Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Azt a fene. Gondoltam klónozom a feltelepített rendszeremet egy másik merevlemezre. Két csatolási pont van, két partícióval (/, /home) plusz swap. Nos, csak a /-re csatolt partíciót másoltam át GParted-el, a másikat viszont nem, ott csak a saját könyvtáramat másoltam át, annak teljes tartalmával. Hogy ne legyen ebből probléma, az fstab-ban az UUID-ket átírtam az új swap-ra meg a /home csatolásra, hisz különben nem lenne jó. A saját könyvtáramra beállítottam az engedélyeket is, mert megint csak különben nem lenne jó, nem tudna rá írni. Mindezek előtt természetesen az MBR-t már átmásoltam, azzal semmi gond sincs.
De mindezek után mégsem jó, a gnome beállításokat nem hajlandó véghezvinni, csak egy csupasz asztalt hoz be, szal gond van, a gconf-ra hibát is dob ki.
Mit kéne még tenni, hogy tökéletesen működjön az átköltöztetés után? Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult. Igaz, talán ha az egész merevlemezt klónoznám, akkor nem lenne ez a probléma, de én csak a rendszert akartam megcsinálni így, az adatokat nem akartam átvinni (ugyanis a saját könyvtáramon kívül tartalmaz még rengeteg mást is).
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest