- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balojazz #60896 üzenetére
hong kong azért nem úgy védekezik, mint mi. meg ott tesztelnek, úgyhogy lesz valósabb kép a fertőzöttek számáról.
egyébként biológiailag sem értem az enyhe omikron témát. máshogy jut be a sejtekbe, ezért más a betegség lefolyása, de alapvetően ugyanazt csinálja a szervezetben. ha kap elég időt (= nincs sejtes védelmed sem), 8-9 nap elég neki is, hogy komoly kárt okozzon.
-
-
PuMbA
titán
Szerencsére nem a váll, hanem csak a tricepsz izom alsó része, ahova a szúrás ment. 2-3 nappal kiegyezek, mert elég rossz úgy aludni, hogy nem fordulhatok az egyik oldalamra
Még jó, hogy úgy döntöttem, hogy nem akkor körül adatom be, amikor tánc óra lesz, mert az se menne így....utólag visszanézve jó vásárt csináltam a Sino-val, mert nem volt mellékhatása, a delta variánst meg túléltem simán.
t72killer: Akkor ez mRNS sajátosság lehet.
Hieronymus: Nem tudom. A két Sinopharmnál semennyire se fájt, de ott ugye gyárilag csomagoltak a vakcinák ezeket meg ugye felszippantják üvegcséből és egy magyar fecskendővel és tűvel nyomják be neked. Vagy ennyire rossz a magyar eszközkészlet vagy a Pfizer, de inkább mégis az utóbbira tippelek.
-
így van, UK közel 70M-ból produkál 200 alatt, és most megy itt is a nagy ba.2-es firmware-update. (grrh, gyakrabban jönnek a variánsok, mint a telómra a rendszerfrissítés...)
Gyerkőcök mentek Pestre nagyszülőzni, kíváncsi vagyok mixelünk-e valami jó kis Felföldi-Paprikasch mutánst... -
balojazz
aktív tag
A hong kong-i egyetem 5000-es becslést adott a halottakra ebben a hullámban. Vegyük figyelembe, hogy a harmadik hullámban (végéig) lakosságarányosan itthon 7.5 misi lakosra jutott 22.5 ezer halott. Addigra az idősek egy része és az eü dolgozók be voltak oltva. A kingkongi 5000 nem tűnik soknak, ha: nagy a népsűrűség, pont az idősek nincsenek beoltva, az oltottak is nagyrészt kínaival, az omikron sokkal virulensebb, és sokak szerint az omi nem is gyenge. Szerintem pont az következik az adatokból, hogy az omi mégiscsak ratyi gyenge. Ha akár csak összevethető lenne a wuhani-alfával, sokkal több halott lenne ott, de mivel sokkal fertőzőbb, ezért még inkább sokkal gyengébb is.
-
válasz
balojazz #60857 üzenetére
na, van épp friss cikk hong kongról:
https://www.economist.com/graphic-detail/2022/03/18/hong-kong-is-now-the-centre-of-the-pandemic
szóval nem enyhe az az omikron, csak 3 oltással, áteséssel, golyóálló mellényes miniszterelnökkel minket már nem üt annyira -
Ringman
félisten
[link]
The Epstein-Barr virus (EBV) underpinning of multiple sclerosis (MS) in some people was a major breakthrough finding this year. It's not just a trigger, but may be a driver, such that its elimination could be a therapy for MS -
Ringman
félisten
[link]
Shanghai Hospital Harbors Unreported Covid-19 Outbreak, Deaths
Outbreak at elderly-care facility suggests hidden impact on China’s financial center; ‘Orderlies, nurses and doctors, we’re all infected’
mivel nagyrészt inaktiválttal oltottak, tippre elég sok haláleset nem lesz jelentve. -
"A Pfizer tényleg erősebb mellékhatásokban."
Lehetséges, ám az oltás helye, az oltóanyag bejuttatása miatt fáj. A tű roncsolja a szöveteket. A folyadék helyet csinál magának a felszívódáshoz, ami fokozza a fájdalom érzetet. Az sem mindegy milyen sebességgel tolják be be a vakcinát. A sebességgel egyenes arányban vagy még jobban nő a fájdalom.
-
mpo
veterán
A WHO szerint az új mutáns „XE” Omicron változat lehet a Covid legátvihetőbb változata.
...
A másik két újdonsághoz hasonlóan az XE is egy rekombináns törzs, vagyis két, korábban elkülönülő változatból áll. De ez nem egy Deltacron keverék. Az XE valójában az eredeti Omicronból (BA.1) és az újabb Omicronból (BA.2) áll, amely átvette az Egyesült Államokban a helyét.
..
Az egyértelműség kedvéért az XE csak az esetek elenyésző töredékét teszi ki világszerte. Ez változhat, mivel az XE körülbelül 10%-kal jobban átvihető, mint a már jobban átvihető BA.2. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 43%-kal átvihetőbb lehet, mint az eredeti Omicron, amely tavaly télen megjárta a Földet.
[link] -
-
válasz
headhunter #60871 üzenetére
Meg kell nekik mondani, hogy az antibaxxerség színtiszta ruszki propaganda.
#60872: "Mi a risk/benefit arany egy atesesnel?" - ez egy örökös kérdőjel marad, nevezőben és számlálóban is.
Risk: milyen módon esel át melyik variánson?: valamelyik "enyhébb" variáns? Oltásra vagy oltás nélkül/hány-mikori oltásra? Alacsony vagy magas vírusterheléssel?
Benefit: eredményez-e komoly sejtes és antitestes továbbképzést az adott variáns? A képzett antitestek mennyire jövőállóak? Mert úgy néz ki, hogy kb 4havonta új mutáns jön, igencsak pechesnek kell valakinek ahhoz lennie, hogy 2x ugyanazzal a változattal összefusson.
-
válasz
Hieronymus #60879 üzenetére
neeem
(reggel, felkelés után első dolog volt)
-
-
Vesa
veterán
Anyósom is bekapta, ma produkált egy pozitív tesztet. Most akkor várom, hogy itthon mi lesz, mert volt némi találka a héten, ha nem is túl szoros.
-
lacos001
senior tag
válasz
Hieronymus #60873 üzenetére
8 éves lányomtól 18:40kor kérdezte a fijúúú, hogy orrból vagy garatból. Orrból kérte, bátor a mókuska.
Elmentünk Testzentrumba, mivel a reggeli kötelező negatív után 14 óra körül mert kicsit bezombult itthon dobott egy pozitivat.
Hétfőn 9kor PCR, addig mindannyian ülünk a hátsónkon. Szerintem holnap mi is mehetünk, majd hétfőn PCRre. Esélyes... -
válasz
én így vettem anyafejtől legutóbb, meg is kínoztam, fölösleges is volt szerintem, mert lett volna elég vírus bárhonnan
-
Ringman
félisten
válasz
Ez már omikron kezdete óta javasolt volt, h mindkét helyről legyen minta
-
A német precizitás kidolgozta a tökéletes gyors tesztet.
1. A pálcikával mintát veszel a garat két oldaláról.
2. Ugyan azzal a pálcikával mintát veszel mindkét orrlyukból.
3. Elvégzed a teszt további folyamatát.Amennyiben csilipaprikát eszel a teszt előtt, az orrnyálkahártya fertőtlenítése is megoldódik a teszttel.
-
headhunter
addikt
"...Egy lengyel faluban annyi az oltásellenes, hogy még az a néhány helyi is alig meri beoltatni magát a Covid ellen, akik bíznak a vakcinában. Lengyelországban a lakosság kevesebb mint 59 százaléka kapott legalább két adag vakcinát, miközben az európai uniós átlag 72% fölött van..."
Oltásellenesek többségben | Kiközösítéstől tartanak az oltottak egy lengyel faluban... -
-
ma amúgy megvolt az első "edzésem" (két hete tört ki rajtam a covid). felfelé erőltetett séta (10 p/km), lefelé lassított kocogás (8,5 p/km), kb. 130-135-ös pulzus, nem volt semmi gond, jól esett.
-
válasz
Ringman #60862 üzenetére
ez egyébként szerintem nem teljesen igaz így. van trenírozás, és ha ez a cucc évente 1-2 kört megy (vagy 3-4-et...
), akkor egy darabig számít, hogy egy nem olyan régitől védett vagy, ha nem is sokáig
ugyanígy nem kimondottan az immunrendszer sérül, hanem a szervezet, egyénfüggő mértékben
-
Vesa
veterán
válasz
balojazz #60846 üzenetére
"Az oltások nem akadályozták érdemben a terjedést sem"
Dehogynem! Sőt, nem csak az eredeti Vuhani verzióra volt jelentős, 90% feletti a terjedés fogása is, hanem még a Brit verzióra is hozta ezt. Az, hogy ilyen tempóben mutálódik a dög, nem az oltás hibája. Az oltás tényszerűen megoldotta volna ezt a kérdést, ha a vírus nem lenne ilyen szinten mutációra hajlamos és képes.
-
válasz
balojazz #60857 üzenetére
Hongkongban minél idősebb valaki, annál kisebb valószínűséggel van beoltva (legidősebbek már csak 30%-ban). Plusz sok a kínai oltás, ami sokkal gyengébben véd, mint a nyugatiak. (Briteknél időseknél szinte 100% az otottság.)
Esetleg ezt nézd még meg, van benne sok szép grafikon, szerintem érthető lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #60859 üzenetére
Nem az oltástól fogsz kevesebb ideig élni, az biztos. Ezért nem értem lacát se, de nem baj, szabad és egyéni a döntés. Unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt gondolná, illetve ő nem budapesti, tehát annyi emberrel se érintkezik. A plusz immunrendszer trenírozás szerintem sose baj, főleg hogy 10.000 emberrel leszek hamarosan "bezárva" 3 órán keresztül.
Volt még, aki a kisfiával volt, olyan 12 körül lehetett 3. oltásra
-
-
Ringman
félisten
[link]
“The Swedish response to this pandemic,” the researchers report, “was unique and characterized by a morally, ethically, and scientifically questionable laissez-faire approach.”
The lead author of the report, epidemiologist Nele Brusselaers, is associated with the prestigious Karolinska Institutet in Stockholm; her collaborators are affiliated with research institutes in Sweden, Norway and Belgium.
The details of Swedish policies as described by Brusselaers and her co-authors are horrifying. The Swedish government, they report, deliberately tried to use children to spread COVID-19 and denied care to seniors and those suffering from other conditions.
proci965, vélemény erről a cikkről? mennyire valid? -
válasz
balojazz #60854 üzenetére
na de erről pont van adat: hong kong, meg talán még dél-korea (?) is. szarul néz ki. az, hogy nem azonnal a tüdődre megy, mint a delta, nem jelenti azt, hogy ha van elég ideje (= nincs védelmed), nem csinálja meg ugyanazt. ég és föld, hogy a sejtes védelem bekapcsol-e 1-2 nap után, vagy 8-10 napig letolt gatyával állsz, amíg a vírus garázdálkodik.
-
válasz
balojazz #60851 üzenetére
Briteknél heti 4 millió fertőzés van (most leginkább BA.2), és heti ezer halott, azaz kb. 0,025% a halálozási arány.
Az Omikron halálozási rátája kicsivel marad el a Deltától, lásd hongkongi helyzet. Azért hiszi mindenki enyhének, mert oltott/átesett (azaz védett) népességben terjed már. Azaz az Omikron csak azért enyhe, mert az oltások működnek (legalábbis a halálozástól védenek valamennyire). Ha a wuhani helyett kezdetben is ez terjedt volna, akkor nagy bajban lettünk volna.
(A honkongi omikron halálozási ráta 4-5% között volt pár hete, vissza lehet olvasni. (A százalékok nem teljes népességre értendők, hanem a fertőzöttekre (CFR).)
-
balojazz
aktív tag
Na de amennyivel jobban terjed, annyival enyhébb is. Van esély rá, hogy oltatlan tömegekre ha ráengedtük volna az omikront (gondolatkísérlet), ugyanezeket a grafikonokat látnánk, vagy nagyon hasonlókat. Nem tudhatjuk ugyan, de engem akkor győznének meg ezek a grafikonok az oltásokról, és akkor is csak részben (az átesések miatt), ha mondjuk maradt volna végig a delta vagy a wuhani.
-
Rage47
veterán
válasz
Nem tudom mennyire gyengusz az omikron, mert ismerősök akik elkapták nagyon szenvedtek 1-2 hétig is. Valaki ugyanúgy, mint amikor az előző variánst kapta el. És az oltástól is szenvedett marhára 2-3 napig. Én személy szerint nem nevezném gyengének az omikront
Gyenge az a nátha, de mikor 1-2 hétig lázban fekszel köhögve, fulladva, hogy csak a hasonfekvés segít, az nem gyenge nálam. Amúgy ez is érdekelne, hogy vajon aki az oltástól szenved, az a vírustól is szenvedne?
-
válasz
de töredék is a halottak száma! az omikront elkapják több millióan, és abból lesz ennyi halott, szemben a vuhanival, brittel, amit több százezren kaptak el. oké, erről nincs igazán hard adat, csak a magyar teszteléssel torzított. de azért látod te is a fertőzési görbéket, hogy az omikron hullámhoz képest minden korábbi alföld.
-
balojazz
aktív tag
Én elhiszem azokat az adatokat, de az valami másra vonatkozhat. Ha valami járványügyes vagy politikus lennék, vagy akár csak laikus magamfajta, töredék halottat várnék ehhez képest, ami van, közel kétharmados átoltottságnál, 90%-os hatékonyságnál. Valahogy nem jönnek ki a számok. Mindegy, a történet akkor is kudarcosnak tűnik. A másik oldalról nézve az látszik most a lovak között a gyeplővel, az oltatlan omikronos sulisokkal és ovisokkal, maszk nélkül, régi oltásokkal, hogy nem annyira tömeges a halottak száma, vagyis akár rá is foghatnánk az oltásokra, ha nem lenne olyan gyengusz az omikron, és nem volna olyan sok a látensen átesetten védett. Így viszont a feleződés nem tűnik az oltás (markáns) hatásának.
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
balojazz #60846 üzenetére
"Sokat vártam az oltásoktól, és nagyon gyengének látszanak a laboron kívül, az életben."
Nézd már ezeket a grafikonokat: [link]
Ahogy globálisan egyre jobb az átoltottság, erősen bezuhant a halálozások száma és a halálozási arány. Ebben igen komoly szerepe van vakcinálásnak amellett persze, hogy az omikron is kevésbé súlyos megbetegedést okoz. -
balojazz
aktív tag
válasz
t72killer #60830 üzenetére
Így van. A kincstári optimizmus még nagyobb lett, amikor jöttek az oltások. Számomra a legnagyobb csalódás az oltások története. Kevesen kérték, hamar elmúlik a hatása, gyerekeknek alig van/gyenge/nem annyira kell/mellékharások. Az oltások nem akadályozták érdemben a terjedést sem, soha nem lett belőle nyájimmunitás, de még egy fél sem. A gyakorlatban a 90%-os hatékony halálbiztosság sem látszik a számokon: itthon viszonylag erős korlátozásokkal az első három hullámban oltatlanul meghalt 30 ezer, a második három hullámban oltottan gyenge korlátozásokkal még a fele, pedig ugye sok az átesett, az igazán szerencsétlenek már meghaltak stb. Csak megfeleztük a halottakat a 2-3-4 oltással és az 1-2-3 áteséssel, nem tizedeltük vagy akár ötödöltük. Sokat vártam az oltásoktól, és nagyon gyengének látszanak a laboron kívül, az életben.
-
Sir Pocok
őstag
2022.04.01.
Új fertőzöttek: 2 327 (az előző napi adatokhoz képest – 327)
Új tesztek száma: 11 700 (az előző napi adatokhoz képest – 922)
Új halálos áldozatok száma: 40 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
Kórházi ellátást igénylők száma: 1 858 (az előző napi adatokhoz képest -7)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 56 (az előző napi adatokhoz képest + 4)
Az első dózissal oltottak száma: 6 402 762 (az előző napi adatokhoz képest + 403)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 187 600 (az előző napi adatokhoz képest + 661)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 845 314 (az előző napi adatokhoz képest + 1 888) -
Ringman
félisten
válasz
Drizzt #60841 üzenetére
tök felesleges hivatalos esetszámhoz kötni bármit, már a tavalyi beleszaráshoz képest is beleszarás folyik éppen.
az usa is elengedte már, nem marad funding, lassan majd nem lesz ingyen teszt, stb, #enjoying a normal experience és #this is mild van.
---
Severe outcomes in unvaccinated COVID-19 cases <18 years during different variant waves in Norway
Conclusions
We found no evidence of a difference in the risk of hospitalisation due to acute COVID-19 among unvaccinated cases <18 years for Omicron compared to Delta, but a reduced risk among cases <1 year in Omicron and Delta waves, compared to Alpha.
Results also suggest a decrease in the risk of MIS-C in the Omicron wave compared to the Alpha and Delta waves. -
Ezek szerint találtak még fertőzötteket:
Meghosszabbítják a lezárásokat Sanghajban, gazdasági válság fenyeget Kínában a vírus miattLazulás Olaszországban (a címmel ellentétben nem az összes korlátozás szűnik meg, talán majd májustól):
Olaszországban több mint két év után véget ért az egészségügyi veszélyhelyzet, feloldják a korlátozásokat -
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 2327, változás(1): -112 (-4.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 14840 (átlag: 2120.0), változás(2): -429 (-2.8%) | incidencia: 308.2
Új halálos áldozatok száma: 40, változás(1): +2 (+5.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 252 (átlag: 36.0), változás(2): -45 (-15.2%) | incidencia: 5.6
Új mintavételek száma: 11700, változás(1): -1139 (-8.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 74270 (átlag: 10610.0), változás(2): -3357 (-4.3%)
---
Kórházban: 1858, változás(1): -95 (-4.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 1875.8, változás(3): -134.8 (-6.7%)
Lélegeztetőgépen: 56, változás(1): -14 (-20.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 55.6, változás(3): -18.4 (-24.9%)
Tesztpozitivitás: 19.89%, változás(1): +0.89% (+4.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 22.39%, változás(3): -4.16% (-15.7%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
Drizzt
nagyúr
Munkahelyen megint +1 covid. Mondjuk ezuttal a szobambol neztem a Zoomon keresztul, ahogy ott uldogelnek 5-en maszk nelkul es vitatkoznak. Pont arrol beszeltunk, hogy a kinti talalkozokat mar nem kotjuk 1000 alatti napi esetszamhoz, hiszen az irodaban sokkal konnyebb elkapni. Es rogton demonstraltuk is. Igazi agile fejlesztes.
Jovo penteken is maszkban leszek, valahol magamnak is meghuzok egy ezres esetszamot, hogy kb. az alatt fogok zart teren maszk nelkul forogni, felette meg maszkban. Kint meg soha. De van olyan erzesem, hogy lassan eljon az a pont is, amikor nem lesznek napi esetszam kozlesek. Usa-ban pl. van tobb allam is, ahol mar csak heti egyszeri summary van. De hettel osztani meg en is tudok. -
válasz
Ringman #60834 üzenetére
hááááááááááááááááát...
fura, hogy mindenki szabadlábon mászkálhat és beszélhet össze-vissza, ahelyett, hogy igen-igen erős nyomás alatt kelljen vallaniuk a mindenről is. mert azért ez nem csak amolyan "mi közük hozzá" dolog. nyilván a kínai rész sosem derül ki
, de a cikk alapján legalábbis daszakot is lehetne kérdezgetni.
-
PuMbA
titán
Oltásss....április 11-re készen állok a 10 ezres tömeggel az Arénában :)
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
[link]
Senate Democrats and Republicans neared agreement on Thursday to slash an emergency coronavirus response package to $10 billion from $15.6 billion, as they worked to break a logjam over a stalled package of federal money urgently requested by President Biden for vaccines, therapeutics and preparation against future variants.
-
Ringman
félisten
[link]
dán influenzaszezon: -
Vesa
veterán
Sajnos ez a hozzáállás egyre több országban realitás. Pedig nem változott itt semmi, a vírus terjed, folyamatosan mutálódik, és szedi az áldozatait. A longos "mellékhatása" pedig még mindig a szőnyeg alá van söpörve, pedig egyre több a study arról, hogy ez egy jelentős probléma. Valójában még nem is látjuk, mennyire, ahhoz több időnek kell eltelnie.
-
-
válasz
Drizzt #60820 üzenetére
UK helyzethez kapcsolódó:
Why is the UK seeing near-record Covid cases?
(Avagy miért van UK-ban rekord közeli fertőzés? (>4,2 millió/hét.) Mert hisznek három Omikron tévhitben: a koronavírus endémia lett (nem lett: ehhez az kellene, hogy védekezés nélkül se terjedjen nyakló nélkül (az oltás is védekezés)), a koronavírus egyre enyhébb lesz (miért lenne: lappangási időben terjed, a terjesztők nagy része túléli; az evolúció jelenleg terjedési képességre optimalizálja, a kiváltott betegség súlyossága pedig majdhogynem véletlenszerű), az oltási program véget ért, vissza lehet térni a normalitáshoz (az oltások korlátozott ideig hatnak, illetve a vírus evolúcióját az oltáskerülés felé terelik (a gondolatmenet igaz az átesésekre is), azaz jelen helyzetben semmiképpen sem az oltások csúcsra járatása lenne a követendő stratégia, hanem egyéb eszközökkel kellene korlátozni a terjedést, az oltás csak az utolsó mentsvár). Hosszabb távon kellenének hosszabb ideig védő oltások, illetve tovább kellene lépni a közegészségügyben (a kézmosás már kevés): szellőztetés, levegő tisztítás és sterilizálás, kisebb zsúfoltság, több zöld, átszervezett munkavégzés.) -
balojazz
aktív tag
Csak ritkán írok ide, nem vagyok állandó kommentelő. Van pár nap mondjuk 2 havonta, utána csöndben vagyok, mert ha belegondolunk, az első hullám meg a vakcinák óta nem történt igazán fontos dolog. Ami lényeges volt vírus témában két év alatt, azt 10 oldalban össze lehet foglalni 14-es betűmérettel, másfeles sorközzel, A/5-ös lapokon.
-
Vesa
veterán
válasz
Hieronymus #60823 üzenetére
Lehet reális, ha az illető csak most került képbe mint fertőzött. pl. 3 napig nála is lappangott, aztán még 3-4 napig csak enyhe tünetek, majd mire bedurrant annyira, hogy teszteljék, már benne volt egy hete.nem jól értettem.
Már ha jól értem a rendszer működését. -
Nem tudom volt már, ha igen akkor sorry.
A német covid rizikó figyelmeztetés így néz ki.
Maradt még némi probléma a rendszerrel.
A képen látszik, 25-én jártam valaki közelében. Hat nappal ezelőtt. Az átlagos lappangási idő, 3 nap. A figyelmeztetés kicsit megkésett. Ha fertőzött lennék, már régen szórnám a vírusokat. Az elmúlt hat napban csak szerdán nem kellett tesztelnem. Az összes teszt negatív volt. Vélhetően nem lettem fertőzött.
Ezt az izét még 13 napig fogom látni. Egy fertőzött, holnaptól 5 nap után mehet akárhova, ha tünetmentesnek érzi magát. -
Ringman
félisten
thread:
[link]
Today Icosavax announced disappointing results from their recombinant SARSCOV2-spike 2-dose vaccine. As Novavax is the same overall format, this shows that differences in detail matter. Let's dive in and figure it out. -
válasz
Drizzt #60820 üzenetére
Mert alighanem több a fertőzött is. Csak a hivatalos statisztikában nem látszik.
Csak mert szó volt róla, hogy a BA.2 eléggé különbözik a BA.1-től, jobban mint korábbi variánsok, amik kaptak külön betűt. (Itt amúgy azt írják, hogy korábban túl bőkezűen osztogatták (ki hallott a Kappáról), és most spórolnak vele, mert már csak 9 maradt.
)
-
-
Nem úgy volt, hogy a BA.2 kap szép új görög betűt?
-
kolopele
nagyúr
válasz
szabi__memo #60811 üzenetére
Akár meg is védhet, ha épp kéznél van nálad, majd egy jól irányzott dobással leteríted a támadót vele
-
kolopele
nagyúr
-
Vesa
veterán
Tehát akkor összefoglalom:
- Van egy laza topikunk, ami kvázi laca szűk világáról szól
- Van egy komoly topikunk, ami kvázi balojazz szűk világáról szólKihagytam valamit?
-
We need answers to these four long Covid questions
("Helló, a nevem Charlie, és a long Covid lerombolta az életemet." A kérdések:
1. Miért nincs még diagnosztika a mikro-vérrögökre? (Normál labor szerint a páciens egészséges.)
2. Miért nem figyelmeztetik az embereket? (A legkonzervatívabb becslés szerint is a fertőzöttek 5%-a érintett, amúgy talán 20-30%, oltottaknál 10%.)
3. Miért nincsenek kísérleti kezelések? (Megfigyelés van, talán néhány év múlva esetleg majd próbálnak kezdeni a problémával valamit.)
4. Mik a tervek azoknak a támogatására, akik elvesztették a munkájukat és a lakhatásukat a long Covid miatt?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged