Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#17422) Noddy válasza llll (#17413) üzenetére


Noddy
senior tag

Most már értelek. Lehetett volna, csak nem ezzel a Bencével. Az elkövetők éppen ezért amiért nem hallgattak Istenre, gyilkoltak, tehát az hogy nem hallgatnak Istenre és Bence életben marad logikailag nem lehetséges... szerinted? És itt most nem a mindenhatóságról van szó.

Ne az én véleményemre legyél kíváncsi :) Elolvastad a kapcsolódó szakaszokat? Pál buzgón Isten akaratát követte. A zsidó vallás Istent követi. De ez mégis egy lelki vaksággal párosult (amit követett egy 3 napos fizikai vakság is). Kb. így kapcsolódik ide az inkvizíció is. Ha a Bibliában az van benne, hogy szeresd felebarátodat azzal nehéz összehozni az inkvizíciót. asszem ez volt a te bajod is. Isten kijelentette magát Pálnak és megtudta ismerni. Ma Isten kijelenti magát a Bibliában, abból lehet megismerni.

Megtérés: visszatérni Istenhez. Újonnan születést jelent. Aminek a következménye, hogy követed Jézust. Lehet Jézust követni megtérés nélkül, színleg, abból vannak az olyan templomba járók akik megcsalják feleségüket, adót sikkasztanak, stb... Talán itt jönnek elő a gyümölcsök, amiről megismerszik az ember.

A fejtegetésed jó. De ahogy korábban mondtam, illetve mondja a Biblia, Istennel való közösségre lettünk teremtve. Jogos lenne a felvetésed, ha Istennel is rossz lenne neked, de ilyen nincs. Mert amit most hiányolsz az életedből azt Ő betölti, a szabadságot is. Egyébként rémlenek neked olyan igék, hogy "kérjetek és adatik" és "ha csak egy mustármagnyi hitetek lenne, hegyeket tudtok mozgatni" "ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek"?

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.