- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Rage47 #70389 üzenetére
Az első covid fertőzést nyaralás alatt (vagy után tőlem), barátnőm is elkapta, csak Ő már akkor dőlt ki amikor hazaértünk. Október második hetétől mostanáig köhögött. Akkor a háziorvos egy hétre kiírta, az általános állapota javult, de a csúnya köhögés nem múlt el.
Végül határozott nyomásra eljutott a fül-orr-gégészhez, ott felírtak neki egy gyógyszert, az segített végül... de a megoldásig eljutni nem volt könnyű. Egyébként azt gyanítjuk, hogy abban a rendelőben szedte össze a covidot, mert ahogy elkezdte az új gyógyszeres kezelést (AZI SANDOZ 500 mg) már romlott az állapota, én pár nap lemaradásban voltam.
Ma van az első napom hétvége óta amikor a közérzetem egy kicsit jobb, de a reggel most is hőemelkedéssel jött, aztán enyhe izzadás. Remélem már nem tart sokáig.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, és kívánok én is minden jót!
#70383daneel_hu Én is heti többször, még a hidegterápiát is elkedztem most összel, de úgy látszik ezt nem tudtam elkerülni.
-
Elektrosokk
veterán
Nos, jelentem 4 év után sikerült lebetegednem.
Október elején elkaptam a covidot, bár így utólag úgy érzem, hogy elkerülhettem volna. Nyaraltunk, és nem számítottam arra, hogy le fogok égni, csak 30 faktoros krémet vettem, és egész nap úsztam már az első napon. Sajnos leégtem, és második napra begyulladt a torkom is, ami nem tartott csak 24 óráig, utána viszonylag hamar kihevertem, egyetlen nap volt amikor az aktuális szállodát nem hagytam el. Körülöttünk sok volt a köhögő ember, ennyi hátránya talán van az őszi utazásnak..A gyógyszertárban azt mondta a patikus, hogy szinte mindenki covidos, már adta is a tesztet.
2021.05.20.-án kaptam az első modernámat, innen nézve jól vizsgázott.Viszont most pénteken teljesen váratlanul kidőltem, influenzás lettem, na ez sokkal inkább megvisel, aludni sem tudok rendesen, hullámokban vagyok lázas, de inkább éjszaka, és izületi fájdalmaim vannak, a fejfájás szilánkos, szúró érzés...mintha ellenségem lenne a párna...
Remélem hamarosan vége.
-
Elektrosokk
veterán
Vasárnap voltunk a sürgősségin, barátnőm reggel óta nem érezte jól magát, hányt és ment a hasa, nem is evett semmit. Kb 20:00 óra körül már 128 volt a pulzusa, és kicsit fájt a mellkasa, lázas is is lett ami nála elég meglepő.
Szóval elindultunk, először ügyelet aztán sürgősségi, mindkét helyen végeztek tesztet, negatív. Kapott végül infúziót, lement a láza, hajnal 4 körül végeztünk...
Hát ha eddig nem lettem covidos akkor talán most, egy covid járóbeteg nem volt hajlandó az elkülönítőben várni, 3x is kijött és ott téblábolt mellettem... de még két nővér is folyton köhögött. Egy idősebb úr mellettem majdnem megfulladt.Mondjuk az fura volt hogy korábban ellátják a kiszáradt idős embert, az alvó részeg embert, meg a hajléktalant mint akinek szorít a mellkasa és korábban érkezett. De ezt leszámítva talán most először nem vagyok annyira csalódott, a doktornő rendes volt és helyére tette a dolgokat.
Lelkileg azért komoly ütés volt ott ülni órákig, és látni az emberi sorsokat...
-
Elektrosokk
veterán
tegnap úgy éreztem mintha... gyenge voltam és melegnek éreztem a testem, de mértem és semmi. Az edzést is kihagytam, amit nagyon bánok, de akkor úgy éreztem így lesz a legjobb. Kicsit aggódtam mert az indonéz spanom pont hétfőn küldött nekem anthurium magokat belgiumból, és ő covidos volt, de azt mondta hétfőn már negatívat tesztelt.
Szeptemberben jöhet a harmadik oltás... aztán elengedem a dolgot, ha már eddig nem talált meg.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #35975 üzenetére
-
Elektrosokk
veterán
válasz
kolopele #59776 üzenetére
Próbálkoztál már feketeretek cseppekkel ? Doki véleményét érdemes kikérni, anyámnak kivették és utána 2 évig eléggé szenvedett, de most sem az igazi ...
Dr. Légrády Péter Tojás – Táplálkozás - Egészség - Gallmet
ez egy jó kis olvasmány.
-
Elektrosokk
veterán
Kedves Ismerős Kérdezi:
két orosz vakcinára mehet moderna harmadiknak ? 78 éves Nő, magas vérnyomás, kettes diabétesz.
-
Elektrosokk
veterán
Ma kénytelen vagyok a bkv kiváló eszközeit használni. Az emberek egy része ahogy látom nincs tisztában azzal hogy kell hordani a maszkot. Csodálkozunk bármin is?
-
Elektrosokk
veterán
én amúgy is megszoktam a laborba járást már, a diéták meg az edzés miatt, nagyon jó ha naprakész vagy a szervezeted adatait illetően.
amikor a nagy tűvel szúrtak kiskoromban az emg vizsgálatok miatt, na azt nem szerettem. Mint kiderült teljesen feleslegesen csinálták meg 5x alkalommal is...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #31012 üzenetére
-
Elektrosokk
veterán
köszi srácok, következő vérvétel hó végén lesz, majd jövök az eredménnyel.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #21472 üzenetére
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #25822 üzenetére
Azon az emeleten az irodéban egy légtérben kb 30 ember dolgozik vele, tesztelték őket és senki sem pozitív.
-
Elektrosokk
veterán
Barátnőm egyik kollégája télen volt Covidos, ma kapta volna meg a második oltását de múlt héten már szarul érezte magát, kiderült hogy Covidos ismét. (csináltak neki pcr teszet)
-
Elektrosokk
veterán
válasz
kolopele #24888 üzenetére
ez is kemény, nem tudom volt e már... most olvastam és csak pislogtam...
Orvosok hagyják el az egészségügyet a kötelező oltás miatt
A hír hallatára voltak olyanok, akik még aznap benyújtották rendkívüli felmondásukat. Így tett többek között az az egészségügyi szakdolgozó is, aki több éve egy fővárosi kórházban dolgozik. László - akinek kérésére a nevét megváltoztattuk - a nem ismert mellékhatások miatt utasítja el az összes Covid-oltást. A férfi a bejelentés pillanatában már tudta, hogy aznap dolgozik utoljára a kórházban. Mint mondta, lelkifurdalása volt ugyan a felmondás miatt, de hónapok óta úgy érezte, hogy tudatos megosztás zajlott a kórházban a dolgozók között.
Sejtettem, hogy ez lesz, ezért aztán a hír hallatán nem is vártam, benyújtottam a felmondásomat. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Floyd80 #24297 üzenetére
nálunk nappal 26 éjjel 23 fokon megy a klíma, és ez már a puhított verzió, mert asszony mindig fázott.
tudom sokan nem veszik komolyan, de én amióta először nézettem a d vitamin szintemet és azóta figyelek rá, nem voltam beteg/náthás stb.
kivéve a szaruhártyagyulladásomat, amivel 2020 február óta küzdök.
-
Elektrosokk
veterán
Kína nem fogadja el a WHO tervét a vírus eredetvizsgálatának második szakaszáról
Kína csütörtökön közölte: nem fogadja el a WHO tervét a vírus eredetvizsgálatának második szakaszáról, Peking szerint a munkaterv olyan elemeket tartalmaz, amelyek nem tartják tiszteletben a tudományt.
A WHO főigazgatója július 15-én ismét felszólította Kínát, hogy biztosítson nagyobb átláthatóságot az első fertőzöttekről szóló információkkal kapcsolatban. Közölte azt is: ismét nemzetközi szakértőket kívánnak Kínába küldeni. Elismerte, hogy "nagy a nyomás" annak az elméletnek a kizárására, hogy a vírus laboratóriumból szabadult el, de ennek lehetőségét nem zárta ki.
-
Elektrosokk
veterán
a kollégánk tudtommal picit jobban van
Örülök hogy minden oké Vele, azért durva élmény lehet egy ilyet átélni...Én biztosan nem fogok harmadik oltást kérni. A fő oka az hogy el sem kaptam a vírust pedig elég későn kezdtem el a maszkot hordani, minden ismerősöm elkapta akivel beszéltem, szóval ez kb csoda számomra. A másik ok hogy eleve nem kérnék kínai oltást, illetve év végéig el leszek látva adatokkal a védelmemmel kapcsolatban.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Tigerclaw #24136 üzenetére
Azért ez kicsit összetettebb téma. Még olimpikonoknál is előfordúl hogy nem megfelelően lélegeznek, az emberek nagy része hiperventillál...
Most itt inkább ne engedjük el ezt a szálat. de ennyit itt hagyok.
https://oxygenadvantage.com/patrick-mckeown-m-a-tcd/
https://www.healthline.com/health/asthma/buteyko-breathing-technique -
Elektrosokk
veterán
válasz
balojazz #24103 üzenetére
mindenkit ki lehet kezdeni. A kedvencem amikor amikor az ügyfeleim hozzátartozói vagy barátai is megjelennek és elkezdik követelni hogy alakítsam a projektek a benyomásaik, elgondolásaik és megérzéseik alapján. Amikor szólsz a vérpistikének akkor meg besérül.
Pont az ilyen hozzáállástól lettem antiszociális.
Ha már légzés, ez egy elég jól kutatott téma, mint ahogy az is hogy működik az ember orra, ezek a dolgok nem úgy jönnek hogy valaki a hasáracsap és csak ontja a hülyeséget.
Nyilván egy nobel díjas embert is meg lehet cáfolni, manapság az emberek nagy része 2 perc google meg wiki után azt gondolja hogy mindent jobban tud.
-
Elektrosokk
veterán
A cikk a légzés fontosságáról beszél a Covid-19 megelőzésben. Prof Ignarro, aki egy 3 fős orvosi team tagjaként kapott Nobel-díjat a Nitrogén-monoxid (NO) élettani funckiójának feltárásáért azt javasolja, hogy a doboz légzés alkalmazzunk a maximális NO szintért, aminek ugye antivírus hatása van. Javaslata a 4 mp be, 7 mp tartás, 8 mp kifújás.1. A belégzés utáni levegő visszatartás nem természetes. A kilégzés utáni rövid tartás igen.2. Az NO jelentős mennyiségben az orrmelléküregben, kis mennyiségben az orrjáratban termelődik. 3. Ha a levegőt tartom - ahogy a prof javasolja - az NO felgyülemlik az orban, de a 8 mp kifújással el is veszítem.4. Ellenben ha a levegőt a kifújás után tartom majd orron és lassan veszek levegőt, a felgyülemlett NO eljut egészen a tüdőhólyagocskákig.
-
Elektrosokk
veterán
Na megjött a második védettségi igazolványom is. Ez mit jelent? Duplán védett vagyok ?
-
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Füleske #23254 üzenetére
Azért kellene végig tesztelni mindenkit mert minden szervezet más, ráadásul nagyon nem mindegy hogy melyik vakcináról beszélünk
Tesztelik a különböző oltásokat, oltóanyagonként vannak csoportok, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Infektológiai Intézet, az Országos Korányi Intézet és a Pécsi Egyetem vesz részt a teszt lebonyolításban. Ezekből az eredményekből azért majd le lehet vonni a konzekvenciákat.
-
Elektrosokk
veterán
A koronavírus alfa és béta variánsa egyszerre fertőzött meg egy 90 éves belga nőt
Anne Vankeerberghen molekuláris biológus szerint mivel abban az időszakban mindkét variáns terjedt Belgiumban, azt feltételezik, hogy két külön ember fertőzte meg a nőt, akinek a szervezetében így egymástól függetlenül jelent meg a két törzs. Ugyanakkor sajnos azt nem lehetett kideríteni, hogy hogyan fertőződött meg, így nem lehet pontosan rekonstruálni a történteket.
nem volt beoltva. -
Elektrosokk
veterán
válasz
#62435328 #22282 üzenetére
Nekem is volt egy kilengésem tavasszal. Amikor kimentünk a dunapartra, lehajoltam és felment 118 körülire... ilyen korábban csak intenzív edzésen fordult elő, nagyon megszédültem. A nyugalmi pulzusom nagyon alacsony, annak tudtam be hogy biztosan covid előzmények lehettek, de aztán a vérvétel szerint nem kaptam el a fertőzést. Most már azt gondolom hogy a karantén meg az edzés beszüntetése és a stressz együtt okozhatta, szerencsére azóta sem fordult elő újra.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #18700 üzenetére
-
Elektrosokk
veterán
oké boomer, évente járok. és nem a magyar vendéglátóegységbe. de köszi, így nem fogok hülyén meghalni.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
koncsik #20794 üzenetére
sajnos nem vagyok velük közvetlen kapcsolatba, bejelentkezés útján érkezek. . .
mindegy, kemény leszek, túlélem.
Koronavírus elleni OLTÁS UTÁNI TUDNIVALÓK Összeállította: Dr. Rékassy Balázs és Dr. Cserni István (2021. 03. 08.-i verzió)
közben találtam ezt.Javasoljuk, hogy oltás után haza felé menet vásároljon be, legyen otthon másnapra kellő mennyiségű folyadék, ennivaló, és lázcsillapító1 , hányingercsillapító kéznél.
-
Elektrosokk
veterán
Fájdalomcsillapítók: az Egészségügyi Világszervezet ugyan ellenzi a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók megelőző alkalmazását, de az oltás utánifájdalommérséklésére például paracetamolvagy ibuprofenhatóanyagú gyógyszerek szedhetők. Erről azonban minden esetben érdemes háziorvossal konzultálni, különösen, ha ő adta be az oltást.
innék egy flector rapidot, szerintetek van bármi akadálya ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- LEGO klub
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!