Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Wise ---> Gránit Bank felé is azonnali az utalás.
-
Bogyi007
veterán
El is olvassátok TELJESEN azt amire válaszoltok? Revolutra kellett a zseton javarészt amin már volt összeg és a maradékot küldtem át Gránitra. A Cibhez befizetett összeg pedig készpénz volt...
-
Bogyi007
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
Mivel a Revolutról bizonytalan hogy mennyi idő alatt ér át a Gránithoz - vagy akármely más hazai bankhoz - a forintos utalás ezért kellett euróra oda-vissza váltani és közbeiktatni a Wise számlát. Azzal nem vagyok beljebb ha 2-3 nap után ér cssak át az utalás de ingyenesen.
De ez benne is volt az írásban... -
Bogyi007
veterán
Látom megy az adok-kapok a Wise számla kapcsán hogy róla és felé mi ingyenes és mi nem, mi számít nemzetközi utalásnak és mi például nem.
Leírom a saját tegnapi példámat az hátha segít kiegyenesíteni a kérdést.
Van három számlám. Revolut, Wise és a Gránit Banknál vezetett. Utóbbira kapom a fizetést, a Wise hazai apróhirdetéses adás-vételi számlának van használva, a Revolut meg például számlák, online előfizetések és külföldi vásárlások intézéséhez valamint családi körben gyors pénzküldésre.
Nos utoljára is ez történt. Párom bankjánál (CIB) befizettem személyesen 20000 forintot, amit a Revolut számlámra mozgattunk egy ottani meglévő összeghez, majd a maradék 18991 forintot szerettem volna a Gránithoz átjutatni a lehető leggyorsabb módon.
Átváltottam Euróra - 49.40 lett - amit átküldtem a Wise számlára, ami meg is történt pár másodperc alatt. Ez a két művelet INGYENES is volt.
Aztán a Wise appon átváltottam vissza forintra, itt került levonásra 221 forint, azaz 18770 forintot kaptam.
Végül a Wise számláról ezt az összeget a Gránithoz utaltam szintén pár másodperc alatt INGYENESEN.
Ergo Revolutnál a nemzetközi utalás még a Standard csomag esetében is lehetséges INGYENESEN és AZONNAL, valamint Wise esetében a Forint utalás hazai számlára szintén INGYENES és azonnali.
Talán tudtam segíteni pár embernek hogy mi miként működik.

-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
üzenetére
Mindennek oka van, Gránitból megfelel az a csomag számomra, a Revolut az marad a netes vásárlásokra és a konzolokhoz előfizetések kezelésére, a Wise meg tartalék/másodlagos magyar számlának és ha például sógorom küld eurót külföldről.
Valamint jók lesznek ketten arra ha esetleg készpénzt szeretnék felvenni - nem nagyon tervezek ezzel. Én már jobban átszoktam a digitális fizetésre még így 40 felett is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Revolutnál váltottam a forintot euróra. Ingyenesen váltottam és küldtem át a Wisera.
Nem hiányzik egyetlen forintom sem az 1405/3.48 eurón kívűl az egyenlegemből.
Ha nem akartam volna váltani a Wisenál forintra hogy a kártyarendelés árát kifizessem, akkor ott sem merült volna fel költség.
De mivel kellett a forintra visszaváltás ebben az esetben így az 1405 forintos kiadásból lett 1426.42 forint azaz 21.42 forintot kiadtam. Viszont ha a Gránit bankos számlámról küldtem volna át az 1405 forintot a wise-ra akkor az további 75 forint lett volna - mivel az ottani kártyám még nincs a kézben és nincs virtuális kártyám sem.
Tanulópénznek olcsón megúsztam szerintem - gondolkodnom kellett volna előbb hogy a kartyát megrendeljem a Wisehoz és csak azután elküldeni a 6000 forint mínusz a kártya árát.
-
Bogyi007
veterán
válasz
üzenetére
Most próbáltam ki a menetét tényleg ingyenes - pontosabban egy icipit nem:
12 forintot vesztettem 1405 forintnál, mivel a Wise megkapta a Revolutos árfolyamon kiválasztott 3.48 eurót ingyen és bérmentve de amikor ezt az összeget átváltottam a Wise-on 1393 forint lett a visszaváltáskor.
Mindkét fiókon ingyenes csomagom van, semmi extra funkció nincs hozzájuk.
-
Bogyi007
veterán
Fain. Kész minden. A Wise magyar számla is végre készen van, virtuális kártyám is megvan mostmár azt nem tudom csak hogy a Revolutos és Gránitos mellé kell-e nekem még egy fizikai bankkárttya is. Mondjuk az nem lenne hátrány ha növelni tudnám a havi ingyenes pénzfelvételek számát és a wise kártya megrendelése nem is sok (1405 forint lenne összesen) ez egyszeri díj vagy évente és amikor lejárna akkor kell fizetni?
-
Bogyi007
veterán
A napokban Wise számláról küldött át Revolutra vagy éppen fordítva összeget kártyák között?
Akkor most már van felszámítva érte pénz vagy sem?
-
Bogyi007
veterán
Mától van saját néven Gránit Bankos számla, így már elvileg a Wise magyar számlás regisztráció csak nem fog kukába kerülni...
-
Bogyi007
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nálunk az volt a gond hogy akkor vettünk amikor kvázi a legdrágábban lehett venni forintból eurót. Aztán derült égből villámként rá másfél napra reggelre közel 20 forintot javult a forint....
-
Bogyi007
veterán
válasz
üzenetére
Az elmúlt egy hónapban szinte romlott mindig aztán hirtelen javult egy izmosat.
Na mikor vettünk Eurot (mivel a forintot nem veszik emberszámba nagy tételben komolyan már ott sem) hogy Szerbiában megvegyük a családi ház hőszigeteléshez szükséges hozzávalókat? Természetesen még előtte 2 nappal miután jelentőset javult az árfolyam...
Sikerült jópár tizezres forintbankót bukni ez miatt...
-
Bogyi007
veterán
válasz
üzenetére
Töröltem és szerintem így a Wise fiókot is...
Magyar számlaszám kellett volna egy másodlagos, de így kvázi lehetetlen összehozni mert kellene egy saját nevemre szóló számlaszámról utalnom a Wisera...

A vicc az hogy az OTP-től ha visszaakartam volna kérni készpénzben akkor a 17000 forintból 15700 lenne, így páromnak OTP-s számlájára utaltam 16500-at és így csak 268 forintot nyúlt le a Bank..
Vagyis így sikerült a 17000 forintból 16300 forintot csinálnom a be és kifizetéssel...
-
Bogyi007
veterán
Szia Zoltán!
Sajnáljuk, probléma volt az általad küldött dokumentummal — úgy tűnik, hogy nem a teljes neved szerepel rajta.
Ez adódhat az online banki felületről készített képernyőkép hibájából. A bankok néha felhasználóneveket vagy beceneveket tüntetnek fel a bankszámlatulajdonos neve helyett. Nekünk viszont azt kell látnunk.
Ahhoz, hogy ezt a problémát megoldd, kérünk, küldj nekünk egy új dokumentumot, amin az alábbiak szerepelnek:
Teljes neved, mint bankszámlatulajdonos
A te bankszámlaadataidnak (például számlaszám).A legutóbbi bankszámlakivonatod lenne a legjobb.
Utalás javítása
Ha nem a saját bankszámládról fizettél, kérjük, töröld az utalási megbízást. Ebben az esetben sajnos nem fogjuk tudni teljesíteni.
Amennyiben két munkanapon belül nem veszed fel velünk a kapcsolatot, visszatérítjük befizetett összeget.
Köszönjük,
A Wise csapata
Mit tegyek szerintetek?Új papírt nem tudok beküldeni, a képernyőmentést egy Ssmsung A52s telóval csináltam azon sem tudok javítani...
-
Bogyi007
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Egyedire nem lehetett még, mivel nem volt olyanom. A gyűjtőszámlára kellett közleményt megadva 6000 (vagy több) forintot utalni. Ez meg is történt csak ott lett a gebasz hogy az utaló személye kvázi fater neve nem az enyém és ezt rosszul jelöltem be.
A pénz náluk is van, csak nem találják még mindig megalapozottnak az összes dokumentum dacára hogy Krisztin Dezső Kelebiáról aki az OTP-s számlájára 17000 forintot kapott Krisztin Zoltántól szintén Kelebiáról készpénzes befizetéssel az ugyanaz a Krisztin Dezső Kelebiáról aki utalt a Wise számlára egy OTP-s számláról Krisztin Zoltán Kelebiai lakosnak...
Mindketten hivatkoznak egymásra és ismerik a speciális közlemény rovatba való számot is - de ez mégis kevés nekik....
-
Bogyi007
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Elvileg igen, de mint írtam nekem ez a legelső befizetésem volt, ezzel indul/indulna a magyar számlaszámom. Első alkalommal 6000-et kell minimum befizetni rá - én többet akartam hogy utána azt át is irányítsam a Revolutos fizikai kártyámra.
A gond az szerintem hogy nem jól jelöltem be hogy nem az lesz a küldő aki a számlatulajdonos is - ezt meg nem korrigálják olyan sebességgel ahogy nekem szükségem lenne rá...
Ahogy olvasom a feljebb levő üzeneteket és a Facebookos kommenteket az utalások kézbesítése/fogadása egyébként sem olyan gyors minden esetben ahogy reklámozzák magukat....
-
Bogyi007
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ha már a harmadik Wise fiókon csinálom az első magyar számlaszámot akkor biztosan így teszek majd...
De ez akkor sem mentség erre a csigalassú tempóra és érthetetlen ügyfélszolgálati tevékenységre.
De egyébként ha onnan a fiókból utalom kapásból a befizetett összeget, akkor is vélhetőleg ez lesz az eredmény. Jogilag fater a számlatulajdonos az Otp-nél míg a Wise számla az én nevemen van. A fene se gondolta hogy ezek ennyire túlkombinálják ezt az egészet. Mondjuk Nagy István és Nagy József lenne a nevünk és Budapesten laknánk még meg is érteném de így ...
-
Bogyi007
veterán
Kezdek bepöccenni a Wise-ra.
Van egy Otp-s számlaszámunk a családban ami fater nevén van és én meghatalmazott státuszban vagyok hozzá, valamint az Otp-s Android applikációt is én használom a telefonomon. Tegnap délután fél egy körül bementem a helyi Otp-s fiókba és befizettem a számlára 17000 forintot. Megkaptam a befizetést igazoló papírt, amin rajta van az én nevem is, fater számlaszáma és az én adataim is.
Ezután irány a Wise applikáció, ahol beállítottam hogy szeretném befizetni a 17000 forintot magyar számlaszámra - ez az első alkalom -, oké itt hibáztam én is hogy nem a családtagos opciót választottam ki, hanem hogy saját számláról fizetek be.
Az app megadta az átutaláshoz való adatokat, amiket az Otp-s appnál be is írtam és elküldtem a zsetont a Wise felé. 432 forintot le is kapott az OTP érte (csesszék meg szép kis járulékos költség egy utalásért
) de oké a lényeg elment a lé.
Kaptam letölthető pdf fájlokat a 17000 forintról és a 432 forintról is.Igen ám, de a Wise jelez hogy bibi van! Nem biztos abban hogy rendben van az utalás mert nem az én nevemben jött, ugyan adjam már meg nekik a nevet hogy kitől ment. Leírom nekik. Krisztin Dezső (én Krisztin Zoltán vagyok) gyors megvagyunk.
Hát nem, ez még kevés... Küldjek el nekik további adatokat. Hát legyen! Elküldöm nekik fater személyi igazolványának a másolatát és a tranzakció kivonatot.Nem ez sem elég, nem biztosak abban továbbra sem, hogy megbízható ebben a formában az utalás...
Oké elküldtem nekik minden banki kivonatot, az applikációból képernyőképeket amiken látszik hogy befizettem az OTP felé, ÉN Krisztin Zoltán 17000 forintot Krisztin Dezsőnek, látható a bankszámlaszám, az hogy a Wisenak ment - minden kért adattal természetesen - valamint elküldtem a készpénzbefizetést igazoló papírt is nekik.
Egész éjszaka sem jött válasz tőlük.
Ma 9 óra után a Wise appban a segítségkérésnél újra kiválasztottam az Utalás javítását, újra elküldtem MINDEN de tényleg MINDEN képernyőképet, bizonylatot, fotót az adatokról és szépen szájbarágósan leírtam mindazt amit most itt nektek is bepötyögök.
Erről legalább már jött egy gyors email hogy megkapták, persze legyek türelemmel és XXXXX sorszámmal van regisztrálva a levelem.
Kérdem én mi a francokon tudnak ennyit tökölni ezek? Esetleg küldjem el nekik a házunk tulajdonlapját még vagy csináljunk csoportos szelfit és tegyek mellé egy mai újságot egy digitális órával ami mutatja a dátumot is vagy mit csináljak???
Telefonálni persze nem lehet nekik és a chat sem működik...
-
Bogyi007
veterán
Még egy kérdésem lenne. Azt tudom hogy a Revolut nem támogatja az NFC fizetést, de a Wise hogy áll ehhez hozzá?
Ha ők engedik, akkor akár egyes OTP automatáknál ahol elég a fizikai kártyát is csak érinteni, lehet hogy a mobilos érintéssel is lehetne pénzt felvenni?
-
Bogyi007
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nincs fizikai kártyám és a Google Pay alá Virtuálisat adtam hozzá biztosan (tegnap a kérdésemre kapott válasz után)...
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok! Van már évek óta Revolut számlám fizikai kártyával is, de gondolkodom egy Wise számlán is.
Jól tudom hogy itt van rendes magyar számlaszám is amire azonnal lehet utalni bármely magyar számláról? A Revolutra párom CIB-es kártyájáról szoktunk direktbe utalni, valamint néha kissógim OTP-s kártyájáról, valamint fateréknak van egy OTP-s számlaszáma kártya nélkül. Utóbbira lenne jó sokszor oda-vissza irányban utalni akár hétvégén is gyorsba.
Erre a Wise számla tökéletesen megfelelne ugye?Valamint az érdekelne hogyha teszem azt Otp-s számláról 30000 forintot küldök Wisera és azt átakarom küldeni Revolutra akkor ahhoz elég ha a Wisehoz virtuális kártyát adok és arról feltöltöm a Revolutos kártyát vagy mindenképpen kell hozzá egy fizikai Wise kártya is? És persze milyen díja van ennek.
Mondjuk konkrét példának ezt a 30000 forintot. Wiseról indítva a revolutra mennyi veszik el belőle.Köszönöm előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest