- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz
daneel_hu #16697 üzenetére
Szerinted izzadtságszagú, kollektíve járványügyi szakértők szerint meg rohadtul nem. Hajlok rá, hogy nekik van igazuk
Konkrétan a tesztelés+kutatás az egyetlen, amivel meg lehetett volna fogni a járványt (és amivel több ország meg is fogta). Ehelyett beleszarás történt, és ennek közvetlen folyományaként csomóan meghaltak. Ezek tények, akárhogy hajlítja az ember a valóságot.
Az első pont meg minden nap látható, mennyire kellene/kellett volna. Lásd "nincs is járvány" idióták a másik topikból pl. -
mozso
senior tag
-
"lottót az oltottaknak"
Ez szerintem maximum a közömbös embereknél működhet, akik bármiféle ok nélkül tagadják meg a oltást. De úgy gondolom, hogy többségben vannak azok, akik vagy az interneten terjedő anti-vaxxer hazugságoknak dőltek be, vagy a szájról szájra terjedő "hallottam a fodrásztól, hogy a Pistinek a testvérének az egyik ismerőse meghalt az oltás után!" jellegű pletykáknak. Az ilyeneknek hiába lengetnének be nyereményt, hiszen már retteg az oltástól.
Úgy vélem, hogy a kormánynak már az elejétől fogva indítania kellett volna egy szakmai alapokon nyugvó, közérthető tájékoztató kampányt az oltásokról, azok működéséről, hatékonyságáról, amit folytathatott volna az anti-vaxxer teóriák szintén szakmai alapú, közérthető cáfolatával. Szerintem ha ez megtörtént volna, sokkal többen fogadnák el az oltást. De sajnos ettől igen messze áll a jelenlegi országvezetés (lásd pl. vakcina összehasonító propagandatáblázat).
-
Ringman
félisten
válasz
daneel_hu #16681 üzenetére
már többször le lett írva, de röviden megpróbálom összefoglalni:
1. Nincs szándékos dezinformáció:
- a járvány valós helyzetének kisebbítése, csak azért hogy az inkompetencia ne kerüljön ki (minden rendben van, a megfelelő intézkedések megfelelő időben történtek)
- oltott és védett összemosása, ill. annak kommunikálása, hogy aki megkapta az 1. oltást az egyből immunizált is
- az ellátórendszer kitart (nem tartott ki - 80% feletti halálozási ráta lélegeztetőgépen)
- alapvető információkat nem hallgatnak el a lakosság előtt (ill nem hazudják azt, hogy nincs is ilyen információjuk, mint pl. a településszintű fertőzési és oltási adatok)
- nem tiltják meg azt hogy a valóságról bizonyító erejű hang- és képfelvételek készüljenek
- a fentiek hamis biztonságérzést keltettek a lakosságban, ennek megfelelően döntöttek, fals és torzított információk alapján (azaz szándékosan meg lettek tévesztve)!2. tesztelni rendesen, meg kontaktokat felkutatni (meg sem próbálták, ill. a hivatalos kommunikáció szerint szinte nincs is értelme - kivéve persze ha sportesemény miatt kell sokat tesztelni)
3. érdemi korlátozások időben való meghozatala (elsősorban iskolák bezárása) és betartatása.
4. nem szarakodni 60%-os táppénzzel, mert emiatt sokan financiális kényszerből mentek dolgozni (hogy ne is említsük a táppénz esetén bukod az év végi prémiumot rendszereket, amiket alapból be kellene tiltani), de ide vehetném azt is, hogy senki nem kapott érdemi anyagi segítséget.
5. példamutatás teljes hiánya - pl. rendszeresen maszk nélkül megjelenni a képernyőn, vagy karantént megszegve bemenni a parlamentbe szavazni!
amúgy ott van laborország is példának. (persze tudom egészségügyi állapot!)
-
mpo
veterán
Jogszabály mondja ki, hogy a védettségi igazolvánnyal egyenértékű az app, de az Országgyűlés saját múzeuma sem fogadja el
[link]484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet
(8)17 A védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja.60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet
(2) A koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas az e rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), illetve applikáció. -
mozso
senior tag
Másik forrásból megnézve is igaz: 2021 február végén leálltunk a szekvenálással.
A legutolsó hónapban viszont fogtunk jópár dán nyércekben kifejlődött verziót azért (20A/S:439K avagy B1.258)
-
mpo
veterán
válasz
Ringman #16676 üzenetére
a kormány folyamatos hazudozása
Az előbbi idézet szebben fogalmazott.
a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani
Kíváncsi voltam, hánykor jelentette be a FB-on, sikerült megnéznem, nem is vagyok tag.
Köszönti az új párt, leelőzte Kim Dzsong Ung-ot alkatilag. -
daneel_hu
addikt
"kíváncsi vagyok, hány oltott user lesz. szerintem a 6m a teteje, és már ahhoz is az kell, hogy lefelé is bővítsék a korosztályt. esetleg 7m, ha lemennek 3 éves korig, meg páran közben mégis beadatják."
Ha azt elérjük az már nagyon jó lenne szerintem a terjedés szempontjából.
Nem gondoltam volna, hogy ennyi embert rá lehet venni... 4 milliót saccoltam pár hónapja. -
-
kw3v865
senior tag
válasz
Cs1csó #16663 üzenetére
Már a 7 millió beoltott is utópia jelenleg, a 8 pedig lehetetlen. Izraelben is nagyon lelassult a tempó 62% környékén. A 65%-os átoltottság is nagyon lassan lesz meg.
Kb. 8 millió 18 év feletti van az országban, még ha hozzávesszük a 200 ezer 16-18 évest, akkor is majdnem mindenkit be kellene oltani. Ez csak úgy lenne lehetséges, ha kötelezővé teszik. Sajnos az nem fog megtörténni, egyetlen országban sem tettek ilyet, és egyelőre nem is tervezik. A 7 milliót szerintem el lehet érni, ha majd a 12-15 éves korosztály is oltható lesz, és mindenki kapna mondjuk egy 5000 Ft-os utalványt a második otlása után, amit vendéglátásban/belföldi turizmusban tud elkölteni. De ha nem fizetnek érte, akkor max. 6 millió a reális szerintem. A többinek marad az orosz rulett a vad vírussal... -
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #16676 üzenetére
Nem sok, de annyi mindenképpen van, hogy folyamatosan sugaljátok mekkora lesz a szar ha itt-ott nem vigyázunk a dolgokra.
Nem fog itt elterjedni az indiai... legfeljebb szeptemberben vagy... vagy valami másik variáns végigfertőzi a maradék populációt.Az izraeli példa mutatja, hogy amennyiben be van oltva a lakosság nagy része akkor teljesen lehet nyitni, nem tud terjedni a vírus. (talán csak a határok vannak zárva... ezt nem tudom biztosan)
A többség már oltva lesz addigra itthon is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #16667 üzenetére
"na majd meg lehet nézni, hogy emiatt hányan nem fogják viselni tömegközlekedési eszközökön vagy boltokban a maszkot, mert viktor úr mondta, hogy nem kell már."
Ment a para a terasznyitásnál is...
Mindeközben a heti esetek száma:
(kíváncsi leszek, hogy ha majd erősen konvergálunk a nullához mi lesz az épp aktuális csámcsogás)A számok egyébként UK-ban is igen jók, ha kell azt is beteszem.
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #16670 üzenetére
ők komolyan veszik a tesztelést is, napi (!) 200k csak a pcr-tesztek száma (eddig elvégeztek 31 millió pcr-t és 18 millió antigén-tesztet):
COVID-19 surveillance Current data on the development of coronavirus/COVID-19.így kb minden fertőzést elfoghatnak -> case fatality ratio: 0,94.
-
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #16665 üzenetére
meg kell nézni a dánokat, ott szekvenálnak rendesen (és természetesen publikus az eredmény)
Genomic overview of SARS-CoV-2 in Denmark
-
zilazil
őstag
-
-
Ezt a kedves maszk viszontlátásra dolgot is nehéz értelmezni, amikor minden olyan zárt helyen, ahol együtt lehet az oltott és a nem oltott, ugyanúgy kötelező a maszk.
Persze propaganda szöveg tudom jól (az agyhalottaknak úgysem esik le), csak mint gondolkodónak nehéz értelmezni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ringman #16662 üzenetére
Ezt ki mondta? (mert idézőjelbe tetted )
Amúgy igen erről van szó tapsikolunk a nagy büdös semmihez 8 millió de MINIMUM 7 millió már a második oltáson is legalább 2 héttel túlesett embernél lehetne pezsgőt bontani.
Erre mit látunk: pezsgőzés kb. 3 millió második körös beoltott után és túl vagyunk 5 millió első körös beoltotton. -
mpo
veterán
2021.05.22. 17:22
Beoltottak: 5 000 000Nem több, nem kevesebb, pont annyi.
Ilyet nehéz megcsinálni, ha páran nem jönnek el, ha meg többen vannak, azokat el kell küldeni, mert megvan a mai adag.
Ez a pitiánerség mutatója, ha 5010120 lett volna, jobban elhinném.-------
'Aszonta':
Dear Mask, goodbye!
Kedves Maszk, viszontlátásra!Ki szeretné viszontlátni?
-
Ringman
félisten
Második oltás időpontja: „A háziorvos lepattintott, jött az ősi módszer”
Olvasóink leveleiből is az látszik, ami a mi tapasztalatunk volt: nincs egységes gyakorlat arra, hogyan lehet a második oltás időpontját módosítani. Egy, az első oltás után Covid-pozitív lett páciensnek például állami szervek 1-2 hónapos várakozást és azonnali oltást is javasoltak.
-
-
mpo
veterán
- WHO jövő héten mutatja be az adatait Genfben, szerintük 6-8 millió halott volt a lejelentett 3,4 millió helyett, a Covid-19 és az okozott körülmények miatt.
- Aki szeretné kiszámolni vagy megjósolni a járvány végét, a képletbe vegye bele, hogy az igazolást, a védettségi kártyát és talán már az appot is hamisítják.
Az Egyesült Királyságba áprilisban naponta több mint százan próbáltak bejutni a hamisított Covid-tesztekkel.
Több mint ezerkétszázan kínálnak hamis vakcinákat és áligazolásokat világszerte – szinte fillérekért.
[link]Azt sem tartom valószínűnek, hogy a kétszáz fős lakodalomban (amit végre megtarthatnak), mindenkinek lesz védettségi kártyája.
Soknak meg nagyon friss lesz az első oltás után.A friss kártya vagy app igaz a mostani hosszú hétvégére a lefoglalt szállásoknál is.
-----
Az indiai statisztikákat kezdem annyira elhinni, mint a kínait és az észak-koreait.
Törlik az indiai variánsról szóló bejegyzéseket, kérik, hogy ne hívják indiai variánsnak, a Gangeszben több száz holttest úszik, a tehénszarral kenik magukat a vírus ellen.szerk.:
Ez nagyon friss:
Indiában betiltották az indiai variáns kifejezést
[link] -
Ringman
félisten
Európában is engedélyeztetné a 12-17 éveseknek fejlesztett oltását a Moderna
szerencsére nagyon előrelátóan itt sem éltünk az opciónkkal!
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bigdady #16649 üzenetére
Azert a 88 vs 60 nekem tovabbra is azt mondatja, hogy:
- Ha lesz lehetosegem a masodik Astra helyett Pfizert kapni, akkor mindenkepp arra lovok.
- Ha igy nem lesz lehetoseg, de nem sokkal kesobb lehet kapni Pfizert kulon, akkor mihamarabb jojjon.
- Orultseg volt az unios kovetkezo beszerzesbol kimaradni. Mondjuk ezt eddig sem volt kerdes. -
bigdady
nagyúr
Egyre is elégedett voltam de egyre jobban örülök hogy anno eu-s astrát kaptam. Lassan jön a 12 hetes második
[link] -
mpo
veterán
válasz
syberia #16631 üzenetére
A fiatalabbakat jobban támadja ez a variáns valamiért.
Lazábban kezelik a szabályokat (tavaly októberben is magas volt az esetszám), talán még csókolóznak is.A kezdetekkor voltak vizsgálatok, hogy különböző felületeken, meddig életképes a vírus.
A vége az lett, hogy leginkább cseppfertőzéssel terjed és a levegőben is elég sokáig tud keringeni.
Az új variánsokról ilyen vizsgálatot nem olvastam, hogy tárgyakon tovább lenne fertőzőképes az eredetinél. -
válasz
syberia #16645 üzenetére
Doksinál van jobb, izraeliek 89% felett mértek átadás elleni védelmet élesben, a zömében b.1.1.7-es populáción.
Ez nyilván az igen magas antitest-szintnek köszönhető, ami sajnos az indiai esetén töredékét éri, azaz a hatás igen valószínű kuka.#16646: +1, sokan lovagolnak ezen az eü-állapot faktoron. Most komolyan, szeretné tudni valaki mit és mennyit esznek az amerikaiak és britek??
-
Vesa
veterán
válasz
daneel_hu #16573 üzenetére
Már ezeszer kitárgyaltuk, hogy az egészségi állapot közel sem nyom annyit, mint a védekezés minősége. Még számos konkrét példát is kaptál hozzá, olyan országokról, akik előznek minket egészségtelen életmódban, miközben messze elmaradnak Covid halálozásban annak ellenére, hogy gyengébben állnak oltásokkal.
Ez elég jó bizonyítéka annak, hogy nálunk nem az áldozatot kéne hibáztatni és a felelősöket felmenteni (vélhetően ideológiai alapon). Ez egy szakmai kérdés.
Mivel mégis folyamatosan ezzel jössz, felmerül a kérdés, hogy figyelsz-e, kíváncsi vagy e egyáltalán az érvekre és bizonyítékokra, vagy van egy szent meggyőződésed amihez mindezek ellenére ragaszkodsz? Csupán azért kérdezem, mert szívesen vitázom értelmesen, de a HIT ellen nem tudok és nem is akarok mit tenni, tehát ha ez a helyzet, akkor nem pazarlok energiát tény/adat alapú érvelésre sem. -
syberia
veterán
válasz
syberia #16628 üzenetére
New York vs Delhi
Az elméletileg jóval fertőzőbb variáns jóval kisebb hullámot generált.
Találgatásokba nem mennék bele, de van egy hipotézisem.(#16643): Átadás elleni védelemről a vakcinák dokumentációja ír valamit? Nekem sajnos most nem rémlik, de biztos csak feledékenység..
Még egy kis India:
-
-
syberia
veterán
válasz
syberia #16639 üzenetére
“Compared to the dominant B.1.1.7 variant, we know that B.1.617.2 is very likely to be more transmissible and that it might be better able to transmit between people who are fully vaccinated,”
"we don’t yet know whether and to what extent the new variant undermines the ability of vaccines to protect us against infection"
Nem tudom mire alapozzák az uk-szakik a kijelentéseiket, vagy tippelnek?
-
+#16639: igen, a szigorítások is benne lehetnek a képletben.
#16637: figyeljük-figyeljük. Lassan elég lesz az általános térkép, mert ez a vezető strain.
-
syberia
veterán
válasz
t72killer #16634 üzenetére
Ez is benne lehet a képletben. De korainak tűnik az örömködés.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
t72killer #16634 üzenetére
Hát nézegetve az adatsorokat semmi alapja nincs annak, hogy az indai drasztikus mértékben növelni a fertőzöttséget. Jelenleg és ezt a BBC-n is kiemelték olyan helyeken képez clustereket, ahol sok oltatlan fiatal van.
Szóval egyelőre az indokolatlan szorongásnak nem látom értelmét, de azt elismerem, hogy figyelni kell folyamatosan az UK helyzetet.
-
-
válasz
syberia #16631 üzenetére
Nem lehet, hogy csak végre méltóztattak tesztelni a gyerekeket is? Ez mindíg tabutéma volt, mert a politika nem akarta az iskolákat becsukni.
#16633: majd az indiai becsuk
A sebességéből ítélve gyanús az oltások hatásfoka ellene...
-
syberia
veterán
válasz
syberia #16628 üzenetére
The number of Covid patients in the trust has risen steadily over the past three weeks, doubling in two weeks, from 15 on 6 May.
Almost 3,000 cases of the Indian variant have been identified in the UK – up from the 2,323 on Monday.
One clinician at the Bolton hospital told The Independent that despite a number of patients being discharged in recent days, the overall number in hospital was rising daily.
They said the additional “escalation” ward was being opened to relieve pressure in A&E. The trust was previously “cohorting” Covid patients together on one ward.
[link]
A fiatalabbakat jobban támadja ez a variáns valamiért.
Ha a gyerekek között ilyen hatékonyan tud terjedni. És gyorsan. -
-
syberia
veterán
India, Delhi. Erős visszaesésben a járvány a pozitív tesztek aránya szerint.
mpo: - Előbb-utóbb bejelentik, hogy megjött az indiai mutáns
UK-ben miatta újra kellett nyitni egy korábban bezárt covid-osztályt.
-
mpo
veterán
válasz
Ezekiell #16619 üzenetére
Most már csak reménykedjünk, hogy nem lesz valami 4. hullám egy variáns miatt.
- Lesznek páran, akik nem akarnak oltást
- Lesznek páran, akik megállnak az első adagnál
- Előbb-utóbb bejelentik, hogy megjött az indiai mutáns
- Június 15-én futball EBSzakemberek szerint lesz 4. hullám, a nagyságát nem tudják.
-
-
törölt tag
-
-
-
Ringman
félisten
válasz
asturel #16609 üzenetére
- kb 100% hogy februárban átestél rajta
- covid eléggé gajra teszi az immunrendszert, szóval simán lehet a gyulladásos probléma is "járulékos"
- már nincs 3 hónapos szabály, mehetsz oltani, ha nem volt gyulladásos betegséged/lázad az elmúlt 2 hétben (4 héten belüli akut betegséget is fel kell írni az oltáshoz szükséges kérdőívre, de önmagában az nem kizáró ok)
- posztkovid tüneteken az oltás segíthet. -
asturel
őstag
válasz
Sir Pocok #16607 üzenetére
Nem, sokáig nem is merült fel bennem, hogy covid lehetett, csak mikor már jó pár hete nem akartak múlni ezek a tüdőgondok (amúgy a köhögést leszámítva a hétköznapokban nem nagyon érintett, csak edzeni nem tudtam így rendesen). Ízlelés hiányát meg betudtam annak, hogy taknyos voltam, meg a fáradtság miatt elkezdtem bagózni is. (ecigitől nagyon köhögtem)
Tesztet csak azért vettem, mert hívott a háziorvos, hogy mehetnék oltatni, de még nem telt el 3 hónap az incidens óta.
-
-
Sir Pocok
őstag
Interjú az AZ vakcina feltalálójával. (friss 2021.05.17)
Oxford-AstraZeneca COVID-19 Vaccine Inventor on Indian COVID Variant, Blood Clots, Vaccine Patents
-
asturel
őstag
Sziasztok,
Szerintetek mi "történehetett"?Február 11-én (hideg pénteki nap) volt hogy sok mászkálás majd edzés után kicsit mintha megfáztam volna, másnap (szombaton) kissé gyenge voltam, de késő délutánra már jobban lettem, vasárnapra olyannyira jól voltam, hogy edzettem is.
Majd hétfőre durván elkezdtem köhögni (később hörgés is és nagyobb levegővételnél fulladás).
Szerda-Csütörtökön fájtak a ízületeim/végtagjaim, később maradt a durva köhögés és időnként fulladás, de ágynak nem dőltem. Ízlelés, szaglás kb. teljesen elment 3-4 hétre, majd kb. a köhögés (és a többi tüdőbaj) megszűnésével jött valamennyire vissza, de mindent olyan ízetlennek éreztem.Április 16-án vettem egy biosynex gyorstesztet, de negatív lett.
Majd május 7-én (pénteken) 18:05-kor szputnyikkal beoltottak, hajnalra megfájdult a fejem, illetve a bölcsességfogamnál az íny is bedurrant, másnap kis fáradtság, de délutánra minden helyreállt.
Vasárnapra viszont teljesen visszajött az ízlelésem és szaglásom, sokkal jobb lett a közérzetem is, kevésbé voltam fáradt mint az elmúlt pár hónapban.(plusz adalék, hogy július 31-én kiderült, hogy L5 porckorongsérvem van, de később is sokszor éreztem, hogy mintha be lenne gyulladva (még) az ízület arrafelé, vérvizsgálat (2021.12.23.) szerint magasabb is volt a fehérvérsejt szám /14,29 G/L -- ref. 4-9/, szinte biztos vagyok benne, hogy még mindig van minimál gyulladásom)
Covid-os lehettem februárban enyhe lefolyással és ezek post covid tünetek voltak amit a vakcina helyretett, vagy mi lehetett mégis?
Csak fura, hogy a gyorsteszt nem mutatott semmit /tudom, nem 100%-os a teszt/ és nagyon sokáig bennem sem merült fel, hogy covid-os lettem volna. Gondolom ilyen sokáig nem hordozhattam a vírust, de akkor hogy hogy a vakcina helyretett?Mellesleg az oltás helye majdnem 2 hétig duzzadt és piros volt, időnként érzékeny is volt. Lassan itt a 2. oltás ideje és még mindig érezni, hogy kissé duzzadt egy csomóban, remélem ez nem kizáró tényező?
-
Ringman
félisten
válasz
Sir Pocok #16600 üzenetére
van baj rendesen:
- nem értesítették a kórházakat, hogy elindulnak az egynapos sebészetek (valójában nem tudnak elindulni, mert átvezényelték a személyzetet)
- kiválóan működik a kormányzati dezinformáció, hogy oltott = védett, vannak, akik nem is akarnak második oltásra elmenni (egyszerűbb lett volna a védettségit a 2. oltás + n nap után odaadni, dehát akkor nem lettük volna akkora nyerésben)
- a kormány bullshit-táblázata van akit eltántorított a 2. oltástól
- az it-remekmű újabb fejezete:
“A regisztrációs oldal viszont nem szűr semmire, többen jönnek úgy, hogy az adott betegséggel azt az oltást nem kaphatná meg, amire jelentkezett. Rendszeresen jönnek kiskorúak is Sinopharmra és szoptatós anyukák Szputnyikra, őket ilyenkor sajnos el kell küldenünk.”+ ez is:
a saját osztályukra visszatérő orvosoknak most azokat a betegeket kell kezelni, akik egy-másfél éve várják a különböző problémáik kivizsgálását, amire a járvány alatt nem volt kapacitás.
ezt tegnap(?) linkeltem (ebből is komoly bajok lesznek majd)
Azok aránya az EU országaiban, akik nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást a járvány ideje alatt. -
Cs1csó
titán
válasz
BlackV #16571 üzenetére
A Pfizer vakcináról minden szükséges dokumentációt megkaptak azok a szervezetek melyek az engedélyezést intézik. Tehát nem nekem kell hinni a vakcinában hanem vannak erre szervezetek melyek adott protokoll alapján adott dokumentumokból meg tudnak fogalmazni erre vonatkozó döntést.
A kínai és az orosz vakcina ezeket a - gondolom nem titkos - protokollokat ugyanúgy ismerhették tehát már a fejlesztés elején úgy igazíthatták volna a dokumentációjukat, hogy azt az érintett szervek könnyen-gyorsan áttekinthessék és meghozzák a döntést. -
válasz
Ezekiell #16599 üzenetére
Így van, aki ebbe belenyúl, az lenullázza a többit
. Így legyen, mihamarabb, mert a MERS-ből némi továbbképzéssel pár évtized alatt lehetnek csúnyaságok, ami mellett a covid enyhe influenza(
)járványnak tűnne.
#16600: nem ideális, de nem is feltétlen katasztrófa: ezek fiatalok, akiknél meglehetősen erős immunválaszt generál mindegyik oltás, kb ideális időpontban, 2hónap múlva végigmegy rajtuk az indiai booster és így megvan a mutáns-specifikus védelmük
. Lehet közben hullik kicsit a forgács, mert 1 dózis akármi elég sovány önmagában a duplamutánsok ellen, de talán a súlyosabb fejleményeket megússzák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest