- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kórházba került koronavírus fertőzéssel Kóbor János, írja a Blikk.
-
Ispy
nagyúr
Kóbor János kórházban, 78 évesen oltás nélkül, de nem tudni miért. Ha nem covidos, akkor most majd ott elkapja.
-
BlackV
őstag
válasz
Drizzt #40081 üzenetére
Elméletben nem tartom elkepzelhetetlennek bizonyos feltételek teljesülése esetén. Az antitestek elfogják az antigent mielőtt azok eljuthatnak nagy mennyiségben a b sejtekhez. Ugyanez megtörténhet szerintem az egyesek által itt sokat sztarolt "elő delta booster" esetében is. Bejut a delta, friss az oltas, semlegesitjuk, es ennyi. Nem lesz erős signal delta specifikus antitest termelesre. Sőt kevesebb is lehet hiszen elhasznaltunk valamennyit.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Hieronymus #40095 üzenetére
Kaptok akkor már közvetlen forrást:
[link]"Cáfolhatatlan kutatási eredményekkel tudjuk bizonyítani azt, hogy az oltás rendkívül fontos, életet ment. Magyarországon 2021. január 22. és június 10. között 3,7 millió ember koronavírus elleni oltása valósult meg, akiknek az adatait sikerült feldolgoznunk és mára teljesen világossá vált, hogy a fertőzés ellen a Magyarországon használt vakcinák 69 és 88 százalék közötti védelmet biztosítottak a vírussal szemben.
A halálozás és a betegség súlyos lefolyását pedig átlagosan 88 és 98 százalék közötti mértékben előzték meg az oltóanyagok.
A vizsgálataink egyértelműen bizonyítják, hogy mindegyik vakcina esetében kimutatható a sejtes immunitás és a humorális immunitás is.
Fontos, hogy ezt a két értéket együttesen kell értelmezni és bár egyik a másikkal bizonyos mértékig korreál nem felel meg egyik a másiknak. Az ellenanyagszint paraméterei önmagukban nem bizonyítják a védettséget!
Az mRNS alapú vakcinák esetében, mint a Pfizer és a Moderna az ellenanyagszint emelkedése gyors, viszont gyors a csökkenése is.
Az Astrazeneca második oltása után az ellenanyagszint csökken, amiből az következik, hogy az Astrazeneca-val való további oltást elvégezni nem célszerű.
A Sinopharm vakcinával történt átoltás szélesebb sprektrumú védelmet biztosít, mint az összes többi vakcina, ugyanis itt a vírus összes fehérjéje ellen kialakul az immunitás nem csak a tüskefehérje ellen ami közben mutálódik.
A teljes immunitás vizsgálata során bebizonyosodott, hogy az idő múlásával minden életkorcsoportban jelentősen csökken az immunválasz ezért mindenképpen fontos a harmadik oltás felvétele.
A cukorbetegségben szenvedők kitettsége a koronavírussal szemben rendkívül magas, amit mi sem bizonyít jobban mintsem, hogy a koronavírusban elhalálozottak 33 százaléka szenvedett cukorbetegségben.
A cukorbetegek mellett továbbá fokozott veszélyben vannak a krónikus tüdőbetegek vagy szív dekompenzáltak és más krónikus betegségben szenvedők is.
Ezért nagyon lényeges az, hogy 2018-ban a magyar kormány elfogadta az öt nemzeti egészségügyi programot, ami pontosan ezeknek a betegségcsoportoknak a komplex prevencióját, diagnosztikáját, terápiáját, kutatási lehetőségeit és oktatását tűzte napirendre, továbbá a hatodik nemzeti program, a Nemzeti Infektológiai Program éppen azért jött létre, hogy ha ismétlődnek a bakteriális vagy vírusfertőzések arra is megfelelően fel legyen készülve az ország."A kutatásuk egyébként biztosan nyár környéki a leírás és az eredmények alapján.
-
válasz
Drizzt #40088 üzenetére
Lehet, hogy most készül az a belső tanulmány.
Nem valószínű, de egy módon lehetséges.
Az első oltás antitest termelést váltott ki. Mivel a második oltás után is antitesteket vet be az immunrendszer az oltóanyag ellen, lehetséges az átmeneti antitest mennyiség csökkenése. A tartós reakciónak viszont az antitest szám növekedésének kell lennie. Hiszen az első adag hatására jelet meg az antitest, a másodiknál miért lenne másként?
(Ha túl magas az antitest szám elméletileg lehetséges lenne, az oltás további immunreakció nélküli közömbösítése. De a féléves kivárás ezt a lehetőséget kizárja.) -
válasz
radi8tor #40092 üzenetére
ez azért inkább érdekesség, mint statisztika, mert:
- ez csak két kórház
- ott sem egy precízen vezetett valami, hanem a "napi tábla"
- mikor és hol oltottak a sputnikkal? (inkább bp-ieket például és inkább tavasz végén?)
- milyen időseket oltottak vele? (inkább fiatalokat például?)
stb. -
válasz
Drizzt #40088 üzenetére
érdekes ez az egész amúgy. ha jobban belegondolunk, hol épp totális marhaságnak tűnik, amiket csináltak, hol nem, de végülis... még a sino is valid, hamarabb volt, működik, úgy is kell 3. oltás mindenkinek (és mindenhol, ez szép lassan látszik), akkor meg mrns-sel boostolva remek. a nagy magyar össze-vissza kutyulása a szuriknak is bejöhet.
ja, amúgy keveset érő statisztikai infó: anyám mesélte, hogy faék módszerrel, de figyelik az oltásokat. ha landol egy beteg, húznak egy strigulát az oltás fajtájához a táblára. azt mondja, hogy sputnikot nem nagyon látott még (1m sputnikos van kb., ugye?)
-
-
Drizzt
nagyúr
Kasler valami interjuban nemreg mondott egy nagyon erdekeset. Allitolag Astranal figyeltek meg olyat, hogy sokaknak a masodik oltastol lejjebb csokkent az antitest szintje. Jo lenne errol latni valami konkretabbat.
-
Ringman
félisten
egy darabig biztos lesz még pfizer (és valamennyi moderna), azt erősnek érzem, hogy ha ezek elfogynak, akkor a j&j+sino vonalon mozgunk majd.
menekülőút az lehet, hogy a bolgároktól és a románoktól veszünk át az eu-s rendelésből, nekik nem nagyon kell az eddigi adatok alapján.
-
Ringman
félisten
Kásler beérte kevesebbel is, így egy szakorvosra húsz beteg jut majd
Így már összesen mintegy 12 ezer kórházi ágyat és csaknem 1300 intenzív ágyat állítanak készenlétbe a járvány jelenlegi szakaszában várhatóan megbetegedettek ellátására. Az utasítás kitér arra is, hogy ha nincs elég szakember a betegek ellátásra, erről azonnal tájékoztatni kell a területi irányító intézményen keresztül az Országos Kórházi Főigazgatóságot, hogy annak munkatársai intézkedjenek a szükséges átvezénylésekről.
Úgy tudjuk, hogy az illetékes kórházigazgató már jelezte is, hogy csak úgy tudják ellátni a Szent János centrumkórház Covid-osztályán és a Szent Margit kórházi telephelyen a koronavírusos betegeket, ha ehhez más intézményekből kapnak szakembert. Az orosházi, a siófoki, a nagyatádi, a pápai és a keszthelyi kórházak esetében ugyancsak felmerült, hogy súlyos betegek felvételére nem alkalmasak, de ha a normál covid osztályaikon valakinek súlyosra változik az állapota, akkor a kezelésük a továbbiakban ott történik. -
Ringman
félisten
-
-
Cyrin
addikt
Harmadik oltásra lehet választani modernát, vagy azt kapok amit adnak?
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #40067 üzenetére
Én azon csodálkozom, hogy -legalábbis velem- még nem jött szembe olyan konteó, miszerint a sars-cov2 egyfajta népességszabályozás a gonosz háttérhatalmak részéről a túlnépesedési probléma kezelésére. Elvégre, jellemzően azokat viszi el akik már nem hoznak hasznot a "világ urainak", vagyis idősek, öregek, akik már csak viszik a pénzt, dolgozni már nem tudnak, a helyet viszont foglalják a túlterhelt Földön. Remélem nem adtam újabb rágócsontot az 1 biteseknek !!!
-
-
AMD Power
titán
Ma este foglaltam új időpontot 3-ik oltásra a feleségemnek. Volt olyan pont a közelben (BP II. kerület) ahova már 16-ra lett volna hely.
-
-
válasz
kolopele #40055 üzenetére
Németország:
"A koronavírusos betegek kórházi kezelése átlagosan 10 700 euróba, vagyis közel 3,9 millió forintba kerül, ha viszont lélegeztetésre is szorulnak a betegek, akkor átlagosan 38 500 euróba, vagyis 14 millió forintba kerül a kezelés, derült ki az AOK betegbiztosító 26,5 millió ügyfelének adatait kielemezve." (forrás)USA:
"[...] minden egyes megelőzhető Covid-19 kórházi kezelés körülbelül 20 000 dollárba (5,925 millió forintba) kerül. [...] az Egyesült Államokban júniustól augusztusig 287 000 megelőzhető Covid-19 kórházi kezelés történt [...]" (forrás) -
Ringman
félisten
kaliforniában és coloradoban mindenki kaphat boostert (eddig nem volt mindenki számára elérhető), mrns-t hat hónap után, j&j-ből 2 (kettő!) hónap után
-
-
válasz
AMD Power #40054 üzenetére
Pszichés hatások: nálam mondjuk befigyelt egy komplett életmód-élettér váltás is a coviddal párhuzamosan, de ezekután nekem sztem végérvényesen averzióim lesznek, ha pl reptéri tömegbe kell menni, önként meg 100% nem megyek semmiféle egymást taposós rendezvényre. Ezek eddig se voltak a kedvenceim, de a covid vastagon ráerősített a tömeg = rossz hozzáállásomra.
#40055: ha ez az ICU ellátás, akkor igencsak kedvezményes. Szingapúri fizetésből többé-kevésbbé kiköhöghető. Ilyesmi kellene egész €urópában, tudja még éppen kifizetni a delikvens, de jócskán legyen visszatartó ereje.
#40057: a tömegközlekedéssel kb 8éve számoltam le végérvényesen: akkor lett olyan melóm, ahol kocsival 40perc, tömegnyomorral 2 óra volt egy irányba az út. Visszagondolva nincs az a többletpénz, amiért újra vállalnám a bagófüstön átvágást, laptopomat takonnyal teletüsszentő svájci utastársat, reggel csak állóhely van 3/4ed órán keresztül módot.
-
kolopele
nagyúr
Milyen jó lenne ezt egyszer itthoni hírként olvasni:
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/akar-6-millio-forintot-is-kerhetnek-az-oltatlan-koronavirusos-betegektol-a-korhazi-kezelesert-szingapurban/
[link] -
AMD Power
titán
válasz
bigdady #40014 üzenetére
Én napi kb 200 emberrel beszélek, személyesen. Ebből 40% kűlföldi. Alig van 10-ből 2-őn van maszk. Ennyi erővel nekem korházba kéne fekűdnöm. Én szerintem kb mióta itt a vírus "folyamatosan" Covidos vagyok és találkozok vele nap mint nap. Tesztelve, igazolva nem voltam beteg. Ettől függetlenűl már 3 oltást kaptam, probléma és bármilyen mellékhatás nélkűl.
-
válasz
AsakuraDave #40013 üzenetére
oltott embereket is megfertőz, de kevésbé szaporodik fel. egyrészt. másrészt, ez már a delta, eddig nem is igazán fertőzte meg az oltottakat, mert az eredetihez közelebbi variánst még jól lefedte az eredetihez fejlesztett oltás. épp ez a gond, ha mindig csak a nép felét oltjuk be, jön újabb.
az oltatlan mellesleg nem úgy hal meg, hogy elkapja és már vége is. előtte 2 napig lappang, addig fertőz ezerrel, utána kicsit kapar a torka, köhög, megy vásárolni, fertőz, aztán szarabbul lesz, a kórházban fertőz és utána hal meg.
-
AMD Power
titán
válasz
AsakuraDave #40010 üzenetére
Ez minden volt csak nem vicces.
-
t_laci
csendes tag
Azért az idióta bürokráciáért nem kell a szomszédba menni.
Ma voltam harmadik oltásért. Szépen intéztem szabadságot, kivártam az oltóponton a soromat, erre azt mondta az oltó orvos, hogy két modernára nem ad pfizert, mert központi utasítás szerint nem szabad keverniük. Felírtak jövő hét csütörtökre, mert majd akkor lesz moderna nap. Hát örültem eléggé, mehetek vissza megint szépen kivárni a soromat. Remélem addig nem kapom el, van 3 pici gyerekem. Láttam, hogy másnak itt csont nélkül működött ez a kombó, nekem nem. Hiába kértem a pfizert. Vektorról egyébként szó sem esett, kínait viszont adtak volna, de nem akartam eltapsolni a harmadik lövésemet arra, így azt én nem kértem.
Csak hogy van ilyen is. -
Vesa
veterán
Mótvá, hogy Gulyás szerint, orvosilag indokolt esetben, orvosi javaslatra akár negyedik oltás beadása is felmerülhet? A szükséges oltóanyagmennyiség adott, de még vizsgálatokat kell folytatni a kérdésben.
-
-
válasz
newguy9000 #40037 üzenetére
Reméljük sosem.
-
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok! Ha 11.02-én pozitívat teszteltem, és most gyógyultam fel a koronavírusból, akkor legközelebb mikor mehetek oltásra? Kell előtte antitest szintet ellenőriztetni?
-
BlackV
őstag
válasz
newguy9000 #40029 üzenetére
Várj még egy kicsit fogják ezt még reszelgetni. Óriási kapkodás és átgondolatlanság látszódik. Valószínűleg a 2g után jött 823ezer levél és telefon a minisztériumba a turisztikai szakszervezetektől és most Helmuték lázasan izzadoznak de lassan 2g paródia lesz ez.
#40031 a Jansenes rész a sajátjaikra is vonatkozik. -
válasz
Szerintem ez a színvonal a laza topikba való.
-
válasz
newguy9000 #40029 üzenetére
Az osztrák jogalkotás alapja Ausztria állampolgárai. Ezek nem kaptak sino-t.
-
seredy
tag
December közepéig be kell oltatniuk magukat a pedagógusoknak
A hvg.hu birtokába került egy levél, amelyben a tankerületi központok a kötelező oltásról tájékoztatják az oktatási intézményeket. Mint kiderült, az oltatlan iskolai dolgozóknak december 15-ig kell beadatni maguknak az oltás első dózisát, a másodikat pedig az orvos által meghatározott időpontban. Egydózisú vakcina esetén december szintén 15. a határidő.
A már korábban beoltottaknak igazolni kell az oltottságát az intézményvezetőnél.
Azt, aki nem oltatja be magát, fizetés nélküli szabadságra küldik, egy évvel később pedig el is bocsáthatják, ha addig se oltatja be magát.
A szakszervezetek ugyanakkor azt szeretnék, ha a kormány visszavonná az állami intézményekben elrendelt, kötelező koronavírus oltásról szóló rendelkezést, illetve azt, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak. -
newguy9000
csendes tag
válasz
BlackV #40026 üzenetére
Akkor nem teljesen értem az elvárást. Kb. a jogalkotás alapja hogy nem hozunk olyan jogszabályt aminek nem lehet megfelelni. Jelenleg a helyzetemben amennyiben igaz amit írsz, akkor ha megfeszülök sem tudok megfelelni az osztrák elvárásoknak a két Sino és egy Janssen oltásommal.
-
-
BlackV
őstag
válasz
newguy9000 #40025 üzenetére
Ez hülyeség. Sehol. Gyak orvos nem lesz a Földön aki ezt így beadja.
-
mpo
veterán
5 nappal ezelőtt 1-2 maszkost láttam a boltban, ma már 10-15% hordta.
Mi történt? Megijedtek? -
kolopele
nagyúr
válasz
Ez nem ilyen egyszerű. A mutáció elsősorban az oltatlan emberekben alakul ki, ami ellen az oltott sem lesz feltétlenül védve. Vannak ennek tudományos alapjai is.
-
nobela
senior tag
Komolyan, még mindig vannak olyan csökkent képességűek akik nem értik hogy a "majd a sok hülye oltatlan megy a föld alá" nem érv???
Mert előtte totálisan megterhelik az egészségügyi rendszert és ennek normális oltott áldozatai lesznek!
-
válasz
Ezt mondom már egy ideje. Saját magától senkit sem lehet megmenteni. Akkor hajrá. Húsvétra túl jutunk a nehezén.
Más.
Németországban 5 ezer intenzív ággyal van kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. Illetve az ágyak megvannak, csak személyzet nincs hozzájuk. -
BlackV
őstag
Kicsit visszakanyarodva még sógorék 2g szabályára. Mondjátok, hogy rosszul fordítom, mert ilyen nincs.
Achtung: Impfnachweise über eine Dosis mit Janssen verlieren mit 3. Jänner 2022
ihre Gültigkeit. Daher bedarf es frühestens 14 Tage nach der 1. Dosis eine 2. Dosis,
um weiterhin einen gültigen Impfnachweis zu erhalten.
Tehát 14 nappal az első adag Janssen után mehet rá a 2. oltás? Még az előző utáni vérrögöm se múlt el, már mehet is rá a pfizer?És ezt ki tesztelte? Meg hogy? Hatékony? Biztonságos? Nem erről szól az EMA engedély?
Aztánmeg. Az ema engedéllyel nem rendelkező oltottaknak egy extra lehetőség:
Wenn gewünscht, ist auch eine Verabreichung der mRNA-Impfstoffe gemäß üblichem
Impfschema bestehend aus 2 Dosen möglich, eine erhöhte Nebenwirkungsrate kann hierbei aber nicht ausgeschlossen werden. Nach Erhalt der Zweitimpfung beträgt die Gültigkeitsdauer des Impfnachweises als 2-G-Nachweis 360 Tage, wobei mindestens 14 Tage
zwischen den beiden Impfungen verstrichen sein müssen.
Tehát ha jól értelmezem ezt is, ha nagyon akarsz 2g-t, akkor függetlenül attól, hogy eddig mennyi szart nyomtál magadba, most tolj be 2 pfizert 14 napos különbséggel és oké. Viszont megjegyzik, azt nem tudjuk, hogy ez milyen mellékhatásokkal jár, de elfogadjuk. És ez az egész 2g elvileg az egészség nevében született.
(Egyébként, hogy hol lehet igényelni a turbófájzert azt nem említik.)
Ezt izzadta ki magából az osztrák Bundesministerium? PDF
Úgy látom a hülyeség nem csak nálunk van intézményesítve. -
syberia
veterán
Az izraeli kormány tegnap országos gyakorlatot tartott, amelynek célja egy új, halálos COVID-19 variáns tömeges elterjedésének országos felkészültségének vizsgálata.
A szimuláció egy háborús játék formájában zajlott, és az "Omega-gyakorlat" nevet kapta.
https://twitter.com/naftalibennett/status/1458489979248812039A Miniszterelnöki Hivatal szerint a gyakorlat célja, hogy tesztelje a kormányhivatalok, a nemzeti vészhelyzet és az egészségügyi rendszerek képességeit egy "Omega" Covid variáns megjelenése esetén.
insiderpaper.com/israel-holds-war-game-to-prepare-for-new-and-more-lethal-covid-variant -
-
válasz
egyébként tényleg zajlik egyfajta iq-alapú természetes szelekció is napjainkban. a gond az, hogy a mutációkat csak úgy lehet megállítani, ha "mindenki" védett lesz és lelassul az egész, különben csak jönnek az újabbak, amik ellen a régi szuri már nem véd. a delta is határeset, és lesz még rosszabb is.
-
-
Ra3
őstag
Sziasztok, valami könnyen érthető infógrafika jellegű tájékoztató van a covid utóhatásairól, hosszútávú szövődményeiről?
Utolsó próbálkozás lenne egy antivaxxer ismerős meggyőzésére, most ott tart hogy inkább önként megfertőződik, mert a munkahelyén (Németo.) elő fogják írni neki az önköltséges napi pcr-t ha nincs oltva se meg beteg sem volt.
Tudom hogy az ilyen szintű ostobaságra nincs mentség, és eléggé esélytelen hogy meggyőzzem, de még adok neki egy esélyt. -
-
mozso
senior tag
Környezetünkben augusztustól egyeduralkodó a delta (semmi extra ebben), viszont a citromsárga AY verziók, köztük az AY.4.2 is kezd terjedni szépen. Itt tudtok elemezgetni: [link]
-
kolopele
nagyúr
válasz
AsakuraDave #39993 üzenetére
Nem tehetek róla ha nem értetted amit leírtam.
-
válasz
AsakuraDave #39993 üzenetére
Nem ezt írta. Teljesen jól megfogalmazta, fuss neki újra.
-
Freddy76
addikt
válasz
bigdady #39995 üzenetére
De. De az, hogy csak a kormányhivatalokban kell a maszk, túl sok eredményt nem érnek el. Nem érte, miért nem lehet kötelezővé tenni úgy, mint korábban. Nálunk (ügyvédi iroda) rajtam mindig van, ha ügyfél jön, de az ügyfeleket legfeljebb megkérni tudom, kötelezővé nem tehetem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest