- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
ALI_G
veterán
válasz
Whaskes #3098 üzenetére
ati 9800se, szoftmoddolható, bár az a része úgy se kell, csak fejlesztek linuxban, járszani nem. Viszont driverre fene se emléxik, hogy fent van-e vagy sem.
Azt már mondták, hogy xorg.conf-ba kell nyúlni, de meg se találtam a kis fájlockát.amúgy az a stop az mi? parancs...?
-
Whaskes
senior tag
gondolom valami laposképernyőd van.. x-et kéne configolni és ott be lehet jeloni a tamogatott felbontasokat. nyomsz egy ctrl+alt+f1-et pl. aztán beírod, hogy: /etc/init.d/gdm vagy kde. stop ezutan ezt írod be nekije.: dpkg-reconfigure xserver-xorg és itt megadod a kérdezett infokat. utána restart vagy elindítod a gdm-et. esetlek a kde-t nemtudom mivan neked. nvidia vagy ati kartyad van? driver hozza fel van pakolva? ha igen direct rendering kell?
-
ALI_G
veterán
eszembe jutott
a felhasználó névvel volt a gond, mert nem lehet _ "alsószóköz" a névben. Csak erre már nem emlékeztem.next kérdés: hogy lehet átállítani a felbontást, ha nincs benne a listában ami nekem kellene (1680*1050). A max amit felkínál 1280*1024.
-
-
ALI_G
veterán
elfelejtettem a jelszavam és vagy a felhasználónevem. Mit tudok tenni?
-
GD
őstag
igazából egy tematizált ubuntu kalauz2007 plus-t össze lehetne már szedni a topikban felgyűlt tudásból, olyan tudásbázisként, a kezdőknek elég lenne pöccinteni egy linket
meg jól jön ha vmit régen csinált már az ember és elfelejtette hogy is volt..
-
törölt tag
válasz
#25954560 #3085 üzenetére
szoval utananezel h a billentyukombinacioid hol vannak beallitva.
ezutan a showkey-vel megtudod h mi a _keycode_-ja az adott bill-nek (man showkey) es ezt a konfigfajlodba beirod.
mod: ha igaz van egy hotkey-setup nevu csomag, az vagy fent van vagy felteszed es beallitod azzal.
-
Whaskes
senior tag
sziasztok! van egy ibm r50e laptopom ubuntu 7.10-el telepítve. a nyíl billentyűknél van 2 +gomb amit beszeretnék állítani, hogy ha megnyomom pl a bal oldalit, akkor uorjon át a bal oldali munkaasztalra. hol lehet az ilyeneket beállítani, ha lehet?
-
zoltanz
nagyúr
Milyen CD/DVD író program ismeri a "daa" kiterjesztésű formátumot ami egy 20 az egyben
, lemezkép azaz image fájl és tömörítést is használ. Az internet sávszlességéhez optimalizált formátum nagyon jól lehet használi és sokminden ebben elérhető.
-
doc
nagyúr
az xlinkset hogy tudnám feltenni?
az apt-cache search nem mondott rá semmit, a links és elinks csomagok fent vannak -
duo
addikt
üdv fórumtársak. segítség kellene. elkezdtem optimalizálgatni rendszerem az apt-build-del. kisebb csomagokat (firefox) már megtettem. viszont a kernel-image újraforgatása az gáz. először is több mint 5 óráig tartott és még folytatta volna de betelt a partíció. ami nem kicsi mert egy 23 gigás partíción van az ubi. és ebből még 9,5 giga szabad volt. mondom: elég lesz ez... AHAN. no disk space hibaüzivel állt le. és egyébként sem volt tiszta számomra: mintha egymás után forgatott volna vagy 5 vagy 6 kernelt. értsd láttam ahogy fordul a bzImage aztán a modulok aztán bepakolja őket a helyükre ééés előről. mi lehet ez? miért kell ennyi hely egy rohadvány kernelnek? hun van a szabó bakter?
tapasztalatokat tippeket szeretnék kérni.
-----------------
azon tanakodom vajon rosszul állítottam esetleg be valamit az apt-build.confban (azóta megadtam a home-omban két könyvtárat. ott van 37Gb. free)
egyébiránt mindent úgy állítottem be ahogy dokumentációban olvastam. 2x is ellenőríztem
-----------------
AMD rendszeren gutsy van fent.
-----------------
szíves segítséget előre is köszönöm.duo
-
EmThor
addikt
no, ubuntu-t gyorsan "lecseréltem" kiwi ubuntura, megy minden pöpec, de hogy a windows-t igazán kiválthassa, 1-2 dolog hiányzik
-nvidia driver felbontást valahogy nem akarja megtartani, de hamar visszaállítom. tv-re is sikerült 720p képet kirakni
-x-fi hangkártyámat egyáltalán nem támogatja, 1db béta 64bites linux driver van csak a creative oldalán
-esik szét a kép, v-sync-et hiába kapcsolom be, de ez a videólejátszásnál a legrosszabb, legyen az vlc, xine vagy mplayerlehet suse 10.3-al próbálkozok 64biten, csak így kényelmes volt kiwivel, hogy firefox alá megvan az összes flash plugin, stb
-
doc
nagyúr
Hubuntu - rovásírás támogatással, ennek megfelelő fonttal, ómagyar nyelven
a grafikai elemekben ősi magyar, szittya, hun motívumokkal -
thaler2
senior tag
Warez ubuntu >> KAMUbuntu...
-
dbius
veterán
Nagyon megpihent a totyik....
Miért hagytátok ki a RESTubuntu-t?
-
duo
addikt
subuntu esetleg. azoknak, akik csak rootként akarnak garázdálkodni, a legjobb LTS kiadás meg ODAbuntu lesz mer majd nagyon odab@sz
-
thaler2
senior tag
Hi ALL!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kiwi 7.10-ben szintén van lehetőség 2 klikkel telepíteni az nvidia drivert? Értem ezt úgy, hogy felajánlja, hogy van restricted drivers, én ráklikkelek, hogy engedélyezem, és már települ is. Ez a funkció megtalálható a kiwiben?
üdv.
-
sghc_toma
senior tag
FUBUntu a reppereknek... illetve TABUntu azoknak, akik egyszer felteszik, és utána soha többet nem kapcsolják be a gépet....
doc (#3058): nem is volt szar...
-
nyúlon_túl
csendes tag
meg RUBuntu azoknak, kik csak dörzsölgetik a monitor előtt....
-
Vladi
nagyúr
válasz
nyúlon_túl #3051 üzenetére
Van még olyan betű az abc-ben, amivel nem készült ubuntu variáns? Lubuntu? Hubuntu? Pubuntu?
-
nyúlon_túl
csendes tag
offline software-ek leginkabb gnome-os pogik: gnomebaker, pidgin, xine,rythmbox de van skype, összes webes google finomság maps, blogger, youtube, wikipedia, faqly, meebo
Hát én adok neki két évet és ott fog figyelni a GRUB-ban
-
doc
nagyúr
válasz
ebben már a 17-es enlightenment van?
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Bezony. Ígéretesnek tűnik.
-
nyúlon_túl
csendes tag
válasz
Rickenstein #3050 üzenetére
Ja Fedorával nem - de lehet, hogy a jövőben Gos-sal igen. Próbálta már vki? Egy enlightenment-es ubuntu alapú webkettes cuccokkal megpakolt os
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Rickenstein #3048 üzenetére
livna egy fedora repó, nincs köze az Ubihoz, azért volt off-ban..
-
sghc_toma
senior tag
áá, megvárom, míg bekerül a "rendes" livnaba.. nagy szükségem nincs rá, inkább várok még tapasztalatokra.. mondjuk energiagazdálkodásban nem hinném, hogy sokat javult, és hát nekem csak azért a gyári driver van fent, mert azzal zabál a legkevesebbet a VGA-m... azért kösz, hogy szóltál..
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Rickenstein #3044 üzenetére
hmm, akkor Ati megint nagyot alkotott?
gondolom pár nap, aztán lesz Livna repóban, majd akkor kipróbálom én is.. -
sghc_toma
senior tag
Vladi: Nameg nemrég kiadták a kódját, szóval ati fronton jelentős fejlődés várható a jövőben.
igazából az AMD a VGA-k specifikációjá(nak egy részé)t tette elérhetővé.. a jelentős fejlődés meg már elindult, a nagyrészt Novell-ék által fejlesztett RadeonHD driver formájában..Rickenstein: itt van egy leírás, hogyan lehet feltenni a 7.11-et Ubira... // na, látom ezzel elkéstem... mindegy, marad, hátha még jó lesz valakinek...
-
7
addikt
válasz
Rickenstein #3039 üzenetére
Arra, hogy a Xinerama-t nem szereti, ha van 3D-s gyorsitas.
Tovabba hajlamos fagyni. Ezt az xorg.conf hosszas turkalasaval ki lehet kuszobolni.
-
Rickenstein
senior tag
Kérdés:
Az ati legújabb driver-e már támogatja a compiz-t. Eddig xgl-t használtam. Tud valaki vmi tuti receptet, hogy mire kell figyelni az új driver telepítése után? -
Vladi
nagyúr
válasz
zoltanz #3037 üzenetére
Valójában már most is vannak nyílt forrású driverek. nVidiához az nv (erről keveset tudok) atihoz a radeon. Ez utóbbi - bizonyos típusokkal - 3d-s gyorsítást is tud. Nameg nemrég kiadták a kódját, szóval ati fronton jelentős fejlődés várható a jövőben.
De ne feledkezzünk meg az intel chipekről sem. -
zoltanz
nagyúr
Igen meg az OpenOffice fájlokban is van ami már eredetileg nyiltforráskódú volt, de már nem, azért nem ártana ha megállapdnának a jövőt illetően, ne kelljen mindig rakosgati ide-oda. Szerintem elöbb utóbb lesz driver vagy felvásárolnak egy céget vagy kiadnak valami OpenGL -t támogató videókártyát.
-
zoltanz
nagyúr
Az nem szabad szoftver, azaz nem nyilt forráskódú használj Xubuntu Mint -et ahhoz letöltöd a driver -t bekapcsolod menűbe oszt jóvan.. Anélkűl sem lasabb a rendszer, én használok Windows -is egyébként egy másik vincseszteren, nem árthat ha az ember ért hozzá és figyel rá nehogy elkanászodjon
.
-
zoltanz
nagyúr
Csdak pozitív dolgokat tudok mondani az új Ubuntu KIWI 7.10 -ről stabil legalább is eddig. Kezeli még a DJVU képformátumot is. A zeneljátszón pedig Audacious nagyon használható pl. audió CD íráshoz számolja a kijelölt tömörített fájlok össszesített idejeit is és a beépített equalizer -is hasznos, optimalizálni lehet master -elni a túlvezérelt felvételeket is. Ahogy néztem a kész telepítés után 2 GB -ot foglal plusz a lapozófájl ami 256 MB esetemben 512 MB.
-
GD
őstag
tapasztalt vki olyat hogy ha hibernációból jön vissza, fagy a rendszer?
logokban nem találtam okát még
máskor nem fordult elő az aktuális telepítésnél -
-
-
HZSolti
tag
válasz
Rickenstein #3018 üzenetére
Megoldottam, feltettem a 7.10-et:
thx -
Problémám támadt tv-tuner használata/konfigurálása közben.
tvtime-ot feltelepítettem, indításkor a következő hibaüzit kaptam:
[I]sh4d0w@neptunus:~$ tvtime
Futtatás: tvtime 1.0.2.
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
I/O warning : failed to load external entity "/home/sh4d0w/.tvtime/tvtime.xml"
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
Nem sikerült a(z) /home/sh4d0w/.tvtime/tvtime.xml tulajdonosának megváltoztatása: Hozzáférés megtagadva.
xvoutput: No XVIDEO port found which supports YUY2 images.*** tvtime requires hardware YUY2 overlay support from your video card
*** driver. If you are using an older NVIDIA card (TNT2), then
*** this capability is only available with their binary drivers.
*** For some ATI cards, this feature may be found in the experimental
*** GATOS drivers: http://gatos.souceforge.net/
*** If unsure, please check with your distribution to see if your
*** X driver supports hardware overlay surfaces.[/I]A videokártya ATi. A GATOS driver felejtős, régi és csak XFree-t támogat.
-
ngabor2
nagyúr
activesync helyettesítő cucc nincs linux alá? eddig a raki nevezetű akármit találtam, de azzal nem sikerült zöldágyra vergődni. wm5 van a pda-mon, ezt kellene gépről zargatni.
-
Siriusb
veterán
Tudja valaki, hogy Ubuntu 7,10-ben mi lehet az oka, ha a taskbar-on lévő munkaterület váltóra kattintok, eltűnik minden a képernyőről, csak a háttér látszik, s nem is lehet visszahozni semmit.
Compiz megy, munkaasztal kocka bekapcsolva, amit forgatni tudok. A munkaterület váltón mégis csak 3 munkaterület jelenik meg! -
Dartimperial
tag
válasz
Rickenstein #3010 üzenetére
Gondoltam már erre is.Csak hát nincs kedvem lecserélni a fasz kis Zyxel routeremet.
-
HZSolti
tag
válasz
Rickenstein #3012 üzenetére
Köszi,
de sajna itteni tanácsra /bár nem biztos ,hogy sajna/ a 7.04-es verziót raktam fel.
Ezzel mi a helyzet vizuálisan? -
Rickenstein
senior tag
válasz
HZSolti #3011 üzenetére
1.
Ubuntu 7.10 -ben nem kell felrakni a Beryl-t, mert abba már belerakták a Compiz és a Beryl összeolvasztásával született Compiz-fusion-t (Jobb klikk az asztalon > Háttér megváltoztatása > Vizuális effektek fül). Ha azt akarod buherálni akkor a Rendszer > Adminisztráció > Synaptic csomagkezelővel telepítsd fel a compizconfig-settings-manager csomagot (telepítés utáni indítás: Rendszer > Beállítások > Advanced Desktop Effects Settings).
2.
Jobb klikk a főmenűn > Menük szerkesztése > keresd ki az NVidia Control Panel-t > Jobb klikk rá > Tulajdonságok > Parancs mezőbe a parancs elejére írd be azt, hogy gksudo (+szóköz). Ezután Okézd le, majd indítsd el újból az NVIDIA Control Panel-t. Így már el fogja tudni menteni a xorg.conf fájlt. -
HZSolti
tag
#3001???
help plz -
Rickenstein
senior tag
válasz
Dartimperial #3008 üzenetére
A megoldás lehet a problémádra egy torrent klienst tartalmazó router. Volt is itt a PH!-n erről egy cikk.
-
yann
csendes tag
Üdv,
nem tudja valaki megmondani, hogy lehet megcsinálni (meg lehet?) azt, hogy programok indításához bill. parancsokat állítsak be gutsy alatt? pl: lenyomom a CTRL-M -et és elindul az mplayer. A rendszerparancsokhoz már be tudtam állítani billentyűket, de nem láttam, hogy új parancsokat is beállíthatnék-e.
és ha már mplayer, hogy lehet beállítani, hogy ugyanúgy működjön, mint XP alatt? (bal egérgomb-pause, középső -váltás teljes nézetre, scroll -hangerő állítás...) néztem az mplayer key settings -ét, de vagy vak vagyok, vagy hülye, vagy nincs ott erre lehetőség. (feltételezem a második állítás a helytálló, ezért kérdezek)
ja és hogy lehet belecsempészni azt a szintén windows-os funkciót, hogy amint befejezi a film lejátszását, fél perc után kikapcsolja a gépet?
előre is köszi a segítséget. -
Dartimperial
tag
"szerver oldalon" maxtor NAS-ok vannak fix oprendszerrel. azokon nem tudok futtatni semmit.az lenne a leg jobb ha a maxtornak lenne egy webes felülete(amugy van de csak config) egy torrent letöltövel és akkor nem kéne külön egy gépet tartanom a letöltésekre ami hálora tölt.
-
Dartimperial
tag
Köszönöm Urak a segitséget!
-
EmThor
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3005 üzenetére
ez csak természetes, köszönöm a gyors válaszod!
-
EmThor
addikt
üdv
abszolút n00b vagyok linuxhoz, xp-m van fenn de váltanék, vid kártya (nvidia) + x-fi hang drivereket már találtam, torrent, film net + zene lenne, melyik linuxot rakjam fel?
suse 10.3 vagy valamelyik ubuntu? sok éve xp-zek, tapasztalat van, de linuxhoz 0.
szal melyik "felhasználóbarát"Köszi!
-
G4bi89
senior tag
Na hali ismét lenne egy kérdésem.
Szóval éppen egy Creative webkamerát akarok beüzemelni.
Innen probálok:
[link]
letölteni egy drivert le is szedem utánna kitömörítem kapok egy mappát ami tele fájlokkal de egyik se indítható el szóval nem tudom feltelepíteni.Szóval mivel lehetne feltenni?
Jobban most nem tudom elmagyarázni mert nem ülők éppen az adott gép elött. -
HZSolti
tag
Sziasztok,
mint feljebb írtam, most ismerkedem az Ubuntu-val, és hát lenne kérdésem bőven1enlőre :vizuálisan szeretném feldobni kicsit azaz a Beryl-t szeretném aktíválni, pontosabban a beállításait, de sajna nem reagál rá. Profil csinálok, elmentem, beolvastatom, aktíválom, de semmi..
Beryl Manager, Beryl Settings Manager, Beryl Settings Manager /simple/
ezek vannak fent.
Beállításnál asztali effekt müxi, de ha kikapcsolom sem akarja az igazságot a Beryl.
Van erre valamiféle megoldás, vagy full láma a kérdés?Másik: nvidia driver fent, remekül be lehet állítani a dolgokat csak épp elmenteni nem engedi a conf. fileba. Vajh miért?
Unable to remove old X config backup file '/etc/X11/xorg.conf.backup'
eme üzit dobja fel.
Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest