Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
Aktív témák
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
És a 60Hz helyett nagyobb kéne?
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
A tv-t milyen felbontáson szeretnéd?
-
kovaax
őstag
válasz
üzenetére
Az a hozzászólásszámomnak szól.
Amúgy 16 éve dolgozok (bóti) unix környezetben, 14-15 éve kizárólag linux van az otthoni gépe(i)men. De nem vagyok egy linux guru, mondjuk inkább egy jobb parancssoros user. A klikkelgetős linuxokkal most ismerkedem, így vetődtem ide is. -
válasz
janos666
üzenetére
Az a baj ezekkel a programokkal, hogy mindegyik a wodim alrendszerre támaszkodik, ami egy ipari méretű hulladék. Szedd le a fenébe a wodimot és az aktuális cdrecordot, majd rakd fel a valódi cdrecord csomagot és menni fog nagy valószínűséggel.
A site-on is ott a figyelmeztetés:
"Warning: do not use Debian binaries/sources as they include many Debian specific bugs and still do not run correctly on Linux-2.6"
-
janos666
nagyúr
Egyelőre nem tudom még mi a gond (az is lehet, hogy bedöglött a DVD író), de nem sikerül Ubuntu alatt kiírni egy Windows 7 telepítő DVD-t az eredeti msdn ISO-ból.
Mondjuk azon nem lepődtem meg, hogy írás után nem olvassa be az UDF filerendszerű lemezt (sőt, azt mondja, nincs lemez...), de bootolni sem akar róla a gép. A 9.10-es ubuntu beépített DVD írója (Brasero) nem képes rá, hogy egy ISO-t a filerendszerétől függetlenül írjon ki bitrő bitre, hiba nélkül?
Mivel lehetne felvarázsolni a DVD-re a képfilet? Mintha lenne Nero for Linux, az támogat UDF ISO-kat?
(Előbb eldibáltam 2 sima DVD-R-t, most leugrottam a boltba, és vettem egy DVD+RW-t, és ugyan az, szóval nem lemez hiba.) -
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez nagyon jó és tömör leírás: [link].
Nyilván a te monitorod most jól be van állítva, azt biztos fel is fogod ismerni az xorg.conf-ban. A TV (ugye az a másik kijelző?
) paramétereit meg a leírás alapján meg lehet adni. A frissítési frekvenciák meg magától adódnak, vagy windows rendszerből ki is lehet őket olvasni, és akkor csak át kell másolni. 
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Elképzelhetőnek tartom, hogy az xorg.conf-ban be lehet állítani külön kijelzőnként is. Még nem láttam multimonitoros konfigot, fel tudnád tölteni valahova az xorg.conf fájlodat (bemásolni ide hosszú lenne)? Vagy dobj egy emailt (adatlapon ugyebár megtekinthető), megnézzük, hátha manuálisan orvosolható.

Thunderbird friss telepítése:
echo "deb http://switch.dl.sourceforge.net/project/ubuntuzilla/apt all main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list > /dev/null
sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com C1289A29
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntuzilla
ubuntuzilla.py -a install -p firefox -
trassher
addikt
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy SiS 771/671-es grafikus vezérlőt honnan tudnék telepíteni ubuntu 9.10-re?
-
rtom
senior tag
válasz
FixY67
üzenetére
Röviden: nem.
Bővebben: kellene egy cross-compiler, a "mips cross compiler" kulcsszavakra keresve a google elég sok találatot dob, de nekem mindegyik hardcore kategóriának tűnik.
Szerk.: no, mégis találtam forráskódot itt; de nem tudtam kicsomagolni, vmi hibát dob: "Invalid archive directory". Egy próbát talán megér.
-
FixY67
senior tag
Létezik arra valami egészen primitív, egyszerű módszer, hogy x86-os linuxon mips architektúrára fordítsak kisebb programokat?
-
törölt tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
melyik VBoxot tetted fel? a virtualbox-ose-t vagy a VBox oldaláról illetve az ott leírt módon felvett tárolóból letöltött csomagot? az ose (opensource edition) verzióban nincs usb-támogatás. tedd fel a tárolót az [itt leírt módon], utána virtualbox guest additions telepítése a vendégrendszert futtató ablakban az Eszközök>guest additions telepítése pontban. ezután a vendég XP-ben a Sajátgép>cd-meghajtóra katt. automatikusan elindul a telepítő. lefut, újraindítod a vendég OS-t. innentől rakhatod teljes képernyőre, lesz usb, az egér nem ragad a vendégbe, fájlmegosztás, stb.
na, lassú voltam.
-
rtom
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Válasz ugyan nem érkezett arra a kérdésemre, hogy melyik ubuntu verziót használod, de annak reményében, hogy 9.04 vagy 9.10 fut nálad, az eljárás a következő:
Virtualbox telepítés után (OSE verzió nem jó, csak a SUN oldaláról származó!!!!!) az USB-s eszközök szürkék, nem választhatóak. Először hozzá kell adni a useredet a vboxuser csoporthoz, ehhez Rendszer->Adminisztráció->Felhasználók és csoportok kezelése, lent lévő kulcsra katt, sudo jelszó megad, vboxuser csoporthoz hozzáadod magad, párhuzamosan terminálban lekérdezed a vbox user group ID-t:
grep vboxusers /etc/group
majd a csoportok tulajdonságainál a kapott ID-t megadod, majd OK. Ezután már csak a Virtualbox-ban kell az eszközöket hozzáadnod és elméletileg működnie kell. Részletek itt. -
válasz
ntomka
üzenetére
Nem, úgy indítottam, ahogy leírtad. Felbontást tudok állítani, frissítést nem. Tartok tőle, hogy a driver nem kezeli, hogy a monitor 75Hz-n, a TV 50Hz-n menjen, hanem egyformára fixálja.
Másik nagy gondom a Thunderbird. A szoftverlistából feltéve egyrészt angolul pakolja fel (miért?!), ráadásul csak a 2-es verziót. A 3-ashoz meg meg folyton rá kell nyomni a futtatás engedélyezéséhez, mert szöveges parancsfile-t futtat. Ezt is túlélném. Viszont most ahhoz képest, hogy magyart töltöttem le, Inbox és Draft jelenik meg az újonnan létrejövő mappáknál, ha át akarom nevezni, akkor létrejön ugyanaz mégegyszer (az egész beérkezett leveleket lemásolja). Ez már eleve gáz, de amikor bezárom a programot és újra megnyitom, már csak az Inbox nevű van meg. Oké, hogy átirányítottam a könyvtárakat az NTFS rendszerre, mert közösíteni akarom, hogy XP-ről is használni lehessen, de az is magyar volt. Nem értem, hogy lehet így elcseszve valami. Édesanyám gépéről van szó, tehát angol verzió használata nem megoldható. Félő, hogy marad az XP, mert ennek a Linuxnak még olyan gyermekbetegségei vannak, hogy szánalom. De legalább gyorsan indul. Hurrá.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Nah most a haterrel annyi a valtozas hogy elsonek feher,es utannah a taakarom allitani masra,akkor lessz fekete.
Harry
oszi: ) -
harry
veterán
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Most írta, hogy azzal valami gond van...
[pod]Diablo - Krusader pl.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Gnome Commander
-
PiciKenny
senior tag
Sziasztok
Olyan érdekelne engem hogy melyik tűzfalat ajánltok ubira, s hogyan tudom beállítani a portokat qtorrentre amsnre hogy maxal töltsön le és fel? Előre is köszönöm. -
ntomka
nagyúr
Tudom, nagyon off, de az itteni Ubuntu közösség oltárán szeretném feláldozni az 1000. szakmai hozzászólásom! Ez az!

-
Prego
senior tag
Nah sikerült. Most meg akarom nyitni a Windows hálózatok mappát, azt írja: A hely nem csatolható A megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról.
Beírtam, hogy smb://192.168.4.102/, erre felsorolta a megosztott mappákat, de csak a Users-be tudok belelépni (végülis doksik megosztásához elegendő), a Filmek és Database mappákba nem. Itt valami Windowsos jogosultságkezelés lesz a gond ezek szerint, Vista kimaradt az életemből, az új MS csodával még ismerkedek.
Bár most látom, hogy látja az összes OTTHONI-PC meghajtót (ami eleve furcsa), és azon belül bármelyiket elérem.
Akkor lényegében probléma megoldva, kössz.
Esetleg visszafelé (szal hogy windowsból lássam a linuxos gépet)? :$ -
-
-
Prego
senior tag
Feltettem az összes progit, amit az Ubuntu szoftverközpont kidobott a Samba névre való kereséssel. Hol láthatom a Win 7-es megosztásaimat?
-
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Hát, fogalmam sincs, ezzel nem találkoztam. De, hogy érted, hogy nem tudod állítani? A Megjelenésnél kiválasztod az egyik alap képet, vagy betallózol egyet és nem alkalmazza? Újraindítás után sem?
Más nem, Alt+F2 -> gconf-editor
desktop -> background -> draw_background, ellenőrizd, hogy be van-e pipálva, majd indítsál egyet újra, ha nincsen és bepipáltad most.
Még esetleg előfordulhat olyankor is a feketedés, ha a kép elérési útvonala nem stimmel.Mod: mivel most nézem, hogy átírtad, a probléma megoldása egyértelműen az, hogy a háttérként alkalmazni kívánt képet átmásolod mondjuk a saját könyvtáradba, valahova elhelyezve benne, majd azt rakod ki.
Az NTFS automatikus csatolásához a /etc/fstab fájlba kell beleirkálni. Ha nem szeretnél szenvedni vele, akkor pedig rakd fel az ntfs-config csomagot, majd csatold le az NTFS fájlrendszereket, nyisd meg a progit a Rendszer -> Adminisztráció -> NTFS beállító eszközre kattintva, és engedélyezd a kívánt partíciókat, azok olvasását és írását. Ha ezt megtetted, akkor újraindítás után auto csatolódnak, mert az fstabba is beleírta a szükséges dolgokat. Azt esetleg UUID-kkel ki lehetne egészíteni, hogy tökéletesen működjön mindig, de ez már csak részletkérdés. -
[pod]Diablo
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
kiegtem: Daz ablakok atlatszosaga mar megvan,csak most valamiert nemtudom atallitani a hatterem.Mikor belepek altalab mindig fekete mert w7es particiorol toltom,be es hogy tudjam hasznalni azoakt,eloszor rakell lepne,meg kell adni az engedelyt hozza,csak miutan ralepek,eltunik automatikusan a fekete hatter,es bejon amit beallitottam,de most atallitani sem tudom.Hamar itt tartok lenne meg 1 olyan kerdesem hogy azt nem lehet valahogy beallitani hogy pl a itt az elejen emlitett particios dolgonal,ne keljen beirnom a rendszergazda jelszot,es engdelyeznem a hasznalatot,hanem automatikusan porogjon a dolog?
Elore megegyszer koszi a segitseget !
-
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ööö... gondolom most az adminisztráció menüből indítottad. Ez azért lehet, mert az xorg.conf fájlt a módszerünk root-ként hozza létre, normál felhasználóként nem tudod írni. Tedd tulajdonossá magad:
sudo chown teneved /etc/X11/xorg.conf
Ezután próbáld meg az nvidia-settings-et. -
harry
veterán
Láttam van csomag PPA-n mplayer+dshowserver-rel, így már nem kell magunknak játszani, hogy fordítgatással működésre bírjuk a CoreAVCDedocer kodeket. A gondom az, hogy így viszont nincs hang az mplayerben (ubuntu repos változatban volt más lejátszónál van). Kimenet:
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
==========================================================================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...Nem ír hibát, de nincs hang. Mi lehet a gond?
-
válasz
Kendek
üzenetére
Affene, de megszívatott ez a cucc. Feltettem kipróbálásra, de nekem egyáltalán nem jött be, hát, természetesen leszedtem. Precíz ember vagyok, apt-get autoremove --purge ...
Erre y, minden rendben. Nézegetem ezt az ablakok elmosását a Compiz beállításánál, az elmosásszűrőt beállítom MIP térképre, lefagy a kép. Természetesen Ctrl+Alt+Backspace. Bejelentkezek, erre bejön egy xterm szerű kis ablak, csak ablakkeret nélkül a fehérség, parancsaimra vár. Persze egyből a Compizra gyanakodtam, elő a tartalék, kísérleti Debian rendszer, mentésből vissza a Compiz beállítása. Egyértelmű, hogy nem ez volt a megoldás. Nyomattam egy gnome-panel parancsot és bejött. Némi szenvedés meg emlékezés után rájöttem, hogy a nautilus csomagot leszedte az előbb automatikusan, de nem lett jó a felrakása után sem. Rájöttem, hogy az indítópult is hiányzik egy az egyben. Nyomattam egy ubuntu-desktop kijelölést telepítésre Synapticban, és rájöttem, hogy a gnome-session is hiányzik, hát felraktam. Láss csodát, jó lett. Illetve majdnem. A Compiz beállításához a /home/kendek/.gconf/apps/compizconfig könyvtárat kellett visszaállítani, mert bejelentkezés után képfagyi várt.
Na mi a tanulság? Ha valami ilyesmi problémába ütközünk, ellenőrizzük le az ubuntu-desktop függőségeit, és rakjuk vissza azt ami hiányzik. Sose feledjük azt sem, hogy mindig legyen biztonsági mentésünk, és, hogy a Compiz beállításának a könyvtára ott van ahol leírtam.
-
-
HollyBoni
veterán
Most raktam fel egy xp-t ubi alá virtualbox-ba,de nem tudom vele felismertetni az usb eszközöket,pedig hozzáadtam a konfigurációs menüben.
Nem tudja valaki hogy lehetne? -
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Felraktam én is. A következők a teendők lépésről-lépésre:
Felveszed a tárolót:
ppa:erik-b-andersen/rgba-gtk
Csomagkezelővel felrakod a gnome-color-chooser nevű csomagot.
Rendszer -> Beállítások -> Gnome Color Choosert elindítod.
Téma-motorok fül -> Global bepipa -> Murrine kiválaszt -> Beállítások -> A Enable/Disable RGBA Support beállítása Enable/Disable RGBA Support bepipa, majd alkalmaz, ennyi.
Aztán pár ablak áttetsző lesz, mint ezen alkalmazás ablaka, számológép, stb...
Vagy megfelel ez, ezzel a témával, ezen pár alkalmazással, vagy a Compizt hívod segítségül, amelyet már ismertettem.
-
Prego
senior tag
Sziasztok. Laposon behalt a Win, gondoltam kipróbálom rajta az Ubuntut. Most Live CD fut, netre is tud már menni routeren keresztül. A vinyó ketté van particionálva (C,D), gondoltam a C-ről lementem a doksikat a D-re, de nem engedi mountolni a D meghajtót, felajánl egy terminalos parancsot, de ahhoz root jog kellene, az már bonyolult.
Gondoltam hálózaton keresztül áthúzom a Win 7-es asztali gépre.
Addig látja hogy Windows Megosztás/MCK/OTTHON-PC, de ha meg akarom nyitni kidob egy ablakot hogy username, password (ezeket megadom), viszont tartománynak WORKGROUP-ot ad meg és bármire változtatom (vagy úgy hagyom) nem enged be. -
ntomka
nagyúr
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Semmi baj nincs ezzel. Szerintem itt mindenki a legjobb tudása szerint próbál segíteni.

Ahogy visszaolvastam, az áttetszőséget próbálod bekapcsolni. A murrine engine önmagában még nem elég gondolom ehhez, biztos be kell még valamit állítani. Erről viszont nincs tapasztalatom. Türelem, biztos kapsz választ valakitől, aki okosabb ebben.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az nvidia-settings-ben nem lehet kiválasztani?
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Most nézem, hogy a megoldás, amit bemásoltál, kihagy egy lépést: nvidia-xconfig.
Így próbáltad?
1- cd /etc/X11 && sudo mv xorg.conf xorg.conf.backup && sudo nvidia-xconfig
2- gksu nvidia-settings
3- Setup some video parameters like resolution or activate twinview
4- click on [Save to X configuration file] buttom(#23446) [pod]Diablo: Ő kb. erre gondolt:
sudo apt-get install gtk2-engines-murrine murrine-themes -
[pod]Diablo
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
most csinaltam 1 olyat hogy rakeresem es letoltottem murrine theme-ket,ugyebar kicsomagoltam,tomoritettem tar.gz-be,majd témáknál telepitesnel behoztam oket,ramegyek az alkalmazasra,de mikor alkalmazom oket,nemigazan valtozik meg semmi:/
-
válasz
ntomka
üzenetére
Igen, az a bajom. Root-ként belépve sem megy. Gányolással persze meg tudnám csinálni, de az annyira már nem vicces 2010-ben, hogy egy tv kimenet ki/be kapcsoláshoz vagy felbontásváltáshoz konfig file-okat kelljen átigoratni Live CD-ről. Mondjuk szerencsére állandóan rá van dugva a gép a tévére, így nem kell ki/be kapcsolgatni, de azért jó volna tudni ennek a normális menetét.
-
upszilon
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Félreérted, nem hőbörgök egyáltlalán. Kaptam segítséget magánban, csak itt köszöntem meg. Sajnos elfelejtettem ezt kihangsúlyozni. Egyébként meg letettem a minimálcédéről, mert mégis jobb a "pusztításos" módszer. Egyébként is, mivel DVD-re kerül, elfér rajta szinte minden, úgyhogy gyakorlatilag nem kell pusztítanom semmitsem.
A Live-CD-készítést is félreérted. A Remastersys megcsinálja egyetlen gombnyomásra. Nem kell hozzá semmiféle szakértelem vagy tanács. (Le a kalappal a készítők előtt! Ó-desok buta install-időtöltéstől menekült volna már meg a világ, ha windowsra is lenne ilyen...) Viszont ahhoz kell ám matatni, hogy kérdés nélkül, azonnal elinduljon. De úgy néz ki, ezt már magam is meg tudom oldani.

"már sokszor leírtuk (sokan), hogy a hangnemet kéne megfelelően megválasztani"
Sajnálom, ez nálam adottság. Mivel öregember vagyok már, nem hiszem, hogy túl sokat tudnék ezen váltóztatni. Ezután is megírom amit gondolok. Legfeljebb később elnézést kérek érte. Volt már ilyen. Nem szégyellem. Ennyi.
-
ntomka
nagyúr
válasz
upszilon
üzenetére
1) Ha netán nem kapnál választ, nem kell hőbörögni. Lehet olyat kérdeztél, amire nem tudnak válaszolni, akik olvassák a topicot. Én csak minimal cd telepítésből teszek fel ubi rendszert, de nem tudtam volna segíteni neked, mert egyedi live cd-t még soha az életben nem csináltam. De ez csak én vagyok. Lehet más csinált már live cd-t, de fogalma sincs a minimal cd-ről. Szerintem amit te szeretnél csinálni, az nem gyakori az ittlévők között, inkább utánajárást igényel. Google (ez tetszőlegesen helyettesíthető) a barátod, tudod.
2) Trassher problémájának van egy kis előzménye. Most csak közölte, hogy más rendszer is ugyanazt produkálja, mint az eddig próbált (és csak ez) ubuntu. Ha te nem olvasol minden hozzászólást, az a te dolgod, de egyből nem kéne rászólni senkire. Az ok, hogy nem érted hogy jön ide, de már sokszor leírtuk (sokan), hogy a hangnemet kéne megfelelően megválasztani.(#23435) Dark Archon: Most is a probléma pontosan? Az nvidia-config nem tudja menteni a beállításokat?
(#23440) trassher: Szerintem ott vagy nagyon komoly bajok vannak, vagy nagyon nem jól csinálsz valamit.

-
trassher
addikt
Próbáltam a notebookra telepíteni egy uhu-t de az sem lát semmilyen partíciót.

-
kozyadam
tag
válasz
barnam_
üzenetére
Java telepítés: ubuntugeek.com
GuestAdditions-t lehet telepíteni, szal lehet csak a jelszót gépelted el. esetleg vmi z-y betűk cseréje vagy ilyesmi lehet a ludas.
-
válasz
ntomka
üzenetére
Na, ez sem működött, pedig már létezik a xorg.conf. Érdekes módon, most így másodszori telepítés után felismerte a monitort és hajlandó natív felbontáson kezelni, már csak majd a tv kimenet lesz érdekes.
Többi gondomat (auto NTFS mount, Grub editor) megoldottam BootManager-rel ill. grafikus Grub szerkesztővel. Rávenni valami jó videolejátszót az infra távirányító kezelésére, na az lesz kihívás

-
Major Major
senior tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
alapból csak a murrine engine van fent
tedd fel a murrine-themes csomagot, és akkor tudsz majd válogatni -
[pod]Diablo
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Hello!
Eloszoris koszi a segitseget mind a kettotoknek.
Elkezdtem ezt,de a 4es lepesnel elakadtam.Ott ugyebar a rendszer/beállitasok/megjelenesnel kene atallitani a themet murrine-re,de nincs ott-.- -
-
válasz
Major Major
üzenetére
Szerintem az is elég, ha a CompizConfig beállításkezelőben engedélyezi az Átlátszatlanság, fényerő, telítetlenséget, majd az Ablakokhoz beírja a cuccot és az átlátszatlanság értékét. De az is nagyszerű, ha nyom egy Alt+EgérScrollt az aktív ablakon.
Például:
class=Gcalctool -> ez a számológép, próbaképp
class=Gnome-panel -> ez meg a panel átlátszósága
stb...
Habár ez az egész ablakok átlátszóságára vonatkozik, ha így is jó.
-
Major Major
senior tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
még kísérleti a dolog, ne számíts koherens és hibátlan működésre

terminál emulátoroknál, panelnél e nélkül is be lehet kapcsolni az átlátszóságot, beállítások között keresd (de az nem valós átlátszóság, csak megnézi mi van maga alatt, és a képet teszi be saját háttérnek) -
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Lenne 1 olyan kerdesem hogy letezik olyan alkalmazas amivel nehan alkalmazas hatteret attudom allitani atlatszora?
Elore is koszonom!
-
upszilon
őstag
Szeretnék csinálni egy valóban kisméretű és gyorsan elinduló LIVE-CD-t az Ubi9.10-ből. Volt hozzáértő aki nagyon okosan azt javasolta, hogy ne a normál telepítésből pusztítgassak, hanem kezdjem az egészet a Minimal CD-s telepítéssel. Ezzel csak az a gondom, hogy szeretném, ha többféle PC-n is gond nélkül felismerné a hardvereket. Mit kell ennek érdekében tennem? Egyáltalán miket tegyek fel még, ami úgymond kötelezően kellhet?
Tudna valaki (aki már telepített minimálcédét) nekem egy silabuszt adni néhány mondatban?
-
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Kattints rá jobb egérgombbal -> Cairo-Dock -> Dokk/Ikonok feloldása
Megint -> Indítóikon módosítása: a Kép neve vagy elérési útjánál tudsz ikont (képet) betallózni neki, meg mindenféle mást is tudsz állítani itt.(#23423) HollyBoni: kupolaképet az Asztal -> Munkaasztal kocka -> Megjelenésnél, a Kupolát lenyitva tudsz állítani.
Kocka fedlapképeket pedig érdemesebb az Effektusok -> Kocka tükröződés és alakváltozás -> Kocka fedőlapok fülnél, a Megjelenés alatt állítani.
Ellenőrizd le, hogy fent van-e hozzá a compiz-fusion-plugins-extra csomag is.
A megnyílós effektek állításához pedig ajánlom a simple-ccsm csomag feltelepítését, majd
Rendszer -> Beállítások -> Egyszerűsített Compiz beállításkezelő -> Animációk fül -
ntomka
nagyúr
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Van még olyan is, hogy Docky.
-
HollyBoni
veterán
Valaki használja a CompizConfig nevű progit?Ha igen,be tudna valaki avatni hogy hogy lehet beállítani hogy a térbeli kockánál legyen háttér,meg az ablakok még szebb grafikus efektekkel nyíljanak meg?
-
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Hogy a fenébe ne tudnék mondani, a Cairo-Dock tökéletes a feladatra. Igaz, kicsit állítgatni kell, hogy frankó legyen, de ha megvan, akkor kaphatsz egy ilyet, mint amit ezen a képemen látsz fent. Vagy beállíthatod ahogy jónak látod, lehet variálni bőven rajta.
(#23420) [pod]Diablo: na, akkor mindegy is, de azért remélem ezt találtad meg Te is.

-
[pod]Diablo
őstag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
balfsz vagyok,megoldottam a problemat,nemvolt tul bonyolult a megoldas.sry a folos posztert.
-
[pod]Diablo
őstag
-
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Annak az állítására jó az Ubuntu Tweak.
Asztal -> Asztali ikonok -> Csatolt kötetek megjelenítése az asztalon elöl vedd ki a pipátVagy:
Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> nautilus -> desktop -> volumes_visible, vedd ki a pipát. -
[pod]Diablo
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Koszi szepen,mukodik rendesen.
Lenne meg 1 olyan kerdesem hogy alapbol kirakta az asztalra a winchesterek iconjat az os,es az lenne a kerdesem hogy hogy tudnam eltuntetni onnan oket?Ha jobclick-et nyomok ra ott nemlatok olyan opciot amivel el lehetne tunteni,csak levalasztas van,de arra nemadok tul sok eselyt hogy az segitene a problemamom.Elore is koszonom!
-
harry
veterán
-
Trevi
tag
sziasztok én azt szeretném itt meg kérdezni hogy a Compiz Fusion-t be lehet kapcsolni egy geforce 2 mx 200-as 32 mb os vga-val mert láttam a youtubeon hogy egy ugyan ilyen kártyát tesztelnek Compiz Fusional de az a kártya geforce 2 mx 400-as volt ki probálni még nem tudom mert nincs a gépben vinyo meg cd olvasóm valaki már ha tett fel ilyen vga-ra linuxot azt írjon nekem pm-et köszönöm elöre is

video [link] -
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Letöltöd a cuccot. Kicsomagolod valahova.
Az Orange door hinge könyvtárat becsomagolod tar.gz-be és a Rendszer -> Beállítások -> Megjelenésnél rákattintasz a Téma fülnél a Telepítésre és betallózod, alkalmazod.
Az Orange door hinge.emerald fájl használatához értelemszerűen Emerald kell, hozzá Compiz. A csomagkezelő segítségével rakd fel az emeraldot és a fusion-icont. A Rendszer -> Beállítások -> Emerald Theme Managert indítsad el, importáld a témát, majd kattintsál rá és kiléphetsz belőle. Most Rendszereszközök -> Compiz Fusion Iconra kattints, az értesítési területen megjelenik az ikonja. Select Window Manager -> Compiz, Select Window Decorator -> Emerald.Mindehhez természetesen működő 3D kell.
Ha a Főmenü ikonja nem változna (valszeg nem fog), akkor Alt+F2 -> gconf-editor
A megjelenő ablakban elnavigálsz az apps -> panel -> objects -> object_0 -hoz.
A custom_iconnál az Érték mezőre kattintasz, majd beírod a start-here.png elérési útvonalát (jelen esetben kb. így néz ki: /home/"felh.név"/.themes/Orange door hinge/start-here.png). Végül az use_custom_icont bepipálod. -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
UP
-
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Lenne 1 olyan elegge amator kerdesem hogy pl 1ilyet hogy tudok beuzemelni?
Elore is koszonom a segitseget!
-
rtom
senior tag
Mióta rádugtam a videókari DVI kiementére a lapos TV-t, a BIOS és a GRUB azon jelenik meg, már csak a bejelentkező képernyő jön a monitorra, pedig a TV titlva van (lásd itt). Van valakinek ötlete, hogyan lehetne a monitor az elsődleges kijelző? (sztem nem X vagy nvidia-settings kérdés, azokat végignéztem)
-
válasz
trassher
üzenetére
LiveCD-vel bebootolsz, fönt a panelon System -> Administration -> GParted, kattintsál rá és elindul.
Amúgy pedig, itt csomagokban kell főként gondolkodni, nagy ritkán szükséges csak forrásból fordítani, ilyen programot meg teljesen felesleges. Annyit tehetsz még, hogy letöltöd innen az újabb, 0.5.1-es verziót belőle, felteszed (katt rá kétszer és GDebivel felrakhatod), majd aztán indítod a telepítést, hátha jó lesz úgy.
De még mindig ajánlom az alternate CD-t is. -
trassher
addikt
gparted-et leszedtem de fingom nincs mit kell vele csinálni hogy el is induljon. tálcán írja hogy gparted indítása aztán slussz.
Ennyit csinál kb 4 sec-ig aztán eltűnik.
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 16GB I 500SSD I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) paramétereit meg a leírás alapján meg lehet adni. A frissítési frekvenciák meg magától adódnak, vagy windows rendszerből ki is lehet őket olvasni, és akkor csak át kell másolni.
oszi: )

Nem tudja valaki hogy lehetne?
Már nem érdekes, mert letettem a dologról.