Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16797) pocokxx válasza Huma (#16795) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Hadd idézzem újra:

"A természettudománynak öt át nem hágható kritériuma van, ezek: megfigyelhetőség, modellezhetőség, megismételhetőség, reprodukálhatóság, és a gyakorlatba való visszacsatolhatóság. Az evolúció átfogó neodarwinista elmélete ezek közül egyiknek sem felel meg."
Prof. Dr. Tóth Tibor, mérnök-informatikus

******************

"megmagyaráz mindent ami az élet fejlődésével és a fajok keletkezésével kapcsolatos."
Bármennyire szeretnéd, ez nem igaz. Nem magyarázza meg a fajok/élet keletkezését. Ezt tényleg csak a nagyon elvakultak vallják... Már meglévő fajokkal "dolgozik", azok köré épít egy fejlődéselméletet.

"Ellentétben ugye a kreacionizmussal ami lényegében arról szól hogy egy őszszakállú úr, varászpálcával teremtgette a fajokat."

Most abba nem megyek bele,hogy milyen ősszakállú úrra, és varázspálcára gondolsz... De azt azért jó lenne felismerni, hogy a kreacionizmus inkább belepasszol a világba, mint az evolucionizmus (ezalatt most a "mindent" megmagyarázó véletlen evolúciójára gondolok.)
Ugyanis minden dolog: (pl. egy tányér gulyásleves, egy porcelán váza, egy ültetett fa, egy vers vagy film, vagy bármi) feltételez egy készítőt(!). Tudod, hogy valakinek köszönheted a kávét, amit reggel megiszol, tudod, hogy valaki varrta azt a pólót, amit felveszel, tudod, hogy be kell kötnöd a cipődet, ha azt akarod, hogy be legyen kötve. Ez tapasztalat. A "véletlen" alkotóereje pedig nem más, mint elmélet.

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.