- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
"a sinos techrol viszont jo par evtizedes tapasztalat van, igy annak szignifikansan (nagysagrendekkel) kisebb a kockazata. (kis kockazat vs nagyon kis kockazat)"
Nem, nem, nagyon nem!
"És egy újabb indok az inaktivált vírus vakcinák ellen:
Az hogy előállításukhoz tömegesen kell szaporítani a vírusokat.
Ez két okból rendkívül veszélyes.
1. Baleset, tévedés, hiba folytán ki kerül egy csomó vírus a szabadba és tömeges fertőzést okoz. Ezt pontos, precíz működtetéssel ki lehet védeni.
2. Ahol tömeges vírus szaporodás van ott megnövekszik a mutációk száma is. Ez viszont kivédhetetlen."
Idézet tőlem, a komolyan topikból.
Ez már hanyadik amiben nem volt igazad? Nagyon rosszul készítettek fel.
-
tisn
addikt
igy van. nem is mondtam mast. a sinos techrol viszont jo par evtizedes tapasztalat van, igy annak szignifikansan (nagysagrendekkel) kisebb a kockazata. (kis kockazat vs nagyon kis kockazat)
raadasul a sinoban fennallo kockazatok tervezhetoek, ellenorizhetoek (jellemzoen a kinai gyartasbol, minosegbiztositasbol lehetnek problemak), mig az mRns cuccoknal game changer problemak is lehetnek a tech ujdonsagabol adodoan. (eddig ami felmerult az AZnel kisebb, de a termeszetesnel kockazatnal nagyobb agyi verrogosodes, illetve a szivizomgyulladas, de mostanabn nem neztem utana ezekkel mi lett a konkluzio)
de mint irtam tobbszor is, barki oltassa magat azzal felnottkent, ha akarja, en a gyerekeket nem oltanam azzal.
-
Semmifele 'evidencia' nem all rendelkezesedre.
A jelek arra mutatnak idaig, hogy az mRNS vakcinak rendkivul jol targetalhatoak, es minden ismeretunk szerint hosszutavu mellekhatassal nem rendelkezhetnek. Persze barmi elofordulhat, de itt nem arrol van szo, hogy 'nulla vagy nem nulla' a kockazat, hanem hogy 'mekkora'. Es az mRNS vakcinak eseten az eddigi saccunk az, hogy a kockazat alacsony (ahogy egyebkent a Sinopharm eseten is alacsony).
-
Kékes525
félisten
Elszomorítalak, mert amire te célzol arra 1-2-3 év nem elég, még sokszor 10 év sem. Létezhetnek olyan betegségek is, amik csak a következő generációban, sőt akár több generáció után jelentkezhet. És ez minden gyógyszerre adott esetben igaz lehet. Azonban a valószínűsége nagyon kicsi. Úgyhogy ezt a vitát lehetne még csűrni-csavarni, csak épp nincs értelme. Aztán mondhatod, hogy semmi sem biztos. Ami szó szerint mindig, mindenre igaz lehet. Gondolj csak a kvantummechanikára. Lehet ilyen érveket hozni, de minek? Visz ez előre valamit? Nem.
-
válasz
Ezekiell #17984 üzenetére
> Igen, pontosan ez a lényeg. És a Sinopharmnál nincs? Tehát miért az mRNA vakcinát emeli ki? Mert új a technológia?
A tapasztalat jellemzoen csokkenti a kockazatot.
> Ami milyen veszélyt is hordoz magában?
Ne izelj mar, azert unknown unknown, mert nem tudod.
Nem mondom egyaltalan, hogy a Pfizer kockazatosabb, mint pl. a Sino, csak az erveidet kritizalom, mert biztos vagyok benne, hogy ha nem lennel erzelmileg involvalva a temaban, akkor nem igy allnal a dologhoz. Mindegy.
-
-
Ra3
őstag
Nem értem hogy a sino "régi, bevált technológia" volta miért lenne biztosíték bármire, akkor azt már el se lehet rontani, nem lehet hatástalan vagy egyenesen problémás?
Azt is tavaly rakták össze pár hónap alatt és kínai minőségbiztosítás mellett gyártják. -
Coyot
őstag
Jól van hát hagyjuk.. nekem mindegy. Esetleg a többire is reagálhattál volna, nem csodálom hogy nem akarsz.
Amúgy régebben az nem házszabály volt, hogy ha tudod szerkeszteni az előző hsz-t akkor legalább csináld meg, hogy ne a csodás avataroddal basszad tele a topicot?
emvy
Ez az unkown az ott van az elölt verzióban is. -
Ezekiell
veterán
uj cucc, van benne kis riziko. az a valosag
Milyen rizikó pontosan? Bizonyítsd be.hatasos cucc
Bizonyítsd be. Idősek körében pláne bizonyítsd be. Mert nem azt látjuk, lásd beküldött magyar adatok, lásd UAE 3. oltás szükségessége, lásd saját adataik, lásd WHO elemzés. Szóval bizonyítsd be.Tökéletesen projektálsz amúgy:
"szerintem sokat segitene, ha a tudottan, bizonyitottan megjeleno csusztatasok kisebb szerepet kapnanak a topik eleteben, vagy hogy is mondjam finoman, hogy barmely oldali propahantabol kevesebb kellene."Tökéletesen illik rád.
-
Coyot
őstag
A többi vakcinálval szemben mondják itt hogy szarabb, ez meg igaz is mivel kb nem tudunk róla semmit. És az átláthatóság szempont akkor is ha neked nem az.
A szeretett sinopharmod phase 3 majd szeptemberben ér véget míg az utált pfizeredé befejeződött tavaly novemberben: 1 pont a sino ellen.
Magyarországon olyan korosztályt oltottak sinoval akire asse tudják mennyire jó a vakcina mivel senki meg sem nézte: 1 pont a sino ellen. Akkor is így van ha neked nem tetszik hogy az emberek kételkednek a hatásosságában, mivel arra a megkövetelt bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.
Nagyságrendekkel többet adtak be az utált fájzerből és azokról van további információ is: 1 pont a sino ellen.Miért akarna bárki egy 3 as fázis részese lenni, ha részese lehet a 4esé is. Senki nem önmaga ellensége bármilyen meglepő. Innentől fogva az egész áltlalad ide rendezett szarhullám és hsz gyűjtés teljesen felesleges. De ezt neked nem értem miért kell minden héten leírnia valakinek.
Aztán persze vegyszerekhez hasonlítod a vakcinákat, gratulálás ahhoz is fontos a tudományos pontosság, ugye?
Szerintem ez nevetséges már.
-
törölt tag
Mellébeszélsz. Magam részéről írtam bízom benne jó a kínai is, mert sok ember megkapta. Az viszont tény, hogy a phase3 dokumentáció hol volt, hol nem volt, Mo-on politikai engedély, WHO engedélyt úgy kapott éppen átlépte a küszöböt, a nagy nehezen késve kiderült hírek szerint Sinopharm se nagyon tesztelte 60 felett, tény hogy nincs EMA engedélye tehát utazás szempontból is passzoltam, hogy a variánsok elleni hatékonysága milyen stb. kérdések. Ami mRNA esetében nincs kérdés rendben a dokumentáció és függetlenül, átláthatóan vizsgálták minden korosztályban és variánsok ellen is.
Millió érvet kaptál már ebben a topikban, mRNA sokkal több információ, legtöbbet adták be belőle, engedélyek már gyerekeknek is, hol jobb most a helyzet Pfizer Izraelben, vagy kínais Chilében, gyártás és minőségbiztosítás, költség és módosítás szempontból is jobb. Te mégis csak tolod a propagandát Pfizer ellen, és kínai mellett. Szóval bocs haver, szabad legyen kiröhögni.
-
tisn
addikt
- A valamennyi kötelező és ajánlott védőoltást előállító létesítmény mellett megépül egy kifejezetten koronavírus elleni oltóanyagok gyártására alkalmas üzem is, ahol többféle – vektorvakcina, alegységvakcina, teljes elölt vírus – technológiával lehet majd oltóanyagot előállítani – sorolta Szilvássy Zoltán. A rektor hozzátette: a kísérletek jól haladnak, már több mint húsz liter áll rendelkezésre a magyar fejlesztésű, elölt vírust tartalmazó vakcinából is.
ezexerint nem csak sinot tud gyartani majd az a gyaracska. -
válasz
Ringman #17958 üzenetére
. A lila gondolom a Pfizer lesz. Ezalapján a 80+ korosztály, ami a korábbi halálozások zömét adta kb csak 10%-ban kaphatott sino-t, a 70-79 pedig olyan 25%-ban. Szóval igen, ezalapján kijelenthető, hogy a Pfizer mentette az időseket, és a halálozási életkor csökkenéséből következzetve sikeresen.
Ez önmagában még nem zárná ki azt, hogy a sino is jó vakcina lenne, ahhoz a sinoval oltottak halálozási mutatóit kelleme tudnunk. Az előzetes antitest-infókból és a kormányzat jellemző viselkedésmintái alapján hamarabb fog Trump, Biden és Obama közösen egy élő Roswell-i látogatót prezentálni a kamerák előtt...
#17971: az imprintingen kívül más komolyabb mumustól már én nem tartok.
-
tisn
addikt
https://qubit.hu/2021/05/31/nem-zarhato-ki-hogy-laboratoriumbol-szabadult-ki-a-koronavirus
(kicsit filoztam, hogy a tudomanyban nem nagyon van 100%-os bizonyossag, de egyesek itt a pfizer kapcsan elegge toljak, hogy teljessen biztonsagos. erdemes kicsit ovatossabbnak lenni.)
-
tisn
addikt
válasz
#86564352 #17964 üzenetére
bocs haver, a ti meg:
a kinai szar, de faszse tudja miert, szignifikans tobblethalalozast nem tudunk mutatni a sinos orszagokbol, de biztos igy van, mert nincs ema engedelye, meg klasszik tech, meg a 444hez bekuldek par szaz antitest tesztet (nem reprezentativ minta termeszetesen), de annak elhisszuk, amit a szakembereknek nem.
-
tisn
addikt
válasz
Z.É.T. #17959 üzenetére
tevedsz (sajnos) orommel lefizethet barki barmely oldalrol, efogadom, nem vagyok valogatos ilyen szempontbol. ti is osszedobhattok egy kisebb osszeget, akkor majd tagadom a valosagot
de ecceru lenne engem cafolni:
excess mortality gfx, hosszabb idotavval, regios orszagokkal es mutatni, hogy elsok vagyunk. csak hat ilyet nem tudtok hozi, mert nem igy van.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
UberMutant #17961 üzenetére
Engem még ez sem zavarna, jól megfér mindeféle faj a világban, csak úgy kettővel-néggyel venne vissza az arcából és sima.
De ez a komcsitempó (tudom, tudom...) elképesztően irritáló, akár jobboldali populista, akár baloldali.Ez van, sajnos mindig van, aki etesse a trollt, sosem lesz vége...
-
törölt tag
válasz
Ringman #17946 üzenetére
Troll az ember, lassan hetente előadja ezt a műsort:
egyik hozzászólása: kínai ugyanolyan és jó és hatékony, legjobb régi módszer, magyar szakemberek engedélyezték!
másik hozzászólása: semmit nem tudunk mRNA vakcinák hatásairól, csak vÉsZhElYzEtI eNgEdÉlY!
olyat hányok mindjárt ettől, még a Pfizer 5G chip is kiürül belőlem -
tisn
addikt
nem olvasok mandinert, csak 444/index/telexet.
igazad van, faszsag a titkozolas halottugyileg meg egyeb jarvanyugyi adatok kapcsan, magam is irtam kicsit lejjebb errol vakcinahatekonysag temaban.
top10-et en tippeltem korabbra halottugyileg (1m/death) (azert az mas, mint az elso hely), de ugy nez ki oda se ferunk be.
-
válasz
UberMutant #17961 üzenetére
azt az egy pontot kénytelen vagyok megadni, hogy a topik tele van politikával nélküle is -- sajnos
-
mindezt a mandinerről, gondolom
az a helyzet, hogy a legutóbbi időkig még alá is becsültük a honi valós covid halottakat. lehet, hogy mindenhol máshol meg még alább, de nekem egészen meglepő, hogy ahogy egy top 10-es halotti mutatót relativizálsz, csak azért, mert a hülye ellenzék számodra nem szimpatikus módon ezen sípol. értem azt is, hogy a top 10-ben környező országok is vannak.
de segíts már nekem: magyarázd meg, hogy szerinted hogyan szolgálja a védekezés sikerességét, ahogy a település szintű adatokat nem adják ki, bírósági felszólításra elhúzzák a végtelenségig, majd amikor már mindent muszáj, akkor kiadnak egy direkt olvashatatlan fénymásolatot, épp csak oda nem írják, hogy "nesze, b+". miért normális ez? miért kritizálhatatlan ez? miért gondolod, hogy nincs összefüggés eközött és a kormánynak egy szavát el sem hinni akaró, ennek megfelelően esetleg oltani sem akaró user között?
á, hagyjuk. ne ismerjünk el semmit, ne legyen párbeszéd arról, hogy mit csinálunk rosszul, az veszélyes.
megyek fogászatra, legalább nem mérgelődöm ezen.
-
válasz
bigdady #17884 üzenetére
SzvSz a következő faktorokkal kell számolni:
- a kiemelten veszélyeztetettek többsége Pfizert kapott, amit egyébként korábban is kezdtek szállítani. A sino kampány később kezdődött
- sok idős már tavaly meghalt
- az idősek/intézmények jobban belejöttek a járványvédelem gyakorlati megvalósításába
- a brit variáns jobban fogást talál a fiatalokonDe persze, az a legtisztább, ha van koreloszlás szerinti oltási adatsorod koreloszlás szerinti oltott halálozási adatsorral.
-
DarkByte
addikt
Hé-hé, én pénteken megyek második kör Pfizer-re, ne öntsük még a lefolyóba.
Akkor lesz 5. hete a Pfizer Friday-nek. Akarom hinni, hogy aki ott elment és sokat várt rá, annak a többsége elmegy 2. körre is. Szóval ott megint lesz egy szép vakcina adag ami elfogy és újabbat ugrik a második körös oltottak száma. -
Somatom
veterán
válasz
Marci112233 #17948 üzenetére
Köszönöm! Túlparáztam. Totális user error volt. Ott van az oldalon a videó linkje, csak meg kellett volna néznem. Két perc volt az egész és ha minden igaz, akkor holnap délben, tőlem két utcányira kapom a szurimat.
-
-
-
Dr.NX
addikt
A válaszod olyan szempontból jogos, hogy valóban nem minden ürül ki, például nehézfémek, mérgek, stb. De ezek nem is kis dózisú egyszeri adagolás mellett szoktak problémát okozni.
Akkor úgy fogalmazok, hogy a legtöbb idegen anyag.
Most a nikotin jutott eszembe, mint ismert méreg. Két szál elszívott cigitől valakinek eszébe jutna a hosszútávú hatások miatt rettegni?
Gondolom a fejekben az van, hogy a véráramba adott valami az durvább, mintha máshonnan jutna oda. -
Ringman
félisten
-
Somatom
veterán
válasz
Marci112233 #17934 üzenetére
Itt vmi félreértést sejtek. Én erről a felületről írtam. Itt nincs vakcinaválasztó. Ha az adatok kitöltése után a "Küld" -re bökök, akkor lesz választási lehetőség?
-
"Ma csaknem 440 ezer adag Pfizer-vakcina és 60 ezer Jansen-vakcina érkezik hazánkba, péntekre pedig 65 ezer Modernát várunk."
itt van 565e új, tök jó vakcina, és nincs kinek beadni. szégyen
-
hogy is mondjam finoman. igen, igazad van, csak az a helyzet, hogy a kormány hihetetlen kretén, idióta, felháborító és seggfej módon kommunikálta az egész járványt. hiteles központi tájékoztatás volt? nem volt. még annyi sem, hogy mit csinálj, ha elkapod, milyen védőfelszerelést szerezz be, milyen vírus ez és mit csinál stb. kirakták nyunyónénit, teljes transzparencia helyett az utolsó utáni kis dologból is titkot csináltak, és nulla, de szó szerint nulla energiát tettek bele abba, hogy bárkit meggyőzzenek.
az a helyzet, hogy ez van, amikor nincs konkurencia, nincs elvárás és nincs nyomás sem, hogy az ember indokolja a döntéseit, tájékoztasson, meggyőzzön.
lehetett volna a napi halállottó számok bejelentése helyett hitelesen tájékoztatni, művelni a lakosságot, pozitív és főleg cselekvési terveket vázolni, szakmai szereplőkkel. igen, akkor lettek volna kérdések, esetleg kiderült volna, hogy valamit nem a legjobban csinálunk stb. annyira messze kerültünk már ettől ebben a nemdiktatúrában, hogy egyszerűen képesség sincs az így működésre. tényleg nincs, őszintén nincs, egyszerűen nem is tudják máshogy.
még az oltásra buzdító kampány is szar.
szocializmus van a fejekben, sosem múlt el, és hát a teljesítményén is látszik. ez van, 5m embert lehetett beoltani így. kevés.
-
Marci112233
addikt
válasz
Somatom #17883 üzenetére
Az érdekes hogy nincs Pfizer a listában. Nekem most is feldobja a Pfizert hogy már az elsőt megkaptam ráadás helyben pedig amelyik nap telefonáltak a háziorvostól, és mondták hogy Pfizert adnak be, rögtön visszakérdeztem rá hogy tényleg az-e és nem-e hallottam félre mert olyan helyen voltam ahol szakadozik a vonal többségében.(Kint a határban.) Amint hazaértem aznap este ránéztem az eeszt időpontfoglalás felületen és kicsiny falumba nekem se lehetett Pfizerre időpontot kérni, de mivel már a háziorvostól hívtak így nyugodt voltam. De akkor ránéztem hogy nem írom be a mezőbe a teleülést csak a megyét választottam ki akkor volt Pfizerre is lehetőség, csak legközelebb 20KM-re Mátészalkán volt időpont. Így javaslom nézd meg te is, hogy picit távolabb tőled, de még elég közel van-e időpont Pfizerre. Szomszédom pont így tett múlt héten, és ő is mivel Mátészalka van legközelebb hozzánk, oda ment mert ő is a Pfizert kérte magának. Nekem ebben szerencsém volt, mert mivel a regisztrációt is nemrég csináltam, először a háziorvostól hívtak, és mázlimra pont Pfizert adtak aznap. Ha nem azt adták volna akkor én is inkább kérem volna máshova hozzám legközelebbi helyre Pfizer oltásra időpontot.
-
Dare2Live
félisten
saját merítésem alapján lényegesen többen lehetnek az átfertőzödöttek. Itt lenne jó nagyon ha szűrtünk volna mennyiségben mert akkor mi is pontosabbat tudnánk.
jelenleg már minden oltás elérhető így nehéz arra kenni a "kevés" oltottat, hogy vki azt mondta neki nem kell teszteletlen vagy nem kell új féle vagy.... kb mninden van.
Azzal nagyon nem értek egyet amit mondasz bizony vannak olyan rétegek ahol az egyik vagy a másik oltás kifejezetten ellenjavalt. pl az én esetem is. "Sportos" vagyok (hetente többször futok, más sportolok), "fiatal" is vagyok, nem elhízott, nem cukros, nincs magas vérnyomásom... viszont van egy szunnyadó auto immun betegségem ami ha belobban annak brutál következményei lehetnek (megvakulhatok). Inkább megvártam a pfizert minthogy kockáztassam a belobbanást. Igen tudom meghalhatok. Inkább mint hogy megvakuljak. My f* body, life, my f* decision.
Amúgy ha fontos az átoltottság a kormánynak annyit kellett volna tennie, hogy fullba beengedi a médiát a kórházakba. De akkor kiderült volna micsoda áldatlan állapotok vannak, hogy hallnak meg sorba azért mert nincs szakorvos, szakápoló, hogy 30hja dolgoznak bent mert ha hazamegy akkor az fixen +x halott mert nincs ki ellássa.
Nah ha ez ment volna napi szinten tvben lenne most is sorbanállás vakcináért. -
Dr.NX
addikt
Ez a "nemtudjukahosszútávúmellékhatásait"...
Az történik az oltóanyaggal is, mint minden más idegen anyaggal egy homeosztázisra törekvő szervezetben: néhány napon belül metabolizálódik és kiürül.
Mivel egy-két(-három?) adagot kap a szervezet relatíve távoli időközönként, nem pedig éveken át naponta kétszer, így kockázati alapon nézve nagyon-nagyon-nagyon csekély az esélye a hosszútávú negatív hatásoknak. (Azon kívül persze, hogy a nanobotok átírják a DNS-ünket.)
Ha valakinél nem működik valami üzemszerűen (pl. AZ esetében; egyéni variabilitás) és nem így történik, az nagyon kis mértékben írható a vakcina számlájára. -
tisn
addikt
a legnagyobb baj, hogy most hogy szabad a pfizer, igy is elfogynak a jelentkezok. megalltunk 5M-nal kb. tippre van meg 1M egyeb okbol vedettunk, de ez igy nem jo.
kar, hogy ennyire atpolitizalt lett a tema, szerintem emiatt allunk meg ilyen alacsony szinten, ha minden politikus, szakembor, media azt kommunikajlja, hogy minden oltas jo, mindeki oltassa magat nem igy allnank. (mert hat valojaban ez az objektiv igazsag)
-
-
tisn
addikt
válasz
Kékes525 #17924 üzenetére
igen, en is azt mondom, most vagyunk az emberkiserlet kozepen. ebben nincs vita. es remelem jo lesz, nem szeretnek sokszazmillio zombival kuzdeni
(masnak nem tunt fel kariko katalin es emma thompson hasonlosaga a iamlegendben?
)
de nincs gondom a pfizerrel, felnotteknek mehet, gyerekeknek nem szivesen adnam. (irtam mar parszor)
(meg szivesen rohogok a divatfajzereseken) -
tisn
addikt
van, az indiai mas adjuvansos, az hatekonyabb sejtes vedelem kialakitasaban.
OFF
nekem az AZ-tol volt valami gondom, egy hetig nagyon fulladtam, nem birtam futni(eleve copdm van). nem kerestem ra tudomanyos magyarazatot
lassan jon a 2. oltas idopontja, lehet jobban orulnek egy sinonak vagy pfizernek
-
ezt nem tudom honnan szeded... én fel is vettem a Sinopharmot... és nem azzal van a gond, hanem a felmerült azóta kiderült problémákat kellene kezelnie a kormánynak ... És mint írtam most a sinopharmmal is van bajom rendesen
- ahhoz képest ami szokott de erre sajnos tudományos magyarázatom is van... (Covid megviseli a histamin rendszert is így az elölt vírusos oltás is -> az amúgy is alacsony (alsó határérték fele DAO szintem és problémás histamin szinten) hisztaminom miatt van inkább tünetem mert a histamin rezisztencia tünetei: fejfájás, émelygés, gyengeség......)
ahol indokolt 3. shot esetleg pfizer ráoltás (esetleg erre egy gyors studyt csinálni a Pfizerrel közösen) és keresni mellé jobb oltást amit lehet gyártani...
- ezt lehetne mRNS alapon (szerintem is ez lenne a jó sok szempontból)
- vagy akkor más hatékonyabb elölt vírusos technológiát idehozni... (mert van a mostani 1.0-ás sinopharmnál jobb ... szerintem már a sinopharmnak is kísérleti stádiumban) -
kezd elfogyni a türelmem a tényként előadott véleményeiddel kapcsolatban.
százmilliós nagyságrendben adták már be az mrns vakcinákat, szóval napról napra okafogyottabb az az elméleti fingfűrészelés, amit előadsz róla. gondolom a nagyidnak is a kínait javasoltad, meg mindenkinek direkt azt kértétek a családban.
újabb? újabb. ki is nyuvadhatsz egy elölt vírusos vakcinában is rossz esetben? igen. az a mindent elsöprő érved, hogy jujj, mert újabb. igen, újabb.
-
tisn
addikt
válasz
Kékes525 #17908 üzenetére
semmi gond, akkor tudod sorolni a 20-30 eve elesben futo mRNS vakcinak listajat. vagyis nem, mert nincs ilyen.
az, hogy par darab kutato mit kendacsolt anno a laborban, az meg mindig nem evtizedes tomeges gyakorlati tapasztalat.
a contergan is jol szuperalt a laborban akar 30 evig is...
-
BlackV
őstag
-
"ezek veszhelyzeti engedelyes vakcinak"
Ahogy a kínai vakcina is, amit kézzel-lábbal védesz. Szeptemberben (!!) lesz vége a fázis 3 vizsgálatának. De gondolom ez nem probléma, mert "régi jól bevált technológia", biztos nem lesz gond vele!
De én itt befejeztem. Aztán szurkolok, hogy a moderátorok megunják a szakmaiatlan propagandát ebben a topicban.
-
Kékes525
félisten
válasz
Dr Bubo #17901 üzenetére
Én pontosan értem, hogy miért az időseket kellett Sinopharmmal oltani. Azért mert más korosztályokkal sokkal nehezebben tudták volna elfogadtatni. Az idősek kellően féltek, kellően motiváltak voltak a vakcinákra és ezért könnyebben elfogadták azt. Ezek után a többiek pedig azt látták, hogy biztonságos és ezért a többi korcsoport is jobban elfogadta később. Mint írtam értem, de nem fogadom el. Ez végtelenül aljas megoldás volt, mert emberek életével játszottak, játszanak ezzel.
-
tisn
addikt
válasz
proradeon #17903 üzenetére
Konkrétan NULLA érv van az mRNA vakcinák ellen.
igy van. csak epp a jelenlegi tudasunk mellett es rovid tavu tapasztalatok alapjan. KK maga mondta valamelyik interjuban, hogy a fo projektcel rakgyogyitasban az allatkiserleteknel tartanak. nezz utana, hogy mennyi ido barmely gyogyszernel az allatkiserletektol az eles alkalmazasig eljutni. nem fel ev, ennyit elspoilerezek...ezek veszhelyzeti engedelyes vakcinak, egyatalan nem hulyeseg azoknak, akik eleve alacsony kockazatuak covid szempontbol, a naluk jol teljesito hagyomanyos vakcinat valasztani.
ez nem szifon, hogy a legujabb kelljen belole. 60 ev alatt erdemesebb egy classic buta nokiat venni.
-
válasz
Elektrosokk #17897 üzenetére
Majd ha nyilvánosságra hozzák az erről készülő tanulmányt, beszélhetünk erről.
Én csak leírtam, hogy minimum ferdítésre számítok a majd közlésre kerülő eredményekben. De ne legyen igazam.
#17895 tisn:
"minek szurjon magaba barki is friss technologias cuccot, amikor van regi jo bevlat is"Könyörgöm hagyjuk már ezt a propagandaszöveget. Ez nem hogy ebbe a topicba, de már a laza topicba se illik. Milliószor ki lett már beszélve ez a téma. Konkrétan NULLA érv van az mRNA vakcinák ellen. Egyértelműen jobb, mint a kínai vakcina, így semmi oka nincs rá, hogy ne az mRNA vakcinát kérje.
Legalább ebből a topicból hagyjuk már ki a szakmainak még csak véletlenül sem nevezhető, propaganda "érveket".
-
tisn
addikt
válasz
Kékes525 #17899 üzenetére
a virnyak komoly topikbol tudom, hogy te szakember vagy
mennyi ido alatt jutott el Zabdeno/Mvabea 0-rol az ejropai engedelyig? cirka 5 ev?mRNS vakcinaknal mennyi volt ez az ido, fel ev?
veszhelyzeti engedelyt kaptak, nagyon fals a lo/gepjarmu hasonlatod. mondhatnam azt, hogy erosen csusztatsz.
nem veletlen az is, hogy a uj gyogyszer engedelyezesi ideje sem fel ev.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Biztos páran megköveznek érte, de nem is értem, miért az időseket kellett először oltani. Főleg olyan vakcinával, amit 60 év alatt javasolnak. Inkább a dolgozókat kellett volna előbb oltani, hogy minél előbb újraindulhasson az ország. Tavaly tavasszal is megoldották sok idősnek, hogy a rokonok, szomszédok bevásároltak, idén is működhetett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest