Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz atomchicken #16989 üzenetére
Ismerős átesett rajta még tavaly tünetmentesen, 2 havonta csinált véres tesztet érdekesség képpen, hát fél évvel az átesés után is jó vastag ellenanyagos csík volt rajta, megkérdezték a házidokitól mi legyen, azt mondta mehet rá az oltás, kapott is rá oroszt.
Más:
Ismerősnek feldagadt a lába, ment háziorvoshoz vele, kérdezte tőle mit kapott, hogy Astrát, na mentőt hívott és be a sürgire. Bent csináltak neki labort, küldték volna ultahangra, az ulthangos doki azt mondta, hogy nem kell, mivel a véreredmény alaján nem vérrög. Másnap megy vissza a házidokihoz, doki kiakad, hogy nem volt ultrahang, telefonált párat és beküldette a kórházba ultrahangra, negatív volt az is. Beszélgetett a dokival, hogy jópáran jelentkeznek lábdagadással és lábfájdalommal Astra után. Házidoki azt mondta, hogy veheti fel a második Astrát nyugodtan, na ismerős annyira nem biztos ebben, hogy azt kellene... -
Vesa
veterán
Újabban ajánlás van arra, hogy fertőzést követően is érdemes oltatni. Az egy eléggé ultimate védelem lenne, hiszen találkoztál a full vírussal is, és még kapsz rá egy frissentartó boostot.
Nagyfiam február környékén esett át rajta enyhe tünetekkel, de 2 hete azárt ráoltott Pfizerrel (júniusban jön a second shot).Természetesen magadnak kell ezt eldönteni. Érdemes utánaolvasni, mit írnak a szakemberek erről.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
+ Morgyi
Tökéletesen egyetértek! Hasonló protokollt állítottunk fel, csak néha van 1-2 olyan eset, ami elborzaszt (pl. amikor a komplett család meghalt a vírustól, (apuka+anyuka+2 gyerek). Persze nem tudunk róluk semmit, pl. hogy volt-e valami alapbetegség, vagy súlyos elhízás. De a 2 halott gyerek egy családban azért eléggé rémisztő volt, még akkor is, ha nem tömeges jelenségről van szó. Ilyenkor én is elkezdem nézegetni a statisztikákat és adatokat a világ minden részéből, és azzal nyugtatom magam, hogy itt valami speciális probléma lehetett.
A tudomány a valóság költészete!
-
Andika20
csendes tag
Nyilván nem volt nálam az útlevelem, csak a személyim Gondolom, központilag van így meghatározva, hogy ha van útlevél, akkor azzal párosítják, szüleim is így jártak... De most néztem az ügyfélkapun, adatváltozás (pl. igazolványszám változás) esetén elvileg automatikusan és díjmentesen kiállítják az új védettségit.
-
t72killer
titán
A szakirodalom azt írja, hogy az indiai ellen kb hetedannyi az immunreakció, azaz 69 AU/ml ekvivalens van benned a mutánssal szemben is: elég lesz.
Teljesen a te döntésed, de én ezt egyelőre hagynám, 3 hónap múlva újramérném, és ha még akkor is jó, akkor már csak mutáns-speckó cuccot oltanék rá.Rengedeg sino-snak van ötödennyi két dózis után, és őket "védettnek" minősítik/nem jár nekik ráadás vakcina...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Drizzt
nagyúr
A kinaival azt csinalt a kormany, amit akart, mivel az EU nem akart veluk szerzodni. De az tenyleg lehetseges, hogy mivel a kovetkezo szerzodesben nem vagyunk benne, ezert a kozvetlen Pfizer dealt sincs ami tiltsa. Ettol fuggetlenul szerintem nem jo otlet kimaradni belole, mert szukseg eseten mindenki kapkodni fog utana. Masreszt meg a kormany uzenetei egyertelmuen azt mutatjak, hogy nem is akarnak tobb Pfizert venni, mert szerintuk eleg lesz az ami most van. Sima reaktiv, szuklatokoru hozzaallas ez.
I am having fun staying poor.
-
titán
Elég csavaros amúgy ez a pfizeres ügy. A titok szerintem a részletekben rejlik itt is. A szabályok csak azt nem engedik, hogy tagállamok, azok kormányai szerződjenek párhuzamosan. Ügynökcég ettől még szerződhet, mint ahogy például behozták a kínait is a Danubia Pharma Kft. közbeiktatásával. A többit szerintem könnyű hozzátenni. Az is egy érdekes momentum, hogy épp most járt a biontech alelnöke a miniszterelnöknél.
[ Szerkesztve ]
-
atomchicken
tag
Sziasztok,
Több mint 7 hónapja voltam fertőzött, de még mindig 486 AU/ml tüskefehérje antitestem van Synlabos vizsgálat alapján. Mennyire ajánlott ennek tudatában oltakozni? (50AU/ml a pozitivitási minimum.)
-
batagy
őstag
válasz Andika20 #16984 üzenetére
Igen, ha jól emlékszek, ezen a linken intéztem. Ügyfélkapus azonosítást használva.
De amikor én kértem (2 hete), még nem lehetett megjegyzést hozzáírni, sem azt hogy miért kéred az új Védettségit. Most viszont már ki lehet választani az okát, és megjegyzést is lehet hozzáfűzni! -
batagy
őstag
Sziasztok!
Már korábban megvolt a Védettségi Igazolványom.
Viszont május 10-én új személyi igazolványt kaptam.
Még aznap beadtam neten egy kérvényt az új Védettségi igazolványra. A 3000 Ft-ot is befizettem.
Azóta 2 hét eltelt, de semmi híre az új Védettséginek.Nem vagyok benne 100% biztos, hogy ez a precedúra akkor is, ha az új személyi esetén kell igényelni.
Valakinek hasonló tapasztalata van?
-
Sir Pocok
őstag
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
A Cilishow napi kiadása bezárja a kapuit:
Bejelentették: nem tart többé napi sajtótájékoztatót az operatív törzs
-
Dare2Live
félisten
válasz Sir Pocok #16942 üzenetére
"Ciliéknek az MRNS-es felüloltást el kellene kezdeniük az egyértelmű a 60+-os Sinopharmosoknak."
Az szembemenne avval a narratívával amit kb minden média harsong, hogy a führer, Kásler... sehol nem tévedett, ők(mi) vagyunk a legjobbak....
Ha emiatt meghal 100-1000-10000 60 feletti akkor meghal ez nem fontos. Mégjobbat mondok: Ha megtörténik nem is fogunk róla tudni.
szerk: Legalább ennyire fontos lenne, hogy legyen az új pfizerből... de nem lesz mert rottyra vásároltuk magunkat sinoból.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
titán
válasz fatal` #16960 üzenetére
Okés! Amiatt kérdeztem én is rá, mert már többször is olvastam itt erről, forrás azonban egyszer sem volt mellékelve (ezek szerint nem olvastam azokat a hozzászólásokat, amiket említesz). Addig viszont nem szeretnék erről beszélni a környezetemben, amíg nem olvastam utána, pontosan hogy is van ez.
Találtam infót:
Stefan De Keersmaecker arra emlékezetetett, hogy a bizottság és a tagállamok közötti megállapodás szerint azokkal a vakcinagyártókkal, amelyekkel az Európai Bizottság tárgyalásokat folytat, vagy már megegyezett oltóanyagszállításról, a tagállamok külön nem tárgyalhatnak. [link]
Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy a szerződés 7. pontja rendelkezik arról, hogy a tagállamok nem köthetnek párhuzamos szerződést. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
alternatív valóság:
Még nincsenek sokan beoltva, mégis nyitnak - hogyan lehetséges ez?
Dánia ugyan a beoltottságban messze van Máltától vagy Magyarországtól, ám a halálozásnál is ez a helyzet, ráadásul a dán politikai pártok közös döntése alapján gyakorlatilag május végétől teljesen felszabadul az észak-európai ország népe a járványügyi korlátozások alól
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz bigdady #16961 üzenetére
Szerintem a kinai sztori azert nem annyira jott be. Politikailag vehetjuk ugy, hogy bejott, de szakmailag meg mindig nagyon kerdeses. Azert ha 40%-ban nincs 60 felett antitest, s a sejtes vedelem sem jellemzo, akkor ez valojaban eleg nagy hazardirozas. Ha siman lehetne utana kerni ra barmi mast is, akkor azt mondanam, hogy szakmailag remekul bejott ido nyeresere a jobb megoldasok rendelkezesre allasaig. Viszont en nem latom meg, hogy egyaltalan elismernek, hogy lehet problema.
Egyebkent ez egy remek kerdes, hogyha nem mesz bele az EU-s keretszerzodesbe, akkor is kot-e valami a kozvetlen beszerzestol. Szerintem nem. De ez csak feltetelezes. Viszont akik azt hiszik, hogy vakcinaboseg van, azok nagyon nem latjak a nagy kepet. Masreszt a kormanyban amugy sincs nagyon hajlandosag tudomanyos alapon donteni barmirol is. Szoval ha Eu-val nem vesznek Pfizert, akkor mashogy sem fognak. Jo lenne, ha nem igy lenne, de a kommunikaciojuk arrol szol, hogy igy gondolkodnak. Ha ezt lehrt egyaltalan gondolkodasnak nevezni.
I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
válasz bigdady #16961 üzenetére
"Kinai és orosz sztori is bejött" - ezt elég nehéz megítélni. Biztos vannak, akiknek az életét ezek a vakcinák mentettték meg, de a tavaszi járványcsúcs a sulizárásnak és a végül mégiscsak bevezetett lezárásoknak köszönhetően is apadt le. Cserébe adott x millió ember, akiknek az oltását kérdőjeles, h elfogadják-e külföldön.
A most érkező indiai ellen a sino valószínű, hogy kevés lesz, pláne az idősekben.
-
-
mpo
veterán
Kásler:
"A járvány egész folyamatában helyes döntések voltak, helyes helyzetmegítélések voltak. (...) Tehát nem tudok mondani visszatekintve az elmúlt egy évre egyetlenegy olyan körülményt sem, amit ne helyesen ítéltünk volna meg."Nem is értem, hogy itt meg sokan a kákán is csomót keresnek.
Ha érted, akkor már elavult.
-
bigdady
nagyúr
válasz fatal` #16958 üzenetére
Nem hiszem hogy örökre szól a megállapodás és kiszálltunk is belőle a jövőre nézve nem?
Kinai és orosz sztori is bejött nekik akár ez is bejöhet. Mindennek oka van. És már hiány sem lesz vakcinából remélhetőleg. Majd felkínáljuk a pfizernek a csoda eeszt-t[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Télen már volt erről szó (lehet, hogy még a másik topicban), szerintem linkelve is volt elég sok forrás, most nem keresem vissza.
Több "balhé" is volt a tagállamok részéről emiatt, mert az USA (meg Izrael) volt a prioritás és kevesebbet szállítottak az EU-nak.
Szabály szerint mondjuk lehet, hogy szerencsésebb lett volna a megállapodás szót használnom az előző hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz bigdady #16948 üzenetére
Mivel a szabályok szerint azokkal a cégekkel, akikkel az EU szerződik, a tagállamok külön nem szerződhetnek, ezért nem.
Lehet megmagyarázni a dolgokat, de ennél nagyobb f*szságot csinálni nem lehetett volna. Persze majd (ha lesz egyáltalán) a kínai mRNS-ből veszünk 5x annyiért, mert abból a kétharmadát el lehet majd lopni.
-
Ringman
nagyúr
[link]
Hospitals in Japan's second largest city of Osaka are buckling under a huge wave of new coronavirus infections, running out of beds and ventilators as exhausted doctors warn of a "system collapse", and advise against holding the Olympics this summer.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
einstein
senior tag
válasz Micsurin #16946 üzenetére
Az lesz a prio, aki megfizeti. Egyelőre a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy jövőre már nem lesz vakcinahiány. A gyártókapacitások folyamatosan bővülnek, újabb és újabb szereplők lépnek be a piacra, illetve a meglévő oltások miatt sem egyszerre fog már jelentkezni a kereslet.
-
Micsurin
nagyúr
válasz bigdady #16948 üzenetére
Izrael vállalta, hogy az oltási tapasztalatokkal és adatokkal kapcsolatban teljesen transzparens lesz a gyártó felé ezért kaptak inkább és nem a többlet bevétel / vakcina miatt.
Na ez itthon úgy felejtős ahogy van.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
einstein
senior tag
Teljesen igaza van. Folyamatosan linkeltek be a különböző mutánsok extra terjedési képességéről, meg hogy gyerekek körében 2x-3x-10x jobban terjed (hónapok óta). Miközben az esetszámok folyamatosan esnek. Mindenhol.
Kell foglalkozni a témával, de azt hiszem, nem kicsit túlpörgitek.A gyerekek esetében pedig kiváncsi lennék konkrét adatokra. Nem arra, hogy hányan betegszenek meg, hanem hogy kb milyen súlyosságú náluk a COVID lefolyása. Szerintem azt azért kijelenthetjük, hogy még mindig jóval enyhébb, mint a felnőttek körében. Ez pedig azt is jelenti, hogy esetükben kb egy polcra kerül sok más kórokozóval, amivel viszont egyáltalán nem foglalkozunk, de legalábbis nem ennyit...
-
Micsurin
nagyúr
válasz Sir Pocok #16944 üzenetére
...jön egy újabb nyugati szerinted ki lesz a prior célpiac? Egy 9 milliós kis ország vagy az össz eus piac?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #16944 üzenetére
jelen pillanatban csak azzal számolhatunk, ami már fix.
és igen, sok vakcina van fejlesztés alatt [link]a 8-9m-ben a moderna is benne van, nagyon úgy néz ki hogy olthatók lesznek azzal is a gyerekek.
amúgy lehet a sinoval is ugyanez lesz a helyzet (folynak már vizsgálatok), de ott ugye a dózis fix, mert előretöltöttek a fecskendők. (meg persze jó lenne egy ellenőrizhető trial)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #16942 üzenetére
nem hinném, a reklámozott fennmaradó 8-9M lekötött mrns vakcina gyorsan erodálódna (16 év alattiak (2 dózis) + még nem beoltottak (akik most estek át - 2 dózis) + a sinosok újraoltása az több milliós tétel) ill. gondolom kb 0,5-1m ember még nem kapta meg a 2. pfizert/modernát.
persze ha brösszel (sic) nagyon kedvezőtlen közös beszerzésén részt vennénk, nem kellene számolgatni.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Köszi, minden ok. De nem neked írtam. Együtt laktok?
-
bigdady
nagyúr
Szerencsére mára csak a mutációtól aggódás és a gyerekek téma maradt mára a topikban. Szerencsére a számok kórházi adatok nagyon jók és gyerekek sem voltak igazán veszélyben eddig de most biztosan nincsenek szerintem és 4 hét van még isiből utána meg 3 hónapig iskola közelben sem lesznek. Szerintem ideje kiengedni kicsit már már befordulás szintjén vannak többen ami szinten covid tünet így inkább azzal is érdemes lenne foglalkozni. Szóban igen minden a legnagyobb rendben
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Állítólag a covid lassabban mutálódik, mint a flu - tavaly még 3éveket emlegettek, mire elavul az immunitás - viszont úgy néz ki, enél lényegesen gyorsabb.
#16923-4: izé, ez nem úgy tűnik, mintha bárki is be lenne oltva a környéken.
#16928: áhh, csak az összefoglalót olvastam .
Magyar viszonylatban ne felejsd el a rengeteg sinoval félreoltott 60+-os honfitársat.[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
válasz bigdady #16927 üzenetére
Gyerekekről beszélünk, arról is van berakva adat te meg azzal "érvelsz", hogy most a hazai felnőtt lakosság fele kapott egy szurit, 3 hét múlva meg a felnőtt lakosság fele már 2 szuris lesz.
Igen, ÉS? Nem csak a felnőtt tudja megfertőzni a gyereket. A beoltott szülők nem garantálják, hogy a gyerek nem kapja el. Több millió be nem oltott felnőtt lesz idehaza a következő hónapokban, van egy nem kis csoport, aki kamu védelmi igazolványos 1x beoltott (másodikra nem megy el), vagy egyszer sem beoltottak, akik lezsírozták papíron az oltást, de valóságban nem lett beadva. Igen, mindkét utóbbi kategóriára ismerek embert. Gáz. :-( -
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #16930 üzenetére
annyit írtam, hogy arról nincs publikus információ, hogy milyen variánsok vannak Mo-n, ennek 2 oka lehet: nem tesznek közzé ilyen adatokat vagy nem is vizsgálják a mintákat.
a kórházból az emberek egy (kisebb) része sajnos úgy tűnt el, hogy meghalt.
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #16927 üzenetére
persze hogy nincs nálunk, mert nem szekvenálnak (vagy nem árulják el az eredményt)
-
Sir Pocok
őstag
válasz t72killer #16913 üzenetére
Nem hagyta .
Ő is megmondja kerek perec, hogy egy adaggal nincs védelem az AZ-nél egyáltalán a Pfizernél meg esetleges...
Viszont egy valamit a jelen állás szerint ki lehet jelenteni:
Egy kétszeresen átoltott társadalomban, nagyon lassan fog terjedni az indiai variáns, mert bár nem hatékonyak annyira a vakcinák de a FÉKEZŐEREJÜK jelentős.
Szóval én továbbra is optimista vagyok a magyarországi helyzettel, mert addigra amire itt ki tudna bontakozni már jelentős lesz az immunizálás így nem fog tudni fellángolni.
Aki időt nyer az életet nyer. Jőnek az új vakcinák az új gyógyszeres és terápiás lehetőségek szóval SOKKAL jobban állunk mint tavaly.
-
bigdady
nagyúr
Nálunk indiai sehol, van 4 hét az iskolából utána szeptemberben vagyis 3 hónap múlva lesz újra iskola. Tavasz van, az meg ősszel lesz, egy komplett évszak van még addig. Szerintem felesleges ezen pörögni pláne hogy a nép fele oltott minimum egyszer de 3 hét múlva kétszer és terjedni sem tud úgy.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz Cs1csó #16922 üzenetére
Statisztikai átlag 3 hét ízvesztés. Ez azt jelenti, hogy van 3 napos is, meg persze féléves is. Ez is random, mint annyi minden ebben a szar vírusban. Hátha az oltás segít, ez is post- vagy longcovid tünet már.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
mozso
senior tag
Hát majd kiderül. Európában még nem ilyen tempóban megy az indiai, mint angliában. Igaz viszont, hogy az angolok brutál sok (heti 10ezer) szekvenálást csinálnak, a többi ország ebben a tekintetben a fasorban sincs. Nagyon nincs. Idehaza meg nullára mentünk ezzel az elemzéssel február végén. Ezt nem is értem miért jó.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ez a normális egy cseppfertőzéses vírus esetén: megfertőz mindenkit. a kérdés az, hogy mi történt aztán ezekkel a gyerekekkel. szerintem teljes tévút abban reménykedni, hogy ez a vírus majd kivétel lesz és nem fertőzi végig a bandát, ahova bemegy.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
mozso
senior tag
Ringman linkelte korábban, de nem biztos, hogy végignéztétek.
Az angliai Boltonban jelenleg a legkomolyabb az indiai terjedése. Itt van egy görbe a 10-14 évesek közötti terjedésről (mozgóátlag), a szerző kiemelte a márciusi iskolanyitàs és a húsvéti nyugalmasabb időszak látható nyomait, meg a májustól érkező új verziót is. Sok minden más miatt is lehet ez a növekedés, de nem semmi.
-
balojazz
aktív tag
Full random a gyerekeknél, és nagyon-nagyon ritka, hogy gáz lesz. Mi öten toltuk végig, a 3. hullámban a 8 éves végig járt edzésekre (heti 4) plusz hétvégi meccsek, a 6 éves csak játszizni, a 4 éves végig oviba. Asszony HO, én bejárós melóban. Március-áprilisban elkaptuk (brit). Mérleg: 4 tünetmentes, 1 enyhe (kvázisemmi: szag/ízvesztés). A 3 gyerek és apa nulla tünet, nekünk ez azt jelenti, hogy miattuk nem aggódunk, nem fogjuk őket oltani. Éles teszt.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #16919 üzenetére
valamennyire mindenkinek illene végiggondolnia, hogy a saját családjánál mik a főbb döntési pontok. úgy értem, ha valaki oltás után például úgy gondolja, hogy gyorsabban mutálódik a vírus, mint az oltás fejlődik és még mindig veszélyben van, az végiggondolta-e, hogy akkor meddig lesz veszélyben és mit/hogyan fog csinálni addig?
oltás után szerintem ki kell menni a fényre szépen, aztán majd jön a vírus, akkor meg le kell küzdeni és kész. jövőre megint jön. aztán megint. egyelőre tényleg túl gyorsan mutálódik, de később is lesz olyan, hogy a hipiszupi oltást mégis megkerüli részlegesen. le kell verni immunrendszerből ezen a ponton. szerintem.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #16917 üzenetére
ha csak annyit javít a helyzeten a kovidon való átesés, hogy mild case lesz az esetek nagy részében (vagy moderate halálozás helyett), ha valaki elkapja másodjára, az azért elég jó (nyilván van ellenpélda is, amikor 2. alkalommal jobban odavert a kovid, haláleset is volt belőle, de nem ez a jellemző)
-
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
válasz Ringman #16916 üzenetére
Átment rajtuk a vuhani vagy a kenti variáns: mind2 kevés a duplamutánsok ellen, elég esélyes az újrafertőződés. Lassan ott tartunk, ahogy a tavalyelőtti influenzafertőzés/oltás se véd meg az aktuális változattól, a frissített covid se nagyon rezel be a történelemkönyvektől.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #16915 üzenetére
a briteknél is sok emberen úgy ment át a vírus, hogy nem lett detektálva (hasonlóképp, mint nálunk); ezzel nehéz számolni, de biztosan segít abban hogy a köv. hullám kisebb legyen
-
t72killer
titán
válasz Cs1csó #16914 üzenetére
Akkor nagyjából szeptember lesz itt (UK) mire a népesség fele eléri a max immunitást. Addigra kb 2 környit mutálódik tovább az indiai variáns... Szóval a kincstári optimizmust nehezen tudom értelmezni, max politikusszemüveggel, ami elég érdekesen görbíti a valóságot a gyorsan max népszerűség/leszrjukmileszholnap irányába.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Sir Pocok #16904 üzenetére
A doki kihagyott két igen fontos motívumot, ami miatt egyáltalán nem rózsás a helyzet:
#1: az első dózis után csak 30% a védelem. Egyelőre a lakosság kevesebb, mint harmada van túl a 2 dózison
#2: a brit lakosság többsége a 60%-os Astrát kapta
Bónusz: igen valószínű teljesen bebuktuk a britnél még működő továbbadás megakadályozást is.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz grizlisandor #16911 üzenetére
pont ez a baj, hogy nem érdekli őket, de mivel ők is ugyanitt élnek, probléma lesz, ha nem kapnak oltást.
az ő életvitelük (rendszeresen összejáró rokonok, többgenerációs háztartások) pont ideális a vírus gyors terjedéséhez.
+ egészségtelen életmód és étkezés miatt sok az olyan krónikus betegség, ami kovid esetén súlyosbító körülmény - pl szív- és érrendszeri betegségek. (de ezt a cikk is írja)
-
grizlisandor
veterán
válasz Ringman #16910 üzenetére
Általánosítok, de a helyi romákat az eddigi védekezés se nagyon zavarta, miért érdekelné az oltás?
Mesélték ismerősök, hogy karanténnal nem foglalkozott egyik se, ugyanúgy lófráltak a városban össze vissza.
Utcán ritka volt, amelyiken volt maszk, talán a boltba felhúzták, hogy az orruk mindig kilógott. -
Ringman
nagyúr
Nem nagyon érdekli az európai kormányokat a romák átoltottsága
Nemcsak Magyarországon, de Európa legtöbb országában nem tartják fontosnak a kormányok, hogy célzott módszerekkel csökkentsék az oltásszkeptikusságot a roma közösségekben. Pedig mindenhol ugyanazok a problémák.
erre is rá kellene feküdni mindenhol.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mpo
veterán
Amit a 16885-ben linkeltem, (1 perces teszt kilégzésből), azt jól lehetne az iskola bejáratánál használni.
Ha érted, akkor már elavult.
-
Ringman
nagyúr
persze, de valahol meg kell találni az egyensúlyt.
inkább az a kérdés, hogy az akut betegség után milyen eséllyel lesz maradandó szövődménye a fertőzésnek, de erről nagyban hallgat minden kormány, mert úgy vsz. másképp áraznák be azt hogy elkapja vki vagy nem a covidot.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mozso
senior tag
Pártos Balázs matekozott ismét és szerintem érdekes a teóriája. Abban reménykedem, hogy az összefüggéseket lehet majd előre jelzésre is használni, meglátjuk.
Itt van a bejegyzése, érdemes elolvasni: Facebook
Eddig a saját iskolánkban elég jól meg tudtam becsülni mikor maradjunk otthon. Ez sok nyomozás (titkolják az incidenseket) és állandó becsülgetés volt a korábbi járvány adatokból. Kiváncsiságból összevetettem Balázs új CFR/OCC mutatójával és van egyezés.
Ez alapján az is látszik, hogy mindkét otthon maradási szakaszunkat le tudtuk volna rövidíteni 2 héttel. Ezt annó, menet közben képtelen voltam előre jelezni, utólag jöttünk rá. Viszont Balázs CFR/OCC indexe ebben is segíthetett volna (ha akkor lett volna ilyen).
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Dr. Campbell elemzi az angliai friss tanulmányt az indiai variáns elleni védelemről.
Érdekes fejlemény, hogy nagyon úgy néz ki, hogy az AstraZeneca második adagja nem két hét után éri el a maximumát hanem később. Ezzel együtt sajnos nagyon lassan építi fel az immunizálást. 2-5 hónap kell a full védelemhez, ami járvány idején szívás azért.
Egyébként a százalékok 2 oltás után (sajnos egy adaggal érdemi védelem egyik vakcica esetén se alakul ki az indiai ellen):
Pfizer:
Brit: 93,4%
Indiai: 87,9%AstraZeneca:
Brit: 66,1%
Indiai: 59,8%Az AstraZeneca esetében jobb eredmények várhatóak a második oltást követő egy hónapban.
Tehát összességében jó a helyzet.
@Ringman: Igen ahogy nézem a videót így hogy nem mindenki mRNS cuccal van oltva lesznek még itt problémák... Szerintem a harmadik pfizer shot-ot előre fogják hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #16901 üzenetére
azért szerencsére vannak, (eric ding twitterén találtam az alábbit, de mozso is szokott osztrák statokat berakni) [link]
I gather Russell Viner has been on the radio to tell us again about how schools are not a source of COVID transmission. So here are a few graphs about what's been happening in Bolton. First, let's look at which age groups currently have the highest rates of infection.
What a surprise -- it's school children. But note there's a separate peak with a mode among the 35-39 year age group. Which just happens to correspond to parents of school-age children. I wonder where they got it from?
OK, but maybe the direction of transmission is from parents to childrens, you say? No. Look at this graph and observe how infection spread out from children/teenagers.And *when* did infections rise in school children? There've been relatively high rates throughout 2021, but they rose steeply when school went back in March, then fell back down over Easter vacation. But then school went back, with B.1.617.2 now in circulation, and cases exploded
nyilván ez egy adott város mintája és remélhetőleg nem ez lesz a trend, de jó lenne erre figyelni. sajnos itthon épp győzünk, uh nem hinném hogy egyáltalán rendesen szekvenálnának.+ itt van ez: [link]
Local Authorities with more than 20 new sequences of B16172 in the latest update from the Sanger Institute Only Sefton, (+30%),, Nottingham, (+53%) and Blackburn, (+87%), didn't see their total reported sequences at least double from last week, whilst Burnley increased 300%
ha lecserélődik az itthon is taroló brit vírus, akkor azért át kellene gondolni dolgokat.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Megoldás: kezdjenek el józan ésszel gondolkodni: kiscsoportos, 5-10fős foglalkozások szabadtérben, minden más csoporttól a teljes suliba-ovibajárási folyamat során(!!!) izolálva. (nem ám, hogy "bent énekórán nemterjed, de kint az udvaron vedd fel a maszkot" és egyéb agyrottyant baromságok).
120évvel ezelőtt feltalálták már komolyabb TBC-járványok idején, csak ugye az emberiség úgy belehülyült az okosbizbaszos korszakban, hogy feleannyit se tud kilogikázni, mint ükszüleink.
Hollandia, 1918:
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Nagy baj, hogy az állam szinte semmit nem beszél a gyerekekkel összefüggésben a COVID-ról. Nincsenek nyilvános statisztikák, összesen mennyi gyerek kapta el, hány gyereknek van poszt COVID problémája, stb. Így nagyon nehéz objektíven megítélni a kérdést.
Mondjuk érdekes, mert a nyugati sajtóban se nagyon cikkeznek erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest