- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
klambi
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3196 üzenetére
nem játék kell csak vannak exe-s progik azt néhányat felszeretnék dobni...
de a net lenne inkább az első utánna exe utánna meg a témák... -
klambi
addikt
kezdő vagyok segítségre szorulok...
mikor feltettemaz ubi 7.10 es akkor pl még ment a net most már nem ez az 1ik fő problémám, a másik hogy exe-s fájlokat hogyan tudok feltennni ill instalálni, a másik meg ugye ebben benne vana beryl, de ezeket a jó kis témákat meg ablakos vakításokat hol toom leszedni és allkalmazni...
pls smd hlp -
djtoomi
addikt
válasz
Rickenstein #3192 üzenetére
És azt honnan szerzem emg?
-
7
addikt
válasz
qpakcovboy #3189 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy nem adod oda, ennyi. A jelszó a nyomatékosításra van.
-
djtoomi
addikt
Sziasztok!
Leszedtem az ubuntut,és mikor telepítem föl,boool ugye cd-ről,hogy lássak valamit,bejön az odlal,kér felhasználónevet emg jelszót,találomra beírok egyet,amit meg akarok tartani nem,jó,de írja hogy ubuntu felhasználó bejelentkeztetése 10 mp-n belül,be is jelentkezik,de épphogy rápillanthatok az asztalra,rögötn el is megy,a a barna háttér,meg utána feka képernyő,és emgint visszadob a bejelntkző ablakba.Mit csináljak?mert mikor bejelntkzezik,ott van hogy telepítés,de nincs annyi időm hogy azt megnyissam. -
Vladi
nagyúr
válasz
qpakcovboy #3187 üzenetére
MIlyen kedves valaki.
Mi sem egyszerűbb:
csinálsz két fiókot:
-saját
-tesóÍgy mindenki csak a saját cuccaihoz fér hozzá. Lehet júzert váltogatni menet közben is.
A többi kérdésedre meg egyszerűek a megoldások. Ez egy linux disztró. Itt nem csuknak el előled semmit. Van magyar nyelv meg ofisz meg driver meg minden ami kellhet.
-
7
addikt
válasz
qpakcovboy #3183 üzenetére
Megoldást jelenthet még a jelszó (BIOS-jelszó akár)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
qpakcovboy #3183 üzenetére
ami esetleg gondot jelenthet, az a wireless ha van benne, bár mostanában az is egyre kevésbé probléma
ki kell próbálni
úgyis live cd az egész, szóval telepítés előtt alaposan kipróbálhatsz rajta mindent (bár villámgyors nyilván nem lesz a cd-ről futás miatt)
msn-re meg millió variáció van, én pl. a pidgint használom (talán benne is van alapból az Ubiban)
vindózos játékok, főleg az újabbak nem nagyon fognak menni, ezt vehetjük hátulütőnek -
qpakcovboy
őstag
Az egész ott kezdődött, hogy vettem egy notit részletre (régi álom) megkíméltem stb, de tesóm egyre többet rájár lassan ott tartunk, hogy én kérem el tőle a saját gépem. Ami a kisebbik gond (mondjuk nem neki vettem) de ráadásul dohányzik folyton tiszta hamu. Szóval szeretném lekoptatni róla.
MA reggel egy cikben olvastam az Ubunturól és kitaláltam, hogy új rendszer lesz rajta amin nem fog futni az MSN-en (gondolom lehet futattni, de Ő ezt nem tudja) Így gondoltam majd kipróbálom, és most hogy minnél több infót olvasok róla annál jobban tetszik.
De gondolom vannak hátulütői is a dolognak. -
doc
nagyúr
válasz
qpakcovboy #3178 üzenetére
ultimate-et nem ismerem, de az alap Ubiban is van office meg mindenféle földi jó, ráadásul egy-két kattintással telepíthetsz bármit amit akarsz
-
qpakcovboy
őstag
válasz
nyúlon_túl #3180 üzenetére
Ezt az Ultimate változatot ismered? Gondolom kiírom egy DVD-re és arról bootolok telepítéskor. a többi meg majd adja magát. Már alig várom hogy kipróbálja
-
nyúlon_túl
csendes tag
hm két percen múlott
-
nyúlon_túl
csendes tag
válasz
qpakcovboy #3177 üzenetére
google (?) esetleg
1. első találat
2. van, nézd meg a ubuntu.hu-t (különböző alkalmazásokhoz tartozó magyar nyelvi modulok vannak, vagyis egy egy nyelvi csomag, hanem minden, magyar nyelvű kiegészítéssel rendelkező alkalmazáshoz vagy alkalmazások csoportjához külön-külön csomag, ilyenek a hu, hun, i10 vagy i18 végződésűek) -
qpakcovboy
őstag
Na jó, most látom ubuntu.hu .....
Legközelebb használom a google-t.
Van olyan változata hogy ultimate 1.5 DVD. Ez egy programokkal kiszinesített változat? Olyasmi mint egy XP, amibe bele van már integrálva az office és társai?
Ezt utólag gondolom nem lehet Magyar nyelvűre varázsolni. Vagy létezik ennek ilyen változata is, esetleg lehet nyelvet változtani? -
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék áttérni Ubuntura. De nem tudom, hogy milyen a driver támogatottsága? Nagyrészt netezésre használom a gépet, file megosztásra, MSN, Skype és társai.
A Másik kérdésem, az lenne, hogy van e magyar verziója is? -
Dagadék
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud vki segíteni szegény fejemen... Ubuntu guisty-t használok. A problémám annyi, hogy van néhány FAT32-es partícióm a gépen. Namármost ha Ubiban bootolok, akkor néha felismeri ezeket és kapásból kirámolja az ikonokat az asztalra, néha meg nem... Fejem helyén ilyenkor egy kérdőjel látható
.
Megoldás, mittudomén?
-
Batman
őstag
Hello!
Ha valaki gondolkodik azon ,hogy az egyik mobilcégnél vesz eggyet a most divatos "internetkártyák" közül akkor azoknak a következőket ajállom:
Huawei E220
Huawei E630
Globetrotter 3G QuadEzeket vólt módom kipróbálni tesztelni és Gentoo-n és Ubuntun is egyaránt működőképesek.
Amiket nem tudtam életre lehelni:
Globesurfer Icon
Globetrotter HSDPADe lehet vanakinek ezek is mennek, de ez már nagy macera.
üdv
-
sghc_toma
senior tag
-
dany27
őstag
válasz
Rickenstein #3166 üzenetére
tovább nem kérdezek csak annyi h csak bolti cumóval megy ?
Warezolni nem szeretnék természetesen![ Szerkesztve ]
-
Rickenstein
senior tag
Valsz. az ALSA 1.0.14 nem támogatja még rendesen a hangchipped. Frissíteni kellene 1.0.15 -re. Sajnos egyelőre, csak forráskódból tudod felrakni, ami nem is olyan egyszerű (nekem monnyuk elsőre sikerült
). Ha még nem csináltál ilyet, de vállalkozó kedvű vagy (és tudsz angolul), akkor megpróbálhatod magad is felrakni, ellenkező esetben kérj meg egy szakembert. Szerintem nemsokára felkerül valamelyik netes tárolóba is és akkor már a Frissítéskezelő is elvileg le fogja tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
dany27
őstag
válasz
Rickenstein #3163 üzenetére
ne szivass má csak azzal megy?
-
blackmoto
senior tag
válasz
sghc_toma #3160 üzenetére
Na ehhez sajna teljesen analfabéta vagyok; szó szerint.
Mit kell vele tenni?
Beraktam egy file-ba, amit futtathatóvá tettem, és lefuttattam, de nem csinál semmit azon kívül, hogy kiírja folyamatosan a terhelést, ami ráadásul számomra érthetetlenül "magas". Ha nem csinált semmi mást a gép, akkor se ment le 7% alá perceken át. Ami azért soknak tűnik. Illene neki üresjáratban 2 % alá menni nem? A win lement annyira ha pl. a winamp-ben végetért a muzsika, és szépen kikapcsolt 15 másodperc tétlenség után. (pedig azon még ugye vírusírtó is volt, meg egyéb szutykok, itt meg csak a Skype van, amit hiába lőtem le. 1 %-ot csökkent nélküle.)
Kipróbáltam 10%-ot beírva, és ekkor se csinált semmit, pedig már vagy 20-szor írta, hogy 7,8-7,7... A minimum amit láttam 3,8volt tartósan.
Valamit elrontottam? -
dany27
őstag
hi
próbáltam cedegaval felrakni az NFS underground2 de amiko kiválaztom hogy install kidobja hogy rakjam be a disk1 de az van benn!! és nem akarja elfogadni mindíg csak ki abál please insert diks1! de az van benn!! mi lehet a probléma, jah amúgy 6.03as cedega ez már tuti viszi ezt mert néztem az oldalukopn és 5.xx-től viszi ha jól emléxem!
Előre is köszi!
-
sghc_toma
senior tag
válasz
blackmoto #3155 üzenetére
egy hard way megoldás (nem biztos, hogy ez a legszebb, csak gyorsan összedobtam...) ja, meg nem is gnome-os...
#!/bin/bash
#
# MINIMUM_LOAD : %
# TIMEOUT : seconds
#
TIMER=0
if [ $# -lt 2 ]; then
echo "Usage: $0 MINIMUM_LOAD TIMEOUT"
exit 1
fi
while true; do
LOAD=`ps -eo "pcpu" | awk '{a+=$1} END {print a}'`
if [ $LOAD -lt $1 ]; then
TIMER=$((TIMER+1))
else
TIMER=0
fi
if [ $TIMER -ge $2 ]; then
poweroff
fi
sleep 1
done -
blackmoto
senior tag
Ez nem bug. Ha hibernálod az xp-t, akkor azt az ubi úgy látja hogy a lemez használatban van, ami miatt nem tudja csatolni. Legalábbis én így vettem ki a hibaüzikből, amit pl. áramszünet utáni win helyett linuxszal való induláskor produkált bármilyen disztro.
A köv. rendes win boot, majd újraindítás után már működik rendesen. Ha lefutott a scandisk.
DE ha nem így van, akkor majd kijavítanak. Ne mondjak hülyeségeket.
[ Szerkesztve ]
-
blackmoto
senior tag
válasz
sghc_toma #3153 üzenetére
Tudod, hogy van. A tiéd a biztos út. De így fórumozva már így is megoldható kattintgatással. Még lehet hogy kevesebb is. Nem számoltam utána.
A jelszó így is úgy is kell.
Viszont lenne egy kérdésem. Létezik Linuxra olyan progi amivel a processzor terhelésétől függően adott érték alatt ki lehet automatikusan kapcsoltatni a gépet, ha az egy bizonyos ideig fenáll? Mindezt Ubuntu 7.10-ben szeretném. Lehetőleg Gnome-os progival, de eddigi keresgélésem eredménytelen volt.
Tud valaki ilyenről?
szerk.
És persze mindezt egy Mobile Sempronnal kéne megtenni, ami kapcsolgatja a frekit.
(Amíg volt Win a laptopon az alatt se tudtam megoldani, azzal ami a régi Celeronos asztalin működött: AMPWinOFF)[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
Köszönöm Mindenkinek a segítségét!
A megoldásra véletlenül jöttem rá:
Ha hibernálom az XP-t, akkor a Linux nem tud mountolni, és mivel a FireFox beállításaim is az NTFS partición vannak, ezért nem indul az se...
Szóval szerintem ez egy bug az Ubuntuban. Vagy csak nálam van így?
-
blackmoto
senior tag
válasz
sghc_toma #3151 üzenetére
Opera telepítésre ez a hard way...
De alaptelepítésnél a System/Administration/Software Sources alatt lehet a Third Party Software-eknél engedélyezni a Canonical repot egy kattintással. Onnan meg apt-get-tel, vagy Synaptic-kal már lehet is folytatni.
Mindezt persze csak a kezdők kedvéért. Hátha, mág van aki nem nézett szét eléggé a lehetőségek között.
Ez meg az easy way...[ Szerkesztve ]
-
sghc_toma
senior tag
Valaki tud valami forrást, ahonnan az opera apt-get-tel letölthető?
nem apt, de így menni fog:wget http://mirrors.pmmf.hu/mirror/opera/linux/924/final/en/i386/shared/opera_9.24-20071015.6-shared-qt_en_i386.deb
dpkg -i http://mirrors.pmmf.hu/mirror/opera/linux/924/final/en/i386/shared/opera_9.24-20071015.6-shared-qt_en_i386.deb -
HXY
addikt
A poén az egészben, hogy már a FireFox-om sem megy.
Valami olyasmit ír angolul, hogy már fut egy példánya, amit be kell zárnom, vagy újra kell indítani a gépet. De bezárni nincs mit, az újraindítás meg nem segít..Úgyhogy most ide-oda váltogatok Ubu és XP között, mivel Ubu alatt nincs más böngészőm.
Valaki tud valami forrást, ahonnan az opera apt-get-tel letölthető?
Vagy esetleg gyógymódot a Tűzrókához? -
válasz
Matrix2006 #3138 üzenetére
Ez ugyan nem Ubuntu, de tán megér egy kísérletet.
-
Fawkes
őstag
Ap, ha az kell h megosszam a netet a kliens felé.Mivel tudomásom szerint igen, ezért ad-hoc módban van a wifikártya.
mod:most így beállítottam a hálót:
(érdekesség, hogy iwconfiggal nem tudom módosítani pl az essid-t csak a kártya config filejából közvetlen módon)
a két gép megint csatlakozva van sem ping sem adatforgalom nincs.szerver wifi:192.168.62.3
255.255.255.0
192.168.62.1(a dns-t a hálózat grafikus felülettel adtam hozzá a dns-ek résznél)
208.67.222.222
208.67.220.220Kliens wifi:192.168.62.4
255.255.255.0
192.168.62.3208.67.222.222
208.67.220.220és még mindig semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Nem vagyok nagy linuxos, de nekem akkor nem mountolja az ntfs particiót, ha winből "durván" lépek ki, szóval megszakítom az áramellátást, és utána indítom az ubuntut akkor én kapok egy üzenetet, hogy nem sikerült csatlakoztatni, próbálja meg winből normálisan eltávolítani az eszközt. USB rackben van a ntfs vinyó, ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
Hellosztok!
7.10-esem van.
A telepítés után szépen bemountolta az XP NTFS particióját.Teltek a hetek, hónapok, minden szép és jó... Azonban egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy már nem mountolja be automatikusan az NTFS particiót...
Miért??
-
Matrix2006
csendes tag
Találkozott már vki az AutoCAD-nek megfeleő színvonalú tervező programmal linux alá??
Live CD-ről megnéztem az Ubuntut, nagyon tetszik, csak vmilyen profibb tervező progira szükségem lenne. Igazán ez fog vissza az átállástól.[ Szerkesztve ]
-
Bobby G.
senior tag
Valaki használ Ubuntu alatt digitalizáló táblát, vagy rajzpadot?
-
Fawkes
őstag
Sziasztok!
Problémám van hálózatbeállítással remélem tudtok segíteni.Adsl vonal van bekötve amire ppoeconf-al kapcsolódom.A modemből az utp kábel az egyik hálókártyába megy be ez az eth1.A gép az eth2 felé osztja a netet eddig minden szép és jó, a probléma akkor jött mikor a szervergépben lévő edimax wireless kártyát működésre bírtam.
Azaz:Van 3 gép 1 szerver(linux) 2 kliens(windows).
Szerver ppoe0->eth1 itt jön a net osztja->eth2 felé amit az egyik windows kliens fogad.Ez a megosztás rendben van így állítottam be:
"iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -s 192.168.62.0/10 -j MASQUERADE"
"echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward"
eth1 dhcp, eth2 pedig fix ip netmask: 255.255.255.0 és a gateway a ppp0 public ip-je a local ip-t nem tudtam megadni mert dinamikus(nem tudom ez így teljesen jó e de működik).
Aztán itt jön a képbe az ra0 szerveroldali wireless kártya.Ezen keresztül osztaná a netet a szerver a második kliens felé amivel tud is kapcsolódni de a pingelés sem működik.Jelerősség rendben de nem látja egymást a két gép, valószínűleg a beállítások miatt.
Tanácstalan vagyok route-ot kéne beállítani és azt sem tudom subnetet kell e alkalmazni, vagy jó ha marad a wlan részen is a nic-en alkalmazott netmask.A wlan kártyáknak szintúgy statikus ip-t akarok kiosztani.
szerver(ezen osztja a netet kábelen):eth2-ip:192.168.62.1 netmask:255.255.255.0 gateway:pp0 public ip
kábeles windows kliens gép ip:192.168.62.2 netmask:255.255.255.0 gateway:192.168.62.1
ra0(szerver wlan) ip:192.168.62.3 netmask:? gateway:?
wlan0(win második klien wlan)-ip:192.168.62.4 netmask:? gateway:?
Remélem elég érthetően fogalmaztam.
Üdv -
doc
nagyúr
az előbb tárgyalták meg a kollegák hogy a vistánál nincs boot.ini
amúgy meg ökölszabály hogy mindig a butább oprendszertől az okosabb felé haladunk a telepítésnél, tehát ebben az esetben Vista->Linux
így a Grub lesz a bootmanager, és mindkét rendszert fogja tudni bootolni
vagy az előbbi linkeket átnézed, és bűvészkedsz a vista bootmanagerével -
peterszky
őstag
A terminálban szeretném a Terminus betűtípust használni, de nem nagyon sikerül.
Leszedtem a terminus.ttf-et innen és bemásoltam a usr/share/fonts/truetype/ttf-terminus mappába, majd kiadtam az fc-cache -f -v parancsot.
A terminál profilkezelője még mindig nem látja. Mit kéne még csinálnom? -
sghc_toma
senior tag
válasz
#25954560 #3128 üzenetére
a vista-s boot.ini-t ugyanugy at kell irkalni, mint xp alatt es megy is.
fogadunk, hogy nem? Vista-n nincs boot.iniBCD kattintgatós szerkesztéséhez meg jobb az EasyBCD, mint a Vistaboot Pro.. Utóbbi kattintgatva csak Windows-okat ismer, ha jól emlékszem...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#25954560 #3127 üzenetére
de lehet. a vista-s boot.ini-t ugyanugy at kell irkalni, mint xp alatt es megy is. vagy vistaboot pro
-
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Még csak most ismerkedem linuxal és főleg az ubuntu-val.
Az kérdésem az lenne, megoldható-e, hogy vista melett fent legyen az ubuntu is és a vista alapértelmezett boot managerét használja a gép? -
törölt tag
csakugyan
bocs
legeloszor kiszednem azt a "2048x1536"-os bejegyzest es ujrainditanam az x-et.
ha nem megy, akkor gugli: "modeline" + a monitorod tipusa.
az xorg.conf-ot azert javasoltam, mert abban van minden, amit be kell allitanod, tehat a monitorod tipusaval mar lehet talaltal volna vmitmod: ilyesmi: xorg.conf, de ez Sax-szal van, sztem tul sok, vagy ilyesmi, de talan ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Avalon
tag
válasz
#25954560 #3123 üzenetére
Írtam, hogy Nvidia kártyám van.
Egyébként rákerestem, de pontosan nemvágom, hogy mire kéne keresnem, xorg.conf-ra kicsit sok találat vn. Kicsit ponotsítanád?
Így néz ki most:
[OFF][I]Section "Files"
EndSectionSection "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "hu"
Option "XkbVariant" "standard"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Type" "eraser"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Type" "cursor"
EndSectionSection "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Driver "nvidia"
Busid "PCI:3:0:0"
Option "AddARGBVisuals" "True"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "NoLogo" "True"
EndSectionSection "Monitor"
Identifier "GDM-5403AEP"
Option "DPMS"
EndSectionSection "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Generic Video Card"
Monitor "GDM-5403AEP"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Modes "2048x1536" "1600x1200" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
EndSectionSection "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen "Default Screen"
Inputdevice "Generic Keyboard"
Inputdevice "Configured Mouse"# Uncomment if you have a wacom tablet
# InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"
# InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"
# InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection[/I][/OFF][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
gondolom fura felbontas/freki volt a szamara. leginkabb a freki lehet ludas. xorg.conf-ra guglizz (/etc/X11/xorg.conf egyebkent, bele is turkalhatsz, csak mentsd el a mostani verziot), vagy ha ati a kartya, akkor akar aticonfig-od is lehet a gepen, azzal meg par pillanat alatt helyrerakod.
-
Avalon
tag
Sziasztok!
Most váltottam CRT-ről TFT-re, és vetem egy Samsung 226BW monitort. Azonban amikor rádugtam a DVI kimenetre, semmi jelet nem kapott. Nem írta azt sem, hogy No Signal, de fekte maradt a kép. Analógra dugva működik a dolog, de hát DVi-re kéne, így nem az igazi. Valakinek van valami ötlete, hogy mit kell állítani? Kerestem Googlelal, de szinte semmit sem találtam, ubuntuforums.com-on sem.
Gutsy Gibbon, Nvidia 7600GT (AGP).Előre is köszönök minden segítséget.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#25954560 #3117 üzenetére
igen, a huawei-hez van linux támogatás. kicsit macerás, de megy. ehez az izéhez viszont nincs
csak azt nem tudom, hogy milyen piaci hártányuk származik abból, ha akár zárt forrással is, kiadnak egy drivert. vagy legalább a specifikációt, hogy egy lelkes programozó összehozzon hozzá egy drivert, amivel az alap dolgokat működésre lehet bírni.
[ Szerkesztve ]
-
GD
őstag
ez az igazi genyaság, hogy ezek a cuccok már eleve csak winre jönnek ki a tisztelt mobilos cégektől
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
újabb kérdés, bár reménykedem, hogy meg fogom tudni oldani magamtól. van egy ilyen hsdpa modem. ezt kellene ubuntu 7.10 alatt éeltre kelteni. a neten eddig csak huawei usb-s hsdpa modemről olvastam, valszeg nem nagy a különbség. valaki csinált már ilyet? mire kell figyelni?
mod: úgy néz ki, azért nem találtam róla semmit, emrt nem támogatott. bár a ttyUSB0-t sikerült megcsinálni, bár valszeg csak az usbserial modul miatt, de semmit nem tudott vele kezdeni
asszem arra a gépre is win fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Videokártyát cserélek X1300Pro -> X800GTO. Hogyan tudom kicserélni a vga-drivert, pláne, ha nem indul a Gnome? 7.04-es, 64 bit.
-
doc
nagyúr
válasz
#25954560 #3109 üzenetére
vagy egy mplayer
annak millió kimenetet adhatsz meg, nekem pl. egy-két éve egy újabb nvidia driverre váltáskor megkergült az xv kimenet, próbálgattam őket, és nekem az opengl lett a nyerő
érdemes megpróbálni mplayert a -vo xv, -vo gl, -vo gl2, -vo x11 paraméterekkel próbálni (mondjuk ebben a sorrendben) -
4tom4nti
tag
Hali!
Ubuntu letudja játszani avi, xvid kiterjesztésű videót?
Nekem csak fekete kép van, a hang az megvan rendesen.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz
zvaragabor #3104 üzenetére
Tudhat. Igen.
-
zvaragabor
senior tag
A xubuntu ugyan annyit tud, mint az ubuntu? Magyar nyelven elérhető?
-
Aktív témák
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Direct One (műholdas és online TV)
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!