Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
Ha megnézed a hivatalos adatokat, látható, hogy jóval több, mint 500 ezer adag felhasználatlan Pfizer vakcina van az országban [link] (június 4-i adatok) , mivel az utóbbi 2 hétben igencsak belassult az oltás. Tehát a cseheknek történt kölcsönadás nem oszt, nem szoroz jelenleg. Valószínűleg arra az oltópontra valami hiba miatt aznapra kevesebbet rendeltek, emiatt lehetett az ideiglenes hiány a Pfizerből, ez helyi probléma, kellemetlen, de előfordul az ilyen. Jelenleg országosan vakcinahiányról semmiképp nem lehet beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Azért emeltem így ki a cikkből, mert az 1 adagosak esetében konkrét számkat közöltek, a két adagosaknál pedig csak azt, hogy 5x alacsonyabb az antitestszint a B.1.617.2 variáns ellen. Az, hogy ez mit jelent, nem részletezték, mert véleményem szerint mindössze egy kattintásvadász, szenzációhajhász cikk volt a cél. Az 5x alacsonyabb antitest szint ugyanis nem jelenti azt, hogy az nem elégséges a komoly (vagy akár enyhébb) tünetek megelőzéséhez. De mivel erről konkrét számokat nem közöltek, így ebből nem lehet semmilyen következtetést levonni.
Az "olvasd el szerintem újra" jellegű szúrkálódásokat pedig hanyagold légy szíves.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
titán
válasz proradeon #18496 üzenetére
Ezt most nem értem miért emelted ki a cikkből. Olvasd el szerintem újra.
Itt a lényeg:
A kutatók megállapították, hogy azoknál az embereknél, akiket két adag Pfizer/BioNTech vakcinával oltottak be, a semlegesítő antitestek szintje több mint ötször alacsonyabb volt a B.1.617.2 variáns ellen, mint az eredeti törzs ellen, amelyen a jelenlegi vakcinák alapulnak. Ez az antitestválasz azonban még alacsonyabb volt azoknál az embereknél, akik csak egy adagot kaptak az oltóanyagból.
Tehát akik megkapták mindkét oltást, azoknál is jóval alacsonyabb antitest szint volt kimutatható az indiai variáns ellen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
"A Pfizer/BioNTech egyetlen adagja után az emberek 79 százalékának volt számszerűsíthető semlegesítő antitestválasza az eredeti törzzsel szemben, de ez az arány a B.1.1.7-es B.1.1.7-es, a B.1.617.2-es esetében 32 százalékára, míg a B.1.351-es vagy az először Dél-Afrikában felfedezett béta variánsnál 25 százalékra csökkent. Míg az ellenanyagszintek az életkor előrehaladtával csökkentek minden variáns ellen, nem volt megfigyelhető összefüggés a testtömegindex (BMI) tekintetében."
Jól bedobták a rémisztő számokat azokról, akik csak 1 adagot kaptak a vakcinából. Arról sajnos nem sikerült adatot közölniük, hogy a fenti számok hogyan alakulnak azoknál, akik mind a két oltást megkapták.
Rémisztgetés, semmi több.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Floyd80
addikt
A pisztácia kifogyott...vagyis úton van Knédli-országba.
Oltásbőség? Olvasónk orra előtt fogyott el a Pfizer, nem kapott második oltást | 168.hu
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Z.É.T.
őstag
"Minden energiát kiszívtak a lelkemből és a csontjaimból"
"Dr. Elizabeth Dawsont 2020 novemberében diagnosztizálták COVID-19-cel. Aznap reggel, bár még fogalma sem volt róla, hogy beteg, szörnyű állapotban ébredt: úgy érezte, mintha másnapos lenne. Négy hónappal később, 2021 februárjában már negatív lett a vírustesztje, ennek ellenére a tünetei csak súlyosbodtak. Mint kiderült, nem véletlenül. Dawson egyike azoknak a hosszú COVID-betegeknek, akiknél poszturális ortosztatikus tachycardia szindróma (POTS) alakult ki."
-
Kékes525
félisten
válasz Z.É.T. #18488 üzenetére
"kifejezette az oltás utáni fertőződés érdekelne, hogy 2x szúrt Pajszer-Bigyótech után inkább kerüljem, vagy "keressem" a megfertőződést. "
Erről csak elméleti meggondolások vannak, nincsenek felmérések. Abból kiindulva, hogy sokszor a vakcina segít a poszt-covidusoknak, nem lehet baj a fertőzéssel a védett oltottakban. De én inkább kerülném, ha lehetőségem van rá és várnék a mesterséges mucosalis immunitásra. Azaz röviden: szándékosan ne.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Z.É.T.
őstag
-
t72killer
titán
válasz Narxis #18479 üzenetére
Egy másik csoport (már linkeltem korábban) 7x-es csökkenést mért Pfizerre és Modernára, 6.5x-est vuhanival korábban fertőzöttekre.
A 12.hétre adott(!) Pfizer produkálja a legtöbb antitestet a jelenleg elérhető oltások közül, így még egész jó, 88%-os védelmet mértek a britek.
Mindenesetre a "delta" már eléggé feszegeti a Vuhani strain-re feszegetett oltások határait, egy dózis nem is elég.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mpo
veterán
válasz Sir Pocok #18482 üzenetére
Elképzelése sincs az embereknek mi az igazi szenvedés.
El kell menni egy tanyára, ahol nincs villany és vezetékes víz, csak fa van a tűzrakáshoz és ásott kút van, van baromfi, amit el kell kapni, le kell vágni, megtisztítani, szétszedni és megsütni, főzni.
Lehet kenyeret sütni a kemencében. Lehet teknőben mosni.
Lehet vizet melegíteni a fürdéshez, majd lavórban fürödni.
Ez nem szenvedés csak falusi turizmus.Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
Magyarországon egyébként nem tudom, mit kell "tűrni". Ott sosem volt olyan, hogy a házadtól 300méterre lévő tengerpartra nem mehettél le, mert jött a jard és a kezedbe nyomott egy 500€-s csekket. Ja, zárva voltak a kocsmák...
Hátigen, a függőségek hatását nem szabad alábecsülni. Kemény cigisektől hallottam néha, hogy neki "cigizni KELL mennie" - nem hogy szeretne kimenni, hanem mintha WC-re menne. A covid-intézkedések pszicho hatásai között ilyen vonatkozásokat is számításba kell venni. A bevásárlásfüggők is totál depisek lehetnek pl...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Z.É.T. #18468 üzenetére
"olvastam valamelyik szakértőtől, hogy ha a vakcináció után találkozna a szervezet (egyszer, többször) a vírussal, az lenne a leginkább célravezető, mert tünetmentes/enyhe tünetes fertőződés után kialakulna a mucosalis (nyálkahártya) védelem is."
Én hallottam ezt valamelyik szakértőtől, de most nem emlékszem, hogy kitől.
"A kérdésem: arról tudunk bármit, hogy aki oltott, azok között előfordul (ha igen, mennyire látszik gyakorinak?) tünetmentes és/vagy enyhe tünetesnél post/long-covid tünetegyüttes?"
A fenti szakértővel ellentétben én mást olvastam:
"Studies involving adults suggest that long-term multisystem sequelae and complications can occur, even with mild COVID-19.3 We aimed to describe medium-term clinical outcomes 3–6 months after diagnosis in children with COVID-19 presenting to a tertiary paediatric hospital."
"An analysis of electronic medical records in California found that 32 percent started with asymptomatic infections but reported troubling aftereffects weeks and months later."
Bocs, félreértettelek, ezek nem oltottak. Az oltottaknál ez igaz lehet, mivel az oltás sokszor hat a post covid ellen is.
[Can a COVID-19 Vaccine Improve Symptoms for People with Long COVID?]
"Some people with lingering COVID symptoms find relief after receiving the COVID-19 vaccine.
A new UK study found evidence that after a vaccine people with long COVID-19 may feel better.
But more research is needed to know if it’s really the vaccine helping."
[Some Long Covid Patients Feel Much Better After Getting the Vaccine]
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
"- a szakértők elkurvulása"
[Merkely Béla: Magyarországon nem lesz negyedik hullám]
"Magyarországon nagy valószínűséggel közel vagyunk a nyájimmunitás eléréséhez vagy már el is értük"
Ahogy Móricka elképzeli. Én nem vagyok ebben olyan biztos. Negyedik hullám valószínűleg lesz. A kérdés csak az, hogy milyen erős lesz. Sok ország van, ahol előrébb járnak az oltottsággal és mégis erősödik a járvány. Különösen azokon a területeken, ahol főleg kínai vakcinákkal oltottak.
Aztán ott van az indiai mutáns. Az is okozhat még meglepetéseket. És még ki tudja mi jöhet. Habár én ebben már szkeptikus vagyok. Mármint abba, hogy olyan mutáció keletkezzék, amely teljesen kikerüli a vakcinákat.Ringman
Bocs, nem görgettem tovább, látom te is linkelted.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
A Pfizer kevésbé hatékony az indiai variáns ellen, mint korábban gondoltuk? [link]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
őstag
válasz Ringman #18470 üzenetére
Szerintem Merkely megszólalásait nyugodtan ki lehetne hagyni a komoly topicból. Ő hiába egy szakember, folyamatosan csak tippelget. Ennyi erővel én is mondhatnék különböző jóslatokat a varázsgömbömből.
Én ezóta meg se nyitok semmilyen "Merkely Béla szerint" jellegű hírt:
A rektor véleménye szerint az influenzával szemben a Covid-19 el fog tűnni. "Ez egy egyszeri történet lesz, mert nem történnek lényeges mutációk a vírusban. Az influenza esetében ez nincs így, ott folytonos a változás."Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
mozso
senior tag
-
Ringman
nagyúr
Merkely Béla: Magyarországon nem lesz negyedik hullám
A szakember szerint Magyarországon nagy valószínűséggel közel vagyunk a nyájimmunitás eléréséhez vagy már el is értük, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyes emberek, családok, akik nem oltatták be magukat, nem fertőződhetnek meg.
mostanában a szakemberek a nyájimmunitás alsó küszöbét a teljes lakosság ~80%-ára saccolják, itthon a felnőtt lakosság ~45-50%-a kapta meg mindkét oltást.ha merkely szerint mi itt tartunk, akkor a világegyetem legjobb járványkezelése arra volt jó, hogy csak átment legalább (!) a lakosság felén, de inkább kétharmadán a vírus?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mpo
veterán
Az elég baj, ha az emberek türelme, tűréshatára, kimerültsége szóba jön.
A vírus elleni védekezésként bevezetett korlátozó intézkedések mellett, van mit enni, van hol aludni, van benzin az autózáshoz és sorolhatnám.
Aki akar, most már vakcinát is választhat (ebben most nem vagyok biztos, az oltópontok száma is szűkül).
Nincs tornádó által letarolt város, nincs háború, nem bombázzák a várost, nem lövöldöznek az utcán megállás nélkül.
A koncert, focimeccs, étterem, mozi hiánya az még nem a világvége.Ami fölháborító és folyamatosan stresszelheti az embert:
- az a lélegeztetőgép és a Sinopharm beszerzésnél a nyerészkedés
- a tájékoztatás hiánya, a félretájékoztatás, a kérdések félresöprése
- a szakértők elkurvulása
- alkalmatlan emberek kinevezése
- a nyilvánvaló eredménytelenség sikerként való előadása
- a lopás mindenekelőtt
meg amiket még rendszeresen leírtok.Ha érted, akkor már elavult.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Kékes525 #18466 üzenetére
Töled is szeretném kérdezni, de bárkitől, aki olvasott esetleg érdemit a témában:
Felvezetés: olvastam valamelyik szakértőtől, hogy ha a vakcináció után találkozna a szervezet (egyszer, többször) a vírussal, az lenne a leginkább célravezető, mert tünetmentes/enyhe tünetes fertőződés után kialakulna a mucosalis (nyálkahártya) védelem is.A kérdésem: arról tudunk bármit, hogy aki oltott, azok között előfordul (ha igen, mennyire látszik gyakorinak?) tünetmentes és/vagy enyhe tünetesnél post/long-covid tünetegyüttes?
(magyarázat: ha nem áll fenn ennek kockázata, akkor valójában "érdemes" a csúcsrajáratott immunrendszert kitenni az éles vírusnak, vagy továbbra is ennek elkerülése lenne az ajánlottabb?)
Köszi előre is!
-
Kékes525
félisten
[Kína belélegezhető Covid-vakcinát fejlesztett]
Az ilyen tipusú vakcinázás (inhalációs) nagyon fontos kiegészítője a hagyományos, intramuscularis (izomba) adott vakcináknak, mert mucosalis (nyálkahártya) védelmet alakít ki. Ez az első védelmi vonal a cseppfertőzéses fertőzésekkel szemben. A hagyományos beadási technikák nem váltanak ki nyálkahártya immunitást.
Nemcsak Kína fejleszt ilyeneket.
[Why scientists are developing inhaled Covid-19 vaccines]
[Oxford to test inhaled version of COVID-19 vaccine with 30 volunteers]
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Cs1csó #18458 üzenetére
Ezert kell esszel keszulni a telre. Akik a Sino - vagy barmelyik masik - miatt nincs antitestje, az kerhessen meg egy oltast(sot, lehet a feltetelt nem is tennem nagyobbra, mint "aki akar") . Akar szimplat, akar duplat. Es elore lekotni mutansok ellen fejlesztett vakcinavaltozatokat, hogy telen be lehessen adni mar olyat is. Sajnos mindkettoben kifejezetten rosszul allunk, de megfelelo nyomasgyakorlassal el lehet erni mindkettot. Tuntetni, alairni, tiltakozni es lesz eredmenye.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
Z.É.T.
őstag
-
t72killer
titán
válasz Beldar #18456 üzenetére
Az indiai max annyiban "durvább", hogy hatékonyabban terjed. Az én szótáramban a "durva" azt jelentené, h min dupla halálozási és longcovid következménye van.
Ennél a variánsnál már lehetne tesztelni, van-e imprinting, azaz egy fél éve Pfizerrel oltott vajon csak a Vuhani antitesteket gyártja, v megtanulja az újat?
[ Szerkesztve ]
-
Beldar
tag
válasz attiati #18453 üzenetére
Igen, úgy tűnik. Most nyáron persze tovább folyik a Járvány-NEM-kezelés, mindenki repked, utazik, segítsük már ezt a cuki kis Deltát terjedni. Elképesztőnek tartom, ahogy még a minimális korlátozásokat sem teszik meg, mivel politikusok populista alapon és nem szakemberek szakmai alapon vezetik a védekezést, nem csak nálunk, de számos országban.
Fordított arányosság van - ahogy egyre durvulnak a mutánsok, egyre szabadosabban nem védekezünk. -
mozso
senior tag
válasz Sir Pocok #18450 üzenetére
Az angol adatokat nézve az látszik, hogy lecsengett volna a járvány (angol mutáció esetén) egy napi 2-2400 új fertőzött / napi 90-110 új kórházas beteg szinten (április közepe - május közepe között ez volt minden nap), majd az alá beesve.
Majd május végén ezek elkezdtek ismét emelkedni az indiai verzió miatt:
napi 2-2400 új fertőzött helyett napi 3300-6300
napi 90-110 új kórházas beteg helyett napi 120-150 -
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #18450 üzenetére
+ itt is kérdéses, hogy mennyire védettek a korábban átesettek/oltottak:
eric ding-thread - lancet-hivatkozással
Immune escape” in #DeltaVariant. That’s the latest finding - that #B16172 is as bad for antibody neutralization as the Beta variant #B1351 from South Africa
50-70% more transmissible 2.7x more likely to be hospitalized than #B117 “Many people could end up in hospital, NHS could be thrown into another surge.” Says @globalhlthtwit of @IndependentSage. #COVID19 #DeltaVariantEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sir Pocok
őstag
A korábban indiainak nevezett SARS-CoV-2 (B.1.617.2) variáns lett Angliában a domináns és terjed az iskolákban
Ez azért is aggályos, mert kimutatták, hogy az ezen delta variáns által okozott fertőzés a korábbinál nagyobb eséllyel végződik kórházban. A május 26-ig terjedő héttel összesen 12.431 ilyen fertőzést észleltek és június 2-ig 278 ember került kórházba a delta variáns által okozott COVID-19 betegség miatt. Többségükben nem részesültek oltásban.Az elmúlt hetekben általános és középiskolákban megfigyeltek csoportos megbetegedéseket.
A legutóbbi 4 hétben 97 igazolt fertőzés történt ilyen tanintézényekben, amelyekben legalább egy aggályos variáns volt a kórokozó. Ez 250 iskolánként egy megbetegedésnek felel meg.Ebből úgy tűnik, érdemes lehet fokozottan tesztelni a fiatalokat.
Hivatkozás: Thorjensen I.: Covid-19: Delta variant is now UK’s most dominant strain and spreading through schools. BMJ 2021;373:n1445 http://dx.doi.org/10.1136/bmj.n1445 Published: 04 June 2021Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Ringman
nagyúr
ha van elég vakcina, akkor miért nem kezdik el újból 21 napra adni a 2. pfizer-shotot? hamarabb le lehetne tudni az egészet.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mozso
senior tag
Pártos Balázs elemzése a hazai helyzetről: [link]
Megfigyelései alapján azt mondja 7-10 nap és látszik lesz-e / elindul-e a 4. hullám.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Tudom nem virológus, hanem gazdasági szakember/befektető, de a linkelt - lásd lent aláhúzott, kiemelt - tanulmány (pdf-ben letölthető) tényleg elég durva.
"Zsiday Viktor befektető szerint az angolok alaposan megvizsgálták az indiai variánst, és arra jutottak, hogy az fertőzőbb és jobban kikerüli a vakcinákat, mint a brit mutáns. Zsiday szerint mivel a lakosság nagy része még oltatlan a magas átoltottságú országokban is, nyáron vagy ősszel újabb járványhullám jöhet. A hullám megijesztené a piacokat és a lakosságot, ezért akár tőzsdei sokk és a gazdasági kilábalás elapadása is megtörténhet."
"A britek nagyon mély elemzéseket végeznek azzal kapcsolatban, hogy veszélyesebb-e az indiai mutáns a britnél, és a kontaktkutatásokból úgy tűnik, hogy kb. másfélszer annyi embert fertőz meg az indiai variáns, mint a korábbi, „angol” verzió, amely maga is kb. másfélszer olyan fertőző volt, mint az eredeti vírus, és ezt teljes mértékben alátámasztja a gyors terjedés is - írja blogján a befektetési szakember."
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Soulfly842 #18444 üzenetére
Igen, ez idehaza is egész biztosan működne. Ráadásul a Pécsi sörgyár a "megfelelő" ember tulajdonában van, így megszervezni sem lenne nehéz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Soulfly842
addikt
válasz CPT.Pirk #18443 üzenetére
Mint Amerikában?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem is találtam túl sokat... Már ott bukik a rendszer, hogy az első oltásra már postázzák a kártyákat... Most meg lehet valamit kezdeni azokkal az emberekkel, akik emiatt nem kérték a 2. oltást. Mi lesz majd azokkal, akiknek kelleni fog a 3. oltás is?
Lassan kellene valami oltás lottó meg ingyensör / virsli, hogy újra legyen lendülete az oltásnak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
daneel_hu
addikt
válasz Soulfly842 #18435 üzenetére
"Örülök, hogy lesz foci EB és két szputnyik után 1 hónappal páran vszínűleg kiülünk egy teraszra meccset nézni ... de teraszra elvileg bárki ülhet, oltott/oltatlan? Nem? főleg most a meccsek alatt ennek azért van veszélye. Főleg, h. távolságtartás nem igazán lesz."
Tegnap voltam kocsmázni... nyugi, semmi nem lesz itt.
Se vírus, se kártyaellenőrzés, se maszk...[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
-
Vesa
veterán
válasz CPT.Pirk #18428 üzenetére
Értelmet itt ne keress. Koncerteknél sem világos, hogy most mindenkinek kell az igazolvány, de a művészekről, stábról elvileg nem rendelkezik a rendelet. Tehát tök jó, hogy a közönségtől megkövetelik, de a zenészektől, stábtól meg nem, pedig ugyanabban a zárt térben vannak..
A tudomány a valóság költészete!
-
Soulfly842
addikt
válasz syberia #18423 üzenetére
Huh, köszi az írást, így érthető, ha még kicsit kivárunk, hogy 'milyen eredmények születnek'. Sokan elkezdtek szinte azonnal oltatni.
Az ősz egyelőre túlzónak tűnik, de várjuk meg az eredményeket más országokból.
Be is 'aszna, ha még mindig selejtező lenne!
Ez már háború lesz, ahol nincs idő vírusokkal foglalkozni! Hajrá magyarok!
Magyarországon egyébként tényleg tolható még egy kicsit a 12-15 évesek oltása, a fenti kockázatot is ismerve...
Itt kicsit másféle kísérlet fog zajlani:
Elindult a koncert élet, a színházak, a sport rendezvények.Az EB meccsek alatt tömöttek lesznek a teraszok, Bp-n is épül a városligeti szurkolói helyszín
De lesznek országszerte rengeteg helyen óriáskivetítők is.
Tegnap volt vad fruttik koncert (Budapest Park) és Ganxsta is (Barba Negra)... Ma lesz Alvin és a mókusok is (Barba Negra)... és országosan megindul a koncert élet.
Örülök, hogy lesz foci EB és két szputnyik után 1 hónappal páran vszínűleg kiülünk egy teraszra meccset nézni ... de teraszra elvileg bárki ülhet, oltott/oltatlan? Nem? főleg most a meccsek alatt ennek azért van veszélye. Főleg, h. távolságtartás nem igazán lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[link]
Nem érdemes húzni az időt, mielőbb meg kell kezdeni a 12-15 évesek oltását – így reagáltak a lapunk által megkérdezett szakemberek a miniszterelnök a pénteki rádiónyilatkozatában elhangzottakra. A gyerekek oltásáról Orbán Viktor azt mondta: nem látja, hogy a magyar tudományos közösségben – amelynek a véleménye perdöntő ebben az ügyben – ez a vita hamarabb nyugvópontra jutna, mint a nyár vége.
Semmilyen vita nincs tudományos körökben a 12-15 évesek oltásáról – mondta lapunknak Duda Ernő virológus, a Szegedi Tudományegyetem professzora. Közölte, tudományos körökben nem is ismer olyan embert, aki vitatná, hogy szükség van a gyerekek oltására. Hozzátette: a Pfizer hármas fázisú klinikai vizsgálatai márciusban lezárultak, ezután az amerikai és a európai gyógyszerhatóság is jóváhagyta ennek a korosztálynak az oltását ezzel a vakcinávalEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #18428 üzenetére
Aztán most h. megállt az oltási hajlandóság, most további enyhítésekre nem kell számítani.
Oltási hajlandóság is lecsökkent, ráadásul megszűnik a jelenlegi oltási rendszer is. De ugye a hazai turizmust meg nyilván tudjuk, milyen irányba kell terelgetni, M&M's-ék kollégiumokat úgy látszik nem vettek....
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #18427 üzenetére
Jah, az oltással kapcsolatos logikátlan fasságokról már blogot írtam...
Aztán most h. megállt az oltási hajlandóság, most további enyhítésekre nem kell számítani.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #18425 üzenetére
Szerintem csak valaki nem gondolta végig a dolgokat
Hát sajna a járványkezelés során elég sok ilyennel találkozni. Gondolom középiskolák kollégiumai azért vannak az igazgatókra bízva, mert ott tudják helyileg, tudják-e egyáltalán üzemeltetni úgy, hogy megfeleljen a járvánnyal kapcsolatos előírásoknak. Szerintem sok koli nem is fog nyáron vendégeket fogadni, de fene tudja.....
Ugye itt szállodai személyzet nem nagyon van, max egy portás, aki kiadja a kulcsot(esetenként beadja), szóval így nehezebb a dolguk.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
mpo
veterán
Az, hogy a Sinopharm és a Sinovac nem hozza az elvárt eredményt, már meg sem érinti az ingerküszöböt?
#18413Ha érted, akkor már elavult.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #18420 üzenetére
A középfokú intézmények kollégiumai az iskolaigazgató döntése szerint működnek.
Az egyetemek, főiskolák digitális munkarendre térnek át. A felsőoktatási intézmények kollégiumai bezárnak, ez alól kivételeket a rektor állapíthat meg. A tartózkodás különösen a határon túli és külföldi diákok, illetve a hatósági házi karantén kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára engedélyezhető.
Szerintem ez még érvényben van, innen ollóztam a szöveget: legalábbis ezt a részt mint ha nem módosították volna eddig
484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet
a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről *[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hátha itt valaki tudja a választ, hogy most milyen szabály érvényes a kollégiumokra, mint szálláshelyekre. Olcsó szállást próbálok foglalni egy fesztiválra oltottként a, de nem biztató amit kaptam választ:
"A ... tájékoztatása szerint a kollégiumot szállás céljára biztosítani nem tudjuk, mivel a veszélyhelyzeti előírások továbbra is fennállnak."
Van valami országos tiltás, vagy ez helyi dolog? Április vége óta lehet menni szállodába igazolvánnyal, nem gondoltam, hogy ebben itt különbség van.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Ringman
nagyúr
válasz Drizzt #18418 üzenetére
remélhetően a fiatalok kb. felét még be lehet oltani, nagyobb arányhoz vsz. kötelezővé kellene tenni (pl. úgy lehet iskolába menni), de olyan meg nem lesz.
-
Drizzt
nagyúr
Peruban megupdate-eltek a worldometersen is az adatokat. Ott ugy nez ki minden 200-adik ember(nem a fertozottek kozul, hanem az osszlakossagbol) meghalt. Magyarorszagon is madjnem minden 300-adik. Nagyon csunyan neznek ezek ki. Viszont azt is mutatja a ket szam, hogy biztosan nem vagyunk meg a "halalozasi potencialunk" csucsan. Tudom, Peruban szinte lathatatlan meg a beoltottak aranya. De azert nalunk is eleg sok a teljesen vedetlen. Es az abaj, hogy ezek aranya nem is nagyon fog noni. Na mindegy, bizzunk abban, hogy az oltasunk eleg eros lesz, meg lesz majd lehetoseg erosebbet szerezni.
I am having fun staying poor.
-
bteebi
veterán
válasz balojazz #18210 üzenetére
Bár a preklinikai kísérletekre legnagyobb számban egeret használnak (praktikussági okokból, mert kicsi, elég sok elfér belőle kis helyen, és nem is eszik olyan sokat), de rövidtávú kísérletekre sokkal inkább patkányokat használnak. Sokkal könnyebb kezelni őket, mert nagyobbak (200-400 g vs. 20 g), és jóval több a vérük is, amiből jóval könnyebb több mérést végezni, és így kevesebb egyed is elég.
A hörcsög, menyét elég egyedi eset. Szerintem ritkábbak, mint a kutyák (beagle, mert az kellően hülye és kooperatív).
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Ringman
nagyúr
-
mpo
veterán
válasz #86564352 #18407 üzenetére
Jövő vasárnap (13-án) a Wembley-ben Anglia-Horvátország, két héttel a BL döntő után, amit Portónak lepasszoltak.
Pesten is lesz négy meccs júniusban.
Ha még nem terjedt az indiai eléggé (delta), majd most ez segít neki.
Most: "a tudósok szerint nem lesz negyedik hullám".
Korábban: "akikre ízlés kérdése hallgatni", csak nem most, amikor a foci a fontos.
Nem tudok olyan tudósról, aki ezt mondta volna a 4. hullámról.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
China's COVID-19 vaccines don't appear to be effective at preventing outbreaks in the real world
"In the Seychelles, Chile, and Uruguay, all of whom have used Sinopharm or ... Sinovac in their mass vaccination efforts, cases have surged even as doses were given out," The Washington Post reports. And in Bahrain, one of the first countries to embrace the Sinopharm shot, The Wall Street Journal adds, "daily COVID-19 deaths have leapt to 12 per million people in recent weeks — an outbreak nearly five times more lethal than India's — prompting the island nation's government to shut down shopping malls and restaurants in an effort to limit the spread."
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Vesa
veterán
válasz Sir Pocok #18400 üzenetére
Politikusokat nem érdeklik a szakmai szempontok, ők jelenleg éppen fürdenek az örömmámorban, amit a korlátozások feloldása utáni hurrá optimizmus övez. Reagálni majd akkor fognak, ha esetleg elkezdenek megint meghalni az emberek. Az is beszédes volt, amikor orbán kijelentette pénteken, hogy szkeptikus a gyermekek oltásával kapcsolatban. Irreleváns kéne legyen, hogy ő mivel szemben szkeptikus, mivel szaktudása a témában pontosan nulla. Azért azt sem lehet egyszerű felvállalni, hogy ha van már elérhető oltás, de nálunk nem engedik oltani, és netán pár gyereket súlyosabban is elkap a vírus, netán bele is hal, akkor azzal hogyan lehet együtt élni? Másokra mutogatni nem nagyon lehetne, mivel számos országban már oltanak gyerekeket is, tehát oltás létezik számukra. Az, hogy itthon ennek ellenére nem elérhető, az konkrétan valaki sara lesz. Azé, aki erről dönt.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz #86564352 #18407 üzenetére
A CHO-nak lassan azt sem hiszem el, ha kérdez. Kiadnak egy kritikus állásfoglalást a kínai sinoról, amiben leírják, hogy gyakorlatilag semmilyen következtetés levonásához nincs elég adat, így sem a hatékonyságról, sem a biztonságosságról nincsenek meggyőződve, majd 1 hétre rá, a saját negatív állásfoglalásuk ellenére, engedélyezik a vészhelyzeti alkalmazását. Egy vicc lett már ez a gittegylet is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drizzt #18405 üzenetére
Azon akadtam fent, hogy a döntő után már piros listára tették Portugáliát. Szépen megköszönték a közeli ország rendezését. Japán-IOC vitából mi lesz? Az olimpiai bizottsághoz képest az UEFA focis társaság úriemberek gyülekezete.
Halad a legkorábban elkészült legjobb vakcina papírmunkája:
Két hónapon belül engedélyezheti a WHO a Szputnyik vakcinát Oroszország szerint -
Krinyo
senior tag
-
mozso
senior tag
válasz fatal` #18402 üzenetére
Volt korábban (ma) elemzés linkelve itt a Lancet-ből, az egyszer oltottak lényegében lutriznak az indiaival szemben (19-33% védelem), a kétszer oltottak sem lehetnek teljesen nyugodtak (AZ: 60%, Pfizer: 80-88%).
Azt mondják az okosok, hogy az angol verzióhoz képest az indiai 50%-al gyorsabban terjed. Angliában sincs oltás a gyerekeknek és a felnőttek csupán 40%-a van kétszer beoltva (egyszer beoltva pedig 60%).
Egyik stat:
Másik stat:
Marketshare:
Bőven van kit megfertőznie, gyerekek között is szuper gyorsan terjed. Kórházi esetek és halálozások még nem mutatnak drámát, de ez mindig hetekkel később kezd el emelkedni. -
törölt tag
A britek is érdekesen tolják: a Bajnokok Ligája döntőre (két angol csapat, kb. 20 ezer szurkoló repült) a portugálok - akikhez a törököktől került át a döntő, csodálkozom Vitya bácsi nem jelentkezett be a rendezésért - szóval a portugálok engedtek a szabályokból, volt is nagy parti. Voltak ugyan tesztek, karantén hazafele, mégis kimutatták az indiai curry jelenlétét a portoi konyhában is. A döntő után a brit kormány cinikusan zöldről piros listára tette Portugáliát. Két angol csapat miatt rendezhették volna a Wembley-ben is házon belül. Portugália a közelség miatt vállalta presztízsből, botrányt is csináltak maguknak.
Champions League final ‘didn’t go perfectly’, Portugal PM admits
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest