- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Froclee #14997 üzenetére
elvileg egy-az-egyben átmásolhatod a személyes fájlokat (mailboxok, profilok). én úgy csináltam, és ment. sőt egy ideig, amíg dual-bootban volt a gép, addig az ntfs partícióra pakolt thunderbird mappáit használta a linuxos TB is, gond nélkül. így mindkét rendszer alatt elértem a leveleimet (és nem kellett kétszer letölteni).
-
ádyz
addikt
Üdv.
A linuxos winchester fájlrendszerét hogyan állíthatom vissza NTFS-re?
-
törölt tag
válasz
Froclee #14993 üzenetére
IRC problémára sajna nem tudok mit mondani, nem használtam soha.
a Beállítások azért került a Szerkesztés alá, mert amúgy ez linux alatt minden programban így van szinte. megszokás...
mp3 lejátszáshoz fel kell tenni a megfelelő kodekeket, mert alapból nincsenek benne az ubuntuban (mivel az mp3 tömörítés nem ingyenes és open source, ezért nem kerülhet bele a kiadásba, csak letölthetőként teszik közzé)
synapticban a gstreamer pluginek közü kéne még párat feltenni nem tudom sajna fejből melyikben van az mp3, de ha a bad, base, good és ugly is fentvan, akkor kéne vigye. -
-
Froclee
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek.
Most a Pidgin IRC részével lenne gondom. Nem mutat ékezeteket, csak az én üzeneteimbe.Ja és: Firefox -> Eszközök -> és nincs beállítások menüpont
Szerk.: átkerült ez a Szerkesztés menüpontba.. de nem tudom minek
Amarok nem játszik mp3-at, csak flac-ot.
-
törölt tag
válasz
Froclee #14990 üzenetére
1. a pluginek közt a "libnotify popups" beállíŧásainál tudod testreszabni, hogy milyen eseményre dobjon értesítést (illetve még a message notifications pluginben, de az csak üzenetekre). ha nincs ilyened a Tools -> Plugins alatt, akkor fel kell tenni synapticban a pidgin plugin pack-ot.
2. a /media/[lemeznév] alatt vannak mountolva a meghajtóid, innen tudsz betallózni másik lemezeket.
-
-
Froclee
őstag
Hali.
Ma telepítettem fel az Ubuntu-t és kb. mindent megcsináltam 5 perc alatt. VGA driver, net, hang (asus xonar hangkarim van), Amarok.
2 kérdésem lenne
1. Pidgin. Hogy kell beállítani, hogy ne mutassa, hogy valaki bejelentkezik?2. Amarok. Hogyan tudnám a másik meghajtómról betallózni a "Collection"-öm? Mert itt csak az Ubuntu mappáit mutatja (var, etc, root, cdrom stb.)
3. Firefoxba miért ilyen mosottasak a képet, animációk?
-
Major Major
senior tag
válasz
Steelmanus #14981 üzenetére
Ubuntu alatt alapból nincs a root felhasználónak jelszava, vele be sem jelentkezhetsz a gépre hagyományos módon. A rendszergazdai jogosultságot igénylő parancsokat sudo -val kell futtatni (super user do), és itt a saját jelszavadat kell beírni. Ha egy egész terminá sessiont akarsz rootként, akkor vagy indíts rendszergazdai terminált, vagy sudo su-val át tudsz váltani normál userről.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na most tök büszke vagyok magamra, sikerült megcsinálnom a xorg.conf-ot, az EDID-t nélkülöző egyik monitoromhoz. (van 3, mindegyik ilyen
)
Így néz ki, nincs már szükség modelinesra, meg a többire:
Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Virtual 1024 768
EndSubSection
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection
Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSectionSzóval a lényeg:
Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Virtual 1024 768
EndSubSection
EndSectionCsak a virtual értékét kellett átírni, és máris jó volt a felbontás. Remélem többi monitorommal is így fog menni.
-
gyurman
tag
válasz
lezso6 #14984 üzenetére
nem mindegy hogy milyen fájlok voltak. Vagyis egy-két dvd kép esetén nincs semmi baja, de ha van pár kép, vagy 100 rar és egyébb fájlok, amik elérik a 10-14 GB-t és azt ürítem, akkor kifagy, sőt törülni csak recoveryban tudom. Olvastam bugraportot róla. Másoknak is van ilyen problémája.
-
gyurman
tag
EXT4 kuka ürítésnél kifagy a rendszer
Háló valakit boldogított a fenti dolog?Az offtopicok miért törlődtek?
-
Steelmanus
addikt
Olvasgattam visszafele, hat ez a zarolasi modszer eleg elrettento, de nem adom fel, csak hat az englist torom minta mozsar magyarul mindig ez rettentettet el hogy legalabb kozepfoku angol kell hozza
Meg a Kiwit is leszedtem esetleg konnyebb.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Major Major #14976 üzenetére
Koszi' a valaszt, azt mar megtettem, de pl nem tudom a root jelszavat mert az ATI 9.4-et szerettem volna feltenni de nem engedi. mert nincs hozza jogom. Mar regen foglalkoztam Linux-al de most szeretnek belevagni, amugy feltettem a GAG boot managert, ugy mukodik amit szerettem volna, csak az a franya root jelszo hianyzik, mert annak teljes jogosultsaga van. Van neki egyaltalan, szerintem kell hogy legyen. Tobbsegeben XP-t hasznalok, a Linuxot tanulni szeretnem.
-
Siriusb
veterán
Kubutu 9.04-gyel futtat valaki nexuiz 2.5-öt? Nálam nincs hang, s a régi trükk pkill pulseaudio sem jön be.
-
válasz
Major Major #14978 üzenetére
Hát reméljük lesz legacy support.
Nyílt driver nálam azért nem jó, mert nincs PowerPlay, így megfeleződik az akkuidőm, meg melegszik a noti mint állat, illetve nincs se AA, se AF, ami azért néha jól jönne. -
Major Major
senior tag
válasz
lezso6 #14977 üzenetére
remélem azért negyedévente kiadnak a legacy kártyákhoz linuxon is valamit.
szerencsére nekem a nyílt driver tökéletes, ezért nincs belőle gondom
kalappal az érettségihez -
válasz
Major Major #14976 üzenetére
Én is gondoltam, hogy megírom logouton, de egyelőre nincs időm, holnapután érettségi.
Írásbelik után nekiállok egy cikknek.
Egyébként meg régebbi kártyákat a Catalyst 9.4-től nem támogatja az ati, szóval soha nem lesz frissítés.
-
Major Major
senior tag
válasz
Steelmanus #14971 üzenetére
Az 50 Gb lecsípését még a windowsban intézd el, jobb ha ott módosítod az NTFS partíciót. A rendszertöltőnek a master boot recordban kell lennie, amiből vinyónként egy van. Ha nem akarod a linuxos rendszertöltővel felülírni a windowsost, akkor a következőket teheted:
-Nem csinálsz hagyományos telepítést, hanem a windowson belül installálod fel. Ez valamivel lassabb rendszert eredményez.
-A telepítéskor a partícionáló rész után bemész a haladó beállításokba, és egy másik helyet jelölsz ki a GRUB helyének. Mondjuk egy pendriveot.lezso6: irhatnál egy logoutos cikket a dologról, szerintem addig a pár hónapig, míg kijön a régi kártyákra is az 1.6-os Xorghoz az fglrx, sokan fognak szívni vele.
-
törölt tag
válasz
Steelmanus #14972 üzenetére
a grub tulajdonképpen miért nem jó? amíg van linuxod, addig szerintem tökéletes, ha meg leszeded, akkor meg nem nagyon lesz szükség bootloaderre sem.
-
válasz
sh4d0w #14970 üzenetére
Nem lehet, mert az összes egyéb xorg- csomag függ az 1.6-os xserver-xorg-core csomagtól, úgyhogy azokból is mind a régi intrepideseket kell feltenni.És még ezt a három csomagot kell downgradelni (letölteni a deb-et és felrakni dpkg-val), és zárolni:
libdrm2 2.3.1-0build1
libgl1-mesa-dri 7.2.1ubuntu2
libgl1-mesa-glx 7.2.1ubuntu2A libdrm-intel1 csomagot meg le kell törölni (ha fent van), mert minimum libdrm2 2.4.5 kell neki - meg nincs is rá szükség, csak megoldahatatlan függőségeket okoz.
Próbaképp felfrissítettem a fentieket, és megszűnt a direct-rendering, semmilyen gyorsítás se ment, viszont amint visszaraktam a régieket, újra volt hardveres gyorsítás.
És akkor a fenti három csomagon kívül csak az xserver-xorg-core 2:1.5.2-2ubuntu3.1 verzióját kell zárolni, minden más upgradelhető - persze a xorg- csomagokat nem lehet, mivel az újabbaknak kell az xserver-xorg-core 1.6, de nem is szól érte a rendszer, csak meg vannak jelölve, ám nem telepíthetőek a függőségek miatt.
-
Steelmanus
addikt
Bocs most olvastam hogy az EasyBC csak Vistahoz jo, akkor tudtok ajanlani mas bootmenut?
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok, szeretnem kiprobalni az UBUNTU 9.4 32Bit-et de nem szeretnem a Grubot az az XP altal letrehozott boottablaba telepiteni. A vincsi 250 GB C: 20, D: 60, E: a maradek ugy 152 Gb lehet. Ebbol szeretnek lecsipni 50 Gb az UBUNTU-nak, az o particiojara tennem a Grubot, de az igen mesze van az 1024 cilindertol, ez megoldhato, vagy tegyek fel valamilyen Bootmanagert ( Easyxx)elfelejtettem a nevet, es meg azt szeretnem megkerdezni, hogyha megis a HD0 bottszektoraba kell tenni, akkor azt hogyna lehet eltavolitani azert hogy az XP elindulhasson.
Szeretnem feltenni a direkt Linuxra leszedett ATI 9.4 drivert megy ez egyszeruen vagy tobet kell meg tanulnom. -
-
válasz
lezso6 #14966 üzenetére
Update:
Pár csomagnak a verzióját úgy néz ki még zárolni kell... Frissítettem a a csomagokat, és megszűnt működni a direct rendering.szerk: valószínűleg a libdrm2 2.3.1-es verzióját kell zárolni
szerk2: libgl1-mesa-glx és libgl1-mesa-dri csomagokat mindeképp, mert ezeket el akarja távolítani a frissítő - tehát ezek szerint ezért szűnik meg a direct rendering...
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
8.10-et használok, és nagyon csiklandoz a 9.04.
Szeretném frissíteni, de csak 300MB helyem van, minden egy partíción van a /home kivételével.
Át lehet-e valahogy pakolni a /etc-t, vagy a /sbin-t, vagy valamit ideiglenesen máshova, hogy onnan mountolja?
HGyu
-
Nna, kezdő létemre asszem sikerült megcsinálnom a lehetetlent.
Gondoltam beírom ide is, mert neten rákeresve nem találtam megoldást, nekem kellett megcsinálni. Végülis sikerült. Remélem nem csináltam hülyeséget. Ha mégis akkor kövezzetek meg!
Arról lenne szó, hogy 9.04-től (Jaunty), nem lehet használni a zárt ATI drivert HD széria előtti kártyák esetén (R5xx és előtte, ide tartozik a becsapós nevű Mobility HD2300 is, ami nekem is van), a xserver-xorg-core 1.6-os verziója miatt - mivel inkompatibilis a 9.4-es Catalyst előtti verziókkal. Mivel 8.10-en (Intrepid) még működtek a HD széria előtti kártyák a zárt fglrx driverrel, akkor eszerint az ott lévő 1.5.2-es verziójú xserver-xorg-core kell nekünk.
Eképpen downgradeltem a xserver-xorg-core csomagot 1.6-ról 1.5-re:1. Átírtam a "/etc/apt/sources.list" fájlban a "jaunty" szavakat "intrepid"-re - így a régebbi 8.10 csomagjait tudtam használni.
2. Letöröltem a "xorg" nevű csomagot és minden velejáróját.
3. Újraraktam a "xorg" csomagot (és minden függőségét), amiknél már a "xserver-xorg-core" csomag "legújabb" verziója már 1.5.2 volt - mivel átírtam a sources.list-et.
4. Zároltam a verzióját a Synaptic-ban - ez nagyon fontos, mert ha upgradel
1.6-re, akkor elszáll a később feltelepített fglrx!5. Felraktam a "xorg-driver-fglrx" csomagot - szintén 8.10 (intrepid) verziót - szerintem ezt se árt zárolni, a "fglrx-amdcccle" és a "fglrx-kernel-source" csomagokkal együtt.
6. Visszacseréltem a "/etc/apt/sources.list" fájlban a "intrepid" szavakat "jaunty"-ra - így újra a 9.04 csomagjait tudtam használni.
7. Visszaraktam az "ubuntu-desktop" csomagot (minden függőségével együtt), amit előzőleg a "xorg" csomag magával vitt.
8. Restart. (bár előtte egy "apt-get check" nem árt)
9. Ha minden jól ment, akkor elvileg megjelenik a login, és használhatod a zárt ATI drivert Ubuntu 9.04 Jaunty alatt, így van pl élsimítás, PowerPlay, és mindenféle jóság!
- (ha nem, akkor sötétség/vicces vonalak/fehér képetnyő/stb fogad
- így a helyreállító konzolon le kell törölni a "xorg-driver-fglrx" csomagot )
Várom a véleményeket. -
Coolmat
őstag
Update: (sorry a dupla postért)
Végre sikerült megoldanom a dolgot, néhányszor nekifutottam mire összejött. Lényeg: a grub telepítési helyét át kellett tenni a hd(0,1)-re (vagyis a 2. primary partícióra), utána az Easybcd-vel betéve a bootmenübe működik a dolog.
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Problémám a következő lenne: elszántam magam hogy újratelepítem a laptopom a következő módon: XP - 15GB partíció, Ubuntu 9.04 64 bit 10 GB-os partíció, Win 7 RC 64 bit 30GB-os partíció, adatoknak a maradék. Ilyen sorrendben fel is tettem az oprendszereket, de ugyebár a win 7 bootloadere felülírta a grubot. Gondoltam nem lesz gond, régebben is úgy oldottam meg, hogy az Easybcd nevű progival megpiszkálom a bootmenüt, hogy el lehessen érni a grubot. Na igen, de most valamiért nem lehet rendesen beállítani. Ha megadom azt a partíciót az Easybcd-ben, ahol az Ubi leledzik, akkor szimplán nem tölt be semmit, vagy van olyan opciója, hogy az Easybcd feltesz egy Neosmart grub nevű loadert, de az egy teljesen független attól amit az Ubi felrakott magának, és csak parancssort indít. Régebben egy 8.10-es Ubival működött a dolog. Ha valakinek van ötlete írjon pls! Előre is kösz!
-
leviske
veterán
Hogy kell bootmenüt készíteni?
Csak mert eddig egyik hdd-n Vista volt, másikon Ubi, így bootsorrend állítgatással állítottam be, hogy Vista vagy Ubi bootoljon, de most a Vista mellé feltettem egy Kubit és az nem csinált bootmenüt. Így csak leharapott a merevlemezből magának (20GB-t állítottam be, de ez gondolom nem lényeg), de elérni nem tudom.
Vagy ahhoz nem ártana némi szoftverfejlesztői tapasztalat, hogy én a bootmenüvel merjek cseszekedni?
Előre is kösz.
-
-
Cinege45
tag
Az lenne a kérdésem, hogy Ubuntu Linux alatt ha alaplapot és videokártyát cserélek
le kell-e szedni a korábbi drívereket?
Állítólag a WIN XP-nél igen... -
blokad
senior tag
válasz
Imafett #14935 üzenetére
Alkalmazások-Kellékek-Terminál
sudo pppoeconf
ez bekéri a felhasználói nevedhez tartozó jelszavad, ne aggódj, csak írj nem fog látszódni se * se . .
Minden válaszra yes, majd írd be a felhasználói nevet, a netét, t-online-nál ez az e-mail cím, és a nethez a jelszót.Megj: D. Gergő voltam
-
Imafett
aktív tag
hello nem tudom belőni a netet ubuntu linux alatt
help pls -
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Szóval sikerült kiírnom, cd be bootol aztán kiválasztom a nyelvet és liveindítás/telepítés és semmi sem történik 1-2 másodperc és "megyfagy" minden..sehova tovább. Milehet a gond? -
róland
veterán
Mivel tudnám megnyitni az alábbi képfájlt Linux alatt?
ubuntu-9.04-netbook-remix-i386.img
Valószínű hibás a WUBI telepítő a képfájlban, mert pendrivere kiírva szépen indul róla a netbookom, viszont Windows alatt semmi nem történik ha a WUBI-ra kattintok. (S persze ellenőrzéskor is hibát jelez egy fájlnál.)
-
törölt tag
válasz
Szab02 #14925 üzenetére
az nem egy kiterjesztés, csak a fájl nevében vany egy pont (ugye 9.04 a verziószám). a vége .iso kéne legyen, ezt pedig bármilyen íróprogram kell kezelje.
vladi: alapvetően megy, csak a grafikus részekkel vannak gondok. bár ez nem csak ebben a progiban, hanem minden QT-s alkalmazásban. például változik valami (mondjuk egy torrentben levő fájlok egy részénél kijelölöm, hogy ne töltse le), de a képernyőn nem frissíti, csak ha "megrázom" az ablakot (mondjuk odébb tolom, vagy ilyesmi). meg néha péládul a folyamatjelző csíknál nem ráírja a százalékokat, hanem mellé (és rövidebb a csuszka annyival, mert a cellába be kell férjen), vagy amikor hozzáadok torrentet, akkro jobbklikk->ignore nem működik, mert az összes fájlra értelmezi, nem csak a kijelöltre. illetve skype-ban van még, hogy nem görgetődik rendesen a szöveg a párbeszédablakban (csak mondjuk egy csíknyi belőle), elcsúszik, nem lehet rendesen scrollozni, mert össze vissza szétesik.
persze ezek nem konkrétan használatot befolyásoló hibák, de bosszantóak.
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Mivel tudom kiírni 04-desktop-i386 "kiterjesztést"? Se neroval se alcohollal nem tudom...
Szeretném kipróbálni -
Vladi
nagyúr
-
daninet
veterán
[link] Aki ezt a hátteret megszerzi nekem kap egy meleg baráti kézfogást! Ha van wide jöhet
-
törölt tag
válasz
body007 #14917 üzenetére
ahogy elnézem az az azureus utódja. az meg nem olyan jó, mert java-ban fejlesztik, meg laptopon eleve nem előny az erőforrásigényes program (ha csak háttérben kéne fusson).
most azon vagyok éppen, hogy ha lehet, akkor csak 64bites gtk alkalmazásokat használjak. persze mondjuk a skype esetében ez nem megy, mert az éppen egyik sem... nem is fut rendesen -
gyurman
tag
válasz
Brutforsz #14899 üzenetére
Brutforsz barátom; a PULSEAUDIO 0.9.14-es driverrel a gond úgy látszik megoldódott. Találtam rá megoldást.
Alap probléma az volt hogy hiába daemon.conf-ban a default-sample-rate = 48000
default-sample-channels = 6 -ot, SB-live 5.1-en a lfe nem szólt.
Ekkor jött a felmixelés .asoundrc.conf -ban, azt megadni load-module module-alsa-sink device=softvol channels=6 tsched=0 -nek, és megy.
Az újdonság a végén a tsched=0. Ez annyit jelent, hogy nem szoftveresen osztogatja a hanghoz való hozzáférés idejét, hanem realtime.Már csak az kell látni, procit mennyire terheli, meg egyéb gagyiságai lettek-e.
Mit szóltok az új hiperhülyéknek való Amarok-hoz? Nagyon béna lett. Keresek olyat, amit lehet
- billentyűkombinációkkal kezelni,
- van equalaser
- KDE támogatású
- értelmes hangot ad ki
- és a köv formátumú pls-t-eszi:[playlist]
NumberOfEntries=1
File1=http://208.122.59.30:7012
Title1=D I G I T A L L Y - I M P O R T E D - Goa & Psychedelic Trance - a voyage out of this world!
Length1=-1
Version=2Tudtok ilyet? Ezt a régi Amarok tudta, de már kergemarha kórt kapott sertésinfluenzával.
-
törölt tag
válasz
floatr #14914 üzenetére
nem is funkcionalitásban volt bajom a deluge esetében, hanem azzal, hogy nem mentette el fastresume fájlt kilépéskor. de most utánajártam, és rájöttem, hogy azért nem, mert volt egy usernév váltás, és a saját konfig fájljaiban még a régi home szerepelt, amit meg görgetett a folyamatos adatmentés a hom-ból. ezért nem találta azt a helyet, ahova írhatná. buta hiba, tudom.
ezért (is) az utóbbi időben qbittorrentet használtam, de az meg QT-s cucc, gnome alatt nem 100%-osan megy (a grafikus felülete). -
törölt tag
szeretném feltenni a linkage nevű torrent klienst, de nem akar menni. azt mondja, hogy a libtorrent csomagból legalább 0.13-as kell neki
checking for LIBTORRENT... configure: error: Package requirements (libtorrent >= 0.13) were not met:
Requested 'libtorrent >= 0.13' but version of libtorrent is 0.12.2feltettem a sourceforge-on talált csomagot, de az libtorrent-rasterbar csak. jelenleg a libtorrent-dev csomagom 0.12.2-es verzió, ezt kéne még gondolom frissíŧeni, hogy tovább tudjon lépni a fordító, de ilyet nem találtam sehol eddig, mindenhol a rasterbar van fent...
valakinek valami ötlet?
-
floatr
veterán
Van valakinek LikeWise Open tapasztalata?
Konkrétan az érdekelne, hogy miután integrálva lett a masina (notebook) a domainbe, hogyan használható vegyesen irodában, és otthon, domain-mentes környezetben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Idáig a 9.04 RC előtti verziója ment nagyszüleim P3-as gépén, most telefonban mondtam nekik, hogy hogyan kell frissíteni. (normál frissítés volt) A szövegek viszont nem lettek magyarok, van ennek valami trükkje?
-
Rickazoid
addikt
válasz
body007 #14906 üzenetére
Nem egészen, semmi nem is hasonlít semmire azon a képen, egyébként megfogadtam Kicsirics77 tanácsát és töröltem az ATI drivert, az megoldotta, de az eredeti probléma, az a hibaüzenet, ami lefagyasztja az Ubuntut még fennáll. Újraraktam a drivert, az ATI félét, azzal ok a kernel, de más bajok vannak bőven, mindegyikkel, ami települ.
Kicsirics77: Az újabb ATI driverek nálam nem működnek épp úgy, ahogy kellene, kegyetlen lassú minden, az átlátszóság csak szürke, a videók lassítják a rendszert, teljes képernyős lejátszást csak "gmplayer -vo x11 -zoom" paranccsal tudok elérni, stb. Próbálom felrakni a régebbi drivert, az működött, hátha Jackalope alatt is elmegy, ennél úgyis csak jobb lehet. Tényleg a driver okozta a kernel problémáját, de a hibaüzenettel nincs összefüggése. Amint lesz elég helyem, megpróbálom újratelepíteni az Ubuntut, bár el fog tartani egy darabig, mert rengeteg módosítás van már ebben a rendszerben, a felére talán már nem is emlékszem.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Miután frissítettem Jackalope-ra az Ubuntum, minden rendszerindításnál megjelenik egy hibaüzenet "Önnek régi figyelmeztetései vannak" címmel és "Úgy tűnik elmulasztott néhány figyelmeztetést, mivel a régi figyelmeztetés lista nem üres." szöveggel. Ha bezárom ezt az ablakot, egy-két másodperc múlva megbénul az X, majd lefagy a gépem. Minden indításnál megjelenik és mindig lefagyás a bezárás következménye.
Abszolút semmi ötletem nincs, hol kéne keresnem a problémát, egyáltalán azt se tudom, mi a problémája, mivel van baja, mit is jelent ez az üzenet.
Az ubuntu.hu-n se tudott senki hozzászólni, Googlubuntu-val is próbáltam keresni különböző kifejezésekre (pl.: caution/warning list, caution/warning list is not empty, old caution/warning), de semmit nem találtam, ami bármilyen szinten is hasonlítana.
Pár info:
- Ubuntu 9.04 32 bit
- 2.6.27-11-generic kernel (a frissebbel a rendszer a bejelentkező képernyő előtt színes csíkokat jelenít meg fekete alapon és egyszerűen megbénul, ctrl+alt+f1-re reagál, de csak darabos színes négyzetek jelennek, amik közül a kurzor helyén lévő villog, de semmire nem reagál)
- Acer TM7720G-302G16N notebook (ATI MobilityRadeon HD2400 XT, 2 GB RAM) -
Cinege45
tag
válasz
blaselinux #14901 üzenetére
Köszi az infót de nem igazán tudtam értelmezni...(!)
Direkt ehhez a tipushoz nem találtam drivert. -
-
blaselinux
csendes tag
válasz
Cinege45 #14900 üzenetére
Szia!
Ezen az oldalon találtam ezt a linket.
Remélhetőleg megoldja a problémát.
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Apple Watch Series 7 45mm GPS+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest