Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz daneel_hu #18389 üzenetére
Ja mennek is ki a készletek.
41 ezer adag Pfizert adott kölcsön Magyarország Csehországnak (444.hu)
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
daneel_hu
addikt
Ahogy elnézem itt a XI szélén, dugig a kocsma.
Olyan állapotok vannak, hogy az egyetlen következtetés = vége a járványnak.
Topik zárható. -
Drizzt
nagyúr
UK mai esetszám: 6K+.
Lehet akkor ez a nyár se lesz túl hosszú. Bár szerencsére a halálozás még nem kezdett jelentősen emelkedni.I am having fun staying poor.
-
Ispy
veterán
válasz fatal` #18381 üzenetére
Jah, gyanús volt, én már nem fogok tesztelni, mi a francnak. Amíg beteg itthon van, mi meg ugyse tudjuk elkerülni, ha az, az. Vállban a 2 kínai elixír, mi baj lehet?
Érzem ahogy az antitestek elárasztották a testem, micsoda tripp.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Vesa
veterán
Ugrálásról messze nincsen szó, valójában ha elolvasod amit írtam, az nem több mint egy vélemény, abból is csak egy lehetséges scenario! És persze kevésbé foglalkoztatna önbagában ez a téma akkor, ha ezzel párhuzamosan nem szállnak ki az EU-s beszerzésből és nem látnám más területeken is sorban, hogy viszik Kína felé az országot. Mert ebben az összefggésben már reálisabb a felvázolt -de kétségtelenül csak egy lehetséges- scenario, és annak esetleges megvalósulása is.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
balojazz
aktív tag
válasz Krinyo #18349 üzenetére
Persze, hogy nem lesz. Nálunk is a 10 év alattijaim (ovi, bandázások, edzések) hozták haza (valószínűleg), oltáspártiak is vagyunk, de szerintem nem oltatjuk őket. A gyerekes szülők 100%-a bizonytalan vagy ellene van (feleslegesnek tartja) a gyerekeik oltásának. Vagyis lenne mondjuk 5-25% a beoltottak aránya 15 év alatt (minél kisebbek, annál kevesebb), annak nem sok értelme van.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
fatal`
titán
-
catroot
veterán
Srácok, köszönjük szépen!
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Ringman
nagyúr
[link]
Significant loss of antibody neutralisation vs live B.1.617.2 SARS-CoV-2 variant (-5.8x, akin to B.1.351) in @TheCrick / @UCLHresearch Legacy study of 250 (!) Pfizer-BioNTech 1/2-dose vaccinees, out today @TheLancet
Neutralising antibody activity against SARS-CoV-2 VOCs B.1.617.2 and B.1.351 by BNT162b2 vaccinationEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ispy
veterán
-
Ra3
őstag
Zsiday írt egy elég jó összefoglalót az indiairól, a végén van egy jó nagy tanulmány is az angliai terjedésről.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ringman
nagyúr
ez a készenléti oltás-dolog hogy fog kinézni, mikor még pörög a 2. oltás beadása?
ha megszűnik az oltópont, ahol valaki megkapta az elsőt, aztán a jól szervezett bürokrácia foganatosítja az átvezénylést?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #18372 üzenetére
határérték felett azt jelenti, hogy reagált az immunrendszered. ennyit tud tenni, se többet, se kevesebbet, és amikor jön a fertőzés, akkor is neki kell legyőznie. fölösleges a számháború az antitestekkel, nálam úgy sincs több senkinek
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
nagyúr
Bocsi, ezt már később olvastam, igazad van most*! Tényleg bármi lehet, de kb erre jutunk úgyis mindig, szóval tényleg felesleges még ezen nagyon felhorgadni! Amúgy meg BMW gyár szomszédságában szerintem igazi debreceni tudásalapú minőséget fogunk ott gyártani....
Szóval akkor várunk....és bizakodunk! (van miben)
*is
Catroot
Mi is szorítunk nektek nagyon!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Ispy
veterán
Fiam ma nem ment iskolába, torokfájás, takony, köhögés, típikus rhino tünetek, gondolom tesztelés meg ilyenek tök felesleges, amikor nagyobb szar volt se foglalkozott vele a hárziorvos.
A lányomék egyik évfolyam osztályát meg komplett hazaküldték, mert valami van, ki tudja mi, mert azt nem mondták, de sejtem mi lehet az oka. Szóval azért van még itt ez meg az.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Peat;)
veterán
Igen, ismerem a történetét, nem ismerjük egymást személyesen, de ugyanott dolgozunk. Nem egyszerű, de küzd és megy tovább ami eljut hozzám, le a kalappal Apuka előtt.
Szerencsések vagyunk és ennek hálás is vagyok, nem erről van szó, messze nem rettegek, de az agyam egy része pörög a témán.
Az elérhető, kézzel fogható lehetőségeket szeretné az ember mindig maximalizálni ezért is követem a topikot hátha valaki beírja hogy van a sarki lottózóban pfizer pl de kevesebbet puffogok majd.
Viszont tényleg jó lenne ha kereskedelmi forgalomba kerülnének a vakcinák, ugyanakkor vannak országok ahol még az oltást sem kezdték el, így persze minden nézőpont kérdése. Alapvetően jól áll az ország, ez tény akkor is ha sok döntésre felhúztam a szemöldököm.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Csak teoretikusn, de mi van akkor, ha éppen ez a cél? Jól megszedik még magukat a gyárépítésen, ahova egy elavult tech-et építenek be....
Sajnos nagyon életszerű, ha erre gondolunk. Én azért abban bízom, látva ezt az Egyetemi Tudásparkot, ami 2018-ban elindult zöldmezős beruházásként, hogy egy ilyen múltú egyetem renoméját nem akarják a porba gyalázni teljesen. Így is a békasegge alatt vagyunk az egyetemek rangsorában. Különben először én se értettem, miért ennek a projektnek részeként jön létre a vakcinagyár, amikor bárhol megépíthetnék külön is mindentől. Mindegy is, én reménykedek, hogy hasznos lesz/hasznossá tehető a vakcinagyár, meg aztán minek épül egy fejlesztő-kutató centrum is, ha ebben a gyárban már kész recept alapján főznek? (vagyis nem véletlenül épül amellé)
Azt is el tudom képzelni egyébként, hogy csak taktikáznak azzal, hogy kínai vakcinagyár épül, aztán ha az ellenzék massza nagyon ráépít erre, majd felfordítják a lapokat és mutogatnak majd, hogy a galád baloldal megint csak rossz hírüket akarja kelteni mindenütt! De amúgy meg bármi lehet, az tuti, hogy anyagilag mindenképpen jól akarnak/fognak járni, efelől nincs kétség.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
UHHH
senior tag
válasz Marci112233 #18314 üzenetére
lihttps://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas Itt hogy lehetne másodikra időpontot foglalni? Rögtön elhajt, hogy mit képzelek.
Elsőre még lehet itt, de a másodikra nekünk nem sikerül.
"A kérés teljesítése sikertelen. Ön nem jogosult oltás időpont foglalásra, az csak az előzetesen regisztráltak számára lehetséges!"Szerk.:"Fontos! Felhívjuk figyelmét, hogy az online felületen oltás időpontot választottaknak új foglalás csak akkor lehetséges, ha az előző időpont törlésre kerül. A törlést minden esetben az egészségügyi intézmény végzi, melynek elérhetőségét a sikeres időpontfoglalás után kapott visszaigazolásban találja."
Tehát töröltetni kell a második időpontot, s akkor lehet foglalni?[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
[Virológus: Szükség lehet egy harmadik oltásra]
"Az ATV Start vendége Rusvai Miklós virológus."
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
veterán
válasz Kékes525 #18313 üzenetére
tudom nehéz ilyen adatokból eredményt leszűrni de lehet és látszik hogy a sinopharm gyengébb a többi oltásnál mert 100e beoltottból több hunyt el... a többinél kb azért csökkent mert közben mentek a beoltások (második dózis) ez alapján a Sinopharm esetén az oltások száma vagy nem gyarapodott úgy (azért kevesen vették fel a sinot a fiatalok közül így májusban már nem nagyon volt jelentős második körös oltás - például pfizerhez képest talán) ... és többen haltak meg.
számomra ez egy újabb beismerés a kormány részéről, hogy rosszul oltottak a sinoval mert az időseket oltották akiknél nem alakult ki megfelelő védelem.
kérdés hogy a halálozásban is ki van benne? Aki coviddal kapcsolatban halt meg (kétlem) vagy mindenki... mert az még úgy telibekakilja a fenti statisztikát .
#18350Parci
Ismerek olyan hazai orvost aki saját bevallása szerint a saját gyerekét (7 éves) már beoltotta pfizerrel...[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Feleségem is felvette a Pfizert, rá két hétre a 20. hetes UH-n sajnos elég komoly rendellenességet vettek észre a magzaton, most dönthetünk a hogyan tovább-ról...
persze pár "értelmes" ismerős egyből jött, hogy ez biztos az oltás miatt történt.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
HÁZIGAZDA
válasz Peat;) #18355 üzenetére
jók lesztek. végtelenszer jobbak, mint az ismerősöm, ahol heroikus küzdelem után meghalt az anyuka és félárván maradt két kiskgyerek meg a császárral koraszülött kicsi. jó az az astra, tök jól meg fog védeni!
-
Peat;)
veterán
válasz Sir Pocok #18325 üzenetére
Hasonló a helyzet, nálunk jön a baba, párom kapott pfizert így ő okés és másodikat is fogja kérni szülés előtt, de én aki dolgozik irodában csak Astrát kaptam/fogok kapni 2. löketnek majd (ha nem ajándékozzák el az összeset)
A pfizerről közzé tettek tanulmányokat mely szerint nagyon kicsit az esélye hogy valaki fertőző legyen azzal a vállában. Minden ezt igazolja, a topikban is olvasni hogy kiugró értékeket produkál.
Én is jobban örültem volna ennek és nekem kemény 3-4 hetet kellett volna kivárnom amikortól milliárdos kampánnyal kérlelik az embereket a pfizer oltásra. Én azért vállaltam be astrát(meg bármi mást is vállaltam volna) mert azt szajkózták hogy az bizony nem lesz, tessék felvenni a kínait meg amit ajánlanak. Téged is átba*tak engem is, van ez így.
Reméljük lesz kereskedelmi forgalomban is vakcina és addig nem lesz semmi hazavitt covid. Az Astra is sokkal több mint a semmi, de ja, leginkább az oltottat védi szerintem is. Nem is magam miatt aggódom..
-
Ringman
nagyúr
szerintem prózaibb az ok, ha elkezdenék oltani a gyerekeket, akkor lehet ott is más elbírálás alá kerülnének az oltottak és az oltatlanok, az meg az antivaxxereknél kiverné a biztosítékot.
esetleg bíznak abban, hogy a sinot el lehet sózni 18 éves kor alatt is, lesz valami eredménye a kínai trialoknak.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mozso
senior tag
Ha nyár végéig a 12-16 évesek akkor sem kaphatnak oltást, ha a szülő kifejezetten kéri, akkor az nekem egy dolgot erősít: célzott immunizálás a gyerekeken keresztül az oltást nem kérő szüleik felé. Hiszen Pfizerből bőven van/lesz a 12-16 korcsoportnak.
Meglátjuk mire gondolt a költő, mert a reggeli rádiós beszéd alapján nekem sem világos, hogy opcionálisan kaphat a 12-16, de tömeges oltás nem lesz nyár végéig, vagy opcionális sem lesz nyár végéig.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Krinyo #18346 üzenetére
"A fiatalok oltásával kapcsolatban én az óvatosak közé tartozok, de biztosítani szeretnénk a szülőknek, hogy ha féltik a gyermeküket, akkot beoltathassák. Vagyis nem szervezünk oltási kampányt a 16 éven aluliaknak egyelőre, ebben nincs egységes tudományos álláspont. Leghamarabb nyár végére alakulhat ki egy ilyen álláspont, addig nem tervezünk tömeges oltási kampányt - mondja Orbán."
na, épp olvasom. így azért picit máshogy hangzik, ez alapján talán választható lesz.
-
Krinyo
senior tag
"Nyár vége előtt nem lesz döntés a gyerekek beoltásáról."
Csak gratulálni tudok. -
balojazz
aktív tag
válasz #32839680 #18332 üzenetére
Már írtam itt fentebb, hogy fertőzés után 1 hónappal betoltam egy pfizert, majd újabb 5 hétre rá (egy hete) a másodikat. Meg se kottyant, semmi említésre érdemes mellékhatás. Szerintem elég fasza a csúcsra pörgetett immunrendszer.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, már tegnap is akartam írni: teljesen fölösleges ezen a ponton szörnyülködni a "vakcinagyáron". semmi, de semmi nincs meg belőle! politikusok mondtak mondatokat, ennyi történt. tudjátok, ők szoktak ilyet csinálni, amikor ígérnek valamit a jövő kontójára, annak meg jellemzően nulla jelentősége van. szedjem össze, hogy az elmúlt 30 évben miket ígértek például a budapesti elkerülő (aka "m0") kapcsán?
egy kapavágás sem történt, mindössze bedobtak két gumicsontot a népnek, mert kifejezetten lételeme a politikájuknak a folyamatos polarizálás. nyilván azon nincs mit polarizálni, hogy "pfizert fogunk gyártani", bemondták hát a megosztóbb dumát.
de ez akkor is csak nettó, színtiszta trollkodás. a topik nagy tudományos agyai meg ráugrottak, ergo tényleg pont úgy ugrálnak, ahogy azt az elvileg sokkal hülyébb politikusbácsik szeretnék.
fail.
nem bánnám, ha nem kéne erről a nem létező semmiről ennyit olvasni itt nap mint nap, egyszerűen nincs min agyalni per pillanat.
-
Kékes525
félisten
-
Soma01
veterán
válasz nobela #18320 üzenetére
Fel kellene hívni egy ilyen éttermet, hogy mennétek vagy 20-an a ballagás alkalmából, belső térbe. Aztán megkérdezni, hogy oltatlanok is mehetnek-e belső térbe? Ha mondják, hogy igen, akkor meg mondani, hogy akkor mégse megyünk, ha oltatlanok is lesznek ott, plusz még szabálytalan is, úgyhogy mégsem mentek.
-
Drizzt
nagyúr
Aztan milyen tudomanyos alapon gondolnad, hogy ez tul lett tolva? Mennyi lenne a nem tultolt? Mi a kovetkezmenye a "tultolasnak" azon tul, hogy jobbnak tunik a hatekonysag, foleg tunetmentes fertozodes es mutansok eseten, mint a tobbi jelentos reszenel?
I am having fun staying poor.
-
Rive
veterán
válasz Krinyo #18329 üzenetére
Mer' a minimálisan szükséges & biztonságos beavatkozás híve vagyok, és úgy általában berzenkedek minden túltolt dolog ellen.
És úgy fest, a Pfizer ezt eléggé túltolta.Lehet érdemes lenne újrakalibrálni a dózist./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ringman
nagyúr
Orbán szerint nyár végén döntenek a 12-15 évesek oltasarol, wtf?
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Na megkaptam az antitest vizsgálat eredményét.
Medicover referencia érték 10 AU/ml felett
AstraZeneca 8 hét, második oltás után 3 héttel:
23,2 AU/ml
Ismerősöm, aki eljött velem szintén a vizsgálatra Pfizer-t kapott neki is eltelt 3 hét a második oltás után és az értéke:
379,2 AU/ml
Hát őszintén szólva én nagyon harmatosnak érzem az eredményemet... Vajon ez mire lehet elég?
Vélemény?
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
nobela
senior tag
"A beltéri rendezvényekhez konkrétan mindenhova szükséges a kártya."
Ez sajnos nem igaz, tudok olyan étteremről ahol asztalfoglalásnál elmondták hogy oltatlanokat is fogadnak (zárt belső tér).
Meg vagyok hívva egy ilyen rendezvényre de nem biztos hogy elmegyek.
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #18313 üzenetére
pfizerrel + modernával oltották az idősek otthonában élőket, náluk vsz. a tesztelési hajlandóság sokszorosa az átlagosnak.
szerintem alapból ilyen kis tesztszám esetén a felderítés esélye nagyon torzíthat az adatokon.
-
Ringman
nagyúr
sajnos nem reális azt elvárni, hogy maguktól hordják a maszkot az emberek, ahhoz minimális szolidaritás is kellene
-
Kékes525
félisten
[Sokkal rosszabb adatokat mondott be a magyar kormány a kínai vakcináról, mint áprilisban]
"Közel hat hét eltelte után friss adatokat közölt a kormány a védőoltások beadása utáni megbetegedésekről és halálozásokról. A táblázattal több gond is van, de ha az egyes vakcinák hatásosságát nem egymással hasonlítjuk össze, hanem idősorosan a saját adataikkal, akkor érdekes trend bontakozik ki előttünk."
"Boldogkői Zsolt genetikus-virológus szerint ahogyan az első, úgy a mostani összehasonlításnak sincs sok értelme. "Tudni kellene a koreloszlást, a vizsgált időintervallumot és tudni kellene a járvány aktuális helyzetét" - magyarázta. Szerinte ezért nem teljesen korrekt összehasonlítani a Pfizer számait az orosz Szputnyik vakcina számaival. Ugyanis előbbi vakcinát a kockázatos betegeknél és időseknél alkalmazták és korán kezdték, így többet beadtak, régebb óta alkalmazzák idehaza, míg az orosz védőoltást jellemzően egészséges fiatal felnőtteknek és fiatalkorúaknak adták.
Azt viszont megjegyezte, hogy az adatokból az olvasható ki, hogy mindegyik vakcina jól véd."
Megint összevissza kavarnak a számokkal.
Az ilyen adatközléseknél a nulla adatközlés is jobb, szerintem, mert növeli a kormánnyal szembeni bizalmatlanságot és az egyszerű polgár nem tud eligazodni közöttük. Alapot teremt a fake news híreknek.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
A maszkviselés újabb váratlan mellékhatása
Röviden: lehet, hogy 'véletlenül' sikerült kiirtani egy-két kisebb influenzatörzset.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
chungee
addikt
Estét!
Jun 09 kapnám a második szurimat, sajnos tegnap derült ki hogy aznap nem tudok bemenni. Hol kell másik időpontot kérnem
-
Vesa
veterán
válasz ubyegon2 #18263 üzenetére
"Az építési pénzek nyilván már lefolynak a NERetván, de mire beindul a gyártás, hol lesz ez a nagyszerű társaság?"
Csak teoretikusn, de mi van akkor, ha éppen ez a cél? Jól megszedik még magukat a gyárépítésen, ahova egy elavult tech-et építenek be, majd ha jön a másik -sajnos pont ilyen rossz- brigád, akkor ott lesz nekik egy semmire se jó vakcinagyár egy olyan termékkel, ami Bangladesh-en kívül senkinek nem fognak tudni eladni. Vagyis lehet majd ellenzékből fröcsögni, hogy az oltásellenes baloldal elcseszte az egészet. Ki emlékszik már addigra arra, hogy ők építették és ők döntöttek így? Az emberek kb. fél évet képesek visszaemlékezi.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Drizzt
nagyúr
Uk-ban eljott ujra az 5k+ napi esetszam. Kozben Izraelben meg 200 ala ment a kimutatott aktiv esetszam.
I am having fun staying poor.
-
válasz South Velen #18301 üzenetére
Ú, hát ez már nagyon inception nekem
I did nothing, the pavement was his enemy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest