Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Kékes525 #18999 üzenetére
"Ezt honnan tudod? Mik a bizonyítékok erre?"
Az újságírás / média minden kis apró hírmorzsára és lehetőségre éhezik, akár vagyonokat fizetnek...gondolom nem kell bemutatni a gátlástalanságát. Szóval eme egyszerű tényből gondolom, hogy nem öntik el a netet a cikkek róla, mint a többi vakcina esetén Amennyi országban használják már a vakcinát és amennyi embert beoltottak, nem lehet már eltitkolni az ilyen eseteket és kibuggyant volna 1-1 helyen, mert ahogy szokták mondani, egyszer minden kiderül. Emberek hibáznak és az információ szivárog, megállíthatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Ez semmi a többi vakcinához képest, ahol jóval több esetről tudunk "
Ezt honnan tudod? Mik a bizonyítékok erre? Hol, mikor, kik milyen vizsgálatokat végeztek ez ügyben? A vizsgálatokat melyik szakmai lapokban közölték? Kikeket vizsgáltak (életkor, nem, betegség). A vizsgálatok helyén milyen volt a járványhelyzet? Légy szíves linkelt be őket.
Ha valamit állítasz, akkor tegyél mellé bizonyítékokat is, mert másképp komolytalan az egész. A topik nevében nem véletlenül van a "komoly" jelző.
"Szerbia is készített statisztikát a kínairól."
Link? Nem véletlenül kérem a Szerbia adatainak linkjét, mert abból sok minden kiderül...Pontosabban mi nem derül ki.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
PuMbA
titán
válasz Jablocskov #18993 üzenetére
Ez semmi a többi vakcinához képest, ahol jóval több esetről tudunk A cikkszöveg szerint van 2db eset: 1db komoly émelygés és 1db encephalomyelitis, ami feltehetőleg a vakcinához köthető. Volt 1db vérrög eset, ez biztos. 202 lázas, ebből 86 súlyos lázas eset. Itt kérdéses, hogy mit jelent a súlyos láz. Ha azt, amiben gyerekként párszor átéltem, akkor nem nevezném súlyosnak. Volt 11db arcidegi tünet, de ezek nem köthetőek a vakcinához.
Vesa: Azért írtam más országot, mert más ország adataira gondoltam. Szerbia is készített statisztikát a kínairól.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Micsurin
nagyúr
válasz Kékes525 #18986 üzenetére
Igen / Nem-et csak tud mondani, laborra menjen emiatt az akinek hét anyja van. Legutóbb olyan fcán találták el a vénám, hogy 3 napig olyan volt a karom mint amit elvertek...
Z.É.T. ehhez még nagyon korán van...
BlackV Köszi
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
BlackV
őstag
-
attiati
veterán
válasz proradeon #18960 üzenetére
Először válaszd ki a helyszínt itt
Utána tudsz választani konkrét időpontot is az adott helyre.A Mamutnál szerintem az lesz a gondod, hogy nem lehet online foglalni időpontot. Csak telefonon!
Sorry, ha nem ezt keresed, de szerintem így a legegyszerűbb. Előre fizetni lehet, hogy nem lehet ilyen módon.
-
Vesa
veterán
"Fiataloknál semmi baj sincs a Sino-val, bőven elég hatásos "
A CHO jelentés szerint, ennél kicsit bonyolultabb az ügy.
A tudomány a valóság költészete!
-
PuMbA
titán
Fiataloknál semmi baj sincs a Sino-val, bőven elég hatásos Csak normálisan kellett volna felhasználni a vakcinákat és nem össze-vissza mindenkinek bármit adni. A többi vakcina meg az idősebbeknél jobb, mert náluk okoz kevesebb nem kívánt hatást (vérrög, szívizomgyulladás meg az orosznál a nem jut eszembe mi).
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz bigdady #18974 üzenetére
"Negatív hír mindről van már"
Ezzel nem mondtál semmit. Az élet bonyolult. Nem létezik fekete, fehér, jó és rossz. Mindennel kapcsolatban tudunk jót és rosszat mondani. Ez ilyen általánosan jelent bármit is? A válasz, nem.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #18978 üzenetére
tudod, hogy a fiaimnak akár be is adatnám, ha lenne róla publikus infó, mert szerintem is jó nekik és az ősi adjuváns/módszer itt valóban kockázatcsökkentő.
de amit a kolléga írt az összességében leggyengébb hazai vakcináról, az picit mást sugallt azért.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Kékes525 #18976 üzenetére
Parci #18977: tudom, hogy tudod, hogy most felületesen írtad hatodiknak, mert ennél jóval összetettebb.
Fiatal, egészségesnek elég jó lehet az is és ráadásul sokkal kevesebb rosszat lehet hallani róla, mint a többiről, az utolsó tétel pedig jolly joker!
Az én köreimben (is) egyértelműen az AstraZeneca a leginkább problémás, utána a Sino, aztán kb egyformán a ruszki és az imperialista mákony.
Nyugdíjas szívgyógyász rokon is említett hazai szívizomgyulladást a Pfizertől, de gyorsan és maradéktalanul meggyógyultak, akiről tud. -
HÁZIGAZDA
vagy van hatás, és akkor mellékhatás is, vagy egyik sem.
és még ez sem igaz, a kínainak is van mellékhatása szépen. és azért ahogy jönnek a variánsok, az is látszik szépen, hogy mennyit ér. valamit.
a legjobbak között van, ez igaz. a nálunk használt vakcinák közül például a hatodik legjobb.
-
-
Z.É.T.
őstag
Nagyon nagyon utálok ilyet hozni, de csak a saját köreimből: kettő közvetett ismerős elhunyt idős Sinopharm oltás után, apósom édesanyja halálán, egy vendégem pedig amikor vitte a középkorú rokonát és a katona rákérdezett, hogy hova és miért, amikor mondta, hogy agyi ödéma, a katona visszakérdezet, hogy "ő is Sinopharmos?"
Hangsúlyozom, hogy ezek oltás UTÁN és nem bizonyítottan ok-okozati összefüggésben.
De maradjunk annyiban, hogy a kínaival maximum az "amiről nem tudunk, az nem fáj" lehet a kijelentésünk, mivel nulla átláthatósága van az outputnak.(a többiről is vannak közvetett és közvetlen negatív tapasztalatok is, nem a Sinopharm ellen írtam, amit és nem a vakcinák ellen, mert kétszer - háromszor annyi oltott ismerősöm van, mint aki átesett a betegségen és össze sem hasonlíthatóan rosszabb a covidosok szövődményeinek száma és súlyossága... Illetve szerény megérzésem, hogy akinek az oltások bármelyikétől komolyabb baja lett, annak a covid vélhetően jobban odavert volna)
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Ezekiell #18970 üzenetére
Úgy is írhatom, de astrára is azt írtam vérrögöt okoz, pedig az is csak okozhat.
Negatív hír mindről van már, pfizerről is ez volt a mondandó lényege semmit több. Mindenki dönthet szabadon, vagyis már mindenki döntött lassan hisz elfogytunk és már csak az nincs oltva aki nem is akarja.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz bigdady #18969 üzenetére
"Itt linkelték"
Válaszoltam rá olvasd el [link] . Másrészt a konyhasó, cukor, C vitamin, levegő, az utcán közlekedni sokkal veszélyesebb, mint bármelyik engedélyezett vakcina a világon. Ezért simán kijelenteni, hogy vérrög, meg szívizomgyulladás, az bizony fake news. Létezik valószínűség is. Ráadásul az idősekkel kapcsolatban írtad, hogy nincs mit választani a mellékhatások miatt és erre felhozol egy példát a gyerekek köréből. Totál keverés. Azaz fake news.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz bigdady #18969 üzenetére
Az általános kijelentő mód miatt fake news.
Az mrns szívizom gyulladást okoz
vs
Az mrns szívizom gyulladást okozhat egyes esetekben
Nagyon nem ugyanazt jelenti a két mondat, és csak a második mondat a helyes.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
rushty
őstag
Merkely @Propaganda
Revolut meghívó pü-ben
-
Elektrosokk
veterán
válasz proradeon #18960 üzenetére
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy megveszem a csomagot, és utána az oldal tetején található, a webshopos vásárlástól teljesen független és különálló "Időpontfoglalás" gombbal foglalok egy időpontot a Mammut-ba. De mivel ezt konkrétan sehol nem írják, így ez megint csak egy tipp a részemről.
aha, kezdem érteni, én is így szoktam csinálni. Azért is mert gyakran foglalok időpontot, olyat is amire nem megyek el ha pl közbejön valami, de a csomagot kifizetem.Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
őstag
válasz Elektrosokk #18959 üzenetére
A problémám fő forrása az, hogy bár kinéztem a konkrét SYNLAB mintavételi helyet, ami megfelelő lenne nekem (Mammut), de az nem választható a listából, csak az, hogy "SYNLAB saját üzemeltetésű magánvérvételi helyek". [kép]
Mivel a konkrét helyszínt nincs lehetőségem kiválasztani, így annyira nem meglepő módon a következő lépésben (időpontfoglalás) tök üres a naptár, nincs lehetőségem időpontot foglalni. [kép]Így a kérdés az, hogy ennek mégis mi a logikája? Mit kellene tennem?
A 2. képen írják, hogy: "Amennyiben olyan vérvételi helyre szeretne menni, amelynél nincs lehetőség online időpontfoglalásra, kérjük ezt a lépést hagyja ki és kattintson „később foglalok időpontot” gombra."
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy megveszem a csomagot, és utána az oldal tetején található, a webshopos vásárlástól teljesen független és különálló "Időpontfoglalás" gombbal foglalok egy időpontot a Mammut-ba. De mivel ezt konkrétan sehol nem írják, így ez megint csak egy tipp a részemről.
Számomra az lenne a logikus, ha a konkrét SYNLAB laborok is kiválaszthatóak lennének a Helyszínek legördülő menüből, és így már a webshop-os vásárlás során tudnék időpontot foglalni. De ez vagy bugos, vagy csak szimplán ilyen idiótán van kitalálva.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Elektrosokk
veterán
válasz proradeon #18957 üzenetére
én gyakran szoktam így "csomagot" vásárolni náluk, bár mást.
ha azt SYNLAB magánvérvételi helyen veszi igénybe.
Vannak olyan helyek ahol csak vért vesznek és beküldök, más közük nincs a synlabhoz oda nem tudsz menni.. Vagy mi a kérdés ?
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
őstag
Hátha van valakinek a SYNLAB csodálatos webshoppal tapasztalata:
Bedobtam a kosárba a SARS-CoV-2 IgG antitest vizsgálatot, megadtam a fizetési módot, az adataimat, majd helyszínként kiválasztottam a "SYNLAB saját üzemeltetésű magánvérvételi helyek"-et, mivel az antitest vizsgálat oldalán külön ki van emelve, hogy: "csak abban az esetben vásárolja meg webshopunkban, ha azt SYNLAB magánvérvételi helyen veszi igénybe."
Ez után következne az időpontfoglalás, de a naptár tök üres, így nincs rá lehetőség. Továbbá hiányolom azt is, hogy pontosan ki tudjam választani a kívánt SYNLAB magánvérvételi labor helyszínét. (Eleve nem értem, hogy miért nincsenek szimplán a Helyszínek felsorolásban a SYNLAB laborok is. Miért vannak besűrítve a fent említett opcióba, ha utána nem lehet kiválasztani a konkrét helyszínt? Röhej.)Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Fel tudna valaki világosítani?
Láttam már pár weboldalt életemben, de ekkora logikátlan borzalmat ... régen.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Micsurin
nagyúr
[link] ez a Biosynex jó lesz oltás utánra is ugye?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Kékes525
félisten
Elkel olvasnia az eredeti dokumentumot:
Ezek a vizsgálatok a VAERS Oltási mellékhatás jelentési rendszer alapján történt. Erre jellemző:
1. A VAERS mindenkitől elfogad minden bejelentést, függetlenül attól, hogy a vakcina okozta-e az eseményt, vagy az esemény klinikai súlyossága mennyire valószínűsíthető.
2. Az információk minőségének és teljességének következetlensége,
3. a jelentési torzítások,
4. továbbá nem tudja meghatározni az okot és az okozatot.
Ezeket nem én mondom (na jó én is), benne van a dokumentumban.
Azaz ez közel sem szentírás, helyén kell kezelni a dokumentumot.
Az izraeli egy kicsit jobb minőségű kutatás, de az csak 1. Addig míg ezt más országok kutatói meg nem erősítik nem lehet készpénzként elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Z.É.T. #18946 üzenetére
[Újabb vizsgálat szerint lehet összefüggés az mRNS-vakcina és a szívizomgyulladás között]
A vártnál magasabb a szívizomgyulladásos esetek száma a fiatal férfiak körében az mRNS típusú vakcinák második adagjának beadása után – írja a Hvg.hu az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) csütörtök jelentése alapján.
-
BlackV
őstag
válasz Soulfly842 #18932 üzenetére
A lakosság 74,5 százalékát beoltották valamelyik vakcina első adagjával, 57 százalékuk pedig már mindkét dózist megkapta.
Jaj ezek a híroldalak.. Jó lenne tudni mennyi az annyi, mert nagyon nem mindegy.
Az ourworldindata.org szerint júni 8-ig 45% kapta meg mindkét vakcinát és 59% csak egyet.
Az viszont jól látszik sinovac ide vagy oda, hogy mi ehhez a számhoz képest is nudlik vagyunk beoltottságban, szóval jó lenne ha beoltatná magát, aki még nem tette.
Szerk.: oh lehet, hogy a fővárosra gondoltak és ott 74%..[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz Z.É.T. #18943 üzenetére
Hát, én leginkább a kazakoknál és a kirgizeknél találkoztam valódi nemezsátorokkal (ők egyébként, legalábbis egy bizonyos jurtaméret alatt, nem támasztják meg alulról a füstkarikát "Istenfákkal"), úgyhogy ezeket a modernebb verziókat nem igazán ismerem.
(Egy igazi, autentikus nemezborítású jurta nagyon pöpec dolog: nyáron jó hűs, télen viszont benntartja a meleget. És ha az ember kicsit feljebb húzza a nemezborítás alját a keregéről, akkor - nyitott füstkarika mellett - nagyon jó, természetesen cirkuláló légkeringést lehet kialakítani. Nyáron az aranyat ér! Egyébként az idehaza hagyományőrző rendezvényeken látható "sátorponyvás" borítású darabok finoman szólva sem tudják azt a komfortérzést hozni. Bár idehaza nem is lenne értelme nemezborítással dolgozni, mert a mi téli/nyári ciklusunk, csapadékmennyiségünk stb. miatt nagyon hamar tönkremenne.)Amúgy azt a nemezdarabot, amivel le lehet takarni a tündököt, a kazakok tündük-nek hívják. (Nem akarok "nyelvészkedni", csak eszembe jutott, érdekesség gyanánt.)
Endure. In enduring, grow strong.
-
Ezekiell
veterán
Hát én is felhúztam 2 teraszt, ácsmunkával, tetővel, fedéssel, bádogozással, burkolással együtt, az se aprópénz, de a faárak így is zsebbe martak - mondjuk jók is lettek Amihez nem értek, elsőre az lesz szar, de azt általában lebontom, újraépítem, és másodikra már fasza
A térkövezés az brutáldrága, ja, azt én is magamnak csinálnám az biztos.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Gothmog #18941 üzenetére
Köszi, igen tündökként ismerjük, amit a mi méretünkben két Istenfa támasztana alá, viszont ez egy modernizált verzió, aminek 15 fokban nyitható plexi búrája van és egy egyszerű rudazatot tekerve lehet nyitni, na ott kell majd a szúnyoghálót megoldani, első ötlet, hogy a rúd egy csapágyba lesz beletolva és a csapágy külsejére rögzítve a szúnyogháló
Nálunk itt kivételesen a tradíciót felülírja a tartósság és használati érték.[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz Z.É.T. #18914 üzenetére
egyedül a nyitható "kupolánál" nem tudom
Azt úgy hívják, hogy füstkarika, illetve én viszonylag gyakrabban a tündök kifejezést hallottam még rá magyarul.
Egyébként úgy nyitod/zárod, illetve pozicionálod a nyílás méretét, hogy van egy külön, kisebb darab nemez takaróelem, aminek a négy sarkához egy-egy kötél van hozzáerősítve. Ez a nemez a pozíciójától függően fedi/részben fedi vagy egyáltalán nem fedi a füskarikát. Ahhoz pedig, hogy ez úgy is maradjon, ahogy szeretnéd, a négy sarkához rögzített köteleidet az oldalrácsozathoz (kerege) feszíted/kötözöd le.Endure. In enduring, grow strong.
-
Drizzt
nagyúr
válasz daneel_hu #18937 üzenetére
A heti mozgoatlag az annyit jelent, hogy valamit 7 napra atlagolsz. De attol meg lehet a napi uj fertozesnek heti mozgoatlagarol beszelni, s altalaban szokas is. Ha 7k/nap a heti mozgoatlaga a napi esetszamnak, akkor a heti megbetegedes 49k.
I am having fun staying poor.
-
daneel_hu
addikt
Mi egyébként Izrael mintáját követjük.
(populáció, oltási hajlandóság stb... 40 nappal vagyunk mögöttük nagyjából)Izraelben most heti 68 eset vót'.
-
daneel_hu
addikt
"4-5 ezres átlag szám ugrott fel mos 7-8 K-ra egy 19m lakosságú orszában, s gondololom chile fővárosában kiugró a szám, ezért is a karantén...
Ilyen átoltottság mellett azért az kemény..."Ez heti mozgóátlag.
Magyarán napi 1000 fő fertőzöttet tudnak detektálni, de ha megnézed ők már november óta 3000 és 7000 között mozognak heti szinten. Nem csengett le a járvány náluk.kb 19 millióan vannak, 45% lett leoltva.
Az még nem sok, símán terjedhet a vírus. Van kit fertőzni.szerk.: egy másik táblázat szerint a 50 000 a heti esetszám.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
- 1 adag oltás a delta ellen kevés
- a ratyi oltásokból (kb minden, ami nem mRNS) kettő is soványka, 60% körüli
- van még egy rakat oltatlan.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Drizzt
nagyúr
Itt van tobb reszlet. Igazabol a fertozesszam meg nem is annyira lepett meg, ami viszont komoly problema, hogy ott a halalozas is napi 100 korul alakul. Ugyanakkor a 75%-a az oltottaknak Sinovacot kapott, ami eddigi ismereteim alapjan messze a leggyengebb. Plusz p.1 a dominans. Uk-ben is hasonlo az esetszam amugy, de ott a halalozas nem kezdett novekedni latvanyosan. Es ahogy itt lentebb irjak, napi 20k eset mellett is 40 halottat varnak egyes helyi szakemberek.
I am having fun staying poor.
-
Soulfly842
addikt
-
Soulfly842
addikt
Hiába a magas átoltottság: Chile főváros megint teljes karanténba kerül
Ez meg hogy? Sok országban a mutációkat sem képesek kimutatni... lehet, hogy itt valamilyen vadabb variáns indult el?
[...]
csütörtökön 7716 új fertőzöttet diagnosztizáltak
[...]
Szombattól kezdve a főváros és térsége teljes mértékben visszatér a karanténba
[...]
Az új fertőzöttek száma annak ellenére ugrott meg, hogy Chile a térségben élen jár az oltakozásban. A lakosság 74,5 százalékát beoltották valamelyik vakcina első adagjával, 57 százalékuk pedig már mindkét dózist megkapta.
[...]
A 19 millió lelket számláló országban jelenleg öt vakcina alkalmazását engedélyeztek a helyi hatóságok: a Sinovac, a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a CanSino és a Johnson & Johnson oltóanyagai vannak forgalomban. Az oltási kampány februárban kezdődött, a héten a 22 évesek korosztályát oltják, és június 21-től tervezik a 12 évesnél idősebbek beoltását.4-5 ezres átlag szám ugrott fel mos 7-8 K-ra egy 19m lakosságú orszában, s gondololom chile fővárosában kiugró a szám, ezért is a karantén...
Ilyen átoltottság mellett azért az kemény...Jó mondjuk van itt minden nagy számban: Sinovac, CanSino, AZ, J&J.
-
Kékes525
félisten
válasz Elektrosokk #18930 üzenetére
Köszi. Elkezdett viszketni és közepesen fájni a helye. Valószínűleg most kezdett beindulni a tüskefehérje transzlációja. Nem baj, csak dolgozzon, az a dolga.
