Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
McKane
senior tag
ubuntu 10.04-et használok,ismerkedek vele. eddig nagyon tetszik

1.: kellene valami jó képnézegető / szerkesztő
2.: valami rendszerdiagnosztikai program /pl olyan mint windowsban az AIDA64 régebben Everest /
3.: hogyan lehet widgeteket szerezni és kitenni az asztalra ? ( pl.: windows7ben az időjárás-kijelző widget,óra,stb. )

-
-
McKane
senior tag
van egy kis gond az új ubuntuval..
kis híján kinyírja a VGA-t /intel gma x3100/
érezhetően k***a forró a noti burkolata ott ahol a vga-chip van. van a ubuntura valami hőfok-megjelenítő programocska?? olyan mint windowsnál az everest..
csak azért, mert megy kb fél órát a gép -alapjáraton- és megszólal a beépítet síp hangszóró /vagy hogy hívják / ,majd leáll a gép minden előzmény nélkül..valakinek hasonló tapasztalat van már??
-
McKane
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
nyugalom,nekem sincs cd-m.. nem is használok már..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de volt a suse-s dobozban valami 90 napos támogatási papir,amit visszaküldtem..

azóta is 2-3 havonta alkalommal küldözgetnek mindenféle-sz*rságot .más: egy ki topichoz való kérdés: az uj ubuntu normálisan támogatja az intel féle gma x3100 vga-t ?
-
McKane
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
hát hallod, én egyszer próbáltam kubuntut használni. a 9.04-est.. nem volt net, wifin keresztül tolom itthon.. ubuntun viszont volt. a wifi kártyám intel 3945abg.
ha ez segít valamennyit.más:
az Ubuntu központban -ha van ilyen
- biztos tudták,hogy ma van a 22.szülinapom,azért adták ki ma éppen az uj rendszert. 
-
McKane
senior tag
hát gyerekek itt eléggé szopóka van..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
megállt a letöltés
még a letöltésvezérlő sem mozdul semmit.. 
-
McKane
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
egyszerű.. mivel van az az ingyen kapsz cd-t lehetőség,rendelj egyet és akkor biztosan nem az RC-t kapod meg.. igaz nem azonnal lesz meg,de meglesz.

amugy most max.letöltési sebességgel jön a cucc..

szerk1:
remélem teljesen el lesz találva a notim alkatrészeivel.. lesz végre ujjlenyomat olvasóm is meg kártyaolvasóm is.. no meg a hang az a 9.04-el valami katasztrófa volt..
-
McKane
senior tag
na, látom már mindenki türelmetlen az új rendszer miatt..
ha majd kinnt lesz, és le tudom tölteni, megnézem mit tud,mennyire kompatibilis a notimmal.
a 9.04-el nem voltam megelégedve,az RC-t meg nem próbáltam.ha minden stimmelni fog a notimmal,akkor megpróbálok szakítani a windows-al.. annyian imádják ezt az ubuntut, tudhat valamit.
-
McKane
senior tag
hali!
nemrég hallottam,hogy majd ebből /a 10.4-es verzió / nem lehet ingyen cd-t rendelni .
Igaz ez,vagy csak szívattak?

-
McKane
senior tag
milyen kiegészítést kell felraknom,hogy az ubuntuval be tudjak lépni az asztali gép megosztott mappáihoz?
a gépen Windows 7 van.. -
McKane
senior tag
ezt a memóriakártya olvasót hogyan lehet működésre bírni ubuntu alatt?
http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/68cs06ww.txt( Ricoh Memory Stick Controller ;Ricoh SD/MMC Host Controller ; Ricoh xD-Picture Card Controller)
-
McKane
senior tag
sziasztok!
van egy realtekes HD audiom. a relatek oldalán van driver is..
ha azt leszedem,hogy kell feltelepíteni az Ubuntu 9.10-re?
másik:
intel gma x3100 driver benne van a 9.10-es ubuntuban?harmadik: programokat hogyan lehet feltelepíteni?
köszi!szerk1: milyen jó audió lejátszók vannak ubuntu alatt? olyan mint pl a winamp windowson..
-
McKane
senior tag
működik még ez a ShipIt szolgáltatás?? amikor igényelni lehet ingyen telepítő médiákat..
jut eszembe: pendrive-os ubuntu/kubuntu nincsen forgalomban?
-
McKane
senior tag
melyik program kell hogy tudjam kezelni az ISO és társai lemezképfájlokat?
Ubuntu 9.10 a rendszer..
Elhatároztam magam a nyílt forráskód mellett
Szerk1.: ha tudnátok valami tanácsot adni, mit hogyan, merre kell beállítani a rendszert,alap programok, stb, megköszönném.

-
McKane
senior tag
válasz
Nagytalp
üzenetére
"int ahogyan az egész asztal. De ha felteszed a desktop-effects-kde csomagot akkor elérhető lesz a rendszer beállításokban az asztal tuning is."
ilyen csomagot nem találtam, de amit leirtál az működik. a sarkos..
amugy ennek a rendszernek jobb az akksi-energiagazdálkodása mint a windowsnak?
-
McKane
senior tag
erre a kubuntura van valami látvány effekt? mint pl a compiz, bár nemtudom fut-e ez itt, vagy mnt a windowsban az aero..
-
McKane
senior tag
Üdv urak!
felraktam a kubuntu 9.10-et.. eddig jó, szép,elnyerte a tetszésemet.
most már csak azt kellene kitalálni, hogy hogyan is lehet windows vista home premium és a kubuntu közti hálót belőni. a net routeren keresztül jön,ez van. de a másik windowsos gépet nem látom, sem pedig a wines gépről ezt.és milyen programokat ajánlatok a hétköznapokra kubuntu alá? suliban is kell a gép,de utazás alatt filmek ,zenék nézése, meg valami kis játékokat honnan lehet letölteni erre a rendszerre? bocsi ha hülyeségeket kérdeztem, csak ez az elsö -remélem hosszú idejű - linux rendszerem !

ezekben kérnék segítséget!
köszönöm!
-
McKane
senior tag
sziasztok!
két gyors kérdés:
1: mikortól lesz elérhető a 9.10-es rendszer?
2: mekkora a kubuntu 9.10-es minimum HDD igénye?köszi előre is!

-
McKane
senior tag
Lenne egy gyarló kérdésem..
Mivel nem vagyok otthon ebben a témában, segítségetekre lenne szükségem..
Miben különbözik az Ubuntu és a Kubuntu ?
Melyik a jobb támogatottságban, multimédia terén?ezt sose tudtam eldönteni..
Mert ha majd végleg kijön a 9.10-es ubuntu/kubuntu , valamelyiket felteszem,mert érdeklődök a nyílt forráskód felé.. Csak nem tudom melyik futna, melyiknek jobb a támogottsága a gépemhez. géprészletek az adatlapomon.Köszi előre is!

-
McKane
senior tag
Hello!
Ahogy láttam, még pár nap és megjelenik a 9.10-es ubuntu..
egy-két mondatban le tudnátok írni milyen változások lettek/lesznek a 9.04hez képest?Köszi szépen!
-
McKane
senior tag
Sziasztok!
így már megfelel a típus:
08:06.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 05)
08:06.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 22)
08:06.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 12)
08:06.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 12 -
McKane
senior tag
Sziasztok!
tanácsra lenne szükségem..
A lenovo 3000 N200-ban levő Ricoh típusú memória-kártya olvasót hogyan lehet beüzemelni Ubuntu 9.04 alatt? ugyanis, hiába dugom be a memóriakártyát az ubuntu rá sem hederít..köszi előre is!
-
McKane
senior tag
Üdvözlet!
Megpróbálok áttérni végleg Ubuntura, a KDE-s verzióra (asszem Kubuntu a neve
)
Mivel eléggé tapasztalatlan vagyok a nyílt forráskódban, lenne pár kérdés..
Ehhez a rendszerhez nem kellenek driverek, mint a windowsnál? ha igen, hétköznapian irjátok le a válasz!
( [A gép adatai]Köszi elöre is!
Üdvözlettel: McKane
-
McKane
senior tag
Üdvözlet!
Egy ismerősöm azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy ha ő az Ubuntu ShipIt szolgáltatásán keresztül rendeli meg az Ubuntu Server kiadást, azt is ingyenesen küldik el a postán?
Köszi a választ elöre is!
-
McKane
senior tag
Üdvözlet!
Nem vagyok jártas a témában, majdhogynem most találkozok először Linuxxal.

Szóval,ha hülyeség lenne a kérdésem,akkor bocsi.
Feltettem a legujabb Ubuntu Linuxot (9.04) . Szépen megy is. A kérdésem az lenne,hogy az Intel VGA-hoz nem kell driver-féleség? Tehát úgy mint a windowsban.. Tudom hogy nem 100%-ban játékra való a Linux,de ..
Ha kell hozzá driver, akkor szájbarágósan is leírhatjátok,mert eléggé kezdő vagyok a témában...

-
McKane
senior tag
Hello!
Nem ezeket nem adják elötelepített linuxszal. Csak adnak hozzá egy Knoppix Linux Live CD, ami ráadásul magyarul nem tud, csak angol,meg német nyelvű. Sőt a Windows-os drivereket nekem kellett összevadászni a netről.. Tudom hogy a majdnem legolcsóbb noti volt, ne járjon a szám,de nekem nem kellett drágább /ugyanis koleszos voltam/, de azért a kedves Fujitsu-Siemens adhatott volna hozzá egy driver CD-t, vagy a winyó egy leválasztott particíójára felpakolhatta volna a drivereket. Ahogy tudom az Acer így csinálja. Így nem tudják lenyúlni a kereskedők a cuccost..

Amugy köszi a gyors válaszokat! Meglátom meddig megy..

Üdv.: McKane
-
McKane
senior tag
Hali mindenkinek!
Vettem a bátorságot, és letöltöttem a legújabb Ubuntu Linuxot! (8.04) A laptopomra akarom feltelepíteni, bár tudom hogy ez teljesen más mint a windows, és ennek kiküszöbülésére kérném a tanácsaitokat! Szóval a laptop egy Fujitsu-Siemens Amilo Li1705. A VGA Via Chrome9 HC, chipset VIA P4M900, VT8237 déli híddal,Intel Celeron M 520,1.6GHz,1Gb RAM. Szóval szeretnélet megkérni Titeket, hogy segítsetek a driverek feltelepítésében, ha lehetne érthetöen.. Köszönöm szépen a segítségeteket!
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mini PC
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

még a letöltésvezérlő sem mozdul semmit.. 
Mi ez a sok betű-szám?

)
(