- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
A minap kaptam kézhez egy Q9400 procit és 3,2 GHz- IG tuningoltam.
Nos alapon az alaplapom 1,32 voltot adott a procinak ezt manuálisan is így állítottam be.
Stabil a rendszer de lenne 2 kérdésem. Mekkora feszen kellene menni a procinak?
Alaplapom egy Asus P5B Deluxe és az FSB voltage 1,45 volt ez a legnagyobb fesz amit be tudok állítani de ez a max. Nem melegszik nagyon hűtő van az alaplapon is meg stabil is. -
pengegyerek
aktív tag
http://kepfeltoltes.hu/120112/rekord_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tuningoltam eddig jutottam és szeretném megkérdezni, hogy nem túl nagy e a proci feszültség? Okoz valami problémát ha sokáig így marad? És még így sem stabil tehát még bírná a fesz emelést. -
pengegyerek
aktív tag
válasz
Santiagain #28667 üzenetére
Jól gondoltam és az Asus p5b deluxe lapon nem lehet állítani a ram szorzókat. Ellenben FSB feszt. és NB feszt emeltem így már 2,8 GHz- nél járok.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
enemy107 #28665 üzenetére
Lehet arra céloz, hogy ha lejjebb veszem a cpu szorzót magasabb FSB kellene mondjuk a 3000 MHz- hez így ezzel arányosan nőne a memóriák órajele is mert csak egy adott pontig tudom visszavenni őket. Saját példámból: 8×- os szorzó mellett kell 400 MHz- s FSB és így pont 800 MHz- n maradnak a memóriák de 6×- os szorzón már jóval 400 MHz fölé kellene mennem és visszafelé nem tudom venni a memóriákat így azok már 900 Mhz felé kényszerülnek amit egy 667 MHz- s memória nem bír még 2,2 volt mellett sem. Legalábbis az enyém nem bírná. Így ha a szorzó a maximumon van ez nekem 8×- os szorzó így kevesebb FSB mellett is elérhetem mondjuk a 3000 MHz- t 800 MHz- s memóriák mellett és így a rendzser stabil is marad, a memóriák CL5 mellett nincsenek annyira túlhajszolva és happy
Szerintem erre célzott a kolega -
pengegyerek
aktív tag
válasz
Santiagain #28662 üzenetére
Memória szorzót hol kell levenni? Asus P5B Deluxe alaplapnál, hogy hívják?
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Tuningolni szeretnék de nem nagyon tudok továbbjutni 2,56 GHz felé a következők miatt:
Ezen a beállításon van feszültségek megvannak de 6× és 7×- es szorzón sem birok továbbjutni 2,6 GHz felé.
Gondolom ez a memóriák miatt van mert nem teljesen egyformák. Hogy tudnék eljutni
3,2 GHz- ig, hogy stabil is legyen? -
pengegyerek
aktív tag
válasz
pengegyerek #28109 üzenetére
Nos nekem senki nem tudna segíteni? Elég bosszantó anomália ez.
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Tuningoltam az adatlapomon lévő konfigot az alábbi értékekre beállítva: 400 MHz FSB 1,35 Volt a procinak 800 MHz memória 5,6,6,18-as időzítéssel. Minden stabil egy csomó tesztet futtattam minden stabil de ha kikapcsolom a gépet majd szeretném elindítani nem indul el a beállított értékekkel. A következőt csinálja:- bekapcsolom elindul leáll 1-2 másodperc múlva elindul de nincs semmi kép a monitoron és kész. Újból alapra kell vennem minden majd újból be kell állítani a stabil tuningértékeket de ez már egy idő után nagyon fárasztó. Miért csinálhatja ezt a gépem? -
pengegyerek
aktív tag
válasz
Telefunen #27953 üzenetére
Szia. Frissítettem biost 1238- ra és úgy tűnik most már jó menni fog rendesen tuningolt beállításokkal is.
A baj, hogy a memóriám az nem nagyon bírja a strapát és nem tudom nagyon tuningolni.
Az nem baj, hogy ha a gép indításkor elindul kikapcs majd 3 másodperc múlva ismét elindul de akkor már rendesen? Ekkor ad + feszt a táp a cuccnak? -
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Tuningoltam az adatlapomon lévő konfigot de az a baj, hogy ha leállítom és később elindítom a gépet nincs kép a monitoron minden alapra kell állítani majd megint be kell állítani a stabil tuning értékeket. Minden tesztet lefuttattam beton stabil beállítások.
Mi lehet a gond? -
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni a következőben: tuningoltam egy E6420- as procit Asus P5B Deluxe lapban 2 giga 800 MHz- s Kingston HyperX memória társaságában és egy FSP SAGA 2 500W- s tápegység hajtja ezt meg.
ÉS amint egy picit is tuningolok nincs kép a monitoromon. Az nem lehet, hogy a tápegység ne bírná el ezt és így nem tom mit kellene ilyenkor csinálni mit jelent ez?
Ha tudtok rá választ azt nagyon megköszönném ha el tudnátok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest