Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#17504) pocokxx válasza szoke12 (#17502) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Még ma velem leszel. Így van értelme. Kymco nagyszerűen leírta, hogy miért. Sehol máshol nem mondta, hogy "Bizony mondom neked ma", hiszen ez teljesen egyértelmű. (Mármint, hogy ma mondja.)

Az idézett szövegrész pedig a mennybemenetelre utal, ami még nem következett be. De ez nem azt jelenti, hogy nem volt még a mennyben, csak annyit, hogy a Lukács (Lk 24,51-53) által leírt esemény még várat magára. És még egyszer leírom: Jézus és az Atya két valóban különböző személy. Egyébként is a feltámadt Jézus, már egy egészen másfajta létmódban létezik: Nincs térhez és időhöz kötve.

(#17500) Zsolt_72
A halottak nem alszanak a feltámadásig, hanem élnek, csak lélekben (dicsőséges test nélkül). Ha nem így lenne, nem lenne értelme kérni a szentek közbenjárását, és egyébként sem illik a világot fenntartó, kormányzó, azaz szüntelen és tevékenyen szerető Istenhez, hogy altassa az üdvözülteket.

A halál után ítélet az ún. különítélet, mely egyszer, s mindenkorra meghatározza, hogy ki hova kerül. A második ítélet az úgy nevezett végítélet, nem hoz újat, csak kinyilvánított dicsőség, melyben a romolhatatlan test és az élő (nem alvó) lélek újra egyesül.

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.