- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor #58193 üzenetére
Szerintem nem a mellékhatásoktól fél. Nála az egészségtudatosság egyfajta spirituális hozzáállás, azaz nála az oltás felvételét a "vallása" tiltja. (Feltételezem, hogy akkor sem indulna el egy GS-en, ha a szervezők azt írnák elő, hogy minden induló köteles elfogyasztani egy rántott szeletet.)
-
perempe
veterán
"tudnak teniszezni"? pl. aki felkerült Djoko helyett a selejtezőből?
ha esetleg Nadal se indul, és pl. Medve nyer egy Berrettini ellen?
ha Berrettini nyer, mert se Nadal, se Djokovic, se Medve nem indul? megnézik az emberek TV-n?
[Live ATP Ranking] -
mpo
veterán
válasz
zolivissza #58192 üzenetére
Persze hogy lehet.
-
pjen
félisten
válasz
[CS]Blade2 #58151 üzenetére
Azért a Lidl és egyéb multikkal óvatosan, nem elég a 60% os Tb, legtöbször nem is 8 órában vannak foglalkoztatva a melósok. Jól hangzik a több százezres fizu, de kevesen vannak 8 órások. 4-6 órából a Tb is csak arra a keresetre van. A gázszámlást nem érdekli.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem azért parázik Dojko, hogy az oltás mellékhatása miatt kár érheti? És tegyük hozzá, hogy ez egy valós veszély lehet, mert nagyon sokaknak húzódott rá az ízületeire az oltás.
Emlékszem anno Michael Flatley hány milliárd Forintra biztosította a táncos lábát. Dojkónál is ez lehet mögötte. Megvolt a kockázatelemzés és inkább nem vállalnak extra kockázatot az oltással. Ha benyalja a virnyákot akkor meg ÍJ. -
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Krinyo #58179 üzenetére
Nem valoszinu, hogy a lelegeztetorol hunyna el az omikron fertozottek nagyobb resze. Nem tudom mi a vezeto faktor, de nagyon valoszinunek tunik, hogy a tudo mar nem vezet, vagy nem dominal olyan mertekben, mint korabban. Mashol is ez latszik. Szivesen megneznek egy kordiagramot a dologrol.
Djokovic meg csinalhatna egy tornat, ahol a Covid-oltas illegalis doppingszernek szamit.
-
emvy
félisten
A sebessegkorlatozas nem azert van (szerintem), hogy ne old meg magad, hanem hogy 1) ne olj meg masokat 2) ne tegyel kart a kornyezetben/infrastrukturaban. Ahogy irtam, a motorozas es a sikloernyozes sem tiltott, pedig azok a Covidnal is joval veszelyesebbek.
> mi köze van az oltásnak ehhez a megfoghatatlan elvhez?
Nekem azert nem tunik annyira unrelated dolognak
Ez nem egy megfoghatlan elv szerintem, hanem egy eleg szeleskorben elfogadott (liberalis) paradigma ("Claiming the Right to Autonomy and Self-Determination" kifejezesre erdemes rakeresni)
> djoko amúgy pont tökmindegy, csináljon, amit akar. csak magának rúgja a hálószaggató öngólt. a világ legjobb teniszezője helyett így majd ő lesz a világ leghülyébb teniszezője.
Ennyike
-
-
Az EU régi besorolása szerint akkor lenne a járványhelyzet kedvező ("zöld"), ha az incidencia 50 alá esik legfeljebb 4% tesztpozitivitás mellett (vagy 75, 1% alatti tesztpozitivitásnál). A járványhelyzet akkor nagyon súlyos ("bordó"), ha az incidencia 500 feletti (ez a legnagyobb szint, a kettő között van még a sárga meg a piros). Grafikusan így nézett ki.
Magyarországon ma 1624 volt az incidencia, és heti átlagban 42% feletti a tesztpozitivitás.
(Az EU már másképp számol, kivették a tesztpozitivitást és betették az átoltottságot, ezért most a térkép így néz ki.)
-
"az emberektol elvegyuk a dontes jogat a sajat testuk felett"
ezt valahol, valaki, valamikor kitalálta, aztán azóta amolyan axióma. mi köze van az oltásnak ehhez a megfoghatatlan elvhez? az abortusz tilalma, na az ilyesmi. de egy oltás? van tucat másik. meg sebességkorlátozás, az is kötelező, pedig nem hal meg gyorshajtás miatt naponta 100 ember magyarországon, sőt.
djoko amúgy pont tökmindegy, csináljon, amit akar. csak magának rúgja a hálószaggató öngólt. a világ legjobb teniszezője helyett így majd ő lesz a világ leghülyébb teniszezője.
-
Ringman
félisten
ez így ok, besunnyogni kétes módon az ausztrálokhoz nem oké.
-
alázógyík
addikt
válasz
Krinyo #58179 üzenetére
Mert akik bekerülnek, főleg oltatlanok, vagy 1 éve kapott 2 oltással(legtöbb kinaival), azok nem 2 nap alatt vannak túl a betegségen, pláne ha idősebbek.
3-4 hetet is bent töltenek covid osztályokon.
Nézd meg milyen számok voltak 2 hete, és akkor megérted, hogy miért nő a korházi ápoltak száma. -
emvy
félisten
Szerintem teljesen elfogadhato, amit mond. En ugyebar egyaltalan nem ertek egyet vele, de ahogy mondja: bevallalja a kovetkezmenyeket, beleertve azt, hogy a kozeljovoben (vagy soha) nem tud nagy tornakra menni. Jelen formajaban kb. nem art senkinek (ha most valaki elohozza azt, hogy 'de az egeszsegugyi rendszer leterheltsege', akkor az gondolkozzon el azon, hogy miert lehet dohanyozni, motorozni meg alkoholt inni -- mert Djoko szemelyes Covid-kockazata messze a motorozas kockazata alatt van).
Szerintem a jelenlegi helyzet (igy, 2022-ben) nem annyira extrem, hogy az emberektol elvegyuk a dontes jogat a sajat testuk felett, akkor se, ha tudomanyos/racionalis szempontbol marhasagot csinalnak.
-
-
válasz
Sir Pocok #58169 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 4411, változás(1): -2642 (-37.5%) | elmúlt 7 napban összesen: 63868 (átlag: 9124.0), változás(2): -30920 (-32.6%) | incidencia: 1624.0
Új halálos áldozatok száma: 123, változás(1): +29 (+30.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 685 (átlag: 97.9), változás(2): +87 (+14.5%) | incidencia: 13.1
Új mintavételek száma: 7685, változás(1): -5029 (-39.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 187917 (átlag: 26845.3), változás(2): -55391 (-22.8%)
---
Kórházban: 5291, változás(1): +124 (+2.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 5187.0, változás(3): +493.8 (+10.5%)
Lélegeztetőgépen: 211, változás(1): +35 (+19.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 202.0, változás(3): +34.4 (+20.5%)
Tesztpozitivitás: 57.40%, változás(1): +1.92% (+3.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 42.46%, változás(3): -4.49% (-9.6%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
-
Sped
aktív tag
válasz
Peat;) #58164 üzenetére
Azért az nem mindegy, hogy az emberek a pénzüket az államiba költik el borítékban, vagy magánban számlára. Utóbbiból rengeteg plusz adóbevétel keletkezik. A tendencia amúgy nyilvánvaló, én remélem hamarosan eldönthetem, hogy a befizetett TB-m egy részét mondjuk magáneü biztosításba fizethessem az állami helyett.
-
mpo
veterán
Djokovic: Nem vagyok oltásellenes, de inkább feláldozok trófeákat, mint hogy beoltassam magam.
Amikor a BBC újságírója azt kérdezte tőle, hogy a vakcinakérdésben elfoglalt álláspontja miatt kész lenne-e lemondani az indulásról olyan Grand Slam tornákon, mint a wimbledoni bajnokság vagy a francia nyílt bajnokság, minden idők egyik legjobb teniszezője ezt válaszolta:
“Igen, ezt az árat kész vagyok megfizetni.”Az a hülye, aki más hibájából sem tanul.
-
Sir Pocok
őstag
Új fertőzöttek: 4411 (a hétvégi napi átlaghoz képest -2616)
Új tesztek száma: 7685 (a hétvégi napi átlaghoz képest -20 104)
Új halálos áldozatok száma: 123 (a hétvégi napi átlaghoz képest +30)
Kórházi ellátást igénylők száma: 5291 (az előző napi adathoz képest +105)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 211 (az előző napi adathoz képest +12)
Az első dózissal oltottak száma: 6 383 559 (az előző napi adathoz képest +552)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 142 438 (az előző napi adathoz képest +2107)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 771 453 (az előző napi adathoz képest +1896) -
Sir Pocok
őstag
2022.02.15.
4411/123
5291/211Részletek később.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Dare2Live #58158 üzenetére
Olyan teljesen mintha szandekosan epitenek le az egeszsegugyet, hogy helyet csinaljanak a maganegeszsegugynek, amibe gondolom jopar haver befektetett. Penz az lenne ra boven, hiszen lattuk, latjuk hanyszaz milliardot koltottek felesleges stadionokra, meg kamu lokalis atrakciokra, elegetve az EU-s tamogatasokat. Csak az nem esett le nekik, hogy egy minimalberbol elo orszagban eleg hamar kifogynak majd a fizetos betegekbol, foleg hogy nyitva van az EU fele vezeto kapu es egyre tobben mar nem dolgozni, hanem elni mennek oda, hiszen lattak barmennyiszer is jonnenek vissza, semmi sem valtozik jo iranyba.
-
Peat;)
veterán
válasz
#32839680 #58157 üzenetére
Egyszer nézz meg egy költségvetést, hogy a befizetések hány %-át fordítják arra amire elvileg befizetjük..
De akár gdp arányos eü költést is lehet nézni, EU-ban mi a top3-ban vagyunk, hátulról.
A gdp arányos hadi ráfordításunk meg növekszik ezzel párhuzamosan pl.Az eü már most is fizetős. Az eü már sok éve fizetős. Az államiban eltörölték a borítékot, mi lett a vége, átmentek számlát befizetni az emberek magánba. A lényeg hogy mindnehol kellett és kell fizetni ha emberi szolgáltatást emberi időn belül szeretnél. Szóval az hogy mennyire lenne elég a befizetés ha arra is költenék...lassan vannak olyan műtéttípusok ahol a magán teljesen kiszorítja az államit.
Vagy a szülés, mi is tapasztaltuk hogy a tapasztaltak álltak fel sorba és rezidensek meg újoncok dolgoztak, lenne még gyerek állami kórház kizárva.
A daganatos betegségek ahol még az állam a top, de gyanítom ott is megjelenik a magán előbb utóbb, hiszen ez tipikusan olyan terület hogy a teljes családi vagyont elköltenék az emberek a szeretteikért, jó biznisz. -
Kékes525
félisten
válasz
t72killer #58144 üzenetére
Sajnos pontosan tudom a lehetőségeket:
1. gyógyszer (ami kell azt szedem). Kimondottan pitvarfibrillációra ható gyógyszer Magyarországon 1 van, ez a Rytmonorm. Viszont sok emberél ez nem hat, nálam sem. A másik a véralvadásgátló (nálam Eliquis). 75 év felett már ennek lehet, hogy nagyobb a rizikója, mint a haszna. A harmadik egy bétablokkoló (nálam concor cor).
Na, most utánanéztem, több gyógyszer is van a közvetlen kezelésre, ennek utánajárok.
2. Elektromos kardióverzió. Ez az amikor tappancsokat raknak a mellkasra és rányomnak pár száz voltot. Altatásban csinálják. Nálam egyszer volt (akkor 3x is), de nem aludtam. Elképesztő a fájdalom, de pillanatszerű és azonnal teljesen elmúlik. Elképzelhető, hogy ezzel próbálkozni fognak. Ez viszont veszélyes, ha hosszú idei tart, mint nálam, a pitvarfibrilláció, mert vérrög képződés valószínűsége nagy. Lehet, hogy az antikoagulátum, amit szedek ezt kizárja.
3. Abbláció. Már 3x volt, nem tudom csinálni fognak e még egyet. Van akinél már 5-öt is csináltak. De 70 vagyok, nem fiatal és erősen elhízott.
4. Le kell fogyni.
Meglepetés lenne, ha ezenkívül valami lényegesen újat mondana a doki. [Pitvarfibrilláció tünetei és kezelése]
-
balojazz
aktív tag
válasz
Ringman #58155 üzenetére
Bizonyára jelentősen. De nálam már a maszkhordásnál megbukik a dolog. Nem tudtam megszokni 2 év alatt, és önkéntelenül lerántom mindig. A környezetemben nincs is más típusú ember. A múltkor jött a digis szerelő, egy órát volt nálunk, de föl sem merült témaként sem a maszk vagy a járvány, pedig sokat dumáltunk mindenféléről.
-
t72killer
titán
válasz
Dare2Live #58159 üzenetére
Bizalmi kérdés, igen, normáliséknál van minimum 4-5nap saját bejelentésre "beteg" eltáv. Egy sima lázas takonykórral soha az életben nem kellett orvoshoz mennem csak azért, hogy pecsételjen nekem papírt. Egy centtel se kaptam kevesebbet hónap végén, az odavágó BTK-ban nem szerepel büntetendő cselekményként az influenza/kézszájláb/stb fertőzés.
Persze ez Ny-EU. Eszem ágában sincs olyan országba költözni, ahol pont akkor büntetik az embert, amikor más baja is van. -
Dare2Live
félisten
válasz
[CS]Blade2 #58154 üzenetére
Egyrészt a visszaélések kezelhető dolgok. Lehet hüledezni, hoyg vhol még betegszabis papír se kell. Meg SMST küldesz a főnöknek. Szürreális. És ezen az alapon aztán meg is lehetne szüntetni az egészet. Nem vagyunk tőle mondjuk messze.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#32839680 #58157 üzenetére
Barátomnak komplikáltabb gerincsérv műtéte volt. Egy+ hónapot kiesett munkából. A fizetése 100%át kapta. Aszem ausztriában dolgozik (de lehet német). Lehet többet fizet be, de többet is kap. Akkor? MOon ez mért nem lehetséges?
A visszaélésről annyit, hogy ha lebetegszik pár napra akkor ált smst küld a fönökének még fel se hívja. Orvoshoz se megy csak sms.Egész értelmezhetetlen. És amit elmond az alapján rendszer sokkal jobban működik mint MOon. Mondjuk ez nem nehéz.
Moon ugye várt volna egy 6-8hónapot a műtétre amíg éhenhal. Az állam meg extran szív mert ugye ezen idő alatt adót se fizet be. Lehet talán ez a gond? És a KATA is ide tartozik. Ezért nem működik MOon. És most nem egy csipőprozézisről beszélünk.
A magánkórházak áraival nagyon szerencsétlen dobálózni. Elképesztően drágák. Egy fagyasztásos retina bevérzésre 500-600K+t mondtak magánban. Egy 15perces műtétről beszélünk aminél reggel bemész ha utolsó vagy 1600kor hazamész de van aki 830ra jött és 1000kor elment. Nincs semmi protézis igénye. Egész szürreális, folyosón ülünk, ruhát kaptunk, név, bemegy, 10-15perc múlva kitolják. Kövit betolják 15perc mulva kitolják. Délben 1h ebédszünet. Aztán indul a futószalag újra. Nem számoltam meg hányan voltunk uarra a dokira de 10+. Nem tudom aznap csak "rutin" műtétei voltak vagy volt vmi komolyabb is.
Nekem a legrémítöbb az, hogy az állami hogy épül le és a magán hogy tör előre. Egyértelműen jön egy új korszak. Ahol szarrá vagyunk adóztatva és ezért nem kapunk állami EÜt. Nem kapunk minőségi oktatást. És nincs szociális védőhálonk. Meg se nézem egy ausztria, németben mennyi idő a "munkanélküli" segély és hány %. Pedig ugye arányaiban uott vagyunk.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Ringman #58155 üzenetére
Normális maszkhordással, betegek otthontartásával a covid is erősen csökkenthető lett volna. A lényeg a rendszeres tesztelés lett volna az iskolákban és mindenhol. Az időseket, krónikus betegeket meg el kellett volna különíteni még az elején, ezzel védve őket. Persze mindennél fontosabb tényező magának az egyénnek a hozzáállása ezekhez a dolgokhoz, mert csak úgy működnek ha mindenki be is tartja. Én pl. hiába maradtam otthon a gyerekekkel a vuhani idején is már, ha más ezt nem tette meg abban az esetben sem, ha tüneteik voltak.
-
Ringman
félisten
válasz
[CS]Blade2 #58154 üzenetére
kíváncsi vagyok, hogy csak és kizárólag normális maszkhordással és a betegek otthontartásával (hazaküldik iskolából/óvodából/munkahelyről) mennyire lenne csökkenthető az influenzajárvány.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Dare2Live #58153 üzenetére
Hát ez nem igazán ide tartozik. Gondolom a visszaélések miatt nincs meghúzva 100%-ra, ha sokan ugyanannyit kapnának, ha állományban vannak, mintha dolgoznak, akkor még olyanok is lennének, akik direkt próbálnak megbetegedni. Így is vannak orvosok, akik állományba vesznek olyanokat, akiket nem szabadna. 100%-ért gondold el, hogy mi menne.
Covid szempontból viszont a tünetesek mászkálása, munkába járása tényleg sokkal nagyobb probléma lett. Eddig is és mindig is az volt az egész világban. Az össze-vissza falsot adó gyorstesztek már a sokadik lapát lesz erre a kupacra.
és tényleg nem értem, hogy más nyavaját miért nem próbálunk megfogni, ha már 2020 óta fogjuk valamennyire a covidot. Az oké, hogy 2020-ig nem fogtuk a flu-t, maximum kórházaknál látogatási tilalom volt, ilyesmi.
Tényleg úgy van ma, hogy csak a covid van. Ha kimutatnának egy tagnál egy pestist, akkor kb. szólna a doki, hogy nem covid, csak pestis, de azért, ha láza van, akkor ne menjen be dolgozni. -
Dare2Live
félisten
válasz
[CS]Blade2 #58151 üzenetére
"mint a Lidl nem ba..kodna, hazaküldené a beteg tagot"
Mi evvel tényleg éveket küzdöttünk. Avval a munkaadó nem tud mit tenni, hogy a dolgozó letagadja és mielött bemegy bekapott egy sharidont.
"ők még talán azt is megengedhetnék maguknak, hogy kompenzálják valamivel a tagot, mert egyértelmű helyzet volt."
És akkor feltenném a kérdést. Mia fenének fizetünk elképesztő mennyiségű adót? Szociális védőháló nincs. EÜ romokban. Oktatás romokban.
-
Dare2Live
félisten
A rendszer úgy van összerakva arra ösztökél nagyon keményen, hogy tagadd le, kapj be egy láz/fájdalom csillapítót ld sharidon mottóját és dolgozz.
Mindenki. Én is bejártam betegen dolgozni max amikor 38.5C+at mértem otthon és rázott a hideg maradtam otthon. De van aki még ekkor is! bejön.
Ami mégcsúnyább amikor gyerek miatt mész TPre. 60% és maximalizálva van. Ezért vannak tömve az ovik beteg gyerekekkel.
Eből aztán nem nehéz kihozni, hogy ha otthon gyorstesztelt és +ív attól még tömegek menek dolgozni és megy a gyerek oviba.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Ringman #58148 üzenetére
Már az sem rossz, hogy, ha teszteljük is a tüneteseket, eredménytől függetlenül karanténoznánk... , csak, hogy ezt kiküszöböljük valamennyire, hogy 1. fals eredménnyel mászkál covidosan, 2. fluval, pestissel mászkál, mert de jó, hogy nem covidos.
Ezt szerintem aki eljut odáig, hogy szarul van és kéri, hogy teszteljék, vagy teszteltetik, nagyjából hajlandó lenne betartani, valamint a rendőrök kijárkálnak hatósági karanténnál.Aki szarik az egészre, az már a tesztelésig sem jut el.
Azt is lehetne, hogy pl. a munkáltatókat b..ogatni. 2020 elején voltam Lidl-be, és 2 kassza volt nyitva, és beálltam az egyikbe, aztán látom, hogy a kasszásnak taknya-nyála egybefolyik. Gyorsan átálltam a másik sorba. (Akkor még gondolkodtam is rajta, hogy egyébként lehet, hogy a tünetmentes a covidos és a másiknak más baja van. Ez még nagyon az elején volt, az 1. hullámban.)
Lényeg a lényeg, őket is lehetne ellenőrizni, mert a kasszás arra játszik a mi kárunkra, hogy ne kerüljön betegállományba a pénzkiesés miatt, a munkáltató meg tud róla és hagyja.
Ha ellenőrizve és szankcionálva lennének, szerintem ebben az esetben egy ekkora cég, mint a Lidl nem ba..kodna, hazaküldené a beteg tagot, sőt ők még talán azt is megengedhetnék maguknak, hogy kompenzálják valamivel a tagot, mert egyértelmű helyzet volt. Majdhogynem folyt a cucc az árura meg a leolvasóra.Engem a cég nem enged vissza negatív PCR nélkül, ha pedig bemennék betegen, akkor hazaküldenének vagy hazahoznának. Egyfolytában kérik, hogy akinek bármilyen tünete van, az ne jöjjön be. Pénzügyileg mi is szívunk az állomány miatt, az egyéb lehetőségek sem a legjobbak, mint kötelező szabi időarányosan, home office akinek lehet, állásidő, stb. ,de nálunk mindenkiben van annyi, hogy nem b..kodik betegen.
-
Vesa
veterán
válasz
[CS]Blade2 #57968 üzenetére
Olvasgass már vissza pár hónapot, mert szanaszét szedtük a témát ezerszer. És igen, minden állításom mögé van study! Mivel itt ez a szokás. Viszont nem fogom a kedvedért újra linkelgetni, mert:
1. Az eddigi itteni ténykedésed alapján feleslegesnek tartom, nyilvánvalóan az alapokkal sem vagy tisztában
2. Van a fórumban keresőmotor, bizlnyára tudod használni. -
Ringman
félisten
válasz
[CS]Blade2 #58142 üzenetére
ehhez alapvető munkakultúra-változás kellene (bejelentés teljes összegre, bónuszt nem lehet hiányzás nélküli munkához kötni, tilos behívni/benntartani betegen valakit a munkahelyen (nélküled nem megy, határidő van, stb) + rendes táppénz, lehetetlen kategória itthon sajnos.
az eü-dolgozók/tanárok 100%-os táppénzével vannak felesleges szarrágások/baszogások, scifi az egész.
Több mint egy éve várnak a táppénzükre a COVID-dal megfertőződött tanárok
-
hát, mivel nekünk megerősített pcr-ünk van ugyanezekre a tünetekre a-influenzára, ezért... üdv a klubban!
(fél4 helyett fél3 és 39,4 helyett 40,0, de stimmt. akkor és ott kibírtam röhögés nélkül, főleg, mert ugye a gyorstesztünk az tökre pozitív volt)
és nálunk is kellett metamizol és ibuprofen is, mert nem ment 6-8 óráig csak egy lázcsillapítóval.
viszont, ha meg tudjátok oldani, most nem kell visszaengedni még őket, mert ebből azért nem két nap alatt regenerálódik az immunrendszer sem. a fiaim szerdán kezdenek, miközben a kicsi két hete dőlt ki, a nagy meg két napra rá. meg azért nálunk a nagyobbiknak még a láz ostrom után egy hétig legalább hőemelkedése volt...
-
t72killer
titán
válasz
Kékes525 #58136 üzenetére
Az hogy mi okozza, másodlagos. Fontos persze, de a legfontosabb, hogy jelentkezett a probléma és erre valahogy reagálni kell mielőbb. Az időjárást, hacsak nem költöztök le Gran Canariára - nemigen tudod befolyásolni.
Szóval én nyúznám a kardiológusokat, hogy jöjjenek ki egy neked való személyre szabott megoldással. Ez akkor is kell, ha a Kolumbiai import porcukor túlzásba vitt illattesztelése, vagy ha a naprendszer mellett időnként elhúzó 8+teratonnás Vogon munkagépek által okozott rezgések miatt alakult ki a helyzet: a megoldás mind2 esetben igen hasonló lesz. -
Drizzt
nagyúr
No, nálunk mostmár megint az van, hogy március, április táján újra be lehet menni az irodába, de senkit nem köteleznek rá. Eddig ennek mindig új variáns lett a vége. De mostmár reméljük nem.
-
[CS]Blade2
addikt
Nem is kellene a gyorsteszt, egyszerűen csak akinek tünete van, azt az adott intézkedési cél alapján kellene kezelni. Ergó, ha ki akarjuk szedni a lehetséges fertőzötteket, akkor pl. mindenkit alapból karanténba rakni, aki lázas, köhög, folyik az orra, fáj a torka, stb.
A stratégiánkba simán beleférne, hogy tünetmentesek közben terjesztik a covid-ot. Valszeg még így is csökkenne az esetszám, mert feltehetően 1000 tünetmentes nem terjeszti úgy, mint 500 olyan, aki simán köpködi szét az árut, csak fals negatív gyorsteszttel szabadon mászkál, mert ő csak meg van fázva.Ja, ez csak flu, akkor nincs semmi. Hát, bakker, azt sem kellene terjeszteni, még, ha eddig 2020-ig ez azért nagyüzemben ment, mert most aztán k.ra nem jön jól néhány embernek, hogy covid mellé még kapjon 2in1-ben árukapcsolással egy másik nyavaját.
Persze nem csak a karanténozás szempont, más szempontokhoz jó, ha tudjuk, hogy ki mikor hányszor volt covidos, az volt, stb.
-
Ringman
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
IQfályter #58133 üzenetére
Lehet/remelem hogy lesz teszteles, ezt igerte az asszisztens, csak kozben telik az ido. Ha dolgoznek holnap ugyanugy mennem kellene, akar covidos vagyok akar nem, mert nincs mivel igazolnom. Ha vennek sajat tesztet, az megint nem igazol semmit, mert en csinaltam, otthon, ismeretlen minosegu gyorstesztel, vagy direkt en hamisitottamm, vagyis nem alkalmas arra, hogy karantenba keruljek, hogy ne menjek dolgozni. Szoval ha megis vennek, valoszinuleg kernenek egy uj tesztet, meg valamikor kommunikalni kell a haziorvossal/uzemorvossal, hogy hivatalosan tappenzen vagyok. Nekem ugy tunik, hogy felesleges koroket futtatnak az emberrel ok nelkul.
-
Coyot
őstag
Ugyan ez. Hányás csak egyszer, de láz az elég durva volt. Ilyen lázas még nem volt egyszer sem. Hajnal 4kor sírt félálomban, mértem egy lázat: 39,4. De akkor már 5 órája kapta az előző gyógyszert így jött egy más féle, ugye a szokásos hűtőfürdő-nurofen-panadol triumvir (a lázcsillapítók nem biztos hogy ezek voltak, ez nem az én hatásköröm
).
-
Kékes525
félisten
válasz
Reggie0 #58099 üzenetére
Ne haragudj, de a mondataid ellentmondanak egymásnak. Persze lehet, hogy csak én nem értem.
1. Miért nem jó a vakcinák által termeltetett tüskefehérje?
2. "Ezert is jo, ha magas a vedelem, mert akkor gyorsabban lekuzdi a szervezet." Amiért rossz a vakcinák által termeltetett tüskefehérje?
3. "Nem veletlen, hogy a komolyabb mellekhatasok elofordulasa is csokken az oltasok szamaval." Csökken? Hogyan, ha nem jó a vakcinák által termeltetett tüskefehérje? Akkor éppen nőnie kellene.
Bocs de ez számomra teljesen zavaros. Így még igazi véleményt sem tudok írni, mert az ellentmondások miatt nem tudom, hogy igazából mit állítasz.
-
Kékes525
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #58114 üzenetére
Akkor nem lenne egyszerubb azt mondani, hogy aki ugy gondolja magarol, hogy covidos, az menjen a kijelolt teszteles helyere? Minek van bevonva a haziorvos, ha nem csinal semmit szakmailag? Nem kerdez, nem vizsgal, csak adminisztral. Mar oltasoknal is van elozetes regisztracio nelkul, pedig csak 3 kattintas. Az fontosabb lenne, hogy a potencialis fertozottek minel hamarabb tudjak hogy azok. Nemetorszagban egyszeruen felallitottak egy kis satrat a korhaz melle es mindenfele elozetes szervezes nelkul ott teszteltek mindenkit, akinek kotelezo volt, meg azt aki onkent jelentkezett tesztelesre. Meg tunet sem kellett hozza. Raadasul az PCR teszt volt, ha jol emlekszem. Ja es persze ingyenes. Ilyen a profi hozzaallas egy jarvanyhoz.
Gondolj bele, hogy igy ketszer kell orvoshoz menned. Ennek se egy fajos labu nyugdijas se orulne, de a fonok sem, hogy ketszer maradsz ki a munkabol, csak mert ez a magyar modszer. Szivassunk mindenkit, mert a vezetesnek 50-es az IQ-ja, aki szerint ez a normalis.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha esetleg atesek rajta, nem artana ha szerepelne az oltasok mellett. Amugy 2AZ+1PF eddig. A negyediket meg fel se vehetnem, mert epp csak letelt az ido a harmadikhoz decemberben, de sok ertelmet nem latom, mivel mar olyan mutacioknal tartunk ami ellen sok vedelmet mar nem adnak ezek a regi oltasok.
Csak pont az a bosszanto, hogy hacsak nem kerulsz korhazba, atneznek rajtad es eszukbe se jut tesztelni. Aztan par honap mulva olvassuk, hogy megint kidobtak egy halom tesztet a lejarati ido miatt. Miert nincs haziorvosoknal gyorsteszt? Covid jarvany van es pont azokat ignoroljak, akik talan covidosok. Most szerencsere nem dolgozok, de ha az lenne a helyzet, siman mehetnek covidoskent dolgozni, terejszteni tovabb a virust, csak mert nem tesztelnek, nem tudom es igazolni sem tudom, hogy az vagyok.
Tenyleg az nalunk most a kezelesi protokoll, hogy ha valaki covid gyanus, akkor egyszeruen hazakuldjuk teszt nelkul? Tudom, az uj variansokra mar talan a gyorstesztek sem megbizhatoak, de ugyanezt csinaltak fel eve is.
-
a met.hu szöveges előrejelzése az abszolút mérvadó. de ugyanott jó a modell is, amit le lehet kérdezni bármilyen városra, meg az előrejelzés, veszélyjelzés.
az időképnél meg tényleg a radar és a többi térkép szuper.
viszont előrejelzést máshol nem érdemes nézni, csak a met.hu-n...
-
Coyot
őstag
-
PuMbA
titán
Ausztria felfüggesztheti az oltási kötelezettséget
Parci: met.hu-n szoktam nézni, csak néha megnézem máshol és ott tök mást írnak. Ez a baj az internettel, hogy sok más dolog van rajta .... ha mindenhol ugyanaz lenne, akkor nem lenne gond és beköszöntene a világbéke
-
válasz
Hieronymus #58126 üzenetére
köszi. nálunk ez tuti nem nyert, a lakásban pihent már a teszt ezer éve, mielőtt felhasználtuk.
-
Hieronymus
veterán
A másik irányú megbízhatatlanság.
A tesztek egy hőmérséklet alatt fals pozitív eredményt adnak. A németek vizsgálták miért keletkeznek téves teszteredmények. Sok helyen voltak reggeli téves teszteredmények. Kiderült, hogy ideiglenesen letett, hideg konténerekből származik a téves eredmények többsége.
-
Z.É.T.
őstag
Új, részleteiben csak a jövő héten közzétett német tanulmány: a gyorstesztek túlnyomó többsége gyakorlatilag megbízhatatlan az omikron fertőzés kimutatására
A müncheni Ludwig-Maximilians-Egyetem vezető virológusa. Oliver Keppler és munkatársai megvizsgáltak kilenc nagyon gyakran használt gyorstesztet és közülük nyolc megbízhatatlanabbul mutatta ki az omikron fertőzést a deltához képest – nyilatkozta a Bajor Rádiónak.
A tesztek között csak kettő olyan volt, amely a valódi magasabb vírusterhelési tartományhoz közeli volt és még a második legmagasabb vírusterhelés kategóriában is ezek a jónak tartott tesztek csak a fertőzések 10%-át mutatnák ki. Ily módon a negatív gyorsteszteket nem szabad komolyan venni, főként a fertőzés korai szakaszában. -
kolopele
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #58115 üzenetére
Azért ez nem semmi. Én a gyerekkori kötelezőkön kívül csak a 3 covid oltást vettem fel eddig, meg olykor a flu ellenit, de azt nem minden évben. Talán tetanuszt kaptam még nagyon régen, de az más sztori.
-
Rive
veterán
válasz
[CS]Blade2 #58115 üzenetére
Ebben a kontextusban nem az immunvédelem csökken, hanem az újabb és újabb (azonos cucc elleni) oltásból származó haszon.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
kolopele #58100 üzenetére
Minden oltástól gyengül az immunvédelem, vagy csak egy fajtából sok adagtól?
Én megkaptam ezekből majdnem mindet:
Kivéve azt a kéket meg az infuenza ellenit, meg talán még 1 vagy 2 nem volt akkoriban.
Az előző 10 évben pedig kaptam:
4 adag hastifusz ellenit (2012,2015,2018,2021)
2 vagy 3 adag hepatitis-est (2019 körül indult)
5 adag kullancs-osat (2012-ben kaptam 1-et, aztán még 1-et, aztán 2013-ban, utána 2016-ban és 2021-ben)
3 adag covid ellenit (2021-ben)Hastifuszból pl. még 11 adagot kapnék nyugdíjig. A 15. adag lenne az utolsó, vajon ott már gyengül az immunvédelem?
Értem én, hogy covid ellen a várható életkor alapján még lenne nekem egy jó 100-150 adag évi 2-3 adaggal csak covidra, ami k.va sok,
de covid nélkül is összejön 50-100 adag, és akkor még flu ellen nem is kaptam. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Tigerclaw #58105 üzenetére
Soulfly842 már leírta egy részét. Nem a rendszerrel van a baj, hanem ez user error. Lehetséges fertőző betegségről van szó, és a házidoki, asszisztens sem akar belehalni, meg nem akarják, hogy terjeszd, hogy még több melójuk legyen. Nem a házidoki tesztel, hanem pl. nálunk a mentősök. A házidoki kéri meg a tesztet. Járóbeteg vagy, így ált nem mennek ki házhoz, hanem ad egy címet és egy időpontot, hogy menj oda.
A gyorsteszt nekem simán negatív lett, miközben simán pcr pozitív vagyok. Nem árt észben tartani.
Valamint mindenkinek azt ajánlom, főleg, ha budapesti, mert ott hallani furcsaságokat az ellátásokban, hogy álljon ki magáért, ha le akarja pattintani a hülye orvosa vagy el akarják hajtani, mert ezek a dolgok járnak. Valamilyen ellátást kell kapnod, ha kell, akkor tesztelésre kell menned, ha úgy érzed, hogy kórház vagy mentő kell, akkor ki kell jönnie a mentőnek, stb. olyan nincs, hogy nem. Viszont fontos, hogy mérlegeld, hogy valóban mikre van szükséged, mert ellenkező esetben a sürgősségi-s, mentős joggal lesz pipa, és neki lesz igaza. -
fatal`
titán
válasz
Victoryus #58110 üzenetére
Nagymamámnak 3-4 nap volt (2 oltással a delta ősszel), kolléganőmnek (oltás nélül még 2020 őszén) kb. 6 hónap.
Olyat is olvastam már, hogy van, akinek nem jött vissza azóta se.
De az omikron nem nagyon okoz szagláskiesést, ha jól tudom (max addig, amíg be van dugulva az orrod, de azt könnyű elkülöníteni, a korábbi fertőzések nem nagyon jártak orrdugulással, viszont a szaglás ízlelés kuka volt az elég egyértelmű tünetet jelzett).
-
Victoryus
addikt
Szaglás kiesés mennyi idővel szokott helyrejönni?
-
Soulfly842
addikt
válasz
Tigerclaw #58105 üzenetére
Ebben nem tudom, hogy mi a meglepő. Már a covid kezdete óta tudjuk, hogy ha koronavírusra utaló jelek vannak, akkor tilos dokihoz menni. Marad a Teledoki... (távolról egyeztetés) Már a legeleje óta ez a protokoll.Amég ott sorba állsz szépen lefertőzöd a 'csak egy gyógyszert szeretnék kiíratni' időseket, a beteg ott trécselőket, a dokit+akár az asszisztenst - mindezt zárt téren, garantált sikerrel.
A tantum verde torokspray rohadt jó és vehetsz akár mebucain szopogatóst tablettát is (pontosabban, ha fertőzésgyanús vagy, akkor célszerűbb lenne, ha valaki inkább hozna neked). Legyen már bennünk annyi, hogy ha más nem is követ egy egészséges protokolt, akkor ne mi szedáljunk már le mindenkit körülöttünk.
Én még az önkéntes karantént is megoldottam addig, amég nem lett negatív a tesztem.
Ha csak egy influenza, akkor remélem nem jársz úgy, mint én, hogy egészségesen, renkívül jó kondiban negatív teszt után a sürgősségin kötsz egy ájulás/összeesést követően. A negatív teszt itt csak egy formális dolog, de a legtöbbeknek nem itt zárul le a történet és erre kimutatható számok nincsenek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Mai sajat tapasztalat: Mivel a par napja nalunk jart rokonoknal pozitiv lett a teszt, pontosabban az egyik negativ, masik pozitiv es nalam is vannak omikronos tunetek, ezert gondoltam elmegyek az orvoshoz. Nem is a teszt volt nekem a lenyeg, csak hogy irjon fel valamit, mert annyira faj a torkom, hogy 2 napja nem alszok.
Erre a rendelointezetnel mar be sem engedtek, mert most nem engednek be senkit sem megfazasos, leguti fertozeses tunetekkel. Az asszisztens kijott par perc mulva, mert a haziorvos ugye mindig kesik. Kerdeztem a tesztet. Ok nem tesztelnek, de ker nekem egy tesztet es talan majd felhivnak. Gyogyszert sem irt fel, mivel ugye orvos nem volt.
Igazan jol mukodik a rendszer.
Viszont az pozitiv, hogy a veny nelkuli Tantum Verde forte spray amit a gyogyszeresz adott, vegre tudott annyit csillapitani a torokfajasomon, hogy talan tudok aludni. Eddig is hasznaltam erzestelenitos torokfertotlenitos szopogatos tablettat, ket felet is, de ez a spray sokkal jobb. Tudom javasolni, ha valaki belefut egy kemenyebb torokfajasba. Mar csak jo lenne tudnom, hogy omikron (+), vagy csak megfazas. Aztan gondolom par honap mulva megint kidobnak egy tonna gyorstesztet, mert lejar. Nehogy a vegen meg rendeltetesszeruen hasznaljak.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
kolopele #58034 üzenetére
Úgy néz ki, hogy leghamarabb csütörtökön tudok menni a dokihoz, akkor lesz először a háziorvosom, a helyettesítő nem vehet át, mint új beteget. Ha rosszabbodna, menjek be SBO-ra (ahol 6-12 óra is lehet a várakozás, ami 0-24 demens-ápolás mellett esélytelen), ha nagyon rosszabbodna, hívjak mentőt
-
Soulfly842
addikt
válasz
kolopele #58096 üzenetére
Ez azért egyelőre még a hol volt, hol nem volt kategória... ez bizotsan nem egy pár, vagy - jelenlegi állás szerint 1-2 éven belül (lehet írhattam volna sokkal, sokkal vadabbat is) várható sikereses fejlesztési esemény. Persze, célkitűzésnek kiváló, de hogy ebből mikor lesz tény az egyelőre még csak a találgatás tárgyát képezheti.Azt se tudjuk, hogy ~ fél évente milyen milyen új mutációk várnak ránk, nem hogy azt, hogy univerzális egyszeri oltás lesz-e rá.
Azért az idő tényezőt ne hagyjuk ki a sztoriból, amikor már az amerikai (!) tanulmány szerint sem marad sok marad érdemi 'tartalom' a szervezetben a 3. oltástól, akkor semmi okunk nincs feltételezni azt, hogy nem kellene biztosra menni. A fertőzötteknél, még akkor is ha a lakosság komolyabb százalékán átszaladt, akor is, hogy a poszt/long kovid, hogy mit okoz (lásd saját esetem), arról meg még sejtelmünk sincs. Annak a konzekvenciái még csak jóval később lesznek levonhatóak.
Arról nem is beszélve, hogy ez sem jelent örökéletet, mivel a vírus okozta természetes védelem gyengébben marad meg a szervezetben, mint az oltás...
S akkor még olyan tényezőket sem vettünk figyelembe, hogy a 3. oltás is rosszabb százalékról indul... s ez 'foszlik szerte' jelentősen hónapról hónapra (hatékonyságban)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest