- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
erikke17 #47284 üzenetére
Szia,
auto módban nem szabad tuningolni. Mindent állíts át manuálra, majd feszültségeket is állítsd be a gyári értékekre. Ha megfelelő hűtésed van lehet emelni finoman a feszültséget stabilizáláshoz. Simán lehet az is, hogy a feszültség elegendő, de a hűtésed gyenge ezért túlmelegszik. Mindennek manuálisan adj feszültséget, ne legyen auton semmi.
-
erikke17
őstag
válasz
erikke17 #46779 üzenetére
Sziasztok, ez egy oldschool konfig ma gusztust kaptam tuningolni
Itt írtátok miként kell kicsit húzni porcin, viszont amihánts 16ról 17-re teszem szorzót windowsig nem jutok el.Szeretnék állítani egy kis feszkót viszont a CPU VTT voltage szürke tehát nem tudom módosítani... Mit lehet a hiba hiszan ATUO modban van ez egész meünpont...?
Miként tudnék egy kis tuningot adni neki? Szerintem az a baja, hogy alapból kevés feszkót kap cpu már nem egy tuning győztes darab.Előre is köszönöm
-
Apollo_21
addikt
válasz
Hali, csak a szorzóval kell "játszanod", valszeg feszt autón ad gyári értékekhez is vagy 1.35 vagy afelett, tehát azt nagyon nem mozgatnám lentebb.
Tehát próbának 4ghz-re lőném manual 1.35v al. 20x200
Egy egészséges 4.0-4.2 benne van a prociban jó eséllyel.
1.375 ami fölé én nem mennék. -
zsigomark3
tag
válasz
Szia,
Jól gondolod, a szorzóval kell kezdeni, viszont ahhoz hozzá kell emelni a cpu voltage-t hogy ne crasheljen, ha emeled a fesz.-t pedig jobban fog melegedni ergo a hűtést meredekebbre kell állítani.
BIOS-ba belépve én a következőket módosítanám a helyedben:
CPU clock ratio: Auto -> 18x
CPU frequency: Auto -> 200 Mhz
vcore: Auto -> 1,350V
ezzel a beállítással így 3600mhz re húzodamit utánna teszteléssel validálsz, ha össze omlik visszább kell venni amíg stabil nem lesz.
A fenti csak egy példa, ezek alapján fogod tudni húzni és tesztelgetni az értékeket.
Ha bírja továbbmehetsz pld: VCore 1.425V, 19x 200MHz = 3800MHzEzt neked kell kitapasztalni, hol van a vége.
A hűtést ne felejtsd el "feltekerni"
Esetleg ha nem most raktad össze a konfigot, a port ki lehet fújni a bordák közül+ egy újra pasztázást érdemes lehet csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest