Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
compakt
csendes tag
Sziasztok,
én is meg szeretném ismerni az Ubuntut, de sajnos már az elején nehézségeim vannak, méghozzá a hálozat beállításával.
A következő a helyzet: kábel - UPC chello modem - router - gép
Ezt szeretném belőni, Windows alatt tökéletesen müködik, ja a router és a gép kábelllel csatlakozik. A statikus IP-vel próbálkoztam.
IP: 192.168.2.100 -ez forwaldolva van a routerbe.
Mask: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.2.1 a routerem ipjé.Azt gondoltam mindent jól csinálok de nem megy és már az örület határán vagyok de fogalmam sincs mi lehet a beja. Az lspci -it lefutattva látni hogy a PCI-os kártyámát felismerte.
De mégse semmi van valami ötletetek légyszi segítsetek.Köszi
Üdv. -
pitipeti
csendes tag
De igen. Eddig úgy volt beállítva, hogy a fedél lecsukásakor kapcsoljon felfüggesztett módba.
Hát ez nem nagyon megy neki, mert fagyás a vége:
Ledek világítanak, ventillátor pörög, de nem reagál semmire.
Ezen tapasztalatok okán nem használom sem a felfüggesztett módot, sem a hibernálást. -
pitipeti
csendes tag
A szolgáltatásoknál be van jelölve a az acpid és az apmd energiagazdálkodási funkció is.
Ezek közül kell mind a kettő? -
pitipeti
csendes tag
Nos:
aria
bash
bonobo-activation-server
dbus-daemon
dbus-launch
esd
evolution-alarm-notify
gconfd-2
gnome-cups-icon
gnome-keyring-daemon
gnome-panel
gnome-power-manager
gnome-pty-helper
gnome-screensaver
gnome-settings-daemon
gnome-vfs-daemon
gnome-volume-manager
mapping-daemon
metacity
mixer_applet2
nm_applet
notification-daemon
sh
ssh-agent
trashapplet
update-notifier
x-session-managerHát ennyi.
-
pitipeti
csendes tag
glxgears:
6768 frames in 5.0 seconds = 1353.572 FPSglxinfo | grep direct:
direct rendering: Yes -
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #2379 üzenetére
ÓÓÓ van ott ám közösség!
És vannak csajok is!
Sianis
-
pitipeti
csendes tag
Fagyogat a rendszerem és próbálok rájönni, hogy miért.
Két esetben szokott megtörténni:1.) Magára hagyom a gépet és mire visszajövök már semmire nem reagál. Mondjuk ez elég ritka, de
2.) Ha bent hagyok egy lemezt a DVD meghajtóban, akkor tutira eldobja magát.Milyen log fájlokban nézhetnék utána, hogy mi az ami kiüti a rendszert?
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Dark Archon #2372 üzenetére
Egy jótanács. Mielőtt tovább folytatnál bármit, (először legalább nagyjából) nyálazd végig az Ubuntu.hu-n található dokumentációt Nagyon-nagyon sok hasznos dolog van benne.
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #2375 üzenetére
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
Röpke 1 heti munkám van benne. Nagy része mai napig érvényes. Ha nem is kell szószerint venni a benne lévő dolgokat, akkor is érdemes elolvasni.
A te problémádra megoldás, mai napig működik, bár 7.10 alatt már írás is van.
Ja és a blogomban is írtam hasonlóról. Ismétlem önmagam, 7.10 az írás már engedélyezve van, egydül csak a felcsatolás beállítása a hátralévő dolog.
Remélem, hogy így akkor "kvittek" vagyunk.
Sianis
-
7
addikt
válasz
Nem egy kerdesedre itt a PH!-n belul is megvan mar a valasz, szerintem azert fujjognak a sracok.
Viszont abban az esetben, ha itt nem kapnal valaszt, de csak amolyan vicik-vacak problemad volna, javaslom meg az IRC-t.
#ubuntu-hu @ irc.freenode.org
Tobbnyire segietenek arrafele is, magyar is, nem is szedett-vedett kulfoldi forum
-
Keresgéltem már éppen eleget, s gondoltam a mindenféle szir-szar hozzáhányt külföldi fórumok helyett megkérdezem a hazai viszonylatban normálisnak számító ph-s emberkéket.
Ha rangon alulinak érzed, hogy alap dolgokban segíts, nem kell hozzászólni (mert amennyit most pötyögtél, szerintem 5x belefért volna a megoldás). Köszi. Abból indultam ki, hogy én 100x is leírom XP-s kezdőknek, hogyan kell az automatikus újraindítást kikapcsolni, vagy bármi mást.
GD: kösz, te legalább adtál valami támpontot (eddig azt sem tudtam mihez nyúljak).
-
doc
nagyúr
na megtörtént a frissítés, de sajna elég rosszak a tapasztalataim
illetve ez így nem teljesen igaz, tényleges gondom csak az eyecandy-vel van, de azzal nagyon
ha elindítom a compizt, azt írja hogy nem talál whitelisted drivert
ha engedélyezem az xgl-t, akkor meg olyan brutálisan tekeri a cpu-t, hogy használhatatlan lesz a gép
van erre vkinek ötlete? vagy rosszul csinálok valamit?
még guglizok pár kört, de hátha vki már belefutott ebbe és tud eCCerű megoldást...egyébként nx8220 noti, x600-as ATI kártyával
(feistyn a beryl remekül ment) -
GD
őstag
válasz
Dark Archon #2368 üzenetére
szerkesztés/beállítások/tartalom/betű/haladó
nézd meg hogy van xp alatt és másold le2. /etc/fstab szerkesztése értelem szerűen
ha nem megy akkor google, man, stbui: valóban lehet kicsit keresgélni mielőtt fórumra szaladsz..
-
Sianis
addikt
válasz
Dark Archon #2368 üzenetére
1. Nem nézel utána dolgoknak. Szerintem nem a mi feladatunk úm. "felnevelni" a Linux rendszered.
2. Google segítségével akár 2-3 angol - néha magyar szóra való rákereséssel is megtalálod a választ, így nekünk nem kell minden alap dolgot leírni 100x-ra is.
3. Köszi
Sianis
-
válasz
Brutforsz #2367 üzenetére
Köszi, ez sikerült, de... akkor máshogy kérdezem. Mi kell ahhoz, hogy ugyanúgy nézzen ki a ph! oldala, mint XP alatt? Így Ubuntu alól elég kicsik, furcsák a betűk (nem, nem CTRL++ a baj), pedig Firefox ez is.
Még 1 kérdés: azt hogy oldom meg, hogy bizonyos vinyók bootoláskor már be legyenek mountolva?
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Dark Archon #2366 üzenetére
Synaptic > msttcorefonts csomag telepítése
A következő truetype fontokat teszi fel:
Andale Mono
Arial Black
Arial (Bold, Italic, Bold Italic)
Comic Sans MS (Bold)
Courier New (Bold, Italic, Bold Italic)
Georgia (Bold, Italic, Bold Italic)
Impact
Times New Roman (Bold, Italic, Bold Italic)
Trebuchet (Bold, Italic, Bold Italic)
Verdana (Bold, Italic, Bold Italic)
Webdings -
-
Sianis
addikt
válasz
Dark Archon #2364 üzenetére
Ha szájbarágós és gányolós, akkor használd az Ubuntu által biztosított meghajtót. Megjegyzem, nem különbözik az nvidia honlapján lévőtől. Bár ezt gondolom te is tudod.
Sianis
-
válasz
Rickenstein #2360 üzenetére
Viszont volna egy fontosabb kérdésem: jó az Ubuntu féle "nvidia-glx-new" driver vagy érdemes az nVidia oldalról letölteni? Ha ez utóbbi, akkor kérnék egy szájbarágós telepítési útmutatót, mert próbálgattam azt is gányolni, de a probléma ott kezdődött, mikor rájöttem, hogy le kéne fordítani erre a disztribúcióra... irogattam én mindenféle parancsot különféle súgókból, nvidia guide-ból, de a vége mindegyiknek leginkább a failed lett
Ugyan működött a beépítettel is a Doom 3, de azért valahogy fura volt, mintha nem ment volna a beállított felbontáson.
-
pIIrash
tag
Szaisztok!
(HP NX7300, Kubuntu 7.10)Két kérdésem lenne:
Valamiért nem tudok bejelentkezni. A jelszó tuti jó. Nem is írja ki, hogy rossz lenne ..
Beírás után .. -> ENTER -> eltűnik a login / Fekete kép, ugyanúgy mint akkor amikor még működött -> és egy kis idő után visszajön a login ablak. Ezzel kapcsolatban a másik kérdésem az lenne, hogy meg lehet oldani valahogy shellből, hogy a bejelentkezési ablakban lássak is valamit? Mert jelen pillanatban 1 betű akkora, mint a fél képernyő és semmit nem lehet látni? Tehát pl beírásnál egy betűből kb. a felső csűcskét látni.A másik kérdésem a Wifi-vel kapcsolatban lenne. Valami hibát ír ki mielött a login ablak bejön: a wifivel van valami baja. Van ötlete valakinek, hogy milyen módon tudnám beállítani a WLAN-t, mert már próbáltam pár leírást, de azok nem NX7300-ban található, de hasonló kártyákra vonatkoztak.
Előre is köszönöm!
-
válasz
Rickenstein #2360 üzenetére
Köszi, kipróbálom majd a varázsbill. kombót
Viszont az XP rendszerpartíciója szent és sérthetetlen
Az a lényeg nekem, ha megunom a játszadozást az Ubuntu-val, egy mozdulat és nincs a gépben. Visszaállítani egy partíciót kissé macerásabb... arról nem is beszélve, hogy engednem kellene a Linuxnak az átméretezést. S hát szívtam én már már PartitionMagic-kel és volt 2 partícióm tele adatokkal, nincs 2 partícióm tele adatokkal... (igaz, a helygondjaim megoldódtak egy csapásra).
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Dark Archon #2353 üzenetére
Ettől függetlenül még mindig ezt javasolnám neked: [link] Esetleg előtte biztos ami biztos Ghost-old le a Windows rendszerpartíciót. Így biztos, hogy vissza tudod állítani, ha valami gond lenne.
Ja: tátsd még a szád egy kicsit:
Jobb klikk az asztalon -> Megjelenés beállításai -> Vizuális effektek fül -> Extra mellé rakj egy pöttyöt. Aztán pl. nyomd meg a WinKey + TAB -ot.Esetleg még testre is szabhatod:
Rendszer menü -> Adminisztráció -> Synaptic
keress rá a compizconfig-settings-manager -re és telepítsd.
Ezután a Megjelenítés beállításai -> Vizuális effektek fülön válaszd ki az Egyéni -t, majd nyomd meg a testreszabás gombot. -
doc
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #2356 üzenetére
nem aaaaz
azt tudtam hogy mikor jön ki a 7.10, engem a frissítéskezelő lepett meg azzal, hogy egy gombnyomással elintézi az upgrade-et, nem kell kézzel átírogatni a sources.list-ben a feisty-ket gutsy-ra -
doc
nagyúr
most látom csak, a frissítéskezelőben van egy ilyen:
A disztribúció új, "7.10" kiadása elérhető és egy Frissítés gomb.
ez mióta van? de nagyon jó, nem kell kézzel sources-t szerkeszteni -
válasz
Rickenstein #2340 üzenetére
Megoldottam. Mint kiderült, ha a kivehetőről indítom a gépet, akkor azt tekinti a Linux a hd0-nak, ezért írta ki, hogy nem mountolható a hd3. Namost ez úgy derült ki, hogy elindítottam a gépet a live cd-ről, átírtam a vinyón levő menu.lst-t az összes variációra... és a hd0,0 talált. Mivel csak hobbiból szórakozok ezzel, az utolsó, amit akartam, hogy szétcsesszem az NTFS-es vinyókat. S már sikerült Doom 3-aznom Ubuntu alól, ami nagy sikerélmény volt :-)
-
HXY
addikt
Hellosztok!
Az lenne a kérdésem, hogyan lehet kikapcsolni a kulcstartót, hogy ne kérje állandóan a jelszót, ha wifin kapcsolódik egy AP-hez? (természetesen a wpa/wep kódokat se)
-
dbius
veterán
válasz
ngabor2 #2280 üzenetére
"a másik kérdésem: hogy lehet kiiktatni az automatikus cd-mountolást 7.04 (kubuntu) alól? beteszek egy lemezt, egyből megfogja, feldobja az ablakot, hogy mit szeretnék csinálni. legszívesebben kisbaltával szétverni annak a fejét, aki ezt a baromságot beletette, de ez nincs az opciók között. végigtúrtam a kde beállításait, semmit nem találtam."
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de egy próbát megér, ha még aktuális:
K-menü - rendszerbeállítások - advanced/speciális fül - rendszerbeállítások
Itt a kettéosztott ablak alsó részében van: KDED Médiakezelő Szedd ki elölről a pipát, vagy alul a leállítás gomb
-
7
addikt
válasz
Dark Archon #2339 üzenetére
A vinyók - disztrótól meg attól függően, hogy SATA vagy IDE vinyóról van szó - kaphatnak "sd" kezdetű jelölést is. Nekem pl. a laptopom vinyója /dev/sda.
A pendrive is lehet sd**, de van, hogy más nevet kap. Mint említettem, ezt disztrónként más és más lehet. Erre vannak alkalmazások, hogy lecsekkold, mi micsoda, illetve néha kell kísérletezgetni is, ha más nincs. Ez így van, el kell fogadni sajnos.
Azért nem kell aggódni, van neki egyfajta szabványa, csak kicsit több dolog befolyásolja, hogy mi micsoda lesz a végén.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ezért érdemesebb UUID alapján mountolni a cuccokat. vagy label alapján, az egyszerűbb.
-
válasz
Rickenstein #2338 üzenetére
Na ez az, ha nincs bent a rack a linuxszal, egyik rendszer sem indul. Legyen egy boot record, ami az XP-t indítja az xp-s vinyón (ez az, amit meg tudok oldani az MBR helyreállításával) és legyen egy boot record a linuxos vinyón, ami a linuxot indítja (ehhez kéne a segítséged). S a kettő ne függjön egymástól.
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Ezesetben helyedben az elsődleges (fix) winyót kettéosztatnám az Ubuntu telepítővel, aztán mondjuk az egyik felén maradna a Windows, a másik felére meg menne az Ubuntu.
A kivehetőn ellenben csak egy NTFS partició lenne az adataimnak, oszt' jónapot. Ebben az esetben nem baj, ha néha kikapja az ember és anélkül indítja a gépet. Szerintem. -
válasz
Rickenstein #2338 üzenetére
Valamit félreértettél, az alaplapi bootmenüt akarom használni, most úgy van, ahogy a végére leírtad (eddig is tudtam XP-t indítani).
A rendszerfigyelő szerint a linuxos vinyó (5.1Gb Quantum): /dev/sdd1
Sz'al mégsem olyan egyszerű.Valamint azért lenne jó az alaplapi boot, mert a Quantum rackben van és kivenném néha. Ugyanakkor fizikailag a Grub a linuxos vinyón van, mert ha szerkesztem a menu.lst-t változik. Ugyanakkor az előző telepítésből is maradhatott valami, mert:
1., ha az XP-s partícióról indul a gép, akkor jó, tudom választani bármely oprendszert és működik is.
2., ha a linuxos vinyóról indítom, akkor is bejön a Grub, de semmi nem indul, mert azt írja, nem tudja mountolni a partíciót.Ezekszerint ez megkavarja a csatolási pontokat? Na mindegy, akkor hagyom így, csak az még egy marha nagy kérdés, mi van, ha kiveszem a racket? Mindjárt ki is próbálom.
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Dark Archon #2333 üzenetére
Egy igazi gányoló idióta
Miért az alaplapi boot menüt használod? Így jól szétcseszed a Windows és a Linux meghajtó betűjel / csatolási pont beállításait.
"nem igazán tudtam még hozzászokni a kretén linuxos meghajtó jelölésekre"
/dev/hda 1. winyó.
/dev/hdb 2. winyó.
/dev/hda1 1. winyó 1. particiója.
/dev/hda2 1. winyó 2. particiója.Húúú de bonyolult!!!
Boot-olj be linux alá, nyomd meg az Alt+F2-t és futtatásba írd be:
gksudo gedit /boot/grub/menu.lstMásold be ezt a végére (ha nincs ott):
# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/hda1
title Microsoft Windows XP Professional
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1A root sort értelemszerűen írd át, ha nem az elsődleges winyó első particióján van a Windows-od. Rájössz a logikájára, vagy segítsek?
Ezután már be tudsz boot-olni a Grub segítségével Windows alá.
-
Sziasztok!
Kéne egy kis help! Két nap szerencsétlenkedés után ittvok. Ubuntu 7.10 friss telepítés működik meg minden de van 1 kis bibim a hibernálás/felfüggesztéssel. Ha letolom majd vissza felébred minden ok de ha akarok nyomni egy ujrainditást v leállítást akkor a csík végén megáll és nem csinál semmit. Megnéztem csík nélkül és elküldi a signal -t de nem teljesül. Most az uswsusp csomaggal megy a hibernálás de nekem az eredeti lenne az igazi
Remélem tudtok segíteni!
Asus Notebook:
- Intel C2D T5500
- 1 GB Ram 667
- Intel GMA950Jah és Compiz-Fusion van és kell is!
Köszi!
mobal -
Üdv!
2-3-ra sikerült felraknom az Ubuntu 7.1-et. Először sikerült is úgy, hogy a Linuxos vinyón volt a Grub, aztán (mivel sikerült elszarnom a vga drivert, csak 640*480-ban ment) újratelepítettem, s mivel felcserélődtek a meghajtók - s nem igazán tudtam még hozzászokni a kretén linuxos meghajtó jelölésekre - belerondított az XP boot rekordjába. Ugyan ki lehet választani melyik rendszer induljon, meg arra is rájöttem, hogy állítom be a defaultot, de én azt szeretném, ha az alaplapi F8-as bootmenüből amelyik vinyót választom, az a rendszer indul. Az XP-t rendbe tudnám tenni a telepítő cd-jéről (javítókonzol, fixmbr), de gyanítom, ezek után az Ubuntu többé nem indulna.
Tehát a kérdés: hogyan tudom a Grubot áttenni a linuxos vinyóra? Lehetőleg úgy, hogy mindkét rendszer működjön (de leginkább az XP-nek ne legyen semmi baja).
Előre is köszi.
-
dbius
veterán
válasz
operator10 #2325 üzenetére
A conky alatti időjárás az egy weather screenlet.
Szerk: conky konfigolás pedig yetike linkjei alapján megoldható, én is kb. két napig farigcsáltam mire összeállítottam a nekem szimpatikus kinézetet.
-
7
addikt
válasz
operator10 #2327 üzenetére
~/.conkyrc
Megadom az én konfigomat:
# Conky configuration
background no
use_xft yes
#xftfont nu:size=8
#xftfont fixed:size=8
xftfont clean:size=8
xftalpha 0.8
out_to_console no
update_interval 5
total_run_times 0
own_window no
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 260 80
maximum_width 260
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders yes
draw_graph_borders yes
stippled_borders 1
border_margin 4
border_width 1
default_color grey
default_shade_color grey30
default_outline_color black
alignment bottom_left
gap_x 10
gap_y 15
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 2
override_utf8_locale yes
use_spacer no
TEXT
${color}$alignc$sysname $kernel on $machine
${color white}$alignc${exec whoami} @ $nodename
${color}$stippled_hr
${color}Date: ${color white}${time %Y.%m.%d. (%a)} ${alignr}${color}Uptime: ${color white}$uptime
${color}Time: ${color white}${time %H:%M} ${alignr}${color}Battery:${color white} ${battery C178}
${color}$stippled_hr
${color}CPU freq:${color white} ${freq} MHz ${alignr}${color}RAM: ${color white}$memmax
${color}$stippled_hr
${color}CPU used:${color white} ${cpu cpu1}% ${cpubar cpu1}
${color}RAM used:${color white} $memperc% $mem/$memmax ${membar}
${color}Swp used:${color white} $swapperc% $swap/$swapmax ${swapbar}
${color}Processes:${color white} $processes ${alignr}${color}Running:${color white} $running_processes
${color}$stippled_hr
${color}/${color white} ${fs_used_perc /}% ${fs_used /}/${fs_size /} ${fs_bar /}
${color}/home${color white} ${fs_used_perc /home}% ${fs_used /home}/${fs_size /home} ${fs_bar /home}
${color}$stippled_hr
${color}Down:${color white} ${downspeedf eth0} KiB/s${color} ${alignr}Up:${color white} ${upspeedf eth0} KiB/s
${color}Download:${color white} ${totaldown eth0}${alignr}${color}Upload:${color white} ${totalup eth0}
${color}Address:${color white} ${addr eth0} ${alignr}${color}TCP Connections:${color white} ${tcp_portmon 1 65535 count}
${color}$stippled_hr
${color}Master:${color white} ${mixer vol}% ${alignr}${color}PCM:${color white} ${mixer pcm}%
${alignc}${color white}${mpd_smart}Remélem, ebből átlátod majd nagyjából.
-
Troy.
addikt
szevasztok
a Flip 3D -t valahogyan elő lehet hívni? -
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2327 üzenetére
Ha már hőmérséklet, akkor inkább: Computer Temperature Monitor
Sianis
-
operator10
senior tag
-
Nand_i
tag
válasz
operator10 #2325 üzenetére
Hali!
Nem igazan erre valasz, de temahoz kapcsolodik. Adott egy Hp nc6400as notebook, gkrellm alatt latom az osszes termikus zona ertekeit, viszont conky alatt csak a cpu (acpitemp) adatot sikerul kicsalogatni. i2c sajnos nem mukodik, mivel ilyen eleresi ut nalam nincs, viszont ugye /sys/bus/acpi/... alatt megvannak a zonak. Tudna valaki segiteni?
Udv, Nandi
-
GD
őstag
válasz
operator10 #2322 üzenetére
magát a program indító parancs nevét, ami sokszor kísértetiesen hasonlít a porgram nevére, rakod be az automatikusan eliundulók közé a munkameneteknél
ha nem vagy biztos mi a parancs akkor nézd meg pl az indítóikon tulajdonságait vagy konzolban parancs név kezdő betűi és TAB nyomása, vagy tálca kisalakmazás fogaskerék(alkalmazások indítása) elkezded gépelni és auto kiegészíti a nevet, enter, és ha az indul ami kell, megvan a parancs neve.. -
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2320 üzenetére
A Gnome munkamenet beállítójával gyakorlatilag bármi tud futni minden induláskor.
Sianis
-
dbius
veterán
válasz
operator10 #2318 üzenetére
Van még lehetőséged, pl. screenlets, ill. conky: [link]
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2316 üzenetére
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2314 üzenetére
Én átnéztem a 7.04-es kialkalmazásokat és amiket belepakoltak 2.20-ba, csak annyival több a 7.10-es listája, semmivel sem kevesebb. Szóval valami utólag telepített dolognak kell lennie.
Sianis
-
operator10
senior tag
Tehát: Klick a panelra- hozzáadás a panelhoz-és innen választottam ki. tudom hogy nehéz így segíteni, hogy magam sem emlékszem rendesen
valószínűleg, ugyan ez a kisalkalmazás volt, mint most(hálozat figyelő)de abban tudtam állítani hogy a le és feltöltéseket hogyan írja ki a panelra. Pl: %-ban, számmal, milyen, mekkora betűtípussal, stb.....
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2312 üzenetére
És pontosan mit is tudott és hogyan is tudta ezt ez a kisalkalmazás?
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2310 üzenetére
Biztos, hogy alapból benne volt Feisty-ben? Mert nekem még az van és én alap telepítésben nem találok ilyesmit.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2308 üzenetére
A Hálózatfigyelőnek van és "volt" értelme. Azóta erős konkurenciává vált a NetworkManager. De a kettő persze nem ugyanaz.
Sianis
-
operator10
senior tag
válasz
#25954560 #2307 üzenetére
Ez a gáz hogy nem emlékezem rá
Minden telepítésnél már alapbol adtam hozzá a panelhez. tehát maga a rendszer része volt. Azért tetszett mert számmal kilehetett íratni vele a le-feltöltést. De most gutsy-ban meg csak ez a hálozatfigyelő van. Értelme ennek szerintem semmi
-
törölt tag
válasz
operator10 #2306 üzenetére
hogy hivtak azt a progit?
'sudo apt-get install'-al nem megy fel? -
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2304 üzenetére
Panelhoz add hozzá a Rendszerfigyelő kisalkalmazást:
Jobb-klikk a panelelen -> Hozzáadás a panelhez... -> a többit megtalálod. Ezután pedig testreszabod, hogy mit is akarsz látni.
Sianis
-
operator10
senior tag
Nah, hát win alatt sem játszható le, de már nem is érdekes, megszereztem más formátumban. Ami viszont még mindíg érdekelne. van e olyan kisalkalmazás, program, ami grafikusan, folyamatosan jelezni nekem a le és feltöltéseket. (7.04-ben volt) csak nem értem hová lett Gutsy-ból. Hozzá adtam a panelhez, és mindent kafán kijelzett. na ez kéne nekem, vagy valami alternativája. Továbbá egy olyan progi(sajnos win alá tök jók vannak) ami minden infot közöl egy dvd lemezről. Ezekben tudnátok segíteni?
Kösszönöm -
Sianis
addikt
válasz
operator10 #2297 üzenetére
A gond az encrypted szóval van. Szerintem más WMW-t le lehet játszani. Legalábbis nekem eddig nem volt gondom a videók lejátszásával Totemmel.
Sianis
-
pitipeti
csendes tag
válasz
operator10 #2298 üzenetére
Nálam ezek vannak feltelepítve és megy minden:
gstreamer0.10-alsa
gstreamer0.10-esd
gstreamer0.10-ffmpeg
gstreamer0.10-fluendo-mp3
gstreamer0.10-fluendo-mpegdemux
gstreamer0.10-gl
gstreamer0.10-gnomevfs
gstreamer0.10-gnonlin
gstreamer0.10-pitfdll
gstreamer0.10-plugins-bad
gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse
gstreamer0.10-plugins-base
gstreamer0.10-plugins-base-apps
gstreamer0.10-plugins-good
gstreamer0.10-plugins-ugly
gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse
gstreamer0.10-sdl
gstreamer0.10-tool
gstreamer0.10-x
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Plazma TV topic
- Filmvilág
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Nincs megállás akkuméretben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest