- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Kanada tűnik jónak, csak kérdés, mennyire bonyolult oda bejutni? -
-
Vesa
veterán
válasz
#32839680 #59389 üzenetére
Erősen fontolgatom, hogy lépek innen. Már nézegetem az ingatlanokat külföldön, csak nem tudom, hova érdemes menni. Mert itt sok jót nem várok sem pandémia, sem war ügyileg. Minimum attól tartok, hogy a puhos most beteljesíti régi vágyát és a háborúra hivatkozva visszaállítják a kötelező sorkatonai szolgálatot. 3 fiam van, és eszemben sincs golyófogónak engedni őket.
-
-
Nordik
őstag
Ausztriába történő beutazás most milyen szabályok mellett történik? Itt van a határ 20kmre és szeretnek kiugrani vásárolni. Elég a két oltás és az oltási igazolvány felmutatasa a határon? Vagy tesztelni fognak? Hogyan működik most ez?
-
Kékes525
félisten
-
mpo
veterán
Már akartam írni, hogy empátia.
Sajnos sok embernek szegényes a képzelőereje, bárki elveszítheti az otthonát (földrengés, villámcsapás, tűzvész) és pillanatok oda lesz minden.
Nincs senki a topikban, aki átélt volna egy háborút (kivéve, ha katona), ezért nehéz elképzelni, hogy mindenünket hátrahagyjuk és az életünket mentjük. -
proci985
MODERÁTOR
-
-
törölt tag
-
balojazz
aktív tag
Úgy látom, a topik zárható, nyitás ősszel...
-
proci985
MODERÁTOR
predikciokat lehet nezni.
igazabol ami latszik, hogy magas atoltottsag es atfertozottseg mellett, ha a tarsadalom joresze betartja a higeniai alapelveket akkor az Omikron atmegy endemiaba es ovatosan ki lehet nyitni. ez pl Svedorszag jelenleg, de van ra mas pelda is boven.
ott van viszont masik peldanak Romania, ahogy neztem eppen fut fel a hatodik hullam. az atoltottsag alacsony.a vakcinak mukodnek, esszel lehet nyitni.
-
mpo
veterán
Nincs olyan szakember, aki meg tudná mondani, hogy 6 hónap múlva, mi lesz a neve az uralkodó variánsnak.
Ezért az ősszel esedékes Omicron elleni oltás egyenlő a Nostradamus jóslatokkal. -
doktorminiszterelnökúr virológusként már meg is vizsgálta az összes menekültet. oda se figyelj rá, hogy mit mond pocakvezér, csak a szokásos szalonmigránsozás.
amúgy meg persze, hogy sokan jönnek, akikkel van ilyen teendő, egyrészt, mert sok szegény is jön, másrészt, mert egy háború elől menekülnek, esetleg nem aludtak 4-5 napig, megfáztak, betegek.
az egyetlen normális válasz az empátia és a segítésük, minden mást én biztos nem tolerálok.
-
Nordik
őstag
válasz
Drizzt #59362 üzenetére
Mostanában akkor jegelem ezt az oltás dolgot. Meglátjuk mi lesz majd később és majd akkor döntök. Ez a kettő is talán ér valamit addig, megmondom őszintén nem szívesen rohannék most a harmadikert. És szerintem sokan bőven el lesznek addig kettővel is míg rá nem kényszerítik a harmadikra akar egy oltási igazolvány megvonassal.
-
Kékes525
félisten
[Rusvai szerint tavasszal egy újabb Covid-hullám kezdődik az orosz–ukrán háború miatt]
Rusvai nem ezt mondta! Hallgassátok meg. Hatásvadász cím!
-
pjen
félisten
"Viszont „sokan jönnek olyanok, akiket be kell oltani, és kezelni kell betegségeiket, mielőtt az ország belsejébe engednénk őket”.O V"Viszont ezt nem én mondtam.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Nordik #59360 üzenetére
Ebben a jarvanyban eddig sajnos az igazolodott be, hogy a jovore vonatkozoan a tervek konnyen fel tudnak borulni. A mostani allas alapjan amit mondasz, annak van racioja, de bramilyen iranyba johetnek meglepetesek.
Azt is meg lehet tenni, hogy most 3. szuri, majd osszel 4. Azt is ertem, hogy vannak olyan velemenyek, hogy osszel egy omikron elleni szuri tobbet erhet, ha most egy ideig nincs elotte vuhani egy ideig, de en ezt nem ltaom egyelore igazoltnak. Ha meg az eddigiekbol indulok ki, akkor most egy vuhani, osszel meg egy omikronos jo taktika lehet. Azt, hogy osszel milyen torzs lesz es milyen oltas mit er ellene, lehetetlen ma megmondani. -
Nordik
őstag
Decemberbe kaptam a második oltást, ugye eddig az volt, hogy fel év múlva kellene kapnom a harmadikat és akkor megmarad a vedettsegim.
Most, hogy minden szabályt eltoroltek fussak egyáltalán majd a harmadik miatt juniusba vagy varjam meg az őszt és hogy egyáltalán lesz e hatodik hullám illetve további korlátozások?
Megmondom őszintén bőven megvagyok kettővel is, csak abban az esetben vennem fel ha újra ehhez kötnek a dolgokat.
-
-
válasz
Sir Pocok #59351 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 3064, változás(1): -1434 (-31.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 20872 (átlag: 2981.7), változás(2): -11878 (-36.3%) | incidencia: 548.9
Új halálos áldozatok száma: 75, változás(1): -13 (-14.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 534 (átlag: 76.3), változás(2): -152 (-22.2%) | incidencia: 12.5
Új mintavételek száma: 17984, változás(1): -4650 (-20.5%) | elmúlt 7 napban összesen: 103049 (átlag: 14721.3), változás(2): -33814 (-24.7%)
---
Kórházban: 2961, változás(1): -1036 (-25.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 3323.8, változás(3): -1104.2 (-24.9%)
Lélegeztetőgépen: 127, változás(1): -21 (-14.2%) | elmúlt 7 nap átlaga: 130.8, változás(3): -36.4 (-21.8%)
Tesztpozitivitás: 17.04%, változás(1): -2.84% (-14.3%) | elmúlt 7 nap átlaga: 25.94%, változás(3): -4.01% (-13.4%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #59348 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 3064 (az előző napi adatokhoz képest –798)
Új tesztek száma: 17984 (az előző napi adatokhoz képest –542)
Új halálos áldozatok száma: 75 (az előző napi adatokhoz képest –2)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2961 (az előző napi adatokhoz képest –159)
Lélegeztetőgépen lévők száma: 127 (az előző napi adatokhoz képest –1)
Az első dózissal oltottak száma: 6 396 404 (az előző napi adatokhoz képest +895)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 173 237 (az előző napi adatokhoz képest +1685)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 816 971 fő (az előző napi adatokhoz képest +3565) -
Sir Pocok
őstag
2022.03.04.
3064/75
2961/127Részletek később.
-
a korábbi kommentjeid alapján rezgett nálad is a léc. nyílt rasszizmust senki és semmilyen szinten ne, bitte. tudom, hogy itthon ez már "nem számít annak" és részemről ez egy "liberális, pc picsogás", de ez azért van, mert rossz helyen élünk.
szigorú leszek, a jövőben nem csak a topikon belül osztok büntit!
-
válasz
bigdady #59343 üzenetére
Nemtom, en jartam Kijevben, dolgoztam ukranokkal meg oroszokkal is. Ok is emberek. Ahogy haladsz keletebbre, nyilvan valtozik a kultura, ahogy Varnaban vagy Szofiaban is mas az atmoszfera, mint mondjuk Amszterdamban. Ettol meg erdemes latni, hogy a menekultek kozott vannak, akik mittudomen, biologusok, orvosok, programozok, koztisztviselok, vallalkozok, meg persze vannak a szegenyebb nepretegekbol is.
Pont, ahogy egy budapesti bombazas utan is lenne a menekultek kozott maffiozo, fodrasz, fizikus, kozgazdasz is.
[ Módosította: Parci ]
-
fatal`
titán
válasz
kolopele #59340 üzenetére
Szerencsére úgy tűnik, hogy a múzeum, vagy mi gyulladt ki és már beengedték a tűzoltókat, ha mindenigaz.
Fire brigades were allowed to enter the territory of the Zaporozhye nuclear power plant This was announced by the head of the #Zaporozhye regional military administration Oleksandr Starukh.
The radiation and fire safety conditions at the nuclear power plant are within normal limitsBarbár állatok, emberiség szégyene.
-
kolopele
nagyúr
Ehhez képest a vírus jelenleg csak babazsúr:
[link] -
Vesa
veterán
válasz
Sir Pocok #59291 üzenetére
Az operatív fatörzs (vagy a puhos, ezt már sose tudjuk meg) eldöntötte, hogy mostantól nincs vírus és parancsba adta a Sarscov 2 még aktív egyedeinek, hogy nem fertőzhetnek tovább. Az oltási világbajnokságot fölényesen megnyertük, long covid meg sosevót.
Mostantól a határszélen katonáskodik tovább.
-
-
Csatravi
senior tag
válasz
#86564352 #59331 üzenetére
Persze, lehet trehányul meg normálisan is hozzáállni az egészhez. Én is nap mint nap mostam, mosom a maszkokat hogy soha ne kelljen szennyezett maszkot felvenni. Este kimosom reggelre száraz. Persze van több ha mégse száradna meg de még ilyen nem volt, pedig "csak" mángorolva van belőle a víz és nem centrifugázva.
-
törölt tag
válasz
Csatravi #59322 üzenetére
A zsebből előhúzott, akár több hetes piszkos maszk nem is rendesen viselve kit tudja mennyit ért delta és omikron ellen. Az FFP2-t Mo. úgy igazán ki se próbálta. Ausztriában csak olyannal bolt és tömegközlekedés. Már mindegy. A távolságtartást is elfelejtette mindenki. Annak pedig örülnék. Svédeknél könnyű mondani nem kell maszk, ott nem másznak egymás arcába, nyakára idegenek emelkedő hangerővel pofázva.
-
ha eddig nem fostál a covidtól, akkor leszel szíves nem most a menekültek miatt félni tőle...
ha ő elkapja, úgy, hogy itt van egyedül a gyerekeivel a semmiben, az kezelhetetlen. picit gondolj már bele, hogy az életed szétlőve, a kezedben egy táska és 3 gyerek
innentől úri picsogás, amit itt a topikban műveltünk az elmúlt 2 évben. ez van, a történelem emelte a tétet
-
Drizzt
nagyúr
Negyedik oltásról azóta van valami újabb hatékonysággal kapcsolatos hír? Mostmár kérhetném.
-
-
mpo
veterán
Sajnos ez nem járványkezelés, hanem politikai játszma lett.
Az ellenzék saját sikerének tekinti, hogy a kormány feloldotta a járványügyi korlátozásokat
[link] -
Csatravi
senior tag
Ha nem vagy nem rendesen hordják de kötelező lenne akkor nem a hatékonyságával van baj hanem a rossz alkalmazásával és az emberekkel. Pár 10 vagy 100 ezres büntetés gyorsan megoldotta volna a hajlandóság problémáját.
Én, a családom, és még nagyon sokan a környezetemben nem szeretném ha átmenne rajtunk. -
Csatravi
senior tag
Megint a politikai döntés a járványkezelésben. Mi a fenne nagy probléma volt a maszkhordással, hogy azon a pár helyen ahol eddig kötelező volt ott nem lehetett továbbra is megtartani még egy darabig?
-
válasz
Chesterfield #59301 üzenetére
+#59310t72killer : Semmilyen módon nem érdekel hogy meggyőztelek-e, nem is volt célom, csak azt írtam le amit tapasztaltam. Az hogy személyes okokból nem oltatja be magát, az teljesen független attól hogy mennyire jól tudja átadni a tudást, mennyire jól bánik a gyerekekkel, menyire elhivatott pedagógus.
-
kolopele
nagyúr
Igen. Aztán majd ősztől megint jön egy variáns, lehet még halálosabb mint az eddigiek. Korai még a maszkot letenni (beltérben legalábbis mindenképp), és nem is fogják azok, akik képesek felelősségteljesen gondolkozni. A baj csak az, hogy kevesen vagyunk ilyenek. Persze lehet, addigra már jön az atom, és a maszk értelmét veszti meg az oltás is.
-
Ringman
félisten
thread - mit tudsz csinálni munkáltatóként, ha már az elrendelt járványügyi intézkedések kifutnak: [link]
összefoglalás:
I run a small business.
We're a Covid conscious company.
We:
🏠 Minimise working together (allow WFH)
🔲 Monitor CO2
🌪️ Have air filtration on timers
😷 Provide 3M Aura masks
🧪 Have LFTs (& will buy them)
💷 Provide paid sick leave for isolation/illness
It's not hard. -
-
Krinyo
senior tag
Kb. letojom, boltban, sok ember között továbbra is hordani fogom az FFP2-t. Ha eddig nem kaptam el, ezután sem szeretném... a harmadik oltásom is lassan fél éves lesz. Egyébként sokkal kevesebb felsőlégúti talált meg az elmúlt 2 évben, úgyhogy ez a maszkhordás - a sok kehes között - szerintem maradni fog ezután is. Felkészülök a "már nem kell hordani, félsz valamitől" idiótákra...
-
mpo
veterán
Barátom praxisában most derül ki, hogy sokan korábban átestek a Covidon (elmondják), de annak semmi nyoma a rendszerben.
Ez most is így van, ezért a napi fertőzöttek száma nem a valóságot mutatja.
A maszkhordás eltörlése, így nem valós adatok alapján történik.
A veszélyhelyzet fenntartásáról meg nem írhatok, mert Parci törölné. -
-
updog
őstag
válasz
Sir Pocok #59291 üzenetére
Durrantsuk csak be az influenzát, úgyis elfelejtettük már (én mondjuk nem, egy hete az egész család ki van dőlve, mert hittem a feleségemnek, hogy az ovis szülők majd hallgatnak az intézményre hogy beteg gyereket ne hozzanak... szóval idén nem oltattam. Hónapok óta tartó postcovid szenvedésre élmény.
) Mivel nem politizálunk itt, így mást nem írnék, egyértelmű miért most dobták be, de közben fenntartják a vészhelyzetet.. nevetséges.
-
törölt tag
válasz
Chesterfield #59293 üzenetére
Választás előtti krumpli osztogatás szintnek érzem ezt, hogy nem kell se vakcina, se maszk.
Más amikor egy ország azért oldja fel a korlátozásokat, mert 90% oltottság, magas booster arány és jobb eü-i rendszer, vagy mert a népnek már elege van és belefér X ezer fő halott, X hónap várólista.
Másfelől az omikron miatt érthető nincs más hátra, mint előre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged