Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#17693) lao ce válasza kymco (#17691) üzenetére


lao ce
aktív tag

nekem nem meggyozodesem ez, egy megfigyelest osztottam meg veled.

te is tudod hogy megvan az eletemben a helye a spiritualitasnak. azt, hogy mit kellene nekem tennem kerlek mellozzuk.

az a helyzet hogy kerdesei mindenkinek vannak, csak az a kulonbseg hogy ti azt allitjatok hogy diskuraltok egy mindenttudoval. ha a leny mindent tud akkor nektek is mindent kellene tudnotok egyutt es egyenkent ugyan ugy. azt, hogy milyen konyv van elottem az asztalon ebben a pillanatban, esni fog e delutan a kertem felett, meghalok-e hazafele az autopalyan, milyen szinu haja volt csipkerozsikanak, mi volt a legmagasabb tengerszint feletti magassag ahol eletemben aludtam, megnyeri-e a valasztast a fidesz, betegseg-e a homoszexualitas, jo-e az aszpirin a szivbetegsegekre, hany foga van az ordognek.
de nem tudod ezeket, egyikotok sem tudja. meg sem tudod kerdezni, a kimenet ami istentol allitolag jon az void. lehet hogy szorakoztato, spiritualis, muveszi de ertelmetlen. ha van egyaltalan kimenet, ami ugye nem tenyszeru, lehet inkabb agy-zaj.

szoval ez nem beszelgetes hanem mas (nem irom le mi mert mar tobbszor kikertetek magatoknak szoval mar megbeszeltuk), bar tobbszor is azt allitottatok hogy beszelgetes, azaz egy kozos emberi nyelven megfogalmazott kerdesek, valaszok es kijelentesek logikai lancba fuzott folyamata ket vagy tobb ezeket processzalni kepes egyed kozott. (monjduk ra ez elegseges definicio a beszelgetesre)

en tanulmanyozom a magam hitet es a tanulom olvasni a korulottem levo dolgokat ez alapjan. en nem allitom hogy mindenhato mindent tudo lennyel kommunikalok. nem kommunikalok semmi ilyesmivel, ebbol kovetkezoen az emberi megismeres korlatai ram pont ugyanugy vonatkoznak mint barki masra.

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.