- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #59999 üzenetére
Erre azt mondják, hogy hiába nagyobbak az esetszámok, azok csak kis megfázásként nyilvánulnak meg.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem ma be kellett mennem kontrollra a Covid után. Megnézték az Spo2-t(98%), meghallgatták a szivet, tüdőt. Ezen kívül írtak fel nagy labort, meg az egyéb panaszaimat is végighallgatták és elláttak csomó tanáccsal, meg még egyéb vizsgálatokkal. Jó háziorvosom van.
Közben persze jelzett a karantén app, hogy jelentkezzek be otthonról. Lejárt a 15 perc. Aztán amikor hazaértem gondolkodtam, hogy most akkor mi van. No, az app simán engedte, hogy kéősbb bejelentkezzek. Ez picit fejvakarós. Bár elvileg kéne lennie gombnak a FAQ alapján, hogy éppen orvosnál vagyok és csak később tudok bejelentkezni, de olyannak meg hírét se láttam a valódi alkalmazásban. -
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo #59992 üzenetére
ba.2 és talán ba 2.2 hongkongban.
-
válasz
Sir Pocok #59989 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 3322, változás(1): +1254 (+60.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 9727 (átlag: 1389.6), változás(2): -4589 (-32.1%) | incidencia: 246.1
Új halálos áldozatok száma: 66, változás(1): +16 (+32.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 308 (átlag: 44.0), változás(2): -59 (-16.1%) | incidencia: 6.9
Új mintavételek száma: 9670, változás(1): -4765 (-33.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 53927 (átlag: 7703.9), változás(2): -30669 (-36.3%)
---
Kórházban: 2205, változás(1): -133 (-5.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 2250.3, változás(3): -342.7 (-13.2%)
Lélegeztetőgépen: 90, változás(1): -19 (-17.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 93.7, változás(3): -21.3 (-18.6%)
Tesztpozitivitás: 34.35%, változás(1): +20.03% (+139.8%) | elmúlt 7 nap átlaga: 28.91%, változás(3): +7.28% (+33.7%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
-
szabi__memo
nagyúr
Egy ideje nem követem a topikot. Mi a helyzet a németországi és kínai emelkedésekkel? Tudjuk milyen variáns okozza? Új? Vagy még mindig Omikron csak a korlátozásokat hiánya az ok?
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #59987 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 3 322 (az előző napi adatokhoz képest + 1 819)
Új tesztek száma: 9 670 (az előző napi adatokhoz képest + 5 939)
Új halálos áldozatok száma: 66 (az előző napi adatokhoz képest + 2)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2 205 (az előző napi adatokhoz képest – 62)
Lélegeztetőgépen lévők száma: 90 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
Az első dózissal oltottak száma: 6 399 894 (az előző napi adatokhoz képest + 362)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 181 814 (az előző napi adatokhoz képest + 947)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 831 952 (az előző napi adatokhoz képest + 1 521) -
Sir Pocok
őstag
2022.03.18.
3322/66
2205/90Részletek később.
-
-
Ringman
félisten
In vaccinated cases, past infection offered no additional protection against hospital admission beyond that provided by vaccination (HR 0·96 [0·88–1·04]); however, for unvaccinated cases, past infection gave moderate protection (HR 0·55 [0·48–0·63]).
-
-
-
kenwood3
addikt
válasz
kenwood3 #59743 üzenetére
Na , csak megcsinaltak ma, elotte csinaltak gyors tesztet ami mar negativ lett.. Arrol mar inkabbb nem beszelek, hogy milyen mulasztas tortent ma velem a korhazban ,komolyan mondom romokban az egesz egeszsegugy
Kozben anyam, apam is pozitiv lett , mind a ketten oltottak, anyam 3x( 2 spurnik 1 pfizer) , apam 4x( 2 astra, 2 pfizer) Remelem nem lesz gond !
-
Lakásában holtan találták a 31 éves Peter Petrík röplabdázót - covid vagy oltás kapcsolatról egyelőre nincs hír, de nincs kizárva sem. Azért szúrtam csak be, hogy 1-2héten belül érdemes lesz rákeresni, van-e részletesebb infó
-
válasz
Ringman #59974 üzenetére
nem mondtam, hogy covid. csak hogy a 121. valami, megint. allergia szerencsére nincs, kop-kop, hullára kifáradt immunrendszer meg nyilván van (frankó, hogy a gyerek annyit hiányzott a suliból, hogy hétfőn küldeni kell, különben közeleg a 250 hiányzott óra / év limit
)
-
-
na, gyerek jobban, anyafej és az én torkom meg rosszabbul...
-
gergo5991
őstag
németországban ma 290 000 uj eset mennyire számit extrémnek?
-
válasz
Sir Pocok #59966 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 1503, változás(1): -874 (-36.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 8473 (átlag: 1210.4), változás(2): -6839 (-44.7%) | incidencia: 243.5
Új halálos áldozatok száma: 64, változás(1): +10 (+18.5%) | elmúlt 7 napban összesen: 292 (átlag: 41.7), változás(2): -100 (-25.5%) | incidencia: 7.0
Új mintavételek száma: 3731, változás(1): -10811 (-74.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 58692 (átlag: 8384.6), változás(2): -29453 (-33.4%)
---
Kórházban: 2287, változás(1): -212 (-8.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 2294.7, változás(3): -422.9 (-15.6%)
Lélegeztetőgépen: 90, változás(1): -27 (-23.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 100.0, változás(3): -18.6 (-15.7%)
Tesztpozitivitás: 40.28%, változás(1): +23.94% (+146.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 22.24%, változás(3): +0.06% (+0.3%)
---
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
Ringman
félisten
SARS-CoV-2 Omicron Variant Neutralization after mRNA-1273 Booster Vaccination
Together, these results showed that after the primary two-dose series of the mRNA-1273 vaccine, neutralization titers against the omicron variant were 35.0 times lower than those against the D614G variant.
[...]
However, a booster dose of mRNA-1273 vaccine was associated with neutralization titers against the omicron variant that were 20.0 times higher than those assessed after the second dose of vaccine, and these titers may substantially reduce the risk of breakthrough infection.
[...]
The limitations of our study include small sample sets that may not reflect neutralization in diverse populations, differences in the length of time before boosting among the groups, and a lack of post-boost efficacy data. These limitations may be addressed in further studies. -
Drizzt
nagyúr
Spoiler: kombinalodott a ketto, azt feltetelezik, hogy helyben. Jelenleg leginkabb csak erdekessegkent kell vele foglalkozni.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #59965 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 1503 (az előző napi adatokhoz képest +523)
Új tesztek száma: 3731 (az előző napi adatokhoz képest -4374)
Új halálos áldozatok száma: 64 (az előző napi adatokhoz képest +28)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2287 (az előző napi adatokhoz képest +28)
Lélegeztetőgépen lévők száma: 90 (az előző napi adatokhoz képest –11)
Az első dózissal oltottak száma: 6 180 867 (az előző napi adatokhoz képest +119)
A második dózissal is beoltottak száma: 3 830 431 (az előző napi adatokhoz képest +561)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 830 431 fő (az előző napi adatokhoz képest +556) -
Sir Pocok
őstag
2022.03.17.
1503/64
2287/90Részletek később.
-
Ringman
félisten
[link]
1.2% of South Korea's population has tested positive for COVID-19, in just one day
South Korea reports 621,328 new coronavirus cases, by far the biggest one-day increase so far, and a record 429 new deaths -
Ringman
félisten
Ha igaz, hogy a friss BA.1 ateses 40%-os vedelmet jovendol a BA.2 ellen (Ringman linkelte, Dán kutatás), akkor a BA.2 is mindenkin IS átmegy.
na erre elfelejtettem reagálni, most jutott eszembe, hogy ezt olvastam: [link]
Similar neutralizing antibody titers to Omicron BA.1 and BA.2 (<-lower by a factor of ~1.4) People who were vaccinated and had BA.1 infections had robust BA.2 nAb titers, suggesting substantial cross-reactive natural immunity
"A third dose ...was needed for induction of consistent neutralizing antibody titers against either BA.1 or BA.2." and Why BA.2 out-competes with BA.1 is mostly related to its higher transmissibility, not more evasion of immune response.
szóval ha nem értem félre, a bemásolt ábra nem azt jelenti, hogy a következő variáns ellen mi várható, hanem azt, hanem a korábbi átesés a BA.1 ellen nem véd (az eric topolos link meg szerintem nem jó helyre mutat)
-
mpo
veterán
Ha a busmanok és az eszkimók is meg tudják oldani az életüket, akkor mi se szégyenkezzünk utólag.
Globálisan se a jó irányba mennek a dolgok és még atomháború sem kell hozzá, egy kis műtrágyahiány meg aszály is elég hozzá.
A kis törpék (Marine Le Pen magasabb náluk) az időjárásra meg nem lesznek hatással.
-
mozso
senior tag
-
mpo
veterán
Olyan study itt még nem volt, hogy a felnőttek nem terjesztik.
Képzeld el, hogy hajnalban beszállsz a buszba, párszor megálltok, közben előkerül a kisüsti, utána órákig séta Pesten, majd ugyanez haza, pár kocsmával megfűszerezve, a végén nóta a buszban.
Ennél nincs jobb forgatókönyv. -
-
mozso
senior tag
Ok, whatever.
Jon a 6. sorozat itthon hamarosan. Hogy mennyire szivatos lesz azt majd az itteni es a tobbi forrasbol magunk is megtapasztaljuk. Ha igaz, hogy a friss BA.1 ateses 40%-os vedelmet jovendol a BA.2 ellen (Ringman linkelte, Dán kutatás), akkor a BA.2 is mindenkin IS átmegy. -
mpo
veterán
30 éve volt az újságokban, hogy mi a különbség a két kép között.
Aki ilyen kifestőkönyvet ad ki a kezéből, ott a főnök a hibás, mert ki kell rúgni a készítőjét.
Hetente nézzem meg, hogy a látok-e különbséget két kép között, amit kis munkával egymás mellé teszek? Csak szólok, 2022 van.
Egy egyszerű grafikon is többet mutatna az elmúlt 4 hétről.
A Covid fertőzöttek száma megyénként is kumulált adatokat mutat több mint két évre, amiből semmi nem deríthető ki.
Aki ezeket készíti, 'monnyon' le.#59944 Ringman
ez az ábra számok nélkül kb semmire sem jó.
Tömören ennyi. -
Ringman
félisten
lehet valamit félreértek, de ha tényleg nagyságrendi változás a "csökkenés", akkor zsinórban 2 heti csökkenés = akár századára zsugorodó koncentráció.
csökkenés+stagnálás - ez lehet az is, hogy az eredeti értékhez képest akár 40-ed részére csökkent a koncentráció (10×4)
ez az ábra számok nélkül kb semmire sem jó.
-
Ringman
félisten
usa: [link]
Ending free testing, treatment for uninsured
- Rationing monoclonal antibodies
- No variant-specific vaccines
Covid money has run dry, nervous officials say.
“This is real. It’s very important that people understand the implications,” one told The Post
Senate Republicans on Tuesday held firm in their reluctance to approve roughly $15 billion in new coronavirus aid, even as the White House warned anew that congressional inaction threatened to imperil the country’s ability to deliver tests, therapeutics and vaccines.
repik továbbra is a retardvonaton ülnek. -
mozso
senior tag
Tendencia = zold = csokkeno a hivatalos forras szerint. Na a csokkenes tobb varosban megszunt, zold helyett citromsarga, a korcikk jobb oldalat nezd.
A hivatalos írás szerint: “míg 16 mintavételi pont esetében stagnálás jellemző.”
Tipikus ferdítés, mert a most stagnáló (citromsárga) városok nagyrésze 1 hete csökkenő (zöld) volt. Akkor most csökken, stagnál vagy a csökkenő utáni stagnálási növekedés (1 nagyságrendi növekedés van) ?!
Nem kell válaszolni, tudjuk mi is… :-)
-
mpo
veterán
A búza, kukorica, stb. legnagyobb exportőrei között ott van Oroszország és Ukrajna.
Az egyiket tiltják, a másik meg nem tud vetni, aratni.
16 éve sütök kenyeret (nem kenyérsütő géppel), másnak is ajánlom (neked már nem).#59937 pjen
Ez egy 70 ezres megyeszékhely 50 maszek fogorvossal.#59936 Parci
Sajnos a baráti fogorvosunk meghalt pár éve, most újat kell keresni.
Azt hiszem megtaláltuk.
Mondtam a feleségemnek ezentúl a rendőrséget ne szidja, mert ha kimegyek az utcára ribilliózni, negyedóra múlva itt vannak, az egészségügyben meg heteket vagy hónapokat kell várni. -
mpo
veterán
Ez a növekedés annak ellenére következik be, hogy egyes országokban csökkent a tesztelés, ami azt jelenti, hogy az általunk tapasztalt esetek csak a jéghegy csúcsát jelentik” – mondta újságíróknak Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezetője.
Az új fertőzések száma világszerte 8%-kal ugrott meg az előző héthez képest, március 7. és 13. között 11 millió új esetet és valamivel több mint 43 000 új halálesetet jelentettek. Ez az első emelkedés január vége óta.
[link] -
A szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja, országos átlagot tekintve az előző hetekhez képest valamelyes kisebb mértékű csökkenés mutat. Az egyes városok közül tendenciát tekintve csökkenés mérhető Budapest déli és központi szennyvíztisztítóinak ellátási területén, továbbá Kecskeméten, Pécsett, Salgótarjánban és Tatabányán, míg 16 mintavételi pont esetében stagnálás jellemző. A vírus örökítőanyag koncentrációja 8 vizsgált település esetében a mérsékelt, míg 14 esetben továbbra is az emelkedett kategóriába sorolható.
-
válasz
Ringman #59930 üzenetére
3 oltással (+átesés sokaknál) az "emberek többsége" úgy gondolja, hogy a részéről le van tudva a dolog. Mondjuk a nagy tömegben/extrém új-kontaktdús környezetben (repülő+tér, nagyvárosi tömegnyomorközlekedés) maszkhordást én szeptembertől májusig kötelezővé tenném. A repülőkön nyáron is.
-
-
-
Nem lát, nem hall, nem beszél.
* The Guardian view on rising rates of Covid: there’s no plan beyond vaccines
* Once again, America is in denial about signs of a fresh Covid wave (Eric Topol) -
-
SteveAd
tag
Ezt segitene valaki ertelmezni?
"Abbott Sars Cov 2 IgG II Qunatitative Pozitív AU/ml Valid
2798,5 AU/ml (1516,8 BAU/ml)"Whitelab komplex vedettsegi (S+N), harmadik Pfizer utan 6 honappal (N negativ, szoval ateses nem volt). Korabban 7x szorzorol irtatok a BAU-AU valtas kapcsan, de akkor itt hogy lett a 2798,5 AU/ml 1516,8 BAU/ml?
-
mpo
veterán
Ma reggel 9-től 13-ig hívtam az időpontfoglalót, mire végre sikerült.
Május 18-ra kaptam időpontot a kardiológiai szakrendelésre (ez két hónap).
A feleségem fogát sürgősen ki kell húzni, ma 5 magánrendelő és a körzeti rendelő sem tudott időpontot adni. Végül aki nem vette föl a telefont, délben visszahívta és ma 5-kor fogadja.
Ha ez nincs, akkor csak az ügyelet lett volna a megoldás.
Egy foghúzás 15-20e Ft, de még ennyiért sem lehet szabad fogorvost találni, amikor sürgősen kell. -
Én is erre számítok, de egyelőre még a csökkenés lassulása sem látszik tisztán. (Gondolom az ábrák a 444-ről valók. A piros kunkorok az átlagban nem néznek ki jól, de szerintem azok statisztikai anomáliák. Ugyanis a 444-nél láthatólag áttértek arra, hogy olyan napokon is számítanak átlagot, amikor nincs is adat (a szürke görbe 0-n áll), és mivel most 4 napig nem volt adat, látványosabban zuhantak be a görbék hétvégén.)
-
-
válasz
Sir Pocok #59906 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 4902,változás(1): +2270 (+86.2%)| elmúlt 7 napban összesen: 9347 (átlag: 1335.3), változás(2): -7450 (-44.4%) | incidencia: 267.6
Új halálos áldozatok száma: 178,változás(1): +124 (+229.6%)| elmúlt 7 napban összesen: 282 (átlag: 40.3), változás(2): -133 (-32.0%) | incidencia: 7.1
Új mintavételek száma: 40526,változás(1): +30629 (+309.5%)| elmúlt 7 napban összesen: 69503 (átlag: 9929.0), változás(2): -22626 (-24.6%)
---
Kórházban: 2259, változás(1): -358 (-13.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 2365.3, változás(3): -476.5 (-16.8%)
Lélegeztetőgépen: 101, változás(1): -17 (-14.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 109.0, változás(3): -11.4 (-9.5%)
Tesztpozitivitás: 12.10%, változás(1): -14.50% (-54.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 14.26%, változás(3): -8.82% (-38.2%)
---
válasz
Jablocskov #59912 üzenetére
A jövő teljesen bizonytalan, én tartok egy kb delta szinten terjedő, omikron szinten oltáskerülő súlyos variánstól. Nem feltétlen idén, de a következő 5évben.
SzVSz az oltási sorban fontos szerepe lesz egy-két "természetes" komponensnek, azaz átesésnek. Kicsit hasonlóan, ahogy a spanyolnátha ellen is állítólag részleges védelmet adott az 1889/90es "orosznáthán" történő átesés (bár igaz ez kétséges, mert a wiki oldal azt írja, lehet koronavírus volt az 1889/90es járvány)
-
A te EÜ állapotodtól is függ. Fiatal életerős, egészséges userként én maradnék a nem-vakcina jellegű védekezésnél, pl virostop minden tömegbe menés előtt és után + egy multivitamin vagy D-Vitamin tabi naponta kb májusig.
Ha vannak ütősebb rizikófaktorok, akkor inkább még egy oltás, fél Moderna vagy egy Pfizer.
-
Nazo
tag
Sziasztok,
2021 Április és Május végén kaptam 1-1 Sinopharm oltást, október végén pedig egy Modernát (egészet).
Eddig Home Office-ban dolgoztam, és el is került a vírus. Most viszont Április 1-től egy hétig a teljes üzletágnak (4db 5-7fős szoba) be kell járnia minden nap, utána 2/3 nap HO/bentlét.
Szerintetek érdemes lehet most elmenni mégegy Modernáért, vagy inkább megvárni egy következő felfutást a számokban? (Vagy várni a frissített oltásokra? Bár szerintem ezekből ha kapunk is idén, tippre csak az időseknek fog jutni időben) -
Drizzt
nagyúr
Karanténom holnap fel lesz oldva elvileg. Azt, hogy akarok-e dolgozni addig itthonról, rám bízza. Valószínűleg az lesz ebből, hogy bemegyek 1 meetingre, meg megnézek pár oktatóvideót, megoldok 2-t az egyszerűbb feladataim közül.
Péntek reggel viszont be kell mennem személyesen kontrollra, ami picit meglep, bár örülök neki. -
Sir Pocok
őstag
2022.03.16.
Hosszú hétvége:
4902/178
2259/101Új fertőzöttek számának napi átlaga: kb. 980 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -1088)
Új tesztek számának napi átlaga: 8105 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest -6437)
Új halálos áldozatok számának napi átlaga: 35 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -15)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2259 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest napi kb. -16)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 101 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest -8)
Az első dózissal oltottak száma: 6 399 413 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +159)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 180 406 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +354)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 829 875 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi +607) -
Ringman
félisten
az.
---
[link]
Even after a mild case of COVID, some people suffer breathing problems that last for months. Now, a new study suggests many of them may have abnormalities in the small airways of their lungs.
Researchers found that of 100 patients with "long COVID" symptoms, more than half had signs of small-airway disease on CT scans. And people who'd been mildly ill at home were just as affected as those who'd been hospitalized. -
Ringman
félisten
[link]
Prior Covid (natural immunity) provided pretty strong protection against reinfection. Then came Omicron. https://medrxiv.org/content/10.1101/2022.03.11.22272140v1 New report from several million people in Denmark -
-
válasz
t72killer #59898 üzenetére
Szerintem ez rossz megközelítés. Az, hogy enyhe covid után 70%-kal magasabb a szív és érrendszeri problémák gyakorisága, az konkrétan azt jelenti, hogy ennyivel többen fordulnak orvoshoz. Tehát ha a 20-as korosztályban volt évi 1000 eset, akkor miután a teljes társadalom átesett a covidon, lesz 1700 eset. Ha a 40-es korosztályban volt 50000 eset, akkor covid után lesz 85000. Valójában éppen így jött ki a 70%: fogták az egészségügyi adatbázisokat és megnézték, hogy covid előtt és covid után milyenek voltak az orvoshoz fordulások, és ez a 70% jött ki. (Mégpedig korosztálytól függetlenül, azaz a 20 éveseknél is, a 40 éveseknél is és a 60 éveseknél is.)
Ha tehát sikerül rövid időn belül az egész társadalmon átzavarni a covidot, (mint ami UK-ban pl. cél(?)), az rövid távon azt fogja jelenteni, hogy 70%-kal nő az egészségügy terhelése (szív és érrendszeri vonalon), ami kb. azt jelenti, hogy ennyivel többet kell rá költeni (orvosok, kórházi ágy, gyógyszerkassza). Hosszabb távon talán némileg kisebb lesz, mert az idős korosztály elkezd időnek előtte kihalni, ami valamelyes mérsékelheti a költségeket. És persze lesznek egyéb hatások: pl. kevesebbet kell költeni nyugdíjra, de sokkal többet táppénzre. Több bölcsőde kell, mert kevesebb lesz a nagyi. Stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- DJI Avata drón +MasterAirscrew tuning propellerek (AV5)
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged