzenetére
A gopro meg pana videókkal nincs gond, csak a sony-k lettek nagyon sárgásak, valamiért ugyanolyan wb-n is sokkal melegebb a képe, a zöldek meg szinte világítanak. A nikoné meg tökmindegy mit csináltunk vele, a többihez képest laikus szemmel is észrevehetően pocsék anyagot termelt Egy fórumos kolléga szerint az a7s-t is szépen össze lehetett volna hangolni a többiekkel, de ezzel foglalkozni sajnos nem igazán volt idő, csak utólag derült ki milyen lett az anyag, ráadásul a tulaja sem igazán ismerte még a gépet, pár nappal azelőtt vette... Így annyit csináltunk, hogy visszavettük a színeket meg kontrasztot, a wb-t meg összelőttük fehér kártyával azonos értékre.
Ez a color cheker elég drága mulatság nem?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Larry303
addikt
nincs is ezzel amúgy semmi gond sztem...ennyi kameranal érdemes egy color chekerre beruházni és elég jó eredménnyel helyre lehet rakni, ha amúgy nem baltáztatok el vmit...gopro színeivel szoktunk mi is szívni, vagyis a limitált wb állítsa miatt..viszont az legalább bírja ha rángatod
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
jjeahh
nagyúr
Köszi! Azóta még dolgoztunk rajta és nyilvánosban van: [link]. Április körül kész kéne legyen az összes felvétel elvileg, de elég lassan haladunk vele... Azért elég amatőr munka, mert rengeteget hibáztunk, nekem életem első forgatása, + azelőtt jóformán premiere-t sem láttam . No meg a videó technika is olyan, hogy mindenki hozta amije volt (3db gopro, valami sony kamera, a7s, gh2, g6, g3, d7000, állványok, gimbal, varind-k, volt valami hatalmas drón, de bedöglött ) , így most szenvedünk rendesen az eltérő kamerák meg objektívek különböző képi világával . No de azzal kellett dolgozni ami volt, a három panasonic-ommal nem tudtuk volna megoldani a dolgot, muszáj volt felhasználni az összes gépet. Legalább tapasztalatnak nagyon jó volt és a helyszín valóban nem volt rossz, élménynek is elment egy hetet ott eltölteni...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Larry303
addikt
pár sony is tud ilyent
ha meg tapizni akarod akkor távvezérled wifin tabletről...én anno csináltam nikonnal is ezt, csak ugye azoknak az üvegeknek a fokuszmotorja nem videora van kitalálva, így tán egy kivételével elég ronda volthttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
orko
tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5486 üzenetére
De ilyent tud is nem? Vagy nem arra gondolsz, mint ami itt alább a "Dual Pixel CMOS AF" videócskában mutat kb. 00:12-nél?
-
jjeahh
nagyúr
Ez se lesz rossz Bár a raw videót úgy tűnik még mindíg nem kapjuk meg az új vázakkal sem csak majd 1-2 generációval később
-
jjeahh
nagyúr
Ilyen af kell nekem is videó alá
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #5472 üzenetére
Régebben volt szó Photoshopos videó editálásról, de jó, hogy feljött újra, megnézem asszony D5200-ából mit hoz ki a camera raw. Feltettem neki a 40Mbps hacket, hátha van valami haszna.
colorizer.net
-
hibavissza
veterán
-
t72killer
titán
-
.DLL
veterán
Ha már ez a téma:
4K, 40 ezerért - SJCam SJ5000X Elite.
Nyilván ez sem natív felbontásban lesz használva, hanem leméretezve, úgy viszont elég ütős kis zsebmasina lehet.
Bár biztos vannak más márkák is már Kínának köszönhetően a piacon, hasonló árral.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
t72killer
titán
válasz MrChris #5462 üzenetére
Nikon videót köszönöm, nem. Anno a d7000-nél lett belőle elegem: az még csak hagyján, h olyan volt a kép, mintha smirglire rajzolták volna, de az AF többet vadászott, mint amennyi ideig élesen tartotta volna a célt, katasztrofális volt, főleg telével. A 4k-jukat erős croppolással szedik össze (ugye csak 2 algoritmust ismernek: crop vagy mégrosszabb, skip).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hszilard666
veterán
KEllemes estét a topik lakóknak!
Az lenne a kérdésem hogy ML es gépnél mi a legjobb beállítás hang szempontjából ha olyan mikim van ami a vázról veszi a feszt? (nincs benne amp)
A segítséget előre is köszönöm!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5461 üzenetére
Meg a videó is elég jónak ígérkezett. Ha meg annó a pletyka megvalósult volna, hogy beveszik a buliba a Magic Lanternes csapatot...
t72killer Aztán itt van most ez a nikon d500 a 4k-val, ami így első blikkre arra jó hogy lekonvertálva szép fhd-t nyújt, 4k-nak meg olyan interpolált mosott. A 4k ezeknél tényleg csak erre lesz jó. Engem mondjuk ez a váz nem fenyeget inkább G7-re cserélnék.
-
hibavissza
veterán
-
t72killer
titán
válasz MrChris #5459 üzenetére
Egyedüli gyógyír ezek ellen a 4k lesz (nem hiába kapálódznak a bénább gyártók - ld Olympus - kézzel-lábbal ellene, az angol fórumokon meg nyomja pár okostóni, hogy felesleges a 4k, úgyselátod/úgysincsTV-d/úgysetudodfeldolgozni), leméretezett 4k-ból tényleg kap az ember normális fHD-t.
-
MrChris
nagyúr
A lényeg, hogy látványosan látszik a gyártók átverése. Mint régen a gagyihifiknél a PMPO. Azért illene jelölniük pl úgy hogy FHD interpolated, vagy a speckóban hogy mennyi a valós kiolvasás, felhasznált pixelszám. Samu bedobhatta volna ezeket a reklámértékű dolgokat, mint ahogy a progressive is hívó szó...
-
t72killer
titán
Leginkább a gép+obi súlya miatt (komolyabb octora bíznám csak rá), bár az is elgondolkodtató, mennyire érzi kényelmesen magát az ember, amikor ~3500EUR-t röptet egy pocsolya felett
Én is elgondolkoztam ezen a MILC-reptetés dolgon, kistelével vadat fotózva, találtam is egy érdekes octo-t, csak aztán kiderült róla, h 10 kilós (=az erős motorok kvázi saját magukat és az akksijaikat cipelik) és nem összehajtható. Ráadásul 8 nagy motor még a tisztás túlsó végéről is elzavarja az állatokat, úgyh felejtős. Ha már ekkora madár, akkor vmi ilyesmi kéne, csak ez messze nem kommersz kategória.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #5444 üzenetére
Valóban jó ez a Pana FZ1000, bár elég borsos az ára, és bazi nagy! Ezt most gimbal/sztedikem miatt írom, vagy netán kopter. Ezek esetében mondjuk egy Sony RX100 III. sokkal kezesebb méret. Igaz, nem tud UHD-t.
Viszont a legélesebb gép az A7R II Ezen a részleten csak ennél látszódnak a kép mintái a falon, még a GH4, FZ1000 is összemossa. Vagy pont az a hibás, és nem kéne mintásnak lennie (?) Szerintem az olyan eredetileg, de a többi gép zajnak/nem kívánt mintázatnak veszi.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
taranis
addikt
Az a szomorú ebben, hogy amikor a Samsung NX1 1500 USD-ért 6.5K-t full readouttal olvas, elég nehéz már hinni abban, hogy technológiai nehézségekkel küzdenek a vetélytársak. Erre pont a Samsung lép ki a buliból.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
t72killer
titán
válasz MrChris #5451 üzenetére
Pontosan, a teljes kiolvasás az ideális. Egyrészt így minden fény hasznosul és szuper képünk lesz magas iso-n is, másrészt nem lesz tele Moiréval a cucc. Igen, a CCD-nél ment anno a hardveres binning, nem tudom, miért "felejtették el"
-
t72killer
titán
válasz MrChris #5449 üzenetére
Azt, hogy pl 3 sorból csak 1-et olvas ki, hogy kijöjjön a fullHD a jóval több pixelt tartalmazó szenzorból. Jellemzően ezt csinálják a modern gépek, mert az átlagoláshoz dolgozni is kéne (az rx100iv melegszik is rendesen)
-
MrChris
nagyúr
Mit értetek line skip alatt?
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz MrChris #5444 üzenetére
Sajna nagyon sokan line-skippelnek, ami brutál Moirét és részletvesztést okoz Nagyon kevés gép van, ami rendesen kiolvassa a szenzort (ld pl rx100IV, a7s, a7rII@s35), ill néhány, ami relatíve értelmesen kezeli a line-skippelést (pana GH-sorozat). Őrület, hogy pl a szuper Oly gépvázakban ott van minden hardverelem, ami kell, de übergagyi videót tolnak ki. Kéne rájuk rendes FW-t írni...
-
MrChris
nagyúr
válasz Larry303 #5442 üzenetére
Eztet nemtudom. Kár hogy a videókban nincs infó az expozícióról (exif), legalább a kezdetiről, vagy csak én nem tudok róla?
Az A7II se remekel, az A7R-II már lenyomja a GH3-at. De alapvetően csak az A7S amin ténylegesen megjelenik minden részlet, meg érdekes mód a Pana FZ1000 bidge gépén! A7S-FZ1000 -
MrChris
nagyúr
Ez egy 'új' ábra amivel csak egy adott időponttól teszteltek így sajna a régi gépek kiestek.
Én azt csináltam hogy rajzoltam vonalábrát amin különböző sűrűségű vonalak vannak és azt videóztam be hogy hozzávetőlegesen tisztában lehessek a gépem felbontásával. Nem precíz de azt megmutatja, hogy 720p- nél azért több a G6 24/25pFHD-ja meg azt is hogy 50p-ben a fhd meg inkább hasonlít a 720p interpoláltra
Úgy kell használni, hogy kinyomtatod és az alsó-felső hosszú vonalat illeszted a videókép alsó-felső éléhez. A fésűvonalak megfelelnek a föléjük írt sorok számnak, vagyis 1080-nál 540 fekete és 540 'fehér' van/lenne de persze nincs mind kirajzolva, vonalvastagsággal annyira nem játszottam, ezen jobban érthető de kevésbé használható. Nyilván nem fognak pont egybe esni a pixelekkel, meg interferencia, de amíg nem pacásodik addig van valami részlet. Nekem ilyen, 1080p már csíra eléggé összemosódik, de 900-nál még elkülönülve felfedezhetőek a vonalak, meg a körön is látni, hogy sok karika. -
Larry303
addikt
válasz MrChris #5440 üzenetére
höhö, pont most rendeltem be az a6000et
azt lehet tudni amúgy, hogy milyen üveggel van és milyen profilt használtak a gépen? digitális élesítést rátolva szokott nekem a nikon pl ilyen moiret meg aliasingot produkálni...gyengébb felbontóképességű lencsékkel nincs gondhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
MrChris
nagyúr
válasz t72killer #5439 üzenetére
Arra bizony. Ha letöltöd a 16mp-es fotó változatát és leméretezed 720p-be majd felkonvertálod 1080p-be az lényegesen jobb mint a videó 1080p. Persze erre lehet mondani hogy jobb volt a kiindulási alap, de akkor is a részletvesztés megvan. Ha ugyanezt csinálod csak még durvábban pl 640p-be lenyomva majd felinterpolálva fhd-ba az lesz kb Olympus féle 1080p videó. Ekkor bár recés lesz de a részletesség vagy felbontóképesség kb azonos. Jobb interpolációval talán a rece is lecsökkenthető.
Ugyan ezt eljátszva a GH4-el, kb a 864p-ből felinterpolált 1080p (vagy még az se ) felel meg a fhd videójának részletesség szempontjából. Ezért tud olyan jó lenni a Canon raw videó hogy túlmutat a fhd-nak hitt fhd-n és közelíti a 4k-nak nevezett, de valszeg részletességben azért nem 4k videót. Legalábbis én így látom, tapasztalom a letölthető anyagokból. (Nem pont ide tartozik, de annak idején valahol olvastam hogy a Star Wars 1-nek 1000 sorral történt a levilágítása filmre amit 1k-nak hívtak (vízszintesen 2390 oszlop), jó volt a népnek, mint ahogy a mostani digitális vetítők 2k-ja is megfelel. Ha meg nem 16:9-re forgatták, akkor meg még kevesebb Szerintem át vagyunk ezzel kicsit verve, otthon jobbat lehet nézni )
Sony A6000-el nemtom mi van, elég gyászosan néz ki. -
t72killer
titán
válasz MrChris #5438 üzenetére
Erre gondolsz? Ez tleg elég gáz
Kérdés, vajon HDMI-n is ezt a ratyit tolja ki, vagy azzal azért lehet kezdeni valamit
-
t72killer
titán
Korábban írta valaki, hogy az Oly gépek 720p-ről konvertálják fel a fullHD videót. Igaz ez az e-m5 II-re is? Mintha lenne clean HDMI kimenete, oda is ezt tolja ki?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Ma megjött a RODE videomicro mikrofonom, de lenne vele egy kis problémám. Felvétel közben nagyon dúrván sistereg. Gondolom a vázon kéne állítanom valamit, csak nem tudom hogy mit. Tudnátok segíteni?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #5433 üzenetére
A zajszűrést le is veheted minimumra, inkább ront mint használ, utómunkában van jobb is. Az EV kompenzációt is általban jobb mínuszba tolni (1/3-1/2), szerintem a kiégés rosszabbul kezelhető és rosszabbul néz ki, így iso/zaj-ban is ennyivel lejebb lesz ami persze utómunkánál előjön, de legalább a részletek megmaradnak.
-
hibavissza
veterán
Kicsit volt időm szórakozni a Pana G5 videó beállításokkal. Mindent vissza kell venni -2-re. Kontraszt, élesítés, telítettség. Így teljesen jók a színek, részletek. Kevesebb a zaj. Ebben a formában egész jól piszkálhatók utólagosan is a színek. Élesíteni pedig teljesen szükségtelen, csak a zajt növeljük vele. Elég élesek a Pana obik.
A másik dolog, hogy a "Flkr decrease" remekül növeli a mozgásból adódó remegést. Érdemes kikapcsolni, ha nem állványról használjuk. -
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5427 üzenetére
Akkor nem ment fel az ára, eredetileg is ennyi volt csak rosszul emlékszek
csibész35: Szerintem videóban azért a gh4 sokkal többet nyújt szolgáltatásokban és minőségben is, a canon a gh4 fulhd videójával sem tudja felvenni a versenyt, nemhogy a már eleve éles 4k-ból feldolgozott és leméretezett fullhd-val. Csak kérdés, hogy megérné-e a jobb videó neked a rendszerváltást.
[ Szerkesztve ]
-
csibész35
tag
-
-
MrChris
nagyúr
Sajnos még mindig alig használtam, egy igazi hibája az oszlopcsapágy minősége, de mivel szabványos ezért cserélhető minőségire, max 2-4000ft. Viszont biciklistucni (axiális)csapággyal lenne a tökéletes lehet hogy a drágábbakban az van.
Olyan gömbcsuklóst nem vennék, bratyómnak van manfrotto, de azt látom azok mindig billegnek nála is és nincs rajtuk annyira rendes fogás se hogy ezt irányítsd. Végül nem is kértem még kölcsibe. Annyi előnyük biztos van hogy kicsik és súlypont alatt tartod, kevésbé kell csukló-alkar izmozni. Ha komolyabban kéne akkor egy minőségi hagyományos steadit vennék, hobbira újra ezt.A Snowstabi attól függ mennyire használható, a promóban teljesen jól stabilizál tehát azzal nincs gond, mint a multkori körte alakúval, az elég nulla volt. Erre a mozgatásra lennék kiváncsi, mert azt a hagyományossal csak úgy lehet hogy hozzáérsz a rúdhoz/vázhoz és ez plusz odafigyelést igényel, persze bele lehet jönni, de kis tömegnél érzékenyebb. Meg azért a kétkezes fogás se rossz dolog, főképp nagy dslrnél.
3 percnél hosszabbat még nem csináltam, nekem hobbira szimpatikusabb a passzív megoldás, így is túl sokat kell a technikával bíbelődni. -
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5422 üzenetére
Amúgy ha már stabi, most hogy már van tapasztalatod az olcsó ebayes stabikkal, most milyent vennél? Ugyanolyant? Az ilyen fajták pl. miben rosszabbak? Vagy ez.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5422 üzenetére
Kíváncsi vagyok mit tud a valóságban, de 600$-ért az egyre olcsóbb motoros gimbal-ok mellett nem tudom lesz-e létjogosultsága. Persze ha hatékony akkor egy hosszabb forgatásra pl. jobb választás lehet egy ilyen mert nem merül le Bár a fényképezőgépek 30 perces limitje akkor is korlátoz, szal ha már újraindítod a felvételt akkor már jut idő akksicserére is...
szerk: magyar cikk
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Láttátok azt a Snowstabilizert? Jól látom hogy motor nélkül tudja mozgatni/fixálni a kamera irányát? Mint a motoros gimbal. Van egy csillag alakú cucc a nyakánál, az mi lehet? Mágnes?
-
.DLL
veterán
válasz csibész35 #5417 üzenetére
Én gondolkodom egy teljes rendszercserén. :\ Egy cuki Sony MILC-et nézegetnék.
De gimbalra inkább egy jobb minőségű kompakt is megfelelhet, úgy is a gyutáv tartomány elejét használnánk leginkább. Ha van elég fény, jók ezek...
_ _ _ _Más kérdés: Az olcsóbb Samsungokkal érdemes foglalkozni videó téren?
Mely vázak támogatják - a megfelelő elektromos csatlakozást is átvivő adapterekkel - a Canon obikat legalább blende, de inkább blende+AF vezérlés ügyében?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
csibész35
tag
Sziasztok! A közeljövőben vázat cserélnék a jelenlegi 700D helyett. Az üvegek miatt maradnék az apsc szenzornál és a Canon bajonettnél. 7D2-t nézegettem, de elbizonytalanodtam az előrelépés/befektetett összeg realitásán. Mit tanácsoltok?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Mi a legjobb LED világítás 20K alatt videózáshoz? Annyi a kikötésem hogy a vakupapucsba bele tudjam pattintani. Én a Yongnuo YN 140 et nézegetem mostanában, de hátha tudtok jobbat mondani.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
MrChris
nagyúr
Csak most volt időm foglalkozni a kínai stabi javítgatásával. Szétkaptam, ennél jobban nem sikerült, az oszlopcsapágy cselesen van rajta valszeg csak roncsolással jönne le. Pedig ki kell cserélni, néha zavaróan jobbra-balra 'leng' és nem hagyja abba, a mozgás átmegy rá és újabb energiát kap tőle. Axiális csapágy lenne jó mint a biciklik kormánya, csak ahhoz újra kell fogalmazni ezt a részt.
Első körben kicsit átalakítottam a fogót, (ilyen az eredeti)30 fokban eltértem a függőtől mert könnyen belevert a platformba és a csuklótartás is talán kényelmesebb lesz. Mivel én gyerekeket videózom ezért kb az ő szemmagasságukban kell/ajánlott tartani a videókép harmadolóvonalát, ami kb 60-100 cm magas gépet jelent, így talán kevésbé kell görnyedni. Ezt a villát és csapágyait eredetileg egy hosszú csavar tartja össze, amit ha meghúzol összehúzza az egészet és úgy megfeszül hogy nem forog, ha meg annyira lazítod, hogy szépen működjön akkor meg lötyög. Így most teljesen pöpec merev lett és mégis könnyen forog. Meg jobban is néz ki -
t72killer
titán
A came-tv 7800 gimballal találkozott már valaki? Vajon elbír egy gh4+kistelével (40-150)? Mennyire finom ezeknek a gimbaloknak a mozgása? Kistelénél 1 pixel kb 1/1000-ed fok, míg szögtartásra a legtöbb gimbalnál 0.02 fok körüli értékeket láttam - ha egyáltalán van ilyen érték megadva. Ez mennyire gond?
-
jjeahh
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz MrChris #5408 üzenetére
A7s szint kb bármitől, ami kisebb FF-nél és több 12mp-nél, irreális. Ha 1fé-vel jobb az rx100iv-nél (a gx8 talán fél fé-vel jobb) és részletekben is többet hoz a kiskompaktnál, akkor van értelme. Máskülönben max egy gh4 remake...
-
MrChris
nagyúr
válasz t72killer #5407 üzenetére
Pedig le merném fogadni hogy az lesz, egy tökéletesített gh4. 3 generációt hoztak ki fhd vázakból. Amíg a konkurencia érdemben (kb Sony) nem is lép és még elég új a 4k addig nincs is értelme üzletileg se. A dslr részlegről nem is beszélve.
A7s2 iso-kat szerintem ne várj a közeljövőben. Férfias húzás lenne ha gh5-be egy a7s2 tudást tennének, m4/3 ~12mp szenzor, ez által is korábbihoz képest 2EV-nyi zaj javulás és persze videó dinamika javulás, jobb színtartás, teljes szenzor kiokvasás 50/60fps-al, nagy sebességű fhd, 5tengelyes stabi... De majd a részvényesek eldöntik. -
t72killer
titán
válasz MrChris #5406 üzenetére
Ez (gx8-szenzor+crop) gigantikus öntökökönlövés lenne, már most ott járunk, h egy rx100iv-ből lényegesen jobb vidik potyognak ki, mint arról a szenzorról . Főleg mintha 8k30Hz/4k60hz-et is emlegettek volna - a 8k-hoz pedig 36MP kell.
-
t72killer
titán
válasz MrChris #5403 üzenetére
Sonynál az a7s/sII-n, rx10-ii-n, rx100iv-en full readout van, tudtommal a samunál is, de az a rendszer eléggé halott. Komoly videóra jelenleg csak az a7sII-t tudnám javasolni.
#5404: sajna egyet kell értsek. Ezzel a nikon eresztéssel sztem a maradék nikon üvegeimet is eladom. Egy d5 vázban már nem lehet gond sem a full readout extra cpu-pörkölése sem a melegedés. Ez szimpla tech visszatartás. Nagyon kíváncsi leszek, mit hoz a sony a6100 meg a pana gh5, reméljük csurran vmi. Addig is elég nevetséges, hogy a komolyabb kompaktok (lx100, rx100iv) 5x körbehugyozzák a menő tükrösöket videóban.
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #5403 üzenetére
Mondom én, nem akarnak igazi eszközt az emberek kezébe adni... Tény, hogy kicsit több processzoridőt és számítást igényelne, minden képet elkészíteni a teljes érzékelővel, (nem csak sorkihagyással), majd mindet leméretezni és a többi műveletet elvégezni, kevesebb mint 1/30s alatt... nem lehetetlen.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Na ez jó kérdés! Nem akarnak ők ám igazából igazi fegyverténynek számító képminőséget a pórnép kezébe adni, én úgy látom. Technikailag nem lenne semmi akadálya a 4K-nak, vagy Full HD-nek magas fps mellett, de ezzel saját "professzionális" vonaluknak is konkurenciát teremtenének, a 8K pedig még nem eladható ott sem. A profibb kategóriában azért lassabban pörögnek a modellfrissítések.
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest