Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10899) lao ce válasza Noddy (#10898) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Jézus is elítélte a bűnt, de a bűnöst nem."
ertem en, de te nem vagy jezus. egeszen picit sem. ha meg a szerepeben probalsz tetszelegni az nem fog menni. erre irtam: probalj inkabb vizen jarni. mert itelni konnyu es gyors, vizen jarni meg nehez. am te pont annyira vagy jogosult es kompetens itelni mint vizen jarni. ez meg az en velemenyem. ezt nem mint taoista irtam.

"csak azt sajnálom, hogy neked nem a cél a fontos csak az út."
ezt jol latod. pontosan, az ut a fontos. a helyes ut celba tart, nincs mit agyalni magan a celon, mert az csak osszezavar. de azert a celon kell tartani a szemed: arra kell nezni amerre haladni akarsz az uton nem arra amerre tartasz eppen.

a fel vilag ebben a csapdaban van: a cel-centrikussag, a nyugati megkozelites. "hagyjuk a hulye elmeletet, ide a vegeredmenyt, de gyorsan am!" tiz het alatt tiz evet fiatalodsz. ot het alatt huszonot kilot fogysz. zongorazzunk hetvegere. legyen milliomos marol-holnapra. ha koveted a tiz egyszeru szabalyt a menyorszagba jutsz.

hat, nem! nem az evek szamarol szol a fiatalossag, nem a kilokrol szol az egeszseges taplalkozas, nem a fekete-feher billentyuk nyomogatasarol szol a zenemuveszet, nem az anyagiakrol szol a gazdagsag, es nem a menyorszagrol szol a hit.

egy parafrazissal elve ideirok egy rovid tortenetet abbol a bizonyos taoista konyvbol amit a kereszteny kollegad irt:
egy tehetseges ijasz tizbol tizszer celba talal a szaz meterre felallitott celtablan. szeme eles, a keze biztos, lelegzetenek teljes ura. am amikor tiz arany a verseny dija keze megremeg, a pillanatasa el-elugrik a celrol es csak otszor talal a celba. mikor szaz arany a verseny dija homloka verejtekezik, latasa elhomalyosul, lelegzete egyenetlen es elveti a celt.
az ijasz tehetsege mit sem valtozott, de a dij eleresenek vagya osszezavarta ot.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.