Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#6460) cucka válasza kymco (#6456) üzenetére


cucka
addikt

Te azt írod le, hogy honnan beszélhetünk arról, amit mi katolikus egyháznak hívunk. Nevezhetjük akkor a korai katolikus egyházat mondjuk őskeresztény felekezetnek vagy bárminek, a lényegi rész, hogy ők állították össze azt, hogy mely iratok kerüljenek bele az Újszövetségbe, a katolikus egyház pedig ennek az őskeresztény egyháznak a "jogutódja".
Az pedig lehet, hogy a korai egyház nem volt annyira centralizált, mint a mai, de annak is ugyanúgy a pápa volt a vezetője, mint ahogy most is. Mondhatom úgy is, hogy a pápa által vezetett felekezetről beszélünk, nem a katolikus egyházról, és akkor nem lehet belekötni az elnevezésekbe.. :)

(#6458) JJános
Lehet, hogy úgy tanították, de ez blabla, vagyis nem igaz. Valamelyik császár tette álamvallásá a katolicizmust. A rómaiak addíg üldözték a kereszténységet, és Jézus követőit.
Azt mondjuk nem értem, hogy az egyház alapításának mi köze ahhoz, hogy mikor lettek legalizálva, vagy mikor hajtották uralmuk alá a civilizált világot. Attól, mert üldözték őket, még nem kérdőjelezi meg az egyház létezését, nem?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.