-
bigdady
nagyúr
Jó olvasni nem virusról is. Hirtelen azt hittem más topik
-
Kékes525
félisten
válasz attiati #18900 üzenetére
+ #18927 Vesa + #18910 koncsik + #18884 Drizzt
Köszi!+ #18905 Parci
Most az Avidin-hez fogok menni és valószínűleg sejteset is csináltatok. Azt kell még eldönteni, hogy mikor. Az ilyen heterologous prime-boost -ra nincs igazán adat, de azt hiszem, hogy a 2-3 hétnek elégnek kell lenni. A koronavírus esetében csak ez az egy cikk szól erről: [Heterologous prime-boost COVID-19 vaccination: initial reactogenicity data - May 12, 2021 - The Lancet]
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Z.É.T. #18863 üzenetére
Én a másik oldalról, pont most vagyok házeladásban, árak az egekben, már ott tartunk, hogy licitálgatnak a vevők egymásra. Illetve bedobálnak cetliket, hogy direkt ebben az utcában keresnek házat. 25 éve lakom itt, de ilyen még nem fordult elő. Midenki menekül a városból, egyértelmű Covid hatás, amit absolute meg is értek. Elképzelni sem tudom, milyen lehetett ezt egy lakásban átvészelni (illetve de, mert laktam panelban is gyerekként). Nálunk is bepörögtek a srácok 1 év után, pedig nagy telek van és erdő széle, kerti medence...Szóval így azért kicsit más volt a bezártság.
Csak azt nem tudom, mit fogok majd venni és hol, mert nincs eladó semmi értelmes...
-
Vesa
veterán
válasz Z.É.T. #18840 üzenetére
"éppen tegnap beszéltem át az elmúlt közel másfél évet három barátommal és elismertem az összes tévedésem. (nem csak szerintem, szerintük sem volt túl sok, sajnos"
Egyébként, az értelmes ember ott kezdődik, hogy beismeri, ha hibázik! Ezért vagyok tudomány párti, mert ott ez nemhogy szégyen lenne, hanem előny, mivel a fejlődés szerves része.
És hát érdekes kutatás lehetne itt a PH-n az is, kik, mit írtak le ide 2020 február-június között, mit kaptak érte a fejükre, majd kiket igazoltak 1,5 évvel később a konkrét tények! Ebből is nagyon sok tanulság leszűrhető.
-
Vesa
veterán
válasz #20749568 #18838 üzenetére
"El kell felejteni azt, hogy az ember egy szolidáris lény, azt meg legfőképpen, hogy önzetlen lenne és valamit majd morális kötelességtudatból fog megtenni ha nincsenek fájó következményei rá nézve."
Én azért nem ezt látom magam körül. Az intelligens emberek figyelnek arra, hogy másokat se fertőzzenek meg, éppen azért mert képesek felfogni azt, hogy csak így várhatják el másoktól is ugyanezt és csak akkor tud működni a védekezés. Az más kérdés, hogy a társadalom hány százaléka van ezen a szellemi szinten. És itt hangsúlyosan NEM iskolázottságról van szó, hanem intelligenciáról.
-
Vesa
veterán
válasz #20749568 #18832 üzenetére
Nem meglepő, az élet minden területén ez megy. Évtizedek óta hiába mutogatják az utakon -felelőtlen magatarts miatt- balesetet szenvedett hullákat, akkor is mindig van egy réteg aki úgy gondolja, rá nem vonatkoznak a fizika törvényei. Bár nincs ilyen irányú konkrét adatsorom, de élnék a gyanúperrel, hogy ez a csoport és az általad említett vírustagadó/bagatelizáló tábor erős átfedést mutatna, ha felmérné valaki.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Ezekiell #18916 üzenetére
leraktam 150 m2 térkövet (1,5m maradt a zsebben), felépítettem vagy 50 m támfalat (2-3m maradt a zsebben), meg millió dolgot megcsináltam, egyik sem szar. konkrétan mutogatják a melósok egymásnak, ha jönnek a szomszédnak szerelni valamit. viszont nem 3 nap, hanem 3 hét vagy 3 hónap alatt csinálod meg (persze egyedül).
-
t72killer
titán
-
Ezekiell
veterán
drágán, szart és későn kapsz most, ez az igazság
Déli régióban is ugyanez a szitu, ez országos jelenség. Inkább én is megtanulom/megcsinálom magam. Akkor is szar lesz, de legalább gyorsabb és olcsóbb (szerszámom egy ház felépítésére elég van már...)Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Z.É.T.
őstag
Jaja, abszolút vágom, mondjuk mi családilag úgy szocializálódtunk, hogy amit lehet, magunknak oldunk meg. Nálunk az akkreditált villanyszerelő is csak az óra, kapcsolószekrény-csere és ott a bekötés miatt jön.
Szúnyogháló: ne viccelj, anélkül a kertbe se megyek ki, 5 km-ről kiszagolnak a dögök
(egyedül a nyitható "kupolánál" nem tudom még hogyan oldom meg, de az ajtó/ablak az mint egy normál könnyűszerkezetes házon.)
Hű, jól szétoffoltam ma a topikot, bocsikah
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #18912 üzenetére
igen, ott
ma már ember sincs, semmire, inkább megcsinálom én. kéne bádogos, de már trenírozom magam lélekben, hogy feltolom a cserepeket és megnézem, hogy hogyan van rögzítve az az eresz, biztos nem atomfizika.
drágán, szart és későn kapsz most, ez az igazság
jurta: engem sajnos szétkapnak a szúnyogok például, bárkivel bárhány fős társaságban vagyunk, fölöttem egy felhő kering és csípnek. van a jurtán szúnyogháló?
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz #32839680 #18871 üzenetére
Háát, egy lakójurta simán lehet luxus, lehet elegáns, lehet menő, lehet szerény, lehet bármilyen. (USA-szerte több cég foglalkozik vele, mint ahányan itthon ilyesmiben élnek, mivel eléggé hurrikán-biztos és adott esetben szétszedhető, relatív könnyen átszállítható akár egy másik államba is, de van közvetett ismerősöm, aki Kanadában ilyenben él)
Gyakorlatilag egy könnyűszerkezetes épület, ha az a cél.
A nyilvánvaló hátrányai mellett vannak előnyei is: itthon nem engedélyköteles (sátor besorolású), de kapható lakcímkártya/állandó lakhelyként hozzá akkor is, ha nincs más épület a telken. És nagyságrendileg egy hét - 10 nap alatt bontható, újraépíthető, ha vinnéd máshova.Állattartást nem tervezek, nekik sem szívesen mondanám, hogy bocs, most nem kapsz enni, ha olyan nap van, nagy felelősség és nagy meló. (ráadásul alapból nem vagyok húsos, de ha nevet adnék neki, tuti nem tudnám megenni)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #18908 üzenetére
mármint a telek terv?
szerencsére nem kell eldönteni:
- zártkert, olcsó
- később csak többet fog érni, mert jót vennénk
- vagy lesz világvége és odaköltözünk, vagy csak nyaralunk rajta, vagy még azt sem. elállszóval aranytartalék. de amúgy ott vannak az ország legjobb erdői, rogyásig gombával, én szívesen töltenék ott nagyon sok időt.
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #18863 üzenetére
most is kertes házban lakunk, van zőccség, gyümölcs, kertészkedünk egész évben, meg asztalos vagyok, vizes, kőműves. viszont keresek egy olyan olcsó, nagy méretű telket, ahol ivóvíz minőségű kútvíz van, mindez a kedvenc környékemen (kőszeg és vonzáskörzete), ami tényleg alkalmas full önellátásra.
állatot nem terveznénk tartani, az szívás.
-
t72killer
titán
válasz Drizzt #18866 üzenetére
Még nem. A hetente frissített kórházi adatok elvileg ma jönnek, a halálozás meg amúgyis csak kb 2-3héttel követi a fertőzéseket, 2-3 hete még alig volt deltás UK-ben.
#18895: a vakcinák hatékonysága mindenesetre nehezített terepen lesz tesztelve: a többségnek még mindíg csak 1. dózisa van, illetve az is a gyengébbik AZ.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
Motva?
A higher-than-expected number of young men have experienced heart inflammation after their second dose of the mRNA COVID-19 shots from Pfizer/BioNTech and Moderna, according to data from two vaccine safety monitoring systems, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) said on Thursday.
The CDC and other health regulators have been investigating heart inflammation cases after Israel’s Health Ministry reported that it had found a likely link to the condition in young men who received Pfizer’s (PFE.N)COVID-19 vaccine. read moreA CDC szerint a 12-24 eves korosztaly a veszelyeztetett, foleg a fiuk/ferfiak.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #18895 üzenetére
az a hatos r0 elég erős, itthon mivel hatalmas nyerésben vagyunk és nem lesz korlátozás, ez kb mindenkit átmegy, aki még nem volt oltva ilyen v. olyan okok miatt.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- UV Lámpa köröm ép0téshez. új 6hó jótállással!
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest