- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Greenebola
senior tag
válasz
HollyBoni #39577 üzenetére
Hello hát megpróbálom megosztani amit 3hét alatt rajtam ragadt, elég sokat foglalkoztam a desktop szépítéssel Win-en itt meg fojtatom.
A témákban általában van leírás mit hova/hogyan.
Ha be van csomagolva akkor kitömöríted azon belül szoktak lenni adottéma.tar.gz, bz2 stb...
Ezeket is kicsomagolod meg kapod az adotttéma mappát azt kell majd bemásolnod a usr/share/themes könyvtárba ,de csak root joggal lehet azt pedig terminal-->gksu nautilus így már bírsz másolni a fájlrendszeren belül.Ha Egér és Ikonokat akarsz akkor ugyan így csak a a user/share/icons-ba.
Ezután asztalon jobb klikk asztal hátterének módosítása onnan adja magát.
Egyébként ajánlom figyelmedbe ezeket a témákat nagyon egyszerű telepíteni én ezzel kezdtem a témázgatást
15db BISIGI témaTerminál
sudo add-apt-repository ppa:bisigi/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get install bisigi-themes -
aag
őstag
válasz
HollyBoni #39535 üzenetére
Lehet rakni, de nem érdemes. Omlik az egész. Az új GNOME3-as egy szar,
csetlik-botlik. A 2.xx-essel meg már nem működik. Tehát a legjobb opció a 10.10 úgy ahogy van, mert az alá meg nem megy be a 3.0-ás kernel.De ne hallgass rám, mert a ubuntu-fanok szerint én vagyok csak helikopter.
-
dash17291
tag
válasz
HollyBoni #26794 üzenetére
Windows-szal hagyjad békén azt a partíciót.
Ha 100%-os biztonsággal akarsz matatni az elvileg "sérült" diszken akkor először
az adott partíciót dd-vel le kell szedni image-be. (Ez azért jó, mert ha rosszul nyúlsz hozzá a "visszaállításkor", azaz összekócolódik valami, akkor sincs gáz mert van egy lenyomatod róla.)Live rendszerről tudod olvasni az adatokat?
Próbálj meg egy fsck-t.
-
kovaax
őstag
-
válasz
HollyBoni #25887 üzenetére
Az Openbox az ablakkezelő.
Amúgy érdekes, ez biztosan valamilyen hibás működés eredménye. De legalább igazán light rendszered lett, ami az alap dolgokat tartalmazza, elérheted vele a modern kor legfontosabb felületét, az internetet. Ideális lenne ez a cucc így netbookokra is, esetleg szabadalmaztasd. -
válasz
HollyBoni #25884 üzenetére
Hát, én ugyan leszerettem volna tölteni a Lubuntut, de csak a Beta3 kiadást láttam belőle, mint legfrissebbet. Persze ez érthető, mert nem hivatalos még, nem kell követnie a többi kiadást napra pontosan.
Mikor legutóbb néztem, akkor feltudtam telepíteni gond nélkül, de sajnos az az ISO nincsen már meg, így meg sem tom nézni, hogy pontosan miben tér el a megszokottól, de asszem az nem tért el ilyen értelemben semmiben.
Ha az ikonra kattintva nem indulna el, akkor nézd meg, hogy milyen parancsot ad ki mikor rákattintasz, és próbáld meg terminálban futtatni. Ubuntunál ez a
ubiquity --desktop %k gtk_gui
lenne, de persze ott biztosan más.(#25885) HollyBoni: akkor mindegy, hát ezért gépeltem annyit.
-
válasz
HollyBoni #25882 üzenetére
Hogyhogy csak Live rendszerként indul? Egyáltalán most akkor melyik kiadásról van szó?
Mert ugye alapból, bár kicsit variáltak rajta, de a boot legelején ki lehet választani, hogy egyből telepíteni szeretnénk-e, vagy kipróbálni a rendszert. Ugye most Lucidnál az van, hogy nyomni kell egy gombot eme menü előhívásához, mikor meglátjuk alul azt a kis billentyűzetet vagy mit. Ugyanakkor alapértelmezetten sem a Live rendszer indul el. Persze ez az Ubuntu... -
válasz
HollyBoni #25880 üzenetére
Mi az, hogy a .deb kiterjesztésű csomagokat "nem fogadja el"? Hogyan, mivel próbáltad telepíteni őket? Mivel Debian alapokon nyugszik az a rendszer is, képtelenség, hogy ne lehessen Debian csomagokat telepíteni rá. A GDebi csomagtelepítő ha minden igaz abban is az alaptelepítés része.
-
-
kozyadam
tag
válasz
HollyBoni #24676 üzenetére
amit linkeltem oldalon, ott van egy letölthető dokumentum, 4 MB, az azt mondja, hogy egyszerűen kézzel is lehet konfigolni, ha beírod böngészőbe a 192.168.1.1 címet. felhasználó név admin, jelszó admin.
ha tudod reseteld a routert és kapcsold be. ha működik, akkor próbálj meg kábellel rácsatlakozni. elméletileg mennie kéne. akkor be lehet állítani a vezeték nélküli beállításokat, aztán már wifiről is működhet.
-
kozyadam
tag
válasz
HollyBoni #24671 üzenetére
a routernek van egy gyári IP cím beállítva. ezt a hozzá kapott leírásban megtalálod. ha nincs hozzá leírás, akkor keress használati utasítást a neten. ha ezt a címet beírod a böngészőbe, akkor egy webes felületnek kell bejönnie, ahol tudod konfigurálni az eszközt. a belépéshez általában szükség van felh. névre és jelszóra. ezután is a kézikönyvben érdeklődj.
-
-
válasz
HollyBoni #24662 üzenetére
Bedugod a hálózati kábelt és ellenőrzöd a kapcsolat meglétét, vagy vezeték nélkül csatlakozol. Elindítod a böngészőt, majd beírod a helyes címet, például 192.168.2.1, vagy 192.168.1.1, vagy valami hasonló lesz. Beírod a felhasználónevet meg a jelszót, aztán elkezded a konfigurálást.
-
Sweet Lou 6
addikt
-
-
válasz
HollyBoni #24035 üzenetére
Szerintem, ha nem volt semmi új frissítés, ami miatt lehet, próbáld meg azt, hogy LiveCD-vel leellenőrized a fájlrendszert. Rendszer -> Adminisztráció -> GParted
Jobb egérgomb a partícióra -> ellenőrzés -> pipa
(#24041) Kicsirics77: végül is ott a kép. Az látszik, hogy a fájlrendszert nem tudta csatolni -> ellenőrizze le, ennyi, csak jó lesz. Rákeresve az fsck másutt megoldás volt hasonló problematikára.
Mod: vagy beírja azt, aztán, hogy fsck, az is jó jah. -
válasz
HollyBoni #23799 üzenetére
Hát, azt, hogy csak sztereóba szóljon az első kettő, az könnyen megoldható fizikailag is. Az, hogy kézzel állítgathasd a különböző kimenetek hangerejét szoftveresen, az is könnyen megoldható, ajánlom a pavucontrol csomag felrakását hozzá.
Na utána pedig, hogy egy film 5.1-ben szóljon, be kellene gondolom kicsit kézzel állítgatni a lejátszót is. Mondjuk a VLC-ben kézzel át kell állítani a kimenetet PulseAudiora, a Dolby Surround felismerésének kényszerítését bekapcsolni, meg ilyesmi. Igazából nem tudom, hogy valóban jó lesz-e így, de az mindenképpen biztató, hogy az összes kimenet szól. -
-
törölt tag
válasz
HollyBoni #23454 üzenetére
melyik VBoxot tetted fel? a virtualbox-ose-t vagy a VBox oldaláról illetve az ott leírt módon felvett tárolóból letöltött csomagot? az ose (opensource edition) verzióban nincs usb-támogatás. tedd fel a tárolót az [itt leírt módon], utána virtualbox guest additions telepítése a vendégrendszert futtató ablakban az Eszközök>guest additions telepítése pontban. ezután a vendég XP-ben a Sajátgép>cd-meghajtóra katt. automatikusan elindul a telepítő. lefut, újraindítod a vendég OS-t. innentől rakhatod teljes képernyőre, lesz usb, az egér nem ragad a vendégbe, fájlmegosztás, stb.
na, lassú voltam. -
rtom
senior tag
válasz
HollyBoni #23454 üzenetére
Válasz ugyan nem érkezett arra a kérdésemre, hogy melyik ubuntu verziót használod, de annak reményében, hogy 9.04 vagy 9.10 fut nálad, az eljárás a következő:
Virtualbox telepítés után (OSE verzió nem jó, csak a SUN oldaláról származó!!!!!) az USB-s eszközök szürkék, nem választhatóak. Először hozzá kell adni a useredet a vboxuser csoporthoz, ehhez Rendszer->Adminisztráció->Felhasználók és csoportok kezelése, lent lévő kulcsra katt, sudo jelszó megad, vboxuser csoporthoz hozzáadod magad, párhuzamosan terminálban lekérdezed a vbox user group ID-t:
grep vboxusers /etc/group
majd a csoportok tulajdonságainál a kapott ID-t megadod, majd OK. Ezután már csak a Virtualbox-ban kell az eszközöket hozzáadnod és elméletileg működnie kell. Részletek itt. -
válasz
HollyBoni #23330 üzenetére
Igen, de lényegesen jobb megoldás (biztonsági szempontból mindenképp), ha olyan helyekre, ahova nem tudsz írni, rootként teszed azt. Terminálban kiadod a sudo su-t, majd gépelhetsz, vagy ha Nautilust akarsz (vagy bármi mást ennek példájára), akkor meg Alt+F2 és beírod, hogy gksu nautilus és máris bármihez hozzáférsz. Csak óvatosan természetesen a jogokkal ölni lehet.
-
törölt tag
válasz
HollyBoni #23262 üzenetére
unetbootinhez felvehetsz tárolót is, Synapticból telepítheted, frissítheted, mint a többi csomagot.
-
törölt tag
válasz
HollyBoni #23242 üzenetére
kicsit fura egymas melle feltenni, nagyon hasonlit a ketto. debian (sot, ubuntu alapuak), csak a mint kde-t hasznal(hat), mint a kubuntu es integralt media codec-ek vannak benne (ha jol olvasom a honlapjukon) vagy megy meg fluxbox-szal is, de azt az ubuntudra is tudsz tenni es akkor valaszthato lesz az ablakkezelod.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
HollyBoni #23103 üzenetére
Minden a legnagyobb rendben! A kubuntu-destop csomag telepítése után a KDM lett az alapértelmezett kezelőd. Ha bejelentkezésnél nem piszkálod akkor legutóbb használt session indul el. Mikor a bejelentkezésnél kiválasztasz valamit akkor a jelszó beírása utáni sessiont határozod meg és nem a "bejelentkező fleületet". Ha Téged zavar a kialakult helyzet akkor terminálból: dpkg-reconfigure kdm és válaszd a GDM-et alapértelmezettnek.
-
Major Major
senior tag
válasz
HollyBoni #23060 üzenetére
ez a téma elvileg alapból bent van Ubuntuban, asszem a 8.10 óta, csak ki kell választani
(#23073) HollyBoni
ilyen kérdést nem illik feltenni linuxos társaságban(#23075) HollyBoni
ez meg csak olyan áron megy, hogy nem lesznek asztali ikonjaid, konfigurációszerkesztőben ki kell kapcsolni, hogy a nautilus rajzolja az asztalt, aztán compizban bekapcsolni a wallpapers plugint(#23072) n00n
egyszer már nekem is szükségem lett volna erre, és akkor arra jutottam egy csomó kutakodás után, hogy nem tudsz teljes boot dumpot olvasni sehol, ha szerencséd van akkor a keresett hiba benne van a syslog, kern.log, messages, dmesg valamelyikében, de nem garantált a siker(#23046) ntomka
a neve alapján én igen -
válasz
HollyBoni #23073 üzenetére
Ha már így kérdezed, akkor szerintem a GNOME.
Viszont mások szerint nem, így maximum szavazással tudjuk eldönteni, hogy melyiket érdemesebb használnod.
#23075: ezt találtam hirtelenjében, annyira nem éri meg megcsinálni, bár nálam alapból nincsenek ikonok, azt a kikapcsolósdit egyből meg szoktam ejteni.
#23078: én is azt, meg vagyok vele elégedve, főleg a GetDebes frissebb változatával. -
ntomka
nagyúr
válasz
HollyBoni #23073 üzenetére
Ez egy nagyon szubjektív kérdés, kár is volt feltenni.
Én elégedett vagyok a gnomemal, de többen használnak itt xfce-t. De van aki az lxde-re esküszik. Annyi biztos, hogy a legtöbb erőforrást talán a kde használja.Javaslom azt, hogy csinálj egy tesztkörnyezetet, akár virtualboxban, és telepítsd fel a népszerűbb ablakozókat, és így eldöntheted melyik tetszik neked.
Más: Használ valaki SELinuxot? Érdemes vele foglalkozni?
-
válasz
HollyBoni #23065 üzenetére
Csomagolásnál mikor írod a parancsot, úgy kezd, hogy beírod sudo, majd úgy a konkrét paranccsal fojtasd. Vagy írd be azt, hogy "sudo su", majd nyomj egy entert és írd be a jelszavad. Ez utóbbi után már root jogokkal rendelkezel a terminálban és írhatsz bármilyen parancsot, azt végrehajtja.
Vagy hova milyen parancsot írjál? -
válasz
HollyBoni #23062 üzenetére
A /home/"felhasználóneved"/.themes könyvtárból töröld ki a benne levő témákat (könyvtárakat), aztán mikor valamelyiket telepíted, akkor egyből használd is, különben nem jelenik meg a témák között valamiért.
#23063: használd a "sudo"-t, vagyis a parancsokat kezd vele. Esetleg egyből root terminált indíts, vagy egyből írd be, hogy "sudo su".
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz
HollyBoni #23060 üzenetére
Letöltöd a fájlt. (nem csomagolod ki!), majd jobb gomb az asztalon, asztal hátterének megváltoztatására kattintasz, ott kiválaszod a téma fület és egyszerűen csak "belehúzod" az ablakba a letöltött fájlt. Kiírja, hogy sikeresen telepítve, már csak ki kell választani.
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest