Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
válasz
Kendek
üzenetére
Affene, de megszívatott ez a cucc. Feltettem kipróbálásra, de nekem egyáltalán nem jött be, hát, természetesen leszedtem. Precíz ember vagyok, apt-get autoremove --purge ...
Erre y, minden rendben. Nézegetem ezt az ablakok elmosását a Compiz beállításánál, az elmosásszűrőt beállítom MIP térképre, lefagy a kép. Természetesen Ctrl+Alt+Backspace. Bejelentkezek, erre bejön egy xterm szerű kis ablak, csak ablakkeret nélkül a fehérség, parancsaimra vár. Persze egyből a Compizra gyanakodtam, elő a tartalék, kísérleti Debian rendszer, mentésből vissza a Compiz beállítása. Egyértelmű, hogy nem ez volt a megoldás. Nyomattam egy gnome-panel parancsot és bejött. Némi szenvedés meg emlékezés után rájöttem, hogy a nautilus csomagot leszedte az előbb automatikusan, de nem lett jó a felrakása után sem. Rájöttem, hogy az indítópult is hiányzik egy az egyben. Nyomattam egy ubuntu-desktop kijelölést telepítésre Synapticban, és rájöttem, hogy a gnome-session is hiányzik, hát felraktam. Láss csodát, jó lett. Illetve majdnem. A Compiz beállításához a /home/kendek/.gconf/apps/compizconfig könyvtárat kellett visszaállítani, mert bejelentkezés után képfagyi várt.
Na mi a tanulság? Ha valami ilyesmi problémába ütközünk, ellenőrizzük le az ubuntu-desktop függőségeit, és rakjuk vissza azt ami hiányzik. Sose feledjük azt sem, hogy mindig legyen biztonsági mentésünk, és, hogy a Compiz beállításának a könyvtára ott van ahol leírtam.
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Ableton Live 12 Suite Education
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB/ 1TB SSD 27% ÁFÁS
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest