Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
-
félisten
válasz BlackV #30087 üzenetére
Szerintem erdekes. A biztonsagi oves peldad nem igazan relevans, szerintem.
Pl. a Sino halalozas elleni vedelmet pesszimistan talan meg lehet becsulni ezekbol az adatokbol. (Illetve az also limitet lehet becsulni.)
Back-of-the-napkin:
- marcius vegeig kb. 450e embert oltottak be duplan Sinopharmmal, ennek nagyresze idos
- kb. 1.3M embert oltottak be duplan osszesen
- osszesen 158 duplan oltott ember halt meg
- osszesen 36 Sinopharmmal duplan oltott ember halt meg
- innentol a jarvany vegeig meg meghalt 10000 ember, ebbol definicioszeruen legalabb 9850 oltatlan, azaz a halottak maximum 1.5%-a volt duplan oltott, pedig a felnott nepesseg 16%-a volt duplan oltott
- ugyanigy: a 10000 meghalt emberbol maximum 36 Sinopharmos, azaz a halottak maximum 0.36%-a volt duplan oltott Sinos, pedig a felnott nepesseg 5.8%-a volt SinosAz oltottak eleve a serulekenyebb demografiahoz tartoznak, tehat valoszinuleg nem lovunk nagyon melle, ha azt mondjuk, hogy a Sino legalabb 90%-ban ved a halalozas ellen. Ez a szam egyreszt pesszimistabb, mint a valosag, mivel idoseket oltottak vele, masreszt optimistabb, mert az idosek kevesbe jarnak tarsasagba. Erre nehez kontrollalni, nyilvan.
Szoval a 'Sinopharmosok 1/3-a nem vedett' allitas nem teljesen stimmel, igy ranezesre.
Persze ez nem biztos, mert ahogy mondod, tobb adat kellene, de esztimalni ezekbol is lehet.
while (!sleep) sheep++;
-
Drizzt
nagyúr
válasz radi8tor #30088 üzenetére
En azt nem ertem, hogy milyen bemondasrol van itt szo. Hatarozottan latszik minden eddigi adatbol, hogy a harom dozis sokkal hatekonyabb a kettonel delta eseten. Kb. minden napra jut ezzel kapcsolatos uj kutatasi eredmeny. Ok, azt megertem, hogy az egzotikus magyar mixekrol nincsen semmi tanulmany, de aki kert ket AZ-re mrna-t, vagy ket Pfizerre Pfizert, az total nincs semmi ertelemben ingovanyos talajon. Igazabol szerintem a tobbiek sem, ha a negy honap be van tartva. Mikozben a delta meg mar a nyakunkon. Meg azt is megertem, ha valaki kiugro antitest szint mellett nem keri meg az oltast meg, hanem csak 1-2 honappal kesobb. Baromira nem mindegy, hogy 5-10-szer, vagy 25-50-szer jobbak az eselyeid valamivel szemben(igen, ezek nem egzakt szamok, de valahol ebben a kategoriaban mozognak kornyezi tenyezoktol fuggoen).
I am having fun staying poor.
-
mpo
veterán
vip2
Moderna (MRNA) Gives First COVID Jab Booster Data to the FDA
Data from an additional analysis showed that the booster dose significantly increased geometric mean titers for all the variants of concern. These titers increased 32-fold for Beta (B.1.351), 43.6-fold for Gamma (P.1),and 42.3-fold for the Delta (B.1.617.2) variant.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Asbee
veterán
Pontosan. 5.15 kaptam a második pfizert , ma nézettem megint antitestet, és még mindig 40k+ AU/ml, Abott. Meg is lepődtem, elvileg csökkennie kellett volna rendesen. Biztos csökkent is, de ugye nem tudom mennyi volt pontosan, és mennyi lett, még mindig bőven jó. Na most mehetnék én is hasraütésszerűen 3-ikra mint sokan, teljesen feleslegesen…..
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Sokan csak végletekben képesek gondolkodni. Vagyis a végleteket majmolják gondolkodás nélkül.
Nagyon jó dolog hogy van a synlab, 7eFt nem vészes ha az ember képbe akar kerülni. Lassan kiegészíthetik a repertoárt a delta-speckó antitestek mérésével.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
BlackV
őstag
"érdekes lesz, ha majd ugyanezek a számok bővülnek azzal, hogy "a 2. oltását x hónapja kapott userek", magyarán, hogy ténylegesen az idő előrehaladtával hogyan romlik a védelem."
Számomra érdektelen lesz. Mert ahogy írtam a torzító hatás most valószínűleg optimista irányba tol: fogalmunk sincs, hogy ebből az 500ezerből egyáltalán mennyit ért el a vírus a 3. hullám leszálló ágában, és brutál lockdown alatt. (Ha nem is találkozol a vírussal, a málnaszörp is elég szépen véd.)
A vakcina romlását egy ilyen buta adatból nem fogjuk megtudni, mert nem fogjuk tudni, hogy hány embert fog elérni ugyanebből az 500k-ból a vírus, a felívelő 4. hullámban, lezárások nélkül.
Könnyen lehet, hogy míg a 3. hullám végén ugyanennek a halmaznak 500k-ból 14k volt az elérése, addig utóbbi halmaz amire vársz, annak majd 500k/137k lesz az elérése a vírus által. Ez nem lesz külön kiigazítva. Ilyen korrekcióval, csak komoly tanulmányok foglalkoznak. Lásd pl. a korábban linkelt Lancetben megjelent tanulmányt, mely az oltások hatékonyságát kiigazított értékekkel közli, ha beleolvasol a studyba. Ezért egy kalap szar ez a mostani. Kuka. Értelme csak annyi, hogy figyelmet lehet eleterelni, hetekig lehet vitatkozni a semmin, hogy ki hogy dolgozza fel ezeket a nyers adatokat.
Nézzünk egy nagyon egyszerű példát arra, hogy mennyire fontos az adatok helyrehozása:
Tegyük fel, hogy tavaly autóbalesetben meghalt 500ezer ember a világon. Utólag kiderül, hogy ebből az 500 ezerből, 497 000 ezer be volt kötve, míg 3 000 nem volt bekötve.
Kövekteztetés? Sokkal többen haltak meg azok, akik bekötötték magukat, mint azok, akik nem. Hazugság? Nem az. Az adat igaz. De semmi értelme ennek az "igaz" adatnak, hiszen az autóvezetők sokkal nagyobb része köti be magát eleve, így meghalni is többen fognak bekötöttek. Ezért kell helyreigazítani az értékeket valamilyen tudományosan alapos módszerrel.
Ennél mi sokkal bonyolultabb kérdésre keressük a választ, csak egy alapos tanulmány adhat rá választ bonyolult kiigazításokkal. -
t72killer
titán
válasz Kékes525 #30081 üzenetére
Igen, sajnos nincs mindenkinek egy neten lógó rokon, jó, hogy mondod is, 70+-os, egyébként Pfizert kapott nagynénémnek szólok, hogy lassan kezdheti nyúzni a dokit. Ezt mindenképp a TV-ben kéne tolni, egyébként még a sikerpropagandába is beleférne.
A cikkről mit gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
újabb trial gyerekek oltásához - indiában. (fut már egy másik is)
DGCI gives nod for phase 2/3 trials of Biological E’s Covid vaccine on those aged between 5 & 18
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ispy
veterán
válasz Dare2Live #30080 üzenetére
Nem veszünk.
Gyártjuk majd.
Lányommal jól megszívtam, nem adták be neki a szurit az iskolában, mert anyajegyet szedtek le róla és még benn volt a varrat...most a tököm tudja, hogy vigyem pontra vagy az iskolára várjak, a kocsimat lezuzták, áhhhh.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kékes525
félisten
válasz Dare2Live #30080 üzenetére
A delta most van. 6 hónap múlva ki tudja mi lesz. A delta miatt az már a múlté, hogy legalább 1 évig hatásos lesz. A neutralizáló antitestek száma 3-8-ad részre csökken a delta ellen. A teszttel mért értéket ennyivel kell osztani a tényleges neutralizációs antitest számért.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #30060 üzenetére
Ezt ők honnan tudják? Ezt nyomja a média orrba szájba? Nagyon sokuknak nincs internetje, nincs e-mail címük, nincs számítógépjük. Még azt sem tették meg, hogy ne kelljen regisztrálniuk az első oltáshoz. Vidéken nagyon sok helyen háziorvos sincs, akitől esetleg megtudhatnák, hogy kell. De ha esetleg tudnák, akkor is ott van amit fentebb írtam. Úgyhogy, lesznek még itt kemény dolgok.
-
Dare2Live
félisten
szlávik vmi olyat mondott, hogy az ideális az lenne hogy aki 6hónapon belül az várja meg az új genes vakcinákat. Aztán hozzátette, hogy kérdés, hogy veszünk e belölle... ha nem akkor érdemes felvenni 6hó után.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
rednifegnar
senior tag
en mondtam a kollegaimnak, en leszek az elso a sorban amint engedik a negyediket, neztek is ram mint egy ufora. a legtobb csak az utazazs miatt oltatott, harmadikrol hallani se akarnak. meg olyan is aki megkapta a wuhanit es 1 hetig alig kapott levegot, ette az antibiot es rezgett a lec hogy mi lesz beviszik e, nem birt felkelni az agybol.
nekem meg az a 0.0xx% esely is sok, kell a fenenek ez a redva varom mar hogy legyen mutansra is oltas. elvileg ha ev vegere/elejere kijon, ujra letellik a 4-5-6 honap aztan szuratok azzal az 5. hullamra...A camera does not make art, the artist makes art.
-
HÁZIGAZDA
válasz rednifegnar #30072 üzenetére
kellően önző vagyok én is, kérem a harmadik és egy jófélét kérek, dupla procist, az új lapkákkal a vállamba.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
rednifegnar
senior tag
rokus, volt minden mint a bufeben.
en jobban bizok a modernaban a szamaik alapjan, de mindenki abban hisz amiben akar lenyeg hogy oltasson.
ez egy nagy lehetoseg hogy nalunk megteheto. aki ezt nem latja az a sajat dolga.
abban meg abszolut nem hiszek hogy ha en nem oltatok 3-al akkor ettol afrikaban jobb lesz egy centivel is (ld who), inkabb lassan kidobjak mert lejar vagy megprobaljak elajandekozni. de azt is minek, lathatoan 60% fole sehol a vilagon nem tudnak menni. amig nem lesz kotelezo.A camera does not make art, the artist makes art.
-
rednifegnar
senior tag
válasz t72killer #30064 üzenetére
nem eroltetnek semmit, odamesz megmondod mit szeretnel es mar adjak is, semmi okoskodas elkuldes meg ilyenek. megnezik a tablazatot es enny, max ossze kell varni az ampullanyi delikvenst.
komolyan mondom orult a csaj hogy valakit leszurhat, ott unatkozott, nincs tomeg, foleg ha nem pfeizert kersz.A camera does not make art, the artist makes art.
-
HÁZIGAZDA
válasz Jofi81 #30046 üzenetére
én április 28-án, az asszony május 4-én (sputnik, dettó), mi felvesszük. orvosi körökben az a vélemény per pillanat, hogy tessék mindenki felvenni a nénibácsi, nem kell várni. orvos anyámat úgy zavarták le oltásért, hogy előtte egy-két héttel mérette az antitestjeit és 850 U/ml volt...
-
HÁZIGAZDA
válasz bigdady #30063 üzenetére
én például azért fogom felvenni mostanság, mert valóban attól tartok, hogy a hullám csúcsán valahogy nem jut majd...
viszont a harmadik oltás jóval hosszabb védettséget alakít ki elvileg. jövő őszig nem kell semmi utána, ráadásul a következő hullám szerintem már olyan variáns lesz, amire ezek a szurik nem is jók.
-
HÁZIGAZDA
válasz rednifegnar #30054 üzenetére
hol kaptál modernát?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Volt róla párezer HSZ-el fentebb ( ) szó, hogy azért az AZ-sek között is akad szeronegatív, és az oltási kampánynak az se túl jó reklám, ha a még éppenéppen szeropozitív réteget az oltatlanhoz hasonlóan bedarálja a delta. Sokat volt tárgyalva a "több oltott van kórházban mint oltatlan" statisztikai kérdéskör: az r=1 matekból már megbukna szavazópolgár komolyabb kórházba került oltott-számokat már nem tudna értelmezni. És őszintén én sem, most akkor ha működik az oltás +még előjogokat is osztogatunk oltottság alapján, akkor tessék, működjön.
A booster-program mögött az is lehet, hogy a kormány látja, van Mo.-gon xmillió oltásellenes, akikkel nem sokat lehet kezdeni - és ugye van nekik raktáron+még érkezik x millió dózis vakcina. Ezutóbbit vagy ingyen elpocsékolják mindenféle nemzetközi vigyorakciókban, vagy a Dunába öntik, vagy adnak belőle bárkinek, aki kéri, olyannak is, aki már be van oltva. Ártani senkinek se árt, az oltottak alkalmasint jó antitest szintjét tovább emeli, akár delta terjesztést is blokkoló szintekre. Egy biztos, márciusban 2db Pfizert kapott pedagógus rokonnak is javasolni fogom, hacsak nem Sino-t erőltetnek rá.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Jofi81 #30046 üzenetére
Mindenkeppen erdemes. Mind a tovabbfertozes, mind a sulyos lefolyas eselyet nagyon jelentosen csokkenti a delta eseten, valos izraeli adatok alapjan. Szerintem most van az idealis pont az oltasra. Ha most mesz, pont addigra varhato, hogy felporog a vedettseg, mire igazan beindul itt a negyedik hullam. Amire #30047 hivatkozik adatokra, annak a delta szempontjabol nem sok relevanciaja van, alfa meg teljesen mas kavehaz volt.
I am having fun staying poor.
-
andor80
senior tag
válasz radi8tor #30053 üzenetére
Szerintem senki nem immunis rád csak tegnapi bölcsességed is annyira megjósolhatatlan volt kb akkor mintha azt mondaná valaki ,hogy az emberek nagy többségé holnap is eszik kenyeret..
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Ringman
nagyúr
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #30048 üzenetére
"úgyhogy több szempontból sem feltétlen igérkezik halálozási katasztrófának a delta hullám."
Halálozási katasztrófát én sem látok, de az még nem volt, hogy ennyire lazán várjuk a vírust úgy, hogy még nagyon sok ember van, aki védtelen, vagy gyengén védett(Sinopharm). Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a Sinopharmosok többsége idős, krónikus beteg. Aztán ott van az, amit írtál...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #30031 üzenetére
Apropó, ha már itt vagy, kérdeznék , én nem közvetlen szakmabeliként nem tudtam eligazodni rajta .
A cikk: mRNA vaccination boosts cross-variant neutralizing antibodies elicited by SARS-CoV-2 infection
Kérdés1: a bétás fertőzésre második vuhani-típusú "booster" adag után miért csökken a védettség? Csupán annyi lenne, hogy a 2. dózis már időben jóval később van a fertőzés+vakcina booster effekt antitest-robbanástól?Kérdés2: lehet-e az adatokból bármilyen OAS/imprintingre utaló jelet kihámozni ?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #30043 üzenetére
A vakcinázott populációhoz bizonyos %-ban hozzá lehet számolni a nem oltott de vuhanin vagy alfán átesetteket is, úgyhogy több szempontból sem feltétlen igérkezik halálozási katasztrófának a delta hullám.
Kérdés most sztem inkább a long és az egyéb nem-covid halálos következmények, pl eü telítődése, hosszabbra nyúló várólisták miatti egyéb betegségek súlyosbodása, emiatti életminőség+életév-veszteség.Kérdés még, hogy az oltások mennyire védenek a longcovidtól - ha az ember a szerencsétlenebbik 30-40% vagy pláne 1-2%-ban van. ("elkapja", ill "kórházba kerül").
[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Május elsején kaptam meg a 2. szputnyikot, tehát pont letelt a 4 hónap. Érdemes most kérnem rá egy Pfizert vagy Modernát vagy várjak még vele? Antitest vizsgálaton nem voltam, elvileg a covidot is megúsztam eddig.
-
Kékes525
félisten
"Sajnos a régebbi tapasztalataim alapján nem hiszek az állami statisztikának."
Igaz, de a semminél több.
Most, a deltánál már a fertőzöttek száma annyira nem is lényeges, mert mindenki találkozni fog vele. A vakcinázottak védettek lesznek, persze mennyire az más kérdés. A nem vakcinázottak legalább egy része viszont tünetes beteg lesz. Ez legalább 600 ezer embert jelenthet. Aztán ebből mennyi lesz klinikai eset, ki tudja. Szerintem megközelítheti a 3. hullámot, mert akkor védekeztünk és mégis sok lett. Most nem védekezünk és a delta is jobban terjed. Másrészt a Lancet cikk alapján legalább olyan súlyos megbetegedést okoz, mit a brit variáns, az alfa. [Hospital admission and emergency care attendance risk for SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) compared with alpha (B.1.1.7) variants of concern: a cohort study]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz balojazz #30041 üzenetére
Én mondjuk ettől függetlenül felvettem eddig is mindenhol. Főleg boltba.
Kis érdekesség annak akit érdekelnek az ilyen dolgok
[link]
Ultra brutál ahogy ez az egész működik.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
balojazz
aktív tag
Tegnap voltam a háziorvosnál. Kérdeztem, hogy meddig lesz náluk (dokiknál) maszkolás. Megvonta a vállát, és a biztos tudás kissé unott határozottságával mondta, hogy "nagyon hamar mindenhova kell megint". A szituból önkényesen 2-4 hétnek értettem, max szept vége-okt 1.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
balojazz
aktív tag
-
mpo
veterán
válasz Kékes525 #30031 üzenetére
Volt, megelőztelek.
Sajnos a régebbi tapasztalataim alapján nem hiszek az állami statisztikának.
Az osztrákokhoz képest tizedannyi a teszt (kumulálva), így a fertőzöttek száma is kevés lesz.
Ha az 1000-1200 fős praxisban ( 4 falu lakossága: 1630) ma volt 2 pozitív, akkor lehet számolgatni.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
mozso
senior tag
Elég jó összefoglaló, szerintem érdemes elolvasni, Israel vs Hungary több szemszögből: [link]
-
t72killer
titán
Lehet túladagoltam a csokiscroissant-ot, de nem a #30002-ből indultunk .
#30031: részletes-részletes, de ez még korai, egy komolyabb delta felfutás után lesz értelme számolgatni. Amíg egy kb félig beoltott országban 1% körül-alatt van a pozitivitás, hónapokon át napi 100 körüli esetszámmal, nemigazán jön ki értelmes mintaszám egy statisztikához.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #30027 üzenetére
ha ennyi időd volt ezt idegépelni, akkor ráérsz a fingfűrészelésre. mutasd meg légyszi a korábbi kommentemből azt a részt, ami miatt ezt ideírtad, mert bazze, én magam nem találom, az eleje óta nem értem azt sem, hogy bigdady miről beszél. csak annyit találtam, hogy szomorkodtam, hogy nem a 20-40 korosztályba tartozom, de az meg vírusmentes ügy.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
-
veterán
válasz attiati #30017 üzenetére
Nem vagyon immunológus, ezért fogalmam nincs, hogy (jelen esetben) a coronaviridae családra miért nem alakul ki CD4 T-sejtes immunemlékezés... az oltás hatására. Sem.
Mert mondjuk súlyos betegség után ugye komplett immunválasz van (az összes rétegével, és a lefolyás súlyosságával kéz-a-kézben járva), oltásra meg "csak" amolyan immel-ámmal történő válasz van... "Jó' van vaze' köszi, hogy szótá' de a többiek nem szótak' hogy gáz lenne, de lásd, hogy értékelem a törekvésed, azért csinálok valamit"
Csak az előbbi esetében mondjuk benne a pakliban, hogy megpusztulsz, utóbbiban meg a kórházat is igen jó eséllyel kivéded egy esetleges fertőződés után kialakuló betegsénél.
Rusvai sem véletlenül mondja, hogy két oltás után ő beállalná a covidot, mert úgy lesz teljes az immunrendszer válasza.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HÁZIGAZDA
-
veterán
válasz BlackV #30001 üzenetére
Azért tettem ide, hogy a Sbunkó a lényeg, a többi meg kb napernyő az atomvillanás ellen. Van némi esély rá, hogy működik, de szinte biztos, hogy nem fog.
S-fehérjének a kettes rész-egységével jut be a vírus a sejtbe (itt keletkezik az evolúciós lépések nagyrésze is), tehát azt a komplett fehérjét kell blokkolni, a többit hiába nézed, lényegében időpazarlás lenne.
A döglött vírussal az a baj, hogy ott rá kell mozdulnia az immunrendszernek, mire a makrofág megtalálja, mire a bekebelezi, mire a fagoszómában lebontja, tehát mire a komplett láncolat végén a felszínére kiteszi a specifikus fehérjét, az sok idő. Valahol yt-on van videó, amiben időbélyeggel látható, hogy valami tíz-húsz óra mire néhány sejtnyivel arrébb vánszorog szerencsétlen.
Azt az egészet megúszod azzal, ha a riboszómákkal legyártatod irdatlan mennyiségben a bunkót... megkockáztatom, hogy nagyobban mint amit a döglött vírusos megoldás végén kapsz.
Ezért tud szerintem általánosságban véve nagyobb védelmet adni az vektor-mrns. Persze egyénfüggő, és szigorúan egyéni vélemény.
Próbáltam megkeresni a videót, de nem találom, helyette belefutottam ebbe [link] durva dolgok ezek.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Ringman
nagyúr
-
BlackV
őstag
Ha 60 ev folott nem termelodik antitest a Sinosok harmadanal, de kozben az 500e ketszer oltottbol 136-an kerulnek korhazba, az azert nem ijeszto.
Szerintem nehezen tudnám titkolni, hogy mindig is védtem a sinot, de mindig korrekten, a gyengeségeit elismerem. (Épp tetnap volt egy erősebb vitám a másikban egy retek nagy ferdítés miatt.)
Ezért úgy a korrekt, hogy elmondjam, ezek eü szervek által közölt adatok (bármelyik ország), kalap szart sem érnek, bármelyik preprint tanulmány 10x többet ér. Ezek nyers adatok semmire sem jók.
500ezer 2x oltott 60-80 éves sinopharmosból 136 kórház tényleg meseszerű lenne. Csak éppen azt nem tudjuk, hogy ebből az 500ezer emberből, mennyit ért el a vírus. Óriási torzító hatás. -
HÁZIGAZDA
-
bigdady
nagyúr
Két astrával 40 évesen 0,001% kórház. 40-60 között 0,01% esély kórházra.
Valóban durva
(Még sinóval is 60-80 között is csak 0,2%...)Összesítésben is 0,013% esély kórházba kerülni két oltással a világranglista legnagyobb halálozási statját produkáló országban azért na. A két oltás véd ennyi, nem kicsit
Ez beszédes:
A kétszer oltottaknál 21 nap után a fertőzöttségi arány:
AstraZeneca 0,008 százalék
Moderna 0,042 százalék
Szputnyik 0,052 százalék
Pfizer 0,086 százalék
Sinopharm 0,182 százaléka
Janssen egyadagos, itt az első adag utáni 21 nap után 0,006 százalék.
Kórházba kerültek aránya legalább 21 nappal a második oltás után:
AstraZeneca 0,005 százalék
Moderna 0,011 százaléka
Szputnyik 0,008 százalék
Pfizer 0,019 százalék
Sinopharm 0,027 százalékaz egyadagos Janssen: 0,006 százalék
Két dózis után legalább 21 nappal az elhunytak aránya:
AstraZeneca 0,001 százalék
Janssen 0 százalék
Moderna 0,001 százalék
Pfizer 0,004 százalék
Sinopharm 0,004 százalék
Szputnyik 0 százalék
A 80 felettieknél ezek az arányok valamivel rosszabbak, a fiatalabbaknál jobbak.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ezek gyak pre-delta adatok, nagyrészt maszkhordási kötelezettség mellett. (kisebb vírusterhelés mind a variáns, mind a maszkok miatt)
+ korábban linkeltem a sino gyors antitestszám-csökkenéses studyját, az is egy külön változó.
én nem vagyok nagyon optimista a delta+0maszk melletti teljesítménnyel kapcsolatban, ha nincs booster.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
én az "eset" blokkra értettem, de igen, így még teljesebb:
- náthás jobban leszöl
- veszélyesen szarul nem leszöl
ÁSZ!!viszont ki nézi a 20-40-es korosztályt...?
(40-60-nál már jobban romlik a sputnik)[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- UV Lámpa köröm ép0téshez. új 6hó jótállással!
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest