Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz #86564352 #60796 üzenetére
Emlékszem cikkekre, valószínűleg az is az Átlátszótól, hogy EU-ban nálunk jelentősen kevesebb fertőtlenítőszert használnak
ez volt az:Hivatalosan 541-en haltak meg tavaly kórházi fertőzés miatt, de a valós adat jóval több is lehet
2013-ban 10.000 betegre 19,3 multirezisztens kórokozó által okozott fertőzés jutott, 2018-ban pedig már 28,1, vagyis az arány nagyot romlott.
A kórházi fertőzések elleni védekezésről jó képet ad, hogy mennyi alkoholos kézfertőtlenítőt használnak. Bár ez a szám folyamatosan emelkedik, még mindig messze elmarad az EU átlagától: 2017-ben 8,39, 2018-ban pedig 9,51 litert használtak 10.000 ápolási napra vetítve. Az EU-ban ugyanez a mutató már 2015-ben is 24 liter volt.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
válasz Rage47 #60795 üzenetére
Emlékszem cikkekre, valószínűleg az is az Átlátszótól, hogy EU-ban nálunk jelentősen kevesebb fertőtlenítőszert használnak, több beteg jut egy ápolóra ami növeli a fertőzés kockázatot. Emlékszem, hogy a TASZ-nak kellett kiperelni a közérdekű adatokat. És említhetném a magas császármetszés helyzetet is: Töretlenül nő a császármetszések aránya Magyarországon, már ötödikek vagyunk az EU-ban - Qubit
Ha ránézek a cikkben a grafikonra, valahogy feltűnik milyen országok milyen irányban. Ha a svédek, finnek a legkevesebb és ha tudom, hogy oktatásban, életszínvonalban jobbak, akkor ebben is ők csinálják jól és Mo. a tengely rossz irányába tart. Magyar nők pedig nem is tudják máshogy is lehet.
-
Rage47
veterán
válasz #86564352 #60794 üzenetére
Kommentekben láttam, hogy valakinek kórházi fertőzés vitte el a hozzátartozóját. Nekem még covid előtt a papámat szintén kórházi fertőzés vitte el. Hihetetlen mi ment ott már a járvány előtt is. És erre a helyzetre jött még az apokalipszis.
Már csak ezért buknia kéne a kormánynak, de legalább a felelős minisztereknek, hogy nem ellenérzött vakcinát adattak be időseknek. -
törölt tag
Szomorú ilyet olvasni. Én nem akarom azt mondani a Sinopharm miatt történt, viszont azt a saját családom esetében mai napig tartom számunkra megnyugtatóbb döntés volt az elején elhatározni a rendelkezésre álló információk alapján, hogy csak a
PuffinPfizer ad neked erőt és mindent lebíró akaratot.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #60790 üzenetére
szerintem érdemes kettéválasztani a fiktív szabadságharcod és az idióta embereket, hivatalnokokat. az a nyugger, aki házmestert játszik, rosszindulatú és kerülendő. a szabályok be nem tartása és ennek megideologizálása viszont ingoványos terület, én értem, hogy ez a te meggyőződésed, de ez azért csak mérsékelten érv. oké, polgári engedetlenség, beleférhet, amíg nem veszélyeztetsz másokat -- na de itt még ez sem olyan tiszta, mert hát valahol de.
szóval, a preferenciáid értem, az erőszakot kevésbé. jó, hogy nem köhögsz telibe mindenkit, mondván, hogy szedje össze magát és úgy is elkapná.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
balojazz
aktív tag
válasz kolopele #60788 üzenetére
Nem én. A hatalom arroganciája viszont nagyobb az enyémnél. Azé a nyugdíjasé is, aki ráhívja a rendőrt a focizó gyerekeimre. Aki szerint mindenkinek úgy kell élnie járványban, mint neki, azé is nagyobb. Az enyém csak pici, és főleg csak az enyéimre terjed ki. De isten látja lelkem, igyekszem nagyon, hogy elég nagy legyen; hogy arrogánsabb legyek másoknál, amikor meg kell védenem magam a hatalom és a mások túlkapásaitól.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
balojazz
aktív tag
A zebra megközelítésére örök érvényű kresz-szabályok vannak egyrészt. Másrészt pedig a gyalogos számára a végső felelősség saját magánál van. Tilos ugyan zebrán előzni vagy elhaladni, de az a gyalogos (vagy a szülője), aki nem lesi a párhuzamos közlekedési sávot is gondatlan autósra számítva, az mégis felelős a saját (vagy gyereke) haláláért: nyilván nem jogszabályilag, hanem valamiféle erkölcsi, illetve "valóságban való" felelőssége van, egyszerűen azért, mert nem tudja, milyen a világ, az emberek, hogy nem a jog nyomja a gázt és a féket, hanem a figyelmetlen Feri meg a Karcsi, aki beejtette a félliteres kólát a fékpedál alá, esetleg a sietős Sanyi, a piás Peti. Nem a kresz véd meg, noha a kresz jó, és a zebrás kreszt nem változtatják meg 2 hónap múlva, éppen, mert jó úgy. A zebrán is magamat kell megvédenem gyalogosként. Végső soron.
-
-
senior tag
válasz balojazz #60786 üzenetére
Hát ez az! (Avagy miért az autósnak kell "fokozott óvatossággal" megközelítenie a zebrát, miért nem a gyalogosnak? Az autós számára a zebra a létező legbiztonságosabb hely.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
balojazz
aktív tag
Igen, és ezzel vissza is kanyarodtunk a vesszőparipámhoz, a védekezés optimalizációjához. Vagyis ahhoz, hogy ne a játszótereket zárják le a köcsögök, ne a 20 óra utáni utcai bandázást, hanem mondjuk #maradjotthon 60 fölötti, #hordjmaszkot, ha idős és kövér vagy, #oltass előbb kockázati csoportba tartozóként stb, aki fél, az is csinálja nyugodtan. Ha lekorlátozzák az időseket és betegeket stb, az rendben van, de a piciket meg a szüleiket ne b@sztassák egy olyan vírusnál, amely kockázataiban ugyan nagyobb, mint egy influenza, de csak kb háromszor, ahol a 0.15-0.20% a halálra összevethető a 0.3-0.5% eséllyel, jól korrelálva a korral, betegségekkel. VISZONT védhesse a sajátjait az is, aki óvatos. Mert ez nem ebola, nem pestis, nem SARS-COV1, nem spanyolnátha. És a longról is csak ennyi a véleményem, hogy védekezzenek, akik attól tartanak. Legyen rajtuk arcpajzs az utcán, ne menjenek focizni, moziba, koncertre stb. Aki meg védekezik, elkapja, és súlyos lesz, akkor ne elsőnek másokat hibáztasson, hanem a sorsot, genetikát, hogy nem aludt maszkban, hogy nem oltatott ötödiket, akármit. Lehet, hogy csak nagy pechje volt, mint a lábatlan modellnek, és nincs irányításunk teljesen az életben.
-
senior tag
válasz balojazz #60774 üzenetére
A covidban az a szép, hogy nem egyformák a kockázatok. Pl. egy kilencven éves bácsinak 35 ezerszer akkora (volt) az esélye, hogy belehal, mint egy tíz éves gyerkőcnek. Szóval akik alacsony kockázati csoportba tartoznak, nyilván nem félnek tőle annyira, mint a kockázati csoportokba tartozók: az idősek, betegek, terhesek, stb. Számukra nyilván értelmetlennek tűnnek azok a szabályok, amiket főleg a kockázati csoportok megvédésre találtak ki. És persze érthető, hogy nem is tartják be. És hogy enyhén(?) megvetik azokat, akik igen.
Ez olyan mint a közlekedés. Ha a városban autóval közlekedünk, akkor nagyságrendekkel kisebb az esélye, hogy balesetben haljunk meg, mintha gyalogosan vagy kerékpárral tennénk ezt. Ezért autóban közlekedve lehetünk sokkal de sokkal lazábbak, és a szabályok sem vonatkoznak ránk, legfeljebb ha rendőr van a közelben. Pl. autóval a megengedett 65 km/h-val közelítve egy zebrához nyugodtan lehet akár esemesezni is, és közben elnézően mosolyogni az ijedező gyalogosokon.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Drizzt
nagyúr
Ez az IQ teszt nagyon erdekes dolog egyebkent, nekem egesz eletemben jellemzo volt, hogy hatalmas ingadozasokat tudok eredmenyben produkalni. Neha meg ugyanazon a konkret teszten is. Eleg egy kis fejfajas, vagy faradtsag, aztan rogton nem nez ki jol az IQ teszt.
I am having fun staying poor.
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #60778 üzenetére
ha használod folyamatosan az agyad, az szerintem többet hoz, mint amit egy covid visz.
én például leültem az utóbbi 10 évben és most megmondom, hogy nem szívesen írnám meg újra a mensa iq tesztjét (megpróbálok kicsit felpörögni még egyszer utoljára az atomvillanás előtt)
-
Ringman
nagyúr
hát a hsz-ek minőségét lehet a burnout is befolyásolhatja (addig kell tervezni itt az építőiparba', amíg van mit), meg a pillanatnyi idegállapot.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
nekem is optimális volt, 11 hónapja nincs rendes szaglásom, azóta az eddigi sokszorosa volt az évi lebetegedések száma, emiatt meg a kondim még mindig szarabb, mint előtte volt
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balojazz
aktív tag
Lehet, hogy meredeknek tűnik, de vegyük azt a március 16-át, amikor először offolták az iskolákat. Előtte egy nappal a haverszomszéddal még úgy éltünk, mint régen: játszón foci, kosár, négy gyerek együtt szaladgál, sörrel kutyasétáltatás, másnap meg amikor üdvözölném őket, a család egy emberként hátrál és tartja a távolságot, mintha leprás lennék. Na ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy nem így élem az életemet, és ez az a határvonal, amit sosem fogok átlépni, én a régi életet választom. (Amikor megláttam a szalagot a focipálya körül, rögtön letéptem, eleinte dühösen, később a gyerekekkel vicces játékként minden áldott napon leugráltuk szakadásig. Amikor leszalagozták a sétálóutcán a padokat is, és rendőrök vegzálták a mégis leülő beszélgető embereket, akkor naponta kirándultunk a közeli védett lakóparkba, és az utcán játszattuk a gyerekeket vagy 10-20 szülővel, 30 gyerekkel, hátizsákos rágcsával és sörrel, biciklivel és focival. Az órákra egy csomó gyerek tőlünk laptopozott be, miközben a szülők becsiccsentettek a konyhában. Satöbbi.) Ez a hozzáállás nagyon erősen bevésődött azonnal sokunkban. A többiek voltak a mások, az ufók, akik otthon nyomták a karantént, őket egy életre elvesztettük szerintem, nekik maradt a rettegés meg a bezártság, a szaros tévé meg online játékok, meg amit magukban kitaláltak. Volt mindenkinél egy pillanat, amikor eldöntötte, hogyan viszonyul a járványhoz, nekem az volt, az március idusa 2020-ban. Semmi nem változott.
-
senior tag
válasz Sir Pocok #60771 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 2654, változás(1): +3 (+0.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 14952 (átlag: 2136.0), változás(2): -1200 (-7.4%) | incidencia: 318.4
Új halálos áldozatok száma: 40, változás(1): +5 (+14.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 250 (átlag: 35.7), változás(2): -75 (-23.1%) | incidencia: 5.9
Új mintavételek száma: 12622, változás(1): +3936 (+45.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 75409 (átlag: 10772.7), változás(2): +951 (+1.3%)
---
Kórházban: 1865, változás(1): -106 (-5.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 1894.8, változás(3): -166.2 (-8.1%)
Lélegeztetőgépen: 52, változás(1): -19 (-26.8%) | elmúlt 7 nap átlaga: 58.4, változás(3): -19.6 (-25.1%)
Tesztpozitivitás: 21.03%, változás(1): -9.49% (-31.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 22.22%, változás(3): -7.41% (-25.0%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #60762 üzenetére
"Érdekes, én 2020 márciusában azt mondtam, hogy "úgyis mindenki el fogja kapni, oltás sokára lesz, jó esélyeink vannak, szarni rá". És lőn."
=> azt mondtad, hogy az az optimális, ha úgy élsz, hogy oltás előtt elkapod (mert az sokára lesz). ez 2020. márciusában eleve meredek állítás volt (mert nem tudtál még részleteket), de így utólag sem igaz, kapásból megtízszerezed az esélyeid rá, hogy bajka legyen. (oké, egy alacsony esély még tízszeresen is vállalható, ennyiben megadom a pontot)
-
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #60770 üzenetére
Új fertőzöttek: 2654 (az előző napi adatokhoz képest -252)
Új tesztek száma: 12 622 (az előző napi adatokhoz képest +3834)
Új halálos áldozatok száma: 40 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
Kórházi ellátást igénylők száma: 1865 (az előző napi adatokhoz képest -8)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 52 (az előző napi adatokhoz képest -3)
Az első dózissal oltottak száma: 6 402 359 (az előző napi adatokhoz képest +152)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 186 939 (az előző napi adatokhoz képest +267)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 843 426 (az előző napi adatokhoz képest +708)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
2022.03.31.
2654/40
1865/52Részletek később.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Drizzt
nagyúr
[„Nem lehetünk elégedettek” – magyar szakemberek a hazai járványkezelésről és a 6. hullám esélyeiről]
A topik rendszeres olvasóinak semmi újdonságot nem fog mondani, de talán elfér azért itt.I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
-
balojazz
aktív tag
Értem én, nem is azt mondtam, hogy mindenki elkapja az országból, hanem hogy a családból (minimum kétszer igazoltan el is kaptuk). A jó esélyt is magunkra értettem, nem en bloc az országra (habár mondhattam volna arra is). Az oltást mi csak arra használtuk, hogy extra védelmet kapjunk, a mi esélyeinket viszont valójában végül nem növelte (a gyakorlatban).
-
t72killer
titán
válasz Thunderace #60756 üzenetére
El fog múlni , jobbulást és egyetek sok fekete csokit
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ezekiell
veterán
válasz Thunderace #60756 üzenetére
Ejj bászki, jobbulást Mi 3 nap alatt kijöttünk belőle, szerencsénk volt.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
kenwood3
addikt
válasz Tigerclaw #60744 üzenetére
Tavaly nyaron siofokon nyaraltam ahol betertem egyik.nap.delutan a helyi legnagyobb abc-be, akkoriban mar nem volt kotelezo maszkhasznalat se. Rengetegen voltak, az egesz boltban, szinte egymasba ertek az emberek. En is megvettem amire szuksegem volt, majd sorba alltam a penztarnal. Jo hosszu sor volt, allt elottam 2 holgy is akik kozul az egyik, 1 ido utan csak megfordult, es azt mondta, hogy menjek mar hatrebb, ne menjek olyan kozel hozza amikor covid van... Kb fel-1 meter koruli tavolsag volt koztunk. En meg megmondtam neki, hogy ha ennyire fel a covidtol, akkor talan nem kellene a legnagyobb csucsforgalomba jonni bevasarolni es nem artana talan vedekezni ellene, es hordani a maszkot. Ezek utan en qrvara letojtam a bajat, sot utanna meg kozelebb is kerultem hozza a penztarnal valo tomegnyomor miatt. Az ilyen inkabb vasaroltasson be maganak szerintem
Mi az az ekezet dragasag??
-
lafaty80
addikt
Én a hétvégén estem át ezen, 1,5 nap hőemelkedés / fáradtság / fosás / 1-2 hányás. Aztán 2 nap masszív fáradtság fej/izom/minden fájás. Aztán ahpgy jött, ment is. Örültem is hogy már semmi, 1-2 napja semmi, erre most kezdi a fiam....
1-2 tesztet ellőttem, de semmi.Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
senior tag
Miközben Európában és az USÁ-ban százezrek haltak meg, Új-Zélandon háromnegyed évig egyetlen covid fertőzöttet sem találtak. Az is propaganda? Tajvan? Ausztrália?
De Kínát sem értem, hogy miért ilyen hihetetlen (akik szerencsére nincsenek 1,8 millióan).
1. Kína nagy terület, számtalan tartományból áll, miért dühöngene egyszerre mindenhol a járvány? (V.ö Mo. és Ausztria: szomszédok, de időnként teljesen mások a járványgörbék. Most is.)
2. Én egy járványkórházról tudtam, Wuhanban. (Mostanában húznak fel újabbakat több helyen, de most éppen nincs zéró covid.)
3. Wuhanban eszméletlen szigorú korlátozásokat hoztak, úgy sikerült megfogni a járványt. (Fizikailag zárták le a várost, pl. járhatatlanná tették az összes kivezető utat. Voltak videók véresre vert utcán bóklászókról. Emberek haltak meg a lakásaikban, mert nem volt aki ellássa őket. Stb.)
4. Wuhan óta pedig úgy fogták meg a járványt, hogy egyetlen eset miatt képesek voltak 10 milliós városokat teljes karantén alá vonni, amit csak akkor oldottak fel, ha az egész lakosságot végigtesztelték. (PCR-rel.) Ezt egyébként Ausztráliában és Új-Zélandon is többször megcsinálták (Ausztráliában volt 270 napos karantén is.)
5. Kína egy zárt hely, azaz a külföldről való vírus importnak erős korlátai vannak. Plusz Kínán belül is sokkal kontrolláltabb a mozgás.Mindezekhez hozzájárult, hogy a korábbi variánsok sokkal kevésbé voltak virulensek, azaz ezeket könnyebben meg lehetett fogni. A Deltánál fogyott el a szufla a legtöbb helyen (Ausztrália, Új-Zéland), és az Omikron az, ami már Kínán is kifogni látszik (bár még nincs lefutva).
-
senior tag
válasz balojazz #60735 üzenetére
Egyelőre nem kapta el mindenki. (Tavaly ősszel Mo-n és USÁ-ban is úgy becsülték, hogy a lakosság fele kaphatta el. Omikron miatt nyilván nőtt az arány, de nem 100%-ra.)
"jó esélyeink vannak, szarni rá"
1. 2020 márciusában annyira nem voltak jó esélyeink, azóta vannak jobb esélyeink, hogy van oltás.
2. Mo-n így is meghalt minden 200. ember. (USA-ban minden 330., de így is négyszer súlyosabbnak számít, mint egy átlagos 200 évenként előforduló természeti csapás várható halálozása (NatGeo cikkből).)
3. A halál mellett egy csomóan szenvedtek el maradandó egészségkárosodást, vagy éltek át traumatikus kórházi kezelést, stb.
4. Aki nem szedett össze semmit / egy náthával megúszta / teljesen felgyógyult, annak is megugrottak az egészségügyi kockázatai. (Volt már szó szív és érrendszeri betegségekről, pszichés rendellenességekről, cukorbetegségről, és a java még most jön, mert "scientists and physicians are shifting their attention to the long-term consequences of a Covid-19 infection" (fenti CNN cikkből).)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Vesa
veterán
válasz fatal` #60749 üzenetére
Azért az, hogy megszüntették a gyógyszertári online rendelés lehetőségét, ismét egy aljas kommunista, piacellenes húzás volt. Minden gyógyszert online rendeltem, most meg mehetek be személyesen a sok göthös közé elkapni minden sz*rt. Parádés! orbanisztán 2022, járványügyi agytröszt.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
"Azaz megfogható lett volna, mint ahogy pl. Kínában kiirtották teljesen."
Ez inkább csak propaganda volt, kizártnak tartom, hogy bármit megfogtak. Sokkal inkább nem jelentették a valós számokat. Mégis mennyi esélye van annak, hogy a város ahonnan indult az egész, és amit direkt nem zártak le a kínai nemzeti ünnepek miatt -így szétspriccelt az egész már akkor, amikor a világ még nem is tudott az egészről-, akkor ott 3-4ezer halottról beszéltek összesen, az 1,8 milliárdos országban? De azért arról még jöttek hírek, hogy irgalmatlan sebességgel húzzák fel az ideiglenes kórházakat. Eközben a sokkal fejlettebb EÜ-vel rendelkező, sokkal jobb oltóanyaggal átoltott, mindössze 300 milliós USA lassan 1millió halottnál jár. kína nem fogott meg semmit, borítékolhatóan irdatlan pusztítást végezhetett ott is a vírus, de egy rommá cenzúrázott kommunista országból erről aligha fogunk értesülni, ha ping bácsi nem akarja. kína sikeres járványkezelése pont olyan urban legend, mint a félelmetes orosz veres hadsereg.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Vagy mert oltott ugyan, de azért nem akarja feltétlen elkapni, ha nem muszáj. Mondjuk, hogy miért álldigált kint azt én sem értem. Zárt térben én is hordom a maszkot, de azért bemegyek a boltba/gyógyszertárba.
Szerintem, aki nem oltott az nem fél, az maszk nélkül mászkál, legalábbis az a tapasztalatom, hogy a kettő nagyjából kizárja egymást.
-
senior tag
Lehet, hogy azért fél nagyon, mert végignézte, ahogy a házastársa/szülője/testvére/... szép lassan megfullad. Vagy azért, mert immunhiányos. Vagy mert immunszupresszánsokat szed. Vagy mert nem oltható (allergia). Vagy valaki olyannal él együtt, aki immunhiányos, vagy immunszupresszánsokat szed, vagy nem oltható. Vagy jövő héten műtik/utazik (már ha tud produkálni egy negatív PCR-t.) Stb. (Amúgy az egészségügyi intézmény/gyógyszertár az a hely, ahol legnagyobb sűrűségben fordulhatnak elő covidosok.)
-
Tigerclaw
nagyúr
Eleg volt 2 evig. Akkor amugy egy szavam nem volt. Be is oltattam magam tobbszor, FFP2-es maszkot hordtam es meg azt is rendesen ahogy kell. Most viszont nem tudom megemeszteni ezt a logikat. Azzal semmi bajom, hogy hordja a maszkot, de ne allja el az utat, mert fel bemenni. Azt se mondja, hogy megeloztem, mikor ket penztar volt es ugyanannyian alltak mindketto elott.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
HÁZIGAZDA
azért két éve így nyomtuk mindenhol, kint várakozott a nép. egészségesebb is, szebb is, jobb is, meg kiderül, hogy ki az a kamumacsó papírsz.r, aki nem tud 3 percet a szabadban eltölteni, mert "megfázik"
-
Tigerclaw
nagyúr
Kis post-covid agybaj:
Mennek a gyogyszertarba, latom valaki kinn all az ajto elott maszkban. Kerdem, hogy miert nem megy be, talan zarva vannak? Nem megy be, mert tul sokan vannak. Benezek, ket penztarnal all osszesen 4 ember, meg 1 valaki ult a szeken, raadasul zaras elott voltunk nem sokkal. En bementem mellette, mert mogottem is jottek, erre o is bejon hogy miert elozom meg. Mondon neki, hogy nem eloztem meg, ket penztar van, alljon be a masik sorba. En kozben kivaltottam a gyogyszerem, de az meg kozben meg tovabb magyarazott, de mar nem foglalkoztam vele.
Az ilyen ember egy ABC vagy hipermarket elott is megall? Nem megy be, mert szerinte sokan vannak, de mas se menjen be, mert akkor ok megelozik ot.
Nagy penzbe lefogadnam, hogy azert volt maszkban, mert be se volt oltva, most meg fel hogy elkapja.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
HÁZIGAZDA
nem csinálhatod, hogy az egyik kommentedben a statisztikai valószínűséggel érvelsz (helyesen), majd a másikban teljesen figyelmen kívül hagyod azt és ex has mondasz valamit.
az oltás 90%-kal csökkenti a súlyos lefolyást, halált. marhaság oltás nélkül elkapni, pont 10x annyi halott lesz.
-
senior tag
válasz IQfályter #60738 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Az állatról emberre terjedés lehetséges, de azért inkább kivétel, mint szabály (azaz speciális körülmények kellenek hozzá.)
Az eredeti vírus ugyan átterjedt az emberre, de emberi vírusként elég rosszul viselkedett, pl. tulajdonképpen nehezen terjedt. Azaz megfogható lett volna, mint ahogy pl. Kínában kiirtották teljesen. És ha kiirtották, akkor nem biztos, hogy megtörtént volna még egyszer az állatról emberre terjedés, és ha nagy sokára igen, akkor megint egy bénácska vírusunk lett volna, amit könnyebb lett volna kiirtani mint most az Omikron nevű szupervírust.
Amúgy a SARS1 is állatról terjedt emberre, mégsem lett belőle világjárvány.
Az emberi sars-cov-2-t pedig sikerült ugyan több állatnak is továbbadni, de a visszafertőzések egyelőre nagyon extrém ritkák. Az Omikronról ugyan gyanítják, hogy visszafertőzés lehet, de nincs igazolva. Illetve múltkor linkeltem egy szarvas->ember visszafertőzéses esetet, de ott emberről emberre nem terjed tovább. (Az állatokban is mutálódik, adaptálódik a vírus, és ha mutálódott, akkor nem feltétlen lesz egyszerű a visszafelé terjedés.)
Szóval lehetett volna kísérletezni a vírus kiirtásával - a gond nem az állatokban való rezervoárokkal volt, hanem az egyes országokban lévőkkel...
-
t72killer
titán
válasz IQfályter #60738 üzenetére
Annyira lehetetlen, hogy pl még a csóri Mo.-on is megfogták 2020 tavaszán. Elég lassan kapcsoltak, de mégse túl későn és alig lett haláleset, mindenféle szittyavér, BCG, stb elméleteken agyaltunk miközben a góc Ny-Európában hullott a nép. Egyszerűen akarat kellett volna hozzá, akkor, ott, rögtön. Az adatok megvoltak, nem kifogás, tisztán emlékszem egy 2020 február legeleji BBC rádiós riportra, amit egy kínából brit katonai bázisra hazaevakuált tesztnegatív, tünetmentes emberrel készítettek (nem az interjú tartalma a lényeg, hanem az országba beléptetés módja). AKKOR ment a hiper-óvatoskodás. Pár héttel később meg számolatlanul, ellenőrizetlenül engedték vissza az olaszoló briteket tízezerszámra, gyerekek ültek vissza suliba, stb. AKKOR lett volna abszolúte értelme ugyanazoknak a szabályoknak (belépés után 10nap karantén, 2db fizetős PCR) amivel később már szivatták a népet.
-
Ringman
nagyúr
Promising nose spray could prevent and treat COVID-19
A newly discovered small molecule could be sprayed into people’s noses to prevent COVID-19 illness prior to exposure and provide early treatment if administered soon after infection, according to a study in mice led by Cornell researchers.
The study, published March 28 in the journal Nature, employed experimental mice engineered with human receptors for the SARS-CoV-2 virus on their cell surfaces and found that a molecule, called N-0385, inhibited entry of the virus into cells in the body. At Cornell, N-0385 was shown to protect mice from infection prior to exposure, while also providing effective treatment when administered up to 12 hours after exposure. The molecule was developed in collaboration with investigators at the Université de Sherbrooke in Quebec, Canada.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz IQfályter #60734 üzenetére
Amikor mondtam, még igen messze járt az állatvilágtól, sőt, szó se volt még mutációkról. MOST már kampec, kb a delta megjelenése előtt lehetett volna bármi tenni.
#60735: Nettó baromság, oltás UTÁN kaptuk el szegény apámat leszámítva. Addit kellett volna mindenkinek meglapulni. A mutánskeltetők nem véletlen lettek azok, amik: béka s.gge alatt volt az átoltottság minden nagyobb variáns szülőhelyén.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Soha nem volt az kérdés, hogy előbb-utóbb mindenki el fogja kapni. A védekezésre azért volt szükség, hogy az oltásokig vagy gyógyszerek érkezéséig, ne haljon meg annyi ember. Ezt a célt sikerült elérni, ez tény. Szóval nem találtál fel semmi egetrengetőt. Sőt, egészen más számokat látnánk akkor, ha a Te megoldásodat követi a világ, és nem védekezik, mert "5% esély nem gáz".
-
balojazz
aktív tag
"Ha őt kárdezed, azt fogja mondani, hogy a covidot nem szabad leszarni" - erre reagáltam (mert hogy statisztikailag igenis le szabad). A cikkre is írtam általában mint újságírói jelenségre. Értelmeztem a threadet, csak az életmód része nem volt érdekes számomra.
-
t72killer
titán
Igen, jó nagy rakás tény. Ezek miatt mondtam én 2020 nyár elején, hogy kőkemény szigorral (mint az elmúlt hónapokban Kína) globálisan ki kell irtani a vírust. B.szott mindenki rá. Most isszuk a levét.
Következő javaslat: tessék nekiugrani a fluxuskondenzátornak és hallgatni
t72-reaz okosabbra, én időben szóltam, h szívás lesz. Ez úgy néz ki, szépen átmegy a Föld komplett népességén.#60730: így logikusan hangzik
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Karanten, Covid, tappenz tapasztalat:
- Keresokeptelensegi papirra 7-es kod kerul(kozegeszsegugyi ok).
- 7-es kod eseten nem lehet betegszabadsagot alkalmazni, kotelezo tappenzt. Szoval anyagilag jo nagy rabaszas.I am having fun staying poor.
-
senior tag
válasz Sir Pocok #60725 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 2906, változás(1): +61 (+2.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 14949 (átlag: 2135.6), változás(2): -55 (-0.4%) | incidencia: 306.6
Új halálos áldozatok száma: 40, változás(1): -2 (-4.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 245 (átlag: 35.0), változás(2): -109 (-30.8%) | incidencia: 6.1
Új mintavételek száma: 8788, változás(1): -557 (-6.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 71473 (átlag: 10210.4), változás(2): +1970 (+2.8%)
---
Kórházban: 1873, változás(1): -133 (-6.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 1916.0, változás(3): -208.2 (-9.8%)
Lélegeztetőgépen: 55, változás(1): -22 (-28.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 62.2, változás(3): -19.6 (-24.0%)
Tesztpozitivitás: 33.07%, változás(1): +2.62% (+8.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 24.11%, változás(3): -7.46% (-23.6%)
---
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz t72killer #60727 üzenetére
Hát, a tudnánk a forrást, lehet, hogy okosabbak lennénk. Ha csak borzongani szeretnénk:
Studies link Covid-19 infection with increased risk of new diabetes diagnosis
A hivatkozott tanulmány:
Incidence of newly diagnosed diabetes after Covid-19
(Nem olvastam végig. Ami érdekes, hogy fél év után növekednek látványosabban a diagnózisok. (De lehet, hogy félreértem.))''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Krinyo
senior tag
"A The Lancet című orvosi folyóiratban múlt héten közzétett amerikai tanulmány azt is megállapította, hogy a koronavírus-fertőzés még azoknál az embereknél is 38 százalékkal megnövelte a cukorbetegség későbbi kialakulásának kockázatát, akiknek alacsony vagy semmilyen kockázati tényezője nem volt a cukorbetegség terén."
-
Sir Pocok
őstag
2022.03.30.
2906/40
1873/55Részletek később.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
törölt tag
válasz polonic #60718 üzenetére
beutazás információk:
Konzuli Szolgálat
hivatalos oldal:
Home | Coronavirus COVID-19 (info-coronavirus.be)Te olvasd el rendesen, én csak átfutottam EU igazolás kell és tömegközlekedésen kötelező maszk van érvényben.
(a helyi appot nem használják most, legalacsonyabb szintű készültségben vannak, célszerű utazás előtt ránézni aktuális információra a hivatalos oldal current measures részén) -
Vesa
veterán
Akkor itt visszautalnék 2020-ra, amikor Faucci azt nyilatkozta -akkor még kb. 500 halottjuk volt-, hogy ha a hírek igazak erről a vírusról, akkor jó esély van rá, hogy akár 100k amerikai is áldozatul eshet. Atomjaira lett szedve ezekért a mondatokért, ez még trump idején volt ugye. 2 évvel később pedig lám, karcolják az 1 millió halottat.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood3
addikt
Parci & t72killer , koszonom a valaszaitokat. Tuti valami virus, mert mar az asszony is elkapta. Ez is vegig szalad mindenkin a csaladban mint a covid. Az immunrendszernek is valszeg kampec van , hogy igy egymas utan beszopunk mindent...
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
polonic
félisten
Üdv.
Mivel volt szó már Ausztriába utazásról. Azért kérdeznék itt ilyen témában, hátha erre is lesz válasz.
Brüsszelbe mennék egy konferenciára április 11-13-ig. Ide mik most a beutazási szabályok? Van itt is olyan covid app, mint az osztrákoknál? -
senior tag
USA-ban közelednek az egymillió covid halotthoz. (+200 ezer halálozási többlet.)
What One Million COVID Dead Mean for the U.S.’s Future
(200 ezer gyermek veszített el szülőt; 240 ezer munkaképes korú halt meg; az ápoló lett a leghalálosabb foglalkozás.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
MODERÁTOR
A szennyvízminták SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja országos szinten továbbra is enyhe emelkedést mutat. A megyeszékhelyek több mint felében - Budapesten, Kecskeméten, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen - emelkedő tendencia figyelhető meg, csökkenés egyik vizsgált városban sem tapasztalható. A koncentrációk Szekszárd és Veszprém kivételével minden vizsgált településen az emelkedett tartományba esnek.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
kolopele
nagyúr
válasz balojazz #60710 üzenetére
A védőoltásoknak van egy igen érdekes szerepük, nem tudom hallottál e már róla. A másik embert is védik egy járvány esetén, tehát ha te beoltatod magad, akkor sokkal kevesebb vírus távozik el a te szervezetedből is, ami jó esetben nem, vagy csak enyhe lefolyású betegséget okoz, és így alakul ki egy láncreakció. Jó példa erre mondjuk a kanyaró elleni oltás, amit nem véletlenül kell minden gyereknek beadni, vagy mondjuk a bárányhimlő (normálisabb országokban legalábbis).
-
HÁZIGAZDA
de most mit fűrészelitek a fingot? 1-3% jár kellően rosszul a koronavírussal. nem mindenki és nem senki. mit lehet ebben a topikban ennél többet mondani erről? aki oltás helyett inkább felvállalja az 1-3%-ot (népességarányosan, mert kockázati csoportban egy nagyságrenddel arrébb van, míg azon kívül meg alatta), az hülye, semmikor sem kérem a nagyobb valószínűségű rosszat (fertőződés) a kisebbnél (oltás).
pont, end of story.
-
t72killer
titán
Plusz a modelles sztoriról igen keveset tudunk: ha egyáltalán valódi az oltása, mikor kapta, milyet, hány dózist? A "fully waxxed" továbbra is csak 2 dózist jelent nagyon sok helyen, mindegy, mikori beadással. Tavaly éveleji turbóPfizer már felezett védelem: a sejtes még megvan, de az sem fullos 2 dózissal és ugye nem is mindenkiben nyerő. Fiatalokban ritka, hogy ilyen darabolós, vagy zsákolós legyen a vége persze.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
A lábatlan modellel érvelés, ugyebár, nem állja meg a helyét. Egyrészt mert szinte bármire találsz egyedi vagy kis mintás példát, másrészt mert az ellenkezőjére elsöprő tömegben: oltatlanok meg sem érzik stb. A lány példája olyan hatékony, mint amikor azt mondja a valaki a tévében, hogy milyen jó az a mosópor vagy hitel: mondjuk leszarod, de mondjuk el sem hiszed, és ha igaz véletlenül, akkor meg cirkuszi csoda, törpe minoritás, és az egész célja és oka valami teljesen más. Hiszen pont, hogy ettől tud blikkfangos hír lenni, hogy szenzáció. A világszerte tízmilliók, akik csak egy tesztből tudták meg, hogy átestek, nem kerülnek a fényképes hírekbe, mert nem hír. Az üzenetet értem persze (oltsatok, borzongjatok, olvassatok reklámot, vegyetek kanapét), de az induktív érvelés visszatetsző nekem. Avagy: majd eldöntöm, mikor, mit és hányat oltsak, mennyire féljek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nem is tudtam, hogy koronavírusban:
Koronavírus-fertőzés miatt elhunyt a GIF kitalálójaMi van a német államfővel? (Frank-Walter Steinmeier, 6 napja jelentették be, hogy beteg.)
-
mpo
veterán
válasz fatal` #60703 üzenetére
#60598 Sir Pocok
2022.03.28.
A második dózissal is beoltottak száma: 6 186 269
https://mobilarena.hu/tema/tudomanyos_kovid_kocsma/hsz_60598-60598.html
#60698 Sir Pocok
2022.03.29.
A második dózissal is beoltottak száma: 6 186 486Növekmény: 217
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
t72killer
titán
217 Gődényes-Migatyánkos gyorsan kiszedette magát a rendszerből, nehogy választások előtt kiderüljön. A nagy hackelések korában még a végén kiderül, h több antibaxter megmondóember 3x Pfizeres
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Sir Pocok #60698 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 1730, változás(1): +235 (+15.7%) | elmúlt 7 napban összesen: 14888 (átlag: 2126.9), változás(2):-2173 (-12.7%)| incidencia:327.0
Új halálos áldozatok száma: 48, változás(1): +0 (+0.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 247 (átlag: 35.3), változás(2):-243 (-49.6%)| incidencia:7.5
Új mintavételek száma: 7738, változás(1): +3924 (+102.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 72030 (átlag: 10290.0), változás(2):-28654 (-28.5%)
---
Kórházban: 1896, változás(1): -166 (-8.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 1942.6, változás(3): -232.2 (-10.7%)
Lélegeztetőgépen: 55, változás(1): -23 (-29.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 66.6, változás(3): -20.0 (-23.1%)
Tesztpozitivitás: 22.36%, változás(1): -16.84% (-43.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 23.59%, változás(3): -4.32% (-15.5%)
---
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
FіkuszKukіsz
őstag
Ja krumplival.Lehet ezek bebukott kamu oltásosok.T72 egyre járt az agyunk.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest