- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #60697 üzenetére
Új fertőzöttek: 1730 (a hétvégi napi átlaghoz képest -11)
Új tesztek száma: 7738 (a hétvégi napi átlaghoz képest -3403)
Új halálos áldozatok száma: 48 (a hétvégi napi átlaghoz képest +20)
Kórházi ellátást igénylők száma: 1896 (a hétvégi napi átlaghoz képest +9)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 55 (a hétvégi napi átlaghoz képest -5)
Az első dózissal oltottak száma: 6 402 100 (az előző napi adathoz képest +120)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 186 486 (az előző napi adathoz képest -217)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 842 265 (az előző napi adathoz képest x) -
Sir Pocok
őstag
2022.03.29.
1730/48
1896/55Részletek később.
-
Drizzt
nagyúr
Nem peer reviewed study még, izraeli kórházi adatok elemzésén alapul. Azt írják, hogy 60 év felett minden korcsoportban kb. ötödölte a halálozás esélyét a negyedik dózis. Fiatalabbaknál már korábban látták, hogy nincsen ilyen látványos hatás. Kifejezetten omikron hullámra vontakoztatva.
-
válasz
lacafaca #60681 üzenetére
na. ez legyen egy vörös vonal, amit itt, ebben a topikban nem lépünk át. az oltások bizonyítottan működnek, a te "teóriád" pedig a te teóriád. nyugodtan terjeszd, hogy az emberek táplálkozzanak egészségesebben, mert iszonyú lényeges pont, de a covidot hagyjuk ki ebből.
az emberek 95-99%-ának semmi érzékelhető baja sem lesz a covidtól, pedig biztos lehetsz benne, hogy szép számmal vannak köztünk chips zabáló, monitor barnított városiak.
én értem amúgy, hogy hogy értetted, de ha már tudományos irányultságú a topik, akkor erre figyeljünk oda.
-
Drizzt
nagyúr
Viszont nyomjunk egy kis optimizmust:
Az elmúlt két hónapban a globális halálozás lement az addigi 40 százalékára. Ezúttal már olyan alacsony, mint a járvány legelején a felfutó szakaszban volt. Mindemellett az esetszám ennyire még nem esett vissza, de csökkenőben van.
Persze főleg kelet-ázsiai országokban azért erősen maradt potenciál a súlyos fertőzésekre, halálozásra.
Meg az nyilván nyitott kérdés, hogy milyen variánsok jönnek még. De az összkép a járvány kezdete óta most a legbarátságosabb. -
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #60687 üzenetére
Ne legyel mar write only, ugy kezdodik a cikk, hogy fully vaxxed, januarban lett covidos. Latom sajnos tovabbra is ignoraljatok, hogy a sulyos lefolyas ellen jo 90% koruli a hatekonysag. Ami ebben korcsoportban szinte eletbiztositas, de csak szinte. 1000 helyett 10000-bol lesz egy ilyen sulyu eset huszoneves oltottaknal. De lesz.
-
fatal`
titán
válasz
A legjobb a szarrátartosított, előre feldolgozott, fagyasztott élelmiszer, hiszen sokáig eláll.
Kb. ilyen szintű, amit a coviddal/oltásokkal kapcsolatban tolsz a topicban.
Na jó, ennél egy fokkal jobb, de tényleg abbahagyhatnád, ott a laza topic játszótérnek.
#60687:
Laca a legenyhébb FB konteós szintje felénél is legalább 3 Einsteinnel értelmesebb...Ez true, de azért ez még nem nagy achievement.
De a növényekhez biztosan jobban ért, mint mi. Csak én nem fosom tele hülyeséggel a kertészet topicot.
-
kolopele
nagyúr
Mindig képesek megválaszolni amikor ilyen történik, biztosan volt más baja is már, meg nem is a covid volt az oka, hanem elütötte egy vonat.....A konteósok mindenre képesek. Nap mint nap összefutok hasonló tagokkal mint Laca (sőt ezerszer rosszabbakkal is) más fórumokon is, így nem csodálkozom "magasröptű" tanultságukon.
-
kolopele
nagyúr
Szerintem már a lazából is kitették
Komolytalan amit művel, vagy inkább veszélyes, mint a 3 millióra büntetett Gődény, aki még autót sem tud vezetni..... Laca átment a covidon oltás nélkül családostul, ugye ezzel minden elintézve, hogy merre szórták szét közben, azt őt nem érdekli.
Rongyból vart maszkot hordott, de csak mert kötelező volt, ez mindent elárul virológusi, immunológusi képességeiről, meg úgy általában a tudományhoz való hozzáállásáról. Mondjuk ez nem is lenne gond, hiszen nem lehet mindenki biológus, immunológus, stb., csak ez olyan kicsit, mintha bevinném az autóm valami rejtett hibával a javítóműhelybe, és én mondanám meg a szerelőnek, mit kell rajta kicserélni.... -
Vesa
veterán
válasz
Van...Ennek a nőnek amputálni kellett mindkét lábát a Covid miatt. 21éves, modellkedett. Nem valószínű, hogy pörkölt/nokedlin és párizsin élt.
Ha őt kérdezed azt fogja mondani, a Covidot nem szabad lesz*rni. De nem fogod belátni hol tévedsz, mert továbbra is magadból vezeted le a világot.
-
válasz
lacafaca #60674 üzenetére
bármi lehet, de ahhoz, hogy ezt kijelenthessük, kellene csinálni felmérést 1000 ilyen tangában fóliázós, enyhén pocakos, roppant határozott bácsi
, no meg egy kontroll csoport (mittomén, oltottak, néha megisznak egy sört, nem napoznak direkt stb.). aztán lehetne kimondani dolgokat.
-
lacafaca
addikt
válasz
Ricardo #60668 üzenetére
maradjunk a tényeknél: mi oltatlanok vagyunk a mai napig és azok is maradunk. kovid is megvót, ez sem kifogás, soha nem bujdostunk előle. én egy rongymaszkkal végigtoltam az egészet, csakis kényszerből hordva (ritka ratyi már, de ereklye lett belőle)
ezek a szezonális nyavalyák még mindig nem fognak, pedig eskü, alsót még máig sem (talán ez a titok nyitja😂)
lehet valamit mégis tudok...persze nem biztos, csak lehetséges 🤷♂️ -
t72killer
titán
válasz
kenwood3 #60666 üzenetére
Bármi lehet, de 3+hétre én inkább másra tippelnék. Flu, rhino, stb. Ha van kéznél gyorsteszt, persze 2-3 nap múlva, amikor a láztól kezdve minden gedva van, ellőnék egyet.
#60671: esély persze megvan rá, csak minimális. Gyerkőc: napi kb 50 intenzív kontakt minden nap, bolt: max 2-3 - pláne ahogy én intézem a bevásárlást:)).
-
IQfályter
tag
Köszi akkor ezt hanyagoljuk. Nem állok valami jól a gyógyszerek mellékhatásait illetően.
Ami a zöldség, gyümölcs vitát illeti. Erre is van Uniós jogszabály. Minden termék amíből lekvárt lehet készíteni az gyümölcsnek számít Meglepő módon e rendelkezés szerint a paradicsom, a rabarberos szár ehető részei, sárgarépa, édesburgonya, uborka, sütőtök, sárgadinnye, görögdinnye és gyömbér is gyümölcsök. [link]
-
válasz
kenwood3 #60666 üzenetére
semmi sem lehetetlen, de nem covidra gyanakodnék. amit írsz, tipikus felsőlégúti tünetek, ezer vírus okozhatja: adenovírusok, rhinovírusok, parainfluenza stb.
az influenza ennél jellemzően keményebb, magas lázzal indít és úthenger módjára üt ki. persze nem feltétlenül, de sokszor rámondják az influenzát a mindenre is, míg valójában egy influenza fertőzés azért jellemzően tényleg leteszi az embert.
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
E-honap elejen bekaptam a covidot, irtam.is itt rola.. vegigsoport otthon mindenkin, szerencsere enyhebb tunetekkel, valszeg ba1 volt. Most viszont megint terjed otthon valami, az egyik fiu taknyos, kohecsel, a masik szinten, hoemelkedese is van. Nekem szinten megint kapar a torkom, illetve e-miatt kohogesi ingerem is van. Lehetseges, hogy ilyen rovid ido alatt ujra covid legyen , a ba2 ? Vagy esetleg influenza? Soha nem voltam meg influenzas igy lovesem sincs , hogy kell erezni magam tole. Inkabb a honap eleji covidhoz hasonlitanam a tuneteimet .... Lehetseges szerintetek, hogy megint az legyen? -
Ricardo
titán
" csak az a pár lesifotó, amit felrakott mutatja, hogy milyen méretben csinálja, és aki bohóckodott már kertben egy kicsit is, az tudja, hogy ez nagyon nem játék."
Ez az őstermelő topikban kalapemelést is érdemelne, de ez a covid topik.
Mintha egy profi autószerelő a kőműves topikban osztaná az észt. -
Risks of mental health outcomes in people with covid-19: cohort study
(60%-kal magasabb az esély pszichológiai rendellenesség előfordulására, ha volt Covid fertőzés korábban. Nyugtalanság: +35%, depresszió: +39%, alvászavar: +41%, opioid gyógyszer: +76%, stb. (Az nem ismert, hogy szervi és/vagy pszichés okok állnak-e a háttérben.)) -
Ringman
félisten
válasz
t72killer #60654 üzenetére
Egy biztos, hogy a maszkeráj max spéci esetekben véd: tényleg jól hordod, a környezeted is jól hordja és kb egyedül vagy a háztartásban
nem így van
---
How well masks protect
A detailed study shows the maximum risks of being infected by the coronavirus for different scenarios with and without masks
szerk:
nyilván háztartáson belül nem lehet nagyon mit csinálni, de a "külvilágban" igen. -
t72killer
titán
válasz
kolopele #60645 üzenetére
.
#60647:
, pörgés van, az tuti. Nálunk a Felföldön abszolút maxon vannak a regisztrált számok is.
#60650: kibicelünk, ja. Arra a kérdésre, hogy valaki egy 5hónapos boosterére adasson-e be 4.-et, már nem tudom a választ. Egy biztos, hogy a maszkeráj max spéci esetekben véd: tényleg jól hordod, a környezeted is jól hordja és kb egyedül vagy a háztartásban. Ha pl házastárs besz.pja, akkor tökmind1, mert 3 nap elteltével te is full dózisban kapod az áldást. Gyerekekkel detto. Az orrspray-kben hiszek még, mint preventív eszköz, TALÁN az segített nálunk, hogy senkinek se lett semmi komoly a feltételezhetően ba.1-es körtől.
#60652: ez jól hangzik
. Longból persze van egy csomó féle, ahol strukturális a pusztulás, azon nem hiszem, h egy általános gyógyszer segít.
-
Ringman
félisten
[link]
Case report of a #LongCovid patient, sick for 7 months, whose symptoms completely resolved after taking Paxlovid. Paxlovid is one of the most obvious drugs for a Long Covid clinical trial - why isn't it happening?
remélem erre is lesz majd trial. -
törölt tag
D vitamin gyűjtéshez azért min. SPF30 se legyen elfelejtve. Tudom-tudom csúnya kemikália, inkább az mint a természetes skin cancer.
-
srácok, ne sipákoljatok már. úgy fest, hogy a covid téma amúgy is kifújóban van, úgy értem, nincs igazán új tudományos eredmény per pillanat, se teendő az átlag embernek. amíg nincs új oltás és/vagy gyógyszer, addig igazából csak megfigyelők vagyunk.
-
IG55
senior tag
Lacának nem a laza topik volt meghagyva játszótérnek? Most már itt is róla szól minden
-
Hivatalos fertőzésszám vs. becsült (az időskála nem egyforma, illetve az esetszám napi, illetve heti), UK.
(forrás)
(forrás)Két dolog érdekes szerintem. Egyrészt a nagyságrend. Másrészt hogy a BA.1-nél változott a latencia: hivatalos dashboard-on úgy látszott, mintha a fertőzésszám a BA.1 hullám végén a delta szintjére esett volna vissza, noha valójában a két és félszerese volt. Másrészt, hogy a latencia a BA.2-es hullám idején még tovább nőtt: a hivatalos dashboard-on úgy látszik, mintha a BA.2-es hullám feleakkora lenne, mint a BA.1-es, noha valójában ugyanakkora. (Hacsak be nem néztem valamit.)
-
lacafaca
addikt
válasz
attiati #60635 üzenetére
jó sokáig tartott összeszedned a tudományos cáfolatát a valóságnak...közben én már elértem egy átlag magyar augusztusi színét (szívesen megcáfolom a tudományos bizonyítékodat vizuálisan ha akarod
)
amúgy ha visszanézel, nem írtam én sehol rövidgatyát, fecske...ez a viseletem (és csak ez) tavasztól őszig, amikor melózok és süt a nap.
-
attiati
veterán
válasz
lafaty80 #60637 üzenetére
Abban igaza lehet lacának, hogy a napozott D vitamin hatékonyabb, mint a szintetikus, de ezt alátámasztani nem tudom.
"bőrben termelődő D-vitamin legalább kétszer annyi ideig marad a vérben, mint a táplálékkal bevitt D-vitamin"
Viszont a többiben némileg túlzott, hogy pár perc is elég. A legtöbb cikkben is hatalmas szórás van. Olyanokat írnak, hogy óránként 10-25e NE D vitamin képződik, ami elég tág határ.
Máshol simán leírják, hogy pár perc elég.Úgyhogy utánamentem, hogy mennyi az annyi.
Nagyon sok jó cikk van, ahol levezetik az ultraibolya sugarak hullámhosszát és annak hatékonyságát D vitamin képződés szempontjából, stb....De ez volt az első olyan becslés, hogy ahol megbecsülték a képződött D vitamin mennyiséget, testfelület nagyságtól és UV szinttől függően.
Ez alapján már egész konkrétan ki lehet számolni, ha az ember ránéz az aznapi országos UV előrejelzésre.
lacafaca #60639:
Azért legalább egy nagyságrendet tévedtél
Pár perc márciusban elég a havi adaghoz
Az inkább a napi adag, a legjobb jóindulattal! -
attiati
veterán
válasz
lacafaca #60220 üzenetére
Csak nem hagyott nyugton a mondásod. Hátha tud valamit a népi bölcsesség
"olyan adag d-t tudsz begyűjteni pár perc napfürdővel, mint egy hónapos tablettázással"
Spoiler: sajnos közel sem igaz.
* Itthon 2,5-3,5 között lehet az UV sugárzás március végén, a déli órákban (teljesen derült égbolt mellett)
* 10µg = 400 NE
* rövidgatyában kb 5-6000 cm2 lehet a szabad testfelület (de nem megfelelő szögben éri az egészet, így inkább kevesebb).A lenti táblázat alapján rövidgatyában napozva, 12,6 perc alatt, kb 2000 NE D vitamint lehet bevinni március végén, ami nagyjából egy napi adag. Nem egy havi.
De reálisan nézve inkább 400 NE-t lehet bevinni, mert nem az az általános, hogy rövidnadrágban napozgat az ember ilyenkor. Így inkább az 1200 cm2 szabad testfelület a mérvadó, de még az is hűvös lehet március tájékán.
Hétköznap délben a legtöbb ember dolgozik, így hétvégén kellene huszonplusz foknak és derült égboltnak lenni.Becsült adattábla a fenti linkről:
-
A gyümölcs botanikai fogalom. Laca erről beszél. A zöldség egy kulináris fogalom (illetve a gyümölcsnek is van ilyen (köznapi) értelme), illetve egy tradicionális kategória bizonyos ehető növényekre. Ilyen értelemben a paprika pl. zöldség (annak ellenére, hogy botanikailag gyümölcs), és a brokkoli is az (annak ellenére, hogy botanikailag virág(zat)). A dinnye az felénk gyümölcsnek számít (kulinárisan is), mert édes.
A paradicsom Amerikában biztosan zöldség (a vonatkozó bírói ítélet szerint.) Annak ellenére, hogy botanikailag gyümölcs.
-
t72killer
titán
válasz
FіkuszKukіsz #60607 üzenetére
upsz, ránézek a tőzsdére. vagy inkább ne?
Á, laza van
.
-
válasz
lacafaca #60625 üzenetére
"ami virágból képződik, az minden gyümölcs, ami a föld alatt van/levél/szár az zőccség"
Azaz a paradicsom mellett gyümölcs még a paprika, az uborka, vagy a tök is."a globális felmelegedésért is én vagyok a hibás"
Igen, kb. azóta beszélünk globális felmelegedésről, mióta fóliázol. Ez aligha véletlen. -
Akár okozhat is. Pl.
A Review of Human Exposure to Microplastics and Insights Into Microplastics as Obesogens
"Although plastics were once perceived as inert materials, MP exposure in laboratory animals is linked to various forms of inflammation, immunological response, endocrine disruption, alteration of lipid and energy metabolism, and other disorders. Whereas exposure to MPs itself is a concern, MPs can also be sources of exposure to plastic additives and other toxicants. Exposure of human cell lines to MP additives such as phthalates, bisphenols, and organotins causes adverse effects through the activation of nuclear receptors, peroxisome proliferator-activated receptors (PPARs) α, β, and γ, and retinoid X receptor (RXR), leading to oxidative stress, cytotoxicity, immunotoxicity, thyroid hormone disruption, and altered adipogenesis and energy production." -
válasz
balojazz #60615 üzenetére
Európában évszázadokig féltek a paradicsomtól
"[A paradicsomot] sokan gyümölcsnek gondolják, talán még többen zöldségnek (termesztésének sajátosságai inkább a zöldségek felé tolják). Botanikai szempontból értelmetlen ezen vitázni, mert sem a zöldség, sem a gyümölcs nem tudományos fogalom, maradjunk abban, hogy a paradicsom bogyótermést termő növény a burgonyafélék családjából." -
válasz
lacafaca #60609 üzenetére
Viszont rengeteg mikroműanyagot gyártasz, amit végre sikerült kimutatni az emberi vérben vagy a magzatok méhlepényében. (Csak mert innen indult az eszmecsere.)
-
válasz
FіkuszKukіsz #60607 üzenetére
Nem tudom, hogy hol olvashattad. A fentebb linkelt cikk szerint március 26-án 2269 esetet jelentettek a városból, ami az összes kínai eset 40%-a.
-
balojazz
aktív tag
Pont keresek egy házi laikus mezőgazdász topikot, de akkor majd itt kérdezek: a paradicsom zöldség vagy gyümölcs?
-
lacafaca
addikt
akkor utoljára, hogy megértsed te is: nem használok semmiféle kemikáliát, szart annál többet...mert sok milliárd légy nem tévedhet...micsoda varázslat aztaaa. a tetveknek és nyüveknek etc is annyi joga van élni, mint neked és nekem, így azokat sem írton. tudod ezt jelenti a biogazdálkodás...megint az a fránya árnyék
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Ringman #60605 üzenetére
Az szuper. Shenzent nem rég oldották fel most meg Shanghai. Így is problémás nagyobb tételnyi IT eszköz beszerzése a chip hiány miatt, most meg még ez is. Komolyan nem vagyok konteós, de már lassan úgy érzem, hogy az oroszok meg a kínaiak összebeszéltek. 100 alatti esetszámokat olvastam.
-
Vesa
veterán
Ez rendben van, csak ha valaki állandóan azzal _jön be ide_, hogy minden sz*r ami "mesterséges és tudomány", akkor _számomra_ eléggé gyomorforgató, ha a megélhetéséhez mindezt azért masszívan használja. Ezt nevezzük képmutatsnak! Mert ugye szabadban termelni sokkal nehezebb mint fóliasátorban, mivel előbbi esetben nem tudod szabályozni a környezeti hatásokat, nem tudsz konstans állapotokat biztosítani a növényeknek, és még a szezon is kitolható vele. Nem beszélve a növényvédelemről, amit a szabadban picivel nehezebb megoldani. A fóliasátor tudomány! Ősanyáink aligha dolgoztak vele! Meg locsoló, párásító rendszerekkel, csepegtetőkkel, permetezőkkel sem. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy feltételezhetően nem gyalog vagy lóháton szállítja a dolgait, hanem autóval. A tudományos fejlődés a mezőgazdaságban is hatalmas, és nem csak a nagyüzemi szegmensre gondolok, hanem a kistermelőkére is.
Az én nagyszüleim is termeltek, korábban szabadföldön, későgg kiegészítették fóliasátorral is. És rohadtul örültek minden újításnak, ami a munkájukat könnyítette, és nem kellett már ökörrel és ekével szántani, meg nem pusztult el a fél termés valamilyen rovar miatt. Ők még hálásak voltak ezért, a mai "hang bio izék" meg tolják itt a sciece haterkedést, miközben pont úgy hasnzálják a vívmányait. Elnézést, de nekem ettől felfordul a gyomrom.
-
balojazz
aktív tag
Teljesen indokoltan téptem le. Az alfa meg a delta esetében sokkal indokoltabb lett volna a kordon meg a lezárás, és nem volt. Az első hullámban meg nem volt indokolt az ilyen szarakodás. Ennyi. A tiltásoknak, korlátozásoknak van olyan esete, ami igazságtalan, ezért megszegem. A 150-es száguldás tiltása igazságos és megalapozott, plusz sok a veszteni valóm, ezért nem szegem meg. Az emberek mérlegelnek, hogy melyik szabályt tartják be, és melyiket nem. Ha tanár lennék, én is sztrájkolnék, pedig tilos. Ha lehetőségem van olcsítani a kocsitisztítást vagy az ingatlanközvetítést, akkor megteszem, pedig tilos. Stb.
-
na, 9 napra becsukják egész sanghajt...
-
válasz
Sir Pocok #60598 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 5223, változás(1): -616 (-10.5%) | elmúlt 7 napban összesen: 14653 (átlag: 2093.3), változás(2):-913 (-5.9%)| incidencia:309.3
Új halálos áldozatok száma: 84, változás(1): -50 (-37.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 247 (átlag: 35.3), változás(2):-195 (-44.1%)| incidencia:7.1
Új mintavételek száma: 33422, változás(1): -9521 (-22.2%) | elmúlt 7 napban összesen: 68106 (átlag: 9729.4), változás(2):-28764 (-29.7%)
---
Kórházban: 1887, változás(1): -174 (-8.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 1975.8, változás(3): -227.2 (-10.3%)
Lélegeztetőgépen: 60, változás(1): -14 (-18.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 71.2, változás(3): -17.5 (-19.8%)
Tesztpozitivitás: 15.63%, változás(1): +2.03% (+14.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 26.96%, változás(3): +1.87% (+7.5%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!